Lek ute i regnet

Idag har det vart grått och tråkigt ute hela dagen, regnat en hel del. Men jag och Lucas tog cykeln till dagis/skola idag ändå, det går ju mycket fortare än att gå. Efter skolan cyklade jag hem och städade badrummet och åt lite smörgås och sen hämtade jag Lucas vid 3. Tanken va att vi skulle hem och fortsätta städa, men vi stannade ute istället.

Lucas ville verkligen inte gå in, han ville vara ute och leka. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så regnkläder på och så var vi ute i ca 2 timmar. Först grävde vi i sandlådan en stund, men sedan gick vi på en liten promenad. Hade inte med vagnen ute eftersom jag bara hade tänkt att vi skulle vara på lekplatsen utanför lägenheten. Men Lucas ville gå och han fick bestämma vart vi skulle gå, vattenpölar fanns det ju överallt som man kunde hoppa i och roliga pinnar som man kunde plocka upp. Så vi gick en sväng längs bäveån och på stan. Sen vid 5 mötte vi upp Johan som kom från jobbet och så gick vi hem.

Lucas satt och kollade på barnprogram medans jag och Johan städade lägenheten, det behövdes verkligen nu! Vi har ju inte prioriterat att städa nu när vi har vart sjuka. Men det är väldigt skönt nu när det är rent i lägenheten. Nu på kvällen har vi bara sett på tv och tagit det lugnt.


Onsdag




Har precis lämnat min busunge på dagis, han behövde inte ta av sig ytterkläderna för alla barnen va redan ute. Igår kom vi också precis lagom så att Lucas bara kunde gå ut till dom andra barnen och leka. Han älskar ju att vara ute nu när snön är borta så han va väldigt glad när han såg att dom skulle va ute!

Nu ska jag plugga lite och sen ska jag iväg till skolan på psykologi lektion. Funderar på att dra på mig en tjocktröja och sätta mig på våran ute-plats i solen och plugga. Men jag väntar nog en liten stund för solen når inte riktigt in på ute platsen än.

Hoppas ni får en bra dag!

Tisdag

Idag är jag lite piggare, fortfarande huvudvärk. Men det är väl bara att stå ut. Härligt väder är det iaf, det blir man glad av! Imorse regnade det dock när jag lämnade Lucas på dagis, men när jag gick hem från skolan så va det fint väder :) Jag och Lucas gick till lekplatsen och lekte, man måste ju passa på att njuta av det fina vår vädret! Sen mötte vi upp Johan när han kom från jobbet och så gick vi en sväng på stan innan vi gick hem. Jag köpte nya solglasögen.



Ikväll tände Johan grillen för första gången i år, han grillade kyckling och så gjorde han klyftpotatis och ugnsbakade morötter och tzaziki till. Supergott!


Söndag

Dålig uppdatering på bloggen, jag vet.. Men jag är fortfarande inte helt pigg.. Febern är borta och förkylningen börjar släppa, men i söndags kväll efter att vi hade vart på kalas hos mormor så fick jag världens huvudvärk.. Har aldrig haft värre huvudvärk än vad jag hade då.. Den kom helt plötsligt när jag satt vid datorn, det spännde i hela huvudet och jag blev yr och illamående och såg suddigt.. Fick gå och lägga mig i soffan men det blev inte bättre, jag har ju haft huvudvärk förut. Men jag har aldrig känt något såhär. Har aldrig mått illa, vart yr och sett suddigt när jag haft ont i huvudet förut.. Har ingen aning om vad det beror på..
När jag vaknade på måndag morgon så va jag pigg igen.. Men när jag va på väg till dagis med Lucas i vagnen så kom huvudvärken tillbaka, exakt samma som det hade vart kvällen innan.. Men eftersom jag vart borta från skolan nu när vi vart sjuka så har jag inte tid att va sjuk mer. Fick helt enkelt stå ut i skolan med huvudvärk..

Nog om min huvudvärk.. Vill bara bli av med den nu, den vill inte släppa och jag vet inte vad den beror på.. Men nu vet ni varför jag inte orkat sitta vid datorn så mycket dom senaste dagarna.

Vi va ju på kalas hos min mormor i söndags, hon fyllde år i onsdags så vi blev bjudna på god lunch :) Trevligt att komma ut och träffa familjen igen efter en veckas sjukdom. Lucas lekte och va glad. Det som va mindre roligt va att det snöade och la sig ett lager inder dagen. Men det smälte bort under natten.


Lillasyster Mira är söt i sin klänning :)

Lördag

Lördag kväll. Förkylningen håller i sig, börjar bli trött på den nu. Man blir så seg i hela kroppen och orkar inte alls det man vill göra..

Lucas sover redan, han somnade för 20 minuter sen ungefär. Han va rätt trött nu på kvällen. Men idag har vi gjort lite mer än att bara ligga i soffan som vi gjort dom senaste dagarna. Imorse badade Lucas skumbad och så myste vi framför bompa innan han sov på förmiddagen. När han hade vaknat så åt vi lunch och sen åkte vi alla 3 och handlade lite mat. När vi kom hem igen så gick jag och Lucas till lekplatsen, Lucas va jätteglad över att få leka ute igen! Vi har ju inte vart ute på en hel vecka nu. Han hade med sig hink och spade och grävde hur länge som helst i sandlådan :) Man verkligen såg hur han njöt av att vara ute!

När vi kom in igen så såg Lucas på film med pappa och sen busade jag och Lucas. Han hittade mina gamla solglasögon som han provade. Men sen vid 6 så blev Lucas trött och gnällig så vi tog på pyjamas och så passade jag på att klippa hans tå-naglar. Om någon skulle hört Lucas medans jag klippte tå-naglarna så skulle dom tro att jag misshandlade honom.. Han skriker som om jag slog honom, jag fattar inte varför han får sån panik när man ska klippa tå-naglarna.. Han skriker och sprattlar, det är verkligen inte kul att hålla fast honom när han får sån panik.. Men någon gång ibland måste man ju klippa naglarna.. Någon som har tips på hur man kan få honom att bli lugnare när man klipper tå-naglarna? Finger-naglarna är inga problem..

Nu ska jag lägga mig i soffan och inte göra något med än att se på tv ikväll!
Hoppas ni har haft en bra dag!






Fortfarande sjuk...

Den här dagen har inte vart speciellt bra.. Kände mig lite piggare imorse än vad jag va igår, men mitt på dagen så kom febern tillbaka.. Fick iaf sovit en liten stund medans Lucas såg på film med pappa så efter det kändes det lite bättre igen, febern försvann men tröttheten och förkylningen vill inte släppa.. Johan är också sjuk fortfarande och har sovit ganska mycket under dagen.. Men medans jag sov så gjorde han lite våfflor till lunch, Lucas va nöjd när han fick våfflor med sylt och grädde! Det enda jag har orkat äta idag är en våffla.. Är inte sugen på mat alls..

Just nu sitter jag själv i soffan, Lucas somnade vid 7 och Johan somnade vid 8. Jag ska gå och lägga mig strax jag ochså, lika bra att sova så att man blir frisk någon gång.. Fredagens "middag" nu på kvällen bestod av en kopp med varm nyponsoppa. Gott, men de kanske inte är det man brukar äta på en fredagkväll.

Känns inte alls kul att sitta inne såhär länge när det är härligt väder ute.. Har så dåligt samvete för att jag inte orkar hitta på något skoj med Lucas, nu när han är pigg så är det ju jättetråkigt för honom när jag och Johan inte orkar någonting mer än att ligga i soffan.. Han roar sig ganska bra själv, men jag tycker synd om honom för han vill ju att vi leker med honom. Han har även försökt låsa upp ytterdörren flera gånger och klättrat upp i vagnen och väntat på att vi ska gå ut.. Min lilla prins ♥ Ja hoppas verkligen att vi mår bättre imorn så att vi kan gå ut!


Busungen!

Förkylning och kort promenad..

Har inte hänt speciellt mycket idag.. Lucas är pigg, bara lite hosta kvar. Jag mår bättre idag men är fortfarande väldigt trött och förkyld. Jag har iaf orkat köra två maskiner med tvätt och tagit hand om disken som samlats på hög nu när vi vart sjuka. Orkat leka lite mer med Lucas idag också, men stor del av dagen har spenderats i soffan och vilat. Ännu en tråkig dag för Lucas men han roar sig ganska bra själv och förhoppningsvis kan vi hitta på nåt skoj i helgen.

Det har ju vart så fint väder i flera dagar nu och det känns inte alls kul att sitta inne.. Vill ju vara ute och hitta på roliga saker med Lucas! Har vart nära på att gå ut flera gånger idag, men kroppen har sagt nej. Men på eftermiddagen när Johan kommit hem från kursen så bestämde vi oss för att gå ut en kort sväng bara för att få lite luft och så att Lucas skulle få springa av sig lite. Så vi gick och matade fåglarna, tar bara 5 minuter att gå till hasselbacken där det finns många fåglar. Lucas tyckte att det va jätteskönt att komma ut och få springa :) Jag och Johan tyckte också att det va skönt, men vi är ju så trötta fortfarande. Fanns massa knoppar och blommor i hasselbacken, känns verkligen att våren är på väg!

Vi va bara ute i en liten stund, men den jobbiga förkylningen gjorde att jag och Johan va rätt trötta när vi kom in.. Blev massa mys i soffan, vi satt alla 3 och såg på bolibompa. Sen somnade Lucas vid 7 och sen dess har jag och Johan bara legat i soffan och sett på tv.
Det är ju inte så mycket roligt för er att läsa, så jag lägger in lite bilder från promenaden så blir de lite roligare.













Vår! :D

Dom här underbara blommorna såg jag idag när jag skulle hämta posten. Dom växer i våran lilla rabatt precis utanför dörren :) Nu börjar våren komma på riktigt!


Feber...

Usch, den här dagen hade vi lika gärna kunnat hoppa över.. Jag och Johan är dåliga båda två, feber och hosta.. Vi har vart helt slut hela dagen båda två, så Lucas har tyckt att vi har vart tråkiga. Det som är bra är att Lucas inte har feber längre, hostan har han kvar men han är piggare nu.
Jag har legat och frusit hela dagen, har haft två tjocktröjor på mig typ hela dagen.. Det enda jag har orkat göra idag har vart att ligga i soffan och kolla på tv. All den lilla energi jag har haft har gått åt till att ta hand om Lucas, bara att byta blöja har vart jobbigt då ja är helt slut i kroppen.

Tycker så synd om Lucas som har haft två tråkiga föräldrar idag, nu när han mår bättre så vill ju han leka och hitta på saker men vi har inte orkat någonting. Så han har fått roa sig själv.
Nu känner jag mig iaf lite bättre, är liite piggare och fryser inte nu. Är fortfarande trött och seg i kroppen och huvudet. Men jag hoppas att det vänder nu så att jag mår ännu bätter imorn och orkar leka med Lucas!

Ne nu ska jag lägga mig i soffan en stund till innan jag går och lägger mig. Lucas och Johan sover, Johan har legat uppe i sängen större delen av dagen och Lucas somnade precis. Ja ska se om jag hittar nåt litet att äta också, har bara orkat äta en liten skål med k-special och mjölk idag. Är inte speciellt hungrig men kroppen behöver ju mat för att bli frisk. Lucas har iaf ätit bättre idag än vad han gjort dom senaste dagarna, han åt massa yoghurt imorse och han åt nästan upp hela protionen med korv och makaroner till lunch, + lite mellanmål och sånt men han ville inte ha välling ikväll trots att han inte ätit så mycket på eftermiddagen. Hoppas att både han och jag är mer sugna på mat imorn.

Hopps ni har haft en bättre dag än vad vi har haft!



Bilder från igår när Lucas badade

Mammas trollunge ♥



Väntar på pappa!

Filmade lite igår när Lucas väntade på pappa, han är så söt när han står i fönstret och kollar efter pappa!







Fortfarande feber, men piggare

Tack för era fina krya på kommentarer till Lucas!

Idag är han piggare, såå skönt! Han har fortfarande feber och hosta, men febern är inte lika hög längre. Så jag hoppas att det vänder nu! Han åt ganska mycket yoghurt imorse och nu går han runt och sparkar boll. Blir så glad att se att han orkar leka lite idag, även om han är tröttare än vanligt så ligger han iaf inte bara i soffan.
Om en stund ska han sova och sen hoppas jag att febern har gått ner ännu mer och att han äter bättre till lunch idag.



Mammas lilla sjukling..

Min lilla älskling mår verkligen inte bra.. Han har hög feber och hostan låter inte alls bra, dessutom rinner näsan hela tiden. Nu har han haft feber sen i lördags, jag vet säkert att han hade feber natten till söndag men jag gissar att han hade feber även på lördagen då han va med Carro. Hostan blev värre på lördagen och på söndagen tog jag tempen på honom och då hade han 39 graders feber och febern har inte gått ner, den går uppåt.. Imorse hade han 39,3 och nu ikväll hade han 39,7 trots alvedon.. Hostan låter inte heller bra, den blir värre när han sover men även på dagen hostar han en del..

Han har ingen matlust alls, Lucas äter ju i stort sett allt annars så det märks verkligen att han inte mår bra för han brukar äta bra trots att han är sjuk. Till och med när han va magsjuk ville han ha mat hela tiden. Så när Lucas inte äter ordentligt så mår han inte bra! Idag har han bara ätit lite yoghurt, en halv korv och liite banan och det är inte mycket om man heter Lucas. Han vill inte ens äta chips, glass eller välling.. Men som tur är så dricker han bra vilket är väldigt skönt, han har druckit mycket vatten och saft idag.





Vi har suttit i soffan större delen av dagen idag, han orkar inte göra speciellt mycket mer än att kolla lite på barnprogram.. Han har vart uppe och grejat små korta stunder, men han blir trött med en gång och hostar..
Stackars min älskling ♥

Köpt i ullared

Lucas är sjuk, natten till igår fick han feber och har haft hög feber ända sen dess.. Så jag har inte hunnit sitta vid datan så mycket och därför inte hunnit uppdatera på bloggen. Men nu sover Lucas så jag tänkte lägga upp bilder på de vi köpte i Ullared. Det är några saker som jag inte kan lägga upp bilder på än för de är presenter. Men det mesta kan jag visa.


Blomlökar, ryggsäck, vantar till Lucas, liten fotboll, ram, skumbad, bestick till Lucas, dreggellappar, badrumsmatta, handdukar.

Verktygslådor, färg, diskmedelspump, färgpatroner till skrivare, sax, gitarrsträngar, påskägg, musmatta, korv till hund (Ossi).

Mina kläder: trosor, sockar, leggings, svart kofta, svart fleecetröja, vitt linne, gult linne.

Lucas fick kläder av farmor och farfar: en t-shirt med cars, shorts med cars, jeansskjorta.

Lucas kläder som vi köpte: jeans, vit t-shirt, svarta och gråa mjukisbyxor.

Mer kläder till Lucas: vit t-shirt med apa, shorts, regnkläder, blå t-shirt, lila t-shirt, två gröna freecetröjor.

Till Lucas: färgpennor, kritor, fingerfärg, vattenfärg, ansiktspennor, papper, stor lastbil, traktor, monster truck, spadar, kratta, hink och vattenkanna.

Sen köpte Johan ett par jeans, sockar och en t-shirt som jag inte har tagit kort på. Vet inte om jag glömt något annat. Och så är det ju lite presenter som sagt.

Trött efter en dag på ullared..

Nu är vi i Ed igen efter en heldag i Ullared. Vi åkte vid 5 imorse och kom tillbaka klockan 8 på kvällen. Vi har gått, gått och gått... Så nu är vi alla väldigt trötta. Blir inget långt inlägg nu för jag orkar inte tänka längre, min hjärna la av någonstans mellan Ullared och Ed. Vi gick en runda i varuhuset först och fyllde två kundvagnar, jag och Johan hade en och Johans föräldrar hade en. Sen gick vi och betalade det vi hade plockat och så lastade vi in i bilen och så gick vi och åt mat. Efter det blev det en sväng till i varuhuset. Fyllde ytterligare två vagnar innan vi nöjde oss och åkte hemåt.

Massa sakter fick vi med oss hem, jag och Johan handlade för drygt 4000. Har hunnit ta bilder på allt nu ikväll, men jag orkar inte lägga in dom på bloggen så ni får se vad vi köpt imorn. Nu ska jag sova!

Lucas har försetsen haft det bra här med Carro, men han har hostat en del och vart lite hängig så dom hade tagit det rätt lugnt idag. Typiskt att hostan ska bli värre när han är med någon annan. Men jag tror att dom har gjort massa skoj idag ändå, han va så trött vid 7 att han somnade i Carros knä :)

Godnatt!

Nu ska vi äntligen äta. En full kundvagn ä...

20110319326 (MMS)

Nu ska vi äntligen äta. En full kundvagn är betald och sen blir de en sväng till i ullared köpcenter..


Godmorgon, mitt i natten...

Klockan är 5 på morgonen och vi har vart uppe i en timme redan.. Känner mig mer död än levande.. Tur att jag kan sova i bilen iaf. Lucas ligger uppe och sover hos Carro och Sebbe, han kommer ha det jättekul tillsammans med dom idag :) Vi ska strax åka till ullared nu, så det blir några timmar där och sen åker vi tillbaka till Ed och pussar på Lucas!

Hoppas ni får en bra dag!


Lucas är fortfarande uppe och leker med fa...

20110318324 (MMS)

Lucas är fortfarande uppe och leker med farmor :) Han sov en stund i bilen hit till Ed så ja visste att han inte skulle somna vid 7 som vanligt. Men nu börjar han bli trött så snart ska han sova. Jag ska nog också lägga mig snart, imorn ska vi upp vid 4 på morgonen... Jag och Johan ska till ullared med Johans föräldrar :) Lucas ska vara kvar här med faster Carro, det är ju inte kul alls för Lucas på ullared. Han kommer ha det mycket bättre här med Carro. 
Ne nu går vi strax och sover jag och Lucas. Godnatt!


Torsdag..

Sitter just nu och tittar på lyxfällan, har pluggat inför psykologi provet imorn. Tidigare ikväll va pappa och min syster Frida här och åt mat, Johan gjorde grekisk sallad med kyckling, tzaztiki och vitlöksbröd.

I morse fick jag sovmorgon av Lucas, ända till halv 8. Skönt! När vi hade ätit frukost och jag duschat så gjorde vi oss iordning och gick till Emma Larsson, hon har precis flyttat så vi kollade på hennes lägenhet och satt och pratade en stund :) Lucas lekte med Emmas hund, Rocky.


Emma (som inte vill va med på bild) och Rocky :)


Kom hem igen vid 11 och då somnade Lucas och sov i ca 2 timmar. En liten stund innan han vaknade så började jag steka pannkakor som vi åt till lunch när Lucas vaknat. När vi ätit klart kom Emma och lillasyster Mira hit :) (En annan Emma, om ni undrar :P) Vi fikade lite och Mira fick mat och sen gick vi ut till lekplatsen, Lucas lekte en stud. När vi började bli kalla så gick vi hem till mamma & Emma.



Lucas lagade mat och lekte med bilar hos mormor & Emma :) Johan och mamma kom hem från jobben och så fikade vi på lite smörgås innan vi åkte hem.


Hoppas ni har haft en bra dag!

Konstnären Lucas!




Nu på eftermiddagen så satt jag och Lucas och målade. Lucas fyllde två papper och jag kladdade ihop en teckning.
På den översta bilden så har Lucas målat pappa (det röda) och pappas bil (det blåa) och på den lilla bilden har han målat massa bilar. Han berättade själv vad det va han hade målat. Han är så duktig på att måla!
Jag kladdade ihop en teckning med små "tummar" :P

Störande...

På onsdagar börjar jag ju inte skolan försen 3, men jag måste ju lämna Lucas vid 11 på dagis för att han inte ska komma mitt i vilan. Men idag när jag kom upp till skolan så sitter det en lapp på klassrumsdörren om att psykologi lektioenen är inställd.. Jag och Lucas hade alltså kunnat ha en heldag tillsammans i det fina vädret och hittat på roliga saker idag.. Men eftersom läraren inte har informerat om att lektionen skulle vara inställd så har hela dagen försvunnit... Jag vet ju att lektioner kan bli inställda pga olika anledningar, men hur svårt är det att skicka ett mail på first class om att lektionen är inställd? Jag har kollat på first class ett par gånger idag men det finns ingen information om att vi inte skulle ha psykologi idag.. Vi elever ska ju alltid informera läraren om vi inte kommer på lektionen, kan inte lärarna göra samma sak då om det inte blir någon lektion? Det är väl inte så jobbigt?!

Blir så trött på sånt... Aja, nu ska jag iaf hämta Lucas från dagis och så får vi iaf en liten stund ute tillsammans innan vi ska hem och laga mat.


Strandpromenad

Igår va det superfint väder, sol och 8 plus. Dock så blåste det lite men, det va skönt väder ändå. Så efter lunchen så gick jag och Lucas ut, vi mötte upp Emma, Mira, Ossi & min mormor och så gick vi en promenad. Vi gick till strandpromenaden, Lucas ville gå själv nästan hela tiden :) Vi va ute i drygt 2 timmar och det va så skönt!












Efter promenaden gick vi till Emma och fikade :) Johan kom dit efter jobbet och fikade med oss. Sen åkte vi och handlade mat. På kvällen åt vi lite smörgås och såg på Sofias änglar och Ghost Whisperer.

Prova regnkläder








Idag testade Lucas sina regnkläder, han fick dom förra hösten han använde dom då men dom va lite stora då. Så nu skulle vi bara kolla ifall dom fortfarande passade eller om han behövde nya. Men dom satt jättebra, både jackan, byxorna och mössan :) Perfekt!
Lucas tyckte att det va skojit att gå runt i regnbyxor och mössan, han busade och speglade sig :)



Här är en liiiten busunge i regnbyxorna, dom är lite långa men det går ändå. Här är han 1 år nästan precis. Bilderna är tagna i början av augusti 2010.
Mammas lilla plutt! ♥

Kladd med fingerfärg!










Imorse efter frukost och bompa så tog jag fram fingerfärg till Lucas. Eftersom han har vart så känslig för att bli kladdig så tog jag fram pensel och "förkläde" till honom. Men idag brydde han sig inte alls om att han blev kladdig. Först målade han en stund med penseln, och sen tänkte jag att vi skulle trycka hans händer på pappret. Så jag målade grön färg på hans ena hand och tryckte på pappret. Sen trodde jag att han skulle bli sur och vilja att jag skulle torka bort färgen, men de blev han inte. Han kladdade runt färgen i ansiktet istället :P Så satt han och kladdade med färgen en stund, men tillslut blev han trött på färgen och som ni ser på sista bilden så va han inte så nöjd..

Jag tävlar

Jag är med och tävlar hos elinochalva :) Man kan vinna presentkort på Nova star, hade vart helt perfekt att vinna de då jag vill köpa matchande byxa och tröja till Lucas från Nova star.



Tävla hos Elinochalva om ett presentkort värde 400 kr på Nova star i samarbete med Busfröt. Tävlingen hittar du här!

Busungarna

Filmade lite när Lucas och Vincent sprang runt, helt tokiga va dom!


Måndag igen!

Efter skolan idag så gick jag och hämtade Lucas på dagis direkt :) Han satt och spelade spel med fröken och en liten kille till, så han ville inte följa med :P Gick hem och tog det lugnt en stund innan vi gick till bvc vid 4. Lucas vägde och mättes och så fick han en spruta. Han blev ledsen när han fick sprutan men det gick snabbt över.

Nu väger han 13.7 kg och är 88 cm lång, mammas stora kille ♥
(I Januari vägde han 12.9 och va 86,5 cm lång)

När vi va klara så lekte Lucas med leksakerna i väntrummet en stund innan Johan kom och hämtade oss. Så åkte vi upp till Melissa, Marcus och Vincent :) Där blev vi bjudna på god mat, lax med potatis och sås. Dom små killarna hade knappt tid att äta, dom skulle leka hela tiden. Vi har ju inte träffats på ett tag nu pga sjukdomar så det va trevligt och busungarna hade skoj!






BUSUNGARNA


Emaus lantgård

När vi kom till Uddevalla så gick vi hem en snabb sväng, lämnade grejer och så tog jag en snabb dusch. Sen gick vi upp till Emaus lantgård och träffade mamma, Emma, Mira och Ossi :) Lucas lekte på lekplatsen, det va lerigt och mycket vattenpölar. Men det är ju sånt som är kul enligt Lucas :P Tur att han hade sina fodrade regnkläder på sig.
Han va inte intresserad av att gunga idag, han ville bara hoppa i vattenpölar och gräva.









Bussresa




Idag tog jag & Lucas bussen från Ed till Uddevalla. Eller Johan körde oss till bäckefors och så tog vi bussen därifrån så slapp vi byta buss. Johan skulle va kvar i Ed under dagen och greja i garaget.
Lucas har aldrig åkt buss så länge, han har bara åkt små korta turer i stan. Från Ed till Uddevalla tar det ju 1 timme. Jag hade köpt tablettask som muta till honom ifall han skulle bli rastlös eller arg, men jag behövde aldrig ta fram den. Han va jätteduktig och satt i vagnen hela tiden utan gnäll! Han pratade, skrattade, grejade med gardinerna och så ville han trycka på stop-knappen hela tiden :P
Jag tänkte att Lucas skulle sova på bussen, eftersom vi åkte vid 11 då han brukar sova. Men han somnade i en kvart på väg till bussen så då somnade han såklart inte igen..

Live musik


Vi tittar inte på Melodifestivalen, här har vi live musik. Johan och hans lillebror & pappa spelar gitarr och sjunger! :) Mycket bättre än melodifestivalen.

Nakenfis!

 



Lucas vägrade ta på sig blöja när vi bytte på eftermiddagen, så han fick springa runt i bara tröja en stund och leka med traktorn :P

Lördag

Idag åkte vi till vänersborg på morgonen och provkörde en ny bil som vi funderar på att köpa. Sen åkte vi vidare till Ed, först åkte vi till Lucas faster och kollade på hennes nya lägenhet :) Blev bjudna på gott fika och Lucas målade.

 

Sen åkte vi vidare till Lucas farmor & farfar. Där blev vi också bjudna på fika :) Sen har Lucas lekt och busat med farmor och farfar hela dagen! Han har inte haft tid att sitta still någonting alls :P Förutom Lucas som har sprungit runt som en orkan så har det vart en lugn lördag. Jag och Lucas gick ut en sväng och Johan va ute i garaget en stund. Sen har vi ätit tacos och slappat.


Fredag



I fredags eftermiddag så gick jag och Lucas till lekplatsen. Jag lyckades klanta till det och så i knät ganska ordentligt på en av snurr-grejerna, såklart va de precis när vi kom dit så jag fick halta runt på lekplatsen :P Det va inte nåt speciellt härligt väder ute, blåsigt och mulet så Lucas orkade inte leka så länge. Vi gick en sväng till ica och handlade lite innan vi gick hem.

Johan kom hem vid 5 och lekte med Lucas, sen åkte han igen vid 6. Han skulle ut på krogen med några kompisar. Lucas somnade vid halv 8 och jag värmde en fryspizza som jag åt till kvällsmat. Såg på två filmen på kvällen, först såg jag på "Pappa på burk" och sen såg jag på "Eat pray love". Båda filmerna va riktigt bra! :) Sen somnade jag vid 12, Johan kom hem vid 3 på natten.

Lucas är i himlen, bästa stället enligt ho...

20110312316 (MMS)

Lucas är i himlen, bästa stället enligt honom. Massa bilar att springa runt och kolla på. Dessutom får man provsitta och greja med ratten, då är Lucas nöjd! Nu har vi provkört en ny bil som vi funderar på att köpa.


Blåsa håret är skoj!




Världens sötaste!





Lucas i sin nya handduk med luva, såå söt! ♥

Fredag morgon

Nu tycker jag att Lucas snart kan vakna så att vi kan äta lunch :P Han har sovit i 2 timmar så han vaknar nog strax. Jag har precis sett 2 avsnitt av ghost whisperer, finns inte så mycket annat att göra medans Lucas sover. Städade gjorde vi igår så då kan man vila lite nu.

Idag gick jag och Lucas upp vid 8, eller rättare sagt jag gick upp vid 8. Lucas hade vart uppe en stund och lekt. Efter frukost och mys i soffan framför bompa så badade Lucas och jag duschade.

Nu vaknade Lucas, så mycket hann jag skriva :P Han sitter bredvid mig nu och piggnar till lite efter vilan, kollar lite på I drömmarnas trädgård. Så nu ska jag värma maten som blev kvar från igår när jag gjorde köttgryta med ris.


Busungen i badet!

S U C K ...


Bild från igår mitt på dagen, all snö hade smält bort helt från våran uteplats bara några dagar tidigare.. Och nu ligger det ett tunt lager igen..

Sitter i skolan just nu, har ingen lektion. Men jag arbetar med en engelska uppgift som jag ska skicka in till läraren. Har gjort drygt hälften nu. Ska bli skönt när den är klar! Jag och Lucas tog cykeln till dagis idag också, det snöade inte imorse och det va hyfsat torrt på vägarna. Men nu snöar det igen men jag hoppas att det inte lägger sig.. Annars får jag sätta Lucas i barnstolen och leda cykeln hem.

Idag är det en ganska lång dag på dagis och skolan, jag lämnade Lucas strax före 8 och jag började halv 9. Sen slutar jag vid 3 och hämtar Lucas vid halv 4. Efter det går vi troligtvis hem direkt, inget kul att va ute i det här vädret när det bara är snö och slask.. Kanske ska passa på att städa när det är sånt väder, får se om jag orkar sen eller om vi bara myser.

Hoppas ni får en bra dag!


110309




Johan hämtade mig och Lucas efter dagis och skola idag. När vi kom hem så gjorde vi semlor, Johan hade köpt med sig grejer till det. Lucas va mest intresserad av att äta mandelmassan när vi gjorde dom :P Jag åt inte nån semla, inte sugen på de alls. Johan åt en och Lucas slickade bara av grädden på sin.

Orkar inte skriva speciellt mycket nu, ska ta en dusch och gå och lägga mig. Har inte hänt speciellt mycket idag, Lucas har vart på dagis, jag har haft psykologilektion och nu på eftermiddagen har vi ätit mat och myst. Trist väder har det vart också.


Lucas hjälper pappa att skruva isär vårat gamla köksbord :)

På väg till dagis


Kärlek på hög nivå!


Mina underbara killar ♥



Kärlek! ♥


(Det va rätt trångt inne i det lilla tältet, men skoj va de)

Vart tog våren vägen??

Sitter här hemma själv just nu, det är helt tyst i lägenheten.. Känns alltid lika konstigt att Lucas inte springer runt och leker.. Lämnade honom på dagis nyss, och jag saknar honom redan.. Jag börjar ju sent idag men jag måste lämna Lucas innan 11 annars missar han lunchen och vilan och det är inte så bra om han kommer till dagis mitt i vilan som han hade gjort om jag lämnade honom precis innan jag börjar. Men iaf, tänkte plugga lite nu och käka lunch innan jag går till skolan.

Ne usch nu orkar jag inte med att det är helt tyst längre.. Satte på The Ark på hög volym så nu är det inte lika tyst och ensamt hemma längre :P
Jag tänkte att jag och Lucas skulle ta cykeln till dagis idag, för Johan hämtar Lucas med bil på onsdagar och då slipper han tänka på vagnen. Så jag bestämde att det skulle bli första cykelturen för iår. När jag spänt fast Lucas i barnstolen och cyklat iväg, vad händer då? Jo klart som fan att de ska börja snöa.. S U C K säger ja bara.. Det som va så härligt att snön typ hade smält bort överallt.. Men vi cyklade till dagis iaf, det är ju inte speciellt långt. Lucas tyckte iaf att det va skoj att sitta bak på cykeln, han skrattade jättemycket :)


Lucas igår när han lekte i sitt nya tält :)

Soool

Dagen i skolan gick faktiskt väldigt fort. "Helt plötsligt" va klockan 3 så jag kunde gå och hämta Lucas :) Det är ju så underbart väder ute nu så jag har plockat fram vårskorna, har använt dom några dagar nu och det är härligt att gå i vårskor istället för vinterstövlar!




När jag hämtat Lucas så tog vi en promenad till lekplatsen, Lucas är så glad när vi är ute nu. Han älskar att snön är borta! :) Han vill gå själv hela tiden. Busig är han också, han ska såklart springa dit det är jättelerigt :P




Vi va på lekplatsen en bra stund och lekte :) Sen gick vi hem och åt korv med bröd och lekte i tältet. Johan va kvar längre på jobbet idag så han va inte hemma försen halv 7, då busade han med Lucas liten innan Lucas somnade. Och då fixade jag lasange som vi åt på och såg på Sofias änglar och Den hemlige miljonären.
Nu ska jag sova, Johan och Lucas sover redan. Hoppas på lika fint väder imorn!

Fika och lek hos mormor





Igår eftermiddag va vi hemma hos mamma & Emma och fikade och "lagade mat" :)

Underbart väder!

Sitter och väntar på bussen till skolan. Har precis lämnat Lucas på dagis. Det är underbart väder ute idag med massa sol. Synd bara att man ska sitta i skolan ända till 3 idag.. Hade hellre hittat på nåt skoj ute med Lucas idag! Men jag har engelska prov och en svenska lektion som ja inte kan missa.. Så jag hoppas att det är lika fint väder i eftermiddag när jag ska hämta Lucas så vi kan hitta på nåt då.                   

Vad ska ni göra i det fina vädret idag? :)


Ikea

Nu är vi hemma efter en dag på Ikea, vi kom hem strax före 8. Johan kom hem från Ed strax efter oss. Just nu sitter jag och kollar på Wallander som går på tv. Men jag orkar nog inte se färdigt det är ju nyheter och grejer nu så jag ska strax gå och lägga mig istället.

Mormor och morfar kom och hämtade mig och Lucas vid 1, och så åkte vi till Ikea. På vägen dit verkade det som om Lucas blev åksjuk.. Han har aldrig visat att han mått illa i bilen förut, men nu blev han varm & svettig och ledsen samtidigt som han satt och svalde massa så vi fick stanna och gå ut och ta lite frisk luft. Sen gick det bättre och när vi kom fram till Ikea så va han pigg och glad igen. Hoppas att han inte blir åksjuk, det är verkligen inte kul att må illa när man åker bil! Kommer ihåg hur jobbigt jag tyckte att det va när jag va liten..

Vi mötte upp mamma, Emma, Frida och Mira på Ikea och så började vi med att fika. Morfar va så himla kaffesugen och Mira behövde äta mat. Sen gick vi och kollade på allt möjligt som finns på Ikea, jag skulle egentligen bara köpa ett par ihopfällbara stolar som vi har som extrastolar när vi får besök. Men jag kom hem utan stolar men med en påse med massa andra saker, handlade för drygt 800 kr. Varför hittar man alltid massa saker när man åker till Ikea? :P Köpte påslakan till dubbelsängen och påslakan till Lucas, plastburkar till kritor, ritpapper, lektält, kudde till Lucas, krukor, blommor & badrock till Lucas. Roligt att gå på Ikea och kolla, mindre kul när man kommer till kassan och ska betala :P

Vid 6 va vi klara på Ikea, Lucas va så duktig hela dagen! Han satt i kundvagnen ibland, men mest sprang han runt och kollade på massa saker tillsammans med både moster Frida och gammelmorfar :) På vägen hem stannade jag, Lucas, mormor och morfar på donken för att äta lite mat.


Alla leksaker på Ikea är ju roligast!

Lucas & moster provar kuddar :)



Lyckas ni också köpa mycket mer än vad ni tänkt när ni åker till Ikea? :P

Lördag kväll och söndag morgon

Igår kväll såg jag och Johan på filmen Inception, den va faktiskt bättre än vad jag trodde :) Vi delade på en pizza och Johan gjorde chokladbollar, men det va ingen av oss som orkade chokladbollar efter pizzan :P

Tidigare under när Lucas hade sovit så åt vi lunch och sen gick vi ut och mötte upp mamma, Emma och Mira. Vi gick en promenad tillsammans och sedan gick vi hem till mamma & Emma och fikade :) Har vart så härligt väder hela dagen så det va skönt att va ute. Johan kom till uddevalla vid 4.




Idag har Johan åkt tillbaka Ed för att greja med bilarna. Jag och Lucas ska åka till Ikea tillsammans med mamma, Emma, Mira, Frida, Mormor och morfar :)

Ha en bra dag!

Lekplatsen



Sist på promenaden imorse så gick vi till lekplatsen. Lucas tyckte att det va jätteskoj och skulle runt och prova allt, vi har ju inte vart där sen i höstas innan snön kom. Så vi lekte där en stund innan vi gick hem igen, hann bara sätta Lucas u soffan innan han sov :P Sen skulle jag ge honom hostmedicin innan jag bar upp honom till sängen och då somnade han sittandes på skötbordet, tror att han va liite trött efter promenaden!

Mata fåglarna..

Under promenaden på morgonen stannade vi och matade fåglarna med lite bröd som vi hade med oss. Lucas tycker att det är jätteskoj när fåglarna kommer fram och tar brödet som han kastat :)








Bilder från promenaden














Morgonpromenad i solen!

Idag är det superfint väder ute, sol och 4 plus. Så skönt! Jag och Lucas vaknade vid halv 7 och åt frukost och såg på barnprogram. Men sen orkade vi inte sitta inne längre när det är så fint väder. Så vi slängde på oss ytterkläder och gick ut :) Det är skönt att snön börjar försvinna nu, den är ju nästan helt borta på dom flesta gångvägarna nu och Lucas vill gå själv nästan hela tiden istället för att sitta i vagnen som han har velat göra när det har vart snö.
Det är så härligt att se hur glad han är när han kan springa runt och kolla på allt nu när snön är borta! :) Vi gick en promenad, i Lucas tempo, och bara njöt av solen. Lucas gick själv hela tiden förutom en bit när vi gick längs ån för där va vägen snötäckt och det va ganska halkigt där.



Måla & duscha!







Igår eftermiddag när jag kom hem från skolan så plockade jag fram fingerfärg och en målarduk till Lucas. Han hade vart hemma med pappa under dagen eftersom han fortfarande hade feber och hosta. Lucas målade och målade tills hela målarduken va full :)

Efter vi målat klart så blev det en dusch för Lucas!


Freeedag!

Sitter här i soffan själv och kollar på grabben i graven bredvid, Johan är i Ed och Lucas ligger uppe och sover. Jag ska strax gå upp och lägga mig bredvid min lilla prins.

Idag hade jag prov i programhantering, hoppas att det gick bra! Jag kom hem vid 12 och Lucas vaknade precis från sin förmiddagsvila. Så Johan fixade spagetti och köttfärssås till lunch :) Efter lunchen myste jag & Lucas i soffan framför Kalle Blomkvist mästerdetektiven. Johan åkte till Ed för att greja med bilarna.
När filmen va slut så spolade jag upp ett bad till Lucas och så badade han och jag duschade och när vi klätt på oss och gjort oss iordning lite så tog vi en promenad bort till mamma och Emma. Där blev vi bjudna på tacos :)
Jag och Lucas gick hem igen vid 8 och Lucas åt välling och sen somnade han.
Lite kortfattat om våran dag..

Orkar inte skriva mer nu, men något som är skönt är att Lucas inte har feber längre. Hostan är fortfarande kvar, men febern är borta och han är piggare igen :) Han mår iaf så bra att han orkade "bråka" vid maten förut :P Värsta trotsen, han testar allt..



Lite bilder från promenaden förut. Lucas tyckte att det va riktigt skönt att komma ut och gå efter att ha vart inne i flera dagar :) Nu under vintern har han mest velat sitta i vagnen när vi är ute och bara velat gå små korta bitar. Men nu ville han gå hela tiden! :) Sen att det tar längre tid att gå promenaden gör ju inte så mycket så länge han är glad :) Han stannade överallt och kollade på saker, pekade på alla bilar och hoppade i vattenpölar, sötnos! ♥

Underbart att komma hem från skolan till s...

20110303297 (MMS)

Underbart att komma hem från skolan till sina två älsklingar och så har dom bakat muffins :)


Lång dag i skolan..



Sitter i skolan just nu, svenska B lektionen börjar vid 1 och slutar 3... Har vart i skolan sen 8, torsdagar är alltid längsta dagen i skolan för mig så jag är trött och seg nu.
Johan är hemma med Lucas idag, för han har fortfarande feber och hosta. Stackars min prins, när ska han bli frisk?
Imorn har jag kort dag i skolan igen, mellan halv 9 och 11 har jag programhantering. Och sen är det helg, skönt!

Hoppas ni har en roligare dag än vad jag har!


Ny design...

Har suttit och pillat lite med en ny header nu, vill ha något som känns mer som vår. Lägger in header och bakgrund nu och så får jag fixa lite små detaljer imorn.


Gamla designen

Nya designen


Vad tycker ni? :)

Ge mig sommar!



Åh vad jag vill ha sol och värme nu, längtar verkligen efter våren och sommaren nu! Jag har tyckt att det har vart mysigt med massa snö nu i vinter, men nu räcker det.. Har suttit och kollat igenom massa gamla sommarbilder och då längtar man ännu mer efter sommar.
Dom här bilderna är från maj-juni 2008.

1 mars...

Lucas har fortfarande feber och hosta.. Så det blev ju såklart inget dagis idag. Vid 4 kom Johans föräldrar hit :) Jag stod och bakade när dom kom så Lucas gick upp på sitt rum tillsammans med pappa, farmor & farfar och lekte :) När jag va klar med kakorna så kom Johan ner och så lagade vi mat medans Lucas lekte med famor och farfar :)

Vi lagade tacos med lax, vi har ju fortfarande kvar kryddpåsar som jag fick från buzzador. Det blev lika gott som förra gången! Lucas tycker också om det, fisken och ananasen är favoriten enligt honom :) Till efterrätt bjöd jag på chokladbiskvierna som jag gjorde tidigare.

Lucas har vart väldigt pigg under dagen, han har sprungit runt och lekt precis som vanligt typ. Han hade fortfarande hosta men febern hade gått ner till 37,6 under dagen så jag hoppades på att han skulle va på väg att bli frisk igen men nu ikväll blev hostan värre, mycket värre.. Han hostade så att han spydde en gång :( Och febern gick upp till 38,2.. Så han va trött och hängig innan han somnade vid halv 7..


Tacos med lax

Chokladbiskvier

Nu har jag sett på Sofias änglar och Den hemlige miljonären. Ska strax gå och lägga mig hos min lilla prins, han sover i våran säng som han alltid gör när han är sjuk. Imorn är jag hemma med Lucas fram till halv 3 sen kommer Johan hem från jobbet för min psykologilektion börjar 3.

Klätterapa!



Lucas har alltid gillat att klättra på sin tripp-trapp stol. Men han har bara stått på första steget och hållt i bygeln. Men idag hittade jag honom sittande i stolen. Han har alltså klättrat upp först på fotstödet, sen till sittbrädan och tillslut över bygeln.. Det känns lite farligt, så jag tog bort bygeln. Så nu behöver han bara klättra upp ett steg för att sätta sig istället för att klättra upp två steg och över bygeln. Han kan ju ramla ner från stolen nu också men då fastnar han iaf inte i bygeln.