Två små troll äter kvällsmat :)

imag0023-1 (MMS)

Två små troll äter kvällsmat :)


Nu frukost med min skruttunge! Sen blir de...

imag0006-1 (MMS)

Nu frukost med min skruttunge! Sen blir det städa städa städa hela lägenheten innan fina Sandra och hennes söta dotter Novalie kommer hit. Dom sitter på tåget från Västerås nu och är här halv 1 :)


Nu säger jag godnatt och går & lägger mig ...

imag0004-1-1 (MMS)

Nu säger jag godnatt och går & lägger mig bredvid min lilla älskling


Utedag med Melissa & barnen

I tisdags efter att vi vart ute på promenad under morgonen/förmiddagen så gick vi in för att Lucas skulle sova. När han hade vaknat igen så klädde vi på oss och gick ut direkt igen. Vi mötte upp Melissa & hennes pojkar Vincent & Linus på stan :) Sen mötte vi även upp Melissas kille Marcus som hade lunch från jobbet, så vi gick tillsammans till Krogen och åt lunch.

Det var väldigt fullt när vi kom dit, fanns inga bord lediga. Men vi hade tur för det gick precis några så vi kunde ta deras bord. Det var ett bord för 4 så Lucas fick ett eget bord med två platser som stod precis bredvid. Dom var väldigt nöjda med eget bord!


Två nöjda killar

Efter maten åkte Marcus tillbaka till jobbet och jag & Melissa gick till lekplatsen med grabbarna bus. Det var väldigt kyligt ute den dagen, men killarna hade bra kläder på sig så dom frös inte. Dom lekte på som vanligt och var helt tokiga :) Blev en bra stund på lekplatsen innan Melissa & barnen gick hemåt vid 4. Jag & Lucas tog en sväng på åhlens innan vi gick hem. Så det blev en väldigt härlig ute dag!


Tävlar!




i samarbete med blåelefant och www.emmzien.blogg.se.
tävlingen avslutas 3 november.

Bildbomb från höstpromenad

I tisdags efter att vi hade vart på ögonmottagningen så gick jag & Lucas en promenad ner till stan. Vi gick inte hem direkt, vi gick runt och lekte med löven och kastade bröd till fåglarna :) Så här kommer ett gäng med bilder från tisdag morgon!


Ögonmottagningen

I tisdags så hade Lucas en tid på ögonmottagningen på sjukhuset igen. Det var ett år sen vi var där sist. Anledningen är att han ibland skelar lite med ena ögat, det är inget som han stör sig av och han verkar inte ha problem med att se. Men vi håller ändå koll på det, med ett års mellanrum, för att se om det växer bort eller inte.

Vi kom dit kvart över 8, tiden var halv 9. Men vi fick komma in lite tidigare :) När vi kom in så fick Lucas sitta i mitt knä och så visade läkaren honom ett papper med 4 olika symboler på. En boll, ett hjärta, ett hus & en fyrkant. Meningen med det var att läkaren skulle se om han visste vad det var för symboler och kunde säga vad dom hette. För sen skulle han kolla på samma symboler fast på en dataskärm, på längre avstånd.


Sen fick Lucas kolla på dataskärmen med symbolerna. Det såg ut ungefär som när vi gör syntest med bokstäver, fast nu var det symboler i olika storlekar istället. Lucas var jätteduktig, han satt stilla och när hon pekade på en symbol så sa han vilken det var :) Sen fick han kolla på några figurer, tex bamse & skalman. "Undersökningen" tog inte alls lång tid och när Lucas var klar så fick han välja en liten grej att ta med hem. Han valde en liten spindel och var så nöjd när vi gick därifrån :)


Några bilder från promenaden hem

Jag & Lucas äter frukost och kaninen måste...

20111026226 (MMS)

Jag & Lucas äter frukost och kaninen måste också ha yoghurt :p


Älggryta till middag! Lucas har ätit masso...

20111025225 (MMS)

Älggryta till middag! Lucas har ätit massor :p


Hemma och äter mellanmål efter dagis :)

20111024224 (MMS)

Hemma och äter mellanmål efter dagis :)


Vad finns det i pappas plånbok?!

Några bilder från söndagen när Lucas hittade pappas plånbok!


Mys söndag!

Igår, söndag, så gick vi tipspromenaden tillsammans med mamma, Emma, Mira, mormor, morfar & min moster. Denna söndagen så var tipspromenaden lagd på en väldigt fin promenadväg, så det var roligt att ta kort. Dock var det väldigt mycket jobbiga uppförsbackar längs vägen, men det är ju bra träning iaf. Vi fick 2 bingo denna gången också, så Lucas fick en liten bil igen och så tog vi choklad för andra vinsten.

När vi kom hem igen så somnade Lucas direkt, eftersom promenaden är på förmiddagen så blir det lite senare vila för Lucas. Medans han sov så spelade Johan bilspel på ps3 och jag körde en stund på träningscykeln. Vi såg även ett avsnitt av Criminal minds innan Lucas vaknade igen. När han vaknade så blev det massa bus, hela eftermiddagen lekte vi tillsammans här hemma :) Blev en sen middag innan Lucas somnade för kvällen och jag & Johan såg ytterligare 2 avsnitt av serien.

Några bilder från promenaden


Helgen

FREDAG

Jaja, jag ligger efter med uppdateringarna på bloggen som vanligt.. Men nu kommer iaf uppdatering från helgen, bättre sent än aldrig kanske :P

I fredags efter skola & dagis så gick jag & Lucas hem till Emma & mira :) Sen kom mamma hem från jobbet också och även Johan kom dit när han slutat jobbet. Det blev massa lek för barnen och så gick jag & Lucas och handlade tillsammans med mamma/mormor & Mira. På kvällen blev det tacos och godis! Blev dock inga bilder under kvällen..



LÖRDAG


På lördagen så åkte Johan iväg på folkrace tillsamman med en jobbkompis, dom åkte 7 på morgonen och kom hem vid 8 på kvällen. Så jag & Lucas åkte med mamma, Emma & Mira ut till mormor och morfar. Där blev vi bjudna på lunch. Blev massa lek & bus för barnen. Kom inte hem försen vid 6 ungefär, så det blev en heldag där :)

Tog några bilder, men det är inte bästa kvalite på dom för dom är tagna med min gamla lilla sony kamera. För Johan hade med systemkameran till folkracet..


Lucas redo att åka!


Busungarna

Vi gick ut en sväng, men precis när vi kommit ut så började det regna. Så det blev inte så lång stund ute eftersom det bara va Lucas som hade regnkläder.


Så vi gick in och lekte med tågbanan istället :)

Torsdagen

Igår va jag ledig, så Lucas & jag va hemma och myste hela dagen. Vi lekte med bilar & tågbanan och såg på film. Sen på eftermiddagen så ville jag komma ut lite, så vi tog med lite bröd och gick och matade fåglarna :) Lucas tyckte att det var jättekul, som vanligt! Sen blev det en sväng till lekplatsen när brödet var slut.






Dagis igen!

Sitter just nu på webbdesigns lektionen. Lucas är på dagis igen efter att ha vart hemma hela veckan pga förkylning. Han va överlycklig imorse när han kom dit! Han har vart hängig hela veckan men både onsdag & torsdag har han frågat om han ska till dagis, så jag antar att han har längtat dit. Han är fortfarande snuvig & hostig men inte alls så mycket som det var i början av veckan och nu är han mycket piggare.

När han kom dit imorse så kom samtidigt en tjej från hans avdelning dit. Glad som han va för att få komma till dagis så hade han knappt tid att säga hejdå till mig, istället gick han till den lilla tjejen och pratade :)
"Kom ****! Kom, följ med in" Sa han och tog henne i handen och så gick dom in till dom andra barnen tillsammans :)


Onsdagen

Nu ska jag strax gå och lägga mig i soffan & kolla på Criminal minds tillsammans med Johan. Ska bara lägga upp en inlägg om dagen lite snabbt först :) Idag skulle jag ha lektion på eftermiddagen, företagsekonomi. Så eftersom Johan va på jobbet och jag ville att Lucas skulle få vara hemma en dag till pga hostan så kom min mormor in till stan för att passa Lucas :) Innan jag åkte iväg till skolan så bjöd mormor på lunch, vi åt på restaurangen på museet. Sen tog jag bussen upp till skolan och gammelmormor & Lucar gick iväg till lekplatsen en sväng.

När jag kom hem igen vid halv 5 så var Lucas & mormor där, dom satt och pysslade vid köksbordet. Lucas limmade massa små pappersbitar på ett större papper :) Johan kom hem strax efter och så slängde jag ihop en kladdkaka, så fikade vi på smörgåsar och kladdkaka innan Johan körde hem mormor. Medans Johan körde mormor så slängde jag Lucas i badet för han va smutsig!!


Lucas plaskade & skvätte så det var blött i hela badrummet när han va klar!

Måndag-tisdag

Usch vad tråkigt, har nästan inte tagit några bilder alls dom senaste dagarna.. Jag som brukar ha massa bilder varje dag. Men det har inte hänt något speciellt dom senaste dagarna, så jag antar att de beror på det. Lucas har vart väldigt förkyld sen i torsdags, så måndag & tisdag va Johan hemma från jobbet med Lucas. Han har ju ingen feber, men han har snuva och en jobbig hosta som gör att han inte orkar leka som vanligt och jag tycker att barn ska vara såpas pigga att dom orkar leka när dom är på dagis!

Jag har iaf vart i skolan hela veckan, men jag har ju bara nån lektion per dag så resten av dagarna har jag vart hemma och myst med mina killar ♥ Det har blivit en hel del film som det brukar bli när någon är sjuk. Sen har jag även passat på att städa lite i lägenheten och så har vi fyllt på kyl & frys. Så mycket roligare än så har det inte vart denna veckan, troligtvis därför jag har "glömt" både kamera och blogg.


För att hitta på lite roliga saker så har vi bakat en del, har blivit sockerkaka i helgen, muffins förra veckan och i måndags så gjorde jag & Lucas chokladbollar :)

Lucas tyckte dock inte om att man behövde bli kladdig när man gjorde chokladbollar, han ska ju helst använda visp :P Det enda han kunde göra va att pilla åt sig lite att smaka på medans jag blandade ihop allt. När jag stod där och blandade med händerna så sa Lucas "Inte gegga så mamma".

Söndagen i Ed



På ica och handlar :)

20111018220 (MMS)

På ica och handlar :)


Morgonpromenad i kylan

Vi sov över hos Lucas farmor & farfar i Ed från lördag till söndag. På morgonen efter frukost på söndagen så gick Lucas ut en stund tillsammans med pappa & farmor :) Jag kom ut en liten stund senare och tog lite kort innan Lucas skulle in och sova.



Lördag kväll

När vi kom hem från julmarknaden igen så började Lucas famor att laga tacos, jag & Lucas hjälpte till att skära grönsaker :) Lucas hade sitt fina nya förkläde som jag köpte på marknaden!


Lucas i sitt fina förkläde med katten Findus på :) Köpte även pepparkaksformer - bil, båt, tåg & lastbil. Kul med lite andra "ovanliga" former och Lucas tyckte om dom :) Blev även en flaska med glögg.


Lucas skär gurka :)


Leker med farfar på kvällen och äter marknadsgodis

Julmarknad

På lördagen fick jag & Johan sovmorgon eftersom Lucas va hos sin farmor & farfar. När vi vaknade så åt vi frukost i soffan och kollade på ett avsnitt av Criminal minds innan vi gjorde oss iordning och åkte till Ed. När vi kom fram så blev det massa pussar & kramar på våran lilla skrutt, som hade haft det väldigt bra hos farmor & farfar! :) Han hade även vart och hälsat på faster Carro och fikat där, så han va nöjd.

Efter att vi hade fikat lite tillsammans så gick Johan ut tillsammans med sin pappa & lillebror. Dom skulle stycka älgen som dom skjutit. Så jag, Lucas & hans farmor åkte till Baldersnäs där det var julmarknad. Vi gick runt och kollade på alla fina hantverk som dom sålde där, fanns väldigt mycket fina saker som jag hade velat ha men det var väldigt dyrt också så jag köpte bara ett par små saker. Men det var väldigt mysigt och fint där, även om det var lite väl tidigt med julmarknad kanske.


Fredagen

I fredags eftermiddag så kom Lucas farmor & farfar hit och fikade :) Sen åkte Lucas med dom hem till Ed, han skulle sova hos dom för jag & Johan skulle ut på kvällen. Så när dom hade åkt så tog jag en dusch och gjorde mig iordning. Sen gick vi iväg och mötte Emma & Tc och så gick vi tillsammans till Kvarterskrogen och åt mat. Det var väldigt gott, tog dock inga kort där. Tog en god drink til maten också :)

Efter maten så gick vi och bowlade! Tc vann :) Efter bowlingen gick vi hem till Emma & Tc, där blev det musik, prat, goda drinkar och massa skratt! En väldigt trevlig kväll! Dessutom så hade jag & Johan vart tillsammans i 4½ år dagen innan, den 13 så vi passade på att fira det lite också ♥



Förkylning..

I torsdags va Lucas väldigt förkyld, en trött liten kille med hosta och snuva.. Så det blev massa mys i soffan, vi såg på några Astrid Lindgren filmer under dagen.


Lucas hjälper till med maten

I onsdags kväll kom Johan hem från Ed igen, där han hade vart sen söndag kväll och jagat. Så jag & Lucas lagade tacos som var klar lagom tills han kom hem. Lucas hjälpte till att skära grönsakerna :)


Onsdag

Nu ligger jag efter med uppdateringen här på bloggen igen. Har inte orkat lägga så mycket tid på datorn dom senaste dagarna. Men nu tänkte jag uppdatera med lite bilder :) Här kommer några när jag & Lucas var på lekplatsen tillsammans med Emma & Mira i onsdags, vi fikade och lekte!


Nu blir det bubbelbad med älskling!

20111015208 (MMS)

Nu blir det bubbelbad med älskling!


Tisdag eftermiddag hos mormor



Jag och min förkylda skrutt myser i soffan...

20111013205 (MMS)

Jag och min förkylda skrutt myser i soffan framför Emil i Lönneberga!


Söndagspromenad

Söndagen blev väldigt slö för oss, blev lite film på morgonen/förmiddagen. Sen drog vi oss ut på en promenad efter lunch för att få lite luft och leka lite på lekplatsen :) När vi kom hem igen blev det lite mer film & mys och så gjorde vi en kladdkaka som vi fikade på. Sen på kvällen så åkte Johan till Ed för att vara med på älgjakten tills på onsdag, det var en väldigt ledsen liten Lucas som sa hejdå till pappa :( Han ville så gärna följa med, men det gick ju inte.. Som tur va blev det lite bättre av att se på filmen cars innan läggdags! ♥


♥ Pappa & Lucas på promenad, det börjar bli kallt ute nu!

Skruvar med pappa

I söndag skruvade Johan ihop den nya hyllan till Lucas rum. Lucas skulle såklart hjälpa till! :)


Lördag

I lördags åkte vi till Halmstad, dit min kusin flyttat. Hon hade kalas så vi åkte dit för att fira henne :) Kalaset var väldigt trevligt, dock lite jobbigt att åka så långt för ett kalas. Lisa fick presenter och hon bjöd på lunch & tårta. Innan vi åkte hemåt igen på eftermiddagen så gick vi en sväng till lekplatsen för att Lucas skulle få leka av sig lite innan bilresan. Vi köpte med godis i bilen och Lucas var väldigt duktig! På vägen dit så åkte vi när Lucas skulle sova så att han slapp känna hur långt vi åkte. Men på vägen hem så fick han inte sova för då hade han inte somnat på kvällen sen, så därför fick det bli lite godis muta och han va så duktig hela vägen.

Efter drygt halva vägen så var vi i Göteborg och vi kände att vi ville sträcka på oss lite så vi tog ett stopp på Ikea. Vi gick ett väldigt snabbt varv inne på ikea, fick med oss ett täcke till Lucas, en liten expedit hylla + lådor till hans rum, knivslip och ett par småsaker till :) Så snabbt har jag nog aldrig gått igenom Ikea, blev en korv också innan vi åkte vidare hem. Då hade klockan blivit 7, vilket är Lucas sovtid och vi hade en timme kvar hem så då fick han somna i bilen och så bar jag bara in honom till sängen sen när vi kom hem.


Tävlar



Är med och tävlar hos Linda om ett presentkort från Style & Funstuff.
Vill du tävla, klicka här!

Sandras design

Nu ikväll har jag hjälpt min fina vän Sandra med designen på hennes nya blogg :) Hon ville ha en header med bilder på hennes dotter Novalie och lite text. Fixade även en matchande bakgrund, la in en profilbild i menyn och fixade så att hennes namn kommer i slutet av varje inlägg med ett hjärta bakom!


Vad tycker ni? :)

På väg hem från kalas i Halmstad. Lucas är...

20111008200 (MMS)

På väg hem från kalas i Halmstad. Lucas är nöjd för han har fått godis, ska man åka bil i 2 timmar så får man ha lite muta :p


Fredagen

Igår på eftermiddagen så gick jag & Lucas ut en sväng, hela morgonen hade regnet vräkt ner och det var grått ute.. Men helt plötsligt så var himlen helt blå, det gick verkligen på ett par sekunder kändes det som, ena stunden vräkte regnet ner och sen var himlen helt blå. Solen sken och det var riktigt skönt ute så vi gick en promenad :)



När vi kom tillbaka hem igen så hann vi bara komma in innan Johan kom från jobbet och så åkte vi ut till torp. Mamma, Emma & Mira kom också dit och så köpte vi present tillsammans till min kusin Lisa :) Blev bara en kort sväng på torp eftersom vi bara skulle ha present, och godis såklart. Sen åkte vi hem igen, åt mat och såg på Maria Wern - Pojke försvunnen.

Lucas bakar

Igår så stod Lucas nere i köket och sa "Lucas ska baka nu" så vi plockade fram bakgrejer och så bakade vi muffins som Lucas valde genom att ta fram muffinsformar ur skåpet :)



Lucas hällde i alla sakerna förutom äggen som jag knäckte, sen vispade han hela tiden förutom lite i slutet när jag vispade ut dom sista mjölklumparna :) Så han bakade nästan helt själv, dock så hällde jag upp smeten i formarna och ställde in i ugnen.


Sen måste man ju såklart smaka på smeten :)


Och resultatet blev 12 supergoda chokladmuffins!

Onsdag

I onsdags åkte jag & Lucas buss till min mormor, där blev vi bjudna på lunch :) Sen lekte vi med bilarna och tågbanan som dom har där. Vi var där i stort sett hela dagen och lekte och sen kom även Johan dit efter jobbet och min morbror Andreas och så fikade vi. Efter det åkte vi hem, blev en sväng till torp först för att storhandla mat och så köpte jag en tröja till Lucas på kapphal som han ska ha på dagisfotograferingen nästa vecka :)

Glömde tyvärr bort kameran den dagen vilket är väldigt ovanligt för att vara jag... Men vi hade en bra dag :)


Höstpyssel

I tisdags så tog vi fram löven och dom andra grejerna som vi plockat från skogen, plus papper i olika färger, lim och färg. Så pysslade jag & Lucas lite, det tyckte han var väldigt skoj :)




Grejerna som vi gjorde, Lucas har gjort det mesta helt själv! Han valde vilka grejer han ville ha och så satte han fast dom på pappret där han ville ha det, jag hjälpte bara till med limmet :)

Måndag

Här kommer lite bilder från måndag eftermiddag. När jag hade hämtat Lucas på dagis så gick vi en promenad tillsammans med Emma, Mira & Sara :) Jag tänkte att jag & Lucas skulle plocka lite löv och andra grejer i skogen som vi kunde pyssla med. Men Lucas som annars brukar älska att vara ute ville absolut inte gå själv och plocka löv, han ville bara sitta i vagnen.. Så jag plockade lite grejer och så gick vi hem till Emma istället. Där blev Lucas piggare och lekte som vanligt :)



111006

Nu var det aldeles för längesen jag skrev här på bloggen. Jag har inte lagt någon tid på den alls, men nu ska det bli bättring på det! Ska uppdatera om dom senaste dagarna, men det får bli imorn för ikväll orkar jag inte. Nu på eftermiddagen har vi städat hela lägenheten, skönt att få det gjort! Kvällen avslutades som vanligt med Criminal minds, snart slut på 2 säsongen.

Tänkte bara logga in och säga hej och godnatt, vi lever och har det bra men bloggen har hamnat lite vid sidan av. Nu ska jag gå och lägga mig hos mina 2 älsklingar och sova!

Jag har inte hunnit lägga in några nya bilder på datan och eftersom jag inte tycker om att göra inlägg utan bilder så blir det ett par gamla bilder.


Min lilla älskling för nästan exakt 2 år sen ♥

.

Redan 3 oktober, månad efter måndad bara försvinner. Nu är det iaf höst och träden börjar få massa fina färger, älskar höstens alla fina färger :)

Men igår var det en sån där riktigt grå söndag. Den var varken bra eller dålig. Vi träffade iaf mamma, Emma & Mira en sväng på torp och det var trevligt. Köpte dock inget på torp, lite trist. Jag var trött och frusen och när vi kom hem så såg Lucas på cars och jag somnade bredvid honom i soffan en liten stund. Kvällen avslutades iaf på ett bra sätt trots att jag var trött. Johan gjorde årets sista grillning, så vi åt grillad kyckling med pommes & tzaziki, gott! Såg på Gustafsson 3 tr, och några avsnitt av Criminal minds.

Idag har det inte hänt speciellt mycket heller, än. Lucas är på dagis igen och jag har pluggat. Men nu ska jag strax gå och hämta skrutten på dagis och så blir det nog att vi stannar ute en liten stund och hittar på något :)


Till ett lite trist inlägg får det bli en glad bild på min lilla skrutt ♥

Födelsedagskalas

Igår var jag & Lucas på kalas (Johan åkte till Ed för att greja med bilen). Vi åkte dit tillsammans med min pappa och lillasyster Frida :) Det var min kusin Elin som hade kalas eftersom hon fyllde 20 år den 30 september :) Elin fick paket och vi blev bjudna på god lunch och tårta. Lucas blev lite rastlös efter en stund så vi gick ut en sväng också.

Här kommer några bilder


På väg till kalas :)

20111001195 (MMS)

På väg till kalas :)