Lördagen 23/11

Den 23 november packade vi in oss i bilen för att åka till Borås och hälsa på min lillasyster Frida. Vi har ju alltid hittat på något speciellt på Lucas födelsedagar och såklart ska vi hitta på saker även när Kasper fyller år. Dock så jobbade ju Johan på Kaspers födelsedag så vi bestämde att vi skulle hitta på nåt helgen efter istället. Så de blev ett besök på vattenpalatset i Borås med min syster, båda mina barn älskar ju att bada så det kändes som en grej som skulle uppskattas av båda två, och det gjorde de! 


Låt er inte luras av bilderna från bilresan, såhär lugnt var det inte! Kasper var arg och sur större delen av vägen, tills han till slut somnade... Men fram kom vi iaf tillslut, med ett par små stopp längs vägen. 

Väl framme i Borås så blev vi bjudna på lunch hemma hos Frida och Kasper fick kläder i present. 

Låter bilderna tala för sig själva, vi hade väldigt roligt på vattenpalatset. Barnen var lika vilda som vanligt i vattnet, blev bara en kort paus med lite fika. 
Var en trött liten kille som somnade i bilen innan vi ens kom ut från parkeringen, och han sov sen vidare en bra stund efter vi kommit hem till Frida igen. När vi kom tillbaka till Frida så kom även mamma, Emma & Mira dit. Johan & Emma stannade kvar med barnen i lägenheten medans jag, mamma & Frida åkte och handlade mat till kvällen. 

Blev en mysig kväll, barnen lekte, vi åt god mat och godis. Vi kollade även på en rolig film innan vi bäddade åt oss alla i vardagsrummet. 
 

22/11


På förmiddagen den 22 november lämnade jag barnen hos mormor/gammelmormor & morfar/gammelmorfar. Dit kom även min kusin Elin. Jag åkte till tandläkaren för att sen åka tillbaka till mormor. 

När jag kom tillbaka så var Elin och barnen på väg ut till lekplatsen, så jag följde med dit och så lekte vi en stund innan lunchen var klar. 

Sen blev det mer lek inne innan vi åkte hem igen. 

21/11 - Kaspers 1-års kalas

På kvällen på Kaspers födelsedag hade vi kalas. Han fick massa paket, även nu förstod han inte riktigt vad man skulle göra med alla paket. Moster Sara hjälpte honom att öppna paket. 


Varför öppna paketen när man kan sitta på dom? 

Lek med alla nya grejer

Vi gjorde pizzasallad & 4 olika sorters pizza som vi bjöd på. Lucas var snabb med att bestämma att han skulle sitta bredvid både morfar & farfar!

Tårta, rulltårta och minimuffins som jag bakat


Jag stod och väntade på att få en bild när Kasper tryckte i sig tårta och kladdade. Men Kasper tog skeden och smakade lite försiktigt på tårtan, sen tog han marsipanbilen och smakade lite på innan han var klar. Tårta var inte alls något som var speciellt gott enligt honom. 


Lucas fick också några presenter

Presenterna

21/11

Johan jobbade under dagen på Kaspers födelsedag, så de var bara jag och barnen hemma. 

Kasper "hjälpte" mig att baka till kalaset

Vincent kom över och så lekte barnen medans jag städade och fixade lite

På eftermiddagen när pappa kom hem blev det mer paketöppning

Kasper 1 år! ♥

Den 21 November fyllde lillfisen 1 år, det firades såklart med sång och paket i sängen! ♥ I början satt han mest och tittade och skrattade åt alla paketen, förstod inte alls vad man skulle göra med dom men de va roligt att dom stod där i sängen iaf. Lucas fick hjälpa honom att börja öppna ett paket så han såg hur man skulle göra. Så sen med lite hjälp av storebror så var tillslut alla paketen öppnade. Även Lucas fick ett paket då jag hade gjort varsin namntavla till killarna. 

 

20 November



 
 
 

Tisdagen 19/11


Tisdagen den 19 november var det dags för mig att jobba igen, men jag började kl 12 så jag hann följa med Kasper på hans första tandläkarbesök innan. Det gick så bra hon tandläkaren, hon fick titta på Kaspers tänder och han fick en tandborste som han vägrade att släppa. 

Efter jobbet fick vi besök av Emma & Tc, så åt vi tacos och kollade på fotboll under kvällen.

Måndagen 18/11 - Öppna förskolan & besök



Efter frukosten gick jag & killarna till Öppna förskolan här i Högsäter. Visste inte att de fanns här, men så fick jag en fråga av Emma, som också bor i Högsäter med sin dotter, om vi ville följa med dit. Så det blev massa lek i ett par timmar för barnen och så bjöds det även på lite fika innan vi gick hem. 


Lillfisen somnade på 2 sekunder när jag la honom i vagnen. 


Lite senare fick vi besök av Cristina och lille Vincent :)

14-17/11

Jobb för mig och pappadagar för Lucas & Kasper.

 

Från oss till er


 

Emaus 13/11

Onsdagen den 13 november åkte jag & barnen till Emaus tillsammans med mamma, Mira & Sara.
Här är lite bilder från Emaus, låter dom tala dör sig själva. 


 
 

Tisdagen 12/11




Busungarna leker inne, fullt ös hela förmiddagen! Vi hade inte hunnit ta ut det gamla skrivbordet så barnen hade två skrivbord i vardagsrummet att gömma sig under och klättra i nya hyllan. 

 Ute och leker i leran

Måndagen 11/11


Morgonmys framför en film & slicka av smörkniven efter lunchen. 

På eftermiddagen åkte vi hem till Lina, Olof & barnen. Fullt ös på barnen som vanligt, dom har verligen roligt ihop. 

På kvällen blev det, efter Lucas önskemål, pannkakor till kvällsmat. 



Lillfisen gillar vårat nya skrivbord med hylla, blir en koja under skrivbordet och så kan man klättra i hyllan och leka titt-ut.. 

Ny design

Äntligen har jag fixat lite jul på bloggen, den förra designen va så höstig och eftersom de är "höst" med regn och storm ute även nu i december så kände jag att det iaf kunde vara lite jul & snö på bloggen! Vi fick ju iaf två dagar med snö så jag hann få lite snöbilder på barnen :) Jag vet att jag ligger efter jättemycket på bloggen igen, men tiden till dator finns verkligen inte, så nu slängde jag bara in en ny design lite fort. Så får jag komma ikapp med bloggen efter jul igen! 

Gamla designen



 
 

Söndagen 10/11 - Fars dag



Söndagen den 10/11 var det fars dag. Johan hade sovit uppe hos sina föräldrar natten till söndagen så han var inte hemma på morgonen. Jag & barnen åkte upp dit efter frukosten. Så lekte dom med lego tillsammans med pappa, famor, farfar, farbror Emil & faster Carro. 

 Jag & barnen följde med deras farmor till hennes föräldrar och fikade, blev även massa lek där. 

Köpte med oss fars-dag present till Johan från barnen. Lucas valde en blomma & en tidning, sen köpte vi en lott och 2 par kalsonger hade vi köpt några dagar tidigare. Så fick han det på kvällen. Blev ännu mer legobygge innan vi åkte hem. 

Lördagen 9/11


Killarna leker på rummet när dom vaknat



Kasper börjar gå mer & mer och han älskar verkligen musik & att dansa!


Badar & leker

Vilar/sover efter bad & lunch

På eftermiddagen åkte jag & barnen på kalas för lillasyster/moster Sara. Blev bjudna på god fika och sen efter kalaset stannade vi kvar och åt mat där också. Sara fick pengar av oss i present, bara de hon önskade sig. Men Lucas ville ge Sara en present så han valde en rosa ros som han fick köpa till sin moster.


Myser framför en film på kvällen

 Lillfisen leker med Pippi-huset

Fredagen 8/11

 


Busarna vid lunchen 


Besök av Melissa & killarna. Barnen ska alltid dra fram varenda leksak så att man inte kan gå på golvet. Tvingade dom att städa så att de gick att leka på golvet. 




Sen blev de en promenad till affären för att handla lite. 

När vi kom hem så möblerade jag om i Lucas rum, tog ut en av bokhyllorna och tog in växasängen. Så nu är det ett rum till båda killarna, så får dom ha de tillsammans ett tag. Båda är ändå där inne hela dagarna och leker tillsammans. Kasper hatar spjälsängen så han sover i våran säng, så jag tänkte att han kunde testa sova i växasängen. Dock sov han bara där 2 timmar den kvällen/natten, men nu står den iaf klar där när han vill sova där inne.

Torsdagen 7/11

Torsdagen den 7 november åkte vi hem till Emma och hälsade på, hon & Tc har köpt hus ca 10 minuter (med bil) från oss så vi åkte dit för att titta på huset och även mysa med dom små söta kattungarna :) Vi fikade & pratade, barnen lekte med kattungarnas storebror som var riktigt lekfull och snäll mot barnen. Sen bestämde vi oss för att åka till Ikea, så de blev lunch där och även lite shopping innan vi åkte hem igen. 

Kasper leker med Arragon, Lucas myser med kattungarna & mamma Rose håller ett vakande öga på mina vilda barn


Lunch på Ikea

Busungarna på Ikea

Kasper undersöker nya skrivbordet

Onsdagen 6/11

 

Killarna grejade med lego på morgonen


Lucas ringde och pratade med gammelmormor (han använder högtalaren).
Och Kasper skulle ju såklart också prata i telefon!

Fick besök av Melissa och killarna



Ultraljud 5 november


Tisdagen den 5 november fick jag följa med Melissa på ultraljud. Eftersom jag skulle jobbat den dagen så var ju Johan hemma med barnen. Var väldigt roligt att få följa med på ultraljudet! Väntar minst lika mycket som Melissa på att bebis ska komma! ♥ Vi fick veta att vi har gissat helt fel om vem som gömmer sig i Melissas mage, det visade sig vara en liten kille, så de blir 5 killar i ligan hemma ♥


Efter ultraljudet passade vi på att åka till Överby, är inte speciellt ofta vi är iväg utan barn båda två samtidigt. Så vi började med lunch och sen kollade vi runt i olika affärer och vi hann även PROVA kläderna som vi tittade på när vi inte hade 4 vilda killar med oss. Dock hittade vi inte speciellt mycket att köpa, men de va skönt att bara kunna gå i lugn och ro i affärerna. 

Köpte iaf en pepparkaksdräkt till Lucas och en tröja till mig. 

Måndag 4/11



Melissa & killarna var här umder dagen, barnen lekte och det var fullt ös som vanligt!


Åt mat hemma hos Melissa på eftermiddagen

Klockan 5 var det dags för fotboll för dom stora killarna. Dom små killarna var rätt så rastlösa under tiden, dom hade nog velat vara med dom också. 

Tors 31/10-Sön 3/11

Nu är jag tillbaka igen, kanske bara för idag, kanske flera dagar eller kanske till och med en månad. Låg ju efter heeela sommaren med uppdateringen här på bloggen och i slutet av oktober kom jag äntligen ikapp. Och jag vet att jag då skrev att jag skulle försöka uppdatera mycket oftare, och det är något jag verkligen vill. Men tiden till dator finns knappt just nu, trodde de skulle bli lättare efter sommaren när man inte är ute hela dagarna. Men vi lyckas ändå ha väldigt mycket planerat dom dagarna jag inte jobbar och även om vi bara skulle vara hemma nån dag så tar barnen och allt annat som måste göras hemma så mycket tid att datorn & bloggen får vänta. På kvällarna skulle jag kunna blogga lite, men just nu lägger jag mig hellre i soffan tillsammans med Johan och kollar på Walking Dead efter att jag eller han kommit hem från jobbet. Så nu tänkte jag uppdatera lite här på bloggen, men jag tänker inte lova att de kommer bli varje dag. Jag vill blogga, jag vill kunna gå tillbaka och titta på de vi gjort. Så det är för min skull jag tar ikapp med uppdateringen. Men det är även kul om det är några som orkar stanna kvar och läsa när jag väl får tid att blogga. Roligare att logga in på bloggen och se nån fin kommentar :)
 
Börjar med en jobbhelg för mig, i slutet av Okt-början av Nov. Jag jobbar ju som sagt tors-sön jämna veckor och tisdagar ojämna veckor just nu. Och då är barnen hemma med pappa. 

Efter jobbet på torsdagen så mötte jag upp killarna hemma hos svärföräldrarna där det var kalas för barnens farmor. Bjöds på tomtegröt och fika. Barnen lekte och det var två trötta barn i bilen på väg hem den kvällen.


Fredagen, Killarna kollade på Despicble me 2 när jag åkte till jobbet. Och en arg liten kille när jag kom hem. Han lägger sig alltid på mage och backar när han inte får som han vill. 

På lördagen skulle Johan iväg så barnen var hemma hos mormor & bonusmormor under dagen. Dom åt godis, lekte och var på cirkus på museet. 

Två trötta killar på lördagskvällen 
På söndagen lämnade jag Kasper hemma med två pirater och åkte till jobbet. Sen kom jag hem till ett nystädat hus och dukat bord med tacos!