Onsdag kväll

Igår efter att jag hade klippt mig så åkte jag & Lucas hem till mamma & Emma :) Johan åkte iväg till Tc för at greja med bilen som dom ska köra i nåt rally. Hos mamma lekte barnen med Miras nya leksaker som hon fått i julklapp & födelsedagspresent. Sen blev vi bjudna på god mat. Efter maten så spelade vi "Med andra ord" som jag hade med mig, jag & Sara var i ett lag mot mamma & Emma. Dom vann. Lite senare kom Johan också dit. Vi kom inte hem försen strax efter halv 9.


Nu är det klippt!

Igår klockan 2 hade jag bokat tid hos frisören. Det var verkligen på tiden, hade behövt göra de för länge sen.. Mit hår var väldigt, väldigt slitet.. Men nu har jag äntligen klippt bort allt det slitna och lite till. Det blev en bra bit kortare, och det känns väldigt ovant. Men än är jag nöjd!


Bilderna är inte dom bästa, men ni ser förändringen iaf

En kväll med fina vänner!

Igår eftermiddag så kom Melissa, Marcus, Vincent & Linus hit. Grabbarna bus (Vincent & Lucas) var helt galna som vanligt och sprang runt i hela lägenheten, upp och ner för trappan och lekte med Lucas alla nya leksaker :) Sen åt vi tacos, grabbarna hann iaf få i sig lite mat innan dom skulle ner och springa igen. Jag plockade fram Lucas gåstol från förrådet som Linus lånade en stund. Medans barnen lekte så spelade vi vårat nya spel "Med andra ord", jag & Melissa körde i ett lag mot killarna och vann såklart! ;) Efter en väldigt trevlig kväll så var barnen trötta och Melissa & Marcus tog sina småkillar och åkte hem.




Tack för en rolig kväll, måste vi göra om snart igen!! ♥

Våra julklappar







Jag många fina julklappar!






Johan fick också många bra julklappar, han är också nöjd!






Och några fina presenter som vi fick tillsammans :) Tack för alla fina presenter!

Julklappar








Lucas har fått mängder med fina saker i julklapp! Tack så mycket alla som har köpt! Slänger upp lite bilder på det han har fått, hoppas att jag inte har glömt något..

Annandag jul

Efter kalaset i måndags så åkte jag, Johan & Lucas till torp tillsammans med Frida & Sara. Vi var inte där ute så speciellt länge, var väldigt mycket folk överallt och det var inte så smidigt med barnvagn. Men Johan fick köpt lite smågrejer på elgiganten för en del av de 800 kronorna som han fick av sin svärfar i julklapp. Frida köpte lite smink för ett presentkort & Sara köpte några småsaker på hårvårdsavdelningen på Coop. Jag lämnade tillbaka ett par tofflor som jag hade fått i juklapp av mormor, det var fel storlek och så fick jag ett par tofflor av Johans bror också så det kändes onödigt att ha två par. Fick istället tillbaka 300 kr att handla annat för.

Den som handlade mest var Lucas, han fick ju 800 kr av sin morfar i julklapp. Så vi gick in på BR och kollade. Vi kom därifrån med en stor säck, han som redan har mängder med leksaker för lite till :P Först så köpte vi kastrull & stekpanna till lekspisen, 180 kr. Sen köpte vi ett pippi hus, 400 kr. Till det köpte vi tre gubbar - Pippi, Annika & Tommy, 100 kr. Och även några möbler till huset - Säng, bord & stolar, 100 kr. Så 780 kr handlade vi för på BR, Lucas var NÖJD!!

Efter torp så åkte vi hem till mormor & morfar där vi blev bjudna på väldigt god mat och efterrätt :) Vi satte även ihop Pippi-huset, det gjorde vi före maten vilket vi inte skulle ha gjort. För Lucas ville ju absolut inte sluta leka med Pippi-huset när vi skulle äta. Efter ett par timmar hos mormor & morfar så åkte vi hem igen.

Kvällen avslutades med att Emma & Tc kom hem till oss :) Vi åt julgodis, pratade och såg på film. En väldigt trevlig och fullspäckad annandag jul! Började med frukost hos svärföräldrarna - Kalas för Mira - Torp Köpcentrum - Middag hos mormor - Filmkväll



Lucas leke med Pippi-huset hos gammelmormor

Miras födelsedagskalas

Den 26 December fyllde min lillasyster Mira 1 år ♥ Vid 11 åkte vi på kalas, eftersom vi skulle vara ännu fler än vi var på julafton så hade dom kalaset i lokalerna på Gustavsberg precis som på julen. Mira fick massa paket, vi fikade på god tårta och muffins & barnen fick fiskedamm :)

Några bilder från kalaset


Barnen provbygger med Miras nya klossar

God fika

Söta födelsedagsbarnet ♥

Paketöppning

Fiskedamm


I fiskedammen - godis, frukt, troll, kortlek med bilar

Födelsedagsbarnet med sina mammor ♥

Tavlorna som jag gjort till Mira i 1 års present

Juldagen 25/12

Nu kommer bilder från juldagen, vi åkte till Lucas farmor & farfar i Ed vid 11. Där firade vi jul igen tillsammans med Johans föräldrar, lillebror, lillasyster & hennes kille och mormor & morfar.


Börjar med några bilder på mig, oss, Lucas & gran med paket. Jag & Lucas hade samma fina kläder på oss då som vi hade på julafton. Johan bytte från en svart skjorta till en vit.


Massa god julmat!


Ris ala malta, det bästa (ätbara) på julen! Förra året tycke Lucas inte alls om det men detta året gillade han det.


Väntar på tomten..


Tomten (farfar) kom och Lucas blev ännu mer rädd än han var dagen innan för tomten. Han vågade knappt titta på tomten, han satt och gömde sig hos pappa. Sen hoppade han över till Johans mormors knä.


Tomten var verkligen läskig, idag vågade han inte alls gå fram till tomten och ta paket.


Rimläsning, paketgissning & paketöppning


Julgodis


Resten av kvällen blev det massa mys i soffan, titta lite på tv, greja med dom nya leksakerna. Lucas & pappa byggde ihop en legobil och bilgaraget. Sedan lekte Lucas & farmor med bilgaraget nästan hela kvällen. Johan & Emil provade Lucas nya spel och Roland läste i wisky-boken han fick av oss.

Kvällen avslutades med värsta stormen, strömavbrott och prat i soffan framför brasan.


Julafton del 5

När alla paket var öppnade så lekte barnen med sina nya leksaker, det åts mer godis, vi såg på Carl Bertil och bara hade det trevligt :) Mira fick en docka i julklapp av mig, Johan & Lucas och den lekte hon med nästan hela kvällen så den var väldigt uppskattad! :) Innan jag, Johan & Lucas åkte hem vid halv 10 på kvällen så åt vi gröt. Det var en väldigt trött Lucas som åkte därifrån och somnade väldigt fort när vi kom hem.

Här kommer dom sista bilderna från våran julafton



Julafton del 4

Efter Kalle Anka så kom tomten (min syster Frida). Det delades ut mängder med paket till både vuxna & barn. Lucas var rädd för tomten, inte så att han var ledsen, men han ville inte gå fram och hämta paket från tomten. De första paketen som var till Lucas fick moster Sara gå fram och hämta. Men efter en stund så vågade han iaf gå fram och hämta paket från tomten tillsammans med Sara, men han stannade en bit ifrån tomten så att han precis nådde att ta emot paketet.


I år hade våran tomte nagellack, bröst & tatueringar :P


Tomten delar ut paket


Paketöppning

Julafton del 3

Efter julbordet så såg vi såklart på Kalle Anka och åt julgodis!


Granen med alla julklapparna



Julgodis & Kalle Anka (på bilden längst ner är det bara en liiiten del av allt godis)


Julafton del 2

Nu kommer det ännu fler bilder från våran julafton. Jag, Johan & Lucas kom till Gustavsberg vid halv 1. Då höll de flesta på att ordna med julbordet. Under tiden som maten bars fram så lekte barnen som tokar. Det var så roligt för Lucas att det var fler barn i hans ålder med på julafton. Emmas två bröder har varsitt barn, Leo som är några månader yngre än Lucas & Naima som är 3 år. Och sen var ju såklart Mira med också men hon går ju inte än så hon kunde inte vara med och leka jage.


Naima & Lucas jagar varandra

Kollar in julgranen & paketen

Julgranen & hälften av julklapparna / Lucas & moster Frida


Delar av julbordet


Söta lillasyster Mira ville låna mitt hårband ♥

Lucas med min morbror Andreas & kusin Elin


Julafton del 1

Nu kommer det lite bilder från våran julafton, har väldigt många bilder från julafton så jag kommer inte lägga upp alla på bloggen. Men dom jag ska lägga på bloggen kommer jag dela upp i olika inlägg.

Sen jag träffade Johan 2007 så har vi firat alla jularna ihop. Vi har gjort så att på julafton har vi vart varannat år hos min familj och varannat år hos Johans familj, och den familjen vi inte är med på julafton är vi med på juldagen. I år firade vi julafton med min familj, då firar vi med min mamma, hennes sambo Emma & mina 3 systrar, mormor, morfar, morbror, moster & hennes man och mina 2 kusiner. I år blev det lite annorlunda för Emmas familj skulle vara med oss och fira också :) Så Emmas föräldrar, syster med familj & hennes 2 bröder med familjer kom till Uddevalla från Piteå & Stockholm. Dom hade bokat några rum på ett vandrarhem nere vid vattnet på Gustavsberg där dom skulle bo under julhelgen. Eftersom vi skulle vara så många på julafton så hade vi bestämt att vi skulle vara i lokalerna på vandrarhemmet och fira jul. Vi var 25 stycken om jag inte har räknat fel.

Lite kort om var och med vilka vi firar jularna. Dom flesta som läser bloggen kanske redan vet, men för er som inte visste så vet ni nu. Här är några bilder på hur fin Lucas var på julafton i skjorta & slips, han var så söt ♥ Även ett par bilder på mig, har dock ingen helbild tyvärr.. Men jag hade röda strumpbyxor, en svart klänning, rödmålade naglar, plattat hår & ett rött hårband med rosett.



Lucas bakar lussebullar 20/12

Här är ett par filmer från i onsdags när vi bakade lussebullar




Fredagen den 23 december

I fredags kväll var vi som sagt hemma hos min pappa, mina systrar var också där. Vi åt hemmagjord pizza, spelade spel och hade det trevligt! Kom inte hem försen vid 10 på kvällen och då var Lucas trött! Jag, Johan, Lucas, Frida & Sara fick 800 kr var av pappa/morfar/svärfar i julklapp :)


Torsdag-Fredag 22-23/12

I torsdags jobbade Johan bara halv dag, sen tog han julledigt. Han kom hem vid lunch och är ledig fram till 9 januari precis som jag & Lucas är! :) På eftermiddagen åkte vi till Lucas farmor & farfar i Ed, åt mat och sov äver där. På fredagen så klädde Lucas granen tillsammans med farmor & farfar och jag & Lucas bakade mer julgodis, Johan gjorde ischoklad och jag gjorde pepparkaksmuffins :)

Sen åt vi lunch tillsammans innan vi åkte till Uddevalla igen, först åkte vi till Gustavsberg för att lämna julgranen som vi hade med oss. Detta året skulle julafton firas med familjen på min sida + Emmas familj som kom ner från Piteå och stockholm :) Emmas föräldrar & syskon med familjer bodde på ett vandrarhem nere vid vattnet på Gustavsberg och eftersom vi skulle bli 25 st på jul så valde vi att fira julen i lokalen där på vandrarhemmet. Så där lämnade vi julgranen. När granen var lämnad så åkte vi och hämtade mina systrar och åkte vidare till våran pappa.




Baka julgodis 21/12

I onsdags kväll åkte vi till mamma & Emma, där blev vi bjudna på god mat. Efter maten så bakade vi julgodis :) Emma gjorde knäck, Sara gjorde cornflakes i choklad och jag gjorde Mozart kulor.

Några bilder från kvällen


Finaste Mira ♥


40 pepparkaksmuffins klara!

imag0393 (MMS)

40 pepparkaksmuffins klara!


Lussebullsbak

Igår ville Lucas baka så vi plockade fram grejer och bakade lussebullar. Det passade bra eftersom dom bullarna vi gjorde hos min mormor för ett tag sen är slut nu. Jag smällte smöret & värmde mjölken, sen gjorde Lucas resten av degen :) Jag fick bara hjälpa till lite i slutet när det sista mjölet skulle i och det blev trögt att röra, men då tog vi degkrokarna på elvispen så Lucas kunde hjälpa till också :)


Nöjd kille som som får hälla i ingredienser & röra själv!


Degen blev helt perfekt, fick i precis lagom mycket mjöl så att den lossnade lätt från bunken men inte blev för torr.


Förra gången vi bakade lussebullar ville Lucas inte vara med och baka. Men idag bakade han jättemånga fina bullar! Han var superduktig! Han gjorde bullarna till olika figurer, på en bild längre upp ser ni mamma mask & bebis mask :P


Stoppa i russin är skoj, många russin ska det vara enligt Lucas! (mamma vill inte ha några egentligen, plockar alltid ur russinen när jag ska äta bullarna, usch..)


Bullarna, Lucas bullar är mycket finare än mammas tråkiga!


Lucas leker med magnetbokstäverna som låg ...

imag0392 (MMS)

Lucas leker med magnetbokstäverna som låg i paketkalendern imorse :)


Julgranen

Första dagen på jullovet för mig och Lucas! Jag fick sovmorgon till kl 8 av Lucas, han vaknade tidigare för jag vaknade till när han gick upp strax efter 6. Men han lekte så fint med tågbanan i andra delen av rummet så jag kunde ligga kvar och (halv-)sova i nästan 2 timmar.

När han sen kom och väckte mig så gick vi ner och åt frukost, alla andra dagarna i december har vi ju ställt klockan på senast 7 för att vi ska se julkalendern, även om vi inte ska iväg. Tycker att det är mysigt att ta fram frukost och äta tillsammans framför julkalendern. Men idag kände jag att jag behövde sova lite längre om Lucas tyckte att det var okej, vilket han tydligen tyckte. Så vi såg på julkalendern på datorn sen istället :)

Efter frukosten så klädde vi granen som Lucas hade hämtat i farfars skog tillsammans med pappa, farmor & farfar :) Eller Lucas klädde den nästan helt själv, jag fick hjälpa till genom att lyfta upp honom så han kunde hänga upp glittret och ett par julkulor lite längre upp. Men annars gjorde han allt själv (förutom ljusen som Johan satt upp dagen innan & stjärnan som Johan satte upp nu på eftermiddagen). Dom flesta julkulorna hamnade såklart långt ner på granen i Lucas höjd, men jag tycker att det är så gulligt när det syns att barnen har vart med och klätt julgranen!




111219

Några bilder som jag tog igår eftermiddag när jag & Lucas gick längs bäveån på väg hem från lekplatsen




Måndagen

Igår hade jag sista dagen i skolan, gjorde sista svenska B provet i litteraturhistoria. Har inte fått reda på hur mycket poäng/betyg jag fått än men jag fick iaf veta att jag klarat provet vilket känns skönt! Sen lämnade jag in det sista & redovisade mitt projektarbete för läraren.

När det var klart så gick jag hem och åt lite mat innan jag gick för att hämta Lucas på dagis. Det har fortfarande inte kommit någon snö här :( Väldigt tråkigt tycker jag.. Men igår regnade det iaf inte, det var ganska kallt ute. Så de går kanske åt rätt håll iaf. Vi gick till lekplatsen och lekte en stund och så kollade vi på båtarna i hamnen. Efter det gick vi hemåt, vi bor ju inte alls långt från lekplatsen men det tog en stund att gå eftersom Lucas skulle plocka upp alla pinnar och stenar som han hittade och kasta i bäveån som går längs vägen hem. Men det var mysigt med en liten promenad i Lucas tempo :) Passade på att ta lite bilder också, men dom kommer i ett annat inlägg.

Här kommer iaf lite bilder från när vi gick från dagis till lekplatsen



Helgen

I lördags så åkte vi ut till torp när Lucas hade sovit på förmiddagen, mamma, Emma & Mira skulle också dit så jag övningskörde ut. På torp blev vi bjudna på lunch av min mormor & morfar :) Sedan kollade vi i affärer, jag köpte röda strumpbyxor till julafton och så köpte vi 3 julklappar. Blev även lite mat från Ica också innan vi åkte därifrån, åkte hem till mormor & morfar en sväng för jag skulle skriva ut en sak (våran skrivare har gått sönder) och så blev vi bjudna på fika innan vi åkte hem. Då var det redan kväll så Lucas somnade ganska snart efter att vi kommit hem.
Så då blev det film.
Söndagen, fjärde advent, åkte vi hem till Lucas farmor & farfar. När vi kom dit vid 12 så fikade vi och sen lekte Lucas med farmor. Sen gick Lucas ut i skogen tillsammans med pappa, farmor & farfar för att hämta en julgran. Jag stannade inne för att plugga.. När dom kom tillbaka så hade dom hittat två fina granar. Sedan gjorde Carina en god köttgryta till middag och efter maten fortsate jag att plugga & Lucas såg på Karlsson på taket med farfar. Vid halv 7 åkte vi hem, Lucas somnade direkt i bilen. Gissa vad jag gjorde när vi kom hem? Jo jag pluggade ännu mer, kl halv 12 orkade jag inte mer så då gick jag och la mig.
Några bilder från skogen, Johan tog med kameran ut och tog några bilder.
Lucas ville också flyga när han hade sett på Karlsson på taket, så han "flög" runt med farfar

Tillbaka efter ett litet plugg-uppehåll

Nu är jag tillbaka, bloggen har hamnat lite (mycket) åt sidan nu.. Anledningen till det är att förra veckan var sista hela veckan i skolan för mig och jag hade en del att plugga för att bli klar, gjort några sista prov. Så jag la tiden på skolan & Lucas vilket gjorde att jag inte hade tid till bloggen den veckan. Men nu ska det bli bättre med uppdateringar här tänkte jag för nu ska jag inte till skolan mer detta året, och det är sååå skönt!! Idag tog jag & Lucas jullov ♥

Eftersom det har blivit mycket plugg så har vi inte hunnit hitta på så speciellt mycket. Det har heller inte blivit så mycket bilder tagna under den veckan, men jag tänkte iaf uppdatera lite snabbt om helgen som vart.

I fredags hade jag inga lektioner så Lucas var hemma. Blev massa mys, lek & film och så pluggade jag lite. Johan var borta hela dagen, först på jobbet från 7-16 och sån åkte han iväg på julbord med jobbet och kom inte hem försen halv 3 på natten. Så jag & Lucas hade en myskväll bara vi 2 ♥ Vi köpte en pizza som vi delade på och så såg vi på Lucas favorit film Ice age & åt godis :) När han somnade vid 8-halv 9 så såg jag på den nya Irene Huss filmen - Jagat vittne innan jag gick upp och la mig bredvid Lucas.


En nöjd kille på väg från affären med godis


Fredagsmys ♥

på torp och äter lunch tillsammans med gam...

imag0378 (MMS)

på torp och äter lunch tillsammans med gammelmormor & gammelmorfar :)


varm choklad och ägg smörgås till frukost!

imag0377 (MMS)

varm choklad och ägg smörgås till frukost!


Lucas har hittat en ny sak att roa sig med...

imag0362 (MMS)

Lucas har hittat en ny sak att roa sig med, sätta klistermärken på mamma. visst blev jag snygg?! :P


Målar julkort

imag0346-1 (MMS)

Målar julkort


Mamma pluggar & Lucas målar :)

imag0337 (MMS)

Mamma pluggar & Lucas målar :)


Lucia

Idag är det redan den 13 december, dagarna bara rusar fram. Imorse var det Lucia firande på dagis, klockan 7.15 var vi på dagis. Johan hade tagit ledigt en stund på morgonen så han var också med :) Det är andra året som Lucas firar Lucia på dagis, förra året var alla barn så små så då satt alla barn, föräldrar & fröknar i en ring på golvet och sjöng tillsammans. Detta året har man gjort om Lucas avdelning till en grupp med blandade åldrar och inte bara småbarnsgrupp som det var förra året. Så detta året gjorde dom ett litet Lucia tåg, blev lite smårörigt när dom kom in där föräldrarna satt för då ville dom minsta såklart gå till sina föräldrar.

Men det var mysigt ändå! Alla barnen var så söta i sina dräkter, fanns både lucior, tomtenissar och pepparkaksgubbar :) Dom största barnen sjöng så gott dom kunde med fröknarna och dom lite mindre barnen stod mest och tittade. Efter sången så blev det fika :)


Dom fina pepparkaksgubbarna Lucas & Neo

Bada

Här är några bilder från i söndags kväll när Lucas badade i farmor & farfars bubbelbad. Han har badat där tidigare också men han var mindre då, nu "simmade" han runt i vattnet som en liten fisk och hoppade & plaskade! Han älskar ju att bada så jag tycker att det är synd att vi inte har ett badkar hemma i lägenheten. Men hos mormor kan han bada i badkar med Mira och hos farmor har han ett stort bubbelbadkar :)
(det är tyvärr lite dålig kvalite på bilderna för det var så varmt i badrummet att det blev helt immigt på kameran så bilderna blev lite suddiga)


Tredje advent

Söndagen spenderades också hos svärföräldrarna. Jag & Lucas vaknade vid halv 8 och gick ner och tittade på barnprogram, dom andra sov fortfarande. Efter en stund gick Lucas och väckte pappa som kom upp och började duka fram frukost, blev en god 3 advents frukost med varm choklad och äggsmörgås! Lucas farmor, farfar & farbror Emil kom ner lagom till att frukosten var klar :) Sen blev det såklart julkalendern!

Innan Lucas somnade så lekte han massa med farfar. När Lucas somnade så gick Johan ut och skruvade på bilen, Carina & Roland gick ut i skogen för att plocka undan efter glöggkvällen och jag såg på en film. När Lucas sen vaknade så tog vi på oss kläderna och gick ut till Johan. Så åkte vi ut till Carina & Roland som var kvar vid grillplatsen, dom hade tänt brasan igen och så grillade vi korv & hamburgare :) Lucas åt en korv och sen hade han inte tid mer för han skulle leka i skogen!

På eftermiddagen så lekte Lucas med farmor & farfar. Och så badade jag, Johan & Lucas bubbelbad en stund, Lucas var helt vild i vattnet och när jag & Johan hade gått upp så hade han hela stora badkaret för sig själv :) Innan vi åkte hem så åt vi risgrynsgröt som Carina hade gjort. Lucas deckade i bilen så fort vi började åka. En väldigt mysig helg!!





Glöggkväll i skogen!

Nu kommer bilderna från i lördags då vi hade glöggkväll i Ed. Vi kom ju till Ed redan på fredag kväll och på lördagen vid 1 så kom Johans faster med familj, hans morbror Micke och hans sambo och även några vänner till familjen. Så gick vi ut till grillplatsen i skogen. Vädret var tyvärr inget vidare roligt, det låg liiite snö på vissa ställen på marken men det började regna när vi gick iväg och det fortsatte att småregna en bra stund.. Lite senare slutade det iaf regna, men jag hade velat ha massa snö istället som det var förra året! Men vi hade trevligt ändå trots regn!

Carina hade gjort en god soppa och bakat bröd som vi åt när vi kom ut till grillplatsen och satt oss på de granristäckta bänkarna runt elden. Medans det fortfarande var ljust ute så lekte Lucas i skogen med pinnar & kottar tillsammans med faster Carro, farbror Emil & Sebbe :) Massa sång, prat och skratt blev det under kvällen. Under kvällen värmdes det väldigt mycket glögg, det var glöggtävling och dom flesta hade med sig ett bidrag. Man fick ta med sig antingen köpt eller egengjord glögg att "tävla" med och jag tror att alla hade gjort egen.

Det var ju även nobeldagen så Carro & Carina hade fixat nobelpris till alla. Dom hade gjort små söta strutar med godis och så hade dom skrivit små lappar med nominering & motivering, så alla fick varsitt pris för en personlig nominering. Jag fick för "årets bloggerska". Det var roligt att dom hade fixat små nobelpriser :)
Det var en riktigt mysig kväll!! Jag och Lucas gick in vid 7 när han började bli trött, dom andra satt ute tills 12-halv 1 ungefär. Lucas piggnade dock till när vi kom in igen så jag tog fram lite godis och så myste vi framför barnprogram tills han somnade vid halv 9, då såg jag en film på tv innan jag somnade.

Om ni vill se bilder från glöggkvällen 2010 & 2009 så kan ni klicka här och här!


Seg måndag...

Sitter just nu i skolan, har webbdesign nu. Imorse när jag vaknade vid halv 7 så var jag så himla trött och det är jag fortfarande.. Är en riktigt seg dag idag, regn & grått ute.. Så efter skolan när jag hämtat Lucas så får det bli mys hemma i soffan! Vi har iaf haft en väldigt mysig helg!! Vi åkte till Lucas farmor & farfar i Ed i fredags eftermiddag och kom hem igår kväll kl halv 9 på kvällen.

Vi har ätit god mat, haft glöggkväll i skogen, grillat korv och haft det väldigt trevligt! Bilder kommer när jag hinner. Nu ska jag fortsätta med webbdesignen för nu har läraren kommit tillbaka så att jag kan få hjälp med en sak som jag fastnat på. Hoppas ni får en bra dag!!


Min lilla skrutt i torsdags ♥


Levande julkrubba

I onsdags vid 2 så åkte jag & Lucas till torp tillsammans med Emma & Mira :) Det blev inte så jättelång stund där, men jag lyckades köpa en julklapp och ett rött nagellack till mig. Sen vid halv 4 så gick vi en rask promenad till herrestads kyrka där vi mötte upp mormor & morfar. Där kollade vi på den levande julkrubban :) Det var mysigt som vanligt, men det hade vart ännu mysigare om det hade vart snö. Lucas tyckte att det var roligt med djuren, dom hade tagit dit en åsna, någa får och en kamel som var med i julspelet och som barnen även fick klappa efteråt :) När det var slut så gick vi hem till mormor & morfar och fikade & lekte tills mamma kom & hämtade Emma & Mira och Johan hämtade mig & Lucas.






Min fina kille i keps & sitt nya, egengjorda halsband ♥
(han blev jättearg när han inte fick ha kepsen på sig när vi skulle gå till dagis igår, men jag tyckte att det var liiite för kallt att ha keps istället för mössa)





Den fösta snön kom här i Uddevalla igår, det var tyvärr bara yttepyttelite snö som kom. På vissa ställen la det sig ett supertunt lager med snö på marken. Men det försvann ganska fort igen :( Jag vill ha snö nu!! Jag vill dra Lucas i pulkan och göra snögubbe & snölyktor med honom.

Måndag

Igår efter skolan så hämtade jag som vanligt Lucas på dagis, sen ville han gå till Emma & Mira och leka. Så vi gick dit för att se om dom var hemma. Det vara bara Sara som var hemma, så vi gick in till henne :) Men hon skulle iväg strax efter vi kommit och jag orkade inte dra på alla ytterkläder igen eftersom vi precis kommit in. Så vi stannade där och lekte med duplo. Jag hade skickat ett sms till Emma och frågat vart dom var och efter en liten stund så fick jag svar, dom hade vart på öppna förskolan och var nu på väg hem igen. Så då tog jag & Lucas på oss ytterkläderna, tog med oss deras hund Ossi och gick ut & mötte dom. Sen vände vi och gick med till dom igen.
När vi kom in igen så sov Mira i vagnen och Lucas ville kolla på Emil i Lönneberga. Lite senare vaknade Mira och mamma, Sara & Frida kom hem. Så vi fikade och så kom även Johan dit. Lucas och jag pärlade ett halsband tillsammans, med stora färgklada pärlor i olika former. Lucas älskar sitt nya halsband :) Sen åkte vi hem igen.


Några bilder på vägen från dagis


Söndagen

I söndags var det en väldigt lugn dag här hemma, vi gjorde inget speciellt egentligen. Lucas målade sina tavlor som jag visade i tidigare inlägg. Och så såg vi på film & myste. Sen på eftermiddagen åkte vi till mamma & Emma en stund där vi blev bjudna på god mat och efterrätt. Barnen badade efter maten och min syster färgade mitt hår :)

Några bilder från när busungarna badade


Jag har välrdens sötaste son & lillasyster ♥

Nu säger jag godnatt, frågan är bara var j...

imag0301-1 (MMS)

Nu säger jag godnatt, frågan är bara var jag och Johan ska få plats att sova? Lucas tar rätt stor plats för att va så liten :P


Konstnären!

Idag har Lucas målat massor med vattenfärg, sen valde vi ut tre teckningar som vi ramade in i dom färglada ramarna som vi köpte på Ikea igår. Så nu ska dom hängas upp i Lucas rum :) Han älskar verkligen att måla och han är jätteduktig! Man ser nya utvecklingar varje gång han målar.

Idag till exempel så gjorde han en helt ny grej som jag inte har sett förut. Kanske har han lärt sig det på dagis?! Innan har det vart mycket raka streck och runda ringar. Men idag målade han en stor ring på ett tomt papper och så färglade han den jättenoga. Istället för att bara måla överallt på pappret så målade han försiktigt innanför kanten på ringen tills hela var fylld med röd färg :) Ni kan se den färdiga bollen på bild 3. Sen gjorde han en ring till på samma papper och färglade den också och sa att det var två äpplen. Det är teckningen i den röda ramen, det blev även ett litet äpple och ett avlångt äpple i mitten på den teckningen innan den var klar.


Lucas målar tavlor


Dom färdiga tavlorna, så fina!
Lucas har målat allt helt själv och det är även han som har berättat vad det är på bilderna! :)

Lördag i Göteborg

Igår åkte Johan till sin arbetskompis Fredrik för att skruva på en bil. Så jag & Lucas åkte till Göteborg tillsammans med mamma, Emma, Frida, Sara & Mira :) Eftersom vi var 7 st så behövde vi 2 bilar, Frida körde mammas bil där Emma & Mira åkte. Och så körde jag våran bil där Sara & Lucas åkte och såklart mamma eftersom jag övningskörde. Jag körde både dit och hem, det tar ca 1 timme dit och sen var det dessutom kö när vi nästan var framme och den stod vi i ca 45 minuter. Lagom segt, men det gick jättebra för mig att köra! Jag har aldrig kört till Göteborg förut så jag var lite orolig innan vi åkte eftersom det är massa olika korsningar och sånt som inte finns här och väldigt mycket fler bilar som kör lite som dom vill. Men det gick bra, både dit, i kön och i regn/blåst/mörker på vägen hem!

Nog prat om övningskörning. Tanken var att vi skulle till Haga och gå i små mysig affärer på gatan, men eftersom det spöregnade så var ingen av oss så sugna på att gå utomhus. Så vi åkte till Nordstan istället och gick inne i köpcentrumet. Vi började med att fika lite för Mira behövde äta gröt. Efter fikat så gick vi en stund inne på Åhlens där Lucas fick sin lilla gris och jag köpte kajal. Efter Åhlens gick vi till Lagerhouse och då somnade Lucas i vagnen för han hade inte sovit i bilen som jag hade tänkt. Men det var mycket bättre att han somnade i vagnen eftersom han behövde sova längre och så tycker han ju inte att det är så skoj att gå i affärer vilket han "slapp" när han sov. Medans Lucas sov i vagnen så gick vi till olika affärer och kollade, Lucas sov och sov medans vi andra kollade efter julklappar och jag & Frida provade kläder :) Han sov väldigt länge och när vi sen blev hungriga så trodde jag att han ändå skulle vakna men de gjorde han inte han sov ända tills vi hade beställt mat på donken och satt oss vid ett bord. Då fick jag väcka honom.

Efter maten så var klockan redan 4 och Sara ville till en affär som bara fanns i Haga och stängde kl 5 så vi fick skynda oss till bilarn och ställa in gps.en på rätt adress och åka dit. Sara provade lite kläder i affären och köpte en tjocktröja för födelsedagspengar. Sen åkte vi vidare till Ikea och då var klockan redan halv 6-6 när vi kom dit. Blev en kort sväng på Ikea, jag skulle bara köpa dom sakerna som jag visade i tidigare inlägg här. Sen åkte vi hem igen. När vi kom hem så var tc & Emma hos oss, dom såg på film med Johan. Eftersom klockan redan var 8 så fick Lucas smörgås & jos innan han somnade. Och jag värmde lite tacopaj som var kvar från dagen innan och såg på film med dom andra.

Några bilder från dagen


Shopping i Göteborg

Detta köpte jag i Göteborg igår. Först var vi i Nordstan och sen åkte vi en sväng till Ikea. Tanken var ju att jag skulle köpa julklappar, men så blev det inte riktigt. Det mesta jag köpte var till mig, Lucas eller Johan. Jag lyckades köpa en julklapp och den är till Johan, jag tror inte att han brukar läsa min blogg men jag vågar inte chansa med att skriva vad jag köpt ifall han går in här innan jul.


I Nordstan köpte jag en burk till kakor/muffins, jag har letat efter en fin, stor burk som jag kan använda när jag har bakat och äntligen hittade jag en. Så då kunde jag inte låta bli att köpa den även om det var julklappar jag skulle köpa och inte saker till mig.

Sen köpte jag även en kajal till mig, julklappen till Johan och en gosedjursgris till Lucas. Han hittade den grisen på åhlens och tyckte så mycket om den så jag kunde inte låta bli att köpa den till honom.




På Ikea köpte jag hyacinter, 3 stycken men bara 2 på bilden. En liten julbock till Lucas, ramar, ljus & batterier. Köpte även en liiiten vit leksaksråtta till katten och 4 böjbara skärbrädor som Johan & hans kompisar skulle använda till stänkskydd
(?) på deras rallybil (inte med på bild). Sakerna från Ikea hade jag redan bestämt att jag skulle köpa innan vi åkte.

Jag vann!

Igår kväll när vi kom hem från Göteborg och Lucas hade somnat så satte jag mig och kollade lie snabbt på bloggen & bloglovin. Och då såg jag att jag hade vunnit en tävling inne hos Madde, en kalender från personligalmanacka. Blev jätteglad för jag behöver verkligen en ny kalender nu när min gamla nästan är slut! Så nu ska jag välja ut vilka bilder jag ska ha i kalendern och när jag får presentkortet så ska jag beställa den :) Tack Madde & personligalmanacka!!


Lucas tröttnade på att kolla i affärer och...

imag0291 (MMS)

Lucas tröttnade på att kolla i affärer och somnade med sin nyinköpta gris.


Nu åker vi till Göteborg och handlar julklappar!





Tacopaj, grönsaker och dipp & Criminal minds!

imag0287 (MMS)

Tacopaj, grönsaker och dipp & Criminal minds!


Ny röd design

Eftersom Lucas är sjuk så har vi såklart vart hemma och vilat hela dagen. Och när han har sett på film så passade jag på att fixa en ny design som passar lite bättre nu när vi börjar närma oss julen. Jag ska ändra färgerna på rubrikerna i menyn från lila till rött också. Hoppas ni gillar den!


Gamla designen


Vad tycker ni?! :)

Jag tävlar!



Jag är med och tävlar hos Madde om en kalender från personligalmanacka.se .
Vill du också tävla, klicka här!

1 December - regn, julkalendern, feber & paketkalender..

Ja idag är det ju 1 december och det är nog ingen som har missat det. Men det känns verkligen inte som december om man tittar ut genom fönstert.. Plusgrader, regn & blåst.. Vart är snön undrar jag? Jag vill ha snö nu! Jag hoppas verkligen att vi får en vit jul i år!

Inatt vaknade Lucas och var orolig, han var jättevarm så jag antog att han hade fått feber. Men han somnade iaf om och när vi sedan vaknade vid 7 så var han trött & varm. Han som annars brukar vara ur sängen långt före mig och leka låg kvar i sängen när jag gick upp och väntade på att jag skulle bära honom ner för trappan.. Så jag bar ner honom, bytte blöjan, tog tempen som visade 39,1 och bäddade ner honom i soffan. Lagom till att julkalendern började på tv. Julkalendern verkar faktiskt vara bra, Lucas höll min hand när vi såg på den för han tyckte att det var spännande!

Efter julkalendern så öppnade han sitt första paket i årets paketkalender. Där i låg en chokladkalender med cars och första chokladen tog såklart slut fort. Paketkalendern är full med massa olika saker, bilar, godis, böcker, spel, pyssel & leksaker. Lucas har frågat ett par gånger om han får ta ett paket till, men när jag svarat att han får ett nytt imorn så nöjer han sig med det :) Trodde han skulle vara arg när det hängde massa paket på väggen som han inte får ta.

Nu sover min lilla älskling, dock så sover han oroligt. Har vart uppe hos honom ett par gånger, gett honom nappen & legat bredvid en stund och hållt hans hand. Han fick alvedon imorse när vi gick upp och efter lite yoghurt och film så piggnade han till lite och febern gick ner till 38,5. Men nu när han sovit en stund så känns de som om febern håller på att gå upp igen.. Dessutom är han tät i näsan vilket gör det jobbigt för honom att andas.. Stackars min lilla älskling ♥