Sjukling...

Det blev inte så mycket plugg idag, för när jag gämtade Lucas från dagis så hostade han och va hängig. När vi kom hem så kände jag att han va varm så jag tog tempen, han hade inte feber men hög temp 37,7. Så vi satte oss i soffan och myste. Lucas ville ligga i mitt knä i stort sett hela tiden och det brukar han inte vilja så ofta så man märkte på honom att han inte mådde helt bra.






Massa mys och lite bus ♥

Vi låg mest i soffan och kollade på barnprogram och myste, men ibland gick Lucas iväg och grejade med leksakerna och sen kom han tillbaka och busade lite innan han la sig i soffan igen. Senare på eftermiddagen hade han fått feber 39,1..


Sen somnade han i mitt knä ♥ Han brukar ju inte sova på eftermiddagarna men idag fick han sova en stund för han hade inte sovit så länge på dagis pga hostan.

Programhantering...

Sitter just nu i skolan, programhanteringslektionen skabörja nu vid 9. Är skittrött föst jag la mig ganska tidigt igår.. Tur att jag bara har en lektion idag!

Lucas är på dagis försda dagen efter lovet, tror han tyckte att det vakul att va tillbaka och leka med kompisarna :) Idag är han där till 2, då hämtar jag honom när dom vaknat på dagis. Innan det ska jag äta lunch och plugga lite inför provet imorn.

Hoppas ni får en bra dag!


Fika!


När Johan kom hem från Ed igår eftermiddag så hade han med sig cupcakes som Carro hade bakat :) Supergoda!

Lucas målar!

Igår skulle jag och Lucas åkt till Ikea tillsammans med mamma, Frida, mormor och morfar. Men det blev inte av pga lite olika saker. Så jag och Lucas va hemma istället och när vi hade kollat på filmen Gustaf så la jag en vaxduk på golvet, och la fram ett stort papper och fingerfärg som Lucas kunde måla med :) Lucas tycker att det är jätteskoj att måla, men han är lite känslig när det gäller att bli kladdig. Så han fick måla med en pensel :P Han råkade trampa i färg ett par gånger och då ställde han sig på ett ben och gnällde tills jag torkade bort färgen :P Han målade läänge och när han nästan va klar så kom Johan hem :)











Myskillen!



Lucas och mamma myste i soffan tidigare idag efter vila och lunch.
Lördags godis bestående av några små godisbilar och majskrokar :)
Lucas tyckte att filmen Gustav 2 som gick på tv.n va bra!

110225

Idag har det inte hänt speciellt mycket här.. Jag fick lite sovmorgon imorse till kvart i 8, sen fick jag gå upp för då skulle Johan till Ed. Han ska greja med bilarna denna helgen me. Jag och Lucas myste framför barnprogram en stund på morgonen men sen blev Lucas på gnällhumör och va det hela förmiddagen..
Vid halv 11 somnade han och sov i drygt två timmar och jag passade på att vila i soffan och kolla på Ghost Whisperer. När Lucas vaknade igen så satt vi uppe på hans rum och byggde tågbanor och byggde hus :) Han tyckte att det var så skoj att bygga och greja! :)

När Lucas hade ätit lunch så började han bli rastlös och gnällig igen, inget va kul. Så vid 4 tog vi på oss varma kläder och gick till Ica, mötte upp mamma där och så handlade vi lite och gick hem till mamma och Emma. Där åt vi tacos och Lucas lekte med bilar, som vanligt :P Strax efter 7 gick jag och Lucas hem och vid 8 somnade han. Så nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på filmen "Tusen gånger starkare", hoppas att den är bra.



Ha en bra kväll!

Emaus!


Igår på dagen gick jag och Lucas till Emaus tillsammans med Emma, Mira, Frida och Ossi :) (Det va innan vi visste att Mira va sjuk) Jävlar vad jobbigt det va att putta vagnen upp för dom branta backarna till Emaus, jag är verkligen för dåligt tränad.. När vi kom upp till Emaus så gick vi och kollade på hästarna :) Men det som var roligast enligt Lucas va lekplatsen! Vi har ju inte vart på nån lekplats på länge nu när det har vart så kallt och mycket snö så han tyckte att det va jätteroligt att gunga igen :)







Mammas älskling!

Ossi träffade en kompis, en hund av samma ras. Tror han va 1 månad äldre än Ossi och han va lika vild och busig! Dom sprang runt och lekte och bråkade hur länge som helst. Tur att det inte var någon annan där just då :P

Vi va ute i 2 timmar :) Riktigt skönt, sen gick vi hem till mamma & Emma och fikade lite. Lucas lekte med bilar och målade. Och sen vet ni ju vad som hände, vi åkte till näl med Mira som jag skrivit i tidigare inlägg.
Det var en mysig dag, men mindre mysig kväll..


Lillasyster Mira

Tack för era fina kommentarer om Mira! :)

Strax efter 1 på natten kom vi iaf äntligen hem. Emma släppte av mig hemma innan hon och Mira åkte hem och jag somnade i stort sett direkt efter att jag borstat tänderna och lagt mig i sängen. 

Vi kom ju dit igår vid 19.15 och jag tror att klockan va typ halv 8 när Emma och Mira fick ett rum. Som jag skrev i tidigare inlägg så satt jag kvar i väntrummet tills klockan va strax före 21 och då kom en sjuksköterska och hämtade mig. När jag kom in till Emma och Mira så hade läkaren fortfarande inte vart där, dom hade bara suttot och väntat.. Precis när dom kommit in på rummet så hade Emma tagit tempen på Mira och tagit ett urinprov, men det va allt som hade hänt och Mira hade fortfarande feber..

Mira sov oroligt och vaknade då och då, vid 9 fick hon mat. Vi väntade och väntade och vid 22 kom läkaren och kollade på Mira. De står redan i ett tidigare inlägg men lungorna lät bra och halsen såg bra ut, men han trodde att hon kanske hade öroninflamation. det va väldigt svårt att se i hennes små öron sa han men hon reagerade väldigt starkt när han grejade med öronen..

Sen väntade vi ännu mer och efter ca 2 timmar, då va klockan typ 12 på natten så kom äntligen en sjuksköterska och tog prover på Mira. Såklart så hade Mira precis lyckats somna och sov jätteskönt istället för oroligt och blev jätteledsen när hon blev väckt för att ta prover :( Vi väntade i ytterligare en timme innan vi fick veta att proverna såg bra ut och vi fick åka hem. Men Emma och Mira skulle tillbaka idag till öronläkaren för att kolla närmare på Miras öron.

Fick ett mess av mamma nu där det stod att Mira hade sovit hela natten och ätit mat på morgonen. Nu ska dom strax åka till läkaren för att kolla hennes öron. Hoppas det går bra och att hon inte har öroninflamation!


Lilla, lilla Mira ♥

Lite tur att man tog med en bok som tidsfö...

20110225293 (MMS)

Lite tur att man tog med en bok som tidsfördriv. Det finns ju tidningar på sjukhus men dom läser man ju snabbt slut på.. Dom har äntligen tagit prover nu iaf så får vi väl se hur länge vi får vänta på läkaren denna gången.


Lillasyster Mira är sjuk :(

Sitter just nu på barnmottagningen på näl. Jag åkte med Emma och Mira hit. Mira har vart hängig och gnällig större delen av dagen, sovit dåligt och nu har hon feber också. Så eftersom hon är så liten så tyckte dom på sjukvårdsupplysningen att en läkare skulle kolla på henne. Mamma hade också feber märkte hon nu på kvällen så hon stannade hemma och vilade så därför följde jag med för att hjälpa till med Mira i bilen. Emma och Mira fick komma in till läkaren ganska fort och jag stannade kvar i väntrummet.. Hoppas att det "bara" är feber och inget allvarligt! Uppdaterar senare när jag vet mer.


Uppdatering 23.30:

Vi är fortfarande på näl... Vi kom hit strax efter 7 och Emma och Mira fick ett rum ganska fort. Jag satt kvar i väntrummet och hoppades att de skulle gå hyfsat fort nu när dom fått komma in. Men de kunde ja ju bara glömma. Vid halv 9 satt jag fortfarande kvar utan att ha hört nåt. Strax före 9 kom det en sjuksköterska och hämtade mig. När jag kom in till Emma och Mira så hade dom fortfarande inte fått träffa läkaren... Mira åt mat och vi väntade och väntade... Tillslut kom läkaren vid 10 och undersökte Mira. Lungorna lät bra och halsen såg bra ut. Men han trodde att hon kanske hade ont i öronen.. Så han sa att de strax skulle komma en sköterska och ta några prover som han sen skulle kolla på. Men jag vet inte riktigt hur långt deras strax är för det har gått 1½ timme men ingen har kommit än.

110224

Sitter just nu och kollar på Ghost Whisperer, Lucas ligger och sover på övervåningen. Vi har inte gjort mycket allr hittils idag, efter frukost så badade Lucas :) Han älskar att bada så han badade lääänge och skvätte ner hela badrummet :P Han ville absolut inte gå upp, men när han ställde sig upp och kissade i vattnet så passade jag på att ta upp honom :P Han blev inte direkt glad när jag lyfte upp honom men han hade badat jättelänge.




Efter badet så sprang Lucas runt och busade men efter en stund ville han se på barnprogram så jag bäddade ner honom i soffan. Jag gick och kollade lite på datorn och när jag kom tillbaka en liten stund senare så låg Lucas och sov i soffan. Klockan va bara 10 men han stensov så jag bar upp honom till sängen.


En trött liten sötnos!


När Lucas vaknar ska han äta lite lunch och sen ska vi till Emaus tillsammans med Emma & Mira. Vet inte kom Frida och Sara också ska med, kanske får se sen. Hoppas på att solen tittar fram lite sen.
Hoppas ni får en bra dag!

Min lilla apa!

Igår på morgonen satt Lucas på golvet och kollade i en bok medans jag kollade lite på datorn. Helt plötsligt börjar Lucas göra konstiga ljud och jag kollar ner på honom för att se var han gör. Då har han hittat en apa i boken och härmade apors läte och kliade sig i huvudet så som apor gör, så himla söt! ♥


Busunge!




Bygga koja :)

Idag har jag och Lucas vart hemma och busat och myst! :) Efter frukost så såg Lucas på barnprogram medans jag pluggade lite. Sen byggde vi en koja i vardagsrummet, jag hängde lite filtar över vårat gamla matbord vilket va väldigt uppskattat av Lucas :) Han dukade upp med talrikar och mat inne i kojan och matade dockan. Så vi lekte i kojan en stund innan Lucas skulle sova.







Lunch på cactuz och öppna förskolan

Igår gick jag & Lucas till cactuz och åt lunch tillsammans med mamma, Emma och Frida. Mira va också med såklart men hon låg i vagnen och sov :)


Lunch på cactuz

Lucas satt i en egen fåtölj istället för en barnstol :) Han va ganska nöjd med det! :P

Det tar verkligen lång tid att få mat här.. S U C K..


Jag och Lucas delade på en taco-talrik

Favoriten enligt Lucas va chipsen som man kunde doppa i såsen, salsa-såsen va god men vitlöks-såsen va godast :P



När vi ätit klart så gick vi till öppna förskolan, jag & Lucas har ju inte vart där på länge nu eftersom jag är i skolan och han är på dagis.. Och Emma, mamma & Mira har ju aldrig vart där så det va första gången för dom :) Frida följde också med, hon har ju vart där med mig och Lucas tidigare. Lucas sprang runt och lekte med alla saker, han va störst av barnen där och Mira va minst :P



Emma & Mira på öppna förskolan :)

Lucas sprang såklart till bilarna först :P




Promenad med dockan

Laga mat

Sångstund

Sagorummet


Innan vi gick hem igen så kollade vi lite i affärer, ja kollade lite på kläder till Lucas men hittade inget som jag gillade.. Men mamma & Emma köpte fina kläder till Mira :) Hemma på eftermiddagen så kollade jag på det nyaste avsnittet av one tree hill och Lucas och Johan åkte ut och handlade mat. Pluggade även lite på kvällen och såg på Familjen annorlunda.

Jag sitter och pluggar.. Och Lucas tar han...

20110222286 (MMS)

Jag sitter och pluggar.. Och Lucas tar hand om mig, han har lagat mat och matat mig, hämtat papper för att torka min näsa (som jag gör på honom när han är snuvig) och nu ska han läsa saga för mig :) sötaste ungen! <3


110220

Jag och Lucas sov ju hos mamma & Emma från lördag till söndag :) Det blev en väldigt lugn lördag, Lucas lekte med bilar och grejade större delen av dagen. Jag satt och myste med Mira i soffan en stund på förmiddagen medans Lucas lekte :)




Efter lunch så tog jag, Lucas, Emma och Ossi en kort promenad. Jag hade inte med vagnen till mamma så Lucas fick gå själv :) Vi gick ner till djuraffären och kollade lite, och på vägen tillbaka fanns det massa intressanta saker att kolla på tyckte Lucas :P







När vi kom in igen så va Lucas hungrig så han fixade lite rostade smörgåsar :P


På eftermiddagen skulle Mira bada, Lucas blev lite sur när han inte fick bada när Mira skulle bada :P Så när Mira badat klart så fick Lucas bada och då va han nöjd :)


Mira njuter i badet :)




B U S U N G E !!!



På kvällen när Johan kommit tillbaka från Ed så bjöd mamma & Emma på mat och efterrätt :) Sen åkte vi hem och Lucas somnade direkt!

Gammal & saknad frisyr..



Satt och kollade igenom massa gamla bilder igår kväll. Hittade dessa bilder på mig, dom är tagna i november 2007. Jag och Johan hade vart tillsammans ca 7 månader då. Saknar min frisyr som jag hade då, trivdes väldigt bra i den. Och jag älskade mitt svarta hår! Ibland funderar jag på att klippa av håret igen och ha den frisyren. Men samtidigt så gillar jag mitt långa hår och det tar så lång tid innan det växer ut igen.. Funderar även ibland på att färga håret svart igen, jag saknar det! Men jag tvekar fårtfarande, så ja får nog fundera ett tag till på de. Jag hade svart hår i flera år under högstadiet och gymnasiet och jag älskade mitt hår!

Vad tycker ni? Passar jag i denna page frisyren eller passar jag bättre i det långa jag har nu? :)

Loov!


Denna veckan blir det massa bus och mys hemma, blir förhoppningsvis bra väder så att vi kan hitta på roliga saker ute också! För nu har jag lov från skolan en vecka så vi ska va hemma :) Hittar gärna på nåt kul, så är det någon mer som är hemma denna veckan så hör gärna av er :)

Tittut :D



Lööördag!

Igår kom morfar och hämtade mig och Lucas vid 1 :) Vi åkte ut till mormor och morfar och åt lunch tillsammans med dem och mamma, Emma, Agneta, Peter och Andreas.

Efter lunch visade mormor lite rörelser i chi gong, Emma, Elin och Agneta körde de med henne. Lucas kollade fundersamt på vad dom höll på med. Mamma satt med Mira och jag & Lucas mplade lite istället för chi gong. Sen gick jag och Lucas ut en sväng. Och när vi kom in igen så hade dom lagt ut stora kuddar på golvet och skulle massera fötter. Det ville Lucas va med på så jag masserade hans fötter och han verkade tycka att det va skönt :) Men mest tyckte han att det va skoj att vi satt i ring på stora kuddar på golvet :P


Lucas med gammelmorfar och gammelmormor :)

Det finns massa roliga saker där, roligast är nog speldosorna som spelar musik och snurrar :)



Ute på lekplatsen :)

Fotmassage


På eftermiddagen åkte jag & Lucas med mamma och handlade mat och sen åkte vi med hem till dom :) Jag fixade hemmagjord pizza till oss och så åt vi innan Melodifestivalen. Efter Melodifestivalen så såg vi på Gaygalan innan jag gick och la mig, jag och Lucas sov i Fridas rum för hon va inte hemma. Lucas somnade vid halv 9 så jag ville inte väcka honom för att åka hem.



Busunge!


Igår förmiddag lekte Lucas med några klistermärken. Det va både roligt och lite äckligt :) Klistermärkena var skojiga men det va inte så kul när dom fastnade på fingrarna hela tiden tyckte han ;)

Handlar på ica med mormor :) Ikväll ska vi...

20110219283 (MMS)

Handlar på ica med mormor :) Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza och se på melodifestivalen hos mamma och Emma :)


Lördag!


Lucas hittade en krita och ett papper här om dagen och la sig på golvet och målade :) Världens sötaste ♥


Just nu ligger Lucas och sover, jag har kollat lite på Ghost Whisperer och Johan åkte till Ed imorse. Han ska fixa iordning våran V70 (den bilen vi använder nu) och våran 740 som står i garaget i Ed. Vi ska troligtvis sälja båda bilarna och köpa en helt ny bil.
Idag ska jag och Lucas ut till min mormor och morfar, äta lite lunch och umgås :) Mamma, Emma & Mira och Elin och Agneta ska också dit :) Vi är väl där en stund och sen ska vi till torp och handla med mamma & Emma. Ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, får se sen.

Hoppas ni får en bra dag!

Taco & buzz kväll!

Igår va jag i skolan mellan halv 9 och 11 och hade programhantering som vanligt. När jag kom hem så städade jag lägenheten, käkade lunch, kollade lite på tv och sen vid 2 gick jag och hämtade Lucas från dagis :) När jag kom dit så sprang dom rint i en ring och sjöng och dansade, Lucas skulle visa vad dom hade gjort så det tog en liten stund innan vi gick från dagiset :) När vi kom hem så kollade vi lite på Brum på tv och så tog jag en dusch.

Strax före 5 kom Johan hem och så började vi laga mat, vid 5 kom Melissa, Marcus och Vincent hit :) Vi åt mat och sen lekte ungarna som tokar som vanligt och vi vuxna spelade buzz! Blev några omgångar och sen åt vi chokladpuding och spelade lite till innan dom åkte hem vid 8. En riktigt trevlig kväll :)






Jag blev så jävla sugen på pannkakor, så k...

20110217280 (MMS)

Jag blev så jävla sugen på pannkakor, så klockan 8 på kvällen ställer jag mig och steker pannkakor. Normalt? :P Gott iaf :)


Ute och handlar :)

20110217279 (MMS)

Ute och handlar :)


Trött, trött, trött....

Sorry för dålig uppdatering. Jag har vart väldigt trött dom senaste dagarna och inte orkat någonting. Är en sån där tid nu som man bara vill ligga och göra ingenting.. Har ingen motivation till att göra någonting just nu.. Det enda som är roligt är att vara med Lucas, han är det bästa som finns, mammas älskling! Jag vet ju att jag måste plugga nu så att ja blir klar med utbildningen, men jag har ingen motivation till det alls nu.. Helst hade jag velat jobba ett tag nu och plugga vidarare sen.

Usch vilket tråkigt inlägg det blev nu.. Får försöka se det positiva nu istället. Jag har världens finaste son och en sambo som jag älskar. Underbar familj och vänner. Och nästa vecka är det lov, då ska jag bara göra det skolarbete som jag verkligen måste göra då. Sen ska jag mysa och hitta på roliga saker med Lucas och bara njuta av att va ledig! Så har jag förhoppninigsvis fått tillbaka motivation till att plugga. Längtar till våren nu, vill ha värme och sol nu!                                                                                                                                                                       LÄNGTAR TILL SOMMAREN!! (gammal bild från förra sommaren, jag och Lucas i Italien)

Lucas dansar!



Denna filmen gjorde jag i söndags. Vi var uppe på Lucas rum och lekte hela familjen och så sätter Lucas på radion och börjar dansa. Så himla söt, kan inte sluta le när jag ser på filmen! Mammas älskade unge ♥

Sådan far sådan son!


Hur underbar är inte denna bilden?! Lika koncentrerade på bilspelet båda två, sådan far sådan son!

110214

Mamma, Emma, Sara & Mira kom hit idag på kvällen. Vi åt mat, spelade buzz, fikade och såg på familjen annorlunda :) Vi testade den nya kryddan som jag fått prova genom buzzador. Taco-krydda till fisk. Vi hade lax, grönsaker, taco-bröd och taco-sås. Det blev väldigt gott, kommer absolut äta det igen. Så kan man variera mellan lax och köttfärs när man vill äta tacos :)


Middag

Kärleksmums

Baka & måla

Idag har jag vart i skolan igen, efter en vecka hemma med en sjuk liten kille. Idag hade jag programhantering som vanligt på måndagar. När jag kom hem vid halv 12 så städade jag lägenheten, åt lunch och kollade lite på tv. Sen vid 2 vaknade barnen på dagis så då gick jag och hämtade Lucas :)

Vi gick en sväng till ica innan vi gick hem. Köpte massa frukt och våtservetter. När vi kom hem så bakade jag kärleksmums medans Lucas målade :) Han va inte på sitt bästa humör så det gällde att hitta på nåt skoj hela tiden annars blev det skrik.. Men när jag tog fram papper och kritor så blev han glad. Han fyllde 3 papper, båda sidorna av papprena va helt fulla :P Blev väldigt fina teckningar, pappa fick en, mormor & Emma fick en och moster Sara fick en :)





Konstnären Lucas!

Glad alla hjärtans dag!


Glad alla hjärtans dag önskar jag & Lucas! ♥
Hoppas ni alla har haft en bra dag!

Underbar söndag

Idag har det vart underbart väder! :) Då kan man ju inte sitta inne så när Lucas sovit på förmiddagen så åkte vi till gustavsberg för att grilla. Mormor, morfar, pappa, Frida och Sara följde också med :) Vi grillade korv, drack varm choklad, gick på isen och hade det mysigt!

Lägger upp lite bilder från dagen :)







En väldigt härlig dag blev det! Vi va ute i tre timmar och sen åkte vi hem igen. På eftermiddagen myste vi hemma och så övningskörde jag lite med mamma. Nu ska jag sova, imorn blir det skola igen för nu är Lucas frisk.
God natt!

Melodifestivalen

Igår kom pappa, Frida och Sara och hämtade mig vid halv 4. Vi åkte till göteborg och så åt vi på donken och sen gick vi och kollade på Melodifestivalen live! :) Det va riktigt skoj att se de live istället för på tv.







Ute och grillar :)

20110213276 (MMS)

Ute och grillar :)


Lucas & Mira!


Mammas älskling!

Lillasyster Mira i babygymmet :)

Lucas klappar och pussar på Mira :)

Massor med mys, världens sötaste ungar! ♥

110212



Igår var det jättefint väder ute, ca 4 minus i solen. Jätteskönt! Så när Lucas hade sovit på förmiddagen så tog vi på oss varma kläder och gick ut. Tog en promenad bort till mamma & Emma där vi blev bjudna på god lunch :)

Sitter och väntar på att melodifestivalen ...

20110212274 (MMS)

Sitter och väntar på att melodifestivalen ska börja :)


Ny header

Tröttnade på min header, den va ju ganska fin och så men den va lite stor tyckte jag. Så jag gjorde en ny nu :)


Nya headern



Gamla headern (klicka på bilden för att se större)

Vad tycker ni om den nya headern? :)

En dag på torp!

Äntligen är Lucas frisk igen! :) Ingen feber igår och ingen feber idag. Idag va han lika pigg som vanligt. Kände att jag inte orkade sitta inne en dag till, så jag ringde min mormor och frågade om hon ville följa med till torp och det ville hon :)

Så när Lucas hade sovit på förmiddagen så tog vi bussen ut till torp. Vi började med att äta lunch på Briggen, jag åt en väldigt god bakpotatis med kycklingröra. Sen gick vi och kollade i olika affärer, jag provade några bh:ar och fick två av dom av mormor :) Sen hittade jag en snygg skjorta som jag köpte till mig själv, inte ofta jag köper kläder till mig själv nu för tiden :P Köpte även en tjocktröja till Lucas. Och Lucas fick en tröja, en mössa, en polisbil och två spadar av gammelmormor, tack för alla fina saker! :)
Blev även lite fika på torp, och sen kom morfar dit. Dom åkte hem strax efter fyra och lite senare så kom Johan och hämtade mig och Lucas.


Fika på torp, chokladboll är Lucas favorit! :)


Lucas kollar på barnprogram med sin polisbil, han älskar sin nya bil! Han har lekt med den hela kvällen :)


Lucas med sin nya tröja och nya mössa :) Han vill absolut inte stå still framför kameran nu för tiden så de är lite svårt att få bra kort..

Johan åkte iväg till en kompis vid sex och jag och Lucas myste i soffan framför tv.n. Lucas somnade som en stock vid 7 så nu sitter jag själv i soffan, slängde in lite pommes i ugnen förut. Orkade inte fixa nåt annat till middag.. Nu sitter jag och kollar på Ghost Whisperer och kommer nog inte göra så mycket annat ikväll. Johan kommer väl hem inatt någon gång, så honom orkar jag inte sitta uppe och vänta på.




Lucas nya grejer!

Polisbil, spadar och mössa från gammelmormor

Tröja från gammelmormor och tjocktröja från mamma


Bh:arna jag fick av mormor

Skjortan jag köpte till mig


Godnatt!

Italienresan, dag 3 i huset, 22/6-10

Nu kommer lite fler bilder från dag tre i Italien :) Bilder från eftermiddagen kvällen.


Pappa & Lucas vilar i skuggan :)

Lucas & Naima :)

Lucas och Leo badar :)

Mina älsklingar ♥

Fina bilder på mamma & Emma ♥




Lite utsiktsbilder :)





Helt underbar utsikt, eller hur?! :)



Vill du se fler bilder från Italien resan så kan du klicka här! och lämna gärna en kommentar eller två :)

Italienresan 22/6-10, imse vimse spindel!

Denna "söta" spindel hittade vi på husväggen.. Den va rätt stor, kolla alla ögonen..


Italienresan, dag 3 i huset, 22/6-10

Det är S K I T väder ute idag... Bara massa snö och blåst.. Det i kompination med en sjuk liten kille som kollar på barnprogram och en rastlös mamma är inget kul..
Men för att göra något roligare så har jag kollat på bilder från förra sommaren. Bilder från när vi va i Italien, har ju lagt upp en del bilder på bloggen från resan redan. Men jag är inte klar så jag tänkte lägga upp lite fler bilder nu :) Vill ni läsa om våran Italienresa och kolla på fler bilder så kan du klicka här!
För er som inte vet så bilade vi till Italien i Juno 2010 :) Åkte genom massa länder på vägen och hittade på roliga saker. I Italien hyrde vi ett hus. Det var jag, Johan, Lucas, Mamma, Emma, Frida, Sara och Emmas föräldrar och syskon.

Nu kommer det lite bilder från tredje dagen i huset, den spenderades vid poolen :)


God morgon!

Världens sötaste äter frukost ute :)

Lucas & Naima leker vid den lilla poolen, dom va ganska blöta efteråt :P



Underbart väder, dopp i poolen!

Sötnosen leker vid poolen :)



Underbar dag vid poolen!


Vill du se fler bilder från Italien resan så kan du klicka här! och lämna gärna en kommentar eller två :)

Tredagars-feber??

Febern va borta imorse när vi vaknade, får väl se om han slipper febern nu eller om den kommer tillbaka ikväll som den gjorde igår kväll.. Hoppas han slipper febern så han får bli frisk nu!

Igår fick han "utslag" över hela kroppen. Först såg jag det när Lucas hade sovit på förmiddagen. Då var han rödflammig i pannan och lite på magen. Lite senare på dagen så hade han ännu mer på magen, hela ryggen, rumpan och benen.. Vet inte vad det är eller vad det beror på.. Satt och funderade på om han hade ätit något konstig, men ja kom inte på något.. Läste lite på internet och det låter som tredagars-feber.. Han har aldrig blivit så rödflammig över hela kroppen förut.. Hoppas att det är tredagars-feber för då ska det ju försvinna av sig själv efter någon/några dagar. Han har ju haft feber i ca 3 dagar nu och så detta nu att han är helt rödflammig..


Såhär ser han ut på hela kroppen nu.. Det verkar inte klia något iaf.

Är det någon vet vad det skulle kunna vara? Är det något annat än tredagars-feber? Eller någon som kan "konstatera" att det är det?


En annan sak som inte är så kul är att det va helt vitt ute när vi vaknade.. Och nu snöar det.. Jag som hade såna vårkänslor igår när snön hade försvunnit från vägarna och på vissa ställen hade dom till och med sopat bort gruset. Solen sken ju igår och det va riktigt skönt ute, och idag så är det snö igen.. S U C K ... Jag vill ju ha vår, nu!

Bada, bada, bada!


Bada är skoj, men det är ännu roligare att skvätta på moster :P

Lek och bus med moster Sara!

När brödet var slut så gick vi hem till mamma & Emmas lägenhet. Vi fikade lite på smörgås och Mira fick mat. Sen målade Lucas med moster Sara och lekte med bilar & puzzlade :) Lite senare kom mamma & Johan hem från jobben, då fikade vi lite på bullar. Lucas började bli trött och gnällig igen och jag tyckte att han såg hängig ut. Så jag tog tempen och det visade sig att han hade feber igen. Jag som trodde att han va på väg att bli frisk... Så vi åkte hem och Lucas myste i soffan med pappa innan han somnade. När ska min lilla älskling bli frisk? ♥


Mormor & Emma hade köpt nya puzzel :)


Måla med moster :)





Nu ikväll har jag ätit lite smörgås och sett på ghost whisperer. Ska strax gå och lägga mig, blir en dag hemma imorn också.. Hoppas att Lucas blir av med febern snart!
Godnatt

Promenad och mata fåglar..

Lucas feber va borta imorse :) Men han va väldigt gnällig iaf.. Tänkte att han kanske va rastlös efter att ha vart hemma i flera dagar. Så när han hade sovit på förmiddagen och vi ätit lunch så kom Emma, Sara och Mira hit :) Vi klädde på oss kläder och gick ut i det fina vädret!

Först gick vi en sväng till åhlens, jag köpte små krokar som jag ska sätta i badrummet för att hänga Lucas kläder på, såna kläder som är använda en gång men inte smutsiga. Dom hamnar alltid i en hög på skötbordet och tar bara plats :P
Sen gick vi till hasselbacken och matade fåglarna. Lucas tyckte att det va jättekul när fåglarna kom fram och tog brödet som han hade kastat :)







Mata fåglar med moster :)

Jaga fåglar :P


Lucas gick runt och matade fåglar tillsammans med moster Sara :)

Morgon 02.15?? NEJ!!

Underbart väder har det vart idag, blå himmel, sol och ingen blåst :) Skönt! Något som inte var lika skönt va att Lucas vaknade inatt vid 2 och tyckte att vi skulle gå upp.. Jag höll inte riktigt med.. Jag och Lucas sov i dubbelsängen, Lucas sover bättre där när han är sjuk och sover lite oroligt. Och Johan sov på madrassen i Lucas myshörna, han tycker att det blir så trångt när vi ligger alla 3 i dubbelsängen, han är lite känslig :P

Men iaf, jag vaknade av att lampan i taket va tänd och Lucas gick runt och lekte med sin lastbil.. Kollade på klockan och den va strax efter 2 på natten.. Gick och hämtade Lucas, släckte lampan, la Lucas bredvid mig och somnade om. Men så fort jag somnat så gick Lucas upp igen.. Han låg och väntade på att jag skulle somna så att han kunde gå upp igen, skitunge... Gick iaf upp och hämtade honom igen och när jag somnade om, gissa vad han gjorde då? Jo han gick upp igen.. Denna gången gick han bort och kollade på Johan, jag hämtade honom igen och denna gången la jag armen om honom så att han inte kunde gå iväg. Han va skitarg för att han satt fast, men tillslut somnade han och klockan va över 3 på natten.. Jag somnade också om och sen vaknade vi vid halv 7 igen. Då gick vi upp och åt frukost. Lucas hade ingen feber när han vaknade :)


B U S U N G E !!!

Feber, mys & thaimat...

Lucas har fortfarande feber.. Den går upp och ner mellan 38 och 39 grader.. Han är pigg en liten stund i taget, då är han uppe och leker och grejar :) Men sen blir han trött och lägger sig i soffan en stund och kollar på barnprogram. Han äter bra vilket är skönt iaf!


Lucas bäddade åt sig på golvet, ser inte speciellt skönt ut att ligga så på stengolvet men :P Vill han ligga så får han väl göra de, men han låg inte speciellt länge ;)

Vi har inte gjort mycket alls idag, större delen av dagen har spenderats i soffan och myst framför barnprogram. Han är så mysig nu när han är sjuk, vill sitta nära hela tiden och helst ska han hålla i båda mina händer och ha huvudet mot min mage, såå mysigt!! ♥  Annars när han är frisk så har han ju knappt tid att sitta still i soffan och mysa :P


Lucas bäddar åt dockan! :)

Vi gick aldrig ut idag. Det va jättefint väder hela morgonen och hela dagen, men när Lucas hade vaknat och vi hade ätit lunch då va såklart solen borta.. Och eftersom Lucas fortfarande har feber så kändes det inte så lockande att dra ut honom i det gråa vädret.. Lucas sov i 3½ timme idag, inte lika länge som igår men längre än vad han brukar sova en vanlig dag när han är frisk. Så det märks att han inte är helt pigg och att han behöver sova mer. Men jag hoppas verkligen att febern släpper imorn!



K O N C E N T R E R A D !!!

Lucas blev väldigt glad när pappa kom hem, som vanligt! Vi fikade på lite smörgås och sen försvann Lucas & Johan upp till datorn och så blev det helt tyst. Gick upp och kollade och då satt dom (såklart) vid datorn och skulle spela bilspel. När jag kom dit så tittade Lucas på mig med en blick som sa
"Du skulle bara våga ta mig härifrån" :P Han älskar verkligen att spela bilspel med pappa!

När Lucas hade somnat vid 7 så gick Johan iväg och köpte thaimat, jag blev så sjukt sugen på det (tack vare min syster Frida som skrev om thaimat på FB) så Johan va snäll och gick och köte det till oss :) Var väldigt gott! Och så såg vi på "Sofias änglar", riktigt bra program. Nu ska jag gå upp och lägga mig, mina killar ligger redan och sover.


Min goda mat!

Tisdag morgon



Lucas har fortfarande feber.. Igår kväll somnade han ju vid 7 och sen vaknade han när jag gick och la mig strax efter 10. Tog tempen på honom då och han hade 39,7.. Stackars mammas bebis ♥ Han fick iaf alvedon och så gick vi och la oss igen. Idag har han vart hyfsat pigg, febern har gått ner till 38 nu på förmiddagen och han har lekt lite och sett på barnprogram.

Nu sover han så jag ska lägga mig i soffan och kolla lite på tv. Till lunch blir det nog det som är kvar av kycklingsalladen sen igår kväll.

Det är jättefint väder ute, känns väldigt trist att sitta inne.. Men jag funderar på att bädda ner Lucas i vagnen och gå ut en liten sväng efter lunch, bara för att få lite frisk luft. Men vi får se, beror på hur pigg Lucas är.


Hoppas ni får en bra dag i det fina vädret iaf!

110207

Imorse vaknade Lucas med feber. Tror han hade feber under natten också, han kom till oss någon gång vid 1 tror jag och jag tyckte att han kändes lite varm men han somnade om så fort så vi tog inte tempen då. Men imorse så hade han 38,7 i temp..

Så det blev varken skola eller dagis idag. Under förmiddagen så låg Lucas i soffan och kollade på barnprogram medans jag pluggade. Jag gjorde 4 arbeten i programhantering som jag skrev i tidigare inlägg. Lucas somnade redan vid 10 eftersom vi gick upp vid 6. Tänkte att han nog skulle vakna vid halv 12-12 eftersom han bara brukar sova max 2 timmar. Men han sov i nästan 4 timmar, det behöde han nog nu när han har feber.


En febrig kille som myser i soffan ♥

Vi åt lunch vid 2, tog tempen på honom igen efter lunch och han hade fortfarande 38,7.. Men han va lite piggare när vi ätit, så vi lekte lite med bilarna :) När Lucas blev trött igen så satte jag på Emil i lönneberga som han såg på medans jag bakade bröd. Gjorde två satser av morotsbrödet som jag bakade för några dagar sen. Blev tre plåtar.


Morotsbröd

När Johan kom hem så myste han i soffan med Lucas en stund innan Lucas fick välling. Han somnade strax före 7 och Johan gjorde en kycklingsallad som vi åt framför tv.n. Nu har jag sett på familjen annorlunda och spårlöst. Ska strax gå och lägga mig, imorn blir de en hemmadag igen för Lucas har fortfarande feber..


God kycklingsallad


Melissa, Vincent och Marcus skulle ju ha kommit hit idag och ätit. Hade sett fram emot det eftersom det va ett tag sen vi sågs nu... Men eftersom Lucas fick feber så bestämde vi att vi skulle ses en annan dag istället. Synd att det ofta ska komma nån sjukdom ivägen när vi bestämt nåt.. Men förhoppningsvis kan vi ses någon annan dag i veckan!

En annan sak som jag fick hem idag va ett paket från Buzzador.com :) Så nu ska vi testa den nya taco kryddan till fisk! Hoppas att det är gott.


Taco krydda till fisk


Lucas inspekterar påsarna :)

Bloggdesign

Har grejat lite med bloggdesignen idag. Bytt bakgrund från vit till lila med mönster, ny header, ändrat lite färg och stil på texten.


Gamla headern


Nya headern



Vad tycker ni om det nya utseendet på bloggen? :)

Skolarbeten..


Det är vad min morgon/förmiddag har bestått av.. Har gjort 4 arbeten i programhantering som jag har skickat in idag. Det är ju inte jätteroligt att göra dom men det är vääldigt skönt när dom är klara!
Nu ska jag skriva lite på en svenska uppgift som jag redan har börjat på. Hoppas att jag blir klar med den idag! Sen blir det lunch och en dusch!

Söööndag

Sitter just nu i soffan och har precis ätit lite kvällsmat. Kommer inte göra någonting mer än att sitta i soffan och kolla på tv ikväll! Vi kom hem förut vid halv 4 och då åkte Johan iväg och storhandlade på ica och jag började städa lägenheten. När Johan kom tillbaka så hjälpte han till med städningen och när det var klart så såg jag ett avsnitt av one tree hill. Lucas somnade i mitt knä och då va klockan bara halv 7, men han hade vart rätt trött under eftermiddagen så jag gjorde en välling till honom och så somnade han.

Igår när vi hade vart på badhuset så åkte vi till Johans föräldrar :) Lucas busade med farmor, farfar och faster under dagen. Vi åt god mat och hade trevligt, Lucas somnade vid 8 och jag va jättetrött under kvällen så jag gick och la mig redan vid 9.



Lucas grejar med modelleran som Johan gjorde igår :)


Nu ikväll ska vi se på Solsidan och sen ska vi se på filmen "I rymden finns inga känslor". Hoppas att den är bra! Imorgon har jag progamhantering på morgonen och senare på dagen kommer Melissa, Vincent och Marcus hit och äter mat och spelar buzz! :)



(Måste bara säga att ni har blivit lite tråkiga, det är ca 30 stycken som läser bloggen men ändå får jag nästan inga kommentarer.. Det är så roligt att logga in på bloggen och läsa lite kommentarer, så kom igen nu och kommentera! :P)

Badhuset!

Igår förmiddag blev det en tur till badhuset, jag, Lucas, Johan & Frida gick dit vid 1 :) Väldigt roligt va det, lekte och busade i barnpoolen i drygt 1 timme.







Lucas hoppade från kanten, åkte på "bilen", skvätte vatten, dök en gång och gjorde massa annat bus :)




Efter badet blev det dusch och det var också väldigt skoj, speciellt när man fick hålla i duschen själv :P Och medans mamma torkade och klädde på sig så var hänglåset och schampoflaskorna väldigt intressanta :P

Fredag

Gårdagen började med skola och dagis, jag va i skolan mellan 9 och 11 och Lucas va på dagis mellan 9 och 2. Känns inte kul att inte kunna hämta honom direkt efter skolan men dom sover ju på dagis så det går ju inte att hämta honom då.

Jag gick hem, satt vid datan en stund och sen fixade jag mat och såg på tv. Har vart trött hela veckan, skulle ju egentligen vart och simmat men jag orkade verkligen inte det igår. Fastnade i soffan och orkade inte göra någonting, tog en dusch och sen gick jag och hämtade Lucas.

Istället för att gå hem så gick vi till Emma & Mira :) När Lucas kommer dit så springer han direkt till bokhyllan där leksakerna står och tar ner bilarna :P Mira blir bara större och större för varje dag, hon låg i mitt knä och försökte prata. Mamma kom hem lite senare och så åt vi lite smörgås. Och när Johan kom så fikade vi lite igen, daimtårta.



Söta Mira!


Lucas kollar på Rorri racerbil med moster Sara :)



Vid halv 7 åkte vi hem, Lucas fick välling och somnade och jag & Johan lagade tacos och såg på film. Vi såg på Grown ups, rolig film :)

Dagisbus och brödbak!

Lång dag i skolan idag, först plugga psykologi, sen engelska lektion och sist svenska B lektion. Innan jag hämtade Lucas på dagis så gick jag till ica en sväng och handlade lite, köpte lite baksaker och blöjor till dagis.

När jag kom till dagiset så gick Lucas runt med aldeles för stora klackskor på fötterna, hur söt som helst!! ♥ Han gör olika saker varje dag, ena dagen när jag kommer och hämtar honom så leker han med bilar, andra dagen är han i dockvrån och lagar mat, en annan dag klär han ut sig i kläder från maskeradlådan.
Igår när jag hämtade honom så lekte han och 3 killar till inne i lekrummet, dom klättrade och busade i rutschkanan. Helt tokiga :P Man blir så glad när man ser att han har så kul på dagis!

När vi kom hem från dagis så slängde jag in kläder i tvättmaskinen, startade en diskmaskin och myste med Lucas i soffan. Sen medans Lucas såg på barnprogram så bakade jag bröd, morotsbullar! Provade ett nytt recept, det var väldigt lätt och väldigt gott! Nu ska jag se lite på tv innan jag ska gå och lägga mig. Imorgon har jag programhantering på morgonen som vanligt och sen ska jag simma.


Tisdag

Idag har vart en mycket bättre dag än gårdagen! Hade lite huvudvärk i morse men det försvann ganska fort, Lucas va lite hängig och gnällig imorse också och jag va rädd att han höll på att bli sjuk igen. Men han piggnade till och har vart jätteglad idag :)

Lucas har vart på dagis och jag har vart i skolan mellan 10 och halv 4. Hade Engelska och Svenska B och lektionerna gick ganska fort idag, speciellt engelskan. Har vart väldigt trist väder idag, regn och blåst så det va inget kul att gå till och från dagis..

När jag och Lucas kom hem från dagis så gjorde vi en pizzadeg och när Johan kommit hem från jobbet så fixade vi pizzorna och åt :) Lucas hjälpte till att kavla deg och sen skulle han hjälpa till att breda ut ketshup på pizzan men han slickade bara av kniven med ketshup :P Sen läste vi saga och såg på barnprogram, en mysig kväll!

Nu har jag precis sett på Sofias änglar och nu ser jag på den hemlige miljonären. Imorgon har jag bara en lektion, psykologi mellan 15.10-17.10. Ska plugga en del på förmiddagen.


Pizzabak!


Såhär glad är man när man får pizza, SÖTAST!