Grillkväll

Igår kväll när Johan kommit hem från jobbet så gick vi över till Melissa & Marcus för att grilla. Även våra andra grannar Emelie & Fredrik kom dit. Barnen lekte, trevligt sällskap, sol & god mat - en bra kväll! 
Strax efter 9 gick jag hem & la Lucas så att han fick sova, Johan satt kvar hos dom andra ett tag men ja va så trött så ja kollade lite på Grey´s anatomy istället innan ja somnade. 


Morgon i solen

Igår var det härligt väder ute! Blev en morgonpromenad direkt när vi gick upp innan frukosten. Lucas bästis Vincent följde också med :) Sen var det tänkt att jag & Lucas skulle in och äta frukost, men de va så skönt ute så vi gjorde frukost och tog med ut i solen. När frukosten va slut så satt jag i solen medans barnen lekte :)


Kvällsbad

Igår kväll när Lucas kom in efter att ha lekt med Vincent på gatan, så blev de ett kvällsbad innan sängen :)


Lucas älskar att bada i vårat nya badkar


Skrubbsår på knäna = sommar

Ny vecka!

Nu har ja gått liiite över halva tiden. Känns skönt! Har fortfarande mycket halsbränna på kvällen när jag ska lägga mig, så fort jag lagt mig i sängen så kommer halsbrännan.. Köpte medicin för de i början av graviditeten men nu efter flytten så hittar ja inte den, så ja får se om ja orkar köpa ny eller inte.. Tröttheten blir bättre och bättre, men fortfarande tröttare än vanligt. 

Jag känner mer och mer sparkar i magen, såå mysigt! Lucas brukar lägga huvudet på magen & prata med lillebror eller säga godnatt till magen på kvällen. Han frågar ofta när vi åker iväg någonstans om bebisen är med, sötis! ♥ Vet inte riktigt hur mycket Lucas förstår, men han pratar ofta om bebisen och frågar va den gör. Han vill gärna kolla på ultraljudsbilderna och han leker mer med dockan (eller bebisen som han säger) nu för tiden. 


Växlande väder

Igår var det väldigt blandat väder. På morgonen vagnade vi upp till sol så vi gick en härlig morgon promenad med Ossi. Men när Lucas hade somnat igen så började det hagla & regna och gjorde de i flera timmar.. Lucas sov också i flera timmar, i vanliga fall är de max 2 timmar han sover men igår sov han drygt 4 timmar?! Fattar inte hur han kunde sova så länge, men han va iaf pigg när han vaknade. 

Men eftersom han sov så länge så blev de helt fel tid för lunch, så vi tog bara macka till lunch och så böjade jag med maten så att den skulle va klar när Johan kom. Gjorde älggryta och köttet skulle koka i 1½ timme så de va lagom tid att börja med maten när Lucas vaknat. Det började även åska medans ja lagade mat och regna massor.. Men när vi hade ätit klart så var det fint väder ute igen och solen sken. Så då gick vi ut, Johan grejade i förrådet och satte upp nya gipsplattor och Lucas lekte med Vincent. Jag satt i solen och njöt. 

Här kommer några bilder från igår kväll när vi var ute.


Regn & vattenpölar

Igår var det en riktig mysdag, vi var mest inne och kollade på film. Det regnade heela dagen så ingen av oss va sugen på att va ute så mycket. Men eftersom vi är hundvakter nu (från igår i 2 veckor, när mamma, Emma & mina systrar är iväg) så var vi ju tvungna att gå utt för att Ossi skulle få kissa ibland. Och Lucas tyckte att det var roligt att hoppa i vattenpölar när vi var ute :)

Några bilder från en av promenaderna. 


Ny header

Kände för att få in lite nya bilder i headern, så ja gjorde en ny. Har inte ändrat på något annat i designen denna gången utan bara gjort en ny header. Hoppas ni gillar den!


Gamla headern

Midsommar 2012 - Kvällen

Här kommer dom sista bilderna från midsommarafton. Johan åkte till Ed vid halv 5 för att vara med på en fest, ja va också bjuden men ja valde att stanna hos mormor med Lucas. Jag va rätt trött på eftermiddagen/kvällen. Barnen lekte på lekplatsen och inne. Och så fikade vi på god kaka & jordgubbar. På kvällen när barnen började bli trötta så åkte vi hem till mamma & Emma, mormor & morfar kom också dit och hade med sig två matpajer som vi åt till kvällsmat. Senare på kvällen åkte jag, Lucas & Frida upp till pappas lägenhet (han va inte hemmaså vi skulle sova där för att de inte skulle bli så trångt hos mamma. Jag & Lucas skulle dela på pappas dubbelsäng, så ja la honom där vid halv 10 när vi kom dit och sa att ja bara skulle borsta tänderna innan ja kom och la mig. När ja kom tillbaka några minuter senare så sova han, trött liten kille som inte hade sovit nåt under dagen.



Midsommar 2012 - Midsommarlunch & jordgubbar

Efter dans runt midsommarstången så gick vi hem till mormor & morfar igen och åt lunch. Sill fanns de såklart men de äter inte jag, så jag åt av köttbullar, korv, färskpotatis & den supergoda laxen mm istället. Till efterrätt blev de såklart jordgubbar & glass! 


Midsommar 2012 - Kransar & midsommarstång

Vi firade midsommar hos min mormor & morfar, dit kom även mamma, Emma, mina 3 systrar, min moster, hennes man & min kusin. Vi kom dit vid halv 10 då gjorde vi blomsterkransar och sen vid halv 11 så gick vi bort dit dom höll på att klä midsommarstången. Blev lite fika först och sen dansade vi runt midsommarstången, Lucas tyckte att det var kul en liten stund. 

Lucas tyckte att det var roligare att bara springa runt och leka på gräset :) Vi hade väldigt tur med vädret, det var varmt, blåste lite men inget regn. Sen gick vi tillbaka till mormor och fixade med maten. 

Här kommer dom första bilderna från midsommar, fler bilder kommer sen.


Torp

Idag 13.20 så tog jag & Lucas bussen till Uddevalla, till torp köpcentrum. Mamma, Mira & Sara mötte upp oss där, vi började med en fika. Sen kollade vi i affärer. Hittade ett par fina byxor & en tröja till Lucas på Lindex rea, 100 kr för byxorna & 75 kr för tröjan. Lucas fick även ett par shorts, en t-shirt och 3 kalsonger av sin mormor. 

Jag hittade även en del grejer till mig, har fortfarande ganska mycket födelsedags pengar kvar :) Allt jag köpte till mig är från Stadium. 2 bikini överdelar, 2 badshorts & 2 tröjor. Tröjorna är likadana fast i olika färg med lappar på armbågarna, jättesköna. Nu hoppas ja bara på lite riktig sommarvärme så att man kan använda badkläderna! Annars får jag väl vänta tills vi åker till Kreta i slutet av Juli.

Johan kom och hämtade oss när han slutade jobbet. Handlade lite på Ica och även biltema innan vi åkte hem. På biltema blev de två resväskor på hjul, en kratta, sopborste, krokar till sovrummet & vattenpistol till Lucas.
När vi kom hem så grillade Johan kyckling som vi åt till potatissallad, supergod blev kycklingen!




20/6

Två bilder från igår kväll, efter middagen som ja gjort (lax med hemmagjord potatissallad & grönsaker) så gick Johan ut och målade på huset & Lucas lekte med barnen på gatan :) Lucas trivs verkligen här!! :) Huset är nu målat en gång, ska målas en gång till och så ska det vita runt förstrena också målas innan de är klart.

 
 

Kort hår!

Igår kväll åkte hårtrimmern fram, Lucas hår skulle klippas. Hade tänkt boka tid hos frisören som förra gången han klipptes, men de drogs bara ut på tiden. Och Lucas har börjat störa sig på att de är så långt i nacken, antar att de är varmt. Så ja gjorde det själv istället. 

Eftersom de inte alls blir bra när ja försöker klippa hans hår med sax och försöka få till en frisyr, så blev de hårtrimmern för att de skulle bli jämt. Tog på längsta men de blev ändå lite väl kort enligt min smak, men de växer så fort och Lucas blev nöjd vilket är huvudsaken! Han är väldigt söt i sitt korta hår! ♥ 


Emaus 19/6



Fortsätter om gårdagen nu, efter att vi hade ätit lunch hos mamma så packade vi ihop lite fika. Sen satte vi barnen i vagnarna och gick upp till Emaus. Fy fan va tungt de va att gå upp för den låååånga branta backen i värmen med vagnen... Den backen är ju jobbig i vanliga fall, men nu va de ännu värre som gravid & trött.. Lucas va duktig och gick själv en bit och då blev vagnen mycket lättare, men hans små ben orkade ju såklart inte hela den långa backen. Vi fick stanna några gånger så att ja fick andas och så började de göra ont i mina höfter efter en stund... Vi skulle möta mormor, morfar & Sara på Emaus och när vi bara hade en liten bit kvar av backen så kom dom i bilen, då bytte mormor med mig så att ja fick åka bil den sista biten och hon tog Lucas vagn. Det var väldigt snällt och skönt att åka bil iaf sista biten för då hade ja rätt ont i höfterna och graviditets tröttheten ska vi inte prata om... 

Men upp för den hemska lååånga backen kom vi iaf. Och sen hade vi det mysigt på Emaus. Barnen lekte, kollade på djuren & klappade kaninerna & getterna. Vi satte oss i solen vid lekplaten och fikade, barnen hade dock inte tid att fika för dom skulle bara leka! Mormor & Sara hade bakat på förmiddagen så dom bjöd på nybakade bullar & sockerkaka, så gott! Sen vid 5 kom Johan och hämtade mig & Lucas. 


Lekplatsen

Äntligen är det något som liknar lite sommar. Solen har vart framme hela dagen så det har vart hyfsat varmt, dock har det blåst mycket så ändå rätt kyligt.. Men de har iaf inte regnat :) Imorse gick vi upp tidigt, 05.40 för att åka med Johan. Han släppte av oss hos mamma på vägen till jobbet. 

Där åt vi frukost, barnen lekte lite och så tog ja en dusch. Sen gick vi till lekplatsen, köpte med oss lite fika. Barnen lekte en stund och så fikade vi. Sen började de blåsa ännu mer så ja frös lite och de började bli sovdags för barnen så vi gick hem igen. 

När vi kom tillbaka till mammas lägenhet så somnade både ja, Lucas & Mira. Jag & Lucas lånade min systers säng. Sov i nästan 2 timmar tror jag, de är trist att va så trött hela tiden.. Orkar ju inte mycket utan att bli trött nu när ja är gravid.. Men de va iaf skönt att sova en stund, efter de åt vi lunch.


Pyret i magen - Ultraljud ♥

Den 14 juni kl 8 var jag & Johan på ultraljud. Det är en liten bebis i min mage och allt såg väldigt bra ut! ♥
Vi skulle ju som sagt kolla om man kunde se vilket kön det var, vi ville ju inte göra det med Lucas men denna gången ville vi det. Och det är säkert många som undrat nu sen ja skrev om de här på bloggen & FB..
Pyret låg dock med benen i kors ganska mycket under ultraljudet så det var väldigt svårt att se, men vid ett tillfälle kunde man se lite snabbt. Dock kunde bm inte säga 100% säkert, men det såg ut som en liten kille!
Så Lucas kommer troligtvis få en lillebror ♥

Det var väldigt mycket liv & rörelse i magen under ultraljudet. Han sparkade och viftade med händerna, ofta va händerna uppe i ansiktet som man ser på första bilden. Flera gånger sträckte han ut sig ordentligt, han har väl gott om plats där nu när Lucas redan töjt ut min mage :P Ja undrar om de blir en kopia av Lucas eller om dom kommer se helt olika ut.. Vi längtar!! ♥ 


♥♥♥

Emils studens

Den 15 juni tog Lucas farbror Emil studenten, så vi var såklart där och firade honom. Stort grattis igen!! Först såg vi när hans klass sprang ut och åkte runt lite. Sen åkte vi till Lucas farmor & farfar, där bjöds de på god mat och tårta. 

Grattis Emil!


12 & 13/6 - Lucas ute i trädgården




Ny vecka, igen!

Det går så sjukt fort just nu, jag har ju redan gått nästan exakt halva tiden. 48,6% enligt kalendern, känns ju som om de va precis ja gjorde posetivt test 1 mars.. Och igår var vi som sagt på ultraljud, underbart! Allt såg bra ut och BF datumet ändrades bara 2 dagar från min uträkning enligt sista mens. Jag hade räknat BF till 8 nov och enligt UL så är BF 6 nov! Vill dock inte behöva gå över 2 veckor denna gången också som ja gjorde med Lucas, hellre lite innan. Men vi får se när det blir. 

Just nu är de bara så härligt för ja känner rörelser inne i magen! Har gjort de ett litet tag nu, har kännt tydliga och ganska starka rörelser i kanske 1½ vecka nu men även tidigare kunde ja känna nåt litet som inte kan ha vart annat än barnet. Det är så mysigt, har längtat efter att få känna rörelser/sparkar! 

Är dock fortfarande tröttare än vanligt, trots att de står på alla sidor att man oftast är pigg nu.. Halsbrännan kommer också då och då, speciellt på kvällen när ja ska sova.. Men annars mår jag bra, och njuter av att känna rörelser från pyret! ♥



Världens sötaste i mosters studentmössa! ♥


Min lillasyster! ♥

Den 7 juni tog min lillasyster studenten. Hon har nu gått 3 år på skrädderi&design.
Massa grattis igen till min grymma lillasyster!! ♥♥♥

Här kommer ett fåtal av alla dom bilder jag tog från studenten

♥ DU ÄR BÄST! ♥





Några bilder från studentkalaset. Efter att Frida hade åkt runt lite i stan med några kompisar så hade vi lite studentkals. Mamma hade fixat en lokal i stan som vi var i så att alla fick plats. Vi åt massa god mat och fika. Frida fick massa presenter.


1/6 - Vattenpalatset

Den 1 juni fyllde Emma år, så jag & Lucas åkte till Uddevalla tidigt på morgonen. Johan släppte av oss hos mamma på väg till jobbet. Så grattade vi Emma och åt frukost. Sen åkte vi till vattenpalatset och badade :) Det var första gången Mira var där och det var längesen Lucas va där, båda var hur glada som helst! Vi började i barnavdelningen där båda barnen tyckte att det var jätteskoj :)

Sen gick vi till dom lite större bassängerna, då hade Lucas sina armpuffar på sig för förra gången vi var och badade så ville han simma själv så ja tänkte att han nog ville de nu också. Men de va längesen vi va och badade så Lucas tyckte att det var lite läskigt och ville inte släppa mig alls. Så han satt på min rygg nästan hela tiden och de tyckte han va kul, ibland satt han på nån stor leksak också :) 

Här är några av bilderna som jag tog med vattenkameran


Ultraljud imorgon!


Lämna en kommentar om vad ni tror att det är i magen!

6/6 - Kalas hos min moster

Den 6 juni åkte vi på kalas till min moster. Där bjöds det på god mat och fika.
Barnen lekte ute på altanen och vi andra njöd av solen. 


6/6 - Frukost på altanen!


Mammas fina kille ♥





(nu har internet äntligen kommit)

2/6 - Kalas för Emma

Den 1 juni fyllde Emma år, grattis!! Så den 2 juni hade hon kalas, det började vid 4 så vi åkte dit efter va hade vart på Lane loge och Lucas hade sovit lite. Det bjöds på god mat och tårta. Dock glömde jag tyvärr kameran lite så de blev nästan inga bilder.. En på tårtan och så en bild på Lucas som hittade en penna att måla sig "fin" med.


2/6 - Lane loge

Den 2 juni åkte vi tillsammans med Melissa & Vincent till Lane loge. Där hade dom familjedag. Barnen fick kolla på massa bilar och lastbilar, rida på hästar, åka släp efter både fyrhjuling och traktor, hoppa i hoppborg mm. Dom tyckte att det var väldigt skoj allting! 


Efter att man hade åkt släp efter fyrhjuling så fick barnen varsin glass



Och när man åkte släp efter traktor så kom de ridande "indianer" och överföll dom med godisregn


Tomten var på semester


31/5

Några bilder från en eftermiddag utanför huset. Lucas & Vincent körde race med bobbycar och Johan klippte gräset och även häcken som man ser på bilderna klippte han ner lite.



27/5 - Fika & grillning

Dagen efter flytten så kom mamma, Emma, Frida, Mira, mormor, morfar & min morbror hit på fika på eftermiddagen. Så vi satt ute i solen på altanen (som vi ska göra om lite och måla) och fikade. Barnen lekte lite med vatten på gräsmattan också :) 



När dom hade åkt hem igen så gick vi över till Melissa, Marcus & barnen (som bor på samma gata). Vi grillade och hade det trevligt i kvälls solen och barnen lekte :)


Jag tävlar!



”Jag tävlar hos endenise om ett gravidbälte från BeSafe

Tävlingen avslutas den 23/6 kl 23:59.


25/5 -Torp & kalas

Medans Lucas va sin sista dag på dagis så åkte jag ut till torp tillsammans med mamma & Mira. Handlade en hel del sommarkläder till både mig och Lucas. Jag köpte 2 klänningar, ett par shorts & vita tights. Lucas fick 2 par shorts, 2 t-shirtar, 1 linne & ett par tunna byxor som man kan vika upp till shorts. 

När jag hämtat Lucas från dagis så åkte vi ut till mormor & morfar, kalas för morfar. Vi åt god mat & tårta och lekte på lekplatsen utanför deras hus. 








25/5 - Sista dagen på dagis

Den 25/5 var det Lucas sista dag på Parkens förskola. Det var väldigt tråkigt att behöva säga upp den platsen då både jag & Lucas vart så himla nöjda med den förskolan, hans avdelning lilltån är verkligen den bästa man kan ha sitt barn på! Jag hade velat att han skulle gå där tills han började skolan, men eftersom vi flyttat så kan han inte gå kvar där. Det blir bara jobbigt att ha dagisplats i Uddevalla när man bor i Högsäter.. 

Han började där i augusti 2010 när han var lite drygt 1 år. Och redan från början har han trivts jättebra! Han har haft dom bästa fröknarna och massa kompisar. Jag är väldigt glad att det är på just de dagiset han har gått på. Lucas förstod ju inte riktigt att han slutade helt där nu men jag tyckte att det var väldigt tråkigt att gå från dagiset när jag hämtade honom sista dagen.. 

Nu kommer han ha ett långt sommarlov hemma och sen till hösten får vi se hur det blir. Antagligen en förskola här i Högsäter 15 timmar. Hoppas att han kommer trivas lika bra där! 


24/5 - Stan, glass & lekplatsen

Den 24 maj efter att jag hämtat Lucas på dagis så mötte vi upp mamma/mormor & Mira. Vi gick ner till stan för att kolla på sandaler till Lucas men hittade inga. Så vi köpte glass istället, det var super varmt ute! Sen blev det en sväng till lekplatsen. 


23/5 - Kvällsfika på lekplatsen

Har fortfarande inte fått något internet, väldigt segt för nu har de gått 2 veckor sen vi flyttade.. Men ja tänkte lägga upp lite bilder från veckorna som gått, såna bilder som ja vill ha på bloggen för att kunna kolla tillbaka på. Använder mitt mobila internet nu så de går rätt segt och därför blir de kanske bara nåt inlägg ibland. Men ja hoppas ni orkar vänta eftersom ja inte fått internet än! 

Här är några bilder från en eftermiddag några dagar före vi flyttade. Jag & Lucas va på lekplatsen tillsammans med mamma/mormor, Emma & Mira :) Blev lek & fika.


Inget internet efter flytten + ny vecka

Hej på er, vi lever och mår bra. Flytten har gått bra och vi har börjat komma iordning i huset och packat upp en hel del men de finns fortfarande lite kvar. Anledningen till att jag inte bloggat är att vi inte fått vårat internet än... Vi flyttade den 26/5 så det är mer än en vecka sen vi flyttade men internet har fortfarande inte kommit vilket är segt.. De kunde tydligen ta längre tid ändå, varför fattar ja inte men.. Just nu har ja loggat in på den bärbara datan via mitt mobila internet och det funkar men det går inte superfort och därför har ja inte orkat lägga upp massa bilder och bloggat.. 

Nu tänkte jag lägga upp ett inläg lite snabbt om hur de går med graviditeten. Jag är fortfarande tröttare än vanligt.. Jag orkar mer än ja gjorde för ett tag sen men krafterna tar ändå slut fortare än vanligt.. Dessutom har ja kännt av en del av pollen så ja har vart snuvig i några veckor nu vilket är väldigt segt.. Halsbrännan har även kommit tillbaka, hade de tidigare i graviditeten och sen försvann de ett tag. Men nu är de tydligen tillbaka, speciellt på kvällen & natten.. Och jag sover även fortfarande väldigt dåligt på nätterna, kommer inte ihåg när ja sov en hel natt utan att vakna sist.. Och det är väl en anledning till varför ja är trött på dagarna.. Men förutom tröttheten och pollen så är det bra.