Promenad efter dagis!



110131

Trött, trött, trött beskriver min dag bäst.. Var trött när jag vaknade imorse och jag har vart trött hela dagen. Gick upp vid 6 och lämnade Lucas på dagis strax före 8. Vid 9 började min lektion, programhantering, och precis innan lektionen börjar så får jag världens huvudvärk som jag har under hela lektionen.. Drack massa vatten under lektionen så sen vid halv 12 när jag gick hemåt efter lektionen så började huvudvärken släppa iaf.

Gick hem och åt lite frukt och packade badkläder och så gick jag till badhuset och simmade. Idag simmade jag 1000 meter på en halvtimme som i fredags. Även om jag va väldigt trött så va det skönt att simma. Sen gick jag och hämtade Lucas vid 2, han hade precis vaknat och va pigg och glad! :) Han gick själv en bit på vägen hem så det tog en stund.
Nu på eftermiddagen har vi inte gjort mycket alls, jag gjorde korv och bröd när vi kom hem från dagis. Sen såg vi på tv och myste. På kvällen har jag sett på familjen annorlunda och spårlöst och nu ska jag sova!


Världens sötaste!

110130

Ikväll har vi haft besök av mamma, Emma, Sara & Mira :) Vi bjäd hit dom på middag, Johan gjorde potatisgratäng, kött och rödvinssås vilket var riktigt gott! :) Så såg vi på solsidan och åt chokladpudding. Nu ser jag lite på Wallander som går på tv, vet inte om jag orkar se fördigt på hela eller om jag går och lägger mig snart.


Lucas med mormor och moster Mira :)



Imorgon har jag programhantering mellan halv 9 och 11, så Lucas ska till dagis. Tänkte se om jag kunde simma imorn innan jag hämtade honom från dagis igen. Lika bra att passa på när jag ändå inte kan hämta Lucas från dagis när dom sover där. Godnatt!

Veckohandling

Åkte och storhandlade tidigare idag, Lucas körde såklart en egen vagn :)


Lucas och pappa handlar :)

Lucas älskar att gå runt med vagnen och han lyssnar faktiskt ganska bra på när jag säger att han måste vänta lite :)

Söndag

Morgonen idag började ju vid 9 för mig och Johan. Johan gick iväg och köpte färska frallor som vi åt till frukost framför tv. Sen städade vi hela lägenheten, lika bra att passa på när Lucas inte va hemma.

Vid 12 (tror jag, mins inte tiden riktigt) så kom Lucas hem, hans farmor, farfar, farbror och faster stannade på fika innan dom åkte till torp :) Lucas hade haft det väldigt bra hos farmor och farfar iaf, han hade lekt och busat hela dagen och sen hade han sovit mellan farmor och farfar på natten! :)


Mammas älskling hemma igen, vi målade lite på eftermiddagen :)

Ikea & bio

Igår kväll kom jag & Johan hem strax efter 12 på natten, somnade ganska direkt och imorse vaknade vi vid 9! Skön sovmorgon :)

Vi åkte från Ed vid 3 igår, Lucas stannade kvar hos sin farmor och farfar! Vi åkte till Ikea och gick runt och kollade en stund, köpte lite småsaker som lampa till fönstret i vardagsrummet, servetter, ljus, kastrull, knivställ mm. Sen åkte vi till biografen bergakungen. Där åt vi först mat på deras restaurang och sedan väntade vi på att bion skulle börja. vi såg på Svinalängorna, den va bra! Efter filmen åkte vi hem.


Tog bara två bilder under kvällen, utanför biografen.


Blev en mysig kväll tillsammans med Johan! ♥

Ska vi åka snart?


Lucas har klätt på sig för att åka till farmor & farfar :) SÖTAST ♥

110129

Fick lite sovmorgon idag, till klockan 8 :) Nu har jag precis duschat och sminkat mig. Ska klä på mig, något annat än mjukisbyxorna jag går runt i. Sen ska vi packa lite grejer till Lucas som han behöver idag och imorn. Han ska nämligen sova hos sin farmor och farfar till imorn :) Jag och Johan ska till göteborg idag, först ska vi till Ikea och sen ska vi äta mat någonstans och gå på bio! Ska bli roligt, skönt med en kväll då bara jag och Johan hittar på något!

Lucas kommer ha så roligt hos sin farmor och farfar :) Det känns inte jobbigt att lämna honom där! Men det känns lite jobbigt att lämna honom på ett ställe och sedan själv åka 2 timmar bort.. Har ju lämnat honom förut, men då har han vart i samma stad så att det bara vart några minuter bort om det skulle hända något.. Nu tar det ju 2 timmar för oss att ta oss till Ed om det händer något.. Men det hoppas jag att det inte gör, och jag VET att Lucas kommer ha det jätteskoj!!

När jag berättade att han skulle till farmor och farfar idag så blev han jätteglad och sa fammo! :) (Första gången jag hör honom säga det ordet)


Busunge! ♥

Busunge!


Fredag!

Shit vad jag är trött nu asså.. Tänkte gå och lägga mig för en timme sen typ, men dom har fest i lägenheten bredvid och det låter väldigt högt in till oss.. Det låter såklart värst i vårat sovrum.. För en stund sen så skrek dom och bankade och höll på men nu har dom lugnat ner sig lite så nu ska jag strax gå upp och lägga mig. Lucas sover gott iaf och det är tur! Och det är skönt att det inte är fester som stör oss så ofta, har bara hänt en gång tidigare i denna lägenheten.

Idag va jag ju och simmade som jag skrev i tidigare inlägg. Köpte ett 3 månads kort för 615 kr, så nu ska jag försöka simma 2 gånger i veckan! Idag simmade jag 1000 meter på en halvtimme, ska nog simma lite långre nästa gång. Sen gick jag hem och bara tog det lugnt en stund innan jag skulle hämta Lucas på dagis vid halv 2, gick inte hem efter dagis utan vi gick till Mamma & Emma. Det va bara Emma, Mira och Ossi hemma när vi kom :) Lucas lekte med bilarna och jag fick mysa med Mira medans Emma duschade! :) Frida kom hem och busade med Lucas. Och lite senare kom mamma och Johan också hem från jobben.


Mira somnade i mitt knä, mys! ♥


Lucas med lillmoster :)

Finaste ungarna!



Busa med moster är skoj!


Sötaste flickan!


Jag och mamma åkte iväg och handlade lite mat och sen lagade vi mat :) Såg på Let´s dance och parlamentet innan vi åkte hem igen.


Lucas myser med Ossi :)

110127

Torsdag kväll, snart helg! Min helg börjar imorgon klockan 11 :) Har bara en lektion mellan halv 9 och 11, programhantering. Så jag lämnar Lucas på dagis strax före 8 så han kan äta frukost där och sen när jag slutar vid 11 så äter dom mat och sover på dagis så jag kan inte hämta honom då. Tänkte gå hem, käka lite lunch, kanske plugga lite och sen gå och simma. Badhuset ligger ju på vägen till dagiset så det är perfekt, när jag har simmat klart så går jag och hämtar Lucas :) På kvällen ska vi hem till mamma & Emma och äta mat :)


Idag har det vart en ganska lång dag i skolan och dagis. Men det är skönt att jag bara har en sån lång dag i veckan! Började halv 9 och slutade 3, så Lucas va på dagis mellan 8 och halv 4. Min dag gick ganska fort faktiskt, började med "handledning" (engelska är inte mitt favvoämne så jag sitter i skolan och pluggar på torsdag morgon så att jag har möjlighet att få hjälp, och så pluggar jag bättre i skolan än hemma för hemma kommer man på massa andra saker man kan göra istället) gjorde en uppgift i engelskan och skicka in till läraren. Sen gick jag på den riktiga engelska lektionen och sist hade jag svenska B. Nu på eftermiddagen/kvällen har vi inte gjort mycket alls, lite lek och bus och sen mys i soffan framför barnprogram innan Lucas somnade och sen har jag och Johan sett på tv och ätit lite.


Idag är det kallt ute.. Tror termometern s...

20110127242 (MMS)

Idag är det kallt ute.. Tror termometern stod på 11 minus när vi gick hemifrån.. Har precis lämnat Lucas på dagis och sitter nu och väntar på bussen som ska ta mig till skolan. Blir en ganska lång dag för Lucas på dagis idag tyvärr. Från nu vid 8 till 4.. Men det är tur att de bara är en sån dag i veckan! Hoppas ni får en bra dag! :)


ÄLSKADE UNGE!


Charmtroll! ♥

Maten står på spisen. Idag lagar jag kyckl...

20110126240 (MMS)

Maten står på spisen. Idag lagar jag kycklinggryta med pasta. Hoppas att det blir gott.


BVC och promenad

Ska strax börja fixa någon lunch, Lucas ligger och sover men han vaknar nog strax för han har sovit i drygt 1½ timme.

Idag börjar jag skolan vid 3 och slutar 5, lite segt eftersom man inte kan hitta på speciellt mycket under dagen då jag måste passa in Lucas sovtid två timmar mitt på dagen. Men vi har iaf vart ute en sväng idag. Först vid 9 så gick vi till BVC, Lucas skulle på 1½ års kontroll! Först vägdes han och så kollade vi längden, sist vi va där va i november.

Då 101116 vägde han 12,7 kg och var 83,5 cm lång.
Idag 110126 väger han 12,9 kg och är 86,5 cm lång.

Han har inte gått upp speciellt mycket i vikt, men han har däremot växt en del på längden :) Mammas stora kille! Det var läkarkontroll också så läkaren kollade och lyssnade lite på Lucas och allt såg bra ut! Sen fick han även bygga med några klossar och måla lite. När han byggde med klossarna så tyckte Malin att han va så duktig att det var överkurs! (Ja man får skryta lite om sin barn)



Lucas på BVC :)


Efter vi vart på bvc så gick vi ner på stan en sväng, klockan va bara halv 10 så affärerna hade inte öppnat än så vi gick en liten promenad. När affärerna öppnade gick vi in på Åhlens och köpte vantar till Lucas. På vägen hem gick Lucas själv så de tog lite längre tid än vanligt :) Sen somnade han ganska fort när vi kom hem.




Nu vaknade Lucas så nu blir det lunch och sedan dagis och skola.

MIRA ♥


26 Januari 2011
Grattis till finaste tjejen!

110125

Nu ska jag och Lucas snart klä på oss och gå till dagis och sedan ska jag till skolan. Börjar 10.40 idag.. Va skittrött när jag vaknade och är inte alls sugen på att sitta i skolan hela dagen.. Hoppas att lektionerna går fort!
I eftermiddag vet jag inte vad vi ska göra, blir nog lugnt här hemma om jag är lika trött då som jag är ni iaf.

Gjorde ju en gipsavgjutning av Lucas hand och fot hos Melissa och Vincent för nån vecka sen och igår tog jag med den hem.


Lucas hand och fot, 1½ år gammal


Lucas hand och fot som vi gjorde på öppna förskolan, han va ca 1½ månad då om jag inte minns fel.
(Ja den har tyvärr spruckit, våran gamla katt rev ner den..)


Jämför storleken på handen och foten, ganska stor skillnad :) Mammas lilla bebis börjar bli stor ♥




Dumma snö!


Såhär fina märken får man om man ramlar i snön.. Mammas bebis ♥

110124

Gud va jag är trött nu.. Har inte gjort speciellt mycket idag men är ändå trött så jag ska strax sova.
Idag har jag ju vart i skolan som jag skrev i tidigare inlägg. När jag slutade vi 11 så gick jag hem och käkade lite lunch innan jag gick och mötte Frida på stan. Hon följde med till frisören, det va ju drop in och jag hade turen att ingen va där så hon kunde klippa mig med en gång. Va ju första gången jag klippte mig där och hon va jätteduktig! Tog bara topparna idag, för att få bort det slitna. Va ett bra tag sen jag klippte mig nu så de behövdes!

Sen gick vi till Åhlens en svän ginnan jag gick och hämtade Lucas på dagis :) Han hade vart glad idag på dagis också, förutom när han ramlade i snön.. Han hade ramlat med ansiktet före ner i snön så han hade ett stort rött märke i pannan och ett rött märke på kinden, stackars min älskling ♥ Var som tur va inga sår utan bara rött och lite skrapat.. Gick hem och lämnade lite grejer och sen tog vi bussen upp till Melissa och Vincent :) Ungarna lekte och vi morsor satt i soffan och pratade. Senare på eftermiddagen kom Johan & Marcus från jobben och då beställde vi pizza till alla utom mig för jag beställde en kycklingsallad istället.



Busungarna!


Nu ska jag sova, skola och dagis imorn igen!

Programhantering

Sitter på lektion just nu, eller vi har en kort rast nu. Har programhantering, valde den här kursen mest för att få poängen. Har haft lektion i en timme nu och än så länge har vi svarat på några frågor om sånt som är helt självklart (för mig iaf), typ vilken tangent använder man när man vill markera flera filer samtidigt. Vääldigt avancerat.. Men jag hoppas att det blir lite andra saker lite längre fram i kursen, för det hade ju vart kul att lära sig sånt man inte kan om datorn.

Är en kort dag i skolan idag för mig iaf, slutar redan klockan 11. Kan inte hämta Lucas på dagis försen 1-halv 2 eftersom dom sover på dagis, så jag tänkte gå till frisören och kollaom dom har tid idag. Dom har drop in så jag hoppas att det är ledigt när jag kommer dit. När jag har hämtat Lucas från dagis så ska vi upp till Melissa och Vincent en sväng :)


Saknar min busunge!

110123







BUSUNGE!! ♥



Ska strax gå och lägga mig, imorn är det skola igen. Har ju vart hemma ett par dagar eftersom både jag & Lucas hade feber och Lucas har vart och är fortfarande förkyld. Men imorn blir det skola och dagis igen, men jag har bara en lektion mellan 9 och 11 så det är skönt!

Idag badade Lucas på morgonen och efter det sprang han runt naken och lekte :P Spegeln är jätterolig!! När han hade sovit på förmiddagen så åt vi lite lunch och sen kom min morbror och hämtade oss. Vi lämnade av Lucas hosa mamma & Emma och sen övningskörde jag. Jag har ju inte kört på ett tag nu, har inte vågat när det vart så mycket snö och halt. Men nu ska jag (försöka) komma i gång ordentligt med övningskörnigen, vill ha mitt körkort!
det gick ganska bra att köra idag iaf.
Nu på kvällen kom Johan hem igen och vi har käkat lite smörgås och sett på solsidan.
Ne nu ska jag sova, godnatt!

Leklandet!

Igår åkte jag och Lucas till leklandet tillsammans med Melissa, Marcus och Vincent :) Vi åkte dit efter att Lucas och vincent hade sovit på förmiddagen och så åt vi lite lunch innan.

När vi kom dit så klättrade vi upp i "borgen" först. Lucas tyckte att det va roligt att klättra, men man va tvungen att hålla koll på dom små hela tiden då alla större barn sprang runt och såg knappt dom små..


Lite läskigt, men roligt


Tunneln va roligt tyckte båda killarna :)

Lucas tyckte om studsmattan :)


När vi hade klättrat där uppe en stund så va vi jättevarma så vi gick ner till bollhavet och det tyckte alla va skoj :)

Bollhavet va en av dom bästa grejerna på leklandet :)



Cyklarna va andra favoriten för Lucas :)


När vi föräldrar började bli trötta på att springa runt så gick vi och köpte lite fika. Barnen ville leka en stund till så vi gick bort till hörnan för dom lite mindre barnen så att dom kunde leka där en stund, där är det staket så dom kunde inte springa iväg så vi kunde sitta i soffan en stund och kolla på när dom små lekte :)


Busungar!


Efter 2 timmar var det två trötta barn och 3 trötta föräldrar som åkte från leklandet. Tog en sväng till MAX och käkade lite mat innan vi åkte hem igen. Var en väldigt rolig dag!


Kvällsmat på MAX

Lucas är redo att åka till leklandet :)

20110122231 (MMS)

Lucas är redo att åka till leklandet :)


Fredag kväll

Sitter just nu själv hemma i soffan, Lucas ligger och sover sen 2 timmar tillbaka och Johan är i Ed. Han ska köra nåt bilrace imorn så han blir borta hela helgen.

Idag har vi inte gjort jättemycket, morgonen blev lugn med mys i soffan och bokläsning. Efter lunch kom Johan hem för han hade tagit ledigt för att komma iväg i tid till Ed. Vi åt lunch och städade lite innan han åkte iväg. Senare på eftermiddagen gick jag och Lucas ut och matade fåglarna i hasselbacken och sen gick vi hem till mamma & Emma och fikade lite. På vägen hem handlade vi massa onyttigheter och nu sitter jag här.

Blir inte så mycket mer än några avsnitt av One tree hill och chokladpudding för mig ikväll. Men imorn ska vi till leklandet tillsammans med Melissa, Vincent och Marcus, ska bli kul! :)
Hoppas ni har en bra kväll!



Mina älsklingar, Lucas blir så glad när pappa kommer från jobbet ♥

TÄVLAR!

Jag är med och tävlar om en valfri namnmössa hos Älskade hjärtegryn! :) Håller tummarna för att vi vinner en, då den vi köpt därifrån är välanvänd och börjar bli för liten för Lucas.



Tävla hos Älskade hjärtegryn

Ny pyjamas




Lucas provar sin nya pyjamas, och kör rally i vardagsrummet. Han tyckte inte att jag skulle sitta mitt på golvet :P




Var är Rorri? Där är han!






Gårdagen

Igår efter att Lucas hade sovit på förmiddagen så tog vi på oss varma kläder och gick ut i solen :) Först blev det lung på donken, vilket Lucas tyckte var väldigt gott.


Lunch på donken

Sen gick vi och kollade lite i affärer, jag skulle köpa mappar till skolan så jag har ordning på mina papper. Så det köpte jag 3 stycken. Sen hittade jag även ett pennfack som jag köpte, har redan ett men det är väldigt litet och går knappt igen med allt som jag har i det. Köpte med några överstrykningspennor. På vägen till kassan så fastnade jag på barnavdelningen på åhlens, hittade en pyjamas och en jättefin tröja som jag inte kunde låta bli att köpa till Lucas + tre par sockar. Sen lyckades jag ta mig till kassan utan att plocka till mig något mer :P Pyjamasen köpte jag för pengarna som Lucas fick av sin gammelmormor på sin 1½ år dag :)
Sen gick på på en promenad, kollade på fåglar som ni såg i tidigare inlägg innan vi gick hem.


Mappar, pennfack och överstrykningspennor

Lucas nya tröja

och sockar

Frusen

Fler bilder från promenaden igår, tyckte att dom blev lite häftiga..


Svanar

Nu kommer det lite fler bilder på fåglar från promenaden förut. Är egentligen inte speciellt förtjust i fåglar alls, men svanar är väldigt vackra.


Fåglar

Tidigare idag var jag och Lucas på promenad, gick och kollade på fåglarna. Tog lite bilder så nu kommer en bildbomb på fåglar.




Beautiful Blogg Award

Jag har fått en Beautiful blogg award av Melissa! :)


Ta upp närmaste bok och slå upp sida 18 rad 4 vad står det där?
Hilma vill inte längre ha en elefant. Den kunde nog vara rätt trevlig, men när allt kommer omkring, ett ganska besvärligt keldjur. (En av Lucas böcker)

Vad var det senaste du såg på tvn?
Mumintrollen tillsammans med Lucas.

Bortsett från datorn vad hör du just nu?
Lucas som sitter och läser saga.

När var du senast utomhus och vad gjorde du där?
Tidigare idag mellan 1 och halv 4 då Lucas och jag va på stan.

Vad har du på dig?
Underkläder, mjukisbyxor, linne och tjocktröja.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Ett tag sen jag såg en film, men idag såg jag på One tree hill serien :)

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Nej, trivs bra i sverige. Är roligare att resa utomlands ibland :)


Skickar vidare denna award till:
Frida
Sandra
Carro
Sandra & Novalie
Ida

110119

Idag har jag & Lucas vart hemma från skola & dagis. Jag vaknade inatt vid 3 av att jag frös. (Jag är ju alltid lite frusen av mig och kan ibland vakna på natten för att dra öven en extra filt.) Men inatt vaknade jag och frös så att jag skakade, det hjälpte inte med extrafiltar.. F E B E R.. Jag har aldrig skakat så mycket i hela mitt liv, låg hur länge som helst och kunde inte somna om.. Jag frös och skakade så att det gjorde ont i kroppen och jag mådde illa.. Hela sängen måste ha gungat så som jag skakade, hackade tänder gjorde jag också. Vet att det bästa man kan göra är att bara slappna av för att få tillbaka värmen, men det gick verkligen inte att slappna av. Men efter dryg en timme måste jag ha somnat om igen iaf. Vaknade sedan vid 6 när Johan skulle till jobbet, kunde inte riktigt somna om för jag hade ont i ryggen så jag hittade inget skönt sätt att ligga på.. Låg och halvsov fram till 7 då Lucas vaknade, lyfte över honom i våran säng men trodde att han skulle springa upp direkt igen och leka som vanligt. Men han somnade om igen, blev väldigt förvånad. Men jag kunde såklart inte somna om för jag hade världens huvudvärk och det gjorde ont i hela kroppen, dessutom var jag jättevarm. Inte febervarm utan bara väldigt varm. Gick upp och tog två alvedon, drack lite vatten och gick och la mig bredvid Lucas igen. Somnade om och vaknade inte försen 9, då hade huvudvärken släppt. Jag mådde bra igen, lite trött bara men väldigt konstigt att det bara släppte så där. Men då hade såklart Lucas feber..

Gick ner, bytte blöja på Lucas och tog tempen. Han hade 38,7 och var trött.. Bäddade ner Lucas i soffan framför barnprogram och ringde dagis och skolan för att meddela att vi inte kom idag. Sen matade jag Lucas med yoghurt och fixade frukost till mig.


Febrig liten kille ♥


Lucas låg en stund i soffan under morgonen, men han piggnade till ganska snabbt och va uppe och lekte :) Även om han va lite tröttare än vanligt. Vi hade iaf en väldigt mysig förmiddag, och eftersom vi vaknade så sent så somnade Lucas en timme senare än vad han brukar på dagen. Men han sov i 3 timmar (!) han brukar bara sova i max 2 timmar, men han behövde nog sova. Klockan var redan 3 när Lucas vaknade så vi hann inte göra så mycket mer än att äta lite innan Johan kom hem. Lucas hade ingen feber längre när han vaknade :)


Lucas har hämtat mössa och halsduk, sötnos!


Han skulle absolut ha på sig t-shirten över pyjamasen, han är väldigt bestämd med vad han ska ha på sig nu för tiden!


Johan hade lovat min morfar att han skulle följa med ut och köpa en skrivare på eftermiddagen, så eftersom Lucas inte hade feber längre så åkte vi med ut till mormor. Lucas lekte och grejade medans mormor lagade mat :) När dom andra kom tillbaka från torp så åt vi och sen hjälpte Johan morfar att installera skrivaren till datorn.
Nu ligger Lucas och Johan och sover och jag ska också gå och lägga mig. Hoppas ni har haft en bra dag!

19 Januari 2011



Idag är det den 19 januari, vilket betyder att världens finaste kille blir 1½ år! ♥
Dom 18 bästa månaderna i mitt liv! Fulla av glädje och kärlek ♥

110118

Sitter och väntar på att diskmaskinen ska bli klar, sen ska jag sova. Har sett två avsnitt av One tree hill, säsong 7 ikväll. Jag lagade mat ikväll, det blev lax, klyftpotatir och ugnsbakade morötter med fetaostsås. Klyftpotatisen, morötterna och laxen blev jättegod. Såsen däremot blev inte god tycker jag, men det beror nog på att jag inte är jätteförtjust i fetaost.. Johan tyckte om den iaf :)





Dagen idag har vart ganska seg. Morgonen var mysig då var jag och Lucas hemma och lekte. Jag började skolan 10-40 så jag lämnade Lucas på dagis vid 10. Första lektionen var engelska och vi satt och pratade lite i små grupper men annars gjorde vi inget speciellt, fick reda på att jag fick godkänt på ett mini-prov som vi gjorde på första lektionen och det va skönt eftersom engelska inte är mitt favorit ämne :)
Sen hade jag svenska B och då stod läraren bara och gick igenom samma sak hela tiden, sånt som jag redan har hört förut. Så den lektionen blev väldigt seg.. Tillslut var klockan 3 iaf, gick och mötte Frida och så hämtade vi Lucas från dagis. Sen gick vi hem till mamma och Emma och fikade tillsammans med dom, Emmas föräldrar och min mormor och morfar :) Men jag och Lucas stannade inte så länge för Lucas var väldigt trött. När vi kom hem sås har vi bara sett på barnprogram för Lucas orkade inget annat, vet inte vad dom har gjort på dagis idag men Lucas var riktigt trött :P Han somnade redan halv 7.

Äsch, vilket tråkigt inlägg det blev. Imorgon är en ny dag. Hoppas att vi är lite piggare då :)

Baka baka liten kaka

Tidigare idag så bakade vi en kaka, kärleksmums blev det! Lucas hjälpte till att hälla i ingredienser i skålen och sen smakade han på smeten :) Kakan stod nog inne i ugnen liiite för länge trots att jag tog ut den 4 minuter innan tiden va slut.. Det blev liite torr, men god ändå.



Såhär arg blir man när smeten är slut..

Måndag eftermiddag

Sitter och ser på näst sista avsnittet av säsong 6 på One tree hill. Det är tredje gången jag ser alla säsonger från början nu, och när jag sett sista avsnittet av säsong 6 så ska jag börja se säsong 7 och den har jag inte förut.

Vid 5 och så kom Johan hem och så åkte vi hem till mamma & Emma. Emmas föräldrar är på besök där och vi skulle äta mat tillsammans med dem. Mamma & Emma hade gjort en god kycklinggryta med ris till :) Så fick jag även mysa med lillasyster Mira.


Söta lillasyster!



Lucas leker med bilar hos mormor

Helt plötsligt la han sig ner på kudden, trött??

Ne bara busig :P

Sötnos

Lucas tittar på Mira som sover :)

110117

Långtråkig dag! U N D E R B A R T  V Ä D E R  U T E... Regn och slask, isbana över hela gångvägarna. Inte så lockande att gå ut.. Skulle ha träffat Melissa och Vincent idag, men Marcus kom hem från jobbet för han va dålig så vi bestämde att vi skulle ses en annan dag. Vill inte reskera att bli sjuk nu. Trist att vi inte kunde ses idag, men så blir det ibland.

Så idag har vi vart hemma och inte gjort spesiellt mycket, efter frukosten såg Lucas på barnprogram medans jag fixade med disken.


Lucas skulle hälla upp flingor i yoghurten själv, blev väldigt mycket :P


Under dagen har vi lekt med dockan, sett på barnprogram, läst böcker och duschat. Sen har Lucas sovit på förmiddagen och jag såg på one tree hill.


Se på barnprogram tillsammans med dockan :)

Busunge

Till lunch stekte jag lite pannkakor, det var det lättaste vi hade hemma. Annars hade jag fått tina något från frysen och stå och tillaga det. Nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra, kanske baka någonting? Ikväll ska vi iaf hem till mamma & Emma och äta mat :)


Pannkakor till lunch


Bilar är fortfarande favoriten!

Men ibland kommer han med dockan :)


Hoppas ni har en bra dag trots det trista vädret!

Lördagen

Idag blev det ju som sagt ingen sovmorgon, men det gjorde inte så mycket. Man blir så seg om man sover bort hela morgonen och så hinner man ingenting känns det som. Det blev iaf en lugn morgon, Lucas och jag lekte med dockan som ni ser i inlägget under :) Och medans Lucas sov så såg jag på One tree hill och Johan satt vid datorn. När Lucas vaknade igen så packade vi ihop lite saker och gjorde oss iordning och åkte till överby. Vi skulle inte gå runt och kolla så mycket, vi skulle bara köpa det vi hade tänkt. Lucas behövde nya mjukisbyxor då alla hans gamla har blivit för korta i benen, så vi köpte ett par nya idag och så fick han även en fleece tröja och ett par fleece byxor :) Vi käkade även lunch på MAX. Lucas tyckte att det var gott med hamburgare och pommes, men roligast va nog att doppa pommesen i ketchup :P

När vi var klara på Överby så åkte vi till Ed, Lucas har lekt med farmor, farfar och faster Carro hela eftermiddagen :) När vi kom dit så fikade vi, Carro hade gjort semlor. Nu har vi precis ätit en god middag som Johan gjort, och nu ska vi äta efterrätt som Carina har gjort :) Sen ska jag nog sova!


Fika

Lucas bygger torn med Carro :)


Lördag morgon!

Hade hoppats på att få sovmorgon idag eftersom Lucas va vaken så länge igår. Men det fick vi inte, han vaknade klockan 7 och gick upp och lekte. Men det gjorde inte så mycket, man hinner med mycket mer om man går upp i tid :)

Lucas kom med dockan idag när han vaknade, han är ju mest intresserad av bilar så det är ju det han har mest av. Men han har min gamla docka också, tänkte att han får ha den och om han är intresserad av att leka med den så kan vi isf köpa mer för det känns onödigt att köpa massa dockor om dom ändå bara ska ligga i en låda.

Han har inte grejat så mycket med den tidigare, men idag kom han med dockan :) Han bäddade i sin säng åt dockan, körde den i vagnen och matade henne :) Sötnos!


Promenad med dockan

Lucas bäddar åt dockorna :)

Bäddat ner dockan i vagnen

Laga mat och mata dockan :)

Fredag!

Gårdagen spenderades hemma hos Melissa, Marcus & Vincent :) Iaf mellan 15-22.
På morgonen åkte Johan till jobbet som vanligt, senare när jag och Lucas gick upp så åt vi frukost och såg på barnprogram. Vi hade bestämt att vi skulle åka upp till Melissa när Lucas hade sovit på förmiddagen. Så under morgonen läste vi böcker, såg på tv och körde med bilar. När Lucas sov såg jag på One tree hill och precis innan han vaknade började jag med lunchen, slängde ihop lite pommes och hamburgare. Tog en väldigt lång stund för Lucas att äta upp maten, mellan tuggorna så pratade han hela tiden och lekte med maten, busunge!
När vi var klara med maten så började vi göra oss iordning, men ja trodde inte att klockan va så mycket så ja tänkte att vi inte behövde stressa. Men när vi va klara så va klockan nästan 3 redan. Så vi kom upp till Melissa och Vincent lite senare än vad vi hade tänkt.

När vi kom dit hamnade jag & Melissa i soffan, båda va lite fredagsslöa så det va skönt att bara sitta där och ta det lugnt medans pojkarna lekte :) Blev lite småtjafs mellan killarna som vanligt :P


Den stora björnen va väldigt poppis :P

Lucas brottas med björnen

Rida på björnen va kul :)


Lite senare så bestämde vi att vi skulle göra gipsavgjutningar på barnens händer och fötter, så Melissa slängde ihop en trolldeg som vi tryckte ut i två formar för att sedan trycka händer och fötter i det. Barnen tyckte väl inte att det var jättekul att trycka händer och fötter, men det gick ganska snabbt och smidigt ändå :) Sen gick Vincent runt med trolldeg mellan tårna :P Sen hällde vi iaf i gips och ställde undan det för att torka.


Lucas hand och fot-avtryck


Vid halv 5 kom Marcus hem från jobbet och Melissa och jag började laga tacos. Ungarna sprang runt och lekte och kom lite då och då för att nalla grönsaker :P Johan kom sen vid 6 och så åt vi mat.


Dukat bord med massa gott

Chips tjuvar, chipsen va godast enligt Lucas och Vincent :)

Två busungar vid matbordet :)


Efter maten hamnade alla ute i soffan, eller vi vuxna hamnade i soffan medans barnen sprang runt som tokar. Barnen hade hur mycket energi som helst och den tog alldrig slut, Vincent sprang runt i en cirkel i vardagsrummet hur länge som helst. Vi såg på Let´s dance och åt godis :)


Dom turades om att gå in i skrubben och stänga dörren :P


Vila lite i soffan
Filmade när Vincent sprang runt, han sprang runt hur länge som helst. Filmade bara en liiiten stund.


Tillslut började dom bli lite trötta, vilket inte var konstigt eftersom dom hade lekt hela dagen och va upe mycket längre än vad dom brukar. Men dom ville absolut inte sova, och vila gjorde dom inte speciellt länge heller. Ibland kröp dom upp i soffan men det va inte länge dom stannade där.


Vincent och Johan grejar med mobilen

Två trötta killar vilar på golvet, i två sekunder :P


Efter en stund började det bli väldigt mycket gnäll så pojkarna fick varsin flaska med välling och vi tänkte att dom kanske somnade efter det eller iaf kunde ligga och vila. Men när vällingen va slut skulle dom upp och leka igen.

När klockan va 10 på kvällen var båda pojkarna väldigt trötta så vi packade ihop våra grejer och åkte hem. Vi hann inte ens köra ut från parkeringen innan Lucas sov, och när jag bar in honom från bilen så orkade han knappt öppna ögonen. Det var en väääldigt trött liten kille som jag la i säng, men är man uppe 3 timmar längre än vanligt så blir man trött. Men skoj hade vi under dagen och kvällen iaf :)
Tack för en trevlig dag och kväll! :)

110113

Igår va det en ganska seg dag, var väldigt trött och var inte alls sugen på engelska och svenska lektion.. Men jag lämnade bussen och gick iaf tills skolan, 10.40 började första lektionen och när klockan va 3 fick jag äntligen gå och hämta min älskling från dagis igen. När vi kom hem plockade jag undan disken, städade toan och dammsög undervåningen. Johan kom hem strax före 5 och då åkte äntligen granen ut, ville haft bort den för 1½ vecka sen men nu är den iaf äntligen borta. Blev en jääävla massa barr i hela hallen, det finns verklgen inget värre att dammsuga än granbarr. Nu är alla julsaker borta förutom dom små lila kulorna som hänger i fönstret i hallen, dom ska också bort nu och det är så himla skönt att fått bort julsakerna.


Strax före 6 kom mamma, Emma Sara & Mira hit, dom hade med sig tulpaner, lite salvor till Lucas (eftersom han är så torr), och mängder med bullar. Så vi fikade och Lucas läste bok med moster Sara :) Trevlig kväll!
Lucas somnade som en stock strax före 8 och lite senare åkte dom andra hem. Jag & Johan gjorde varsin hamburgare med pommes till (sen) middag.



Mamma & Emma hade köpt med sig wienerbröd och sockerbullar och Johan hade köpt en tårta och kakor på väg från jobbet, så vi hade en del till fikat ;p



Emma, mamma & Mira :)


Sockerbullar är gott ^^


Lucas bjöd moster Sara på kaka, men hon tycker att det är lite småäckligt med dreggel och sånt så Lucas fick äta upp kakan själv :P

110112

Idag började jag ju skolan sent, klockan 15.10 började min lektion. Under dagen idag så har jag och Lucas lekt med bilar, målat med fingerfärg och sett på barnprogram :) När Lucas hade sovit på förmiddagen så åt vi lunch och sen lämnade jag Lucas på dagis strax efter 2 och så tog jag bussen till skolan. Hade psykologi A idag, eftersom det var första lektionen så gick vi mest igenom vad kursen skulle bestå av.

Eftersom jag slutade 10 över 5 idag så hämtade Johan Lucas från dagis, det har i stort sett alltid vart jag som gjort det eftersom jag alltid slutat tidigare än Johan. Men nu kommer Johan hämta Lucas varje onsdag då jag slutar sent. Nu på eftermiddagen tog jag hand om disken och sen fixade vi mat. Lucas somnade vid halv 8, han va lite busig idag när han skulle lägga sig. Oftast är det bara att ge honom välling nere i soffan, borsta tänderna och sen gå upp och lägga honom i hans säng. Då brukar han somna direkt eller efter ett par minuter utan att vi sitter bredvid. Men idag när Johan hade gått ner igen så gick han upp och började leka med sina leksaker :P Busunge, jag gick upp och la honom i sängen igen och då tog det ca 10 minuter innan han somnade för han låg och pratade lite.




Måla med fingerfärg :)


Busunge!


Nu ska jag strax sova! Imorn har jag lektioner mellan 10.40 och 15.00. Denna veckan har gått väldigt fort, imorn har jag två lektioner och på fredag är jag ledig så då ska jag och Lucas träffa Melissa och Vincent på dagen och sen på kvällen när Marcus och Johan kommer från jobben så ska vi äta tacos och se på lets dance tillsammans :) Godnatt!

Mysmorgon!

Mys i soffan med min lilla älskling har det vart på morgonen! ♥ Jag fick en sovmorgon idag, till halv 8 :) Idag börjar jag inte försen klockan 3. Skulle ha börjat tidigare men den lektionen började inte försen nästa vecka.

Lucas skulle egentligen vart på dagis redan vid 10, men eftersom jag börjar så sent så vill jag ju ha honom hemma och leka & mysa :) Så han får komma till dagis lite senare, men de gör inget för han ska va där enda till klockan 5.


Såhär ligger min älskling nu ♥ (Bild från någon dag sen)


Nu ska jag ta fram fingerfärg, kanske slänger ihop en trolldeg också vi får se. Men fingerfärg ska vi måla med iaf :) Sen vet jag inte vad vi ska göra. Kanske går ut en sväng. Hoppas ni får en bra dag!



Mammas älskling!




Uppdatering: Lucas tröttnade ganska snabbt på fingerfärgen, han målade en teckning men sen blev han arg för att färgen inte gick bort från händerna. Så han fick ta en dusch istället och nu leker han med leksaksmaten och dukar på bordet :)

110111

Nu ska jag strax sova, jag & Johan har precis sett på Batman Begins. Fastnade framför tv-programmet "Drömmar om ett leende", man blir så glad av att se när barnen får hjälp!

Idag har jag vart i skolan igen, första dagen efter jullovet. Jag hade engelska A och svenska B. Dagen gick hyfsat fort och sen fick jag hämta min älskling från dagis igen :) Han blev så glad att han slängde iväg leksakerna som han höll i när han såg mig, mammas älskling ♥ Han hade iaf vart väldigt glad på dagis idag också.

När vi kom hem blev det mest mys i soffan, Lucas va lite trött efter dagis. Men trots att han va trött så röjde han runt med leksakerna en stund här hemma, hela vardagsrumsbordet var fullt :P Han somnade så fort han druckit upp vällingen.


Lucas dukar med plastskålar och silverbestick :P



Tröttis ♥


Nu säger jag godnatt, skola imorn igen. Tror att jag börjar rätt sent om jag minns rätt. Men Lucas vaknar ju tidigt som vanligt :)

Lek & Bus och sommarplaner!

Igår när jag hade hämtat Lucas från dagis vid halv 2 så tog vi bussen upp till Melissa och Vincent :) Dom satt och åt lunch när vi kom och Lucas sprang in i vardagsrummet och röjde runt med leksakerna med en gång.
Killarna lekte som tokar som vanligt :) Lite senare kom även Lina och Ellie dit :)


Vincent lärde Lucas att man kunde plocka ur skafferiet så dom flyttade runt alla saker :P


Vincent försöker få på sig ett par byxor till :P


Söta Ellie, som inte såg så glad ut när jag tog kort på henne :P


Lucas & Vincent bråkade om Vincents byxor :P


Efter en stund blev ungarna lite hungriga så Vincent bjöd på majskrokar :)



Barnen äter majskrokar :)


Vincent gick runt och bjöd alla på majskrokar :)


Vid 4 kom Marcus hem och vid 5 åkte Lina och Ellie hem och Johan kom dit. Så då lagade jag & Melissa mat medans dom stora killarna såg på tv och dom små killarna lekte :)
Efter maten så blev det ännu mer lek för småkillarna och vi föräldrar planerade resan som vi ska göra tillsammans i sommar :) Så nu är hotellet i Norrköping bokat över en helg i Augusti och ett besök på kolmården har vi planerat in :) Ska bli jätteskoj!


Vincent borstar Lucas hår :)


Tokungar ♥

Dagiskillen!

Igår va ju Lucas på dagis igen efter 3 veckors jullov. Jag trodde att han skulle bli lite ledsen när jag lämnade honom där. Men som jag skrev i tidigare inlägg så var han bara lite blyg när han kom dit men när jag skulle gå så sa han ingenting.

Han blev glad när jag kom och hämtade honom igen. Fröken Marita berättade att Lucas hade vart nöjd och glad hela dagen och gått runt och lekt och pratat hela tiden! :) Sånt blir man så glad av att höra som mamma, för det är ju inte kul att lämna sina barn varje dag men om man vet att dom har det bra och är glada under dagarna så blir det mycket lättare. Så skönt att han trivs på dagis!


Min duktiga prins! ♥

Ensam hemma..

Sitter just nu ensam i soffan. Johan åkte till jobbet innan jag vaknade imorse. Klockan 06.40 ringde min klocka och jag gick upp och gjorde mig iordning. Lucas låg fortfarande och sov, varför vaknar han alltid tidigt dom dagarna vi inte behöver gå upp tidigt (?) men när vi ska upp tidigt då ska han minsan sova länge..
Fick iaf väcka honom när jag hade sminkat mig och klätt på mig, så åt vi frukost och sen tog vi på oss varma kläder och gick till dagis.

Lucas va lite fundersam när vi kom dit, han har ju inte vart där på tre veckor. När han såg fröknarna så blev han lite blyg, han höll ena handen framför ögenen och log lite busigt. Sen gömde han ansiktet mot min axel, sötnos ♥ Men när Marita skulle ta honom så protesterade han ite iaf, skönt att han inte blev ledsen när jag gick iaf!

Var väääldigt tyst när jag kom hem igen. Har ju vant mig vid att ha en liten buse som springer runt och leker hela dagarna. Lucas har vart på dagis i 2 timmar nu och jag saknar honom jättemycket redan. Har gjort dom sakerna som jag skulle göra hemma redan och har satt på One tree hill nu för att det inte ska va så tyst.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra fram till 1-halv 2 när jag ska hämta honom.. Det är ju drygt 3 timmar kvar, jag kommer ju bli galen av ensamheten och tystnaden.. I eftermiddag ska vi iaf hem till Melissa, Marcus och Vincent :) Ska bli trevligt, ska käka och planera inför en utflykt som vi förhoppningsvis ska göra tillsammans i sommar!

Funderar på att ta fram mina målargrejer och börja med en tavla eller nåt, det får ju iaf tiden att gå.


Saknar min prins!

Sötast!


Såhär har Lucas lagt sig dom senaste dagarna när han har kollat på barnprogram. Krupit ihop bredvid mig med huvudet i mitt knä, mammas älskling!




Busunge

Gott med morotsstavar :)

110109

Ska strax gå och lägga mig nu, imorn ska vi upp tidigt. Johan ska jobba igen efter julledigheten och Lucas ska till dagis en sväng, första gången på ca 3 veckor. Jag börjar inte skolan försen på tisdag, men jag tyckte att Lucas kunde vara en stund på dagis redan på måndagen bara för att få en kort dag som start efter jullovet. Hoppas att han blir glad över att få vara där och leka med kompisarna, dom sista dagarna innan jullovet så ville han ju inte gå från dagis när jag skulle hämta honom så jag hoppas inte han blir ledsen när jag lämnar honom imorn, men man vet ju aldrig.

Idag har vi iaf inte gjort mycket alls, vi har myst hemma i soffan. Lekt med bilar och bara tagit det lugnt. Åkte hem till mamma & Emma på eftermiddagen och fikade. Johan gjorde en kladdkaka som vi skulle ta med dit, men jag lyckades tappa den upp och ner på golvet.. Vet inte hur jag lyckades.. Så vi fick köpa med oss daimtårta från ica istället. Efter fikat fick jag mysa med lillasyster Mira och så spelade jag & Emma lite Buzz :)
Så sista dagen på jullovet, eller näst sista dagen för mig, blev väldigt lugn och mysig!





Dricker milkshake hos mormor :) (Nyponsoppa blandat med glass)

110108

Funderar på att gå ut en sväng, jag vet att det är dåligt väder ute men jag känner att jag behöver komma ut och få lite frisk luft. Får ta på oss bra kläder och gå försiktigt så vi inte halkar.. Skulle behöva till stan och kolla lite.


Nu gör vi oss iordning och går ut i regnet..


(Detta är det 1000 inlägget på bloggen)

110107

Sitter just nu i soffan efter att ha ätit lunch, Lucas kryper runt på golvet med sina bilar :) Idag har vi inte gjort mycket alls, Lucas hostar fortfarande och hostan blir värre på natten vilket betyder att han inte sover så jättebra. Johan är i Ed han åkte ju dit igår morse och kommer hem ikväll.



Igår var vi hemma på förmiddagen, lekte lite och jag passade på att dammsuga också. När Lucas hade sovit och vi hade ätit lunch så kom mamma och hämtade oss. Åkte hem till mamma & Emma en sväng och så åkte jag, Lucas och Emma till kära barn och torp. När vi kom tillbaka till mamma & Emma så lagade mamma mat, hemmagjorda hamburgare :)

Jag & Lucas åkte hem vid 8 och Lucas somnade direkt efter vällingen. Jag såg på Lets dance och One tree hill innan jag gick och la mig.


Lucas handlar på maxi :)

Julgransplundring!

Igår hade vi fullt upp hela dagen. På morgonen myste vi hemma och fixade pizzadeg inför kvällen. När Lucas hade sovit en stund på dagen så åkte vi ut till min mormor och morfar och åt lunch, hade även paketleken :)

Sen åkte vi hem till mamma & Emma en sväng och hälsade på och vid 3 åkte Johan och hämtade Melissa, Marcus och Vincent och jag gick i förväg till julgransplundringen i folketspark. Vi började med att fika och sen gick vi runt och kollade, Lucas och Vincent sprang runt som tokar överallt och busade :) Dom fick även köra varsin fiskedam och dom fick varsin bil.
Johan och Marcus köpte mängder med lotter och Marcus vann en hink full med godsaker :) Blev lite dans runt granen och så fick barnen såklart varsin godispåse av tomten!


Julgransplundring i folketspark

Johans lotter, nitlotter..


Frida och Sara stod i fiskedammen :)

Lucas och pappa i kön till fiskedammen

Vincent & Melissa fiskar

Lucas & pappa fiskar

Lucas med bilen

Marcus med sin vinst

Lucas & Vincent springer runt

Mina killar ♥

Lucas dansar runt granen med moster Frida och gammelmormor :)

Vincent hämtar godispåse av tomten

Lucas hämtar godispåse av tomten

Lucas försökte tugga sönder påsen :P

Lucas och moster



Sen åkte vi hem till oss och gjorde pizza. Pojkarna busade och vi föräldrar spelade buzz under kvällen :)


Vincent hjälper till att kavla pizzadeg :)

Melissa fixar pizza

Pojkarna diskuterar bilar :P

Dom tömde leksakslådan och fyllde den med Vincent istället :P

Käka pizza

Pojkarna fick varsin skål med godis, Lucas satte sig i soffan och Vincent satt under bordet :P

Spela buzz

Vincent läser saga för Lucas :)

Tack för en härlig dag! :)

Sådan far sådan son!

Igår på morgongen medans jag & Johan gjorde oss iordning så spelade Lucas bilspel på datorn. Han tycket att det är jättekul att spela :)



Koncentrerad?


Busunge! ♥

Onsdag

I onsdags vid halv 2 kom Johans föräldrar och syskon hit och åt lunch, vi hade gjort en kycklingsallad och så hade Johan gjort en kladkaka till efterrätt :) Efter lunchen spelade vi lite Buzz och lucas lekte med farmor & faster.


Lucas väntar på att farmor, farfar, faster Carro och farbror Emil ska komma :)


Lunchen

Bloggdesign

Igår fixade jag en header till Melissas blogg och idag fixade jag en header till Sandras blogg :) Hoppas att dom blev nöjda med dom! Jag tycker det är så kul att sitta och pilla med sånt även om jag inte är så duktig.

Såhär ser dom ut, man kan klicka på bilderna för att se dom större. Man kan även klicka på namnen under bilden för att komma till deras bloggar.


Melissa


Sandra

110105

Lucas är på bättringsvägen nu, han är piggare och har ingen feber längre. Han hostar lite fortfarande, men förhoppningsvis så slipper han den me snart. Just nu ligger han och sover, jag har sett lite på One tree hill men nu ska jag plocka undan lite.

Johan är iväg och jobbar, han fick hoppa in idag fram till 12 för det var en del sjuka på jobbet.. Men han kommer snart hem igen och då ska vi fixa lunch och vid halv 2 kommer Johans föräldrar och syskon hit.

(bilder från igår)

Pannkakslunch

Va på stan en sväng igår och köpte ny tvättkorg, Lucas tyckte att den va skoj och körde runt den i hela lägenheten :P

Febrig kille och semla..

Lucas sover redan, han höll på att somna i pappas knä redan vid 6. Han har fortfarande feber, den har legat run 39 grader hela dagen.. Han har vart hängigare och mer gnällig än vanligt, men han har ändå vart uppe och lekt lite och ätit bra.

Emma Larsson kom hit vid lunch och åt mat tillsammans med oss. Sen satt vi och pratade lite och Lucas lekte med hennes valp innan jag & Emma gick till stan en sväng. Jag köpte nya mjukisbyxor (äntligen, hade ett jättestort hål på rumpan på dom gamla mjukisbyxorna. Så det behövdes nya!.) Sen gick vi runt och kollade lite innan vi köpte semlor och gick hem till oss igen. Jag tycker det är aldeles för tidigt för att äta semla nu och jag var inte speciellt sugen på det, men Emma och Johan ville ha.. Lucas blev också glad när vi kom hem med semlor, jag och Lucas delade på en och dom andra åt varsin.




Nu ikväll ska jag bara ligga i soffan och ta det lugnt, ska såklart se på Familjen annorlunda! :) Imorgon vet jag inte vad vi hittar på, det beror på hur Lucas mår.

Ny header, igen!


Slängde ihop en header på 15-20 minuter, har ju bytt några gånger nu den senaste tiden men jag har inte riktigt blivit nöjd. Nu börjar det bli bättre men vi får se hur länge jag har den här :P Vad tycker ni? :)

110103

Sitter just nu och ser på One tree hill, mina pojkar ligger uppe och sover. Lucas vaknade imorse med feber, han va rosig om kinderna och hade 38,6. Stackars min älskling ♥ Han är lite hängigare än vanligt, men han åt frukost och han har sprungit runt och lekt på morgonen trots febern. Hoppas att febern släpper snart! Men idag blir det en lugn dag hemma, iaf för Johan och Lucas för jag kanske ska träffa Emma.
Men jag hoppas Lucas blir frisk snart så att vi kan hitta på lite roliga saker dom sista dagarna på lovet!


Febrik liten kille som ser på barnprogram ♥

Lucas

Lucas pratar massor nu, hela tiden! Man förstår ju inte så mycket, men han är väldigt söt! Idag valde han sina kläder själv, han rotade i skötväskan och valde mellan två tröjor och kom med en och ville att jag skulle ta på honom den. Sen kom han med ett par strumpor som vi satte på :) Och så sa jag att han skulle hämta ett par byxor också och det fanns två par i skötväskan och han hämtade ett par :) Sötnos!

Filmade lite när han gick runt och pratade, han har även på sig dom kläderna som han valde :)


2 Januari 2011

Idag har vart en lugn dag. Vi har inte gjort speciellt mycket under dagen. Det blev lek och bus på förmiddagen innan Lucas somnade och sen såg jag på One tree hill som vanligt medans han sov. Johan fixade lunch när Lucas vaknade och sen åkte vi ut till torp och kollade lite i affärer och storhandlade på maxi. Så nu är det äntligen fullt i kyl och frys igen efter att ha vart lite tomt efter julen. På eftermiddagen har vi lekt och myst i soffan. Vi har även klippt Lucas hår idag, kände att det var dags att jämna ut håret igen, det började bli ganska långt mitt på huvudet så vi klippte det lika kort som det var på sidorna. Så nu får det växa ut igen :) Han blev så söt, som alltid! ♥

Nu ser jag på Arn, men just nu är det nyheter och Johan spelar nåt spel på den andra datorn. När filmen är slut så ska jag gå och lägga mig! Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra..

Bildbomb på världens sötaste! ♥

1 Januari 2011

Det nya året har startat på ett väldigt bra sätt! 1 Januari 2011 började med sovmorgon ända till 8 :) Vi myste i sängen en stund innan vi gick upp och åt frukost. Under morgonen så lekte jag och Lucas massor, han dukade upp med talrikar, muggar och mat på vardagsrummet och så fick jag smaka :) (har lagt upp filmer i ett tidigare inlägg, ni kan se dom här)

Lucas somnade vid halv 12 och då såg jag lite på One tree hill. När Lucas vaknade åt vi lunch och sen vid halv 3 kom Melissa, Marcus och Vincent :) Lucas & Vincent har lekt hela eftermiddagen, full fart hela tiden och lite småbråk då och då :P Vi vuxna spelade BUZZ, det blev ett x-antal omgångar och det var väldigt roligt! Blev en fika också, kladdkaka som Johan hade bakat och Lucas åt med hela ansiktet. Helt plötsligt var klockan halv 7, tiden gick väldigt fort men det gör den ju när man har roligt :) Så gick Melissa, Marcus och Vincent hemåt och jag och Lucas såg på barnprogram. Sen blev det välling för Lucas och han somnade som en stock vid 8.


Buskillar och buzz-spelare

Vincent spanar in buzz

Tjuvkikar ut på gatan

Vincent försökte få upp bilen för trappan :P

Vila, i 2 sekunder?

Fika

Gott med kladdkaka!

Sötnosarna

Vila på golvet



Pojkarna hade jage runt köksbordet, dom sprang hur länge som helst men jag filmade bara en liten stund. Helt tokiga!


Men efter en stund blev det liite för mycket spring och bus, båda killarna började bli trötta så dom fick varsitt russinpaket och vilade lite.


Tack för en supertrevlig eftermiddag/kväll! Måste vi göra om fler gånger :)

Nu på kvällen har jag och Johan delat på en pizza och sett på sagan om ringen. Men nu ska vi sova! Hoppas ni har haft en bra start på året!

Lucas lagar mat

Imorse så dukade Lucas upp talrikar och mat på vardagsrumsbordet och lagade mat och bjöd på massa gott :) Han va så söt!



Så söt i slutet av filmen när han nyser så att han flyger baklänges :P




Nyårsafton 2010-2011

Nyårsaftons eftermiddag/kväll firades hemma hos mamma & Emma! Vi kom dit ganska tidigt för Johan skulle fixa maten och det tog ett par timmar att göra. När vi kom dit åt vi lite tårta som va kvar från när mamma, Emma & Mira kom hem från BB. Så myste jag med Mira :)


Mamma & lillasyster Mira

Johan lagade mat, älgstek med potatisgratäng och hemmagjord bea-sås. Mormor och morfar kom också dit, dom hade med sig förrätt. Och mamma & Emma hade fixat efterrätt :) Maten var supergod!



Lucas busade massor med gammelmormor under kvällen och somnade en timme senare än vanligt, han sov i moster Saras säng. Vi andra spelade BUZZ hela kvällen :)



Sötnosar


Halv 12 plockade vi fram lite godis och dricka och såg på tv, Lucas passade på att vakna då. Så han var vaken och skålade in det nya året :)


En trött Lucas med pappa

Lucas tyckte att det var bra när allt godis stod uppdukat :P

Lucas och gammelmorfar kollar på raketer :)

Vid halv 1 åkte vi hem och Lucas somnade med en gång och jag & Johan somnade strax efter.
GOTT NYTT ÅR!