Julklappar & pepparkaksbak!

I lördags åkte jag, Johan & Lucas till Överby där även Johans mamma och syskon var. Köpte lite julklappar, blev mest till Lucas den dagen :) Sen åkte vi till Ed.

På söndag morgon åt vi en god frukost och efter det bakade pepparkakor. Lucas var med och bakade pepparkakor för första gången! Han var så söt när Johan hälde ut mjöl framför honom och la lite deg till honom :)






Lucas & pappa bakar pepparkakor :)



Vad ska man göra med allt mjöl? :P









Sötfis









Baka baka liten kaka :)



Lucas pepparkaka :)



Världens sötaste pepparkaksbagare! ♥

Bowling & mat

I fredags efter att jag hade vart med Sara på hennes skolan när hon tog vaccinsprutan, så ringde mamma och frågade om jag, Lucas & Johan ville med dom och bowla och sedan ut och äta. Klart vi ville! :) Så vid 5 åkte vi till bowlinghallen där Emma hade bokat två banor i en timme.

Bana 3 - Mamma, Emma & Sara

Bana 4 - Jag, Frida & Johan

Lucas låg i vagnen och hejjade på :)


Vi spelade och hade trevlig i en timme. Jag tror att Emma vann till slut, men sen kommer jag inte ihåg hur resultatet blev. På våran bana var det väldigt jämt iaf, först ledde Frida, efter en stund så gick jag om henne men jag tror det slutade med att Johan gick om oss båda till sist.
Vid 6 åkte vi till Köket och åt god bufé. Det fanns klyftpotatis, potatisgragäng, kycklingfile och något annat kött som jag inte kommer ihåg vad det hette. Det blev en riktigt trevlig kväll! Tack mamma & Emma för att ni bjöd med oss på det :)



Sara, Johan & Frida


Lucas hejjar på  :)


Emma, Frida & mamma



Kärlek ♥



God mat & massa skratt



Lucas tyckte om mormors vattenglas :)

RÖSTA!

Min syster är med och tävlar i en fototävling på Jessicas blogg. Så hon skulle bli väldigt glad om ni ville rösta på hennes fina bild!


Gå in på Jessicas blogg och rösta!
http://jessicalillsmeds.se/2009/november/fototavlingsbidrag.html


Fridas blogg → http://fridaaans.blogg.se/




Fridas tävlingsbidrag!

Mammas älskling!






Bustroll ♥

Uppdatering

Nu har jag tid att skriva lite igen :) Det har vart trist väder dom senaste dagarna så vi har mest vart inne och busat jag och Lucas. Men i torsdags eftermiddag så gick vi ner till stan med Sara för hon skulle på sjukgymnastik med sin fot igen. Efter det gick vi hem och jag lagade mat som vi åt sen när Johan kom från jobbet. Sen kom mamma och hämtade Sara.



Imorse låg jag & Lucas och sjöng och myste en stund i sängen innan vi gick upp. Jag åt frukost och Lucas lekte i sin lära-gå-stol, när Lucas somnade så såg jag ett avstnitt av Ghost whisperer. Efter det så duschade vi, precis när vi kommit ut ur duschen så ringer mamma. Hon frågade om vi kunde ta bussen till norgårdenskolan tillsammans med Sara, hon skulle ta svininfluensavaccinet. Så jag gjorde mig iordning och bäddade ner Lucas i vagnen och gick ner till stan och mötte Sara. Åkte till skolan, väntade på att Sara skulle få sprutan och åkte till stan igen. Gick från stan hem till mamma och åt lite.






"Stör inte, jag läser!"


Sötnos ♥

Tisdag

Idag var jag och Lucas på öppna förskolan :) Det var riktigt många där idag, både mammor med barn i magen och utanför. Det fanns massa pysselsaker framme, så dom flesta gjorde kransar till dörren.

När vi kom hem så åt Lucas lite och sen busade vi, sen kom även Johan hem. Så då skrev vi en matlista och så åkte Johan och handlade och sen lagade jag mat som vi åt framför "Ghost whisperer".
Nu ska vi snart gå och lägga oss, jag är riktigt trött nu faktiskt.




Lucas på öppna ♥



Kransen som jag gjorde. Hänger på våran dörr nu :)

Öppna förskolan

Idag ska jag & Lucas till öppna förskolan, äntligen! Har inte vart där på 3 veckor eftersom vi har vart förkylda. Men nu är vi friska och dessutom är det fint väder! Så skönt att det inte regnar!! :) Ska bara äta lite och sen ska jag bädda ner Lucas och gå ut och njuta av solen, för vem vet när det börjar regna igen.




Lite bilder från söndagen då jag, Johan och Lucas åkte till överby.


Hittade en snuttefilt med pingu. Visade den för Lucas och då sträckte han sig efter den och ville inte släppa. Den va så mjuk och gosig så jag kunde inte låta bli att köpa den, Lucas tredje pingu :)



Potatis & majs var ingen höjdare


Sötfis ♥

uppdatering från helgen

Har inte skrivit något på några dagar nu. Så jag tänkte uppdatera lite från helgen nu medans Lucas sover.

I fredags kväll lagade Johan kyckling och pommes som vi åt till den nya wallander :) Sen såg vi på cirkus möller och åt lite godis. Efter det så bestämde sig Johan för att åka till Ed, han skulle åkt på lördag morgon egentligen men då hade han fått åka 06.00. Så då åkte jag och Lucas bort till mamma och Emma, såg på tv och sen sov jag & Lucas i Fridas säng (Frida va hos pappa).



På lördagen så sov Lucas ända till halv 8 utan att vakna en enda gång under natten, skönt! Men sen ville han istället inte somna om efter att han hade ätit som han brukar göra, men det gjorde inget för jag var inte speciellt trött då heller. Så vi låg och myste och pratade en stund innan mamma/mormor kom in. Så åt vi frukost och gjorde oss iordning, gick sedan bort till Ulrika för mamma och Emma skulle klippa sig och efter det åkte vi upp till östrabo och hälsade på Frida och hennes klass på öppet hus. Var där och kollade en stund innan vi åkte tillbaka till Ulrika, kvart över 1 skulle jag klippa mig så mamma och Emma tog med Lucas i vagnen och gick en sväng på stan.
När jag hade klippt mig så åkte vi hem till mamma & Emma och fikade. Lucas fick två presenter eftersom han blev 4 månader den 19. På kvällen kom Johan dit, han hade vart i Ed och jagat men dom hade inte fått nåt tyvärr.







Lucas med sina presenter :)



Han fick även 3 olika matburkar, smakade på blåbär på kvällen :)




Ganska gott faktiskt :)


"Jag kan själv"


Kladdigt blir det



Mys hos Emma :)


Myskatter

Ny design

Har gjort en ny design, med jultema. Vet inte om jag är nöjd, kanske ändrar lite om jag kommer på något bra.

Vad tycker ni? :)



Har även lagt till några nedräkningar till tex julafton i menyn.

Tiden går fort när man har roligt!

Oj vad fort tiden har gått idag, kollade på klockan och då var den redan kvart över 4. Hade tänkt att jag skulle hunnit lägga ihop en mapp med bilder som ja ska framkalla, men ja har inte hunnit det (idag heller). Får se om jag kan göra det ikväll eller imorn istället. Idag har jag och Lucas busat massa ♥ har även börjat på en ny design till bloggen.





Igår gick jag och Lucas hem till Melissa & Vincent vid 11 :) Va i deras lägenhet en stund, barnen busade och vi pratade. Sen gick vi ner mot stan i regnet, gick till bvc en sväng och medans Melissa & Vincent var inne hos Malin så passade Lucas på att äta lite. Efter det blev det en snabb sväng till Mcdonalds där vi åt varsin hamburgare innan vi gick hem  till Melissa igen. Efter lite mer bus och prat så gick jag & Lucas hemåt vid halv 5, men vi hann inte längre än till Norrskolan innan Johan kom och hämtade oss så att vi slapp gå i regnet.
Blev en riktigt trevlig dag trots det trista vädret!



Buspojkarna :)

Onsdag

Idag har jag och Lucas vart på bvc, Lucas är nu 69 cm lång och väger 8 kg :) Han bara växer och växer ♥ Så fick jag sprutan med svininfluensavaccinet. Än så länge har jag inte kännt nåt större efter den, har vart lite tött under dagen bara. Men jag lär väl få ont i armen snart, det har typ alla som jag känner fått efter sprutan.

Ikväll ska Lucas va hemma med sin pappa medans jag sitter på handledarkurs till körkortet i 3 timmar.. Lagom kul. Ska dit med Frida som oxå ska börja med sitt körkort nu och mamma, pappa, min morbror Andreas (som båda mina kusiner har övningskört med) och farmor (som har bidragit med pengar till körkortet, Tack!). Kursen är 17.00-20.00 tror jag.



Har dessutom gjort en liten ändring på headern, tog bort en bild och la till en bild på förlovningsringarna. Ändrade även stilen på texten.


Gör mig glad :)

Ni glömmer väl inte att rösta på min blogg i tävlingen om att bli veckans blogg? Skulle bli väldigt glad då!

Gå in på - http://jessicalillsmeds.se/2009/november/dem-som-gatt-vidare-ar.html

:(

Det blir ingen öppna förskolan för mig och Lucas idag, jag är fortfarande förkyld :( Fan.. Jag som ville dit idag, vi har ju inte vart där på länge nu... Men jag vill ju inte gå dit och smitta någon annan, vet ju själv att man inte vill att någon kommer dit när de är sjuka. Måste ju tänka på våra små, det är ju inte kul om dom blir sjuka.
Aja, jag och Lucas får busa här hemma istället och så hoppas jag att vi kan gå nästa vecka!!

Måndag igen.

Igår va vi ute på torp med mamma & Emma, köpte två julklappar så nu har vi iaf börjat lite. Sen åkte vi hem och städade lägenheten och lagade mat innan mamma, Emma och Sara kom hit. Wilma och Elvis lekte medans vi andra såg på film.


Idag har det inte hänt något speciellt. Johan har vart på jobbet igen och jag & Lucas har vart hemma och myst. Har tagit lite bilder på Lucas i tomtedräkten, ska plocka ihop en mapp med bilder och framkalla så att jag kan göra julkort och fortsätta med Lucas album :)


Imorn ska jag och Lucas förhoppningsvis till öppna förskolan :)






Sötnos ♥





Kalas för Sara

I lördags hade Sara kalas :) Det bjöds på god mat och efterrätt!


Lucas hos mormor



Lisa har fått glasögon, riktigt snygga!




Mat


Man blir trött av att va på kalas ♥


Lucas hos gammelmorfar


Elin & Lucas, samma min på båda ;)


Lisa & Lucas :)




Paketöppning :)


Elin


Elvis & Wilma


Frida hade sytt en tröja till Lucas, jättefin!


På kvällen när alla andra hade åkt hem så åt vi smörgås och såg på tv hos mamma :)

Lördag förmiddag













Busunge♥

Rösta, så blir jag glad!

Jag är med och tävlar om att bli Veckans blogg på Jessicas blogg. Så jag skulle bli väldigt glad om ni ville rösta på min blogg! Är nummer 14 i listan. Röstningen avslutas på onsdag kl 22.00.


http://jessicalillsmeds.se/2009/november/dem-som-gatt-vidare-ar.html



Så snälla snälla snälla, rösta på min blogg!

Lucas

Lite bilder på världens sötaste! ♥







Godistjuv ;)










Till alla läsare..

Ni är väldigt dåliga på att kommentera!!

Jag har mellan 30 och 50 läsare per dag, men det är sällan jag får över 2 kommentarer på ett inlägg.. Kom igen nu alla underbara besökare, kommentera mera! :)

Fredagen den 13

Idag har jag & Johan vart tillsammans 2 år och 7 månader! ♥ Dagen började lungt hemma med mys och bus med Lucas. På förmiddagen så bäddade vi ner Lucas i vagnen och tog på oss varma kläder och gick ut, det snöade :) Gick ner till stan och hämtade våra ringar som äntligen hade kommit!




Sen kollade vi lite i affärer innan vi gick till Harry´s och åt mat. Jag åt fläskfile med klyftpotatis och Johan åt hjortfile med klyftpotatis, jättegott! Lucas låg i vagnen och lekte med sin pingu :) Till efterrätt tog johan någon espresso kaka och jag åt marängswiss, Lucas gillade oxå maräng :) Notan slutade på 744 kr. Men det var mysig att gå ut och äta tillsammans!



Gott att smaka på maräng :)

Grattis!

Idag fyller Lucas moster 13 år!



GrattisGrattis ♥

Mysdag med mina älsklingar!

Idag har det inte hänt något speciellt. Johan är fortfarande sjuk, men jag och Lucas är friska än så länge. (Peppar peppar) Idag har vi bara myst hemma och sett på tv.














Världens sötaste ♥

Tisdag



Det va godare med päron/hallon kräm :)




Lucas tittar på Bolt :)

Måndag

Idag gick jag och Lucas upp vid 9, åt frukost och busade lite. Vid halv 11 kom Johan hem, blev rätt förvånad när jag hörde att någon låste upp ytterdörren. Men han har blivit sjuk, stackarn!

Vid 1 bäddade jag ner Lucas i vagnen och gick ner till stan för att lämna tillbaka en film på hemmakväll. Hyrde även 3 nya filmer och handlade lite mat innan vi gick hem igen. Filmerna jag hyrde var, The proposal, Knowing och Benjamin Buttons otroliga liv.

När vi kom hem så lagade jag mat och så såg vi på Knowing. Nu ikväll har vi inte gjort så mycket, myst i soffan med varm nyponsoppa och vaniljglass & sett på ullared och grannfejden. Ska strax gå och lägga oss.

Godnatt




Ni glömmer väl inte att kommentera? :)

Söndag

På söndagen efter badet åkte vi till stan och köpte en tomtedräkt till Lucas :) Sen åkte vi hem till mamma och Emma och åt mat. Efter maten så tog vi fram en karta, vi planerade vägen till och från Italien. Vi ska dit runt midsommar nästa år, och vi ska åka bil. Så vi ska stanna på olika ställen för att sova och kolla på saker :) Innan vi åkte hem hann jag även göra ett armband. På kvällen hemma så såg vi på sista Johan Falk filmen, riktigt bra! Synd bara att det är sista, hoppas att det kommer flera!


(Klicka på bilderna för att se dom större)


Myspissar!


Mitt armband





Sötnos ♥

Första gången!

I söndags åt Lucas barnmat för första gången :) Potatis och morotspure, han tyckte inte att det var speciellt gott :P






Trollunge ♥

Fars dag!

Igår va det fars dag! Gjorde varm choklad och tog fram lite frukost och så fick Johan ett paket av Lucas :) Han fick en t-shirt och ett par kalsonger. Efter frukosten såg vi på femte Johan Falk filmen.


När filmen var slut så åkte vi till badhuset alla 3 :) Det va riktigt mys! Lucas dykte för första gången.




















Mys med familjen i badhuset! ♥

Lördag i Ed

I ed blev vi bjudna på jättegod mat, potatis och älggryta. Och till efterrätt blev det frukt som vi doppade i smält choklad, jättegott! Carina fick en kajal av oss i present. Jag och Johan fick förlovningspresenter och Lucas fick mjuka klossar :)
















Busunge ♥

Bilder från lördag förmiddag

Här kommer lite bilder på Lucas från lördag förmiddag innan vi åkte till Ed.





Mys i sängen på morgonen ♥






Leka i gå-stolen medans mamma gör sig iordning :)






Hmm, vilken ska jag välja?

Fredag

På fredagen var vi ju hos mamma och Emma och åt tacos och såg på tv. Tänkte lägga upp lite bilder på Elvis och Wilma :)  (Klicka på bilderna för att se dom större)

















Ni glömmer väl inte att lämna en kommentar när ni besöker bloggen? :)



Torsdag

Har inte hunnit uppdatera på bloggen på några dagar nu. Men nu sover Lucas så då tänkte jag försöka hinna uppdatera lite.

Bilder på Lucas i torsdags :)




Lucas med sin nya bok :)

Snabb uppdatering

Igår åkte vi till stan för att kolla om ringarna hade kommit, men det hade dom inte.. :( Så vi åkte hem till mamma och Emma för att hämta en tablett som Elvis skulle äta, men istället så bestämde vi att vi skulle stanna där under kvällen och äta tacos. Så jag och Lucas stannade hos mamma medans Johan, Emma och Sara åkte till affären för att handla lite godis, Johan köpte lösgodis för 100 kr... Och sen åkte dom upp till våran lägenhet för att hämta Elvis och lite andra saker.

Så på kvällen så sprang Elvis och Wilma runt helt galna och kastade sig på varnadra, kul att dom kan träffas ibland och leka! Vi andra åt tacos och såg på idol och cirkus möller. Efter det åkte vi hem.


Idag ska vi till Ed och fira Johans mamma som fyllde år i måndags! :) Kommer hem senare ikvöll igen. Och imorn ska jag, Johan och Lucas till badhuset :) Efter badhuset ska vi hem till mamma och Emma för att planera lite inför italien resan som blir nästa sommar. Tror vi blir 18 stycken som ska till Italien tillsammans :)


Nu ska jag gå och göra mig iordning.
Hoppas ni får en bra dag!

Äntligen fredag!

Idag mår jag bättre, jag fryser inte och ingen huvudvärk. Men det blir nog en lugn dag hemma ändå, är inte så jättepigg och så regnar det ute.. Men i eftermidda när Johan slutar så ska vi ner till stan och kolla om ringarna har kommit, gjorde aldrig det igår eftersom jag inte mådde så bra.

Nu sover Lucas, vi har sjungt lite sånger och läst böcker :) Så nu tänkte jag se lite på one tree hill. Kanske tar fram lite av glassen som Johan köpte igår ^^

Neej...

Känns som om ja börjar bli sjuk... Ena stunden är jag jättevarm och ibland fryser ja. Har dessutom jätteont i huvudet och är helt slut. Vill inte bli sjuk :(

Nu ska jag sova! Godnatt

Torsdag

Trist väder ute idag, med regn och blåst. Men jag och Lucas va tvugna att gå ut idag iaf, skulle till bvc vid halv 12 :) Så jag bäddade ner Lucas i vagnen med ett varmt täcke och gick dit. Nu väger Lucas 7770, nästan 7,8 kg och han är 67 cm lång. Stora killen! ♥ Fick även reda på att jag har möjlighet att ta sprutan med influensavaccin vecka 49.

När vi var klara gick vi ner till stan en sväng. Kollade lite på kläder till Lucas, men jag köpte inget. Hittade en jättesöt tomtedräkt med tomteluva i Lucas storlek. Vill ha en sån till Lucas! Ska ner till stan sen när Johan kommer hem igen, ska se om ringarna har kommit efter att ha blivit graverade :) Så då kan jag visa honom tomtedräkten.
Sen gick vi till bokia, hittade massa söta böcker för barn. Tror att jag ska köpa några till Lucas i julklapp :) Men jag kunde inte låta bli att köpa en idag, köpte en tygbok "Ovanliga musen".

Sen gick vi hem och värmde oss, myste i soffan och åt lite. Lucas har vart lite varm och gnällig nu efter vi kom hem, nu har han lyckats somna. Hoppas att han inte håller på att bli sjuk!
Nu ska jag se på Ghost Whisperer.

Onsdag

Idag har vart en lugn dag hemma. Sov ganska dåligt inatt, så jag och Lucas har myst i soffan. Dessutom har jag haft tvättid så jag har inte orkat gå iväg och hitta på nåt. Nu ikväll har vi ätit pannkakor som Johan gjort och sett på bonde söker fru. Just nu ser vi på oskyldigt dömd :) Ska nog sova när det är slut, är ganska trött.

Imorn ska jag & Lucas till bvc :)










Världens sötaste ♥






Mina älsklingar ♥

Elvis


Sötiskatt

Tisdag

Idag skulle vi egentligen ha gått till öppna förskolan, men jag är förkyld så vi stannade hemma istället för att inte riskera att smitta ner någon. Så idag har jag och Lucas sjungt, läst lite böcker, busat och myst massa! ♥
Vid halv 5 ska jag möta Sara på kampenhof för att sedan följa med henne till sjukgymnasten.







Böcker är spännande saker med massa färger och roliga att känna på :)









Lära-gå-stolen är rätt rolig den oxå :)




Bilder från igår


Spegeln är rolig :)



Busunge ♥





Lucas busar med pappa :)

Måndag

Igår regnade det ute så jag hade tänkt att jag och Lucas skulle vara hemma och mysa. Men så ringde min mormor och frågade om vi skulle me henne och Sara ner på stan och äta lunch. Så istället för att krypa ner i soffan så gjorde jag mig och Lucas iordning, bäddade ner Lucas i vagnen med massa goa filtar och regnskyddsöverdrag på vagnen och tog ett paraply och gick ner till stan för att möta mormor och Sara. Vå åt lunch på köket :)

När jag ändå va nere på stan så passade jag på att köpa en farsdag present till Johan från Lucas. Även om Lucas är för liten för att välja något själv, så ska han såklart få ge något till sin pappa på farsdag ändå! :)

Sen köpte mormor med sig lite bullar och så gick vi upp till våran lägenhet och fikade lite. Jag och Johan fick lite presenter av mormor och Sara :) En elljustake i form av ett luciatåg, en liten tomte och knäckformar. 




Lucas hos moster Sara :)




Lucas tyckte om knäckformarna :)


Vid halv 5 kom Johan hem och ungefär samtidigt så kom morfar och hämtade mormor & Sara. När Lucas hade ätit lite och Johan ätit upp bullarna som blev kvar så åkte vi ut till torp. Johan köpte kalsonger och ett spel till play station för pengar som han hade fått i present av Tc. Sen handlade vi lite mat innan vi åkte hem igen.




Söndag

Söndagen blev en lugn dag. Jag satt och grejade lite med bloggdesignen och Johan va ute och bytte däck på bilden. Senare på dagen så badade jag, Johan och Lucas :) Efter badet gjorde Johan vofflor som vi åt med sylt och glass. Vid halv 6 åkte vi hem till mamma för att hämta Elvis, blev kvar där en stund och fick god mat. Efter det åkte vi hem och såg lite på tv innan vi gick och la oss.



Innan badet, sötnos ♥




Bada med pappa :)



Man blir trött av att bada



Massa vofflor


Mums!

-

Lite bilder från söndag morgon.














Kräftkalas

På lördag kväll vid 7 åkte vi ut till Johans faster Lisbeth och hennes man Uno på kräftkalas :) Massa god mat och efterrätt, trevligt sällskap och mycket prat & skratt! Jag, Johan & Lucas åkte därifrån vid 12, och sen hämtade Johan dom andra vid halv 4.


Lite bilder från kvällen.















Kräftkalas








Johan fotograferade med en röd servett framför blixten











Johan lärde sig att svampbob fyrkant är en svamp och inte en ost! ;P

Lördag

Tänkte uppdatera lite från helgen. Men blogg.se är segt när man ska ladda upp bilder idag, så jag får ta lite i taget.
I lördags åkte vi till Ed :)



Matchande kläder ;)


Kärlek på hög nivå!

I fredags förlovade vi oss, jag & Johan! ♥



♥ 13 april 2007 - 30 oktober 2009 ♥

Ny design

Sitter och leker lite med utseentet på bloggen. Har lärt mig en del nytt, tex som att lägga in en ram runt inläggen, byta bakgrundsfärg på menyn och rubriken till inlägget. Har även lärt mig hur man lägger in en mening eller ett ord så att det kommer automatiskt i slutet av varje inlägg, på min blogg står det Fia.

Dessutom har jag gjort en ny header med bilder. Vad tycker ni? :)



Har även gjort en design till min systers blogg :) Gå in och kika på Fridas blogg!