Ögonmottagningen

I tisdags så hade Lucas en tid på ögonmottagningen på sjukhuset igen. Det var ett år sen vi var där sist. Anledningen är att han ibland skelar lite med ena ögat, det är inget som han stör sig av och han verkar inte ha problem med att se. Men vi håller ändå koll på det, med ett års mellanrum, för att se om det växer bort eller inte.

Vi kom dit kvart över 8, tiden var halv 9. Men vi fick komma in lite tidigare :) När vi kom in så fick Lucas sitta i mitt knä och så visade läkaren honom ett papper med 4 olika symboler på. En boll, ett hjärta, ett hus & en fyrkant. Meningen med det var att läkaren skulle se om han visste vad det var för symboler och kunde säga vad dom hette. För sen skulle han kolla på samma symboler fast på en dataskärm, på längre avstånd.


Sen fick Lucas kolla på dataskärmen med symbolerna. Det såg ut ungefär som när vi gör syntest med bokstäver, fast nu var det symboler i olika storlekar istället. Lucas var jätteduktig, han satt stilla och när hon pekade på en symbol så sa han vilken det var :) Sen fick han kolla på några figurer, tex bamse & skalman. "Undersökningen" tog inte alls lång tid och när Lucas var klar så fick han välja en liten grej att ta med hem. Han valde en liten spindel och var så nöjd när vi gick därifrån :)


Några bilder från promenaden hem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback