Förkylda..

Har inte vart speciellt mycket uppdatering här på bloggen den senaste veckan. Det beror på att både jag & Lucas låg med en jobbig förkylning hela förra veckan.. Så då var jag väldigt trött av graviditeten + en jobbig förkylning.. Blev mycket vila, film & mys när både jag & Lucas var hemma så det fanns inte så mycket att skriva om på bloggen heller. Nu är Lucas tillbaka på dagis och leker igen :) Jag är dock fortfarande förkyld, snuvig och hostig.. Men äntligen känns de som om de går åt rätt håll iaf. 


Några bilder från tisdagen förra veckan, då tog vi oss ork till att baka några muffins



Nu ska jag äta lite lunch och sen fortsätta att packa. Bara några dagar kvar tills vi flyttar nu!

13/5


12/5


Lite info om flytten

Jag har skrivit några gånger i bloggen om att vi har vart och kollat på olika hus/gårdar som vart till salu. Varken jag eller Johan vill ju bo mitt i stan hela livet, lägenhet har vi ju bott i nu dels för att ja pluggat och för att vi inte haft möjlighet att köpa hus tidigare. Nu har vi ju haft en del problem med denna lägenheten, som jag också skrivit om här på bloggen. Så vi har ju velat komma härifrån länge nu, därför har vi kollat på hus & mindre gårdar som vart till salu. Det här är våran fjärde lägenhet som vi bor i tillsammans på 5 år så vi känner att vi tröttnat på att flytta runt från lägenhet till lägenhet. Nu vill vi ha något som vi känner att vi kan bo längre i än ca 1 år!

Våran dröm är ju att flytta till en mindre gård med ett lagom stort hus, ett litet stall, garage, mysig tomt & lite mark. Efter att ha vart runt och tittat på en del små gårdar som tyvärr inte känts rätt så hittade vi en mysig liten gård som vi tyckte om båda två. Vi kollade med banken och la ett bud, det hade kommit in ett lägre bud innan. Han som sålde gården var tyvärr inte intresserad av vårat bud trots att vi kunde tänka oss att gå upp ca 200 000 mer än vad vi redan lagt. Han tog istället det lägre budet, det var antagligen något dom bestämt tidigare. Synd bara att man inte visste de innan man började tycka om gården.. 

Efter det hittade vi istället ett hus till salu på samma gata som våra kompisar Melissa & Marcus och deras barn precis flyttat till. Det är alltså ingen gård, utan ett litet hus med tomt på en gata med hus. Det ligger inte i Uddevalla utan i Högsäter, det blir mitt i mellan mina föräldrar som bor i Uddevalla och Johans föräldrar som bor i Ed. Det blir då, istället för 1 timmes resväg till Johans föräldrar och 5 minuter till mina föräldrar, en halvtimmes resväg till både mina och Johans föräldrar. 

Vi kollade på huset i mitten av april, i slutet av april skrev vi på papper och 1 maj fick vi nyckeln till huset. Vi valde att bo kvar i lägenheten under maj för att slippa stressa med packning och flytt och för att kunna börja renovera i huset. Den nya hyresgästen till lägenheten får nycken 1 juni och vi flyttar i slutet av maj. Allt har gått väldigt fort, men det känns bra! Känns mycket bättre att bo i ett hus med egen tomt och 3 sovrum istället för en lägenhet mitt i stan med bilväg precis utanför dörren med bara 1 stort sovrum. 

Lucas kommer ha massa kompisar på gatan, dels sin bästa kompis Vincent som han har kännt sen han var pytteliten och sen andra barn som bor på gatan :) Istället för att behöva hålla mig i handen varje gång vi ska gå utanför dörren för att de kommer bilar i hög hastighet så kommer han kunna springa ut på våran egen gräsmatta och leka :) Jag & Johan kommer få ett eget sovrum (kommer inte ihåg när vi hade de sist), jag kommer få inreda ett fint barnrum till Lucas (som jag har längtat efter att få göra sen han låg i magen) och vi kommer ha ett gästrum som senare kommer bli ett barnrum till pyret i magen! 

Kommer bli lite uppdateringar här på bloggen då och då om flytten och renoveringen i huset. Johan har vart i huset nästan varje dag i maj och renoverat massor! Badrummet ska göras om helt med nytt golv, nytt på väggar, handfat, toa & badkar mm. Vardagsrum & hall ska få nytt golv, nytt på väggarna & måla tak. Köket ska också få nytt golv, målat tak och nytt på väggarna + ny bänkskiva, handtag på luckor och diskho. Sovrummen kommer också göras om men de kommer vi ta ett i taget senare när vi flyttat in. Just nu är det badrummet som är viktigast att få klart, det kommer (förhoppningsvis) bli klart nu i veckan. Det får Johan hjälp av våran kompis Marcus som bor på samma gata med. Sen har Johan även fått hjälp av sin pappa med att riva tapet i hall & vardagsrum + att måla tak & grundmåla väggar. Badrummet blir klart först och sen när vardagsrum och hall är klart så börjar vi med köket men de blir nog när vi bor där.  

Blev visst ett väldigt långt inlägg med bada text. Nu vet ni som orkade läsa igenom allt vad som händer hos oss just nu. Kommer lägga upp fler inlägg om renoveringen och flytten, och även liten bilder. 
(vi har inte gett upp drömmen om en liten gård, måste bara hitta den som känns helt röt först! De här huset blir mellansteget från lägenhet till gård)



Ny vecka!

Idag går jag in i en ny vecka. Är ni intresserade av vad som händer i denna veckan kan ni läsa här nedanför i inlägget. Jag är fortfarande väldigt trött, har kanske blivit liite bättre sen för någon vecka sen men inte mycket.. Vissa dagar kan jag få mer energi och orka göra lite mer saker. Men om jag ansträngt mig mer en dag som tex med städning så är ja helt slut efter de... Så det är fortfarande mycket vila under den stunden som Lucas är på dagis. Att cykla till och från dagis (som tar 5 minuter/väg) är värsta träningspasset för mig just nu.. 

Har inte så mycket mer att skriva just nu, händer inte så mycket mer än vila och ta hand om Lucas på dagarna.. Undrar ni nåt är de bara att fråga. Jag sa ju att jag skulle blogga mer och de får ju bli i den mån jag orkar sitta vid datorn eftersom ja fortfarande är så trött. Sen så har de inte hänt nåt speciellt dom senaste dagarna så ja har inte så mycket att skriva om: typ lämnade Lucas på dagis vid 10, cyklade hem och vilade i soffan, hämtade Lucas igen vid 3, lekte och myste med Lucas hemma tills han ska sova, somnar själv vid 9... Idag är han dock ledig från dagis!






(från familjeliv.se)





(från gravid.se)

onsdag 2 maj

Efter lunchen i museéparken i onsdags så gick vi hem igen, men vi stannade ute på våran uteplats i solen. Lucas åkte bobbycar och jag satt i solstolen och njöt av solen. Katten ville också komma ut så hon fick ligga i mitt knä en stund, vill inte att hon springer runt själv ute just nu. Hon har precis blivit kastrerad (9 dagar sen i ons) så jag hade precis tagit av henne tratten och då ville ja inte att hon skulle riskera att förstöra såret som läker så fint. 


2 maj

Igår blev det lunch ute i museéparken, jag orkade inte ställa mig och laga mat och så var det så underbart väder så jag ville bara ut när Lucas hade sovit! Blev en onyttig lunch från donken, men gott va de. Var riktigt härligt att sitta i solen och äta, Lucas sprang runt och lekte lite när han hade ätit klart :)


Ny design

Har fixat ihop en ny design på bloggen, istället för grönt som det var innan så blev det rosa. Kände att det var dags med lite nytt, och så tycker jag ju att det är väldigt kul att sitta och pilla ihop ny design till bloggen. Vet inte om ja är 100% nöjd med headern, men den får vara så just nu. Så får vi väl se hur länge den får vara uppe innan jag tröttnar igen :P 

Ni får väldigt gärna säga vad ni tycker om den nya designen!! Alltid kul att höra vad andra tycker :)


Här är den gamla designen:




(Bloglovin ikonen + menyrubrikerna + kram kommer fortfarande vara samma eftersom dom passar in i denna designen med, så då orkar ja inte göra nya)



1 Maj

Igår var det den första maj, så härligt att de äntligen är maj nu kommer snart sommaren!! :) Det var helt underbart väder igår, nästan sommarvärme mitt på dagen iaf underbar vår! Efter att Lucas hade sovit en stund på dagen så kom mamma och hämtade oss (Johan va i Norge med sin pappa för att hämta nåt dom köpt). Vi gick en promenad tillsammans med mamma, Emma, Sara, Mira, mormor, morfar, min moster & morbror :) Gick längs strandpromenaden till cafét snäckan där vi åt lunch på uteserveringen. Lucas & Mira fick jättegoda köttbullar och jag åt en bakpotatis med en väldigt god kycklingröra till!  

Sen gick vi längs strandpromenaden tillbaka till mamma & Emma. Var så varmt under hela tiden vi var ute så man kunde gå i t-shirt :) Hemma hos mamma & Emma så åt vi glass och bara njöt i värmen. Senare på eftermiddagen så körde mamma hem mig & Lucas igen. På kvällen la vi oss i sängen och kollade på Humorgalan för världens barn tillsammans innan vi somnade. 


Några bilder från den härliga dagen!
(ja Lucas har mössa på sig, han ville verkligen ha de för han tyckte att de blåste, han ville inte ha kepsen som ja hade me.. dom får sina ideér :P )

Min födelsedag

I söndags (29/4) hade jag födelsedagskals. Familj & släkt kom hit vid 3 och så bjöd jag på tårta, kakor & kaffe :) Jag fick blommor, presentkort & pengar i present! Blev en trevlig eftermiddag med massa prat & skratt. 

På måndagen (30/4) fyllde jag 22 år. Johan åkte iväg till jobbet tidigt på morgonen innan vi hade vaknat som vanligt. Så det var bara jag & Lucas hemma på förmiddagen. Sen ringde mormor och grattade mig och frågade om hon fick bjuda oss på lunch i stan. Så efter att Lucas hade sovit så gick vi och mötte mormor på museét där vi skulle äta. Även mamma, Emma, Sara & Mira kom dit och åt tillsammans med oss :) Lucas åt pannkakor och jag åt en väldigt god fisksoppa. Efter maten gick vi till lekrummet på museét där barnen fick leka lite innan vi gick hem igen. 

På kvällen när Johan kom hem från jobbet så fick jag rosor och ett presentkort :) Och så grillade vi på kvällen, Lucas va med Johan ute på baksidan och körde bobbycar medans pappa grillade :) 


Glömde bort kameran både på kalaset och museét så de blir bara några bilder från hemvägen efter museét

Marknaden i Ed

I lördags (28/4) så åkte vi till marknaden i Ed, var väldigt härligt väder ute! Tog inte så många bilder tyvärr, men vi hade iaf väldigt trevligt. Lucas köpte ett flygplan (som har vart med överallt sen dess) och så fick han åka karusell :) Förutom marknadsgodis så köpte jag även ett stort hjärta i trä, vitmålat som jag ska hänga i hallen. Har inte packat upp det än så bild på det kommer nog senare. Sen fick Lucas en tröja med bilar från cars på och så köpte jag några små presenter (som ja inte kan skriva om här än) + sockar till mig & Lucas. 

Sen gick vi hem till Lucas faster Carro och fikade på massa gott som hon hade bakat. Jag fick även en födelsedagspresent av svärföräldrarna, ett presentkort på Em :) Efter fikat så körde Johan hem mig och Lucas igen innan han åkte tillbaka till Ed för att vara med på en fest på kvällen.