Söndagen

Igår hade vi en riktig mys-söndag, jag & mina fina killar! Johan & Lucas lekte mycket under dagen, Lucas har saknat sin pappa när han har vart borta mycket det senaste.. Så dom byggde med duplo & tågbana medans jag tog lite egentid vid datorn som de inte blivit så mycket av de senaste.



Vid 11 somnade båda killarna och sov i ca 2 timmar, sen när dom vaknade så gick ja upp till dom och så myste vi alla 3 en stund. Sen gjorde vi vofflor till lunch, med drottningsylt & glass till. Efter lunchen så gick vi ut en stund, först gick vi och matade fåglarna och Lucas fick springa av sig lite. Sen ville han sitta i vagnen och så gick vi en promenad.

När vi kom in igen blev de lite film & lek innan Lucas skulle sova. Jag & Johan åt baguetter med räkröra & grönsaker och såg på film under kvällen.

Bilder från promenaden ♥

Husvisning, promenad & pizza.

I lördags var vi på ännu en husvisning, Johan åkte iväg tidigt på morgonen till jobbet för att hjälpa en kompis med en bil. Så vid 11 kom mamma bort till oss och så åkte vi för att hämta Johan och sen vidare på husvisning, denna gården var finare än den vi tittade på i fredags. Men det var inte riktigt i min smak ändå, dessutom låg huset på en "sida" och stallet på andra "sidan" av en grusväg där det körde ganska många bilar i hög hastighet och så låg huset precis vid den "stora" vägen.. Så vill jag inte ha det, då kan jag aldrig slappna av när Lucas är ute och leker.

Så vi åkte därifrån igen, får leta vidare. Går ju inte att ta första bästa när man ska köpa hus/gård. Då ska man ju verkligen tycka om allt för att inte störa sig på saker och ångra sig. Vi släppte av Johan på jobbet igen så han kunde fortsätta med bilen.. Sen åkte jag & Lucas med mamma hem där Emma hade lagat lunch som vi åt. Efter lunchen blev det en promenad i set härliga vädret. Vi gick en ganska rask promenad på ca en timme, Lucas hade inte hunnit sova under dagen så han somnade en halvtimme i vagnen. Eftersom han fortfarande är förkyld så låg han nog väldigt gott nerbäddad i vagen, den där jäkla förkylningen släpper ju aldrig.. 

När vi kom in igen så hade Lucas moster Sara bakat sockerkaka som vi fikade på. Sen lekte barnen och vid 6 kom Johan tillbaka från jobbet.. Mycket senare än vad han hade lovat så jag va lite sur på honom.. Men vi åkte hem och beställde pizza, och så såg vi på film. 


Några bilder från promenaden

Feber, husvisning & paket

I fredags när vi vaknade hade Lucas feber sjunkit från 39 till 38 och han var väldigt pigg :) Johan åkte iväg till jobbet på morgonen. Jag & Lucas åt frukost och så gjorde jag mig iordning. Vid halv 9 kom Lucas farmor & farfar hit. Jag åkte iväg med Roland för att hämta Johan och Lucas stannade hemma med sin farmor. Vi hämtade Johan och så åkte vi iväg för att titta på en liten gård som var på visning. Gården var väl hyfsat okej men verkligen inte huset. Så efter att vi hade tittat lite snabbt så åkte vi därifrån igen, inget som jag & Johan var intresserade av.. 

Så vi lämnade Johan på jobbet igen och så körde Roland hem mig och hämtade Carina. Lucas hade haft det jättebra med sin farmor, dom hade lekt massor och sett på film. Men klockan hade hunnit bli 12 innan vi kom tillbaka så Lucas var rätt trött och somnade direkt när farmor & farfar hade åkt. Han sov i 3 timmar! Men det behövdes nog med tanke på febern.. 

Blev en lugn eftermiddag med mys framför film. När Johan kom hem åkte vi för att handla lite mat och så hämtade jag ut ett paket som kommit från Ellos. På kvällen blev de film & mat. 

Lucas nya fodrade regnställ från Ellos.se

Torsdagen

I torsdags började jag & Lucas med en mysmorgon, vi åt frukost & tittade på film ♥ Sen lekte vi jage & kurragömma och innan Lucas skulle sova så byggde vi en tågnaba och gjorde ett låångt tåg!


När Lucas hade vaknat så började jag fixa lunch, och så messade ja Lucas moster Frida och frågade om hon hade några planer för dagen. Det hade hon inte, hon var precis klar på badhuset så hon kom till oss och åt kycklingsallad till lunch. När maten var slut så gjorde jag mig iordning och Lucas lekte med Frida. Sen gick vi till willys för Frida skulle handla lite innan vi gick hem till Lucas morfar, han vad inte hemma men vi fikade lite. Lucas ville dock inte ha nån fika, varken glass eller chokladboll, han hade inte ätit nån lunch heller.. Istället hittade han leksaker som var sparade från när jag & mina systrar var små, som han lekte med. 

Bilder från fikat & två böcker som ja köpte på bokrean + två tidningar

Lite senare kom Johan från jobbet och hämtade oss. Vi åkte ut till torp för Johan behövde lite grejer på biltema. Så medans Johan var på biltema så fick Lucas bestämma vilka affärer vi skulle gå i, först valde han djuraffären där vi tittade på fiskarna & kaninerna, sen fick vi vidare till bokaffären och sist gick vi såklart till leksaksaffären där vi stannade tills Johan kom. Då åt vi på subway innan vi åkte hem igen, Lucas åt en pytteliten bit av kycklingen men inget mer.. 

På kvällen när ja skulle lägga Lucas fick jag svar på varför han inte ätit nåt under dagen, förutom frukosten.. På kvällen blev han hängig och kändes varm, så jag kollade tempen och den låg på 39 grader.. Under dagen hade han vart pigg och lekt som vanligt, men han hade inte velat äta nåt.. Han fick en alvedon och somnade på två sekunder, så han hade väl tagit all energi han hade under dagen och sen deckade han i sängen, min lilla älskling ♥

Söndag (19/2)

I söndags så kom Johan hem från Ed på morgonen. Efter Lucas hade sovit på förmiddagen så gick vi till Cactuz och åt lunch tillsammans med mamma, Emma, Frida, Sara & Mira :) Jag & Lucas delade på en taco-talrik och till efterrrätt delade vi på en chokladboll & en biskvi. Gottgott!

Efter lunchen så åkte jag, Johan & Lucas till torp en sväng. Lucas fick två par nya mjukisbyxor, blåa & röda. Köpte även en toasits som Lucas ska använda på toan, ska se om han tycker att de är bättre för han gillar inte pottan. Sen blev de lite handling på ICA innan vi åkte hem och myste resten av söndagen. 


Lördagen (18/2)

Tre bilder från i lördags. Vi skulle egentligen ha träffat Melissa & Vincent i lördags, men Vincent hade blivit jätteförkyld, stackarn.. Så efter att Lucas hade sovit så kom Firda och hämtade mig & Lucas, Johan va i Ed. Vi åkte hem till mamma, barnen lekte och så åt vi mat tillsammans på kvällen innan ja & Lucas åkte hem igen.

Emaus (17/2)

I fredags fick jag ett sms av Emma, hon frågade om vi ville följa med till Emaus. Det ville vi ju såklart! Så när Lucas sovit en stund så klädde vi på oss och gick ut, det var underbart väder ute. Solen sken på snön så det glittrade. Jag & Lucas skulle möta upp mormor som kom till stan med bussen, så medans vi väntade på att hon skulle komma så köpte vi varsitt par solglasögon.

Sedan tog vi bussen till Emaus tillsammans med mormor, mötte Emma & Mira uppe på Emaus. Vi åt korv med bröd där till lunch och sen blev det massa lek & bus på lekplatsen :) Vi klappade kaninerna & getterna och Lucas red. Vi var ute i ca 4 timmar, så härligt! Bjuder på ett gäng bilder från dagen.


Bullbak (16/2)


Eftermiddagspromenad & mata fåglarna (15/2)


När man fått fina rosor så får man passa på att leka lite med kameran!


Alla hjärtans dag

I tisdags var det ju som sagt alla hjärtans dag, har inte hunnit uppdatera så mycket i veckan så det kommer nu. Den 14 kom Johan hem efter jobbet med 5 rosor & choklad, gissa om jag blev glad?! (speciellt eftersom vi hade sagt att vi inte skulle köpa nåt). Jag hade iofs också köpt en liten grej till honom, biltidning & godis (sånt som han uppskattar att få :P ) Sen så lagade vi tacos med lax till middag, så åt vi tillsammans alla 3 ♥ Lucas fick såklart också lite godis, är de alla hjärtans dag så är det, oavsett veckodag.
En mysig eftermiddag med familjen, god mat, blommor & choklad. En bra alla hjärtans dag! ♥


Lucas målar (13/2)


Blommor (13/2)


Bilder från promenaden i söndags


Mysig söndag

Söndagen spenderades hemma hos mamma & Emma. Vi åkte dit efter att Lucas hade sovit på förmiddagen och så åt vi pasta&räksallad till lunch. Barnen lekte och så gick vi ut på en promenad. Solen sken och det var riktigt härligt väder ute. När vi kom in igen så gjorde mamma en blåbär/hallon paj som vi fikade på och efter det så spelade vi buzz. En mysig söndag!

Några bilder från när vi var inne
(bilderna från promenaden kommer i ett annat inlägg)

Lördagen - lunch hos mormor & morfar & Ikea

I lördags så åkte Johan iväg tidigt på morgonen, han skulle iväg och köra bil på isen tillsammans med några kompisar. Jag & Lucas var hembjudna på lunch hos mormor & morfar, så när Lucas hade sovit så kom mina systrar Sara & Frida och Fridas kille Mårten och hämtade oss. När vi kom dit så blev vi bjudna på god mat & efterrätt! Vi stannade dock inte så länge för mormor & morfar skulle iväg på eftermiddagen. Och vi hade bestämt att åka till Ikea.

Sara ville inte med till Ikea så vi körde hem henne innan vi åkte till Göteborg. Jag hade skrivit en lista med massa saker som jag skulle köpa, hade kollat på hemsidan. Men när vi kom dit så var mycket av det jag ville ha slut.. Men en del saker fick jag med mig hem iaf. Lucas skulle öppna alla luckor och lådor som han hittade på Ikea så de tog en stund att gå runt på övervåningen :P

Tog inga bilder under dagen tyvärr.. Men här är iaf bilder på det jag köpte på Ikea.

(bilder lånade från Ikea.se)

Torsdagen hos mormor & morfar (9/2)

Natten till torsdag var sista dagen som vi sov hos mormor & morfar. Jag och Lucas var kvar hos mormor över dagen medans Johan jobbade. Emma & Mira kom också dit och åt lunch tillsammans med oss och efter en stund kom även min kusin Elin dit :) Mira & Lucas lekte och senare så kom Lucas moster Frida & hennes kompis Liza. Så från att ha vart bara jag, Lucas & mormor så var vi väldigt många :) Men innan Johan kom från jobbet så åkte de andra hem och när Johan kom så åt vi lite kvällsmat innan vi packade ihop våra saker och åkte hem.

Då var lägenheten fixad, badrummet funkade. Men det är ju bara fixat tillfälligt.. Det funkar nu, men om de fryser på och blir mer än 10 minus igen så blir de samma problem igen..

Tog inga bilder under dagen när dom andra var där.. Men här är någa från kvällen när vi spelade lite kort :)

Onsdagen (8/2)

I onsdags så hade jag självstudiedag, och Lucas hade fortfarande hosta så inget dagis.. Vi sov ju som sagt hos mormor & morfar. Jag pluggade en stund när Lucas sov på förmiddagen och efter lunch så tog vi på oss och gick ut i snön lite. Har ju knappt vart ute nåt när Lucas vart sjuk så länge så det var skönt att få lite luft. Var inte ute så länge, ca 30 minuter. Lekte lite på lekplatsen utanför deras hus innan vi gick in igen.


Tisdagen hos mormor & morfar (7/2)

I måndags eftermiddag åkte vi ju som sagt hem till min mormor & morfar, för att bo där tills problemen i våran lägenhet var fixade. Det är så skönt att ha familjen nära så att man få sån hjälp när man får problem med något eller bara åka och hälsa på precis när man vill! Om vi inte hade kunnat bo hos mormor&morfar så hade vi ju kunnat bo hos mamma & Emma eller hos Johans föräldrar. Men denna gången lånade vi gästrummet i mormors hus :)

Johan åkte till jobbet som vanligt på tisdagen. Lucas hade ju fortfarande sin hosta så vi gick inte till skola/dagis. På förmiddagen skulle mormor iväg och sjunga i kören och medans hon var borta så sov Lucas, jag pluggade och morfar arbetade vid datorn. När mormor kom tillbaka igen så fixade hon lunch och på eftermiddagen så tog jag, Lucas & mormor bussen ut till torp för att handla lite mat till middagen. Blev även en fika på torp innan Johan kom från jobbet och hämtade oss.

Lucas älskar att vara hemma hos gammelmormor & gammelmorfar! Där finns det massa roliga
saker att leka med, tågbana, bilar, docka, målargrejer mm :)

Arg på snåla hyresvärdar...

Fortsätter på uppdateringen från veckan, i måndags (6/2) så hade Lucas feber äntligen släppt. Men den jobbiga hostan var fortfarande kvar.. Så fort han sprang lite eller lekte en liten stund så fick han en jobbig hostatack.. På dagis är det ju ännu högre tempo så när han har sån hosta så blir det för jobbigt att vara på dagis.. Jag gick till skolan på morgonen och Johan var hemma med Lucas..


På söndag eftermiddag när vi kommit hem från Ed så upptäckte vi att det hade frusit i badrums avloppen.. Förra vintern frös det så att när det var under 10 minus så hade vi inget vatten.. Men hyresvärden är för snål för att fixa det.. Han satte in en liten värmare under diskhon som inte funkade alls.. Och nu frös det ännu värre än vad det gjorde förra året.. Jag skulle ta en dusch, och vattnet kom som vanligt. Men jag hann inte duscha mer än 1 minut försen hela badrumsgolvet var täckt med vatten, ca 4 cm.. Vattnet rann inte ner i brunnen.. Så jag fick snabbt skölja ur schampot som ja hade i håret och sen lägga handdukar över hela golvet för att de inte skulle rinna ut i hallen.. Toaletten funkade inte heller som den skulle, man kunde spola men det tog en evighet innan vattnet rann ner helt.. Och om man spolade en längre stund i handfatet så rann det upp vatten i duschbrunnen och under tvättmaskinen.. 

Johan ringde då våran fastighetsskötare (som är mycket lättare att prata med än våran hyresvärd som inte alls vill göra något åt problem som han har skylldighet till..) Fastighetsskötaren tyckte att Johan skulle prova hälla kokhett vatten ner i toan eftersom det hade frusit för att se om det lossade.. Så Johan kokade vatten, hällde, kokade vatten, hällde, kokade vatten osv.. Men ingen hände.. På måndagen ringde fastighetsskötaren till några killar som skulle komma och fixa problemet. Jag var i skolan när dom kom, men Johan var hemma. Och dom försökte få bort is-stoppet på flera olika sätt.. Dom tog bort hela toastolen och grejade men det funkade inte alls.. Så dom fick hämta en stor tankbil (?) och med en stor slang spruta in i avloppet utifrån för att få bort is-stoppet med hårt tryck.. Det resulterade i att det sprutade in vatten från avloppet i vårat badrum.. Så det var vatten i hela badrummet och ut i hallen som dom torkade upp med våra handdukar... Tillslut så släppte iaf is-stoppet och vattnet kunde rinna ner som vanligt..

Men då var klockan 4 på eftermiddagen och gubbarna som var här slutade för dagen.. Vi hade alltså inte haft ett fungerande badrum sen söndag kväll (troligen hade vi inte haft de på hela helgen, men vi var ju inte hemma så vi vet inte riktigt när de frös men troligtvis på lördagen när de var så fruktansvärt kallt..) och det fungerade fortfarande inte på måndag eftermiddag.. När jag kom hem så stod det verktyg och maskiner i hela badrummet.. Dessutom var det blött och grisigt både i badrummet och hallen.. Så jag packade väskor och så åkte vi till mormor & morfar för att bo där..

Vi bodde hos mormor och morfar till på torsdag eftermiddag, då kunde vi åka hem. Toan fungerade som den skulle och fastighetsskötaren hade vart där och städat. Hyresvärden är inte intresserad av att ersätta oss för varken alla handdukar som blev förstörda eller för att vi inte kunde bo i lägenheten som vi betalar för.. Dessutom är problemet bara fixat tillfälligt.. Det funkar nu, men om det fryser på igen och blir under 10 minus så blir det samma skit igen.. Så förbannat j*vla arg på hyresvärden nu så de finns inte.. Så fort vi hittar nåt annan lägenhet vi vill ha så flyttar vi!! Synd bara att de är så jäkla svårt att både hitta och få en lägenhet här i Uddevalla... Ingen som vill ge oss ett hus?! :P

Blev visst ett långt inlägg med mycket text och inga bilder.. Sånt som jag själv tycker är tråkigt.. Men jag var tvungen att skriva av mig lite..

Sjuk liten kille & bilrace

Som jag skrev i tidigare inlägg så hade Lucas fortfarande feber & hosta på fredagen (3/1) men vi åkte ändå upp till Lucas farmor & farfar i Ed som planerat. På lördagen skulle nämligen Johan köra ett bilrace. Så vi åkte dit och åt mat och Lucas såg på film under kvällen, pga hostan somnade han ganska sent och sov dåligt under natten.. Johan åkte iväg redan kl 5 på lördag morgon. Jag & Lucas sov till kl 8 ungefär och då hade dom andra redan åkt iväg för att kolla på racet. Vi hade bestämt att jag skulle ringa till Johans mamma om jag & Lucas också ville komma och titta när Johan körde så skulle Carina hämta oss. Men Lucas hade fortfarande hög feber och väldigt jobbig hosta, dessutom var det minus 15 ute så jag ville inte ta med Lucas ut i kylan.


Så vi stannade hemma i huset och såg på film & myste istället. Det var lite tråkigt att missa racet, men det blir ju nästa år också och att Lucas blir frisk är viktigast. Johan var i ett team tillsammans med Tc, Martin & Ville, dom turades om att köra bilen i loppet som var 6 timmar. Men dom fick tyvärr problem med bilen och kunde inte köra hela tiden ut..

På kvällen så följde jag & Emma med Johan, Tc, Ville & Maritn till en middag som var ordnad till de som hade kört. Lucas stannade hemma och myste tillsammans med farmor & farfar. Vi fick god mat och så var det prisutdelning. Killarna som hade kört var trötta och möra på kvällen så efter prisutdelningen åkte vi hem igen, kom tillbaka till huset vid 22 tror jag.

Hade inte med kameran till middagen, men såhär såg jag ut när vi åkte dit iaf

Tillbaka efter ett litet uppehåll

Oj vad längesen det var jag uppdaterade här på bloggen.. Men vi lever, dock har jag inte haft så mycket ork till datorn. Lucas har vart sjuk i ca 1½ vecka, torsdagen den 29/1 blev han lite snuvig och hängig på kvällen och på fredagen var vi hemma och vilade. Sen på helgen blev han piggare för att sedan bli snuvig och hängig igen på måndagen.. Vi stannade hemma från dagis och skolan på måndagen och tisdagen, jag hoppades att han skulle bli bättre av lite vila så att han skulle kunna gå till dagis sen igen.

Hjärt-pannkakor som jag gjorde till lunch på måndagen

Men på onsdagen var han fortfarande snuvig och hängig och på torsdagen så vaknade han med hög feber. På torsdagen kom även hostan som han alltid får när han är förkyld.. Under hela torsdagen låg han med 39 graders feber och orkade inte göra så mycket annat än att se på film.. Under fredagen hade han också feber & hosta, han var lite piggare än på torsdagen men långt ifrån frisk.

En febrig liten kille ♥