Hemma igen

Igår kom vi hem från Stockholm, jag, Frida, Sara och Johan tog tåget från Stockholm vid 12. Mamma & Emma skulle vidare till Gävle för att gå på bröllop, Emmas kompisar skulle gifta sig. Satt baklänges hela vägen till Herrljunga där vi skulle byta tåg, jag och Johan såg på film under tågresan och Frida & Sara satt bakom och lyssnade på musik & halvsov.
När vi kom fram till Herrljunga så var det 45 minuter tills nästa tåg skulle gå så vi köpte varsin glass. Kom fram till Uddevalla vid halv 5, satt i solen och väntade på att morfar skulle komma och hämta oss. Men eftersom han jobbade så vick vi vänta drygt en halvtimme. Åkte hem till mormor & morfar och åt mat :) Mormor hade passat Max medans vi var i Stockholm och han blev glad när vi kom dit.
När vi hade ätit mat bestående av kött, potatis och sås och kräm till efterrrätt så körde morfar hem mig och Johan. Sara och Frida skulle sova hos mormor och morfar.

På kvällen såg vi Robinson finalen, efter det gick vi ner och handlade lite så att vi skulle ha frukost när vi vaknade. Innan vi gick och la oss såg vi en film, som jag inte kommer ihåg vad den hette.

Idag är det söndag, vaknade vid 9 och gick upp & åt frukost och gjorde oss iordning. Tog bussen ut till torp, Johan köpte nåt han skulle ha till bilen och jag köpte blommor som mamma ska få sen eftersom det är morsdag :)

Tog bussen tillbaka till stan vid 12 och Johan åkte vidare till Ed för att fixa med bilen och så jobbar han ju imorn. Jag gick upp till lägenheten och har nu städat hela lägenheten och läst ut min bok, "14 år till salu"   Väldigt bra bok!!!!
Nu ska jag äta lite mat och se på film.

Mini-semester i Stockholm.

Andra dagen i stockholm, vaknade vid 8 men alla andra sov så jag låg och läste en stund. När dom andra vaknade så åt vi frukost och gjorde oss iordning. Gick sedan ner till stan och kollade i affärer, jag hittade ett par skor och två tröjor som jag tyckte om men jag köpte dom inte, tror jag ska göra de imorn :) Gick tillbaka till affären där Johan hade provat kläder dagen före, han köpte ett par jeans, ett par shorts och två tröjor, väldigt snygga kläder! Mamma, Frida och Sara köpte oxå lite olika klder under dagen.
Gick runt och kollade till 1 då gick vi och fikade lite, sen gick vi runt och kollade i ännu fler affärer. Åt mat vid halv 5 på samma ställe som vi åt igår, fanns ju väldigt mycket att välja på :)
När vi ätit tog vi tunnelbanan till cosmonova, såg på filmen "Sea monsters" i 3D.


Jag i stockholm


Stockholm


Maten


Frida & Emma utanför Cosmonova


Jag och Johan i tunnelbanan på väg tillbaka till vandrarhemmet

Nu är vi tillbaka på vandrarhemmet och har ätit lite smörgås :)
Är helt slut!! Har ont i nacken, ryggen, benen och föterna... Ska lägga mig och läsa resten av kvällen tills jag somnar.
Imorgon ska vi ut och kolla i affärer igen.

Stockholm!

Idag åkte jag och Johan till Stockholm tillsammans med Mamma, Emma & Sara :) Åkte vid halv 11 och stannade i örebro för att äta hamburgare på Max. Kom fram till vandrarhemmet Af chapman som vi ska bo på vid 5. Fick nycklar, tog med väskorna från bilen och gick ner till båten som vi sover i :) Gick sedan ner till plattan och mötte upp Frida som hade vart i stockholm över dagen med sin klass. Pratade med min gamla mattelärare Mia som va med :) Mina två gamla klassföreståndare och min gamla so-lärare va oxå där.

Sedan gick vi runt och kollade lite i affärer, Johan hittade ett par snygga jeans och ett par shorts som satt väldigt snyggt på honom. Om han inte hittar några andra byxor någon annanstans som han tycker bättre om så ska vi antagligen gå tillbaka och köpa de som han provade idag :)
Jag hittade inget till mig idag, men vi har ju fortfarande två dagar till att gå runt och kolla i affärer! När affärerna började stänga vid 7 så gick vi och åt. Vi enades om att äta på kungshallen, där det finns många olika maträtter att välja på.


Vandrarhemmet Af chapman :)


Min mat


Johan <3


Mamma och Frida på väg tillbaka till vandrarhemmet.

Nu ikväll ska vi bara ta det lugnt på rummet, ligga och läsa lite kanske och bara umgås. Så orkar vi gå runt och kolla i massa affärer imorgon :) Men det gör ont i ryggen på mig efter att ha gått runt ett tag, så jag får väl ta det lugnt inder dagen oxå.

Ha det bra!"

Grattis på 18 års-dagen!

Den 25 maj fyllde Carro 18 år :) GrattisGrattis!!


Segt internet = dålig uppdatering..

Men i torsdags sålde jag och Johan min moppe :) Och i fredags åkte vi ut till torp och köpte en ny kamera på expert!!


En nikon p80 blev det :D

Så nu blir det förhoppningsvis många fina bilder i sommar :)

Jag har fått en liten kusin!

Den 13 maj kom han, lilla Oskar :)

Min kusin i Usa. 13 maj

Grattis Eva & Nils!
Dröjer ju ett tag innan jag får träffa honom eftersom han bor i Usa.. Men Nils pratade på att dom kanske kommer till Sverige senare i sommar.

Lycka till!

Helgen

Gick upp tiiidigt på fredagen, hade ställt klockan på 6 och gick upp samtidigt som Johan. Åt lite hallonkräm till frukost och packade ihop lite saker, åkte mot Ed vid halv 7. När vi kom fram släpte Johan av mig hemma hos hans föräldrar, så åkte han och Carina iväg till jobbet och Roland åkte iväg en stund senare. Både Carina, Roland och Emil va väldigt förklda så Emil låg uppe och sov.
Såg lite på tv medans jag väntade på att det skulle bli varmvatten efter att Roland hade tänt i pannan. Tog en dusch, drog på mig mjukisbrallor och ett linne, gjorde några smörgåsar och satte mig framför tv.n. Såg på Arn som visades på tv4 film.
När den va slut så somnade jag och vaknade inte förren någon timme senare.
Emil kom ner samtidigt som jag fixade iordning lite lunch till mig, så satt vi och såg på tv en stund. Johan kom vid halv 6, så gick vi in och la oss på madrasserna som vi sover på där och pratade en stund :)
Åkte iväg och handlade lite senare, köpte flintastek, potatissallad och godis. Så på kvällen blev det grillat till kvällsmat, Jättegott!!


Casper :)


Jag och Johan kastade lite boll medans köttet låg på grillen


MUMS!!

Efter maten såg jag, Johan & Emil på The mist innan vi gick och la oss.

Idag vaknade vi vid 9, eller jag vaknade först vid 7 men lyckades somna om igen, sen vaknade jag vid 8. "Råkade" väcka Johan strax före 9 ^^ Åt frukost och sen tog jag bissen till Uddevalla 10.40. Johan skulle iväg och träffa några gamla kompisar vid 2.
Mamma hämtade mig på kampenhof och så åkte vi hem till dom. Åt lunch där tillsammans med mamma, Emma, Frida och morfar. Kycklingsallad :)
Senare åkte morfar hem och vi andra åkte upp till mig, mamma och jag plockade upp ur lådor och ställde i hyllorna. Packade även upp alla kläder, handdukar och lakan och la in dom i skåpen. Emma och Frida spelade spel och hjälpte till lite då och då :) Jag blev rätt trött och fick ont i ryggen, men nu är det skönt att lite fler lådor och påsar är borta!!

Mamma och dom åkte ut till mormor & morfar och jag satte mig framför tv.n en stund. Johan kom vid 8 och så åkte vi och köpte hamburgare som vi åt framför melodifestivalen.
Har inte sett något program tidigare av melodifestivalen i år, men nu får man väl se sista. Men jag mpste säga att det är väldigt tråkiga låtar..


Hoppas ni har en bra helg!

Nya möbler från ikea

Håller på att plocka upp ur lådor och lägga in kläder i skåpen, va tvungen att sätta mig ner en stund för det kändes som om ryggen skulle gå av..Johan håller på att sätta upp lite lampor och spegeln i hallen :)
Mamma, Emma, Frida & Sara kommer hit om en stund med mat, får se när dom dyker upp.

Har inte hunnit ta några kort på lägenheten och dom nya möblerna, är inte så kul att ta kort när det fortfarande står lite lådor här och var. Får göra det när vi fått upp allt i hylloch och skåp.
Tänkte lägga upp bilder på dom nya möblerna som vi köpte sist vi var på ikea, bilderna kommer från ikeas hemsida.


Hörnsoffan som vi köpte

  
Madrassen (160*200) står på ben + bäddmadrass även den 160*200


Köksbord och stolar


Skötbord



Nu kom mamma & dom så nu ska vi äta :)


Det som hänt i veckan.

Nu är det redan onsdag, början av veckan har bara försvunnit.
I lördags va vi ju på ikea och köpte massa nya möbler :)
Hela söndagen gick åt att flytta, jag och Johan började med att åka ut till mormor och morfar för att hämta en byrå som vi ska låna och barnsängen som mamma & Emma köpte till oss för ett tag sen :)
Efter det åkte vi och hämtade mamma & Emma och körde upp sakerna vi hade hämtat plus alla saker som jag hade i mammas förråd till den nya lägenheten.
Jag, Emma & Max stannade kvar i lägenheten och började skruva ihop dom nya möblerna medans mamma & Johan åkte till den gamla lägenheten för att tvätta ur och köra upp det som va kvar.
En lång och tung dag blev det, men nu är allt uppe i den nya lägenheten och soffan, sängen, spjälsängen, köksbordet och stolarna är ihopskruvade.

På måndagen åkte Johan till jobbet i ed vid 7, jag gick upp vid 9 och åt frukost framför tv.n.
Under dagen plockade jag upp lite saker i lägenheten och såg på tv.
Strax innan 4 kom Johan och vi åkte till föräldrautbildningen, det va väldigt många par där :)
Dom pratade om förlossningen och vad det fanns för olika smärtlindringsmetoder.

Tisdagen vaknade jag strax efter 9, Johan hade redan åkt till jobbet. Åt frukost och gjorde mig iordning, skulle till öppna förskolan vid 1, samma ställe som föräldrautbildningen va på. Dom frågade på föräldrautbildningen om det va någon som var intresserad av att komma på tisdagar och sy, tex babytäcke till vagnen.
Innan jag hann gå så ringde Lisa och frågade om jag ville ta en fika på stan eftersom det va så fint väder :) Så vid 12 gick vi ner till stan, vi bor ju i samma hus nu ^^ Lisa bor en våning upp så det är ju inte så långt.
Satt i solen och fikade innan vi gick upp till öppna förskolan, Lisa föjlde med :)
Det va en tjej som kom dit tillsammans med sin kille, sen va det två blivande mammor till där förutom Laine och en till som ordnade allt.
Jag sydde ett täcke till vagnen och Lisa sydde en haklapp :)
Gick därifrån vid halv 4.


Babytäcke till vagnen som jag sydde


Haklappen som Lisa sydde

Vid 4 mötte vi Malin på Åhlens, gick in och kollade lite på duka där det va 50% på allt. Lisa köpte små skålar och jag köpte en pannkakspanna och en vitlökspress. Sen cyklade Malin hem och jag & Lisa gick till willys och handlade lite.
Johan kom hem senare på kvällen.


Inköpet från duka

Idag har det vart en lugn morgon, Johan åkte till jobbet vid 7 och jag har sett lite på tv.
Vid 1 gick jag ner till stan och mötte Sandra :) Skulle kolla på studentpresent till Becka.
Gick runt och kollade på duka, hittade en present och tog en nummerlapp till kön. Va väldigt mycket folk där och det va nog 20 nummer före oss och tanterna i kassan skyndade sig inte direkt, stod i kö drygt en halvtimme.. Det va varmt och kvavt inne i affären och folk överallt, blev yr i huvudet och började må illa, tillslut svartnade det för ögonen så det kändes som om ja skulle svimma, så jag fick sätta mig ner en stund. Sen va det vår tur, äntligen!!
Gick och köpte ett kort och sen köpte vi en glass var :) Vid 3 tog Sandra bussen hem och jag gick hem till mig igen.
När jag hade sett på tv en stund så ringde Lisa på dörren och frågade om jag ville äta med henne, gick upp till hennes lägenhet, hon hade fått med sig olika sallader och baguetter med fyllning från jobbet, så vi åt varsin sallad och så fick jag med mig några stycken ner till mig :) Hon fick inte plats med allt i sin kyl.
Nu har Johan kommit hem, han ville packa upp lite saker i lägenheten, men jag har så fruktansvärt ont i ryggen nu så jag får se hur mycket jag orkar. Han har iaf börjat med att sätta upp speglar nu.

Ha en fortsatt bra vecka :)

Ikea

Idag har vi vart på ikea hela dagen, kom nyss hem.
Jag och Johan hade kollat på internet vad vi ville ha för saker. Så åkte vi dit med mamma, Emma & mormor :)

Vi handlade för 11543 kr, för det fick vi en hörnsoffa, en säng, köksbord, köksstolar, skötbord, spegel, dynor till stoladna och kuddar till soffan.

Nu har vi kört upp allt till nya lägenheten och byggt ihop soffan. Är helt slut nu, så ikväll ska jag bara äta smörgås, se på tv och sova tidigt.
Imorgon ska vi hämta lite bokhyllor och tv.n från den gamla lägeheten och börja göra iordning i den nya :)
Får ta lite bilder på alla nya saker och lägenheten och lägga upp när det är färdigt :)

Vecka 32

Det närmar sig sakta men säkert dagen för beräknad förlossning. Den 6 juli är det bf, idag är det 61 dagar kvar.
Är i vecka 32 nu, 31+1.

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Bild tagen idag!

19 år

Torsdagen den 30 april fyllde jag 19 år :) Fick pengar av Johan, en bok av Sara, solglasögonfodral av Frida, pengar och kläder av mamma & Emma :)
Samma dag tog mina gamla klasskompisar ute på Dingle naturbruksgymnasium studenten! Grattis till dom!

Fredagen den 1 maj hade jag kalas hos mamma :)
Dom som kom dit var mormor, morfar, Andreas, Pappa, Lisa, Martin, Elin, Peter, Agneta, Carro, Emil, Roland & Carina :)
Så + mig, Johan, mamma, Emma, Frida och Sara som redan va där så blev vi 19 stycken.

Presenter jag fick:
Elin, Agneta och peter - en parfym.
Lisa & Martin - schampo & balsam och två små formar.
Mormor & morfar - pengar.
Andreas - pengar
Johans familj - pengar
Pappa - presentkort på hela torp

Tack så mycket! :) Det som jag hade skrivit på min önskelista var parfym och pengar så jag fick ju det jag önskade mig + andra fina saker :)


Mormor, jag & Johan hade gjort 4 smörgåstårtor dagen innan kalaset :)
2 med tonfisk, ägg & räkor.


och 2 med köttbullar, skinka & rödbetssallad :)


På morgonen innan kalaset började så bakade jag & Johan muffins :)