Sista kvällen

Nu har hela veckan i sälen gått, har precis ätit sista middagen i stugan och packat ihop det mesta. Ska bli väldigt skönt att komma hem!! Visst har det vart kul här, men nu är jag trött på snö och kyla. Längtar hem till våran lägenhet, att träffa mamma, Emma & syskonen och såklart saknar jag Becka & Sandra!!

Nu ska jag och Johan se på one tree hill innan vi somnar. Imorn ska vi städa ur stugan och sen bär det av hemmåt.

Fler bilder från hundfjället igår

  

Jag & Roland när vi skulle grilla


Korv

   


Älskling


Carina & Emil


Vila efter en lång dag i backen <3


Stackars min älskling

Igår kväll gick vi och la oss sent, jag, Johan å Emil spelade monopol efter maten och det tog aldrig slut. Men tillslut så vann Johan så vi gick och la oss vid halv 12.

Vaknade vid 04.12 igen, vet inte riktigt vad jag vaknade av men när jag vaknade så tog Johan min hand och så såg jag att han va vaken oxå, han skakade hur mycket som helst, han kom och la sig bredvid mig (vi ligger i varsin nederdel på våningssängarna) och när han la sig under mitt täcke kände jag hur kall han va. Han brukar alltid va mycket varmare än mig men nu va han så kall så han skakade. Har aldrig kännt någon skaka så mycket som han gjorde, kände mig hjälplös, men jag kunde ju inte göra något annat än att lägga mig så nära honom som möjligt och försöka värma honom. Vet inte hur länge han skakade eller hur länge jag va vaken, men de va nog minst en timme. Vaknade en stund senare och då gick Johan till sin säng igen, kände på hans fötter och då va han inte lika kall längre så jag somnade om. Vaknade vid 9 igen och gick på toa, när jag kom tillbaka till rummet så kände jag på Johan och då va han hur varm som helst. Gick och la mig och läste en stund innan Johan vaknade och kom och la sig bredvid mig igen. Denna gången va han jättevarm. Så nu ligger han i soffan med feber stackarn, vet inte hur mycket eftersom vi inte har nån termometer men nog har han feber allt. Blir ingen skidåkning för han idag, Emil stannade kvar i stugan oxå och jag valde att stanna kvar oxå för det kändes som om jag och lillen i magen behövde en vilodag.

Nu ska jag lägga mig i soffan bredvid Johan och se på tv.

Heldag på hundfjället

Idag har vi vart ute och åkt skidor hela dagen, kom till hundfjället kl 11 och åkte hem när liftarna stänge vid halv 5. Mina höfter va lite bättre idag, men inte helt bra. Men det va kul att åka skidor iaf :) Det va jag, Johan, Emil, Roland och Carina som åkte. Ramlade en gång idag oxå :P
Grillade korv bredvid backen mitt på dagen :) När vi kom tillbaka till stugan så åt vi semla, fast ja orkade bara en halv så Johan tog resten ^^ Sen gick jag & Johan och vilade en stund, somnade till i sängen.
Nu har vi precis ätit mat, ärtsoppa va det som serverades idag, men jag åt köttgryta från igår istället. Sen åt vi voffla men alla va redan mätta efter maten så de blev massa kvar.

Bilder från idag.


Johans frukost :)


Snöbrottning innan vi åkte till hundfjället


Hundfjället


En meter snö och kassa höfter...

Idag har vart en lugn dag, alla har vart lite trötta och vi har sett mycket på tv. Nu sitter jag själv framför tv.n i stugan och ser på cityakuten, Gerd och Micke åkte hemmåt vid halv 2, Johan och Emil åkte till hundfjället vid 2 och Carina och Roland tog en tur på längdskidorna. Har så fruktansvärt ont i mina höfter så jag valde att stanna i stugan och vila idag och hoppa över skidorna. Så är det förhoppningsvis är det bättre imorn.

Har inte så mycket att skriva just nu, kanske blir en promenad om Johan orkar efter skidåkningen och mina höfter är okej.

Bilder från kvällsåkningen

Nu har alla vaknat, eller vi vaknade väl för 2 timmar sen vid 8. Men nu har vi ätit frukost och sitter framför tv.n lite. Är väldigt trött i hela kroppen, blir trött av att åka skidor hela dagen när man är gravid. Dessutom har jag fått ont i höften igen... Fick de förra året när vi åkte skidor oxå :( Vi ska väl ut och åka skidor om en stund tror jag, men det är skönt att inte stressa, har ju faktiskt hela dagen på oss.

Tänkte lägga upp lite bilder från kvällsåkningen igår, jag, Johan & Emil va på hundfjället igår kväll och åkte. Det va skoj, men jag blev hur trött som helst. Hade kanske vart bättre för min kropp att vara kvar hemma med Carina & Gerd, men det är mysigt att åka på kvällen.


Kvällsåkning på hundfjället


Johan på kvällsåkning :)


Åkte i 1½ timme ungefär, sen satte jag mig och vilade medans Johan &
Emil åkte sista åket.

Andra dagen i backen :)

Idag har vi vart i backen större delen av dagen, jag, Johan, Emil, Carina och Johans mormor Gerd va på hundfjället och åkte. Åkte till stugan vid 2 och åt lite frukt innan vi åkte ner i Sälen och kollade lite i affärer. När vi kom tillbaka så åt vi smörgås och vilade lite.

Andra dagen i backen, hundfjället
Jag & Älskling på hundfjället

Andra dagen i backen, hundfjället
Carina & Gerd

andra dagen i sälen 09
Full fart ner i backen :)

Andra dagen i backen
Älskling <3


Trollskogen


Johan i trollskogen :)


Sen åt vi voffla :)

vurpa i backen
Johan ramlade en gång idag, jag ramlade en gång idag oxå. Men ingen
gjorde sig illa iaf :)


Åkte lite här oxå :)


Första dagen med skidåkning

Idag vaknade vi vid 8 och åt frukost, men vi tog det lugnt på morgonen så vi kom till hundfjället vid 11. Jag, Johan, Emil och Carina va det som åkte, först fixade vi liftkort och sen tog vi korgliften upp :) Va väldigt dimmigt, men det va jätteroligt att åka skidor igen! Åkte i långa, härliga blå backar och i trollskogen :)
Dimman försvann lite senare, men det blev även kallare och blåste lite mer.
Åkte en stund och sen fikade vi på smörgås och varm choklad och sen åkte vi en stund till. Åkte tillbaka till stugan vid 3.

När vi kom tillbaka till stugan så hade Johans mormor och morbror kommit, Mikael (johans morbror) ska åka vasaloppet med Roland imorn. När vi kommit in så fikade vi lite och sen blev det en varm dusch.
Nu har Roland och Mikael åkt iväg för att fixa nåt inför imorn och Carina och Johans mormor är ute på promenad, Emil sover och Johan kollar på tv. Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll, men det blir väl nån god mat och se lite på tv kanske.

Andra dagen i sälen
Emil i snön utanför stugan, ganska mycket snö :)

I liften första dagen i backen
Carina & Emil i korgliften :)

Liften första dagen i backen
Johan i liften :)

Johan, Carina & Emil i backen, hundfjället
Emil, Johan & Carina i backen :)

Försda dagen i backen, hundfjället
Jag i backen, det blåste rätt kallt så det va skönt att täcka ansiktet.
Ramlade en gång, slog mig inte men ja körde huvudet i snön så det
blev lite kallt :P


Bilder från första kvällen i stugan

Hemma från första dagen i backen, tänkte lägga in lite bilder :)

Första kvällen
Första kvällen, va väldigt kallt i stugan när vi kom. Fick låna en tröja av
Roland, den va liiiite stor :)

Första kvällen i sälen
Carina, Roland och jag :) Roland sitter vid datan, jag läser och Carina
fixade mat till kvällen.

Johan, Emil, Roland och Carina första kvällen i sälen
Johan, Emil, Roland & Carina. Vi åt korv och pommes till melodifestivalen
och sen satte vi oss i soffan och såg på wallander innan vi gick och la oss.

Sälen

Nu har vi kommit fram till stugan i sälen, den är inte så stor men mysig. Åkte vid 10 imorse. Det är ett stort rum med kök, två soffor/sängar och tv. Sen är det ett rum med frys och torkskåp och ett badrum med väldigt konstig toa... Och så är det ett litet rum med två våningssängar.
Vi har bäddat och fått iordning på all packning, jag & Johan ska sova i dom två understa sängarna i våningssängarna, Emil sover i en överst och Carina och Roland sover i soff/sängarna ute i stora rummet.
Det va väldigt kallt i stugan när vi kom, så vi fick vrida upp alla element och nu sitter jag i soffan med raggsockar och en filt. Men jag är rätt frusen av mig.

Hyrde skidor på vägen till stugan men det blir ingen skidåkning idag, ikväll ska vi äta mat och se på melodifestivalen.
En meter snö här i sälen :)
Farmor hämtade ju Maja igår eftersom vi skulle till sälen och pappa ska vara i Usa 5 veckor till.
Saknar henne nu!!
Nu orkar jag inte skriva mer, Johan och Emil ser på disney på tv.n så jag får väl se på de en stund, får lägga upp bilder på stugan, snön och skidåkning imorn :)

Beck-natt torsdag till fredag

När jag kom hem från Mvc så gick jag ut med Maja och sen såg jag lite på "medicinmannen". Han se 1 ½ avsnitt sen ringde mormor och frågade om jag ville ha semla. Så jag satte på lite kaffe och så kom mormor, morfar, Lisa, Elin och Sara hit med semlor. Fikade och satt och pratade lite innan dom åkte igen, Lisa stannade kvar och Johan kom samtidigt som dom andra gick.
 


Jag och Lisa gick ner och handlade lite och sen satte vi på första Beck filmen, Johan satte sig vid datan istället och efter en stund gjorde han mat. Kyckling & pommes :) Det var klart lagom till att vi skulle sätta på andra beck filmen.


Lisa och Johan under beck kvällen :)

Lagom till 3 filmen tog vi fram morötter, gurka och dipp som vi åt under kvällen/natten.
Resten av natten satt vi i soffan och såg på Beck filmer :) Johan gick och la sig vid 11 eftersom han skulle upp vid 6 dagen efter till praktiken. Jag och Lisa såg 6 ½ Beck filmer under natten.

Beck filmerna vi såg:
- Peter Haber är Beck
- Mannen med ikonerna
- Vita nätter
- Pensionat pärlan
- Monstret
- The money man
- Spår i mörkret
  (Hälften)

   

Gick och la oss vid 04.30, Lisa sov i soffan och jag gick in och la mig hos Johan.
Vaknade vid 8 och gick ut med Maja, sen gick jag och la mig igen och vaknade vid halv 11 och gick ut till Lisa som oxå vaknat. Så vi gjorde frukost och såg det sista på "Spår i mörkret" och sen såg vi även "Sista vittnet" innan Lisa åkte hem.

Väldigt rolig kväll!!


Torsdag

Idag fanns det verkligen ingen frukost hemma, vaknade vid halv 9 och gick ut med Maja. Tänkte att det iaf fanns lite nyponsoppa och smörgås att ta till frukost. Men när jag kom in såg jag att Johan hade tagit det sista brödet och gjort smörgåsar att ta med till praktiken och så hade han druckit upp nyponsoppan innan han gick. Så jag fick börja med att göra ny nyponsoppa och till det tog jag ett äpple ^^ Får se hur lång tid det tar innan jag blir hungrig igen..
Får handla nåt senare, är ju ingen ide att handla på sig massa nu, eftersom jag & Johan åker till ed imorn och på lördag morgon åker vi med hans familj till Sälen och stannar där en vecka :)

Nu ska jag hitta lite kläder att ha på mig idag, sen ska jag sätta på en tvätt så att vi får med oss kläder till sälen och sen ska jag ta bussen till mvc. Ska lyssna på bäbisens hjärta, tror jag..
Får gå förbi affären på vägen hem.

Ha en bra dag!!

Seg dag

Dagen blev lite bättre än vad jag trodde imorse. Gjorde en smörgås och lite nyponsoppa till frukost och såg sista hälften av "The money man" som jag somnade till igår.
Gick ner till mamma lite senare och fick nybakad sockerkaka, gott! Sen hämtade jag Maja och släppte henne på det stället som jag och Johan lekte med henne igår, och så kom mamma & Emma dit med Max så dom fick träffas lite. Men Max får ju inte springa så det va bara Maja som lekte.
Har haft huvudvärk hela dagen, vilket inte är så kul...
Gick hem och såg lite på tv, när Johan kom hem så lagade han en jättegod köttgryta med ris och så såg vi på "One tree hill".
Nu ville Johan ha datan lite så jag funderar på att gå ut med Maja och sen se en film.


Imorn kommer kanske Lisa hit vid 5, ska se några Beck filmer tänkte vi :)

Ingen bra dag att retas med mig..!

Idag känns allt fel, är nog bäst att jag lägger mig i soffan och ser på film hela dagen för annars så skäller jag nog ut någon...

Vaknade vid 8, har huvudvärk och är på dåligt humör (vet inte varför jag vaknade på dåligt humör), fick iaf gå ut med Maja med en gång och det snöar idag igen... *Suck*  Kom in och tänkte att nu slipper jag ju snön på en stund, tänkte göra nån god frukost, men då finns det såklart ingen yoghurt eller k-special kvar... Så antingen får jag göra nån äcklig smörgås eller gå och handla vilket betyder att jag måste ut i snön igen... Har inte bestämt hur jag ska göra än, utan satte mig vid datan istället.
Smörgås är egentligen inte äckligt, men jag gillar inte att äta det som frukost, brukar alltid äta yoghurt eller k-special med mjölk på morgonen, och eftersom jag redan va på dåligt humör så blir jag ju inte direkt gladare av att det inte finns nån god frukost hemma...

Aja jag går väl försöka fixa en hyfsat okej frukost nu, annars börjar jag väl må illa (gör det nu när jag är gravid och det går för lång tid mellan jag äter), och om jag börjar må illa så blir det ju bara värre.

Hoppas ni får en bättre morgon än mig...

Man blir slö av att göra ingenting...

Idag har det inte hänt nåt speciellt, vaknade vid halv 9, gick ut med Maja och åt frukost.
Sen satte jag på en Beck film, "Vita nätter" och åt lite glass. Efter det tog jag en promenad
med Maja igen, gick en bit på strandpromenaden, va ute och gick en timme. Väldigt skönt att
röra på sig, men det va ganska kallt ute.


feb 09
                                                 Maja

feb 09     feb 09

När vi kom in igen så värmde jag mat från igår till lunch och satte på ytterligare en Beck film, "The money man". Men när jag ätit klart så somnade jag i soffan och vaknade när eftertexten nästan va slut.
Såg lite på tv innan jag gick ut med Maja, mötte Johan som kom med bussen och lekte lite i snön.
Nu sover Johan i soffan och jag funderar på att laga mat till oss. Blir nog stekt falukorv och spagetti, lätt men gott.

Första lovdagen!

Har vart en trevlig dag!! Lisa kom och hämtade mig och Maja vid 11, åkte till ica och köpte semlor och sedan åkte vi upp till hennes lägenhet. Den var liten, mysig och väldigt fin! Diskuterade bra och dåliga saker med att flytta hemmifrån och hur stor skillnad det är på hyresvärdar. Fikade på semlorna och satt och pratade om allt möjligt, längesen vi hittade på något nu, måste bli oftare!
Sen åkte vi hem till mig, Lisa kollade runt i lägenheten och sen hamnade vi i soffan och satt och pratade :) Efter en stund (då va klockan redan 3) kände jag att jag va hungrig. Så vi gjorde spagetti och falukorv och så vispade Lisa ihop en kall sås på det som jag hade hemma. Satte på en Beck film, "Flickan i jordkällaren" som vi åt till. Lisa gillar Beck filmerna lika mycket som jag gör så vi bestämde att vi skulle ha en beck-dag snart, se så många beck filmer vi hinner :)

Lisa åkte lite innan 5 för hon skulle jobba, sen kom Johan vid 5 och somnade i soffan ^^ Jag gick ut med Maja och när jag kom in så såg vi på one tree hill. Lite senare lagade Johan mat, potatis & köttfärsgratäng, jättegott!!! Såg på "Familjen annorlunda" och sen gick vi ut med Maja.
Ska snart sova tror jag.

Natti natti

Inspektering av kusinens nya lägenhet :)

Idag snöar det.. *suck*

Vaknade iaf vid 8, gick ut med Maja, åt frukost och gjorde mig iordning. Sen fastnade jag framför datan, har inte så mycket att göra fram till halv 11. Ska ner till stan och möta Lisa vid 11 (min kusin), ska gå vidare upp till hennes nya lägenhet som ligger vid västerskolan och kolla på den. Sen kanske vi åker ner hit, för hon har inte sett våran nya stora :) Maja ska följa med oxå så slipper hon va ensam här.

Nu ska jag gå och kolla vad jag ska ha för kläder idag :)

Bra med hund!

Det är väldigt bra att ha hund egentligen, för då tvingas man att gå promenader varje dag. Vaknade imorse vid 8 och gick ut med Maja, Johan sov fortfarande när jag kom tillbaka. Så jag väckte honom så gjorde vi frukost, kokade ägg och stälde fram smörgås ute vid tv.n. "Såg på Patrik 1,5". Den va ganska bra faktiskt :)
Efter filmen gick jag en sväng med Maja igen :) Innan jag fastnade lite framför datan, Johan började greja ute i köket med det sista som vi inte fått iordning än.
Sen ringde mamma och frågade om vi skulle med på en promenad ner till strandpromenaden. Hon och Emma skulle gå så jag, Johan och Maja gick med. Nu har jag ställt upp böcker, filmer och skivor i bokhyllorna och Johan har fixat lite med öl och vinglasen.

Satte mig vid datan för att skriva ett inlägg på bloggen och Maja kom direkt och ville upp i knät :P Så nu sover hon. Ska väl fortsätta att göra iordning i lägenheten, ska iväg och handla för veckan snart oxå.


Alla hjärtans dag

Idag vaknade jag vid halv 9 och Johan sov fortfarande så jag läste en stund tills han vaknade. Sen låg vi kvar i sängen och myste en stund innan vi gick upp och gjorde frukost som vi åt framför One tree hill.
Sen duschade vi och gjorde oss iordning, pappa, Frida & Sara kom och lämnade Maja och hämtade oss vid 1 så åkte vi till Göteborgsoperan och mötte farmor, farfar, min faster och kusin. Såg på Marry Poppins, va faktiskt ganska bra :) Sen när den va klar vid 6 gick vi och åt på en restaurang, jag åt något kött, friterad potatis och sås. Passade på att ta det dyraste ^^ 265 kronor kostade min mat. Sen delade jag och Johan på en efterrätt med glass och maräng.
Blev en trevlig dag faktiskt, och farfar lyckades hålla sig från att säga något otrevligt till någon. För en gång skull..
Men iaf grattis farmor på 65 års dagen.

Nu ska jag och Johan se på One tree hill :) Maja somnade på mattan.

Fredagen den 13

Idag är det fredag den 13 och jag & Johan har var tillsammans 1 år och 10 månader <3 Va och åt thaimat för en stund sen :) Älskar dig otroligt mycket!! <3

Gammal sommarbild
Vi <3  
(gammal bild från sommaren 08)




Tidigare idag hade jag svenska, sen åt jag lunch och åkte hem till mamma. Vi gick en promenad ner till strandpromenaden med Max, eller jag och mamma gick och så bar mamma Max det mesta eftersom han inte får gå så långt, men han fick gå lite nere vid vattnet.


Promenad med mamma & Max


Imorn är det Alla hjärtans dag, vi ska iväg och fira farmor på 65 års dagen.
Nu ska jag och älskling sätta oss i soffan och se på någon film.

13 minus -.-

Vaknade tidigare än jag behöver idag oxå, hade ställt klockan på 9.20 för att hinna göra mig iordning innan bussen går. Men först jag vaknade vid halv 7, tvingade mig själv att somna om och vaknade halv 8 igen. Gick upp på toa och gick och la mig igen, men tänkte att nu kommer jag ju aldrig kunna somna om igen. Men sen vaknade jag kvart i 9 så jag hade tydligen somnat om. Orkade inte ligga kvar så jag gick upp och gjorde frukost och satte mig vid datan och läste några bloggar. Nu är klockan halv 10 och bussen går om 20 minuter så ja får gå och kolla vad jag ska ha för kläder idag, men det är 13 minus ute så det får bli nåt varmt. Skrev ju för ett tag sen att jag va trött på snö och kyla, men okej visst att snön ligger nu, bättre med snö än slask. Men efter lovet, alltså v 9 ska jag och Johans familj till sälen, ska bli jätteroligt!! Men efter den veckan så får snön gärna försvinna för mig. Då vill jag ha sol och varmt.

Ne nu får jag gå och göra mig iordning, men det är bara en dag kvar och sen är det lov :D Ska bli så skönt, och jag får ju två veckor lov!! Veckan innan vi åker till sälen ska jag passa Maja, pappas hund.

Ha det bra och klä er varmt ^^

Torsdag

Idag gick jag upp halv 8 och kände att jag hade väldigt ont i höger armen, måste ha legat konstigt inatt. Hade inte tid att bry mig om det utan åt en snabb frukost och gjorde mig iordning innan jag gick ut till bussen. Hade historia mellan 8.30 och 9.30, arbetade med instuderingsuppgiferna om medeltiden. Sen messade jag Sandra för att se om hon va i stan och isf om hon hade rast, men hon började inte förren 12 så hon va inte inne i stan än. Så jag tog bussen hem igen, satte på en tvätt och gjorde rent i köket efter matlagningen igår.

Gjorde ju potatisgratäng och lax till mig och Johan igår eftermiddag, det blev väl hyfsat gott. Men eftersom det va första gången jag gjorde potatisgratäng så är det väl kanske inte så konstigt om det inte blir supergott, blir nog godare nästa gång!! Gjorde efterrätt oxå, den blev mycket mer lyckad, glass med varma hallon som vi åt framför tv.n.

Martin va här för en stund sen, han skulle lämna en sladd och mörkläggningsgardinerna och så skulle han hämta spriten som han och Nea glömde när dom flyttade.
Nu tänkte jag gå ner och kolla om tvättmaskinen är klar så jag kan hänga upp tvätten, sen får jag nog fixa nån lunch.
Ikväll ska jag & Johan till mamma och äta :) Får se om jag bloggar senare.

Ha det bra!!

vila efter flytten

Bestämde mig för att stanna hemma idag, har ju inte mått så bra ett tag och är ganska trött efter all städning och flytt. Så jag tyckte att jag kunde behöva en dag då jag inte hade någonting jag va tvungen att göra, bara kunna ligga i soffan och se på film.

Va nere hos mamma en sväng förut, hon mår inte heller så bra och så skulle jag kolla hur det va med Max. Han blir piggare och piggare, men så kan det komma någon dag som han är sämre på. Men idag så va han pigg, han hade dragit fram alla sina leksaker :) Sen kom han och la sig jättenära och myste, satt och kliade honom i nacken och på magen väldigt länge och han njöt som bara den. Han kan ju inte klia sig själv med bakbenen nu, så man får hjälpa honom lite ibland.
Sen skulle mamma gå ut med honom, det är ju snö ute nu och Max älskar snön så han ville springa runt och leka. Tycker så synd om honom för man ser verkligen hur gärna han vill leka och rulla sig i snön, men det får han ju inte nu, stackarn!!

Gick ner och handlade lite sen, tänkte göra potatisgratäng och lax till mig och Johan sen. Får se hur det går mer ungsformarna bara, vet inte om ja får in båda samtidigt. Men jag hoppas att det blir gott!
Nu tänkte jag göra några smörgåsar och se på någon film.


Nya hårfärger

Nu har jag äntligen hunnit lägga in bilderna från att jag & Johan färgade håret :)


Vi före

 
                  Under färgningen


Jag efter


Älskling efter

Helt slut...

Idag har jag varit hur trött som helst, ryggen och höften har gjort ont och huvudet spränger. Hade helst velat ligga kvar i sängen imorse, men jag va tvungen att gå till dagiset. Först hittade jag inte nycklarna, sen började det snöa och så va bussen sen så det va ingen bra början på dagen. Kom fram till dagiset och det va rätt lugnt tills vi skulle gå ut, ute va det alla barnen på våran avdelning + alla barnen på andra avdelningen som vi skulle ta hand om för dom skulle ha planering där. Det va mycket gnäll, vantarna åkte av och barnen blev kalla och så skulle alla ha samma pulka.
När jag kom hem vid 3 la jag mig i sängen och somnade väldigt fort, sov tills Johan kom hem vid 5.

Har städat ur våran gamla lägenhet och fixat iordning lite småsaker i nya, men det är fortfarande mycket som inte är klart. Men nu orkar jag inte mer idag, får se om jag orkar gå till dagiset imorn, känns som ja börjar bli sjuk.. Kanske stannar hemma och börjar ställa upp saker i bokhyllorna istället. Men nu ska jag och Johan gå ner och handla lite mat, sen tänker jag inte göra något annat än att sitta framför tv.n resten av kvällen!

Nya lägenheten!

Nu har jag precis kommit hem från dagiset, eller kom väl för en halvtimma sen men. Har kastat i mig en smörgås och är fruktansvärt trött, skulle helst bara vilja lägga mig i soffan framför tv.n. Men jag måste börja bära upp lite saker till nya lägenheten nu, Johan och Roland kommer snart och bär upp dom tunga sakerna. Så det blir ingen lugn kväll i soffan idag heller och antagligen inte imorn heller, för då måste vi städa ur våran gamla lägenhet. Men vi får slappa i soffan i slutet på veckan i våran stora nya lägenhet istället :)

Det blir ju iaf bra träning av att springa upp och ner för trapporna :P Får se om jag hinner blogga nåt mer innan jag lägger mig.

Helgen

Orkar inte skriva så mycket nu, jag och Johan har städat ur Nea och Martins gamla lägenhet idag. Började kvart i 3 och blev klara halv 8 typ. Men nu är allt väldigt rent och listerna längst ner på väggen är vita igen :P
Har dammsugit och skurat hela dagen så nu är händerna helt ömma. Ska bli skönt med en varm dusch och sen kanske lite nyponsoppa framför one tree hill :)
Imorn kommer Johans pappa hit och hjälper oss att bära upp dom tunga sakerna från våran gamla lägenhet.

Igår va vi på revy i Ed :) Väldigt bra och rolig var den!! Carro, Sebbe och Marina va med och dom va jätteduktiga!! Det va såklart många fler med, men inga som jag känner. Tänkte lägga upp lite bilder från det, men det får jag ta imorn istället.

Nu ska jag ställa mig i duschen och sen ta en stor kopp av nyponsoppan som Johan håller på att göra :) Sen blir det sängen så man orkar till dagiset imorn.

Färga hår

Nu ska de bli frisörsalong hemma hos oss :P Jag och Johan ska färga håret nu! Är lite nervös på hur det kommer bli, brukar inte va de när jag ska färga håret, men nu är jag de. Hoppas att det blir bra iaf!!

Ny hårfärg ?!

Sitte och ser på "Joey" nu och pratar med Becka på msn :) Hon och Ellan är i Turkiet och har praktik, men båda är sjuka, stackare! Saknar min Bus <3
Johan, Martin och hyresvärden har gått igenom våran lägenhet och Martin & Neas lägenhet så vi kan flytta snart :) Nea och Martin har flyttat ut till rörkärr nu.

Hade svenska b 10.15-12.45, sen åt jag lunch innan jag mötte Johan på kampenhof. När vi kom hem så hämtade Martin Johan så åkte dom till hyresvärden för att fixa lite papper.

Mitt hår ser förjävligt ut just nu, har utväxt och det är slitet så jag måste färga om det. Men jag vet inte vilken färg jag ska ha.. Tänkte ta med mig Johan ner till affären för att se om jag hittar någon bra innan vi åker till ed.

Trött på vinter och snö!

Nu ringde alarmet på mobilen som jag hade ställt på 09.20 igår kväll, men jag sover ganska dåligt nu så jag vaknade klockan 07.45 av mig själv och kunde inte somna om :( Börjar inte förren 10.15, ska ha svenska B, men idag är även den dagen då schemat är skit eftersom min lunch bara är en kvart. Men idag ska vi förmodligen inte ha någon engelska för läraren är sjuk, så då slipper jag stressa med maten och så kan jag gå hem tidigare vilket är väldigt skönt eftersom jag fortfarande inte mår så bra.

Ute snöar det som bara den, vill inte ha mer snö nu! Vill ha sommar och varmt nu! Visst, det är fint när det snöar och lägger sig på marken, men just nu är jag bara trött på allt som har med snö att göra. Orkar inte mer när det snöar en stund och sen är det slask. Vill kunna gå ut utan tjock jacka och vantar.

i ed
Längtar tills det ser ut såhär ute, istället för grått och trist med snö ibland.

Nu ska jag göra mig iordning och ta bussen ner till stan. *suck*
Har iaf något att se fram emot i helgen, revy i ed, ska bli jätteroligt att se!

Max

Lilla Max <3

efter operationerna 09


Stackars Max!

Sitter nere hos mamma nu, passar Max eftersom han inte får vara ensam efter operationerna och mamma & Emma va tvugna att åka iväg på nåt möte med jobbet.



För er som inte vet är Max mammas hund, en jack russel som blev påkörd för ett litet tag sen. Tvättmaskinen va trasig så mamma hade ringt fastighetsskötaren och bett honom komma och kolla på den, men han sa att han inte kunde få med sig en reparatör förren efter helgen. Så mamma sa att han skulle ringa innan han kom eftersom Max är ensam hemma när dom jobbar, så kanske det fanns någon som kunde komma och släppa in dom. Men fastighetsskötaren fick tag i en reparatör på fredagen (alltså innan helgen, vilket han sa att han inte skulle) och dessutom struntade han i att ringa innan han gick in. Så när det kom två okända män med massa verktyg så blev ju Max såklart rädd och lyckades ta sig ut. Han började springa ner mot strandpromenaden, den vägen vi brukar gå på promenad och fastighetsskötaren sprang efter men tappar bort Max och går tillbaka till lägenheten istället. Max kommer tillbaka till lägenheten men dom får inte tag i honom nu heller så Max fortsätter ner mot stan. Nere vid badhuset blir han påkörd av en bil, men det är mycket trafik så föraren kan inte stanna. Så Max försöker släpa sig av vägen själv, men så kommer det en annan bil och stannar bredvid Max och stoppar hela trafiken och plockar upp Max, tar honom till veterinären. Där kollar dom hans chip och får fram ett nummer till uppfödaren, ringer till henne och berättar om Max. Uppfödaren ringer till mamma och frågar om dom har tappat bort Max, men mamma är ju på jobbet och fastighetsskötaren har inte ringt och berättat vad som hänt, så hon vet ingenting. Mamma ringer mig för att kolla om jag har vart ute med Max och kanske tappat honom (det händer på lovet) men det har jag ju inte. Så mamma & Emma åker och hämtar Max för att ta honom till Blå stjärnan, ingen vet om han kommer klara sig.

Men från att Max tog sig ut till att uppfödaren ringer Mamma så går det ett par timmar, medans Max är ute och springer och sedan för att hitta ägaren. Men mamma har inte hört någonting av fastighetsskötaren, om han hade ringt med en gång när Max tog sig ut så hade mamma hunnit hem innan han blev påkörd, eller så hade hon kunnat ringa till mig eller pappa som hade kunnat åka dit och hämta Max, då hade ingenting av det hänt.

Max gick igenom 3 stora operationer, lårbenet va av, bäckenbenet va krossat och höften va krossad. Senare upptäckte dom även en fraktur i ryggen.




Nu har Max sovit en stund, så jag får nog gå ut med honom så han får kissa. Han måste ha ett stödband under magen eftersom han inte får anstränga bakbenen för mycket. Inne får han gå lite själv om han är på en matta så han inte glider.

Sjukling

Mår inte så bra idag så jag valde att stanna hemma, så orkar jag förhoppningsvis gå till skolan imorn. Har ingen ork för någonting just nu, vek ihop lite ren tvätt förut men sen la jag mig i soffan och såg på "Förortsungar".

Nu är jag i 19 veckan :) Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt. Min mage har väl blivit lite större, men inte någon större skillnad, enligt mig. Men eftersom det är kallt ute så har man ju gärna en mysig stor tjocktröja på sig, tar jag på mig en tightare tröja så känns det ju att magen tar lite större plats.
Mamma berättade för någon dag sen att hon och Emma troligtvis ska köpa en spjälsäng till våran bäbis (inte än, men när det är dags att köpa säng). Tacktack! :D
Har även hittat ungefär den vagnen jag vill ha, kanske är lite tidigt att kolla på egentligen. Men det är så kul att kolla på så det går inte att låta bli ^^ Längtar verkligen till 6 juli då lillen är beräknad att komma!



Nu till något helt annat, har försökt fixa lite med designen på bloggen. Men jag kan inget om sånt, Tyvärr :( Så om det finns någon som är bättre än mig på sånt och dessutom kan tänka sig att visa någon annan hur man gör, så tar jag mer än gärna emot hjälp!!

Just nu ser jag på "Ellen DeGeneres show" på 5.an. Hon är rätt rolig att lyssna på faktiskt. Nyss visade hon en sak som många kanske inte sett, iaf inte jag. På plastfolie paketets kortsidor fins det små flikar som man kan trycka in, på det viset blir det mycket lättare att dra loss en bit.

Tänkte gå ner i förrådet och hämta lite flyttlådor så jag kan börja packa ner saker från bokhyllorna inför flytten till större lägenhet :) Så när Nea och Martin flyttat ut sina saker och vi fixat alla papper som ska skrivas så är det bara att bära upp våra saker med en gång.

Tisdag

Idag har inte vart någon bra dag, har vart trött och mått rätt kasst, dessutom var det en del barn som troligtvis hade lite feber så det va mycket gnäll och gråt.

Skönt att vara hemma nu iaf, ska börja med maten strax så jag kan ligga i soffan resten av kvällen. Tänkte göra korv stroganof och ris.

Namn funderingar..

Idag har tiden gått långsamt, Johan åkte vid halv 7 till praktiken så han va borta när jag gick upp vid 8. Åt en snabb frukost och gjorde mig iordning innan jag åkte till dagiset, var inte så många barn där idag så det va väldigt lugnt. Visst va det skönt att kunna sitta lugnt runt bordet med några av barnen och spela spel, men man blir lätt trött av att bara sitta.
Gick hem vid halv 3, satte på en tvätt och satte mig framför tv.n. Johan kom hem vid 5 och fixade mat, pommes och kyckling som vi åt framför one tree hill :)

När tvätten va upphängd så fastnade jag framför Familjen annorlunda på tv. Lite roligt att se hur vardagen funkar när man har 10 barn ^^
Jag och Johan har funderat lite smått på namn till barnet som ligger i min mage :) Flicknamn är mycket lättare än pojknamn! Ett flicknamn som vi båda tycker är fint är Nellie.

Nu ska jag ta en dusch innan jag går och lägger mig.

Söndag

Sov inte så mycket natten mellan lördag-söndag, passade hundarna till klockan 3 på natten och sen gick jag och Johan upp vid 8. Skulle ner till göteborg och hämta bänkdiskmaskinen som vi hade köpt. Så nu slipper vi diska! ^^
När vi lämnat diskmaskinen hemma så gick vi ner till mamma & Emma en stund innan vi åkte till torp och handlade mat. Väl hemma igen så såg vi lite på tv och sen kom Johans familj hit och fikade, Trevligt! :)
När dom åkte hem så gick vi ner till mamma igen. Sara hade fått guitar hero som vi invigde och hon hade även fått en gipsad fot, från tårna till knät. Hennes vanliga otur, hon hade landat snett när hon hoppade ner från plinten i skolan.
Sen åt vi god mat, bestående av pannbiff, potatis och sås som mamma hade gjort :)


Frida med Saras nya guitar hero :)     Sara har som vanligt otur
Frida                                  Sara