Söndagen 31/3

Här kommer några mobil bilder från söndagen 31/3. Dagen började med ett bad för killarna, sen blev det en lung morgon inne tillsammans hela familjen. Sen efter lunch så gick vi ut allihop, Melissa & hennes 2 busungar kom också ut och så var vi ute i det fina vårvädret i några timmar. 




31/3 - Iza ♥



31/3 - Lillfisen ♥



30/3 - Påskafton

På poskafton så var vi bjudna på mat hemma hos mamma & Emma så vi åkte dit vid 3. Iza fick träffa Ossi för första gången, och det gick väldigt bra. Dom hade väldigt skoj tillsammans. Det målades ägg och barnen fick påskägg. Av mormor & bonusmormor fick Lucas lego, spel & godis och Kasper fick en rolig leksak i sitt påskägg. Av gammelmormor & gammelmorfar fick barnen varsin tröja i påskägget, och när Lucas öppnade sitt och såg tröjan så sa han "Men jag ville ju ha godis i.." Sen åt vi god mat och efterrätt, barnen lekte och sen åkte vi hem på kvällen. 



30/3 - Lucas & Iza



Långfredagen 29/3 - Köpa hund!

På fredagen (29/3) var jag piggare igen, medicinen mot halsfluss hade hjälpt så jag hade ingen feber och kände mig lite mer levande igen jämfört med dom senaste dagarna. Hade dock fortfarande ont i halsen och var vääldigt trött, men skönt att känna att det gick åt rätt håll. Innan jag blev sjuk så hade vi bestämt att vi skulle iväg och kolla på valpar, så eftersom jag inte hade någon feber längre så åkte vi iväg som vi bestämt. 

Vi har pratat om att skaffa hund väldigt länge, men har inte velat skaffa hund när vi fortfarande bodde i lägenhet. Nu har vi bott i huset i snart ett år och kände att det var ett bra tillfälle att köpa hund. Jag är ju mammaledig så jag är ju hemma på dagarna och Johan ska ha lång semester under sommaren så vi kände att det skulle passa bra att träna en valp nu. 

Ras var inte så svårt att komma överens om, jag har länge velat ha en Flatcoated retriver och när Johan läste om den rasen så fastnade han också för den. Så vi hittade en uppfödare som hade hållt på med uppfödning av den rasen sen -88 och han hade leveransklara valpar vid rätt tidpunkt. Det var 7 tikar & 1 hane i den kullen, 4 tikar kvar som inte var tingade och det var just tik som vi ville ha. Så vi åkte och tittade. Först pratade vi en stund med uppfödaren, sen fick vi träffa alla 4 valparna tillsammans ute på gården. Gick upp en sväng i skogen så att vi fick se hur dom lekte tillsammans. Fick vi även träffa mamman till valparna. Sen gick vi upp i skogen igen, då med en valp i taget för att se vilken vi fastnade för. Det var inte heller så svårt, visst var alla 4 väldigt fina men det var något som gjorde att både jag & Johan fastnade för samma valp.

Efter det gick vi in i huset och pratade ännu mer, skrev på papper och gick igenom massa saker. Blev även bjudna på god fika, Lucas var överlycklig. Han hade sprungit runt i skogen och lekt med alla valparna, det var superroligt tyckte både han och valparna. Eftersom valparna var leveransklara så fick vi ta med våran lilla valp med en gång. Det var ju långfredag så vi var bjudna på mat hos barnens farmor & farfar, så vi åkte direkt dit. Pratade med uppfödaren om att åka dit istället för hem nu när valpen följde med, men han tyckte inte att det var något problem eftersom hon ändå skulle sova väldigt mycket under kvällen efter allt som hänt under dagen.

Bilresan gick bra, Iza (som vi döpte henne till i bilen) låg i mitt knä. När vi kom fram till svärföräldrarna så kissade hon ute, kollade runt lite inne och sen somnade hon på sin filt som hon fick med från uppfödaren. Vi åt god mat och efterrätt, barnen fick påskägg och lekte massor. Sen sov vi där den natten, Johan tog Iza under natten och det hade gått jättebra, hon hade sovit. 

Några mobilbilder från dagen




28/3 - Halsfluss...

Som jag skrev i tidigare inlägg så blev jag ju sjuk på tisdag kväll (26/3) och under onsdagen så blev jag sämre. På torsdag morgon, efter en natt med väldigt lite sömn pga att jag fick ännu ondare i halsen + hög feber så åkte vi in till akuten. Var där strax före 7 på morgonen om jag inte minns fel, jag hade tur och kom in direkt. Dom tog blodprov och halsprov vilket visade kraftig halsfluss. Hade riktigt höga värden och läkaren sa att det hade tagit hårt på min kropp, så det var inte konstigt att Johan fick komma hem från jobbet dagen innan och ta hand om barnen. Sen åkte vi hem igen, jag gick och la mig direkt och Johan tog hand om barnen. När apoteket öppnade så åkte Johan iväg och hämtade ut min medicin och när han kom tillbaka så fixade han lunch till sig och Lucas. 

Jag sov stora delar av dagen, Kasper var bara inne hos mig när han skulle äta eller sova. På eftermiddagen gick Johan ut med barnen och jag flyttade mig från sängen till soffan och kollade lite på The walking dead. Det var riktigt härligt vårväder ute den dagen så jag var lite avundsjuk på dom andra som var ute medans jag låg inne och mådde skit.. Johan & Lucas fixade ett påskris med fjädrar i. 

Var första gången jag fick halsfluss, fy f*n säger jag bara. Som tur är så känner man ganska snabbt förbättring efter att man börjat äta medicin mot halsfluss så även om jag fortfarande hade sjukt ont i halsen och var supertrött så släppte febern på kvällen och jag kände mig liiiite bättre och orkade få i mig lite blåbärssoppa. 


27/3 - Smaka gröt för första gången

Först var det lite konstigt, men sen verkade det som om han tyckte att det var lite gott/spännande iaf.
Han åt ca 3 små skedar och sen tröttnade han. 


Onsdagen 27/3 - sjuk...

Den här texten la jag upp under en bild på Instagram när jag vaknade onsdagen den 27/3.

"Idag känner jag mig mer död än levande... Igår kväll när vi kom hem så fick jag ont i halsen, huvudvärk och feber... Frös som fan, kunde knappt hålla vattenglaset så som jag skakade... Har sovit dåligt hela natten med dubbla täcken & elementet uppvridet... Så idag mår jag som igår kväll + att jag är helt yr och kroppen värker... Hoppas på att denna dagen går fort och att barnen inte är för gnälliga när jag inte orkar nåt..."

Under morgonen gick det hyfsat bra, tog alvedon och halstablett. Mådde inte alls bra, men vi tog fram frukost och sen såg vi på film en stund. Jag vilade med Kasper en stund i sängen, blev ju ingen rolig dag för Lucas men han har lätt för att leka själv som tur är så han kollade lite på film, byggde tågbana, lekte med Kasper mm. Så det var inte så mycket gnäll på barnen trots att jag inte orkade nåt. Men vid 2-3 blev jag ännu sämre, orkade inget annat än att ligga i sängen då så Johan kom hem tidigare och tog hand om barnen. Jag låg i sängen och sov typ hela eftermiddagen. Under natten sov jag väldigt dåligt igen, fick ännu mer ont i halsen + hög feber. 


Tisdagen 26/3

Nu ligger jag verkligen efter i bloggen, har fullt upp om dagarna så tid till datorn finns inte riktigt tyvärr.. Saknar att blogga lika ofta som jag gjorde förr och hoppas att jag snart kommer hinna uppdatera oftare, vill ha kvar bloggen eftersom jag tycker att det är roligt att kunna gå tillbaka och kolla på vad vi gjort. Så jag kommer uppdatera om det som hänt det sista lite då och då när jag har tid. 

Här kommer lite bilder från 26/3. Vi sov hos mamma/mormor natten mellan mån-tis. Under tisdagen var det bara jag & barnen där när dom andra jobbade och var på dagis. Vi lekte en stund på morgonen och sen gick vi ut på en promenad, hamnade på en lekplats där Lucas lekte en stund innan vi gick tillbaka igen. Min lillasyster Frida kom också hem till mamma, hon pluggar ju i Borås och bor där nu. Så vi åt lunch tillsammans och sen gick vi ut igen, för att hämta Mira på dagis. När vi hämtat Mira på dagis så gick vi till affären och köpte glass. Efter att vi ätit glassen så gick Frida hem med Lucas & Mira och jag & Kasper tog bussen till bvc. Och på eftermiddagen kom Johan och hämtade oss.

Födelsevikt & längd 21/12 - 4608 gram & 53 cm
Vikt & längd - ca 2 mån - 16/1 - 5950 gram & 59 cm
Vikt & längd - 4 mån - 26/3 - 7400 gram & 67,5 cm



Måndagen 25/3

Den 25 mars åkte jag & barnen hem till mamma/mormor & Emma på eftermiddagen. Jag & Emma tog en promenad tillsammans med barnen & Ossi. Vi gick ner till strandpromenaden och kastade stenar i vattnet. Sen gick vi hem och åt mat som mamma lagat under tiden. Vi sov där den natten. 


24/3 - Mormors kalas ♥

Den 23 mars fyllde min mormor 71 år och dagen efter var vi på kalas hos henne ♥ Vi blev bjudna på supergod mat, Lax, potatis, sallad & kall sås. Vi fick även en väldigt god kladdkaka med hallon & glass till efterrätt. 
Här kommer bilder från kalaset!


Lördagen 23/3

Här kommer några instagrambilder från lördagen den 23/3. Lucas skulle med till pappas jobb på öppet hus, där dom kollade på nya lastbilar & körde radiostyrd bil. Jag & Kasper åkte till Överby tillsammans med Melissa. Både jag & Melissa hittade varsitt par byxor som vi köpte och jag köpte även skor till mig, är inte så ofta jag kollar på kläder till mig och när jag väl gör de så hittar jag nästan aldrig nåt som sitter bra så det är alltid roligt när man väl gör de! Sen köpte jag även varsin tröja till killarna och så köpte jag skor till Lucas. Johan & Lucas kom till Överby när dom var klara på jobbet, så Lucas fick prova skor och sen gick vi och åt på Max. 

Efter Överby åkte vi hem igen, Johan lämnade av oss och blev hämtad av en arbetskompis och så åkte dom till jobbet igen för att ha fest med de andra arbetskompisarna. Melissa hämtade sina busungar som vart hemma med sin pappa och så kom dom över till oss och barnen lekte en stund innan det var dags för sängen. 


Instagrambilder från 22/3



21/3 - Min stora fina kille ♥


Fler bilder på Kasper på hans 4-månads dag 21/3






21/3 - 4 månader ♥



21/3

Några instagrambilder från den 21/3 när min mormor & morfar kom hit på besök :) Dom hade med sig sallader från cactuz som vi åt till lunch och så gjorde jag en kladdkaka till fika. Sen lekte dom med barnen innan dom åkte hem igen. 


Bilder från 20/3