Ny design igen..

Ändrade lite på designen igen, blir aldrig nöjd tror jag :P


Gamla

Nya


Vad tycker ni om den? :)

Lucas rider


Lucas rider på Rubina

Lucas rider på Kamelia

Tävlar

Jag är med och tävlar om att vinna 1000 kronor på H&M Hos Louise vill du också ha chansen till att vinna dessa pengar/presentkort så klicka dig in på hennes blogg HÄR och anmäll dig också =)

Tävlingen avslutas den 14 maj

Emaus, torp och god mat!

Igår hade jag inga lektioner så eftersom jag inte skulle vara i skolan så fick Lucas såklart vara ledig från dagis. På förmiddagen gjorde vi inget speciellt, men efter att Lucas hade sovit två timmar på förmiddagen så packade vi ihop lite saker och gick iväg och mötte upp Emma och Mira :) Gick upp till Emaus, det är verkligen UPP till Emaus för det är uppförbackar typ hela vägen.. Och jag som är så otränad va ju helt slut när vi kom fram :P





När vi kom till Emaus så åt vi lunch, Emma hade med pastasallad :)


Lekplatsen


Fika och kolla på djur :)


När klockan va strax efter 4 så gick vi hemåt. Johan mötte upp mig och Lucas med bil och så åkte vi ut till torp. Men Johan och Lucas åkte hem rätt snabbt igen så gick jag kvar tillsammans med mamma, Emma och Mira som också kom ut till torp. Vi kollade i massa klädaffärer och vi provade jättemycket kläder :) Jag köpte bara en keps till Lucas. Men jag vet att jag kommer få lite kläder i present när jag fyller på lördag ;)
När jag kom hem igen vid 8 så sov Lucas och Johan hade fixat mat, klyftpotatis, grillat kött och beasås. Det va supergott och hur härligt är det inte att komma hem till ett dukat bord? :)

Det blev en riktigt härlig dag!

Onsdag

Nu går jag och Lucas upp till emaus tillsammans med Emma & Mira :)



Close-up +10 67mm



Bilder från helgen i Ed



Massa utelek i det fina vädret


Lucas fick massa påskägg under påskhelgen, med både godis & böcker :) (godiset är inte slut än på långa vägar, det finns massa kvar och ändå har jag och Johan smakat lite)


Lucas myser i soffan med faster Carro och Sebbe innan läggdags


På kvällen spelade vi golf, ingen riktig golf på bana utan vi spelade lite på tomten :P Först körde vi på tomten och så skulle man träffa i ett däck och sen slog vi ut mot åkern den som kom närmast brunnen. Jag har aldrig spelat golf i hela mitt liv (förutom minigolf och det är ju inte riktigt samma) men det gick faktiskt bra för att va första gången. Ja vann över Johan och han har spelat mycket mer än mig :P


Påskaftons förmiddag

På påskaftons förmiddag va vi på lekplatsen tillsammans med Emma, Camilla, Henrik och Naima. Jag hade glömt min kamera (det händer inte ofta, har ju med den överallt) men Henrik hade med sin kamera så här kommer lite bilder från lekplatsen :)



MIRA


Tidig födelsedagspresent

I helgen fick jag en tidig födelsedagspresent av Johan :)





Såklart va jag ju tvungen att gå ut direkt och prova fotografera med close-up filtret på. Lägger upp några av bilderna som jag tog, jag har ju inte riktigt lärt mig att fota med det än så bilderna är väl inte dom allra bästa.


Blommorna och spindeln va rätt lätta att fota för dom satt still, men myrorna och humlan va svårt att fota aftersom dom rörde sig hela tiden :P

Vad tycker ni om bilderna? :)

Lucas rider på Zorro



Emaus

På söndag morgon åkte vi upp till Emaus tillsammans med mamma, Emma, Mira, Henrik, Camilla och Naima. Traktorn va ju Lucas tvingen att "köra" som vanligt. Och så kollade vi på dom supersöta killingarna :) Sen red Lucas för första gången och han tyckte att det va skoj :)




Lucas "kör" traktor och provar trähästarna




En av getterna hade fått 5 killingar, sååå söta!


Snickarboden


Titta på hästarna


Söta lillasyster


Kö till ridningen, världens sötaste i ridhjälm


Naima rider


Lucas rider på ponnyn Zorro




Ny header

Nu har jag gjort en ny header. Som ni säkert redan vet så tycker jag om att förnya headern ibland :P Jag har inte riktigt bestämt mig för om den är klar eller inte. Men den får sitta uppe så länge.


Gamla headern


Nya headern


Vad tycker ni? :)

Påskafton




Naima ville vara lejon :)




Påskmiddag


Efter maten blev det lek och bus, Naima & Lucas badade och så fick dom påskägg :)


Senare på kvällen skulle barnen sova, men Lucas hade sovit ganska sent på dagen så han va inte trött. Han va uppe och snodde godis från det stora påskägget istället :P



Vi vuxna spelade buzz på kvällen och Lucas satt nöjd i soffan och åt "fipps" (chips). Men vid halv 10 körde mamma hem mig och Lucas för jag tyckte att det va dags för Lucas att sova och han vägrade somna där. När vi kom hem så somnade han direkt :P Och jag gick och la mig ganska snart efter det också. Johan kom lite senare.

Världens sötaste påskgubbe!



Grillkväll

Igår kväll kom Emma & Becka hit. Vi tände grillen och käkade hamburgare och potatissallad. Lucas låg på övervåningen och sov så gott medans vi satt på uteplatsen och pratade :) Jag höll mig till coca-cola under kvällen men dom andra tog ett par öl och nån grogg. Men det blev en lugn kväll vi satt bara och tjötade och hade trevligt. Tc, Daniel och två killar till kom lite senare på kvällen.

Vid 12 åkte Johan med dom andra killarna i deras volvo limosin och Emma & Becka gick hem. Jag gick upp och la mig hos Lucas. Johan kom hem vid 1 men då sov jag redan.


Fick en blomma av min lilla prins <3

20110423340 (MMS)

Fick en blomma av min lilla prins <3


Nu är vi ute på lekplatsen. Vi hade med os...

20110423337 (MMS)

Nu är vi ute på lekplatsen. Vi hade med oss lunch och nu blir de massa lek och bus :) men ja glömde kameran så de blir inga bilder :(


Promenad i Lysekil

Fortsätter med bilder från gårdagen. När vi va klara på havets hus så gick vi en promenad i lysekil. Det va härligt väder och det är så fint i lysekil.






Havets hus

Här kommer lite fler bilder från Havets hus igår :)




Inne i havets hus :) (man fick inte fota med blixt så bilderna är lite suddiga)



När vi kollat klart på fiskarna och gick till butiken i havets hus så va det en väldigt trött liten kille som låg i vagnen ♥

Lucas fick en dinosaurie som han döpte till "bejje" :P

Mira fick en bläckfisk :)


Sen fikade vi lite. Lucas fick en smarties-glass, men när han såg min dumle-glass så ville han hellre ha den så vi bytte :P

Utflykt till havets hus

Idag åkte vi till havets hus i Lysekil tillsammans med Mamma, Emma, Frida, Mira, Emmas bror Henrik, hans sambo Camilla och deras dotter Naima :) Vi hade med oss räksallad så vi började med att äta ute i solen!



Utanför havets hus






Lunch i solen!

Glass i solen




Efter lekplatsen igår så gick vi ner på stan och åt glass i solen :)

Utelek i margretegärdeparken










Lite bilder från gårdaden när vi va i margretegärdeparken och lekte :)

Skärtorsdag

Nu ska jag ta med mig Lucas upp och sova, han vaknade för en liten stund sen och ville inte somna om så han fick va uppe en liten stund. Ikväll blev det en slapp kväll med pizza framför filmen "Billy Elliot".

Som jag skrev i tidigare inlägg så gick vi ut en sväng, vi gick till lekplatsen i margretegärdeparken. När vi lekt en stund på lekplatsen så gick vi ner på stan och köpte glass :) Innan vi gick hem så åkte vi bort till mamma & Emma en sväng.


Kollar på fontänen i margretegärdeparken


Godnatt!

Mys!



Idag har jag båda mina killar hemma, myys! ♥ Vi har inte gjort så mycket idag, bara bart hemma och tagit det lugnt än så länge. Men vi ska nog gå ut i det fina vädret snart. (bilderna är från imorse framför bompa)


Vad hittar ni på för skoj denna skärtorsdag? :)

Grillkväll

Sitter just nu i soffan, har kollat lite på one tree hill men nu ska jag stax sova. Idag under förmiddagen hände det inte något speciellt direkt. Jag städade lite, Lucas badade och så kom Frida hit och slingade mitt hår.

Men sen vid halv 4 kom Melissa & Vincent hit :) Vincent sov i vagnen ute på våran innegård, så vi satte oss i soffan med dörren öppen. Lucas målade och vi pratade. Efter en timma ungeför vaknade Vincent och ungarna lekte. Johan och Marcus kom från jobbet strax efter 5 och så började vi med maten. Marcus hade köpt med potatissallad och dricka och så slängde jag in klyftpotatis och morötter i ugnen och  gjorde en sallad och Johan grillade kött och gjorde tzatziki :)

Medans vi höll på med maten så lekte barnen på våran uteplats :) Sen kom dom och åt när maten va klar men dom satt inte speciellt länge innan dom gick ner för att gräva i gruset igen :P Blev en väldigt trevlig kväll med många skratt!


Vi har köpt ett nytt bord och nya stolar till uteplatsen som vi packade upp idag, killarna va först med att prova :P


Busungarna leker i gruset







God middag och trevligt sällskap = en bra kväll!


Två trötta killar leker i tältet

Lunch hos mormor och morfar

Igår när Lucas hade sovit så gjorde vi oss iordning och gick till bussen, mötte upp Frida, Emma, Mira och Ossi också. Så tog vi bussen ut till min/Frida/Miras mormor & morfar :) Dom hade köpt massa sallad från cactuz, några pasta&skinksallader och några räksallader som vi åt till lunch.



Efter maten blev det en sväng till lekplatsen som ligger 10 meter från huset. Lucas busade en bra stund med moster Frida. Det va inte lika varmt ute som de va i måndags, men ändå väldigt skönt ute :) Sen gick vi en promenad för mormor skulle köpa blommor. Det tog en stund att komma till affären för jag hade ingen vagn med till Lucas (tvättade den i måndags så den va blöt..)



Vid 6 tog vi bussen hem, Lucas va väldigt trött då och det va en bit att gå till busshålplatsen så jag fick bära honom hela vägen. Så jag va också rätt trött när vi satte oss på bussen :P Mötte upp Johan på stan och Emma & Mira gick hem. Lucas somnade rätt fort på kvällen och jag slängde mig i soffan, Johan gjorde pannkakor till oss :)

Buss till mormor och morfar





När detta inlägget publiceras så sitter jag & Lucas på bussen tillsammans med Emma, Mira, Frida. På väg ut till mormor och morfar där vi ska äta lunch :) Sen blir det nog en del lek&bus på lekplatsen som ligger 10 meter från deras hus. Kanske till och med kan sola lite på deras altan :P




Morgonpromenad







Det blev en morgonpromenad för mig och Lucas idag också. Det va så härligt väder så vi tog bara på oss varsin tröja och gick ut. Vi tog inte med vagnen för jag tvättade klädseln till den igår kväll så den hänger på tork. Men vi bor ju mitt i stan så vi behöver ju inte gå långt för att hitta på nåt :)

Först gick vi till hasselbacken och matade fåglarna. Sen gick vi en promenad genom stan, kollade på bilar och annat skoj. Sist stannade vi på lekplatsen utanför oss. När vi kom in så somnade Lucas på 2 sekunder! :)


Tisdag, andra lovdagen!



God morgon! Hoppas ni har lika fint väder som vi har här, sol och ca 10 plus och klockan är bara halv 9 än så det blir nog ännu varmare sen under dagen :D

Lucas vaknade nästan lika tidigt idag som han gjorde igår (halv 7). Men idag väckte han inte mig direkt utan han gick och lekte en stund innan han kom och väckte mig (halv 8). Frukost har vi redan ätit och nu sitter Lucas och kollar på Nicke Nyfiken. Jag ska göra mig iordning lite snabbt och så tänkte jag att vi skulle gå ut en stund innan Lucas ska sova igen.

Vad ska ni göra i det underbara vädret idag? :)

Glass i skeppsviken

Kom inte mer än innanför dörren efter att ha vart på stan med Lina och Ellie. För sen cyklade jag & Lucas till skeppsviken och träffade mamma, Emma, Mira & Frida :) Åt glass och njöt i solen. Cyklade hem igen vid halv 7, så denna dagen har spenderats ute i solen och det har vart så härligt!









Utelek och fika!

Som jag skrev i tidigare inlägg så gick vi ut igen efter att Lucas hade sovit och vi ätit lunch. Gick till lekplatsen och träffade Lina & Ellie :) Så underbart väder så man kan ju inte sitta inne! Barnen lekte och lekte, och vi mammor pratade mellan varven när vi sprang efter barnen :P






Efter en stund på lekplatsen gick vi och fikade, första gången jag & Lucas fikade på uteservering i år. Så härligt att bara sitta och njuta i solen. Barnen tröttnade dock efter en liten stund när deras chokladbollar va slut :P Blev en sväng på lindex också, köpte ett par byxor, en t-shirt och sockar till Lucas. Sen gick jag & Lucas hemåt.


Morgonpromenad i underbart vårväder

Imorse tog vi en promenad ut i det fina vädret. Det va så varmt att jag fick ta av jackan och bara gå i tröjan. Vi gick bort till lekplatsen och bara njöt av det underbara vädret. Sen gick vi hem och Lucas somnade direkt. Nu har han precis vaknat igen och vi ska äta lunch. Efter det ska vi träffa Lina & Ellie ☆










Underbara unge!

Vilket underbart väder vi har!! Det ska vara sol hela veckan och det passar perfekt eftersom jag & Lucas är lediga tills nästa måndag :)

Idag blev jag väckt 06.15 (ingen sovmorgon här trots lov) men det gör inget för jag blev väckt av min prins på ett väldigt mysigt sätt! Han stod bredvid sängen och klappade mig på axeln och sa "mamma vakna, mamma vakna". Och när jag öppnade ögonen fick jag en stor puss och världens goaste leende ❤



Mys framför Ronja Rövardotter ❤



Barnkalas!

Igår va vi på barnkalas, Vincent fyllde 2 år den 14 april! :) Jag & Lucas åkte upp till Melissa, Marcus & Vincent strax efter 2, kalaset började vid 3. Vi har ju inte träffats på ett tag så killarna lekte som tokar :P Sen kom även Emelie och Elin dit. Vi fick tårta och kakor och barnen lekte :)







Vincent, Elin och Lucas fikar




Lördag

Nu är lördagen snart slut för mig, ska strax gå och lägga mig. Ska mysa ner mig i sängen bredvid min lilla prins  som redan ligger och sover ♥ Johan är i Ed.

Denna dagen har vart slapp och mysig. Johan åkte till Ed vid halv 1 och sen vid 2 gick jag & Lucas hem till mamma och Emma, blev bjudna på lunch :) Sen gick vi på en promenad, härligt väder ute dock lite blåsigt. Köpte med oss lite kakor på vägen tillbaka som vi fikade på hemma hos mamma.



Vid 6 gick jag & Lucas hemåt, vi stannade på lekplatsen utanför oss en stund innan vi gick in och fixade välling till Lucas. Nu på kvällen har jag ätit lite pasta & skink sallad och tittat på tv.


Middag & bio med älskling!

Igår hade Johan planerat saker som han och jag skulle göra på kvällen. Mamma, Emma och Mira kom hit och passade Lucas.

Först åkte vi till laxbutiken och åt, supergott! :) Och sen gick vi på bio, Water for elephants. Den va riktigt bra! En underbart mysig kväll tillsammans med min älskling! ♥








Påskpyssel










Efter dagis idag så cyklade vi till ica och köpte lite fjädrar och lim och så cyklade vi hem och påsk pysslade. Tog fram den stora målar-lådan. Idag använde Lucas fingerfärgen (med pensel eftersom han inte gillar att bli kladdig). Och så målade han och limmade på fjädrar :) Han är en riktig liten konstnär, så duktig!

Freeedag!

God morgon! Sitter nu i skolan och programhanteringslektionen ska strax börja. Lucas hade så bråttom in till dagiset idag att jag knappt fick en kram. Igår blev han arg när jag hämtade honom från dagis, för han satt och målade när jag kom och det ville han inte sluta med. Så jag antar att han hade bråttom in för att fortsätta måla idag :P

Efter lektionen nu på morgonen så ska jag iväg och ha körlektion, hoppas att det går bra! Första gången med körlärare, jag har ju bara kört med mamma/pappa/morbror förut. Den lektionen är i 40 minuter och sen ska jag hämta Lucas och så ska vi troligtvis träffa Melissa och Vincent en stund :) Sen måste jag hem och göra mig iordning för Johan har planerat nåt hemligt som vi ska göra idag, jag är så nyfiken! Lucas ska vara med mormor, Emma och Mira :)

Nu börjar lektionen. Hoppas ni får en bra dag!


Mammas coola kille! I för stor keps och pappas skärp som går två varv runt magen :P (och jättesmutsig tröja efter dagis)


Lucas & Ossi

Det blev en sväng till mamma & Emma förut efter att jag hämtat Lucas på dagis. Dom höll på att städa lägenheten när vi kom så jag och Lucas satte oss i vardagsrummet och lekte. När dom skulle dammsuga så gick jag och Lucas en promenad med Ossi, solen har ju kommit tillbaka nu så det är jätteskönt väder ute! :) Och när vi kom tillbaka så hade mamma gjort blåbärspaj som vi fikade på. Johan kom dit efter jobbet också.





Lucas & Ossi på promenad, Ossi sprang efter Lucas överallt och skulle kolla vad han gjorde!



Mammas prins ♥

110414

Nu har jag vart hemma en liten stund. Blev klar med det nationella provet förut vid 11. Sen cyklade jag till körskolan och skrev in mig och bokade 5 lektioner + riskettan. Nu jäklar ska jag ha körkort! Första lektionen är imorn, klockan 12 så det blir perfekt eftersom jag slutar skolan vid 11.

Nu ska jag gå och hämta Lucas, dom har nog precis vaknat på dagis nu. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra, kanske går hem till mamma & Emma en sväng eller till lekplatsen.


Mammas lilla skrutt, sover med rumpan upp i luften ♥

Nationellt prov..

När detta inlägg publiceras så sitter jag i skolan och skriver nationellt prov i svenska B. Provtiden börjar 8.30 och slutar 13.30. Hoppas att det går lätt och snabbt! Sen ska jag hämta Lucas och enligt yr.no så ska det va fint väder imorn och det hoppas vi på att det stämmer! Så kan vi hitta på något skoj ute :)


Medans jag gör prov så kan ni kolla på världens sötaste unge som lyssnar på musik! ♥



4 år tillsammans med världens bästa!

Idag är det den 13 april 2011. Jag och Johan har vart tillsammans i 4 år! Fyra underbara år ♥ Älskar dig!



Påskpyssel

Nu är Lucas på dagis och jag ska strax äta lite lunch. Sen vid 1 ska jag upp till skolan, slutar vid 5 idag. Lite segt, men de är ju bara på onsdagar..

Jag fick faktiskt lite sovmorgon idag :) Lucas vaknade som vanligt strax efter 6, men istället för att väcka mig som han brukar så gick han upp och började leka (jag vaknade ju till lite när han gick upp, men somnade om igen). Han brukar ju gå upp och leka på morgonen, men han brukar alltid väcka mig och komma lägga leksaker i sängen. Men idag fick jag sova ända till halv 8, så skönt!

Sen tyckte Lucas (och jag) att det var dags att gå ner och äta frukost. Efter frukosten såg Lucas på barnprogram och jag tog en dusch. När jag hade gjort mig iordning så tog vi fram stora målar-lådan. Där finns det allt!


En 10 cm tjock bunt med papper i olika färger, en stor burk med kritor, vattenfärg, 9 burkar fingerfärg, penslar, lim, sax och en låda med 60 färgpennor.




Idag blev det påskpyssel!


Lucas gjorde (med lite hjälp av mamma) en jättefin kyckling :)

Godnatt!



Nu ska jag sova! Jag och Johan har precis sett på filmen "Tillsammans", den är rätt rolig faktiskt :P Imorn börjar jag sent, så jag hoppas på att få sova lite längre än till 6. Men det tror ja inte Lucas har tänkt sig.

Hoppas ni har haft en bra dag trots det trista vädret! Godnatt.

Mys!


Jag läser bok för Lucas och min lillasyster Mira, i måndags när vi var hemma hos mamma & Emma.
Mys ♥

Bada hos mormor - måndag





Hemma från dagis/skola. Det har regnat hel...

20110412024 (MMS)

Hemma från dagis/skola. Det har regnat hela dagen.. Så nu myser vi hemma i soffan!


Gråa tisdag..

Nu ska jag strax klä på mig och Lucas för att cykla till dagis och skola. Idag börjar jag 10.40 och slutar 3. Det är grått och mulet ute, regnar gör det också.. Suck.. Jag vill ha soool.. Menmen, det finns ju regnkläder. Finns inte så mycket att skriva nu, lägger upp lite fina vårbilder istället så får man lite vårvärme i detta tråkiga väder.





Söndagen i Ed



Under söndagen så var vi ute en hel del. Lucas lekte med farfar, farmor och faster Carro hela dagen. Till middag blev det grillat, supergott! Vi åkte hem igen på eftermiddagen och då va Lucas riktigt trött efter att bara ha sovit en halvtimme under dagen och vart ute och lekt större delen av dagen.

Köra traktor med farfar!

I söndags efter frukosten så gjorde vi oss iordning och åkte till Ed för att hälsa på Lucas farmor och farfar :) När vi kom dit så va bara Lucas farfar hemma, och han va ute så vi stannade ute vi också. Lucas va överlycklig för han fick "köra" traktor med farfar. Det finns 6 traktorer på gården och Lucas kan gå runt och kolla på dom och sitta i dom i evigheter :P



Emaus

Igår va det underbart väder ute, solen sken och det va jättevarmt! :) Så vi packade ihop lite fika och tog en promenad upp till Emaus tillsammans med mamma, Emma, Mira och deras kompisar Jenny, Andreas och deras dotter Tuva. När vi kom upp till Emaus så åt vi korv med bröd som mamma & Emma hade med sig och sen så fikade vi på muffins som jag hade bakat innan vi gick. Sen så blev det massa lek och bus på lekplatsen och så kollade vi på hästarna, grisen, getterna och kaninerna :)

Bildbomb





Fika på Emaus









Lekplatsen!



Kolla på djuren

Söta lillasyster!



Lucas och pappa gick in i snickarboden och gjorde ett svärd


Sen gick vi hem till mamma och Emma och bara tog det lugnt. Barnen lekte och så fikade vi lite.



Den lilla svarta..



Denna lilla spindel hittade jag i köket igår, den va stor som en 5-krona ungefär. Fångade och släppte ut den.

Lördag



Nu ska vi strax gå ut i det fina vädret. Vi ska upp till Emaus och träffa mamma, Emma, Mira och deras kompisar. Så ska vi titta på djuren, leka på lekplatsen och fika :)

Underbara fredag!

Igår va det en härlig dag! Efter skolan så hämtade jag Lucas från dagis, det va härligt väder ute så vi stannade ute. Först åt vi lite på donken och så kollade vi lite i affärer, men vi köpte inget.



Lucas tröttnade ganska fort på att gå i affärer och jag hade heller ingen större lust att gå inne när det va så fint väder ute. Så vi gick till lekplatsen i margretegärdeparken istället. Vi va där i ca 2 timmar innan vi gick och mötte Johan som kom från jobbet.




Vi kom hem strax efter 6 och så blev det mys i soffan innan Lucas somnade. På kvällen åt jag och Johan hemmagjord pizza och såg på film.


Prov och vårväder

Nu har jag precis haft 2½ timmes programhanterings lektion, vi har arbetat med Excel. Och nu ska vi ha prov i programhantering, provet är uppgifter i Word. Så det blir väl 2-3 timmar till i skolan. Men sen ska jag hämta Lucas :)

Imorse när jag vaknade så va jag hur tröttsom helst, ville bara dra täcket över huvudet och somna om. Men eftersom vi ska ha prov så gick ju inte det. Att det dessutom var mulet ute gjorde ju inte att jag blev piggare.. Men nu när klockan är 11 så känner jag mig faktiskt lite piggare och nu lyser solen ute, häärligt! Så när jag är klar med provet och hämtat Lucas så hittar vi nog på något skoj ute. Troligtvis går vi nog till någon lekplats, så är det någon som är sugen på att gå till en lekplats runt 2 så får ni gärna höra av er! Alltid kul med sällskap :)




Härlig eftermiddag på lekplatsen

När brödet va slut så cyklade vi till lekplatsen i margretegärdeparken. Messade Emma och frågade om hon va hemma, hon bor precis vid margretegärdeparken. Hon va hemma så hon och hennes hund Rocky kom ner och höll oss sällskap :) Lucas lekte och jag och Emma pratade, va ett tag sen vi sågs. Vi va i lekplatsen väldigt länge, Lucas hade jätteskoj och vi njöt av solen. Jag hämtade Lucas från dagis vid 3 och strax efter 6 kom vi hem, så vi va ute i 3 timmar. Så skönt! När vi kom hem myste vi i soffan framför bompa och sen vid 7 kom Johan hem och Lucas somnade vid 8. Nu ikväll har jag & Johan ätit mat och sett på Anna Phil. Så nu ska vi sova!



Mata fåglarna









Efter skola/dagis idag så cyklade vi till hasselbacken och matade fåglarna. Solen har äntligen kommit tillbaka och det är härligt vårväder igen, lite tråkigt att det blåser så mycket bara. Johan va kvar längre på jobbet idag för att greja med bilen så då passade jag och Lucas på att vara ute exrta länge!

Sitter i skolan och ska arbeta med program...

20110407014 (MMS)

Sitter i skolan och ska arbeta med programhantering. Har vart i skolan sen halv 9 imorse och ska vara här till 2 iaf. Hela morgonen fram till nu har jag arbetat med engelska.. Vad gör ni idag? Hoppas ni gör något roligare än att plugga :p


Onsdag

Nu sitter jag här i soffan igen, spännande kvällar man har :P Lite mat och ligga och slötitta på tv, men det är skönt efter en dag i skolan. Idag hade jag inte så lång dag, började 1 och slutade 3. Skulle egentligen slutat 5, så det va skönt att kunna hämta Lucas lite tidigare :) Men han ville inte följa med hem idag, när jag kom till dagiset så dansade dom. Lucas tyckte att det va jätteskoj och ville absolut inte följa med mig :P Men vi hade ju inte bråttom så jag hade inget emot att kolla en stund medans Lucas och dom andra barnen dansade.

När Lucas tillslut gick med på att följa med mig så cyklade vi till Emma, Mira och Sara och sa hej. Sen cyklade vi vidare till lekplatsen. Johan åkte till torp med en kompis efter jobbet så jag och Lucas passade på att leka en stund på lekplatsen. När vi kom hem så fixade jag några leverpastej smörgåsar till oss som vi åt framför bolibompa, klockan va redan halv 6 när vi kom hem från lekplatsen. Sen kom Johan och jag fixade disken och lagade mat.



Nu ska jag faktiskt gå och sova, klockan är bara 9 men det finns inget bra på tv. Så varför sitta uppe när man kan lägga sig i tid och vakna pigg?! Är en ganska lång dag i skolan imorn och förkylningen har ju inte riktigt släppt än så det skadar ju inte med mycket sömn.

När brukar ni gå och lägga er på vardagarna?
Jag brukar gå och lägga mig 10- halv 11. Men ibland kan det va skönt att somna tidigare.

Godnatt!

Lucas & pappa bakar




Bilderna är från igår eftermiddag.
Direkt när Johan kom hem från jobbet igår så sa Lucas "Baka kaka!". Så det va bara för Johan att plocka fram bakgrejer och så bakade dom :) Drömmar blev det, och Lucas va nöjd!

Tisdag kväll

Nu ska jag sova, tänkte bara göra en snabb uppdatering. Jag och Johan har precis sett klart på en Robin Hood film. Till middag idag åt vi grekisk sallad med kyckling, fetaost, tzatziki och vitlöksbröd, det är rikgit gott!


Myskille framför barnprogram, med leverpastej smörgås och banan :)

Tidigare idag efter mellanmålet så badade Lucas som jag skrev i tidigare inlägg. Vi köpte en ny badbalja till honom igår, den är lite större än den gamla och så har den propp i botten så det är mycket lättare att tömma ur vattnet. Jag hade velat ha ett riktigt badkar till Lucas, men jag vet inte om det går att sätta in i vårat badrum.. Tråkigt, men än är Lucas iaf nöjd med en badbalja och så kan han ju bada i badkar hos mormor och farmor :)





Hoppas ni har haft en bra dag! Godnatt.

Tisdag

Usch vad det är trist väder ute.. Det har regnat hela dagen.. Jag och Lucas tog cykeln till dagis/skola iaf, det går ju mycket fortare än att gå. Och det är ju inte så farligt med lite regn, så länge man har bra kläder på sig. 

Idag började jag 10.40 och hade engelska i 2 timmar och sen hade jag svenska B i 2 timmar. Efter det hämtade jag Lucas och så cyklade vi hem i regnet. Hemma så myste vi ner oss i soffan framför barnprogram, jag hade fixat smörgåsar med leverpastej och gurka som mellanmål.

Nu ska Lucas bada och sen ska vi laga mat :) Hoppas ni har en bra dag i regent!





När det är grått och trist ute så får man lägga upp lite fina vårblommor, bilderna tog jag igår eftermiddag

♥♥




Mina älsklingar, bilderna är från i söndags eftermiddag :)

Punka på cykeln

Nu ska jag strax gå och lägga mig, killarna sover redan. Jag har kollat lite på Anna Phil nu ikväll, Johan kollade också men gick och la sig nyss. Idag efter dagis/skola/jobb så åkte vi ut till torp och handlade lite mat, köpte även lite grejer på biltema. Så gjorde vi tacos till middag när vi kom hem.

Idag har jag vart i skolan mellan halv 9 och 2. Sen cyklade jag hem och lämnade lite grejer och sen strax före 3 cyklade jag iväg för att hämta Lucas på dagis. När jag hade kommit halvvägs, vad händer då? Jo jag får punka på framdäcket.. Jävla skit.. Så det var bara att vända och leda tillbaka cykeln hem och hämta vagnen istället.. (Johan köpte grejer och fixade mitt cykeldäck nu på eftermiddagen så nu kan jag cykla till dagis/skola imorn igen!)

Lucas ville som vanligt gå själv istället för att sitta i vagnen, han hoppade i vattenpölar och plaskade med pinnar :)


Väldigt roligt att hoppa i vattenpölar men mindre roligt att bli smutsig

Sitter i skolan och arbetar med litteratur...

20110404006 (MMS)

Sitter i skolan och arbetar med litteraturhistoria i svenska B.. Inte speciellt roligt, men det måste göras.. Så det är lika bra att passa på medans Lucas ändå sover på dagis. Jag har egentligen slutat, men man får mer gjort om man sitter i skolan än om man sitter hemma. Ska inte hämta Lucas försen om 2 timmar så en del hinner jag nog.

Vad ska ni göra idag? Något roligare än litteraturhistoria? :P


Söndag

Sitter just nu i skolan, har programhanterings lektion men vi har en kort rast nu. Så då kan man ju passa på att blogga lite. Det är lite tråkigt väder idag, grått och fuktigt i luften. Men det regnar iaf inte nu. Hoppas på att det ljusnar lite sen när jag ska hämta Lucas, men det är nog att hoppas på för mycket.

Igår hände det inte speciellt mycket. Jag och Lucas sov ju hos mamma & Emma natten till söndag, vi lånade Saras rum för hon som hos en kompis. Som jag skrev i tidigare inlägg så vaknade Lucas på kvällen och va uppe med oss en stund och såg på film. Så han gick och la sig med mig när filmen va slut vid 23. Det händer nästan aldrig att Lucas är vaken så länge, men igår ville han vara uppe och mysa med mormor. Men mitt i natten vaknar Lucas, kollade på klockan och då va den 02.15.. Och Lucas vägrade somna om, han skulle gå ut till mormor sa han. Men jag tyckte inte att det va en bra ide så jag försökte få honom och somna om. Varje gång jag la honom ner så blev han jättearg och ledsen.. Tillslut somnade han, då va klockan 04.05 så det blev inte mycket sömn den natten.. Som tur va så vaknade han inte vid 6-halv 7 som han brukar, han sov iaf till strax efter 8 så liite sovmorgon fick jag iaf. Men efter att ha vart vaken 2 timmar på natten så va jag rätt trött ändå. Men vi gick upp och kollade på barnprogram, Lucas underhöll sig rätt bra själv så jag kunde slappa i soffan.

Mamma vaknade strax efter att vi gått upp och så dukade hon fram frukost. Det blev en väldigt lugn förmiddag, jag vilade i soffan och Lucas lekte. Johan kom från Ed vid 1 och så bjöd mamma på lunch :) Lite senare på dagen så åkte vi hem, lämnade våra väskor i lägenheten och så gick vi till lekplatsen alla 3. Så fick Lucas leka av sig lite ute innan vi gick in. Lucas va väldigt trött på eftermiddagen, men det va ju inte så konstigt eftersom han inte ville sova på natten.. Så när Lucas hade somnat så gjorde Johan varsin hamburgare och lite pommes till oss. Och så såg vi på Anna Phil innan vi gick och la oss.


Myskille som äter välling hos mormor♥


Nu börjar lektionen igen. Bara en halvtimme kvar innan lektionen är slut.
Hoppas ni får en bra dag!


Lördag

Igår åkte Johan till jobbet för att greja med bilen, så det va bara jag och Lucas hemma när vi vaknade. Fick mig en sovmorgon ända till halv 9 och det är inte vanligt att Lucas sover så länge, så det va skönt! Efter frukost blev det bad för Lucas och sen myste vi i soffan framför barnprogram.

När Lucas sovit på förmiddagen så kom Frida till oss och så gick vi till stan en sväng. Sen tog jag och Lucas bussen till torp, först gick vi en sväng till leksaksaffären, där sprang Lucas runt och kollade på allt skoj. Sen så mötte vi upp mamma, Emma, Frida och Mira :) Vi började med lunch på subway :) Sen kollade vi i affärer, jag och mamma provade kläder på Gina tricot, jag hittade två fina tröjor på rean som mamma köpte till mig. Fast det är en födelsedagspresent. Kollade lite på H&M också och där hittade jag massa fina sommarkläder till Lucas, men jag köpte faktiskt ingenting. Så stängde affärerna och vi gick och handlade mat på Ica.


Lucas är nöjd inne på leksaksaffären



Det är väldigt roligt att köra egen vagn på ica :)


Mormor och morfar kom och hämtade Frida för dom skulle på nån dans uppvisning. Så jag och Lucas kunde åka med mamma, Emma och Mira hem för då fick vi plats i bilen. Vi åkte förbi våran lägenhet och så hämtade jag lite grejer och sen åkte vi hem till mamma och Emma. Där åt vi lite smörgås. Det blev lite senare i säng för Lucas än vanligt för han va inte trött. Men när han hade somnat så gjorde Frida en kycklingsallad som vi åt och så såg vi på en film. Men Lucas vaknade lite senare och ville se på film med oss, så han fick va uppe en stund till. Jag och Lucas sov över där för Johan va i Ed.


God kycklingsallad!

Fredag

I fredags va dagis stängt så jag och Lucas va hemma. Det blev en lugn morgon då vi inte gjorde något speciellt. Såg lite på barnprogram och lekte med dockan. Sen skulle Lucas sova, men han tyckte inte det. Så det blev ingen jättelång vila för honom.

Sen kom min mormor och morfar hem till oss och fikade, dom hade med sig bullar och muffins :) Sen gick vi till stan och kollade i affärer, Lucas fick 3 tröjor av gammelmormor. Vid halv 6 kom Johan från jobbet och så åkte mormor och morfar hem och jag och Lucas åkte med Johan och handlade lite godis. På kvällen beställde vi pizza och såg på tv.


Lucas och gammelmormor leker med dockan :)