Baka hos mormor

I måndags var dagis stängt, så Lucas & jag var hemma från skola/dagis. När Lucas hade sovit en stund på förmiddagen så tog vi bussen ut till min mormor & morfar. Där blev vi bjudna på jättegod lunch och sen började vi baka :) Jag slängde ihop dubbel sats med lussebullsdeg och så gjorde jag & mormor bullar av det. Lucas var inte så intresserad av att baka bullar, han ville hellre leka med bilar och morfar var ute i förrådet och fixade lite med dom nya dörrarna som han satt in. När vi sen skulle stoppa i russin i bullarna så ville Lucas hjälpa till :)

När bullarna var klara så bakade vi pepparkakor, jag hade med mig deg som jag hade gjort under helgen. Nu var även Lucas med och bakade, han gjorde en hel plåt med kakor innan han tröttnade. Han var jätteduktig och både kavlade och tryckte kakor :) Sen bakade jag & mormor upp resten av degen. Mycket lussebullar och pepparkakor blev det! Johan kom dit när han slutat jobbet och så fikade vi på smörgås och varm choklad innan vi åkte hem.


1 advent

Idag är det ju 1 advent, men jag tycker inte att det känns som det.. Känns inte som om det är slutet av november alls, det bara regnar & blåser ute och istället för att man behöver skotta snö så är det översvämningar i stan.. Jag vill ha snö nu!! Blir ingen riktig vinterkänsla annars tycker jag..

Men vi har haft en mysig 1 advent iaf! Vi åkte till Lucas faster och bakade pepparkakor :) Lucas va så duktig och både kavlade och tryckte ut kakor! Men han okrade inte så jättelänge, efter en stund ville han hellre leka med Sebbe och kolla på Ice age. Många pepparkakor blev det och sen fikade vi på några stycken med julmust och lussebullar som Carro hade bakat dagen innan.


Vattenpalatset

Lördagens familjenöje blev en tur till vattenpalatset! Vi åkte dit med Melissa, Marcus & ders barn Vincent & Linus :) Det var aldeles för längesen vi var på något badhus med Lucas nu så det var verkligen på tiden. Lucas blev jätteglad när vi kom dit! Både han & Vincent var helt vilda i vattnet :) Lucas älskade vattenrutschen, "åka tunneln igen!" sa han hela tiden. Efter ett par timmar när vi skulle hem igen så ville han inte följa med, han skulle bada mer. Så vi får försöka åka och bada snart igen. När vi kom hem så blev det hemmagjord pizza till middag.


Pepparkaksgubbe ♥

I förmiddags så tänkte jag ta lite kort på Lucas med pepparkaksdräkten till julkortet. Men han ville inte riktigt sitta stilla, ett par kort fick jag men inget till julkortet. Så vi får försöka en annan dag istället och se om han vill då istället. Världens sötaste pepparkaksgubbe är han iaf! ♥


Imorse åkte tomtarna & ljusstakarna fram!




Finaste!

Ett par bilder från igår eftermiddag. När Johan kom hem från jobbet så åkte vi ut och handlade. Tog några kort på Lucas innan vi åkte, han hade sin nya fina röda tröja på sig :)


Mammas goa pojk, som ibland vill vara med på kort och ibland inte ♥


Två suddiga mobilbilder från när vi va ute på torp, hade inte kameran med mig. Men var tvungen att ta kort för han var så söt när han gick med händerna i fickorna ♥

Godnatt!

imag0265-1 (MMS)

Godnatt!


Lucas har bäddat ner sig i soffan och koll...

imag0256 (MMS)

Lucas har bäddat ner sig i soffan och kollar på sin nya favoritfilm Ice Age 3 :)


Vill ha snö, nu!

En månad kvar till julafton, var är snön?? För mig får snön gärna komma nu, så att det blir vinter på riktigt! Till helgen ska vi ställa fram ljusstakar och annat julpynt, men det känns inte lika roligt när det är helt grått och tråkigt ute.. Så jag hoppas att snön kommer snart!

Nu ska jag & Lucas cykla till dagis och sen cyklar jag vidare till skolan (jag kunde inte cykla till skolan/dagis så här sent i november förra året..). Slutar vid 3 idag och sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Måste iaf fixa lite till på en design som jag håller på med till en tjej. Och sen har jag några julklappar som jag håller på att fixa ihop. Mysa med Lucas ska jag också göra!!

Hoppas ni får en bra dag!


Våran tomtenisse förra året ♥

Nu blir det mat med mina killar!

imag0242 (MMS)

Nu blir det mat med mina killar!


Halva veckan..

Hej, nu är jag tillbaka igen. Har mycket i skolan så bloggen har hamnat lite åt sidan. Både måndag & tisdag har jag vart i skolan och nu sitter jag i skolan igen.

I måndags var jag i skolan 9-14, sen hämtade jag Lucas på dagis och så cyklade vi hem och myste framför en film. Plockade undan lite i lägenheten, pluggade, lagade mat och kvällen avslutades som vanligt med Criminal minds.

Tisdagen hade jag körlektion vid 11, vilket betydde att jag hade sovmorgon. Fast det tyckte inte Lucas för han vaknade halv 7 när Johan åkte.. Blev iaf en mysig morgon med min lilla skruttunge. Efter körlektionen så var jag i skolan till kl 3, sen blev det hämtning på dagis. En trött och trotsig unge följde med mig hem, förutom att han redan var gnällig så håller vi på att ta bort nappen helt på dagarna nu så blev det ännu mer gnäll för att han inte fick ha nappen när han såg på film.

Han får bara ha nappen när han sover nu, tidigare fick han inte ha den när han lekte. Men han fick ha den när han satt i soffan/vagnen/bilen. Men jag tycker att han börjar bli för stor för att ha napp alls nu så den ska bort! Än så länge får han ha den när han sover, men inte annars. Det funkar väldigt bra faktiskt, förutom när han är trött. Han frågar efter nappen ibland, speciellt när han ser på film. Men då brukar jag fråga när man har nappen och då svarar han "när man sover". Och sen är han nöjd utan, så förhoppningsvis så frågar han inte efter nappen på dagarna snart. På dagis har han den ju inte ens när han sover och det har han inte haft på väldigt länge där.

Jaja, från nappar till skolan igen. Idag kom jag till skolan vid 11 och ska vara här till kl 16. Har egentligen ingen lektion försen kl 15 då jag ska ha företagsekonomi i en timme. Men jag har en del jag måste plugga, terminen är ju snart slut. Så i eftermiddag blir det nog inte så mycket bloggat heller, vill ju mysa med min lilla älskling när vi kommit hem! Och när han har somnat så blir det ju criminal minds med min stora älskling som vanligt!

Ha en bra dag!


Lucas för exakt 1 år sen ♥

Nu säger jag godnatt och lägger mig bredvi...

imag0234-1 (MMS)

Nu säger jag godnatt och lägger mig bredvid min lilla älskling <3


Mat och Criminal minds.

imag0231 (MMS)

Mat och Criminal minds.


Söndagen

Söndagen hände det lite mer på. Johan sov kvar i Fredriks hus efter festen så han kom inte hem försen vid lunch. Men jag skulle övningsköra med pappa vid 10, Lucas fick följa med eftersom Johan inte var hemma. Tanken var att jag skulle köra en timme innan Lucas behövde hem och sova, men han somnade i bilen efter en stund. Så jag körde lite längre istället, vilket bara va bra. Sen när Lucas vaknade igen så mötte vi upp Johan och så gick vi till cactuz där pappa bjöd på lunch.

Efter lunchen så skulle pappa iväg så jag, Johan & Lucas gick en sväng på stan och kollade i affärer. Köpte skjorta och slips till Lucas som han ska ha på julafton, så nu har både Johan & Lucas kläder till jul. Bara jag kvar då. Jag provade lite kläder på vero moda, hittade ett par röda jeans och en svart klänning som jag tyckte om! Men jag ska fundera lite innan jag köper det och kanske kolla lite på andra ställen först också. Har ju iaf typ en månad på mig. 

Sen gick vi hem och bara myste resten av eftermiddagen/kvällen. Blev som vanligt ett par avsnitt av Criminal minds när Lucas somnat.


Lördag

Lördagen blev ganska lugn, på morgonen/förmiddagen så lekte Lucas med pappa och jag passade på att läsa bloggar i lugn och ro. När Lucas sedan somnade vid 11 så åkte Johan iväg till sin arbetskompis Fredrik, dom skulle iväg och hämta en bil som Johan har köpt. Johan stannade kvar hos Fredrik & Anna för dom skulle ha fest på kvällen. Jag var också bjuden, men eftersom Lucas va ganska förkyld så kände jag inte för att lämna bort honom.

Jag & Lucas åt lunch när han vaknade och sen myste vi i soffan framför en film. Sen frågade mamma om vi ville med dom ut till torp en sväng. Dom skulle bara handla mat men vi följde med för att komma ut en sväng och så fick jag övningsköra både dit och hem. Blev även en fika hos mamma & Emma efter handlingen innan vi kom hem och då var klockan redan 7. Så Lucas somnade jag jag såg på den nya Irene Huss filmen.


Fredag kväll

I fredags eftermiddag så kom mamma, Emma, Frida & Mira hit :) Johan hade gjort kyckling, potatisgratäng & sallad som vi åt. Till efterrätt blev det marängsviss! Sen blev det lite lek med barnen och så kollade vi lite på Idol. Dock så var båda barnen förkylda och trötta så vid 9 åkte dom hem och Lucas stensomnade i sängen, men det blev en trevlig fredagkväll iaf!


Fredag!

Sitter just nu i skolan och har webbdesign lektion, började halv 9 och den slutar vid 11. Just precis nu har vi en liten paus och börjar strax igen.

Lucas är hemma idag, Emma & Mira kom hem till oss imorse när jag skulle iväg. Igår blev Lucas förkyld och hängig, han hade ingen feber men jag tyckte ändå att han skulle bara hemma när han var snuvig och hängig. Så jag var hemma med honom till kl 12, då var jag tvungen att gå till skolan för att göra ett prov i religion så Johan kom hem från jobbet. Idag däremot så va Johan tvungen att vara på jobbet och jag kände att jag inte ville missa webbdesignen idag för vi har en del att göra och terminen är snart slut.. Så Emma var snäll och ställde upp som barnvakt även om de va kl 8 på morgonen, så hon & Mira är hos oss nu och leker med Lucas :) Lucas va pigg idag, men väldigt snuvig. Han blev superglad när Emma & Mira kom! :)

När jag kommer hem sen så ska Lucas sova en stund, Mira ska nog också sova då så jag vet inte om Emma & Mira går hem då eller om dom stannar kvar. Det får Emma avgöra vad som är bäst för Mira. Men i eftermiddag när Johan kommit hem så ska vi iaf bjuda Emma, mamma, Mira & Frida på middag så det ska bli trevligt! :)

Hoppas ni får en bra fredag!


Jag & min myskille ♥
(bilderna är tagna på morgonen i onsdags)


Busungen igår ♥



Svar på en fråga

Fick en fråga på bloggen för några dagar sen som jag inte har hunnit svara på. Så jag tänkte göra det nu, men Sara som har ställt frågan har tyvärr lämnat varken bloggadress eller mailadress så jag svarar här och hoppas att hon ser svaret!

Sara om Konstnären Lucas:
Jo Sofia jag har en fundering om hur du gör din blogg så snygg? Jag har också en blogg på blogg.se men jag kan ej ha kort osv på min. Betalar du i månaden för att få din snygga design eller hur gör du? Mvh Sara


Svar: Först vill jag säga tack, alltid roligt att höra att bloggen är omtyckt! Som svar på din fråga så betalar jag inte någonting för att ändra utseendet på bloggen. Jag gör egna headers i olika program och lägger sedan in dom här på bloggen. Andra saker som jag vill ändra på ändrar jag i stilmallen & kodmallen som ligger under design. Där lägger jag tex in bilder som jag vill ha på menyn, ändrar färg, text och storlek på saker mm.

Hoppas att du fick svar på din fråga! Du får gärna fråga om du undrar något annat :) Och du får även gärna lämna adressen till din blogg så att jag kan kika in där, om du vill.


Mamman pluggar religion och en snuvig & hä...

imag0186 (MMS)

Mamman pluggar religion och en snuvig & hängig Lucas tittar på Pippi på de sju haven.. Vid 12 kommer pappan hem till Lucas och mamman går till skolan och gör prov..


På väg hem från dagis 15/11

Några bilder från i tisdags när vi går hem från dagis, jag lyckades glömma kameran igen så det är mobilbilder igen.. Men Lucas var iaf pigg & glad och ville gå själv nästan hela vägen hem! 



1 Sötaste på väg hem! 2 Lucas älskar pinnar och ska alltid ta med en. 3 Mitt nya sadelskydd, så skönt nu när det är frost på morgonen. 4 "Varför ska du alltid ta kort?" 5 "Titta mamma, ett flygplan där uppe!" 6 FLYGPLAN. 7 Vila lite.. 8-12 Mamman leker med olika inställningar på kameramobilen, barnsligt men skoj!

Godnatt!


♥♥♥
(mobilbilder)

Pepparkakor, clementiner, julskum och glög...

imag0179-1 (MMS)

Pepparkakor, clementiner, julskum och glögg till criminal minds tillsammans med älskling!


Risgrynsgröt till kvällsmat!

imag0176-1 (MMS)

Risgrynsgröt till kvällsmat!


Katterna



My ♥


Lova ♥


♥♥


Några bilder på våra små katter. Dom är systrar men har väldigt olika personligheter!

My är lite egen, håller sig helst på avstånd till alla, utom Lucas. Hon ska absolut inte ligga i knät eller bli buren, som mest får man klappa henne lite om hon ligger i soffan eller självmant kommer fram till en. En liten buskisse är vad hon är, hon älskar att springa efter Lucas om han drar i ett snöre. På natten ska hon alltid ligga bredvid Lucas, helst på kudden och nära. Men det är bara Lucas hon vill nära!

Lova däremot vill ligga i knät hela tiden om hon får bestämma själv, det spelar ingen roll vem hon ligger hos bara hon blir klappad! Gosigare katt får man leta efter. Hon gillar också att jaga snöre efter Lucas, men det allra bästa är att få ligga i ett knä och bli klappad! På nätterna har jag ingen aning om vart hon sover, då vill hon tydligen inte mysa.

Dom har även väldigt roligt tillsammans! Dom leker, smyger på varandra, jagar, tvättar och myser med varandra. Så det var ett bra beslut att ta hem båda systrarna och inte bara en av dom som det var tänkt från början.


Körlektion och religion..

Sitter just nu i skolan, har egentligen ingen lektion idag. Men jag hade körlektion förut vid 9.45 så jag var ändå tvungen att lämna Lucas på dagis, och nu har dom precis ätit lunch där och ska sova. Så eftersom jag inte kan hamta honom riktigt än så kan jag lika gärna plugga en stund. Och det gör jag bäst på skolan, för om man sitter hemma så kommer man alltid på andra saker som man hellre vill göra, typ städa, kolla på tv, leka med Lucas (om han är hemma), eller blogga :P Jo jag bloggar ju nu ändå, men ja ska bara lägga upp detta inlägget och sen kan jag koncentrera mig på Religionen.

Har ingen aning om vad jag & Lucas ska göra sen när jag hämtat honom. Beror på hur trött Lucas är efter dagis, man kan ju alltid hoppas på att han är så pigg och glad som han va igår när jag hämtade honom!


Nu säger jag godnatt och går och lägger mi...

imag0141-1 (MMS)

Nu säger jag godnatt och går och lägger mig bredvid min Lilla älskling <3


Måndag igen..

Måndag och ny vecka igen. Jag har fortfarande väldigt ont i höften, men jag tog mig till skolan iaf. På morgonen var det webbdesign och när det var slut vid halv 12 så satt jag med religionen till kl 1. Sen tog jag mig hem igen, åt lite smörgås och grejade lite hemma. Sen vid 3 cyklade jag för att hämta Lucas på dagis.

Lucas brukar oftast vara trött efter dagis och vilja sitta i vagnen/cykelsitsen på vägen hem. Men idag ville han gå själv, vilket han förstås fick :) Han var pigg och glad och slulle undersöka allt på vägen! Den vägen som tar ca en kvart att gå i rask takt tog idag en timme att gå :P Men Lucas hade roligt och det var skönt att få frisk luft, även om det var väldigt kallt och dimmigt ute. Hade dock inte med mig kameran eftersom jag trodde att vi bara skulle cykla hem snabbt. Så jag har bara några småkassa mobilbilder..




Fars dag, en liten stund iaf..

Fars dag, men här har det inte vart så mycket firande av det. Lucas gav iaf sin pappa några små presenter imorse, han fick en biltidning, en ask med chokladhjärtan och raklödder. Sen åt vi frukost tillsammans och efter det spelade Johan & Lucas bilspel på ps3. Men sen åkte Johan till Ed för att fira sin pappa på fars dag, dom skulle skjuta lerduvor.

Jag och Lucas har bara vart hemma idag och inte gjort nåt speciellt alls.. Skulle egentligen ha träffat Melissa & barnen, men ja fick tyvärr inte tag i dom.. Så jag och Lucas har myst och lekt hemma idag. I fredags fick jag helt plötsligt jätteont i höften, det bara kom "utan anledning".. Har haft ont ända sen dess och har det fortfarande.. Kan knappt röra mig utan att det känns som om ja har en kniv instucken i höften.. Så pga det så har det mest blivit lekar då jag kunde sitta still på golvet eller kolla på film i soffan. Hade gärna gått ut, men jag orkade inte det med höften.

Mysigt har vi iaf haft även om dagen inte blev som vi hade tänkt. Nu sover Lucas och Johan har kommit hem, han står vid spisen och fixar mat. Kebabkött, pommes, grönsaker, kebabsås och pitabröd blir det ikväll! Och såklart criminal minds!


Min fina skruttunge ♥


Födesedagskalas

Igår fyllde min lillasyster Sara år, så vid 4 på eftermiddagen så åkte vi på kalas. Vi fick pasta & skinksallad och efter det blev det tårta och bulle :) Sara fick massa fina presenter, av oss fick hon en muffinsplåt och en receptbok med olika muffins & cupcakes!



Fredagen

I fredags åkte jag & Lucas till min mormor, vi kom dit vid 2 och blev bjudna på mat :) Sen blev det massa lek och vi spelade spel. Senare på eftermiddagen så kom Johan dit efter jobbet, och sen kom morfar hem och han hade köpt med sig pizza till oss alla som blev våran kvällsmat!








Muffinsbak 10/11

I torsdags eftermiddag så slängde jag ihop en lasange till middag och medans den var i ugnen så ville Lucas baka. Så vi tog fram bakgrejer och gjorde muffins :)


GRATTIS SARA! ❤



Konstnären Lucas

Igår tog vi fram målarstaflit, fingerfärg & penslar. Lucas älskar ju att måla! Dock gillar han inte att bli kladdig så därför använder han penslar. Och efter dom sista bilderna så var vi tvugna att gå till duschen snabbt innan Lucas skulle bli arg för att han fått färg på kroppen :P


Jag tävlar!



Jag är med och tävlar hos Adaras om ett smycke från Glittersten.
Vill du också tävla, klicka här!

Badpojken 9/11

Några bilder på världens finaste i badet igår ♥


Mira & Lucas på öppna förskolan 8/11

I tisdags var jag ledig så då passade vi på att gå till öppna förskolan tillsammans med Emma & Mira :) Vi kom dit vid halv 10 och barnen lekte & busade och så blev det lite fika också. Vid 12 gick vi hemåt igen för båda barnen behövde sova! Här kommer några bilder :)


3/11

Ett till lite sent mini inlägg, hittade även en bild från torsdagen den 3/11. Då åkte jag & Lucas till torp tillsammans med min mormor. Fikade och kollade i affärer :) Men jag tog inte upp kameran en enda gång så de finns bara en suddig mobilbild.


Två bilder från 2/11

Hittade två bilder på mobilen från onsdagen den 2 november. Det var ju den perioden då jag nästan inte uppdaterade här alls, så jag tänkte lägga upp dom nu. Vi träffade min lillasyster Frida på stan och hon följde med oss och åt lunch på donken. Hon hade precis satt i linser, för på kvällen skulle hon och några kompisar ha maskerad och Frida skulle vara skelett :P


Måndag 7/11

I måndags efter skolan så hämtade jag Lucas på dagis och sen gick vi till torget. Där hade dom marknad med massa olika fina saker. Jag hittade faktiskt ett par små julklappar som ja köpte :) Sen hade jag tänkt att vi skulle gått till lekplatsen en sväng, men Lucas ville inte det han sa att han va trött och ville se på film istället. Så vi gick hem och myste istället! Tog några bilder på vägen hem.






Ullared

I söndags åkte jag & Johan till ullared tillsammans med hans föräldrar & lillebror :) Tog inga bilder där, men vi fick med oss en hel del grejer hem. Pris: 3546 kr

Kan visa bilder på en del grejer som vi köpte, men inte allt för mycket är julklappar och födelsedagspresenter. Och jag vet att många av dom som ska ha julklappar & presenter läser bloggen. Vi köpte julklappar till 9 personer och presenter till min lillasyster Sara som fyller 12/11, Sandra 29/11 & Johans bror 29/12. Har fortfarande 10 personer att köpa julklappar till..

Här är iaf bilder på dom grejerna ni får se idag.












(17 grejer till paketkalendern klara, 7 kvar och det blir troligtvis olika godisgrejer)

Lördagen

I lördags åkte Johan iväg tidigt på morgonen för att jobba lite extra. Och när han kom tillbaka vid 12 så gjorde vi oss iordning och åkte till Ed. Lucas farmor fyllde år den 2 november så hon skulle ha kalas :) Vi blev bjudna på god mat och fika, dock kunde vi inte stanna så länge. När vi åker till Ed i vanliga fall så brukar vi ju sova över där för att få lite tid där. Men eftersom vi skulle åka till ullared tidigt på söndag morgon så skulle Lucas sova hos sin mormor.



Så vi åkte till uddevalla igen, packade lite grejer som Lucas behövde och så åkte vi till mamma & Emma. När vi kom dit så började mamma & Emma packa upp lite leksaker som dom hade köpt på Ikea tidigare under dagen, Lucas blev jätteglad när han såg att dom hade köpt tågbana :) När han hade lekt med den en stund så gick han och hjälpte moster Sara att baka bullar istället. Sen åkte jag & Johan hem igen, blev ett par avsnitt av Criminal minds innan vi somnade.

Fredag 4/11

I fredags var det sista dagen på höstlovet. Jag & Lucas gick till stan tillsammans med mamma, Emma, Sara & Mira :) Vi kollade i affärer, jag köpte dock inget eftersom vi skulle till ullared på söndagen. Lucas hittade iaf en hatt som han tyckte om, han kom med den till mig och sa "Titta fin, Lucas ha den".
Sen kom Johan även dit efter jobbet och så gick vi och fikade tillsammans, innan vi gick hem igen.


Finaste




Tisdag 1/11

Tisdagen blev inte alls som vi hade planerat.. Tanken var att Sandra & Novalie skulle vart här till torsdagen, men så blev det inte :( Sandra fick ett samtal på tisdag morgon som gjorde att dom var tvugna att åka hem redan samma dag.. Jag fick tag i ett par sista minuten biljetter på tåget från Uddevalla till Västerås. Så istället för att planera något skoj att göra under dagen så fick vi istället packa väskor, fixa smörgås & frukt till resan och sen gå iväg till tåget som gick halv 12..

Det var tråkigt att dom skulle åka hem över huvud taget men det var ännu tråkigare att dom var tvugna att åka hem mycket tidigare än planerat :( Men det blir inte alltid som man tänkt sig och vi fick iaf några härliga dagar tillsammans och så får vi försöka träffas snart igen!


Måndag 31/10

Ligger fortfarande långt efter med uppdateringarna här på bloggen. Får ta lite i taget när jag har tid. Bättre sent än aldrig.

Nu har jag kommit till förra måndagen, Lucas & Novalie vaknade tidigt som vanligt. Och efter frukost och lite småfix så tog vi oss upp till Emaus och lekte där en stund. Blev inte så lång stund där, för barnen behövde hem och sova. Lite lek, mellanmål på risifrutti och rida lite :) Tanken var att vi skulle ha hunnit hem innan barnen skulle sova, men båda barnen va så trött att dom somnade i vagnen på vägen hem. Dom fortsatte att sova en stund i vagnarna när vi kommit hem, men dom sov inte så länge som dom hade behövt göra..

När barnen vaknat igen så blev de en sen lunch. Resten av dagen blev ganska lugn, barnen lekte, mammorna pratade, lite filmtittande och sen gick vi ut en liten sväng igen. För att få lite luft och så behövde jag skicka ett paket. Lagom till att vi kom hem så kom även Johan hem från jobbet, så barnen fick leka en stund med honom. Sen var det dags för barnen att äta kvällsmat och sova.

När barnen somnat så gjorde Johan lax, potatis & romsås såm vi åt framför tv. Så det blev en lugn kväll framför tv.n med godis och lite prat innan vi också somnade. Vad vi inte visste var att det var sista dagen för Sandra & Novalie att vara här, det blev lite ändring i planerna..



Söndag 30/10

Fortsättning från söndagen förra veckan, efter badet så blev det lite vila för barnen och efter det tog vi oss ut. Det var inte så speciellt roligt väder ute, det duggade lite då och då. Men med regnkläder på barnen så funkar det ia alla väder och det var skönt att komma ut och få luft. Barnen hade skoj på lekplatsen och sen blev det även en sväng genom stan innan vi gick hem igen.

Väl hemma igen så gjorde jag lasange till middag och barnen lekte tills det var dags för dom att sova. Det blev inte lika sent för barnen som lördagkvällen, dom somnade efter 7 någon gång. Sen blev de tv, godis och massa prat för mammorna!


Lucas pekar på burken med yoghurt och säge...

imag0064-1 (MMS)

Lucas pekar på burken med yoghurt och säger: det är en tomte där!


Framme!

imag0063 (MMS)

Framme!


Lucas bakar bullar med moster Sara :) Han ...

imag0062-1 (MMS)

Lucas bakar bullar med moster Sara :) Han ska sova här inatt för imorn åker jag & Johan till ullared. Lucas är så glad för att Han ska få sova hos Sara.


Söndag morgon

På söndagen vaknade barnen vid halv 8 (fast jag & Sandra trodde att den va halv 9 för vi hade glömt att man skulle ställa om klockan, det fick vi veta senare vid halv 2 :P) Men upp kom vi iaf och vi åt frukost och barnen lekte. Sen blev det bad/dusch för barnen, vi har ju inget badkar här utan vi har bara en badbalja som inte är så stor. Först satt båda barnen i den tillsammans, men dom tyckte att det blev aldeles för trångt så en fick sitta i badet och en fick duscha :)


Novalie & Lucas

Några bilder från lördag kväll. Barnen var ju som sagt uppe längre än vad dom brukar. När jag gick upp för att bädda så följde Sandra & barnen med. Lucas & Novis sprang pram och tillbaka på övervåningen och kastade sig i sängarna, förstår inte hur mycket energi dom kan ha fast de va så sent på kvällen :P Sen hade dom kuddkrig också! Sen tillslut vid 10 fick vi dom att slappna av lite i soffan innan dom somnade i varsin säng där uppe. Busungarna ♥


Lördagen 29/10

Nu var det aldeles för längesen jag uppdaterade här. Har haft en oplanerad bloggpaus tror jag. Jag har tänkt sätta mig vid datan några gånger och skriva, men jag har liksom aldrig orkat. Men nu ska jag komma igång och blogga igen tänkte jag! Hoppas ni som läser bloggen är kvar trots uppehållet!


I lördags kom min fina vän Sandra & hennes söta dotter Novalie hit, jag hade bokat biljetter så dom tog tåget från Västerås hit till Uddevalla. Dom åkte på morgonen och så tog det ca 4½ timme så dom var här halv 1.

Äntligen kunde vi träffas på riktigt och inte bara prata öven msn som vi har gjort sen "träffades" via bloggarna för drygt 1½ år sedan. Barnen va lite blyga för varandra i början men efter ett tag släppte det och dom lekte & hade jätteroligt tillsammans. Jag tyckte att det kändes som om vi hade känt varandra jättelänge och det kändes nästan inte som om de var första gången vi träffades på riktigt.

Vi stannade hemma och tog det bara lugnt under lördagen, lät barnen lära känna varandra och så slapp Sandra stressa mer efter tåget. Jag stekte pannkakor som vi åt till lunch och så blev det massa bus för barnen och prat för mammorna :) Så glad att dom äntligen kunde komma hit och hälsa på ♥





Hela kvällen sprang barnen runt som vilda och lekte :) På bilderna och filmen så springer dom runt bordet, de gjorde dom hur länge som helst. Jag filmade "bara" 5 minuter, men dom höll på mycket längre. Dom somnade mycket senare än vanligt, inte försen efter 10 somnade dom.