Vecka 13

Som ni ser nedan så är jag nu i vecka 13 (12+2).

Den 1 mars gjorde jag ett posetivt graviditetstest! Några dagar efter jag gjort testet så började jag må illa, mådde illa i stort sett hela dagarna i typ 2 veckor. Var inte hungrig eller sugen på nåt alls då, åt bara lite för att jag visste att jag behövde få i mig nåt. Men jag slapp iaf spy, klarade mig med att ligga med illamående..

Sen avtog illamåendet ganska mycket, det kunde komma någon gång om dagen en liten stund men inte hela dagarna som tidigare. Istället blev jag sjukt trött.. Jag orkade ingenting typ.

Dom flesta dagarna i flera veckor har bestått av lugn morgon & mys i sängen med Lucas framför tv.n fram till 9. Sen frukost och så har jag lämnat Lucas på dagis vid 10 för att han ska få leka av sig. Hem igen och ligga i soffan och vila/sova tills hämting på dagis vid 2-3. Hem igen och leka/mysa lite med Lucas innan Johan kommer hem och fixar maten. Ligga i soffan och kolla tv fram till 21 då jag stensomnar i sängen (även om jag sovit på dagen).'

Jag har ju orkat iväg en stund någon dag ibland då och då och träffat familj och vänner. Men inget avancerat. Det har blivit lite bättre med tröttheten nu, men jag är fortfarande tröttare än vanligt och orkar inte hur mycket som helst. Dagen efter modevisningen till exempel var jag helt slut. Hoppas på att jag blir piggare och piggare nu så att jag orkar hitta på saker med Lucas i vår!  

Var på första besöket på mvc den 10 april och alla prover såg bra ut. 






Vecka 13: 27 apr - 3 maj 2012
Vecka 13
Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.
Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Nu kommer anledningen till varför det har vart så tyst på bloggen ett tag. Det beror på att jag har vart så sjukt trött den senaste tiden, har inte haft någon ork till datorn eller så mycket annat heller. Och anledningen till att jag vart och är så trött är, som ni kanske redan förstått eller iaf förstår nu, att jag är gravid! ♥

Så i november kommer vi att få en liten bebis, Lucas ska bli storebror ♥

Milton

Igår fick min fina vän Sandra sitt andra barn, en liten son! Så nu har Sandra två väldigt fina barn och Novalie har blivit storasyster. Och jag har fått en supersöt liten gudson ♥

Stort grattis Sandra till din underbart söta son!! ♥


120426

Så nu har jag lagt upp dom bilderna från månaden som gått som jag vill ha på bloggen. Några läsare verkar finnas kvar trots uppehållet vilket är kul! :) Nu ska jag försöka dra igång bloggen som vanligt igen och även berätta varför de har vart så tyst här ett tag. Får se om jag hinner göra de ikväll eller om de blir imorn. För nu ska vi strax iväg när Johan kommer från jobbet, så ska vi fixa en grej och även handla inför mitt kalas i helgen. 


Modevisning

Min syster Frida går sista året skrädderi/design på gymnasiet nu. Så hennes klass har haft modevisning med några av dom fina kläderna dom sytt. Jag & min andra lillasyster Sara var modeller för Frida tillsammans med Viktor. Frida hade "sherlock holmes" tema så hennes kläder var i lite äldre stil och jättefina! Jag hade en långklänning med "rumpkudde". 

Första modevisningen var lördagen den 21 april på torp, då var det en visning. Sen var det 3 visningar den 24 april på östrabo-skolan. Kl 12, 16 & 19. Så vi var på skolan mellan 8.30-20.30. Först fick alla modeller håret fixat av frisör-eleverna och så blev vi sminkade av sminköserna. Sen hade vi lite genrep på hur vi skulle gå på scenen innan första visningen. Mellan visningarna var det väldigt lång väntan som va lite trist. Men själva visningarna var jättekul, ja trodde aldrig att ja skulle klara det men det var riktigt kul! 

Emma tog massa bilder med min kamera på sista visningen, men det är hur många som helst och jag har inte orkat gå igenom alla än. Därför lägger jag bara upp några bilder som fotografen på torp tog. En bild på varje designer med sina modeller. Fotografen heter: Andreas Carlsson och fotona är lånade från Torp Köpcentrums sida på FB.


22 april

Söndagen den 22 april åkte vi hem till Melissa, Marcus & barnen en sväng. Barnen lekte och vi pratade. Sen gick vi ut en sväng. Lite trist väder, men de regnade iaf inte. Barnen lekte, sparkade boll och plaskade i nån geggapöl så dom va rätt smutsiga sen :P Vi vuxna spelade kubb, gick inte så bra för mig & Melissa...

Grillning på Mollön - 15 april

Söndagen den 15 april åkte vi till Mollön och tittade på djuren och grillade tillsammans med mormor & morfar. Lucas tyckte att det var jätteroligt, speciellt med fåren och lammen :) Härligt väder var det också!


På väg hem från dagis - 11/4


Påskdagen - 8 april

På påskdagen åkte vi hem till mamma & Emma. Där åt vi god lunch och sen gick vi ut i det fina men blåsiga vädret och lekte på lekplatsen :)


Påskafton - 7 april

Lite bilder från påskafton hemma hos Lucas farmor & farfar! 


Långfredagen - 6 april

Fredagen den 6 april åkte vi hem till Melissa, Marcus & barnen på eftermiddagen :) Lucas, Vincent & Linus fick varsitt påskägg av oss som dom smaksade i sig samtidigt som dom lekte. Marcus & Johan åkte iväg och köpte pizzor till middag. På kvällen åkte vi vidare till Lucas farmor & farfar för att sova där.

Strandpromenaden 27/3

27/3 var det riktigt varmt, underbar vår-värme (som såklart försvann efter en dag..) Efter dagis så gick jag & Lucas till strandpromenaden tillsammans med mamma, Frida & Mira :) Mamma hade med sig lite fika och så lekte barnen. Dom kände även på vattnet med fötterna innan vi gick hem.

25/3

Lite bilder från mormors 70 års kalas.

Tillbaka!

Hej! Jag vet inte hur många som är kvar och läser. Men till er som är kvar, så vill ja först säga förlåt för ett så långt uppehåll här på bloggen! Det har gått en månad sen jag uppdaretade sist, och det var inte riktigt meningen. En dag blev till en vecka, som blev till 2 veckor och helt plötsligt så hade det gått en månad... Jag har en anledning till varför bloggen hamnat så mycket åt sidan, men innan jag skriver om de här så kommer jag lägga upp bilder från månaden som gått. Sånt som jag vill ha på bloggen för att kunna gå tillbaka och se dom bilderna senare.

Jag hoppas att min oplanerade bogg-paus (igen) inte har skrämt iväg alla mina fina läsare! Jag har som sagt en, eller egentligen två anledningar till uppehållet. Ni får vara lite nyfikna en stund till medans jag lägger upp lite bilder från dagarna som gått.


Två bilder på min tokunge, sålänge ♥