Måndag 28/1

I måndags var Lucas på dagis 3 timmar på morgonen som vanligt, han hade pärlat ett fint halsband där som han använde som krona när han lekte kung sen när han kom hem. Vi fixade pannkakor till lunch, Lucas åt 5 (!) stycken. Sen skulle Lucas vilade vi framför en film en stund, Lucas sover ju bara på dagarna ibland nu för tiden. Vid 2 kom Melissa, Vincent & Linus hit, som vanligt blev det massa lek på Lucas rum för barnen och vi mammor satt och pratade i soffan. Lite senare ville barnen måla lite så vi förflyttade oss till köket en stund. 


1. På väg hem från dagis. 2. Lucas hade pärlat på dagis. 3. Gör pannkakor till lunch. 4. Lillfisen.

Rullade pannkakor till Lucas, försökte få kasper att somna, stekte pannkakor
samtidigt som
jag försökte få i mig en bit pannkaka ibland :P 


28/1 - Lillfisen ♥


Korvgrillning i skogen 27/1

I söndags åkte vi hem till barnens farmor & farfar på förmiddagen. Var inne en liten stund, Lucas lekte med lego och jag matade Kasper. Sen gick vi ut i skogen för att grilla korv. Lucas åkte snowracer som farmor drog, jag körde Kasper i vagnen och Johan & Roland åkte längdskidor. Ute vid grillplatsen lekte vi i snön med Lucas och åkte snowracer, sen grillade vi korv och lekte lite till. Var ute i ca 2 timmar, sen ville Lucas gå in igen. Kasper sov i vagnen hela tiden medans vi var ute och sen fortsatte han att sova i vagnen när vi kommit in, han sov i 3 timmar till. Blev helt chockad, tror aldrig han sovit själv i vagnen 5 timmar i sträck tidigare. 

Lucas fortsatte att leka med lego när vi kom in och lite senare åt vi mat tillsammans som Carina hade lagat. Efter maten så badade jag & Johan bubbelbad en stund medans barnen lekte med farmor & farfar. Innan vi åkte hem igen så passade jag & Johan på att åka iväg och storhandla medans barnen var kvar, sen hämtade vi barnen och åkte hem. Var en trött Lucas som somnade så fort vi satte oss i bilen. 






1. Lucas leker med lego. 2. En hungrig liten kille. 3. Jag & Lucas i skogen. 4. Bygger med lego igen.
5. Lucas byggde en helikopter. 6. Bubbelbad. 7. Storhandlat. 8. Trött liten kille. 

Lördagen 26/1

I lördags åkte vi till mamma/mormor & Emma/bonusmormor, kom dit vid 11 ungefär. Johan åkte vidare till en kompis för att greja med en bil. Jag & Kasper åkte ut till torp tillsammans med mamma & Emma, Lucas var kvar och lekte med sina mostrar Mira & Sara. Kasper sov i vagnen nästan hela tiden vi var på torp och vi andra provade kläder. Jag fick 3 tröjor av mamma & Emma, bilder längre ner i inlägget på dom. 

När vi vart på torp en stund så åkte vi hem till Sara & barnen, åt lite lunch tillsammans och sen åkte vi till Ica för att handla lite till kvällen innan vi alla åkte hem till oss. Johan skulle dricka några öl med ett par kompisar på kvällen så han skulle sova borta. Så jag hade bjudit hem mamma, Emma, Mira & Sara på mat på kvällen. När vi kom hem så började vi att laga tacos medans barnen lekte. Efter maten blev det lite mer lek för barnen och sen åt vi fruktsallad & choklad till efterrätt innan dom åkte hem igen. 


1. På väg till mamma/mormor. 2. Mira & Lucas leker. 3. Kasper sover på torp. 4 Mira, Lucas & Kasper. 


Tröjorna som jag fick


1. Barnen i affären. 2.Tacos. 3. Kollar film. 4. Fruktsallad.



Morgonbad 26/1



Fredagsmys med grannarna - 25/1

I fredags så fick vi besök av Melissa, Vincent & Linus på eftermiddagen :) Jag hade städat toan, dammsugat & skurat golvet i huset precis innan dom kom så jag behövde ta en dusch, dom 3 stora barnen lekte på Lucas rum och så myste Kasper med Melissa medans jag duschade. Sen när Johan kom hem från jobbet så hade han med sig en familjepizza som vi åt tillsammans, efter maten blev det lite mer lek för barnen innan Melissa & hennes killar gick hem. 


24/1 - Mina fina ♥


Utelek i snön med grannarna - 24/1

Förra torsdagen så var Lucas på dagis en stund på morgonen som vanligt, sen åt vi lunch innan han somnade en stund. När han vaknade så klädde vi på oss och gick ut tillsammans med Melissa, Vincent & Linus. Blev massa lek & pulkaåkning för dom 2 stora killarna medans mammorna stod i solen och pratade. Kasper sov i vagnen och Linus var arg för att vi var ute. När vi vart ute 1½ timme ungefär så fick vi in till Melissa, där blev det med lek för barnen och lite film innan vi gick hem. 


En stund i snön efter dagis - 23/1



Morgonmys medans storebror är på dagis - 23/1




Eftermiddagen 22/1



22/1 - Syskonkärlek ♥

Åh vad jag älskar mina fina prinsar, de här bilderna visar verkligen hur mysigt dom har tillsammans! Lucas tycker att det är så roligt att läsa eller sjunga för sin lillebror och busa med honom. Och Kasper blir så glad när Lucas gör dessa saker, det räcker oftast med att han ser sin storebror så blir han glad. 

I tisdags förra veckan när Johan kommit hem från jobbet så gick jag och la mig i sängen med Kasper för att vila lite, Lucas kollade på film och Johan började med maten när jag gick in i sovrummet. Det dröjde inte länge innan Lucas kom och frågade vart lillebror var, sen gick han och hämtade en bok från sitt rum och kom tillbaka till sängen. Så satte han sig bredvid Kasper och började läsa Pippi för honom, dom låg där tillsammans väldigt länge och Kasper låg och tittade & lyssnade på Lucas hela tiden! 


22/1 - Mys ♥



22/1 - Storebror ♥


22/1 - Lillebror ♥



Våran måndag i text & bilder - 21/1

Förra måndagen hade vi en mysdag hemma jag & mina 2 fina prinsar. Eller Lucas var ju på dagis mellan 8.20 & 11.20 men sen va han också hemma :) Jag & Kasper passade på att sova en liten stund extra efter att vi lämnat storebror på dagis, för det hade inte blivit så mycket sömn den natten och jag var trött. När vi hämtat storebror igen så åt vi lite lunch innan Lucas somnade en stund. 



Medans Lucas sov så myste jag & Kasper, han satt i babysittern en stund och skrattade & "pratade". Jag höll nappen framför honom, han såg jättekoncentrerad ut och kämpade & kämpade med armarna för att känna på den. Han lyckades putta till den flera gånger och helt plötsligt fick han tag i den. Han såg väldigt fundersam ut då, sötfisen ♥



När Lucas vaknade så ville han fika på varm choklad & bullar så de gjorde vi. Efter det blev det lek inne på hans rum en stund. På eftermiddagen innan Johan kom hem så ville Lucas spela Ice age på datorn, så han gjorde de en liten stund medans Kasper badade.När Johan kom hem så åt vi mat och sen lekte han & Lucas en stund innan Lucas skulle sova. 


Johan åkte och i Ed på kvällen med sin bror, så han kom hem vid 23 igen. Jag & Kasper hade tyvärr ingen mysig kväll, han åt vid 6 på kvällen och strax efter 7 så började han skrika. Jag gick runt med honom, gungade & sjöng. Försökte ge honom mat vid några tillfällen men han vägrade, vilket han aldrig gjort förut. Han rapade fruktansvärt många gånger under kvällen när han skrek, han var supertrött men kunde inte slappna av. Han skrek & skrek, i stort sett utan uppehåll, fram till strax efter 23. Då lugnade han äntligen ner sig och bajsade, efter det åt han lite och sen somnade både han & jag. Troligtvis var det magen som bråkade med honom och jag tyckte så synd om honom, ingenting hjälpte när han var så arg. 

Söndag 20/1

I söndags blen det en väldigt lugn dag. Vi myste en stund i sängen alla 4 innan frukost. Efter frukost lekte Lucas med pappa en stund och så satte vi upp lite nya tavlor på fotoväggen. Sen åkte Lucas & pappa till farmor & farfar medans jag & Kasper var hemma och myste. Jag tog en dusch medans Kasper sov och sen la vi oss i soffan framför en film, Kasper sov länge på min mage, mys! ♥ Vid 5 kom Lucas & Johan hem igen, så då gjorde Johan pizzadeg, sen vid 6 kom Emma & Tc och så åt vi hemmagjord pizza tillsamman och satt & pratade. 


19/1 - 3½ år ♥

Den 19/1 blev min stora prins 3½ år, tänk att det nu är lite mindre än 6 månader innan han fyller 4 år! 


En mysig lördag - 19/1

Förra lördagen blev det en riktigt mysig dag hemma med hela familjen! Vi myste en stund i sängen på morgonen alla 4 tillsammans. Sen gick vi upp och åt en god frukost tillsammans, med nyponsoppa, äggmacka & yoghurt. Under morgonen/förmiddagen spelade vi lite spel, kollade på film och lekte. Johan gjorde stuvade makaroner & köttbullar till lunch. Efter vi hade ätit så gick jag & Lucas ut och lekte i snön en stund, lite egentid med mamma för Lucas medans lillebror va inne med pappa. 

Det var rätt kallt ute, vi hade på oss bra med kläder så de va ingen fara. Men det var riktigt kallt om kinderna, gjorde nästan ont när vi vart ute en stund. Men vi hade väldigt roligt ute, Lucas tyckte det va skönt att lillebror inte va med så att jag kunde vara med och leka ordentligt. Vi åkte lite pulka, gungade & hade snöbollskrig. När vi började bli lite frusna så gick vi in och gjorde varm choklad som vi drack till bullar. På kvällen blev det film-mys med mina 2 prinsar medans Johan åkte och handlade och sen lagade mat. En riktig mysdag!





 

18/1 - Min stora älskling ♥

(som inte vill vara med på kort just nu, får ta smygkort på han ibland)


18/1 - Lillprinsen ♥



Fredag 18/1

Våran fredag förra veckan i bilder & text. Dagen började med frukost & lämning på dagis som vanligt. Sen passade jag & Kasper på att vila en stund innan vi hämtade Lucas igen. Lucas satt och underhöll lillebror genom att prata & sjunga för honom medans jag tog en dusch. Hade en väldigt arg liten kille en stund, sen rapade han 5 gånger och efter det stensomnade han. 

På eftermiddagen fick jag ett sms av Melissa som frågade om vi skulle med till affären, så vi gjorde oss iordning och gick ut. Blev en lite halvt kaos runda på affären, Kasper låg och sov i vangnen men vi hade 3 killar utan vagn och dom skulle springa runt och kolla på allt. Så medans jag gick med kundkorgarna & Kasper så sprang Melissa och letade efter dom andra busarna samtidigt som vi plockade till oss de vi skulle handla. Såg nog väldigt roligt ut, tur att affären här inte är så stor iaf :P 

Sen gick vi hem till Melissa där barnen fortsatte leka tillsammans. Melissa bakada morotskaka och sen när Marcus & Johan kom från jobbet så lagade hon lax som vi åt till middag. Och till efterrätt åt vi morotskaka, väldigt gott! På kvällen spelade vi "med andra ord" medans barnen kollade på film.



 

17/1



Hemmagjorda köttbullar till middag



Traderavinster - 2 bodys till Kasper och en fleecetröja till Lucas

Besök av våra fina vänner/grannar! 17/1

I torsdags förra veckan så kom Melissa & hennes killar över till oss :) Det blev massa lek för barnen på Lucas rum och massa tjöt i soffan för oss mammor. Som vanligt låg det saker överallt i rummet efter att barnen lekt. 


Tidig morgon 17/1

 

16/1

Några bilder från eftermiddagen den 16/ då vi var hemma hos mamma & Emma. 


Nya kläder till Kasper

Den 16/1 fick jag hem kläder som jag beställt till Kasper från Ellos. Jeans från Name it, en mysig dress & 2 bodys. När jag beställde kläder fick jag även med 4 knivar & 4 skärbrädor gratis.


Onsdag 16/1

Natten mellan tisdag & onsdag förra veckan sov vi som sagt hos mamma/mormor. Under dagen på onsdagen så var det bara jag, barnen & deras moster Sara hemma när dom andra va på jobbet & dagis. Blev lite film & lek på morgonen och sen efter att Lucas hade sovit en stund och vi hade ätit lunch, så gick jag & Kasper till bvc. Lucas valde att stanna kvar och leka med moster Sara istället. 



Hade egentligen tänkt ta bussen till bvc eftersom de va en del snö, men missade bussen precis så det fick bli en rask promenad istället. Det gick bra på bvc som vanligt, Kasper växer och växer. 

Födelsevikt & längd 21/12 - 4608 gram & 53 cm
Efterkontroll vikt 25/11 - 4560 gram
Vikt & längd 29/11 - 4690 gram & 54 cm 
Vikt & längd 11/12 - 5010 gram & 55,5 cm
Vikt & längd 27/12 - 5440 gram & 57,5 cm
Vikt & längd 16/1 - 5950 gram & 59 cm



Efter bvc blev det en liten sväng på stan, passade på medans Lucas var hos sin moster. Tar ju så mycket längre tid att kolla på det man ska om man har en kille som springer runt överallt. Så jag fick köpt lite nya kläder till Kasper vilket verkligen behövs nu eftersom han växer ur allt som vi har hemma. För ett litet tag sen växte han ur typ allt i strl 56 och började använda 62. Dock är de väldigt trist att kläderna är så olika i storlek trots att de är 62 på allt, för vissa kläder i 62 sitter jättebra och andra i 62 är för små trots att han precis växt ur 56.. Så har redan fått lägga undan vissa kläder i 62 som han inte kunnat använda alls då.. Därför vågade jag inte köpa i 62 nu, vill ju att han ska hinna använda kläderna lite innan jag får lägga bort de.. Köpte det mesta i 68 nu och några i 62/68, känns bättre om de är lite för stort och att han kan använda de länge isf än att de är för litet direkt. 


Första bilden 2 par byxor & en body från Lindex, andra bilden body & byxor från Åhlens

Sen gick vi hem till Lucas & Sara igen, då hade även mamma/mormor & Mira kommit hem. Så vi fikade på lite macka tillsammans och sen lite senare när även Emma & Johan kommit hem från jobbet så åt vi mat tillsammans innan vi åkte hem igen. 


21/1 - 2 månader ♥

Idag blir våran älskade lillebror 2 månader! 






Tisdag 15/1

I tisdags gick vi upp vid 7 som vanligt, åt frukost och gick iväg till dagis. Medans Lucas var på dagis så passade jag & Kasper på att sova en stund till precis som vi gjorde på måndagen också. Sen hämtade vi storebror igen och så åt vi lunch innan barnen sov en stund. När barnen vaknat så lekte vi tillsammans med massa olika saker under dagen. På eftermiddagen när Johan kom hem så åt vi mat tillsammans, sen körde han mig & barnen till mammas jobb och så åkte vi med henne hem för att sova där eftersom vi skulle till bvc dagen efter. 


Instagrambilder från morgonen

Busungen

Lucas har haft en period ett tag då han inte vill vara med på kort, någon gång ibland får jag ta kort men oftast åker handen upp som på denna bilden.. 

Mina fina älsklingar ♥ Lucas är så snäll mot lillebror! 


I bäddsoffan hos mormor

14/1

Här kommer lite blandade bilder från måndagen den 14 januari. Det var första dagen som Johan jobbade & Lucas va på dagis efter jullovet, egentligen skulle dom ha börjat en vecka tidigare men dom blev ju sjuka.. Lucas va iaf glad att få komma till dagis igen efter ca 4 veckor hemma. Jag & Kasper passade på att sova lite till medans Lucas va på dagis. 

När vi hämtat Lucas igen så åt vi lite lunch och sen sov båda barnen en liten stund. Jag fick äntligen hem korten som jag framkallat till min fotovägg. När barnen vaknat så blev det massa lek inne på Lucas rum. Jag & Lucas byggde en lång tågbana och lekte med den en stund medans Kasper satt bredvid i babysittern.

Sen låg Kasper en stund på filten och Lucas låg som vanligt bredvid och pratade :) Blev även ett bad för båda barnen på eftermiddagen innan pappa kom hem och vi åt mat tillsammans.  



Kvällen 13/1

Nu ligger jag efter med bloggen, igen.. Men nu ska jag försöka komma ikapp lite tänkte jag. 
Söndagen den 13 januari fick vi besök på kvällen av barnens faster & hennes kille. Vi åt tacos tillsammans och till efterrätt blev det glass, chokladsås & maränger framför en film. En myskväll! 


Ny design

Nu har jag fixat en ny design, blev en väldigt enkel denna gången också. Ville ha nya bilder i headern och en annan färg än vad det var. Ska lägga in lite nya grejer i menyn också innan jag är helt klar. 

Hoppas ni tycker om den nya designen?! :)

Gamla designen





13/1 - Killarna som älskar att bada

Några bilder från igår när killarna badade.
Först badade Kasper en liten stund och när han var klar så ville Lucas också bada. 





En mysig söndag hemma

Några bilder från igår, blev en lugn söndag hemma. Jag var väldigt trött efter ett par nätter med aldeles för lite sömn, Kasper sov väldigt dåligt några nätter i rad och vaknade mycket oftare än vad han brukar och hade svårt att somna om. Så vi var hemma och tog det lugnt. Lucas & Johan gick ut i garaget en stund på förmiddagen och grejade med deras bil & jag & Kasper var inne och myste. Sen under dagen lekte vi med duplo, lego, byggde tågbana, spelade spel på ps3, kollade film & så badade barnen. På kvällen kom barnens faster Carro & hennes kille hit och så åt vi tacos tillsammans, sen kollade vi på en film och åt glass med maränger & chokladsås innan dom åkte hem igen. 


Julgransplundring 12/11

I lördags åkte vi hem till min mormor & morfar, där va även mamma, Emma, mina 3 systrar, moster, morbror & 2  kusiner. Vi blev bjudna på god lunch och så körde vi paketleken tillsammans. Sen blev de massa lek för barnen, blåbärspaj till efterrätt och så dansade några stycken runt granen innan den skulle kastas ut. 




11/1 - Pappa & Kasper ♥


11/1 - Sötfisen ♥



2 barn - samma ålder & samma kläder



Kasper 1 månad & 3 veckor ♥



Syskonkärlek ♥

Lucas tycker verkligen om sin lillebror, han är så snäll mot honom hela tiden! Han vill gärna prata med Kasper, klappa honom eller sjunga för honom. Har än så länge inte märkt av nån större avundsjuka alls faktiskt. Man märker ju att Lucas tycker att det är skönt när han får lite egentid med mig eller Johan, men han verkar heller inte tycka att det är jobbigt att Kasper ofta är med och sitter i mitt knä när vi leker med något tillsammans. Och Kasper blir väldigt glad när han ser Lucas, han kan titta på Lucas hur länge som helst när han pratar med Kasper. 




Lucas vill ofta hålla Kasper och mysa med honom ♥ (här är några bilder från igår, Lucas frågade om han fick hålla lillebror, men han ville inte se glad ut när jag tog kort)

Baka bullar

Igår hade jag lovat Lucas att vi skulle baka bullar, dock så va Kasper lite gnällig på morgonen så jag fick gå runt med honom en stund. Lucas hann fråga mååånga gånger "Ska vi baka nu då?!" innan vi kunde börja baka. När jag satt och mata Kasper så satte sig Lucas på sin stol, la huvudet på bordet och suckade, han tyckte att Kasper åt för länge. Sen somnade till slut Kasper och vi kunde börja baka bullar. Lucas blandade ihop degen och medans den jäste så puzzlade vi lite. Sen bakade vi massa bullar, 60 stycken blev det. 
 


 
 

Före & efterbilder i hallen

Här kommer det FÖRE & EFTER bilder på hallen. Det var grönt i hallen när vi köpte huset, jag gillar ju grönt. Men jag vill inte ha grönt i hallen, vill ha ljust lite mer neutralt i hallen som är det första rummet man kommer in i. Dessutom var det väldigt slitet på väggarna och en väldigt ful plastmatta precis som i alla andra rummen. Så golvet är nytt, taket målat och på väggarna blev det hälften panel & resten tapet. 

FÖRE


De 3 första efter bilderna är tagna från vardagsrummet. Man ser ytterdörren rakt fram och precis innanför den är det en dörr till skrubben och sen ser man även öppningen in till köket. På fjärde bilden ser man 4 dörrar, första dörren på höger sida är badrummet och andra dörren på höger sida är just nu gästrum, det kommer senare bli Kaspers sovrum. Första dörren på vänster sida är mitt & Johans sovrum och andra dörren är Lucas rum.

EFTER

Bilder på Lucas rum efter renoveringen

Nu kommer det bilder på hur Lucas rum har blivit efter renoveringen. Han har det största sovrummet, dels för att han har en säng som är 120 bred och för att han ska ha bra utrymme att leka på. Sängen har Lucas morfar byggt till honom, den är väldigt fin tycker både jag & Lucas och så är det väldigt skönt att det inte går att kasta in leksaker under den. 

Vi har lagt in nytt golv, innan var det en skitful plastmatta. Och så har vi målat taket & väggarna. Ja, det är GRÖNT (!) jag gillar grönt och så ville jag ha ett färgglatt barnrum! Själva renoveringen är klar, men vi är inte helt klara med inredningen. Det ska upp fler tavlor, gardiner ska upp och så behöver vi fixa lite bättre förvaring & hyllor. Men nu har han iaf ett fint rum som han kan sova & leka i. 

Om ni vill se hur tråkigt & fult det var i rummet när vi köpte rummet så kan ni klicka HÄRdå öppnas ett annat inlägg i nytt fönster. Där har jag lagt upp bilder på hur det såg ut innan vi startade renoveringen. 

Bilder på rummet efter renoveringen


Före & efterbilder i badrummet

Nu kommer första inlägget med FÖRE & EFTER bilder på de rum som vi hittils renoverat i huset. När vi köpte huset för ca 8 månader sen så var alla rummen väldigt slitna, vi bestämde ju att vi skulle göra om allt, ett rum i taget. Har skrivit lite om det här när vi flyttade in, men vi valde ju att ha kvar lägenheten en månad efter att vi köpt huset för att kunna bo i lägenheten medans vi renoverade några rum i huset direkt innan vi flyttade in. Så Johan gjorde om helt i badrum, hall & vardagsrum med hjälp av sin pappa & Marcus innan vi flyttade. 

Det var väldigt fula golvmattor i rummen när vi köpte huset och väggarna hade inte så speciellt fina färger och var dessutom väldigt slitna med massa märken. Börjar med före & efterbilder i badrummet. Bilderna är kanske inte dom bästa, speciellt inte före bilderna eftersom jag bara tog några lite snabbt innan renoveringen började. Men man ser iaf lite av hur det såg ut innan vi gjorde om. 

FÖRE


I badrummet är allt helt nytt, och jag tycker att det blev väldigt bra! Badrummet är kanske inte jättestort, men vi har allt vi behöver där inne och äntligen har vi ett badkar som barnen kan bada i istället för en liten balja. Och det är ljust & det finns bra förvaringsutrymme till allt man har i ett badrum med det stora "skåpet" innanför dörren och 2 stora lådor under handfatet. 

EFTER

Onsdag 9/1

Igår var vi också hemma tillsammans hela familjen, Johan äter medicin för halsflussen och blir ju bättre & bättre men han mår inte helt bra än. Lucas som låg helt deckad hela tisdagen av feber mådde bra, han var pigg & glad som vanligt! :) På morgonen efter frukosten så satte jag Lucas i badet & Kasper i babysittern och så började jag med städningen, tog badrummet först eftersom Lucas badade. När Lucas badat klart & Kasper somnat i vagnen så fortsatte jag med städning i Lucas rum & hallen. Städningen varvades med massa lek med barnen under dagen, eftersom vi gick upp redan vid 8 så hann jag med väldigt mycket under dagen, både massa lek med barnen och med städningen. 

Under tiden som jag städade så tog jag även kort i rummen som jag städat. Skulle ha gjort det för länge sen, men det har inte blivit av förrens nu.. Vi köpte ju huset för ca 8 månader sen och renoverade badrum, hall & vardagsrum direkt. Sen har vi även renoverat Lucas rum. Och det är många som har frågat om jag kan lägga upp före & efterbilder, skulle som sagt gjort de tidigare, men bättre sent än aldrig?! Så nu kommer jag lägga upp bilder på de rum som vi renoverat, ett inlägg per rum. Hoppas ni uppskattar det!




Tisdag 8/1 - Kasper

Här kommer några bilder på Kasper från i tisdags. Det var bara jag & Kasper som var pigga den dagen, Johan låg ju med halsfluss & Lucas med hög feber.. När han inte låg och sov så satt han en stund i babysittern och "pratade" lite, sen badade han en liten stund medans Lucas låg i soffan och sov. Jag & Kasper tog även en promenad till affären för att få lite luft och för att handla lite saker till sjuklingarna som låg hemma och sov. På kvällen tränade han nacken lite på filten. 



Väldigt sjuk i en dag

Natten till tisdag kom Lucas in till mig och Kasper (Johan sover i gästrummet nu när han har halsfluss) och la sig, han sa att han hade ont i magen. Efter en liten stund gick han plötsligt tillbaka till sin säng och somnade, så jag somnade också om. Sen vaknade jag vid 7 igen när Lucas kom inspringande till mig och sa att han behövde kräkas, så vi sprang snabbt till toan där han spydde... Sen la han sig i soffan framför en film, han spydde en gång till under morgonen, så jag tänkte att han hade fått magsjuka.. Men han var ändå ganska pigg, så vi spelade lite spel tillsammans. 

Helt plötsligt blev han jättetrött och slö, han orkade inte ens sitta upp i soffan.. Så han låg i soffan och kollade på film. Han hade blivit brännhet och tempen var uppe över 39 grader, han orkade knappt kolla på filmen och han somnade ganska snabbt och sov en liten stund. Sen vaknade han men var ändå helt borta, orkade ingenting, han orkade knappt kolla på film. Han ville inte äta något under dagen, men han drack bra av både vatten & blåbärssoppa. I stort sett hela dagen låg han i soffan och orkade inte göra något annat än kolla på film, han somnade 3 gånger under dagen och sov en stund varje gång. Jag fick till och med bära honom den korta biten till toan när han behövde kissa, för han var så trött pga febern. 

På kvällen hjälpte alvedonen mot febern och han blev äntligen lite piggare. Känns verkligen inget kul när dom små ligger helt utslagna och inte orkar någonting.. Han var fortfarande trött, men han ville iaf spela lite spel igen och puzzla. Jag tror inte att de va nån magsjuka han fick, utan att han spydde pga att febern steg så högt väldigt snabbt.. För dagen efter var han lika pigg som vanligt igen, och ingen annan i familjen har kännt nåt av någon magsjuka under dom dagarna som gått sen tisdagen. 

Här är några bilder från dagen, som ni ser är han ganska pigg på dom första bilderna som är tagna på morgonen. På bilderna i mitten har han hög feber och är jättetrött.. Sen är han lite piggare igen på kvällen.






 

Från mage till rygg

På morgonen i måndags när Kasper låg på filten och tränade nacken så lyckades han rulla över på rygg, två gånger! Tror inte riktigt att han gjorde det medvetet, men han gjorde det ändå två gånger efter varandra. Han låg och kollade i sin spegel & så lyfte han upp huvudet ganska högt och lutade sig åt ena hållet och så rullade han över på rygg. Sen låg han och såg lite förvånad ut. Jag la honom på mage igen och bara en liten stund senare så gjorde han likadant igen! 


Måndag 7/1

Några bilder från i måndags. Vi hade en ganska seg dag hemma. Johan hade som sagt halsfluss så han sov/vilade mest hela dagen. Jag & barnen underhöll oss med att bygga tågbana, puzzla, spela spel & kolla film. Kasper låg en stund på filten och tränade nacken både på morgonen & kvällen, han är oftast nöjd med att ligga så en stund och kollar sig runt på alla saker. Lucas tycker också att det är roligt när Kasper ligger där för då sitter han bredvid och pratar med lillebror och visar alla leksaker :) På eftermiddagen tog jag & barnen en promenad för att få lite luft, handla lite och hämta ett paket med en vinst som jag vunnit i en bloggtävling.




7/1 - Morgonmys ♥

Lucas tycker att det är väldigt roligt att prata med lillebror!
Och Kasper blir jätteglad när han ser sin storebror!



Söndag 6/1

I söndags förmiddag åkte Johan iväg för att hämta hem en av sina bilar som han har haft stående på jobbet. Så jag & barnen var hemma själva en stund. Hade två gnälliga ungar en bra stund, så det var lagom skoj hemma.. Kände att jag inte orkade mer gnäll så efter att vi ätit lite lunch så tog vi på oss kläder och gick ut. Frågade Melissa om dom ville med ut och få lite luft, och det ville dom :) Så vi tog en promenad till lekplatsen. Kasper gick äntligen med på att sova i vagnen vilket han inte hade velat tidigare under dagen. Och Lucas lekte med vincent så det var inget gnäll längre :) 

När vi vart ute en stund så började vi bli lite kalla, så vi gick en sväng till affären och sen hem till Melissa & Marcus. Där fikade vi på goda bullar som Melissa & Vincent hade bakat och barnen lekte. Sen gick vi hem och lagade mat. På kvällen åkte Johan iväg till läkaren, han hade haft ont i halsen sen fredag kväll. Så han fick konstaterat att han fått halsfluss, igen.. Tredje gången han får de sen i somras.. 


Lördag eftermiddag - 5/1

I lördags eftermiddag så tog jag & barnen en promenad ner till lekplatsen i stan tillsammans med mamma/mormor, Emma & Mira. Barnen lekte en stund innan vi gick hem igen. Fikade lite och sen badade dom stora barnen tillsammans. På kvällen vid 6 kom Johan tillbaka och så åt vi mat tillsammans hos mamma och sen åkte vi hem senare på kvällen. 



♥ Min lilla sötnos hemma hos mormor - 5/1




Lördag förmiddag 5/1

Som jag skrev i tidigare inlägg så sov jag & Kasper hos mamma/mormor natten mellan fredag & lördag och Johan & Lucas sov hos barnens farmor & farfar. Vid halv 12 kom Lucas också till oss hos mormor, Johan åkte vidare till några kompisar för att greja med nån bil. Under förmiddagen hos mamma/mormor så blev det massa lek för barnen och så "degade" dom en stund. 


Shopping i Göteborg 4/1

I fredags gick vi upp tidigt på morgonen, åt frukost och gjorde oss iordning. Sen åkte vi till mamma/mormor, kom dit vid 10. Johan & Lucas stannade bara för en snabb fika, sen åkte dom ut till torp för att köpa några grejer till bilen som dom grejar med. Efter det åkte dom hemåt igen och spenderade dagen med barnens farmor & farfar. 

Jag & Kasper åkte till Göteborg tillsammans med mamma & Emma. Jag hade ju fått en shoppingdag i Gbg + pengar av dom i julklapp (det enda jag hade önskat mig av dom) så det var min julklapp jag fick den dagen :) Vi gick runt i massa olika affärer och provade kläder, Jag hittade ett par jeans som jag fick av mamma & Emma och så fick Kasper lite kläder av dom också. Vi åt lunch och kollade i ännu fler affärer innan vi åkte till Ikea. Blev en snabb runda på Ikea, jag skulle köpa en fläkt som vi ska sätta in i köket när vi gör om där och den va på rea nu. Sen så behövde jag ramar och lakan till Lucas också. Efter det åkte vi hem till mamma & Emma igen. 

Jag & Kasper sov hos mamma/mormor och Johan & Lucas sov hos farmor & farfar den natten. Så på kvällen åt vi god mat & efterrätt och kollade på tv. 


1&2 Kasper & Lucas hemma på morgonen. 3 Mormor & Kasper i Göteborg. 
Lite kläder jag provade, men inte köpte.

1 Lunch i Gbg. Kasper "pratar" med Pingu. En snabb sväng på Ikea. 
Kasper på skötbordet hemma hos mormor, fina fjärilar i taket att titta på. 

God mat hos mamma. Trött sötfis. 3 Supergod efterrätt. 
4 Kläder som Kasper fick av mormor

1 Jeans som jag fick av mamma & Emma. Jag & Kasper sov hos mamma/mormor


Det jag köpte på Ikea

Mysdag hemma - 3/1

Natten till den 3 januari blev det inte mycket sömn för någon av oss. Lucas hostade väldigt mycket vilket gjorde att varken han eller jag & Johan sov speciellt bra. Och sen vaknade Kasper många fler gånger än vanligt den natten.. Så det blev en mysdag hemma med hela familjen. 

Kasper låg på filten på golvet en stund och tränade nacken. Lucas tycker verkligen att det är roligt med en lillebror, och vill gärna vara med och leka med honom ♥ Johan & Lucas spelade bilspel på ps3 en stund och så blev det lite lek, pussel & film under dagen. På eftermiddagen gick Lucas med pappa ut i garaget en stund för att greja med deras bil. Kasper sov medans dom va ute så då passade jag på att göra inbjudningskort till dopet.



 

2 Januari

Den 2 januari åkte vi till brunntjärn tillsammans med barnens farmor, farfar & farbror. Vi hade med oss skridskor, men isen var ganska ojämn så det gick tyvärr inte att åka. Men vi hade det väldigt mysigt ändå, Johan & Lucas pimplade tillsammans med farfar & farbror Emil. Lucas fick en liten fisk och Johan fick 2 stycken som vi grillade över elden. Vi grillade även korv och så lekte Lucas med farmor i skogen. Kasper sov gott i vagnen hela tiden! 

När vi vart ute några timmar så åkte vi hem till barnens farmor & farfar för att värma oss. Blev massa lek för Lucas och så åt vi mat tillsammans innan vi åkte hem igen. 



1 Januari 2013

Första dagen på nya året blev en väldigt lugn dag hemma. Vi sov länge allihop, Johan & Lucas gick upp vid halv 10 tror jag och jag & Kasper sov till 11. Dock hade Lucas fått väldigt jobbig hosta på natten vid 1 när vi gick och la oss, så vi somnade inte förrens vid halv 3 och sen sov Lucas dåligt pga hostan. Och Kasper vaknade som vanligt ett par gånger för att äta, så det blev inte jättemycket sömn trots sovmorgon. 

Så det blev en lugn dag hemma, mysigt att vara tillsammans hela familjen! Johan & Lucas lekte väldigt mycket på Lucas rum. Med brandbilen & pippi huset och sen byggde dom en jättestor tågbana som gick ända ut i hallen. Kasper låg en stund på filten, tänkte att han kunde träna nacken lite men den dagen hade han ingen lust med det. Han låg mest och slickade på sin hand & kollade i spegeln som han fick i julklapp. 

Sen blev det även lite film mys och så spelade vi spel & målade under dagen. På kvällen gick jag över till Melissa och lånade säsong 9 av One tree hill, så det var det min kväll bestod av när barnen sov. Såå bra serie! 



Nyårsafton

På nyårsafton kom mamma, Emma, Mira, Sara, mormor & morfar hit på eftermiddagen. Barnen lekte en stund och sen fixade vi maten. Mamma & Emma hade med sig förrätt, Johan fixade varmrätten & mormor & morfar hade med sig efterrätt. Sen hade vi lite godis på kvällen. Under kvällen spelade vi lite spel och barnen lekte & kollade film. Både Mira & Lucas var vakna vid 12 slaget. Blev en väldigt lugn & mysig nyårsafton.


Kalas 29/12

På kvällen den 29/12 åkte vi hem till barnens farmor & farfar. Var kalas där för barnens farbror Emil som fyllde 19 år. Vi blev bjudna på god tacopaj & tårta. Lucas lekte massor med faster Carro & hennes kille Sebbe :)


29/12




Torsdag 29/12

Torsdagen den 29/12 var vi hemma och tog det lugnt under dagen. Lucas & pappa byggde ihop massa lego som Lucas fått i julklapp på morgonen. Sen gick dom ut och skottnade snö på uppfarten så att det skulle bli lättare att köra upp bilen. Tyvärr hade det börjat regna så snön började försvinna.. När dom kom in igen så blev det lite film. Medans Lucas & pappa grejade med dom sakerna så var jag med Kasper & myste och när han hade somnat så började jag med städningen. I gästrummet var det fullt med saker, när vi renoverade Lucas rum så slängde vi in massa leksaker & andra grejer där och även förpackningarna med golvet till kök & gästrum låg där inne så man kunde knappt gå in. Så jag började rensa där inne, slängde massa grejer & sorterade ut leksaker som aldrig används som jag ska skänka till barn som behöver de bättre. Även en hel del kläder hamnade i påsar och ska skänkas bort. 








Lunch hos mormor & torp - 28/12

Fredagen den 28 december åkte jag & barnen till min mormor & morfar tillsammans med Frida, Emma & Mira. Vi åkte förbi kyrkan innan och bokade datum för Kaspers dop. Hos mormor blev det lek för barnen och så blev vi bjudna på lunch, även Johan kom dit från Ed. Jag & barnen hade sovit hos mamma/mormor även den natten. 

Efter lunchen åkte vi ut till torp allihop. Blev lite saker köpta, jag köpte kalsonger till Lucas och örhängen & smink till mig. Lucas fick även lakan av gammelmormor och så köpte jag en hoppgunga & pyjamas till Kasper för presentkortet han fick på julafton. Efter torp åkte vi hem igen, var skönt att komma hem igen efter att ha vart iväg sen dagen före julafton. 



Lekplatsen 27/12

På eftermiddagen den 27/12 gick jag, Kasper & Lucas till lekplatsen i stan tillsammans med Mira & Emma. Hade hunnit bli mörkt ute och det var ganska kallt så vi var inte ute jättelänge, men barnen hann ändå leka en stund :)


Bvc 27/12

Jag & barnen sov som sagt hos mamma/mormor 26-27/12. Den 27 hade Kasper tid på bvc igen så jag & Kasper åkte dit medans Lucas var kvar med Emma & Mira. Det gick bra på bvc och Kasper bara växer & växer. 

Födelsevikt & längd 21/12 - 4608 gram & 53 cm
Efterkontroll vikt 25/11 - 4560 gram
Vikt & längd 29/11 - 4690 gram & 54 cm 
Vikt & längd 11/12 - 5010 gram & 55,5 cm
Vikt & längd 27/12 - 5440 gram & 57,5 cm



Två instagram bilder på mina fina ♥ den 25/12

 

Mira 2 år!

Den 26 December fyllde min lillasyster Mira 2 år! Och eftersom vi firade jul hos mamma & Emma dagen innan och Mira skulle ha kalas på sin födelsedag så valde vi att sova över istället för att åka fram & tillbaka. Så vi var med och sjöng för Mira på morgonen :) Mira fick många fina presenter och även Lucas fick ett litet paket med en liten bil med husvagn av mormor & Emma. 

Efter paketöppning så lekte barnen med Miras nya saker och så åt vi frukost. Sen blev det lite förberedelser innan kalaset började vid 3. Mira fick ännu mer fina presenter och så åt vi tårta. Tog tyvärr nästan inga bilder alls under själva kalaset för Kasper var väldigt gnällig så jag gick runt med honom. 

På eftermiddagen så badade Mira & Lucas tillsammans och sen på kvällen läste mamma/mormor massa böcker innan läggdags. Johan åkte till Ed på kvällen för att gå på bio med sin bror. Jag & barnen sov kvar hos mamma/mormor även den natten för vi skulle till bvc dagen efter.


Paketöppning


Mys

Lucas & Mira leker med bilgaraget som var en av Miras presenter

Blåser ut ljusen på tårtan
Badar

Mormor/mamma läser böcker på kvällen

Julklapparna vi fick på juldagen













Julklapparna vi fick på julafton













Juldagen

Här kommer en bildbomb från juldagen. Vi åkte hem till mamma, Emma & mina systrar vid halv 3 och firade jul där, även min mormor, morfar, moster & morbror var med. Skriver inte så mycket utan låter bilderna tala för sig själva. Men vi hade iaf väldigt trevligt, åt gott, pratade, skrattade, öppnade paket, lekte & spelade spel tillsammans :)






Årets sista fjäril på juldagen

På juldagen när vi var ute och lekte så hittade Roland en fjäril på sin mössa. Den har antagligen bott i källaren och råkade följa med ut på mössan när Roland gick ut.


Juldagen - Snölek på förmiddagen

Vi sov kvar hos barnens farmor & farfar natten mellan julafton & juldagen. Så på förmiddagen på juldagen gick jag & Lucas ut en stund tillsammans med Lucas farmor, farfar & farbror Emil. Det hade snöat en hel del under natten så det var mcket snö! Blev massa lek ute innan vi skulle gå in och packa & göra oss iordning. 



Våran julafton

Våran julafton firades i Ed hos barnens farmor & farfar i år. Jag & Johan har ju firat alla jular tillsammans, sen vi träffades 07. Vi har gjort så att på julafton har vi vart varannat år hos min familj och varannat år hos Johans familj, och den familjen vi inte är med på julafton är vi med på juldagen. 

Som jag skrev i tidigare inlägg så sov vi hos barnens farmor & farfar natten till julafton så morgonen började med en god frukost tillsammans. Sen öppnade Lucas paketen som låg i julstrumpan, bilder på det finns i ett annat inlägg. Lucas kollade en stund på filmen som låg i paketet medans vi andra gjorde oss iordning. 

Strax efter 1 åt vi julbord, Kasper låg och sov under tiden. Efter maten dukade vi av och placerade oss i soffan framför Kalle Anka med massa gott julgodis. Det var tänt i öppna spisen och Kasper fortsatte att sova i pappas knä. Förra året var Lucas mer intresserad av godiset än av Kalle Anka, detta året var godiset fortfarande väldigt intressant såklart men även Kalle Anka var roligt tyckte Lucas. Det snöade nästan hela dagen :)

På eftermiddagen kom tomten, Lucas stod länge och kollade ut genom fönstret och väntade på att tomten skulle komma. När tomten kom blev han först lite fundersam, men det släppte snart och han gick fram och hämtade sina paket av tomten och gav tomten en kram. Lucas fick mååånga paket och var väldigt nöjd! Vi andra hade gjort en ny grej i år, istället för att alla köpte till alla så hade vi bestämt en summa och dragit varsitt namn. Så vi köpte present till varsin person :) Jag blev supernöjd över mina julklappar! Bilder på våra julklappar kommer i ett annat inlägg.

Resten av kvällen blev väldigt lugn. Kasper sov större delen av sin första julafton, var vaken lite då och då. Lucas lekte med alla sina nya leksaker heela kvällen! Blev en väldigt mysig julafton!