Kort från fotografen!









Här är de bilderna från fotografen! 1 års fotografering och familjekort ♥

Skola för mamma, dagis för Lucas

Idag har vi lagat mat hela dagen i skolan. Började halv 9 med att göra risgrynsgröt som vi åt till "frukost". Sen lagade vi biffstroganof med ris som vi åt innan vi slutade vid 2. Vi lagade mat 2 och 2 idag, och vi tog inga raster förutom någon 5 minuters "ut och ta frisk luft" rast så vi slutade 45 minuter tidigare istället vilket var skönt :)

Det var roligt att laga mat, istället för att sitta still i klassrummet och ha teori :) Men jag missade andra inskolningsdagen för Lucas på dagis :( Johan & Lucas var där i 1 timme idag, idag var dom ute hela tiden och jag tror att det gick riktigt bra idag med! Lucas brydde sig inte om att Johan var där utan gick runt och grejade istället.



Men imorgon ska vi ha teori hela dagen igen, så idag pratade jag med våran lärare och hon sa att det gick bra om jag läste lite i boken hemma istället så att jag kunde vara med på inskolningen :) Inskolningen är ju bara 2 veckor och det är bara 1 av dom som jag och/eller Johan ska vara med, så det är kul att kunna vara med ett par dagar iaf!

Johan hämtade mig från skolan, han hade vart iväg och hämtat mamma & Emmas hund från hunddagiset och kört hem honom. Lucas var hemma hos oss tillsammans med faster Carro :) Strax efter att jag hade kommit hem så åkte Carro hem och Johan åkte iväg till jobbet en sväng för att tacka av en kollega som gick i pension. Så jag och Lucas gick ner till stan en sväng. Kollade lite på kläder, la undan lite tröjor till Lucas som vi köpte senare när Johan kom. Så hämtade vi även kort från Karlheden innan vi åkte iväg och handlade mat. På kvällen kom mamma, Emma & Sara hit och så grillade vi :) Såg på fångarna på fortet och åt chokladpudding!

På biltema och handlar :p

dsc00274 (MMS)

På biltema och handlar :p


GRATTIS MAMMA PÅ 41 ÅRS-DAGEN! ♥

Idag efter dagiset åt vi lunch på Pingvin innan vi gick hem, Lucas somnade med en gång! Vid 1 cyklade jag till skolan och så gick vi igenom köket på Margretegärde. Slutade strax före 3 och när jag kom hem så åkte vi till Överby, köpte jacka och fodrade galonbyxor till Lucas som han kan ha ute nu när det börjar bli kallare :) Efter det åkte vi hem till mamma & Emma och åt mat! Nu ska jag snart sova, imorn ska vi laga mat hela dagen på skolan.


Första inskolningsdagen på dagis!



Idag var det första inskolningsdagen på dagis för Lucas :) Han hade fått en hylla och krokar till sina kläder och en stol vid matbordet! Alla barnen har olika bilder på sina hyllor och stolar och Lucas hade äpplet :)


Vi kom dit vid halv 10 och var där i 1 timme. Lucas gick runt och lekte och grejade med alla saker, han brydde sig inte speciellt mycket om att jag & Johan var där. Så det gick väldigt bra idag :) Dom lite större barnen som går på avdelningen skulle gå ut när vi kom dit, så det var bara Lucas, en liten kille och två små tjejer som var inne och lekte. Dom hade också inskolning, så det var lugnt och skönt med bara 4 barn inne :)



Imorgon ska Lucas & Johan gå dit i 1 timme igen :) Jag kan inte följa med någon mer dag denna veckan eftersom jag har skolan :( Hade så gärna velat vara med och se vad Lucas tycker om att vara på dagis, men det var bara idag som jag var ledig på förmiddagen och det är jag väldigt glad för så att jag iaf fick vara med en dag!


Nu ska jag snart cykla till skolan, går 13-15 idag. Ikväll ska vi hem till mamma & Emma och äta mat, mamma fyller 41 år idag! ♥

Kräftskiva

I lördags så hade vi kräftskiva & kalas för Johan :) Vi var hemma hos min mormor & morfar. Mina systrar, mamma, Emma & Johans föräldrar va också med :) Mycket kräftor, prat & skratt, tårta och presenter! På kvällen åkte vi till Ed, Johan gick ut och festade med några kompisar och jag & Lucas gick och la oss.








Freedag!

Min dag började med Livsmedelshygiens teori i skolan mellan 8.30 och 12.00. Efter det gick jag hem och åt lunch med Johan & Lucas :) Vid 3 blev det en tur till leklandet för massa lek & bus, Lucas tycke att det var riktigt skoj! Vi var där i drygt 1 timme och sen när vi skulle åka därifrån så blev han jättearg och sprattlade när vi skulle ta på honom skorna :P Åkte ut till torp och kollade på jacka till Lucas, men vi köpte ingen idag. Åt lite mat och sen handlade vi lite inför kräftkalaset innan vi åkte hem. Klockan va nästan halv 8 när vi kom hem och Lucas somnade med en gång efter en flaska välling. Nu ska jag lagga mig i soffan bredvid Johan och kolla på Anna Phil :) Imorn blir det kräftkalas!

Lite bilder från leklandet!








Baka baka liten kaka..

Idag har jag bakat bröd & kolakakor på skolan. Var en ganska lång dag idag, men lektionen före lunch gick fort när vi bakade :) Började halv 9 och bakade fram till halv 12, då hade vi 1½ timmes lunchrast. Efter lunchen så hade vi arbetsmiljö & säkerhet, skulle ha slutat 4 men vi slutade vid 3 istället för att läraren skulle på möte.

Hade tänkt ta bussen hem eftersom jag hade en del att bära, men eftersom vi slutade tidigare så orkade jag inte vänta en halvtimme till nästa buss. Så jag gick hem istället, det var inte så kul eftersom det var ganska tungt att bära på allt. Fick så fruktansvärt ont i ryggen av väskan, men precis när jag höll på att dö av att de gjorde så ont i ryggen ;P så såg jag Frida & hennes kompis på en uteservering så jag satte mig och pratade med dom en liten stund, väldigt skönt att få vila ryggen lite innan jag gick sista biten hem :P haha ne så farligt va de inte men de va skönt att ta av väskan lite!

Johan & Lucas har vart i Ed hela dagen, Johan skulle greja med Sebbes bil så Lucas har vart med sin faster Carro :) Tror att dom har haft kul idag, men jag har saknat dom! När jag kom hem så va det jättetyst i lägenheten, kändes konstigt att inte ha en liten busunge som sprang runt och lekte. Jag hängde upp tvätten och diskade lite och sen la jag mig i soffan och såg på Cougar town. Johan & Lucas kom inte hem försen 8 och då skulle Lucas sova så jag har nästan inte sett Lucas alls idag, bara en halvtimme före skolan.. :( Men imorn går jag bara till klockan 12 så då ska jag busa med min lilla älskling hela dagen sen ♥ Nu ikväll har jag & Johan ätit mina nybakade brödbullar och sett på Anna Phil :)

Mycket text och inga roliga bilder att lägga upp.. Men som ni säkert vet så kan jag nästan inte lägga upp ett inlägg utan bild, så det får bli en bild som jag tog för ett tag sen.




Tisdag

Kort dag i skolan idag, började 11.15 och slutade 13.30. Johan var snäll och körde mig till skolan så att jag slapp gå i regnet :) Vi hade bara matte idag och sen kom Johan & Lucas och hämtade mig med bilen ♥ Åkte hem och åt lunch och lekte & målade lite med fingerfärg.





Sen åkte vi en sväng till biltema, medans Johan var inne och köpte det han skulle ha så lekte Lucas i lekhörnan utanför :)



När vi kom hem igen så städade Lucas & Johan medans jag lagade mat. Det blev ratatouille med kött, pasta och fetaost. Nu sover Lucas och jag & Johan ser på fångarna på fortet.




Torp

Blev en tur ut till torp när Lucas hade vaknat. Mötte Frida nere på kampenhof och så tog vi halv 2 bussen ut till torp :) Där blev det en onyttig lunch på donken och sen gick vi runt och kollade i affärer, köpte present till Johan så nu är det klart :) Lucas fick gå en del själv på torp, han sprang runt överallt och kollade på allt :P Hittade massa fina kläder, men jag köpte inget. Måste kolla vad jag behöver först så att jag inte köper massa saker som jag redan har tillräckligt av..


Mata moster med pommes :)                        Dricka vatten med sugrör är gott!

På väg hem, tar väldigt mycket längre tid när Lucas går själv :P


Johan är fortfarande i Ed, han skulle komma hem vid halv 8. Lucas ska sova om en liten stund, han är väldigt trött nu! Och sen ska jag fixa nåt att äta och mysa ner mig i soffan!

Fingerfärg!

Imorse vaknade vi klockan 6 av en pigg Lucas som inte ville somna om! Men vi låg kvar i sängen och myste till 7. Sen åkte Johan till Ed för att fixa lite med Sebbes bil, och jag & Lucas åt frukost.

Nu på morgonen har det blivit massa lek, vi har kört runt med Lucas monster bilar som han älskar :) Sen har Lucas målat med fingerfärg för första gången. Det var både konstigt, kladdigt och roligt. Efter fingerfärgen fick det bli ett bad för Lucas eftersom det inte bara var färg på pappret, Lucas passade på att göra lite gröna, blå & röda slingor i håret :P




Måla

Kladda lite

Arg för att färgen inte lossnar från fingrarna

Måla lite till

Slinga håret

Måla det sista på teckningarna

Klar!

Visst blev jag fin?? :)


Och mina teckningar blev också fina!! :)


Nu har Lucas somnat igen, så jag ska lägga mig i soffan och se på tv. Blev sent i säng igår och tidigt upp imorse så då är det skönt att vila lite :)

Ha en bra dag!

På väg hem från ullared. 2924 kronor fatti...

dsc00262 (MMS)

På väg hem från ullared. 2924 kronor fattigare.


Halva tänder & ont i rumpan..

Imorse gick jag upp vid 7, sminkade mig och åt frukost. Sen gick jag in och la mig och myste med mina älsklinar en liten stund innan jag cyklade till skolan vid 8. Vi började vid halv 9, fick mängder med information fram till 12. Då hade vi lunchrast fram till 1 och sen skulle vi få lösen till datorerna och lite sånt innan vi skulle sluta vid 2. Men när vi slutade för lunch vid 12 så cyklade jag upp till shell för att köpa nåt att äta och ta ut pengar till t-shirtar som man kan köpa på skolan som man ska ha i köket. Iaf så köpte jag nån liten pizzabit som jag åt på vägen tillbaka till skolan, så när pizzan nästan var slut och jag strax var framme vid skolan igen så lossnar halva min tand..
(För er som inte vet så ramlade jag på isen 2004, ena min tand gick av på hälften och så limmade tandläkaren dit den igen och efter det har den lossnat ett par gånger och blivit dit limmad igen..) Och nu lossnade den igen, hade dock inte kvar den biten som lossnade. Så jag fick ringa till skolan och säga att jag inte kunde komma på den sista lektionen för att istället gå till tandläkaren och se om jag kunde få en akuttid. Som tur va fanns det en tid redan klockan 2, så jag cyklade hem en sväng och lämnade skolböckerna innan jag cyklade tillbaka till tandläkaren. Där gjorde dom en ny tand av någon slags plast som dom värmde dit, om jag fattade rätt. Det tog bara 20 minuter :) Och det ser nästan bättre ut än vad det gjorde innan.

Mycket tjat om min lilla tand.. Efter tandläkarbesöket så cyklade jag hem igen och så tog vi bilen till överby en sväng och träffade Lucas farmor & faster :) Nu sover Lucas och jag & Johan har ättit tacos, nu ska vi se på film! Sen blir det sängen, vet inte ens om jag orkar se färdigt på filmen. Är rätt trött så vi får se. Imorgon ska Lucas va hos sin mormor då jag & Johan ska åka iväg och hämta en kompressortank som Johan har köpt och sen blir det en tur till Ullared när vi ändå är åt det hållet :P

Btw så har jag ont i rumpan efter allt cyklande idag, va ett tag sen jag cyklade :P


Världens sötaste med fötterna på kudden ♥

På ica och handlar :)

dsc00260 (MMS)

På ica och handlar :)


Nu ska jag sova! Har vart på kalas för mam...

dsc00251 (MMS)

Nu ska jag sova! Har vart på kalas för mamma & Frida idag :) Har fixat nya bilder till min kalender, så nu kan jag titta på min lilla prins när jag vill! <3 God natt!


Första skoldagen..

Imorse gick jag upp klockan 7, men jag vaknade inte av Lucas utan av alarmet på mobilen.. Inte lika kul att vakna av den som att vakna av en söt Lucas.. Men men upp gick jag iaf medans Johan & Lucas låg kvar och sov. Sminkade mig och plattade håret innan jag åt frukost. Sen gjorde jag gröt till Lucas och tog fram smörgåsar till Johan och gick in och väkte sömntutorna. Medans dom åt packade jag ihop det jag behövde ta med mig och klädde på mig och vid halv 9 så körde Johan mig till skolan. Lycades hitta klassrummet som vi skulle vara i och klockan 9 började vi.

1 timme senare var första skoldagen slut, vi hade fått schema och lite andra papper + en massa information om hur terminen kommer se ut. Så det var en mjukstart idag, väldigt skönt. Imorn börjar jag klockan halv 9 och då skulle vi få ännu mer information, lära känna varnadra lite och få lösen till datorerna. Blir en ganska kort dag imorgon med, tror vi slutar ca 2 :) Men det verkade faktiskt rätt bra, trevliga lärare, liten och bra grupp - idag var vi 9 st, troligtvis kommer det 3-4 stycken till. Men jag får se nästa vecka hur det är då vi börjar utbildningen på riktigt!


Det var skönt att komma hem tidigt till mina älsklingar :) Nu sover Lucas och när han vaknar så blir det lunch och sen går vi ner till stan en sväng. Johan hade tänkt gå till biblioteket med Lucas idag så dit går vi nog :) Ikväll blir det kalas för mamma & Frida! :)

Ha en bra dag!


Sista dagen..

Idag var sista dagen som jag var mammaledig.. Känns väldigt tråkigt! :( Kommer verkligen sakna att hitta på saker med min lilla prins varje dag! ♥ Men nu är det Johans tur att vara hemma med Lucas :) Träffar ju Lucas & Johan på eftermiddagarna och helgerna, så då kan vi hitta på massa roliga saker!

Imorgon börjar jag plugga, ska gå vuxenutbildningen - Restaurang & storkök, steg 1 Måltidsservise.. Skriver lite mer om det imorn när jag har vart där. Johan va snäll och lovade att köra dit mig imorn så att jag slipper stressa ♥

Nu ska jag gå in och lägga mig och mysa med min lilla busunge, han vaknade för en stund sen och ville inte somna om. Sen går jag och lägger mig så att jag är pigg imorn. God natt!


100817

När vi gick ut förut så gick vi först en sväng till Åhlens, hittade inget till mamma så jag gick vidare till massa andra affärer för att hitta något att köpa till mamma. Men jag hittade ingenting :( Får bli en sväng till torp igen tror jag! Så vi gick till museet istället och lekte lite på kan själv utställnigen och sen gick vi till hasselbacken och kollade på fåglarna och blommorna :) Lucas vill klättra i en trappa, så han sprang dit hela tiden. När jag lyft bort honom för tredje gången så gick han och klättrade på staketet istället, han är en riktig liten busunge!! ♥




Sen kom iaf Johan och hämtade oss och så åkte vi hem och åt smörgås. Nu sover Lucas och vi ska se på film. Hoppas på bättre väder imorn!! Ska iväg och göra en hemlig sak, redan 9 ska vi ta bussen. Tar inte så lång tid att göra det vi ska göra så sen åker vi nog hem så att Lucas kan sova och äter lite lunch. Är det fint väder sen så går vi ut och leker annars åker vi till torp och letar present.


Ha en bra kväll!

Snabb uppdatering..

Medans Lucas sov i två timmar så passade jag på att skissa lite på en tavla som ska hänga i Lucas nya rum sen när vi flyttar :) Och så fixade jag lite nytt utseende på bloggen, vad tycker ni? :)
Nu har vi precis ätit lunch så nu ska vi klä på oss och gå ut en sväng! Ska se om jag kan hitta en present till mamma, ska ju på kalas på torsdag :) Och så blir det kanske en sväng till någon lekplats om det inte blåser aldeles för mycket.



Måndagen

Gårdagen började inget bra.. Lucas sov dåligt under natten vilket betyder att jag också sov väldigt lite. Så jag var väldigt trött när Lucas vaknade och ville upp. Dessutom så är det bara ett par dagar kvar innan jag börjar plugga, börjar på torsdag så jag hade lite ångest över att jag snart inte kommer få va hemma med min lilla prins hela dagarna längre. Längtar inte efter skolan alls, vill vara hemma längre med Lucas :( Men nu är det Johans tur att vara hemma med Lucas!! :)

Efter lunch blev jag på lite bättre humör, så jag bestämde att vi skulle gå ut och leka istället för att sitta inne och sura. Bättre att njuta av dom dagarna jag har kvar hemma och göra roliga saker med min lilla älskling! Men precis när vi var klara att gå ut så ringde mormor och så bestämde vi att vi skulle åka till torp istället. Jag behövde köpa present till mamma & Johan och lite kläder till mig. Började med att fika när vi kom till torp och sen kollade vi i affärer :) Mormor hittade present till både mamma & Johan som hon köpte men jag hittade inget till någon av dom. Men jag hittade lite kläder till mig, ett par tights och en lång kofta :) Sen kom Johan ut till torp också men han träffade Tc & Daniel så han gick iväg en sväng med dom medans jag provade kläder. Tro det eller ej men jag tog inga bilder alls under gårdagen. Men det blev iaf en bra dag trots att jag vaknade på fel sida :)



Min underbara familj! ♥

Söndagen




Igår åkte vi till överby vid 2. Jag skulle köpa jeans men jag hittade inga som jag tyckte om :( Men vi köpte nya skor till Lucas och en ryggsäck som han ska ha till dagis :) Efter några timmar på överby åkte vi hem till pappa och grillade :) Lite hamburgare, korv, kött & ananas, med pasta och sallad till.

Lördagen

Igår tyckte Lucas att vi skulle gå upp vid halv 7, så det var bara att dra på sig kläder och gå upp. Men det var egentligen inte så tidigt, bara en halvtimma tidigare än vad Lucas brukar vakna.

På förmiddagen kom mamma & Emma och hämtade oss, Johan var ju i Ed för att greja med sina föräldrars bil. Så vi åkte till Emaus, mamma åkte och hämtade Frida & Sara också :) Lucas var helt tokig i traktorn, såklart :P




Sen gick vi in till kaninerna, Lucas gick runt och kollade in i alla burar och sen gick vi in till två kaniner så att han fick klappa dom :) Grisen lät bara konstigt tyckte Lucas :P



Efter kaninerna gick vi ut till lekplatsen och där var getterna :) Lucas gick fram till getterna tillsammans med moster Sara :)



Sen lekte Lucas & Sara på lekplatsen :)


När vi kom hem till mamma & Emma så fikade vi..

..och Lucas slappade i baljan :P


Vid 4 kom pappa & hämtade mig, Frida & Lucas och så åkte vi hem till min farmor & farfar på flyttkalas. Dom ska flytta i slutet på Augusti. Åt lite god mat och så fick jag en utav farmors tavlor som hon har målat, en jättefin ros :) Jag & Lucas kom hem igen strax före 8 och då somnade Lucas och jag såg på den nya Sex & the city filmen innan Johan kom hem och då såg vi på en film som gick på tv innan vi gick och la oss.




Bilder på delar av tomten & skogen och huset & yogahuset


Fredagen den 13!

Igår fick jag sovmorgon av Lucas. Jag vaknade före honom och jag kommer inte ens ihåg när jag vaknade före Lucas sist.. Men först vaknade jag vid 7 och då sov Lucas fortfarande, tänkte att han nog skulle vakna snart eftersom han brukar vakna vid 7. Men så somnade jag om och vaknade igen vid 8 och Lucas sov fortfarande, han vaknade strax efter det men då hade jag iaf fått sova en timme längre än vad jag brukar :)

Johan kom hem vid 12 eftersom det var fredag :) Så åt vi lunch och sen vid 2 gick vi till museet och lekte på barnutställningen.



Lucas tyckte att det var lika kul igen, och efter en timme så gick vi och fikade lite och när vi kom tillbaka till utställningen så hade Melissa, Marcus & Vincent kommit dit :) Så lekte vi där en stund till innan vi gick hem och hämtade bilen för att sedan åka till mamma & Emma.


Mina älsklingar leker med stenar


Min snygga lillasyster som älskar att vara med på bild ♥

Ossi vill leka :)


På kvällen när vi var hemma igen så blev det film & popcorn! När filmen var slut åkte Johan till Ed och jag gick och la mig.

Chokladtjuv







Igår medans jag höll på att städa så hittade Lucas en vit chokladkaka som låg kvarglömd på vardagsrumsbordet. På några sekunder hade han brutit loss några bitar och stoppat en i munnen :P Han fick inte äta upp alla dom bitarna som han hade tagit, men den rutan som han hade stoppat i munnen fick han äta upp. Han tyckte att det var väldigt gott ^^

100812

Igår hände det inte så speciellt mycket.. Lucas var på gnällhumör i stort sett hela dagen, spelade ingen roll vad man gjorde.. Jag dammade, la alla leksaker i lådorna och plockade undan alla andra saker som låg överallt. Så på eftermiddagen när det var klart så gick vi ut en liten sväng för att få lite luft, stannade utanför lägenheten och strax efter vi kommit ut så kom Johan hem :) Han gick upp och dammsög och tvättade golvet och sen vid 6 kom det 3 pers och kollade på våran lägenhet.
"Fick precis ett mess av Johan där det stod att en av dom som kollade på lägenheten igår har tackat ja till den! Så skönt, slipper vi tänka på det mer :)"

Usch vilket tråkigt och meningslöst inlägg det blev.. Har egentligen inget att skriva om, så istället gör jag som jag brukar göra. Lägger in ett par bilder för att pigga upp inlägget lite :P


Lucas stenälskare Karlsson :P ♥


Lekte lite med kameran igår medans lucas lekte med stenarna :P

Utställning på museet

Igår gick jag & Lucas till museet tillsammans med Johanns & Noel :) Där har dom en utställning som heter "Kan själv", den är för barn mellan 0-3 år där barnen får gå runt och undersöka allt som finns i rummet :) Lucas & Noel tyckte att det var valdigt skoj, dom sprang/kröp runt i ca 1½ timme!









När barnen blev trötta så gick vi till åhlens en sväng innan Johanna & Noel gick hem. Så kom Johan dit och så gick vi upp till fotografen för att kolla på bilderna som vi tog för ett tag sen, beställde några så nu hoppas jag att dom blir klara fort! :) Efter fotografen så åkte vi hem till mamma & Emma, där åt vi mat. Och träffade Frida, hon kom hem tidigare den dagen efter att ha vart i USA i 5 veckor :D ♥

Utställning på museet

Igår gick jag & Lucas till museet tillsammans med Johanns & Noel :) Där har dom en utställning som heter "Kan själv", den är för barn mellan 0-3 år där barnen får gå runt och undersöka allt som finns i rummet :) Lucas & Noel tyckte att det var valdigt skoj, dom sprang/kröp runt i ca 1½ timme!

















Promenad x3

Nu ska jag strax gå och lägga mig! Är väldigt trött. Vaknade ju vid 7 imorse som vanligt och sen gick jag ju en timmes promenad. Sen satt jag i soffan i knappt 1½ timme och såg klart en film medans Lucas sov. När Lucas vaknade så åt vi lite och sen gick vi ner till lekplatsen och träffade Johanna & Noel :) Lucas sprang runt överallt och skulle klättra på allt, inte en lugn stund :P



När vi kommit hem så läste vi lite böcker, men vi hann inte vara hemma så länge innan Johan kom hem :) Så då blev det en promenad till, gick till ica och handlade lite till maten och sen gick vi hem och stannade utanför lägenheten och lekte. Lucas kastade sten som vanligt :P När vi kom in var klockan nästan 7 så det blev lite mer lek innan Lucas somnade. Johan lagade tacos och så såg vi på "Änglavakt".

Nä nu ska jag iaf sova!! God natt!

Morgonpromenad!

Gick upp vid 7 som vanligt och åt frukost och lekte lite :) Nu har vi precis kommit in efter en timmes promenad, Lucas satt i vagnen och mamma gick. När vi kom tillbaka fick Lucas springa av sig lite här utanför och leka med stenarna :) Lucas ska sova om en liten stund igen och då tänkte jag se färdigt på filmen som jag började på igår kväll men inte orkade se färdigt. När Lucas vaknar igen så blir det någon lunch och sen går vi nog ut och leker igen :)







Filmer från idag!




Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;P

Idag vaknade vi vid 7, Lucas var riktigt busig när han vaknade och sprang omkring och gjorde höga ljud. Efter frukost och bus så badade Lucas och sen somnade han vid halv 11.



Skumbad :)


Lucas ville bara sova en timme på förmiddagen idag.. Vid halv 2 mötte vi Becka på stan och så gick vi och åt lunch på cactuz, vi satt på uteserveringen eftersom hennes hund Nova va med, men det är tur att dom har tak på uteserveringen för det regnade en del när vi satt där. När vi gick därifrån så fick vi dra på oss regnkläder eftersom det regnade.



Becka tog bussen till Göteborg och vi gick hem igen. Hemma busade vi och läste böcker, vid halv 5 åt vi lite smörgås och sen tog vi på oss regnkläderna och gick ut igen. Tänkte att vi kunde gå till någon lekplats en stund, men Lucas tyckte att det räckte att vara precis utanför lägenheten :) Han hittade en vattenpöl, en kvarglömd boll och massa stenar och det tyckte han var väldigt kul. Så vi sparkade boll, plaskade i vattenpölen och kastade sten i en timme innan vi gick in och läste mer böcker. Vid 7 somnade han som en stock efter en vällingflaska :)
Johan åkte till Ed idag efter jobbet för att hjälpa sina föräldrar med bilen, så ikväll har jag sett på film själv.


















Busungen ute och leker ♥

VÄRLDENS SÖTASTE! ♥





Söndag

Idag har vi ätit mat hos mamma, kollat på båtracet nere vid strandpromenaden och sett på film. Mycket mer har vi inte gjort så istället för att sitta här och skriva om ingenting så lägger jag upp några bilder från dagen och sen går jag och lägger mig! :)























Strandpromenaden

När vi kom till Uddevalla igår så åkte vi till mamma & Emma. Så gick vi en promenad ner till strandpromenaden och kollade lite, vi hann se några båtar iaf. Så fick Lucas glass innan vi gick tillbaka igen. Åkte och handlade lite godis och sen åkte vi hem och Lucas somnade efter en vällingflaska och jag & Johan såg på film :)
















Lördag

Igår vaknade vi vid halv 8 av en pigg Lucas. Ingen annan va vaken i huset så jag, Johan & Lucas gick ner och gjorde gröt till Lucas. Johan åkte iväg till affären för att handla lite god frukost till oss. Eftersom ingen annan hade vaknat än så gick jag och Lucas ut en liten stund medans vi väntade på Johan.







Efter en stund gick vi in igen och då hade Carina kommit ner :) Så Lucas "hjälpte" farmor att koka kaffe. Sen kom Johan hem med ciabatta, skinka, grönsaker och räkröra :) Roland & Emil vaknade och kom ner och åt frukost med oss och när alla var mätta så gick vi ut igen :) Lucas gungade lite och så gick han & Johan och kollade på bilen i garaget.


Lucas & farmor kokar kaffe

Pappa & Lucas läser bok

Ute i garaget


Gunga :)

Efter lek och bus så somnade Lucas. Johan & Roland gick ut och provsköt gevären. Jag fastnade i soffan framför Patrik 1,5 och efter en timme vaknade Lucas. Vi åt god mat vid halv 3 och sen åkte vi till Uddevalla.


Fredag

Igår kom Johan hem från jobbet vid 12 som han brukar nu på fredagar :) Så gjorde vi oss iordning och åkte till Ed. När vi kom dit fick vi pannkakor till lunch och sedan blev det lek & bus. Sen när det slutat vräka ner regn ute så fick Lucas på sig sina nya regnbyxor och stövlar och så gick vi ut. Kollade på bilarna, kastade stenar och så provade han nya gungan som han hade fått av farmor & farfar :)






Lucas smakar på tomat :P

Ute med farmor :)

Vad har jag på stöveln?? :P


Vi hittade en groda i gräset så jag satte Lucas ner så att han skulle få kolla på den. Han böjde sig fram och tog upp den, Lucas såg glad ut med inte grodan :P Men Lucas släppte den fort så den kunde hoppa iväg :)





På kvällen åt vi god mat och blåbärspaj :) Sen somnade Lucas vid 8 och Johan, Emil och Roland fastnade uppe i Emils rum framför något spel eller nåt och jag, Carro & Carina såg på film. När jag gick upp för att lägga mig sen vid 23 så hade Lucas vaknat och vart ledsen, han hade inte velat somna om så Johan hade tagit med honom in till Emils rum där han fick va med och kolla vad dom gjorde. Och när jag kom dit för att ta med honom in till sängen igen så blev han jättearg :P Men tillslut så somnade han iaf.


God morgon :) Lucas har ätit frukost och j...

dsc00227 (MMS)

God morgon :) Lucas har ätit frukost och johan har åkt till affären för att handla frukost till oss. Ingen annan är vaken i huset så vi gick ut en sväng :)


100804

Igår var jag & Lucas ude en del under dagen. Vi gick ut en stund innan Lucas skulle sova, men då var vi bara utanför lägenheten. Efter Lucas hade sovit så åt vi lunch och sen gick vi ner på stan en sväng. Kollade lite i affärer men det tröttnade Lucas på efter en stund så då fick han gå själv lite. Tog en bra stund att gå ner längs kungsgatan när Lucas gick själv eftersom han ska springa fram och tillbaka och kolla på allt :P Så gck vi till ica och handlade lite inför kvällen och så hämtade Johan oss och vi åkte hem och städade undan lite.





Lucas undersöker stenarna utanför Ica :P



Vid halv 6 kom Carro & Sebbe och så lagade vi tacos, vi såg på tv och pratade under kvällen :) Carro hade bakat en jättegod kladdkaka som vi åt efter tacosen. Strax efter 8 skulle jag & Johan åka och kolla på en lägenhet och eftersom Lucas redan hade somnat så stannade Carro och Sebbe hos oss medans vi åkte iväg :) Lägenheten var väldigt fin, lite speciell planlösning men vi tyckte om den. Så vi har tackat ja till den och tackat nej till den på tureborg. Så nu ska vi flytta i oktober!  :) Lägenheten ligger typ vid biblioteket så det blir närmare till skolan och dagis :)


Kakan som Carro bakat :)





Tack för en trevlig kväll :)

Zurich & Milano (18-19/6-10)

Nu tänkte jag uppdatera lite mer från resan. Det var ju i Juni som vi åkte till Italien men eftersom det är sommar och vi är ute en del så hinner jag inte sitta vid datorn så mycket så det blir uppdatering från resan lite då och då :)
Om ni vill se bilder från tidigare dagar på resan så kan ni gå in under kategorier på Resor :)

Efter att vi vart på vattenpalatset i Frankfurt så åkte vi till Ikea och åt mat och köpte ett täcke till Lucas :) Sen åkte vi vidare mot Zurich där vi skulle sova. När vi kom fram dit vi skulle sova så tog vi in väskorna på dom 2 rummen vi skulle sova i, sen gjorde vi oss iordning lite och gick ut för att se om vi hittade någonstans att äta. Gick runt en stund men det verkade inte finnas så mycket bra, men så hittade vi en restaurang men där va det lååång väntetid för att få ett bord så det slutade med att vi gick tillbaka till hotellet och åt på deras restaurang. Lucas åt välling och somnade i vagnen medans vi åt mat.


På restaurangen


Mitt, Johan & Lucas rum :)


Sötnos



På morgonen gjorde vi oss iordning och gick ner för att äta frukost. Den ingick inte i preiset så man fick betala extra, man kunde välja på en liten eller stor frukost. Det ingick inte speciellt mycket i den lilla så vi valde den stora och den var verkligen stoor! Det fanns verkligen allt! Olika brödsorter, mängder med pålägg, yoghurt och flingor, jos, kaffe, varmchoklad, frukt, mm.. Vi blev mätta kan jag ju säga :P








FRUKOST


Det fanns stora fönster i rummet som Lucas tyckte om :)


Sen åkte vi vidare mot Milano!


Det regnade en del så det gjorde inte så mycket att vi satt i bilen..


Det var fint längs vägen, det låg massa hus uppe i bergen utan någon väg dit.
Man ser tyvärr inte så mycket eftersom det är dimmigt och regningt..


Vi stannade på ett ställe för att ta kort


Såna hus låg det lite överallt, men man såg ingen väg som gick upp till dom.






Framme i Milano lyckades vi hitta en parkering och sen gick vi och åt mat :)




Sen gick vi runt och kollade lite i Milano :)







Dom parkerade överallt! Den silvriga bilen som står snett, längst till höger, den är parkerad där.. Mitt i korsningen :P


När vi skulle åka från Milano på kvällen så fick vi punka.....


Tur att Johan är bra på att byta däck :)


Egentligen skulle vi ha kommit fram till huset som vi skulle bo i den kvällen. Men det blev sent, mörkt och det regnade.. Dessutom var det väldigt smala vägar och gränder som vi skulle köra igenom upp till huset. Så vi valde att stanna på ett hotell till och åka till huset på morgonen när det var ljust. Fick 2 rum på ett dyyyrt hotell där vi gick och la oss med en gång.




Tävlar!

Jag är med och tävlar om ett presentkort från Bimago.se! Det skulle vara så kul att vinna det så man kunde köpa något fint till den nya lägenheten :D Tävlingen hittar ni hos Millah :)



Måndag

Igår hände det inte något speciellt.. Jag & Lucas åt frukost och busade som vanligt, sen vid halv 11 kom Johan hem från jobbet för att han inte mådde bra. Så han låg i soffan under dagen och Lucas sprang runt och lekte :)

Jag kände att jag behövde komma ut lite eftersom det var ganska fint väder, så jag tog med Lucas ut till en lekplats så att han fick springa lite. Efter det gick vi till affären för att handla lite till maten. Köpte även vattenmelon till mina pojkar (jag gillar inte melon). Lucas va gnällig under dagen, vissa stunder va det ingenting som passade.. Men jag tror att det är tänder på väg så då är det inte så konstigt om han är lite småsur.





Ute på lekplatsen :)


När vi kom in igen så gjorde jag lunch till oss och sen kollade Lucas och Johan på bilrally och monster jam och sånt där som dom gillar :P


Lucas & pappa koncentrerade på bilarna


På eftermiddagen ville Johan ha lite frisk luft så vi gick ut en sväng, skulle inte gå så långt egentligen men när vi kom tillbaka hade det nästan gått en timme och det var dags för Lucas att få välling och sova. Sen lagade vi mat och såg på film :)






Upp och ner :P



Ute på promenad ♥

Johan hade kameran och jag sprang efter en busig Lucas.

Söndag

I söndags när jag & Lucas vaknade hemma hos mamma & Emma så åt vi frukost och sen badade Lucas :) Efter frukosten skulle mamma & Emma gå ut med vovven så jag & Lucas följde med ut. Vi va ute i ca 1 timme, jätteskönt! Dom släppte Ossi så att han fick springa löst lite i skogen :)


Emma & Ossi

Ossi väntar på att få springa iväg :)


Full fart! :P


Lucas ville inte sitta i vagnen och inte hålla i handen!!

Lucas & Ossi :)


När vi kom tillbaka till lägenheten så fikade vi lite och sen så blev det duschen och göra sig iordning. Vid 3 kom Johan tillbaka från Ed, vi skulle iväg och kolla på en lägenhet på tureborg. Lucas fick stanna kvar hos mormor medans vi åkte iväg. Lägenheten va fin, kanske att man vill tapetsera om i nåt rum men annars va den fin. Och mycket större än våran, vilket va det vi ville ha! Och ett eget rum till Lucas :) Så nu har vi iaf skickat in att vi vill ha den, det är på uddevallahem och jag tror att vi stod först i kön på den lägenheten så förhoppningsvis får vi den! Men det va inte inflyttning försen i November, men det spelar inte så stor roll bara vi får en större lägenhet :P


Åkte tillbaka till mamma & Emma, skulle passa Ossi medans dom åkte ut till torp en sväng. Värmde lite mat till Johan och sen gick vi en promenad med Ossi. Efter det kom pappa & Sara dit och satt och pratade lite. När mamma & Emma kommit tillbaka så åkte vi hem och åt mat och såg på film.




Cykeln som jag vann!

Här är den cykeln som jag vann. Den är från biltema, 28" och oväxlad. Kostar 1199 kr som ny.


Thai-mat och cykelvinst!

I lördags vaknade jag först vid 7, men eftersom Lucas va hos sin mormor så passade jag på att sova en stund till. Vaknade sen vid halv 10, gick ut i vardagsrummet där Carro sovit och så började vi plocka undan alla burkar och flasor som stod lite överallt i lägenheten. Sen tvingade jag upp Johan :P Så gjorde vi oss iordning och gick ner på stan och åt frukost på donken innan Carro tog bussen hem. Jag & Johan gick hem till mamma & Emma och pussade & kramade på våran lilla älskling ♥

Strax efter att vi kommit till mamma så kom mormor dit också. Hon ville bjuda på mat så vi beställde mat från thai-köket :)



Riktigt gott! :)


Efter maten så gick jag, Johan, Lucas och Sara ner till stan för ett se vad det fanns på fjorden. Gick runt en sväng på tivolit, vi åkte inget men Lucas va väldigt intresserad av radiobilarna :P Strax före 4 gick Johan hem till oss för att hämta bilen och sen åka till Ed.










Jag, Sara & Lucas gick Kungsgatan upp till torget och träffade morfar :) Medans Lucas & morfar kollade på bilar så svarade jag & Sara på några frågor i någon tävling, mest för skoj skull. Sen gick vi hem till mamma & Emma igen.




Hemma hos mamma lekte Lucas med gammelmormor :) Och sen kom även morfar dit och lekte med Lucas :) Vid halv 6 ringde det en man på min mobil och sa att jag hade vunnit en cykel i den tävlingen som jag och Sara hade deltagit i tidigare under dagen! :P Så då fick jag åka till stan och hämta cykeln, så nu har jag två cyklar ^^ Jag & Lucas sov hemma hos mamma & Emma den natten.



FREEEEDAG

I fredags hade vi fest här på kvällen och sen gick vi ner till stan och senare gick dom flesta av oss in på Soho. En riktigt rolig kväll! Som mest var vi 15 personer i lägenheten, 13 av dom finns med på korten här nedan, men inte Alfred & Kalle. Vi Spelade en del på ps3 under kvällen :P Blev inga bilder från Soho men vi hade kul! :)


Carro





Johan

Sara


Emma, Mange & Johan














Fia

Sebbe


Lisa & Freddy

Andrea

Gustav

Becka











Fredag

I fredags skulle vi ha åkt och kollat på en lägenhet när Johan kom hem. Men hon som bor i lägenheten ringde och sa att hon inte kunde då så det blev flyttat till söndag istället. Så när Johan kom hem åkte vi till trollhättan och åt lunch med Johans syster, mamma & mormor :) Sen kollade vi lite i affärer, köpte kläder till Lucas. Två långärmade tröjor, ett par jeans, två par mjukisbyxor och en fleecetröja.
Efter det åkte vi hem till mamma & Emma och fikade innan vi lämnade Lucas där och åkte hem  för att göra oss iordning inför festen.



Sötnos!


Lucas rymmer i affären :P