101130

Idag hann ja inte va på praktiken så länge, vid 11 ringde dom från dagis och sa att Lucas va lös i magen. Så jag fick gå och hämta honom. Så nu är han sjuk, igen.. Stackars min lilla älskling, när ska han få va frisk? :( Gick förbi affären på vägen hem för att köpa lite blåbärssoppa, bröd och välling. Lucas somnade såklart i vagnen på väg hem så han ville inte sova mer när vi kom hem fast han hade behövt det. Men vi såg på tv och myste! Lite senare på eftermiddagen så va Lucas jättetrött och ledsen så jag gick upp och la honom och han somnade med en gång. Jag gick ner och såg på one tree hill, men efter en liten stund somnade jag också i soffan. När jag vaknade senare så kände jag mig väldigt trött och yr, mådde inte illa men jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk jag också..
Nu på kvällen har jag & Johan ätit lasange och sett på Harry Potter 4. Imorgon blir det mysdag hemma för mig & Lucas.


Mammas älskling ♥

God Natt!


Pepparkaksbakning och snö

Igår åkte vi till min mormor & morfar och åt god mat och efterrätt :) Väldigt trevligt, blev såklart massa lek och bus med Lucas också. Efter maten tänkte vi gå ut och åka lite pulka men det blåste för mycket när vi kom ut se det va bara jobbigt och Lucas blev ledsen. Så vi åkte hem och myste istället. Jag & Johan beställde en pizza som vi delade på och så såg vi på Harry Potter 3.


Vårat fönster ut mot gatan med juldekoration, syns inte så bra på bilden för att det snöar men..


Idag har Lucas vart på dagis och jag har vart på praktiken som vanligt. Men det tog en halvtimme längre att gå till dagiset än vad det brukar göra. Det brukar ta en kvart med vagn, men idag tog det typ 45 minuter med vagn.. Det går bra att köra där det är plogat, men det är så jävla jobbigt där det inte är plogat..
Kom iaf fram till praktiken tillslut och idag har jag hjälpt till med specialmaten, den som är till dom barnen som inte tål mjöl eller mjölk eller är vegetarianer :)


På väg till dagiset

Efter praktiken gick jag till dagiset, jag & Luca gick inte hem direkt idag för det var pepparkaksbakning där :) Så vi bakade pepparkakor, eller jag bakade och Lucas åt deg :P Haha ne men Lucas hjälpte faktiskt till att kavla lite. Så fick vi föräldrar som va där glögg och barnen fick saft och pepparkakor såklart, väldigt mysigt!


Mamma bakar pepparkakor och Lucas tjuvar lite deg :P


Nu är vi iaf hemma i värmen, på gatan utanför oss är det inte plogat så vid våran dörr och runt om är det typ 40-50 cm snö vilket gjorde att jag va tvungen att gå på bilvägen och jag hade ingen aning om hur jag skulle få upp vagnen över snövallen och in i lägenheten. Men då kom det en snäll man som hjälpte mig att lyfta upp vagnen, sånt är väldigt uppskattat! När vi kom in så blev det ett varmt bad för Lucas och en varm dusch för mig. Johan kom hem för en stund sen och fixade iordning tomtegröt så nu står det på spisen. Men sen åkte han iväg igen, han skulle till torp med Tc och kolla på julklappar så det är bara jag & Lucas hemma nu. Ska snart äta lite gröt när den är klar och sen ska Lucas sova.

Ikväll ska vi se färdigt på Harry Potter 3. Imorn blir det dagis & praktik igen. Hoppas att det är lättare att ta sig fram då! Men det har ju snöat mer idag och det snöar fortfarande så man ska väl inte hoppas på för mycket..


Första advent!



Första advent och ny juldesign på bloggen! :)



Julkorts bilder

Igår eftermiddag fick Lucas på sig tomte-dräkten igen för att vi skulle försöka få ett fint julkort nu när Johan va hemma och kunde hjälpa till. När jag försökte själv så blev det ju inte jätteebra för Lucas ville inte ha tomteluvan på sig och han ville inte stå/sitta still. Denna gången va han inte heller så sugen på att stå still framför kameran, men Johan lekte med honom och körde en bil så då satt han still och skrattade :)


Inga glada miner först :P

Men när bilen kom fram så blev han glad :P

Fick ett par fina bilder :) Men bilden som ska vara på julkortet lägger jag inte upp här än.

Julpynt & Julklappar

Igår hade vi en riktigt mysig dag! Låg länge och myste i sängen och sen gick vi upp och åt en god frukost. På förmiddagen tog vi fram lådan med julpynt och satte upp julgardiner, ljusstakar, tomtar och lite annat julpynt. Så nu är det julmysigt i lägenheten :) När Lucas hade sovit sin förmiddagsvila så åt vi lunch och gjorde oss iordning och åkte till torp. Köpte lite julklappar så nu börjar vi äntligen se slutet på våran långa lista :P


Har bytt ut vanliga ljus till röda ljus

Vardagsrummet

Köksbordet (Saknas mossa i ljusstaken, men det är fixat nu)

Datahörnan


Lucas har vart på myshumör hela helgen, helst vill han bli buren eller sitta i knät hela tiden! Mysungen ♥


På kvällen blev det hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis och så såg vi klart på andra filmen av Harry potter.

Jag ser det snöar!

Jääävlar vad mycket snö det har kommit på bara några dagar! Om dom inte plogar här snart så blir vi nog insnöade :P


Torsdag förmiddag

Lördag kväll

Söndag morgon

Och det snöar fortfarande :)

Snö, snö, snö

Någon som är insnöad? :P Det har kommit hur mycket snö som helst dom senaste dagarna, men vi är inte insnöade. Inte än iaf..

I torsdags så bakade vi ju massa julgodis och hade en myskväll. Men den avslutades inte lika bra.. Precis när jag & Johan hade lag oss så spyr Lucas, han måste ha tömt hela magen för de va i hela sängen.. Stackarn! Så Johan tog ner honom och duchade av honom medans jag slängde alla sängkläder i tvätten. Tänkte, faaaan där kom magsjukan.. Men när jag kom in i badrummet så satt Lucas och plaskade och skrattade i duschen och va hur pigg som helst. Jag hade ju vart helt däckade efter att ha spytt så, men barn kan ju ofta va ganska pigga trots att dom är sjuka. Så vi gick och la oss igen, alla 3 i dubbelsängen. Så sov vi hela natten, på morgonen vaknade jag halv 8, Johan hade åkt till jobbet och Lucas sov fortfarande vilket är ovanligt när klockan är 7:30. Jag ringde till dagiset och min praktik och sa att vi inte skulle komma idag eftersom Lucas va dålig.

Lucas vaknade när jag hade ringt och han var pigg, märkte ingen skillnad på honom.. Vi gick ner och satte oss i soffan och så fick Lucas välling, han brukar inte äta det till frukost men jag tänkte att det är rätt mjukt för magen. Lucas va pigg och lekte och grejade som vanligt, visade inga som helst tecken på att vara sjuk så jag började hoppas på att det va något konstigt som han hade ätit och inte magsjuka. Det ända som hände mer den dagen va att han bajsade löst en gång men annars va allt som vanligt. Han åt fiskpinnar med ris och lekte. Idag har han varken bajsat löst eller spytt så det va nog ingen magsjuka utan nåt som han ätit.


Våran uteplats (som vi delar med några andra lägenheter) Kanske dags att ställa in utemöblerna och cyklarna kanske? :P Men problemet är att vi inte har nåt förråd... Får se om vi kan ställa det i mammas & Emmas förråd.

Lucas är inte jätteförtjust i snön.. Han vill helst sitta i vagn eller pulka. Det gick bra att gå lite i snön om han höll mig i handen, men annars stod han helt still.


Eftersom han va så pigg och röjde runt i lägenheten så bestämde jag att vi skulle gå ut på uteplatsen och få lite luft. Tog på oss varma kläder och gick ut i snön, Lucas hade snö ända till knäna :P Vi va bara ute i 5-10 minuter och resten av dagen va vi bara inne och lekte och myste. På kvällen blev det tacos och andra filmen av Harry potter.


BusLucas

Se på tv och välja kanal själv, det är bra!

Kvällsfika

Igår kväll myste jag & Johan i soffan och såg på Byggfällan & Lyxfällan. Så smakade vi såklart på julgodiset som vi hade gjort! Blev lite kvällsfika med glögg och julgodis.


Lucas målar






Medans mamma & pappa gjorde julgodis så målade Lucas :)

Julgodis!

Nu kan jag äntligen sätta mig ner lite! Idag efter praktiken hämtade jag Lucas som vanligt :) Och sen gick vi hem och så stekte jag pannkakor. Vi åt några stycken och sen ställde vi in resten i kylen så att Johan kunde få sen när han kom.
När Johan kom hem så började vi baka julgodis :) Ska på julbord på lördag och ska ha med oss julgodis. Idag gjorde vi ischoklad, kola, tryffel & mozartkulor :) Imorgon ska vi göra knäck och kanske marsipanfigurer.
Nu ska jag lägga mig i soffan och mysa med Johan, Lucas somnade för en stund sen.
Imorgon är sista praktikdagen för denna veckan, ska bli skönt med helg! Nästa vecka är sista praktikveckan.





Mozartkulor



Ischoklad

101124

Dags för lite uppdatering på bloggen kanske! Vi har precis ätit mat och nu sitter jag här vid datan och gör ingenting. Har grymt ont i ryggen & axlarna..

Igår fick jag gå hem en timme tidigare från praktiken för att det inte fanns något att göra. Gick till dagiset för att hämta Lucas, men han låg fortfarande och sov så jag gick hem och hämtade Maja för att sedan gå tillbaka till dagiset och hämta Lucas :) När vi kom hem så myste vi i soffan, åt frukt och såg på tv. När Johan kom hem så åkte vi till torp för att handla mat, blev ett lass för drygt 1000 kronor. På kvällen hämtade pappa Maja.

Idag vaknade jag vid 6 av att lampan i taket tändes av Lucas som skulle leka med bilarna.. Johan åkte iväg till jobbet och ja låg kvar en stund och halvsov medans Lucas lekte. Gick upp efter en liten stund och så åt vi frukost och gjorde oss iordning innan vi gick till dagis & praktik. Denna dagen har vart väldigt seg, vet inte hur många gånger jag kollade på klockan under dagen.. Tillslut va iaf klockan halv 3 och jag kunde gå och hämta Lucas! När vi kom hem orkade vi inget annat än att sitta i soffan och äta frukt & smörgås och se på tv tills Johan kom hem.

Nu ska jag strax ge Lucas välling innan han ska sova. Sen ska jag lägga mig i soffan med chokladbollarna som jag gjorde för en stund sen och se på "Maria Wern". Hoppas att det känns bättre i ryggen imorn för annars vet jag inte hur jag ska orka torsdag-fredag och sen den sista veckan på praktiken.. Så sjukt ont..



Mammas älskling! ♥  (Mobilbild)

101122

Idag efter praktik, dagis & jobb så åkte vi och handlade lite. Lucas fick för första gången köra en egen vagn i affären och det lär inte ha vart sista gången. Han tyckte att det va jätteroligt att köra runt vagnen, fort gick det mellan hyllorna :P

Tog lite kort, men jag hade bara mobilen med mig så dom är tyvärr lite suddiga.





Bilder från helgen i Ed


Lucas busar med farfar

Lucas fick en bil av farmor & farfar

Laga mat :)

Modevisning

I lördags åkte vi till Överby för att kolla på modevisningen som min syster och några i hennes klass hade. Jag, Carro & Lucas gick in och kollade medans Johan va ute och gick med Maja. Dom hade sytt väldigt fina kläder.

Här är lite bilder på Fridas kläder, våra kusiner Lisa & Elin gick som modeller :)




Lisa har en klänning som Frida har sytt

Elin har ett par shorts och ett linne som Frida har sytt

Frida med sina modeller, hon har dessutom sytt blusen som hon har på sig!

Bilder från första dagen i huset i Italien 20/6-10

Lite utsiktsbilder från huset i Italien


Det var väldigt vacket, man såg hur långt som helst!





Lucas kollar utsikten från vårat rum

Kollar in poolen med mormor :)



Vill du se fler bilder från Italien resan så kan du klicka här!

Sovrum i huset i Italien 20-27/6-10

Lite bilder innifrån huset i Italien.


Mitt, Johan & Lucas rum i huset

Utsikt från vårat fönster

Mamma & Emmas sovrum

Frida & Saras rum

En av dom två toaletterna som vi hade i våran del av huset

Korridoren från trappan upp till våra rum. Dom två dörrarna till vänster är till toaletterna. Dörren rakt fram är till Frida & Saras rum. Dörren längst ner till höger är vårat rum och dörren närmast till höger är mamma & Emmas rum.

Huset var uppdelat på ett väldigt bra sätt. Vi gick upp för en trappa och våra rum låg så att det blev som en liten lägenhet med 3 sovrum och 2 toaletter. Sen fanns det en trappa till i andra delen av huset som gick upp till ett tv-rum och lite fler sovrum & toaletter. På nedervåningen fanns det några sovrum, toaletter, kök, matsal & sällskapsrum.



Vill du se fler bilder från Italien resan så kan du klicka här!

Huset i Italien 20-27/6-10

Fler bilder från Italien resan.

Nu kommer det bilder på huset & tomten som vi hyrde i Lucca i Italien. Huset var väldigt fint! Jag, Johan & Lucas bodde där tillsammans med mamma, Emma, Frida, Sara, Emmas föräldrar Eva-Gunilla & Roland, Emmas bror Johan och hans familj, Emmas bror Henrik och hans familj och Emmas syster Anna och hennes familj :)


Huset & poolen

Grillen & lekstuga

Stenugnen

Lekstugan & pingisbord

Lekstugan & gungor


Poolen



Vill du se fler bilder från Italien resan så kan du klicka här!

Från Milano till Lucca 20/6-10

Just nu sitter jag i Ed, Lucas sover & Johan lägger tak med sin pappa. Glömde kamera sladden hemma så eftersom jag inte kanlägga upp några nya bilder så tänkte jag passa på att lägga upp lite fler bilder från Italien-resan som vi gjorde i juni. Vi var ju borta i 2 veckor vilket betyder att jag har en hel del bilder och har inte haft tid att lägga upp alla än. För er som är nya läsare eller om ni bara vill kolla på bilderna igen så har jag en kategori som heter "Italien resan juni 2010" där ni kan gå in och kollapå tidigare bilder från resan.

Vi bilade till Italien och nu kommer det bilder från sista biten upp till huset som vi hyrde. Bilderna är tagna från bilen och är därför lite suddiga.






Vill du se fler bilder från Italien resan så kan du klicka här!

Fredag-lördag

Igår kväll kom Carro hit :) Först blev det bus med Lucas innan han skulle sova, sen lagade Carro & Johan tacos medans jag la Lucas. Medans vi åt tacos såg vi på en film, "Så olika". Så blev det såklart massa godis också. Carro sov över i våran soffa. Så Lucas blev lite förvånad imorse när han såg att Carro va kvar :P

Nu har vi ätit god frukost och Lucas har lekt med Carro. Om en stund när vi har gjort oss iordning ska vi till Överby och kolla på min syster och hennes klass när dom har lite modevisning och sen åker vi till Ed. Det har snöat riktig mycket under natten och det snöar fortfarande. Det ska snöa hela dagen idag och sen ska det snöa söndag & måndag också så om det stämmer så blir det en del snö. Får ta med pulkan till Ed :)

Igår på dagen så försökte jag ta ett fint kort på Lucas med tomte-dräkten som vi ska ha till julkorten, men det va väldigt svårt att få honom att stå/sitta still. Han sprang bara runt och busade hela tiden, dessutom skulle han verkligen inte ha på sig tomteluvan så den åkte av hela tiden. När jag satte på Lucas tomteluvan så hann jag knappt ta upp kameran igen innan han drog av tomteluvan :P Får försöka ta lite bättre bilder när Johan kan jälpa mig att underhålla honom under tiden jag tar kort, för det va väldigt svårt att få honom att stå still, underhålla honom så att han skrattade samtidigt som ja skulle ta kort..

Men här är några av dom bilderna som jag lyckades ta, han är ju väldigt söt i sin tomte-dräkt men det blev liksom inget bra kort som man kan sätta i julkorten.


Tomteluvan va som sagt inte så poppis :P

Försökte muta med russin, då satt han iaf still men han hade handen vid munnen hela tiden.


Busunge med munnen full av russin!






KÄRLEK!



Idag blir min lilla prins 1 år & 4 månader!! ♥

101119

Idag valde jag att stanna hemma med Lucas, han har ju hostat ett tag nu men ändå vart pigg så han har ju vart på dagis. Men vi har sovit dåligt på nätterna hela veckan eftersom Lucas hostar så idag är vi hemma och bara tar det lugnt.


Lucas åt risgrynsgröt till frukost :)

Laga mat :)

Efter frukost och lite mys i soffan gick vi ut på promenad med Maja. Stannade på lekplatsen en sväng så att Lucas fick gunga lite. Det blåste riktigt kallt ute så det blev en kort sväng, inget trevligt väder ute.. När vi kom hem så blev det lek & bus innan Lucas somnade sittande i mitt knä ♥ Så nu ligger han uppe och sover och jag ser på film.


Maja satt i vagnen medans vi va på lekplatsen

Lucas leker :)

När Lucas vaknar blir det lite mat och sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Ska nog ta en sväng med dammsugaren iaf. I eftermiddag kommer Lucas faster Carro hit och äter tacos med oss :)

Gårdagen

Igår efter praktiken hämtade jag Lucas och sen gick vi hem och hämtade Maja. Så gick vi och mötte Emma & Ossi så att hundarna fick leka, efter det gick vi med hem till mamma & Emma. Johan & mamma kom dit efter jobbet och så fikade vi innan vi åkte hem.


Lucas på promenad

Ossi

Maja


På kvällen gjorde Johan risgrynsgröt som vi åt till kvällsmat. Innan jag somnade såg jag på One tree hill & Lyxfällan.


Kvällsmat

101117

Dagen har vart bättre än vad jag trodde att den skulle bli när jag vaknade imorse. Lucas har vart på dagis och det hade gått bra hela dagen :) Jag har vart på praktiken, det fanns inte jättemycket att göra där idag så jag fick sluta en halvtimme tidigare och gick och hämtade Lucas! Så gick vi hem och hämtade Maja och gick en promenad. När vi kom hem så busade Lucas med Maja medans jag diskade och slängde in en tvätt i maskinen. Efter det myste vi i soffan och åt äppleskivor som jag hade rullat i lite socket & kanel.




När Johan kom hem så gjorde han våfflor. Nu på kvällen har jag & Lucas målat med fingerfärg, försökte göra ett fint handavtryck av Lucas hand. Får se hur dom blev, han ville hellre kladda överallt :P Sen blev det såklart bad för lilleman! Nu sover han och jag ser på "Välkommen åter", när det är slut så blir det sängen för mig också.


Måla & kladda

Plaska plaska

Imorse vaknade jag på dåligt humör, va trö...

20101117081 (MMS)

Imorse vaknade jag på dåligt humör, va trött och ingenting gick som jag ville.. Har ingen aning varför ja vaknade så sur, men eter en promenad med Maja i den kalla luften så kändes det bättre. Nu är Lucas på dagis och jag är på praktiken. Började dagen med att hacka grönsaker och göra nån banan, chili, curry, russin blandning. Hoppas ni får en bra dag!


Nu ska jag sova. Lucas ligger redan i sin ...

20101116080 (MMS)

Nu ska jag sova. Lucas ligger redan i sin säng och sover, sötnos! <3 Idag va Lucas på dagis, han hade hostat lite men annars hade det gått bra :) Jag hade min andra praktik dag och det har gått bra, inga skärsår iaf :p Efter att jag hämtat Lucas så gick vi till bvc, Lucas bara växer och växer. Nu väger han 12.8 kg och är 83.5 cm lång, mammas stora kille :) Imorn blir det skola och dagis som vanligt. God natt!


101115

När jag kom hem från praktiken så myste jag med Lucas och sen gick jag, Lucas & Maja ut på promenad tillsammans med mamma & Ossi :)


Hundarna lekte

På vägen hem handlade vi lite och sen lagade Johan mat. Nu sover Lucas och jag ska också gå och lägga mig snart! Imorn ska Lucas till dagis igen och jag har praktik mellan 8 och 14.30.


Lucas tycker att det är kul att Maja är här :) Han ska greja med henne hela tiden, idag fick han ge henne ett tuggben.


Busunge ♥

Praktik

Första dagen på praktiken idag, ska ha praktik i skolköket på sommarhemsskolan i 3 veckor nu. Idag började jag klockan 8, gick upp vid halv 7 och åt frukost och gjorde mig iordning. Sen gick ut med Maja en sväng innan jag gick till skolan (Maja är pappas hund som vi ska passa denna veckan när han är utomlands). Lucas hostar så han har vart hemma med Johan idag.

Det var väldigt trevlig personal i köket och dagen gick ganska fort. Jag började dagen med att hjälpa till att fixa salladsbufén, dom har ca 10 olika sorters sallader på en dag. Sen va jag ute i matsalen och hjälpte till att servera och fylla på under lunchen, vi hjälper dom minsta barnen med att lägga upp mat dvs dom som går i 0 och 1.an. Från 2.an till 6.an så tar dom mat själva.

Barnen va väldigt söta, vet inte hur många gånger under lunchen jag fick frågorna "Är du ny här?" eller "Ska du bara vara här idag eller ska du börja jobba här?"  haha :P Efter lunchen va jag lite i disken, skärde pannbiff till mellanmålet och skalade ägg till morgondagens frukost mm.. Slutade vid 2 :)

På väg hem efter första praktik dagen i sk...

20101115076 (MMS)

På väg hem efter första praktik dagen i skolköket på sommarhemsskolan. Det har gått bra förutom ett litet skärsår på tummen och ett litet brännmärke på armen :p


Pappa-son-mys på fars-dag! ♥



Fars-dag!

Idag är det fars-dag :) Jag & Lucas gick upp och gjorde lite smörgåsar & oboy som vi bar upp till Johan, så han fick frukost på sängen och lite paket. Sen fick han även en tårta som Lucas har gjort med hjälp av mig. Bilder från tårtbaket finns här om ni har missat.



Frukost på sängen, tårta, teckning som Lucas ritat och sen sten.


Nu sover Lucas, Johan ser på tv och jag ska ta en dusch. När Lucas vaknar blir det lite lunch och sen åker vi hem till Lucas faster Carro och fikar :) I eftermiddag kommer min pappa hit och fikar.

Hoppas ni får en bra dag!

101113

Igår åkte vi ut till torp för att kolla på min syster och hennes klass modevisning, men vi kom lite för sent.. Det började 1 och vi va där kvart över 1 och då va dom redan klara.. :( Men vi åt lunch med mormor & morfr istället :) Sen handlade vi mat och åkte hem och städade. Vi plockade undan alla saker tillsammans och så skruvade Johan upp lite krokar. Senare vid 5 började han med maten medans jag dammsög, skurade golv och städade toan.

Vid 6 kom mamma, Emma, Sara, mormor & morfar hit :) Vi åt mat, älgkött, potatisgratäng & Johans beasås, jättegott! Sen somnade Lucas och vi andra såg på tv och åt efterrätt som mamma & Emma hade med sig, päron & after eight som dom hade i ugnen en stund som vi åt med glass och det var också väldigt gott!



Väldigt trevlig kväll! Vi har lite litet matbord, men vi fick plats iaf. Sen bar vi ner soffan från hallen så blev det gott om plats framför tv:n också :)

Bilder från lägenheten!

Har fått lite frågor om jag inte kan lägga upp bilder på lägenheten, och det är klart jag kan det. Ville bara vänta tills vi hade kommit lite iordning, passade på att ta lite kort idag när vi städade. Vi är ju inte helt klara med allt i lägenheten än (om man någonsin blir det :P), men vi har inte satt upp alla tavlor och så är inte allt iordning i hyllorna än. Men vi trivs väldigt bra i lägenheten iaf! :) Så här kommer lite bilder.


Del av hallen

Ytterkläder

Lucas klädkrokar

Hallen
(sett från ytterdörren, dörren till vänster är en ganska stor garderob/skrubb/städförvaring)

Hallen
(sett från köket)

Datahörnan (del av hallen typ)

Toan


Köket & trappan upp (sett från hallen)

Köket

Vardagsrummet
(sitter ihop med köket)


Övervåningen (det är ett stort rum, men vi har delat upp det så att vi får ett sovrum och Lucas får ett fast utan vägg mellan)

Min & Johans del av övervåningen

Sänghörnan

Lucas rum

Myshörnan
(bakom tyget är det ett stort utrymme i väggen där vi har massa lådor och förvaring)


Så nu har ni fått se lite bilder från nya lägenheten :) Vi trivs väldigt bra, men som sagt så ska det upp lite mer tavlor och sånt. Hoppas ni är nöjda med bilderna jag lagt ut, ni får gärna säga vad ni tycker om lägenheten. Nu säger jag godnatt!

Baka baka liten kaka

Idag har jag & Lucas vart hemma, Lucas fick tillbaka sin hosta igår. Den har inte vart så farlig som förra gången, men jag kände att det va bättre att han va hemma iaf. Så vi har myst och busat, på förmiddagen bakade vi tårtbotten. Ska göra en tårta på fars-dag, Johan önskade sig det av Lucas så då får vi baka det :) Så vi bakade tårtbotten idag och så gör vi själva tårtan på söndag.

När vi hade bakat så somnade Lucas och jag såg lite på tv och tog en dusch. Sen åt vi lunch när Lucas vaknade och efter det tog vi bussen upp till min skola för att hämta mina kockkläder som jag behöver på måndag då jag ska ha praktik. Gick ner till stan och köpte present till Sara. Nu har Johan kommit hem och vi ska iväg på kalas till Sara :)


Lucas hjälper till att vispa ägg & socker

sen "råkade" han stoppa ner fingrarna i bunken och smaka på smeten :P

så kan det gå om man ska blanda för fort ^^

blanda blanda

sen måste man ju smaka på smeten såklart!

Kvällsbad!

Igår kväll badade Lucas, han älskar att bada! Plaska har han ju alltid gjort men nu har han börjat med att bubbla i vattnet med munnen, sötnos! ♥

Här kommer en film från igår, i början plaskar han hur mycket som helst och i slutet så bubblar han :)






Busunge!

101111

Det blev ingen skola för mig idag.. När jag hade lämnat Lucas på dagis och var på väg till skolan så halkade jag och slog i benet, så jag kände att jag inte skulle orka gå ända upp till I17 och sen stå och laga mat hela dagen med ett ben som gjorde ont.. Det var svinhalt ute, så jag fick gå sakta hemåt istället. Skrev på mitt skolarbete när jag kom hem och så såg jag lite på tv. Det var hur tyst som helst hemma, är inte van vid att vara hemma utan en liten kille som springer runt och leker :P För att ha något att göra så målade jag en tavla.


Arbete om livsmedelshygien

Benet kändes lite bättre under dagen, men jag är fortfarande öm.. Vid 3 gick jag bort till dagiset för att hämta Lucas, tog en stund att gå dit och hem eftersom jag gick så sakta. När vi kom hem fortsatte jag med tavlan och Lucas ritade med kritor :)



Tavlan


Lucas målar :)




God morgon!

Nu ska jag snart börja klä på mig & Lucas varma kläder för att gå ut, Lucas ska till dagis och jag ska till skolan. Båda är lite småförkylda så jag hoppas att denna dagen går fort och att förkylningen inte blir värre.. Jag slutar vid halv 3 och då ska jag hämta Lucas och gå hem och bara mysa!!


Sötfis


Hoppas ni får en bra dag!

Världens sötaste! ♥



101110

Idag har jag inte suttit ner mycket alls, förutom nu på kvällen. Jag & Lucas va ju lediga idag så efter att vi hade ätit frukost imorse så började jag städa, diskade, dammade, bäddade rent i sängarna, plockade undan leksaker och dammsög hela lägenheten. Lucas gick efter och drog fram saker igen och grejade med dammsugaren, allt sånt som underlättar städningen ;P När städningen var klar så somnade Lucas och jag tog en dusch. När Lucas vaknade igen så tog vi bussen upp till Melissa & Vincent, där fick vi goda pannkakor till lunch :) Sen gick vi ut i snön, promenerade ner mot stan. Pojkarna åkte pulka men vissa bitar så fanns det ingen snö på gångvägen så då fick dom gå istället. Gick ju inte jättefort om man säger så :P Tanken var att vi skulle gå till en backe som låg bakom ica typ, men när vi kom till ica så va både vi och barnen trötta så vi gick in på ica och köpte fika istället. Sen gick vi hem till Melissa igen och det tog nog ännu längre tid än vad det tog ner, nästa gång blir det nog vagnen :P






Hemma hos Melissa fikade vi lite och sen tog jag & Lucas bussen hem, det var redan mörkt ute då. När vi kom hem var jag riktigt trött, men Lucas fick tillbaka all energi igen och lekte :P Johan kom hem lite senare än vanligt och då åt vi hamburgare & pommes. Nu ska jag snart sova, skola imorn.


Lucas på väg hem från bussen

Tisdag kväll

När jag & Lucas kom hem från dagis så gjorde vi smörgåsar & en skål med frukt och så såg vi på en film och myste :) Vi såg den nya hästfilmen "Klara". Lucas såg en stund sen ville han hellre leka i kojan som jag hade fixat av en filt och tv-bordet.


Sötnos ♥


När Johan kom hem så åt vi kyckling, klyftpotatis & beasås och sen blev det mer mys i soffan innan Lucas somnade! Johan har också gått och lagt sig nu, jag ska snart sova jag me. Imorn är jag & Lucas lediga, så jag hoppas på fint väder med snö!!

Andra snön vintern 2010


På väg till dagiset på eftermiddagen

Dom större barnen hade gjort två stoooora snöbollar

Det har kommit ganska mycket snö under dagen!!


Jag tycker faktiskt att det är mysigt med snön!! Utan snö blir det ju ingen riktig vinter. Det är mysigt att att höra hur det knarrar under skorna när man går och dra Lucas i pulkan :) Men däremot vill jag inte att det ska blåsa så mycket för då gör det bara ont när det snöar och så tycker jag att dom måste skotta bättre på bilvägar och gångvägar så att man kommer fram! Så snön får gärna ligga kvar bara det slutar blåsa och det blir fart på skottningen! :)

101109

Imorse när jag tittade ut genom fönstret så var det vitt på marken, det var inte jättemycket snö men det täckte marken. Klockan var då strax efter 6 och Johan hade precis åkt till jobbet och Lucas låg kvar och sov. Jag sminkade mig och klädde på mig, packade Lucas dagis väska och min skolväska innan jag väckte Lucas. Vi åt frukost och Lucas fick på sig kläder. Klockan 7 tog vi på oss varma kläder och gick ut, det var fortfarande mörkt ute och det blåste och snöade. Lämnade Lucas på dagis strax före halv 8 och gick sedan till bussen, var helt vit av snö och jag va helt blöt i ansiktet när jag klev på bussen. När jag kom fram till skolan så kollade jag i spegeln på toan och såg att jag va helt svart runt ögonen av mascaran och håret hängde i stripor, måste ha sett riktigt snygg ut på bussen... Tvättade iaf bort sminket runt ögonen och kammade ut håret lite med fingrarna och gick till första lektionen.


Igår                                                             Idag

På första lektionen hade vi prov och sen en timmes rast, sista lektionen kollade vi på film om hur man styckar en gris och en ko... "Väldigt" intressant.. Fick iaf sluta en halvtimme tidigare och gick hemåt vid halv 1 :) Det hade kommit ganska mycket snö under dagen, gick hem och åt lite smörgås och läste bloggar. Vid 2 gick jag och hämtade Lucas på dagis, enda anledningen till att jag inte hämtade Lucas direkt efter skolan va att barnen sover vid den tiden. Det blåste riktig ordentligt när jag & Lucas skulle gå hem.. Gorde ont i ansiktet så jag fick dra vagnen baklänges hela vägen för att det inte skulle bli så jobbigt för Lucas, dessutom fick jag gå en bit på bilvägen för att det inte gick att ta sig fram med vagn på gångvägen..


Lucas tyckte inte att det var jättekul med all snö..

Efter en liten bit fick jag till och med vira filten runt ansiktet på honom för att han inte skulle få ont i kinderna av all snö som blåste på honom.. Han va inte helt nöjd under promenaden hem.


Helgen

Sitter just nu i sängen i "vårat" rum i Ed. Lucas är nere och leker med farmor :) Igår kom vi hit runt 12 och då åt vi lite tårta för att fira Lucas farmor som har fyllt år! Medans Johan & Roland va i garaget så gick jag, Lucas & Carina på promenad, det var fint väder ute men kallt. Så det blev varma kläder på! Lite senare blev det mer tårta när Carro hade kommit och på kvällen åt vi god mat som Roland hade lagat. Lite kort om våran mysiga lördag!

Idag har vi inte hunnit göra mycket än, Lucas vaknade klockan 6 men då ville jag INTE gå upp så vi låg kvar till klockan 7. Sen gick vi ner och åt frukost och lekte :) Nu är ju Lucas som sagt nere och leker med farmor, om en stund då Lucas ska sova igen så ska vi åka till Uddevalla. Lucas somnar i bilen vilket är bra så blir han inte så rastlös. Sen ska vi hem en sväng och så ska jag duscha och göra mig iordning innan vi åker till torp och kollar på julklappar, och denna gången hoppas jag att jag hittar några!

Lite bilder från promenaden igår.







Frost








Mammas prins ♥



Lucas rum


Köpte textilfärg på torp och nu har jag färgat lakanet, blev inte riktigt den gröna färg som jag trodde. Hade hoppats på att den skulle bli lite ljusare, men det blev ändå bättre än när det var vitt!

Vad tycker ni?

101105

Igår åkte jag & Lucas till torp tillsammans med Frida :) Tanken var att jag skulle köpa massa julklappar, tror ni det blev massa julklappar?? Ne det blev det såklart inte.. Köpte massa saker till Lucas paketkalender så nu är iaf den snart klar, men jag lyckades få med mig iaf 1 julklapp hem! ;) Sen köpte Lucas (jag) en fars-dag present till sin pappa och jag & Frida köpte fars-dag present till våran pappa. Dessutom hittade jag lite fina kläder på vero moda, köpte dom inte men jag la undan dom.


Lunch på donken


När vi kom in till stan igen så kollade vi lite på Åhlens innan Frida gick hem till pappa och jag & Lucas gick hemåt. Gick hem och lämnade alla påsar och sen gick vi till lekplatsen en sväng så att Lucas skulle få leka lite :) På kvällen myste jag & Lucas i soffan framför barnprogram, Lucas åt fredagsgodis bestående av russin och torkade aprikoser :)

(mobilbild)

Mamma, Emma & Ossi kom förbi en sväng också :) När dom hade gått hem så somnade Lucas och jag & Johan åt tacos och såg på tv!


Lucas gick själv hem från stan och bar presentpappret som vi köpt :)

Lucas ser på barnprogram och äter lite fre...

20101105063 (MMS)

Lucas ser på barnprogram och äter lite fredagsmys bestående av russin och torkade aprikoser :)


Kärlek!


101104

Idag har min mormor vart här, hon kom hit halv 1 och hade med sig sallader från cactuz :) Lucas låg och sov när hon kom så vi satt i soffan och pratade sen stund innan han vaknade. När Lucas vaknade så åt vi lunch och efter det fixade jag med disken medans Lucas lekte med gammelmormor! Sen gick vi till stan och kollade i affärer :) Blev även en fika på stan innan mormor åkte hem.

Nu på kvällen har vi ätit mat som Johan gjorde och båda mina killar gick och la sig vid 7. Lucas somnar ju alltid vid den tiden och Johan har haft väldigt ont i huvudet i flera dagar så han va väldigt trött :( Så ikväll har jag sett på tv själv, ska nog gå och lägga mig om en liten stund börjar bli rätt trött..


Lucas leker med bilarna :)


Göteborg 3/11

Igår åkte jag & Lucas till Göteborg tillsammans med mamma, Frida & Sara :) Vi skulle kolla i affärer och en sväng till ikea. Parkerade i Haga och började med att fika på cafét med meeega stooora bullar och kakor.


Många stooora kakor att välja på!

Mamma & Frida delade på en stooor bulle :P Lucas sitter och väntar på att han ska få sin "lilla" kaka.

Frida & mammas bulle, jag & Sara åt varsin biskvi och Lucas fick en kärleksmums som jag åt lite av också. Men ingen av oss åt upp, det va lite kvar av allt. Gott va det men mätta blev vi :P


Efter fikat gick vi och kollade i lite små fina affärer längs gatorna, i den första affären köpte ett par jeans och en randig tröja som Lucas ska få i julklapp. Sen köpte jag sen köpet jag en liten ballongvisp, en slickepott, en liten simmande krokodil och ett set med bestick inne i en söt liten leksaksaffär, Lucas ska få det i sin paketkalender!
När vi hade kollat runt i lite affärer på gatan så gick vi till nordstan ock kollade lite i affärer där innan vi åt lunch på pasta-bufé-restaurangen. Gick sen vidare till åhlens där jag fick ett par vita tumvantar av mamma och Lucas fick en skjorta av mormor :) Jag köpte krokar som vi ska hänga i hallen till Lucas ytterkläder och några kritor. Kollade i lite fler affärer innan vi gick tillbaka till bilen, jag köpte två paket med mönstrade muffinsformar inne på lagerhouse men det blev inga julklappar alls förutom kläderna till Lucas.. Jag som hade tänkt köpa massa julklappar.. Men det var mysigt att gå i affärer med mamma & systrarna iaf :) På vägen hem blev det en sväng till ikea också, där köpte jag en matta, galgar, en potta, ljus, en gosekanin, kuddar och tyg som jag ska sy örngott av.


Lucas julklappskläder

Lucas skjorta och jeans och mina vantar.

Besticken, vispen, slickepotten, mattan, krokodilen, kaninen & muffinsformarna!

101103


Klar för att åka till Göteborg..

Lucas myshörna i hans rum. Jag ska sy någr...

20101104056 (MMS)

Lucas myshörna i hans rum. Jag ska sy några örngott till kuddar som ska vara där, ena sidan av kuddarna ska vara i ett blått tyg och andra sidan ska vara i samma biltyg som hänger ovanför. Jag hade tänkt att köpa lakan i någon färg till madrassen men jag hittar inga dra-på-lakan i färg.. Så det fick bli vitt så länge. Tänkte att man kunde färga lakanet själv, vilken färg tycker ni? :)


På väg till Göteborg, Lucas äter russin oc...

20101103053 (MMS)

På väg till Göteborg, Lucas äter russin och diggar till musikej :)


101102

Idag efter att vi hade ätit lunch och Lucas hade sovit på förmiddagen så mötte vi upp Melissa & Vincent och Ida & Lukas på stan. Det regnade ute men vi gick kungsgatan ner och in på lindex och sen gick vi kungsgatan upp igen till öppna förskolan. Det var kul att komma dit igen, dom hade gjort om en del sen vi var där sist. Kommer inte ens ihåg när det va, sist jag & Lucas va där måste ju ha vart i våras eller nåt.

Vincent & Lucas va dom största barnen där idag, känns inte som om det var längesen det var dom som va minst där och bara låg på filten och tittade. Nu sprang dom runt och rev ut alla leksakerna medans dom mindre barnen låg på filten :P Dom tyckte att det var kul att va där och leka men varken Lucas eller Vincent var intresserade av sångstunden, dom ville inte sitta still alls.. Men när vi stod upp och sjäng så lyckades vi få med pojkarna, men jag & Melissa konstaterade att det var mycket lättare på sångstunden och springa runt och kasta upp barnen i luften när dom va mindre. Vi va helt slut efter sångstunden efter att ha sprungit runt i ring och snurrat & kastat upp barnen :P Blev såklart lite fika där också.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, upp tidigt imorn (som alla andra dagar).
Måste hinna:
- Äta frukost
- Lucas ska ha frukost
- Jag ska duscha
- Lucas ska bada
- Göra mig iordning
- Klä på Lucas
- Packa skötväskan

Ja ni vet alla vanliga saker som man gör på morgonen när man ska iväg med barn :P Mamma hämtar oss vid 9, ska till göteborg tillsammans med mamma, Frida & Sara :) Hoppas att jag hittar många julklappar!





Lucas & Vincent på öppna förskolan :)

Tomtenisse


Va ju tvungen att prova tomtedräkten som jag köpte till Lucas för att se att den passade och han blev så söööt! ♥

Kom hem från öppna förskolan för en liten ...

20101102050 (MMS)

Kom hem från öppna förskolan för en liten stund sen. Efter bara en liten stund hemma så somnade Lucas sittande i mitt knä, nu ligger han i soffan och jag har inte hjärta att väcka honom även om jag vet att han inte kommer somna den tiden han ska ikväll. Han sov inte så länge som han borde gjort i förmiddags och så har han lekt massa på öppna föskolan så det är inte så konstigt att han är trött, men jag måste väcka honom strax för annars somnar han aldrig ikväll..


Måndag

Idag blev det en promenad till vårdcentralen tillsammans med mamma & Sara, men denna gången va det inte Lucas som skulle dit utan Sara som skulle få någon spruta. Jag & Lucas väntade utanför med vovven Ossi medans dom gick in. Frida va redan på vårdcentralen för hon skulle också få en spruta, sen gick Sara & Frida hem med Ossi och jag, mamma & Lucas gick en sväng på stan. Lucas sov i vagnen och jag & mamma kollade lite i affärer :) Köpte en tomtedäkt till Lucas, köpte inget mer men jag hittade lite andra fina saker som jag funderar på att köpa till Lucas i julklapp. Sen gick mamma hem och det gjorde ja & Lucas också, Lucas sov fortfarande när vi kom hem så han fick ligga kvar i vagnen.

Efter en stund när jag kände på mig att Lucas skulle vakna strax så fixade jag iordning lunch, slängde in en falukorv i ugnen med lite tomater och så gjorde jag potatismos till det. Lucas åt hur mycket som helst :P Nu på eftermiddagen så har vi bara myst och lekt. Vi byggde torn (jag byggde & Lucas rasade :P), läste böcker, lekte "jage" såg på tv och bara hade det mysigt ♥ Nu sover Lucas sen 2 timmar och jag ska strax gå och lägga mig också tänkte jag. Imorn har jag inga planer alls..


Mamma älskar dig!! ♥

Busungen efter badet ♥



101101

Imorse vaknade Lucas klockan 6 av Johans larm, men när Johan hade gått så ville ju inte Lucas somna om.. Så det va ju bara att gå upp och fixa frukost. Jordgubbsyoghurt och skivad banan blev det till frukost för Lucas, en av favortiterna till frukost enligt lilleman! Han är väldigt duktig på att äta yoghurten med sked, men när han börjar bli mätt så måste man ju leka lite med skeden också :P Nu på morgonen har vi bara myst och busat ♥ Denna veckan är vi lediga från dagis & skola, bara Johan som jobbar. Jag har höstlov onsdag-fredag, men jag kände att jag behövde en vecka ledigt och bara mysa med Lucas nu efter det tråkiga som har hänt så jag tog ledigt måndag-tisdag också. Så då får ju såklart Lucas vara hemma från dagis!

Idag ska vi träffa mamma, Frida & Sara vid halv 11, dom skulle till vårdcentralen en sväng och sen ska jag gå in lite snabbt på pushing the pins och kolla vad det kostar med en tatuering som jag har funderat på ett tag, så får vi se om jag har råd med den nu eller om jag ska vänta. Lite senare idag ska vi nog träffa Melissa & Vincent :)

Nu ska jag duscha & Lucas ska bada och sen ska vi göra oss iordning för att möta mamma, Frida & Sara.
Ha en bra dag!



Lucas äter frukost


Busunge ♥

BUSLUCAS!