Bildbomb från våran lediga tisdag 19/3




18/3 - Mina fina killar ♥


18/3

Några instagrambilder från i måndags. Fick besök av Melissa, Vincent & Linus på eftermiddagen, barnen lekte och mammorna hängde i soffan. På kvällen åkte Johan och tränade som vanligt på måndagar och jag & Kasper myste framför Familjen annorlunda & Dicte. 



Text till bild nr 4.
 Lucas säger - "Titta här är min bebis, han är så söt!" Vincent ligger och låtsas skriker i soffan, då drar Lucas upp sin tröja och säger - "här får du lite mat bebisen."

Söndagen 17/3

Förra söndagen åkte vi till Uddevalla. Först åkte vi förbi en tjej som jag skulle köpa lite kläder av till Lucas, 5 t-shirtar och ett regnställ i jättefint skick för 120 kr!! Efter det stannade vi till i stan för att lämna en bok som en annan tjej skulle köpa av mig. När köp&sälj grejerna var klara så åkte vi upp till Emaus där vi mötte upp mamma, Emma, Mira & Frida :) Så var vi på Emaus en stund, barnen lekte på lekplatsen, klappade kaninerna, vi fikade och så red Mira på 3 hästar, Lucas stod i kön för att rida men när det var hans tur så ångrade han sig. När vi vart på Emaus en stund så åkte vi hem till mamma & Emma där vi blev bjudna på god mat och barnen lekte en stund. 



Lördagen 16/3

Förra lördagen så åkte Johan iväg tidigt på morgonen, han skulle köra sina föräldrar och några av deras kompisar till Norge för att kolla på någon skidtävling (?) så han skulle vara borta hela dagen. Efter frukosten så blev det snabbstädning i huset med dammsugning, skura golv, bädda sängar och städa på toa. Efter det frågade Melissa om Vincent kunde vara här medans hon åkte till läkaren. Så Vincent kom över och barnen lekte tillsammans. Sen kom även 2 av mina systrar hit :) Lucas & Kasper fick varsin present av moster Frida, Lucas fick en målarbok med Cars & klistermärken och Kasper fick en Alfons-docka :) 

Under dagen så lekte vi först inne med barnen en stund, så fixade jag lite lunch. På eftermiddagen gick vi ut i solen en stund och lekte på lekplatsen. Efter det gick Vincent hem, Melissa hade kommit hem igen med domen halsfluss, stackarn.. Frida & Sara var kvar en stund till, jag slängde ihop en kladdkaka som vi åt med glass & jordgubbar. På kvällen när det bara var jag & barnen hemma så blev det lite mys framför en film innan killarna somnade. 

 

Instagrambilder från 15/3

Några bilder från förra fredagen. Blev en lång mysmorgon med mina 2 prinsar innan frukost. Efter frukosten tog vi fram massa papper & pennor och målade. Som ni säkert vet så älskar Lucas att måla och han kan fylla hur många papper som helst under en dag. Frågade om han ville skriva ett grattis-kort till gammelmormor, och det ville han så jag skrev först på ett papper och han skrev av på sitt papper :) Sen blev det lite fika och tågbanebygg. På kvällen hjälptes vi åt att fixa kebab och så lekte killarna med tågbanan en stund innan Lucas skulle sova. 


Lillfisen 14/3



Torsdagen 14/3

Förra torsdagen så var Lucas hemma från dagis, vi gick ut en stund på förmiddagen. Det hade tyvärr kommit mer snö under natten, men det var iaf 17+ i solen och vindstilla så det var väldigt skönt ute iaf. Vi tog en promenad bort till affären för att handla lite, handlade även med lite saker till Melissa som låg hemma med feber och halsont. Sen var vi inne och målade, pusslade & byggde tågbana under dagen.

På eftermiddagen frågade Melissa om jag hade lust att hämta Vincent & Linus på dagis så att hon slapp gå ut med feber. Och det kunde vi såklart! Så vi gick ut i solen igen, hämtade killarna från dagis. Lucas tyckte att det var jätteroligt att få hämta bästisen Vincent från dagis. Lucas & Vincent ville köra sina småbröder hem så dom tog varsin vagn :) Vi lämnade in en trött Linus till Melissa och så var jag ute med dom stora killarna en stund. Kasper låg i vagnen och jag njöt av solen medans killarna lekte. Sen följde Vincent med oss in en stund och killarna fortsatte att leka en stund innan Vincent gick hem. 




13/3

Några bilder från 13/3. När vi vaknade på morgonen så hade snön kommit tillbaka, den hade ju äntligen försvunnit men nu var marken vit igen.. När Lucas såg snön sa han "Vart kom snön ifrån? Det skulle ju bli varmt och komma blommor nu..". Barnen var snuviga och det blev en lugn dag. 



Några bilder från 12/3


12/3 - Liten busunge ♥



Måndageftermiddag 11/3

Medans laxen stod i ugnen så gjorde killarna en grej som båda tycker är nåt av det roligaste som finns, bada! Lucas blev väldigt arg när dom skulle gå upp för att maten var klar, han tyckte att han fått bada för lite. Sen på kvällen när Lucas lagt sig så åkte Johan och tränade och jag & Kasper myste som vanligt framför Familjen annorlunda och Dicte. 




11/3 - Utelek i solen

I måndags var Lucas ledig från dagis. Så på förmiddagen gick vi ut och lekte på tomten en stund. Solen lyste så då får man ju passa på att vara ute! Kasper tyckte att det var ljust även om han inte satt direkt i solen så han fick låna ett par av Lucas solglasögon, dom var lite stora men söt blev han och han verkade iaf rätt nöjd. Lucas lekte en stund i sandlådan, men han tyckte att det var dumt att sanden fortfarande var frusen så att han inte kunde gräva.. Men det var bra att köra bil på den hårda sanden. Vi sparkade även lite boll och Kasper låg en stund på en filt i skuggan. 


måndagsmorgon 11/3




Söndagen 10/3 - Grilla korv & åka pulka

I söndags åkte vi hem till barnens farmor & farfar. Gick ut och grillade korv & åkte pulka. Det blåste tyvärr lite, men det var ändå skönt i solen. När vi hade vart ute ett par timmar så gick vi in, Lucas lekte med lego och jag passade på att ta en dusch medans Kasper sov. Sen åt vi god mat på kvällen. Barnen var kvar hos farmor & farfar medans jag & Johan åkte iväg och handlade lite mat innan vi hämtade barnen och åkte hem igen. 


Lördagen 9/3

I lördags började vi morgonen med mys i sängen hela familjen innan frukosten. Sen blev det en lugn stund hemma, packade ihop grejer och gjorde oss iordning. När vi var klara så åkte vi till mamma & Emma där jag & Kasper hoppade av. Lucas åkte med pappa till hans jobb, dom skulle tvätta bilen på både ut- och insida. Kasper myste med moster Sara & mormor och sen låg han på golvet och kollade på sina nya kläder som fanns i paketet som vi hämtade ut på vägen. Efter att vi ätit lunch så åkte vi ut till torp, mamma köpte lite kläder och så fick barnen lite nya kläder också. Sen mötte vi upp mormor & morfar och fikade tillsammans. Johan & Lucas kom ut till torp på eftermiddagen när dom var klara med bilen. Sen åkte vi hem till mamma & Emma igen, där åt vi kycklingsallad. Under kvällen så målade Mira & Lucas och så badade dom tillsammans. Lucas fick även sminka moster Sara, hon blev såå fin :P Mamma & Emma såg såklart på finalen av Melodifestivalen, jag har inte sett nåt av melodifestivalen detta året och var inte jätteintresserad av finalen heller. Men jag kollade tillsammans med dom andra iaf, tyckte att yohio skulle ha vunnit. Sen sov vi kvar där eftersom de blev så sent.


8/3 - Fredagkväll med fina vänner

I fredags hade jag & barnen mysmorgon i sängen innan frukost & dagis. När vi hämtat Lucas igen så gick vi till affären för att handla lite till kvällen. Väl hemma igen så åt vi lunch och sen sov Lucas en stund, han brukar ju inte sova på dagarna nu. Men han var supertrött & gnällig och eftersom vi skulle ha besäk på kvällen så tänkte jag att det var bra om han vilade lite. Jag passade på att plocka undan, dammsuga & duscha så länge. 

Strax före 5 började jag skala potatis och skiva till klyftpotatis. Så kom Melissa, Marcus & barnen hit :) Marcus gick med dom stora barnen in på Lucas rum en stund och Melissa satt med Kasper medans jag fortsatte med kyklingen. Johan kom hem och så åt vi klyftpotatis, fylld kyckling & sås tillsammans. Efter maten lekte barnen lite och så satte vi på en film till dem. Vi vuxna satt kvar i köket och spelade kort & pratade. Blev en väldigt trevlig kväll! 



7/3 - En eftermiddag med grannarna

I torsdags eftermiddag precis när Johan kom hem från jobbet så var jag & barnen på väg ut. Så Johan gick in och började laga mat och vi gick ut en stund tillsammans med Melissa & hennes killar, även Fidde & Emelie var ute så jag & Melissa stod och pratade med dem medans barnen lekte. Eller Vincent & Lucas lekte, Linus stod mest vid oss och kollade på och Kasper satt en stund i vagnen & hängde sen på min arm. Lucas & Vincent var lika vilda som vanligt, sprang upp för backen i Fidde&Emelies trädgård och rullade ner. 

När maten var klar så gick vi in för att äta, Melissa, Vincent & Linus följde också med och åt hos oss. Johan åt upp sin mat snabbt och åkte sedan iväg för att träna. Så då var det bara jag & Melissa kvar med dom 4 vilda killarna. Lucas och Vincent petade i sig lite mat men sen hade dom inte tid utan skulle till Lucas rum & leka istället. Linus gillade Johans köttfärssås och åt två portioner, även om typ hälften hamnade i haklappen & på golvet. Och Kasper var som vanligt hungrig samtidigt, tur man är van och kan äta samtidigt som honom. 

Efter maten så var Linus väldigt kladdig, typ överallt. Så vi tänkte att dom tre stora killarna kunde bada, dock så var det bara Lucas & Linus som ville, Vincent stod hellre bredvid och kollade. Sen blev de lite mer lek innan Melissa & barnen gick hem och Lucas åkte i säng.

(på bilderna nedanför så sitter Kasper i Lucas gamla vagn, Melissa lånar den till Linus just nu. Så Kasper passade på att prova den lite, han satt väldigt nöjd där ett tag) 



7/3 - Hoppgungan



Torsdag förmiddag 7/3

Några bilder från i torsdags förmiddag. På väg hem från dagis & efter det blev det mellanmål & spel.





Onsdag 6/3

Här kommer instagram bilderna från i onsdags. Bäddade upp lite mer i vagnen så att Kasper halvsatt upp och kunde greja med leksaker, då var han väldigt glad medans vi hämtade storebror på dagis. Sen blev de bad, mys & spel under dagen och jag dammsög + en promenad till affären. På kvällen kom Carro & Sebbe hit, dom lekte med Lucas och så åt på tacopaj tillsammans. Senare på kvällen gjorde jag hallon & banan smoothie och kollade på Mia på grötö. 


Instagrambilder från 5/3





4/3



4/3 - Syskonkärlek ♥




 

4/3 - Sötisar i mysdress ♥




4/3 - Finaste lillebror ♥




4/3 - Bada är skoj




4/3 - Finaste storebror ♥



2/3 - Suga på tummen

Kasper har börjat suga på tummen. Han har ju haft napp sen han föddes, men den har han verkligen inte hela dagarna, nästan bara om han är trött eller ledsen. Han har däremot sina händer i munnen väldigt mycket under dagarna, helst ska så mycket som möjligt av handen in i munnen. I lördags hittade han tummen. Han låg på skötbordet och sög en bra stund på tummen. Och han har gjort det några gånger (som jag sett) de senaste dagarna. Men de är heller inget han gör hela tiden, så nu har han napp när han är trött/ledsen och händerna är fortfarande i munnen stora delar av dagen och ibland suger han bara på tummen. 


4/3 - Pyssel

I måndags eftermiddag tog vi fram pysslet som Lucas fått av gammelmormor. Lucas var jätteduktig och limmade dit alla grejer där dom skulle vara :) 2 söta kycklingar blev det och så la vi undan resten, för sen ville han måla. 




Söndagen 3/3 - En utedag med korvgrillning

Här kommer några bilder från i söndags, blev en väldigt härlig dag! Mamma, Emma, Sara & Mira sov ju som sagt här mellan lördag & söndag. Efter frukosten så började Johan att foga runt de nya kakelplattorna och mamma & Emma hjälpte till att torka rent efter. När det var klart så gjorde vi oss iordning och packade väskorna, jag kokade en soppa och hällde upp på termos och så gjorde vi varm choklad. Mormor & morfar kom och så åkte vi iväg för att grilla korv. Var helt underbart väder ute, solen sken och det blåste inte lika mycket som dagen innan.

Under dagen så åkte barnen pulka, lekte på lekplatsen, Johan & Sara fiskade/pimplade, vi grillade korv och åt soppa & fika. Blev några timmar ute i det härliga vädret, sen åkte de andra hem till sig och vi åkte också hem. När vi kom hem så tog Lucas ett bad och efter det blev det en väldigt lugn eftermiddag/kväll. Vi spelade lite spel, kollade på en film och så gick jag upp på vinden för att hämta ner regnkläder i storlek 92 som Mira ska låna. Blev en riktigt mysig dag! 

 

3/3 - Nytt kakel i köket

Förra lördagen tog Johan & hans pappa bort det gamla kaklet i köket och satte upp nytt. På söndagen fogade Johan mellan kakelplattorna tillsammans med mamma & Emma. Det blev så bra med det nya! Innan var vissa kakelplattor lite spruckna och fogen mellan var missfärgad & ful. Så det blev superfint med det nya! Kakelplattorna har vi fått av min pappa.


Lördagen 2/3

I lördags så hade vi hela dagen planerad. Efter frukosten så röjde Johan på köksbänken och täcka bänkskivan. Sen började han att riva ner kakelplattorna över köksbänken, strax efter 9 kom Johans pappa hit och hjälpte Johan med att riva kakelplattor och sen även med att sätta upp nya kakelplattor. Dom höll på med det hela dagen fram till kl 6 tror jag, och det blev superbra! 

Jag & barnen hade en mysförmiddag, läste böcker & kollade film. Sen tog vi en liten promenad, men det blåste väldigt mycket så vi gick in ganska fort. Mamma, Emma, Mira & Sara kom hit vid 2, då fixade vi en pasta/skinksallad till lunch. Efter lunchen gick jag, Emma & Sara ut och lekte en stund med barnen, var rätt kallt så vi var inte ute jättelänge nu heller men det var skönt att få lite luft. Idag har nästan all snö försvunnit på tomten men i lördags så låg det iaf lite snö så Sara drog Lucas & Mira på snowracern. När vi skulle gå in så hade Vincent precis kommit hem så han följde med oss in och lekte. Barnen lekte och jag & Johan började städa i köket så att vi kunde fixa mat. När köket var städat så fixade vi hemmagjord pizza som vi åt innan vi kollade på Melodifestivalen. Mira & Lucas dansade till låtarna och sprang runt, åt godis & lekte. Den natten sov Lucas inne hos oss eftersom hans rum var lånat av mamma/mormor, Emma & Mira och i gästrummet sov Sara. 






Sista februari - Sol & smältande snö och trötta barn

Förra torsdagen, sista dagen i februari. Solen sken, 7+, det droppade från taket och snön började smälta runt huset - såå härligt. Lucas var på dagis som vanligt på morgonen. Kasper & jag myste hemma, han var väldigt trött. Kasper hade ju fått 3-månads sprutorna dagen innan och det märktes att det påverkade honom. Han slapp iaf febern, men han var mycket tröttare än vanligt både samma dag efter sprutorna och dagen efter. Han sov mycket mer än vanligt. 

Hämtade hem Lucas och han var väldigt arg och ledsen en bra stund efter att vi kommit hem, antar att han var trött & hungrig. För efter lunch, lite kramar & vila framför en film så var han mycket gladare igen. Blev en väldigt lugn dag eftersom båda killarna var trötta. Lucas ville bada på eftermiddagen och under tiden låg Kasper på mattan i badrummet, la honom mitt på mattan och bara en liten stund senare låg han halvt utanför mattan med huvudet åt andra hållet. 


26&27/2

Här kommer några instagrambilder från 26 & 27 februari. 

På tisdagen var Lucas på dagis som vanligt, 3 timmar på morgonen. Så medans Kasper satt nöjd i babysittern så tog jag ut alla hyllor i kylen och tvättade av dom. Sen myste vi lite innan vi hämtade hem Lucas och fixade lunch. Under dagen så bakade jag morotsbröd, Lucas som annars brukar vilja vara med och baka ville hellre leka. När Johan kom hem så åt vi mat och sen körde han hem mig & barnen till mamma/mormor där vi sov över.


Tisdagens bilder

På onsdagen blev det en lugn morgon, Mira & Emma skulle vara hemma den dagen så vi åt frukost tillsammans. Sen kollade barnen lite på film och Lucas läste bok för Mira. Efter lunchen så gjorde jag mig & barnen iordninge och så tog vi bussen till bvc. Kasper skulle få sina 3-månads sprutor.. Lucas lekte i väntrummet medans Kasper vägdes, mättes & fick sprutor. Första sprutan gnällde han bara till lite när den stacks in i benet. Andra sprutan blev han ledsen av eftersom den svider mer, men så fort det var klart blev han glad igen. 

Födelsevikt & längd 21/12 - 4608 gram & 53 cm
Efterkontroll vikt 25/11 - 4560 gram
Vikt & längd 29/11 - 4690 gram & 54 cm 
Vikt & längd 11/12 - 5010 gram & 55,5 cm
Vikt & längd 27/12 - 5440 gram & 57,5 cm
Vikt & längd 16/1 - 5950 gram & 59 cm
Vikt & längd 29/1 - 6235 gram & 62,5 cm
Vikt & längd 27/2 - 6750 gram & 65 cm

Efter bvc tog vi bussen ut till torp, Lucas somnade på bussen så han fick sova ca 20 minuter. Mötte upp min mormor och så fikade vi tillsammans på torp. Sen gick vi runt och kollade lite i affärer. Lucas fick en kikare & en haj av gammelmormor. Sen fick han även påskpyssel av henne när vi var på panduro. Kasper fick en fin body & byxor av gammelmormor. Kasper var väldigt trött efter sprutorna, han somnade direkt efter bvc och sov i ca 2 timmar. Sen vaknade han när vi var på H&M och då trodde jag att han skulle vilja ha mat eller iaf vilja komma upp och se vad som hände runt omkring. Men man såg på honom att han inte var helt pigg, tror inte han hade feber för han var inte speciellt mycket varmare än vanligt men man såg på ögonen att han var slö och han låg i vagnen & vilade en stund. Visade honom ett kakmonster gosedjur som han sträckte upp armarna mot direkt och låg och kramade så det köpte jag till honom och han låg och kramade den större delen av eftermiddagen/kvällen. Johan kom till torp efter jobbet och så handlade vi lite mat. Sen åkte vi hem till mormor, Kasper åt lite mat och vi blev bjudna på mat av mormor. Morfar hann komma hem innan vi åkte och Lucas fick en bok som gammelmorfar köpt till honom. 


Onsdagens bilder. 
1 & 2.  Mira & Lucas. 3. I väntrummet på bvc. 4. Trött på bussen. 5. Fika på torp. 6. Trött efter sprutorna.
7. Myser med kakmonstret. 8. Plåster på knubbisbenen. 9. Syns på ögonen att han inte är helt pigg. 
10. Leker hos gammelmormor. 11-14. Grejerna som barnen fick. 

25/2 - Min stora älskade kille ♥


Måndagen 25/2




24/2 - En söndag i skogen

Söndagen den 24/2 åkte vi till Herrestadsfjället tillsammans med mamma, Emma & Mira. Var där strax efter 2 och det var helt underbart väder. Johan åkte lite längdskidor i snön som låg på isen över sjön. Jag, mamma & Emma turades om att springa med pulkan och Mira & Lucas turades om att åka. Ossi var helt överlycklig över att få springa runt fritt, han sprang med Johan en stund när han åkte skidor och sen sprang han runt oss när vi drog pulkan. Hade med oss ved och grillade korv och så hade jag gjort en soppa som vi åt. Kasper sov gott i vagnen hela tiden, förutom en liten stund då han kom upp och åt lite. Blev några härliga timmar ute i solen. Sen åkte vi hem till mamma & Emma, barnen lekte och så blev vi bjudna på mat innan vi åkte hem igen.





24/2 - Hoppgungan

Kasper har bara vart i hoppgungan några få gånger än så länge, korta stunder varje gång. Men han verkar gilla den! Han sitter iaf där och ser nöjd ut, suger lite på händerna och ibland trycker han ner fötterna i golvet så att han gungar lite :) Kommer nog bli ännu mer uppskattad ju starkare han blir i benen!


Lördagen 23/2

Här kommer lite bilder från lördagen 23/2. Blev en dag hemma för hela familjen. Johan & Lucas spelade bilspel på ps3 efter frukosten, Kasper sov en stund och jag rensade ur lite urvuxna kläder från Kaspers garderob som ska säljas. Sen testade Kasper hoppgungan för första gången, en väldigt kort men uppskattad stund där blev det! Lucas byggde en koja inne på sitt rum tillsammans med pappa och sen fixade dom pannkakor & milkshake till lunch. På eftermiddagen myste vi och pärlade en stund, sen gick vi ut en stund. Lucas & pappa åkte snowracer, men det var väldigt kallt ute så det blev ingen lång stund ute. Gick till affären och handlade lite innan vi gick hem och lagade mat. 









Fredagen 22/2

Fredagen den 22/2 blev en mysig dag hemma. Lucas var ledig från dagis, så vi började med en lång mysmorgon i sängen innan frukost. Sen tog vi fram klistermärken, papper & pennor som vi grejade med en stund. Efter lunchen så tog vi en promenad till affären för att handla lite till kvällen, Lucas hade hittat mina gamla skidglasögon och sa att man måste ha dom när man är ute. När vi kom tillbaka från affären var vi uten en stund utanför huset och lekte innan vi gick in igen. Inne blev det lite mys i soffan framför film, sen bakade Lucas chokladbollar. Jag fick bara hjälpa till lite, han är så duktig på att baka. När Johan kom hem från jobbet så åt vi mat och så hade vi en myskväll tillsammans. 













21/2 - Killarna leker på Lucas rum


 

21/2 - Mina fina ♥

Efter att jag tagit dom bilderna på Kasper som jag la upp i förra inlägget här. Så kom Lucas in och la sig på mage framför Kasper och pratade med honom :) Såg så mysigt ut, var ju bara tvungen att ta några kort! Dock var ingen av dom jätteintresserade av kameran just då. Lucas tittade in i kameran några gånger, men Kasper låg bara och tittade på sin storebror. 

Så fina tillsammans! ♥



Några fler bilder på Kasper på hans 3-månads dag 21/2




21/2 - Lillfisen ♥



Händerna är i munnen jämt nu för tiden!