Arg på snåla hyresvärdar...

Fortsätter på uppdateringen från veckan, i måndags (6/2) så hade Lucas feber äntligen släppt. Men den jobbiga hostan var fortfarande kvar.. Så fort han sprang lite eller lekte en liten stund så fick han en jobbig hostatack.. På dagis är det ju ännu högre tempo så när han har sån hosta så blir det för jobbigt att vara på dagis.. Jag gick till skolan på morgonen och Johan var hemma med Lucas..


På söndag eftermiddag när vi kommit hem från Ed så upptäckte vi att det hade frusit i badrums avloppen.. Förra vintern frös det så att när det var under 10 minus så hade vi inget vatten.. Men hyresvärden är för snål för att fixa det.. Han satte in en liten värmare under diskhon som inte funkade alls.. Och nu frös det ännu värre än vad det gjorde förra året.. Jag skulle ta en dusch, och vattnet kom som vanligt. Men jag hann inte duscha mer än 1 minut försen hela badrumsgolvet var täckt med vatten, ca 4 cm.. Vattnet rann inte ner i brunnen.. Så jag fick snabbt skölja ur schampot som ja hade i håret och sen lägga handdukar över hela golvet för att de inte skulle rinna ut i hallen.. Toaletten funkade inte heller som den skulle, man kunde spola men det tog en evighet innan vattnet rann ner helt.. Och om man spolade en längre stund i handfatet så rann det upp vatten i duschbrunnen och under tvättmaskinen.. 

Johan ringde då våran fastighetsskötare (som är mycket lättare att prata med än våran hyresvärd som inte alls vill göra något åt problem som han har skylldighet till..) Fastighetsskötaren tyckte att Johan skulle prova hälla kokhett vatten ner i toan eftersom det hade frusit för att se om det lossade.. Så Johan kokade vatten, hällde, kokade vatten, hällde, kokade vatten osv.. Men ingen hände.. På måndagen ringde fastighetsskötaren till några killar som skulle komma och fixa problemet. Jag var i skolan när dom kom, men Johan var hemma. Och dom försökte få bort is-stoppet på flera olika sätt.. Dom tog bort hela toastolen och grejade men det funkade inte alls.. Så dom fick hämta en stor tankbil (?) och med en stor slang spruta in i avloppet utifrån för att få bort is-stoppet med hårt tryck.. Det resulterade i att det sprutade in vatten från avloppet i vårat badrum.. Så det var vatten i hela badrummet och ut i hallen som dom torkade upp med våra handdukar... Tillslut så släppte iaf is-stoppet och vattnet kunde rinna ner som vanligt..

Men då var klockan 4 på eftermiddagen och gubbarna som var här slutade för dagen.. Vi hade alltså inte haft ett fungerande badrum sen söndag kväll (troligen hade vi inte haft de på hela helgen, men vi var ju inte hemma så vi vet inte riktigt när de frös men troligtvis på lördagen när de var så fruktansvärt kallt..) och det fungerade fortfarande inte på måndag eftermiddag.. När jag kom hem så stod det verktyg och maskiner i hela badrummet.. Dessutom var det blött och grisigt både i badrummet och hallen.. Så jag packade väskor och så åkte vi till mormor & morfar för att bo där..

Vi bodde hos mormor och morfar till på torsdag eftermiddag, då kunde vi åka hem. Toan fungerade som den skulle och fastighetsskötaren hade vart där och städat. Hyresvärden är inte intresserad av att ersätta oss för varken alla handdukar som blev förstörda eller för att vi inte kunde bo i lägenheten som vi betalar för.. Dessutom är problemet bara fixat tillfälligt.. Det funkar nu, men om det fryser på igen och blir under 10 minus så blir det samma skit igen.. Så förbannat j*vla arg på hyresvärden nu så de finns inte.. Så fort vi hittar nåt annan lägenhet vi vill ha så flyttar vi!! Synd bara att de är så jäkla svårt att både hitta och få en lägenhet här i Uddevalla... Ingen som vill ge oss ett hus?! :P

Blev visst ett långt inlägg med mycket text och inga bilder.. Sånt som jag själv tycker är tråkigt.. Men jag var tvungen att skriva av mig lite..

Kommentarer
Postat av: Sandra, mamma till Novalie och lillebror i magen.

Vilken feg liten jävel ni har till kvartersvärd som inte vågar komma hem till er och hjälpa er. Såna idioter ska bytas bort, ni får klaga till komunen så han försvinner :)

2012-02-11 @ 12:04:08
Postat av: Lina

Fy fan! Vad sur jag blir bara jag läser. Förstår att ni vill flytta, får hoppas ni får tag på något. T.o.m uddevallahem är ju bättre att bo med.

2012-02-11 @ 12:06:04
URL: http://familjendanielski.blogg.se/
Postat av: Nora

Men härregud!! Så kan ni ju inte ha det!! Är ni med i hyresgästföreningen? Kontakta dem!!! Lycka till! Kram

2012-02-11 @ 13:13:54
URL: http://www.noraakare.blogspot.com
Postat av: Melissas Prinsar

åh fan va irriterande ja hade ju fått lite lätt damp! va säger er hyresvärd om allt? eller skiter i att prata me er?

2012-02-11 @ 14:30:15
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Postat av: Sara - Tripp, Trapp & Trullsan

Fy fasen säger jag. Blir bara arg när jag läser det här.

Här finns inte heller några bra lägenheter att få tag i. Hoppas att det löser sig!

Kramar!

2012-02-12 @ 15:37:28
URL: http://glamina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback