Tisdag 19/2 - Hosta & läkarbesök

I tisdags blev det ännu ett besök hos läkaren, denna dagen med Lucas.. Natten till tisdagen blev Lucas hosta mycket värre.. Han får ju väldigt jobbig hosta i stort sett varje gång han blir förkyld, då brukar han vakna några gånger under natten pga hostan men ändå kunna somna om. Men denna natten blev hostan värre än tidigare, nu kunde han inte ens ta ett andetag utan att hosta massor vilket gjorde att han inte kunde somna.. Så jag & Lucas låg vakna i flera timmar den natten, tyckte så synd om honom. Han va så trött och försökte verkligen somna, men den dumma hostan hindrade honom.. 

Så kl 7 gick jag upp, tog en dusch och dukade fram frukost. Sen vid 8 när telefontiden började så ringde jag en privat barnläkare som Melissa tipsat om, som hon vart hos med sina killar och tyckt va bra. Vi har ju vart både på barnmottagningen & vårdcentralen tidigare när Lucas haft sin hosta, men han har aldrig fått nån bra hjälp där.. Vi hade tur, han hade en ledig tid samma dag, kl 10.45. Så vi packade snabbt ihop skötväskan och gjorde oss iordning så att vi hann med bussen till uddevalla vid 9.15. 

När vi kom till läkaren så frågade han först hur det brukade vara när Lucas hade hosta och hur länge de brukade hålla i sig. Han trodde att det antingen var förkylningsastma eller vanlig hosta som var extra jobbig på Lucas när han var förkyld. Han lyssnade på Lucas och tittade lite i öron mm. Sen skrev han ut ett recept på en astmamedicin som Lucas ska ta en gång om dagen i 2 veckor för att se om det blir bättre. Så nu hoppas vi på att den medicinen hjälper, annars får vi prova nån annan, nu får han ju iaf hjälp av denna läkaren! 

När vi var klara hos läkaren gick vi och hämtade ut medicinen och sen åkte vi hem till barnens moster Sara. Där åt vi lunch tillsammans med henne och sen kom även Emma & Mira hem. Barnen lekte lite och målade en stund, sen satte vi oss och vilade framför en film. Alla 3 barnen var ju som sagt förkylda och lite tröttare än vanligt. Johan kom från jobbet och så åt vi mat där innan vi åkte hem igen. 

Lucas fick första omgången av medicinen innan han gick och la sig. Han somnade i sin säng, senvaknade han vid 1 av hostan och kom in och la sig hos oss. Han drack lite vatten och lyckades somna om. Sen vaknade han ett par gånger till av hostan men kunde iaf somna om efter en liten stund. Så även om vi sov dåligt så sov vi ändå mer än natten innan.. 





Kommentarer
Postat av: Lina - Mamma till Ellie och Devin

Vad skönt att få hjälp, hoppas det blir bättre med medicinen.
Svar : Ja jag föll verkligen för den, perfekt då med 3 st så att barnen kommer kunna ha dom länge :)

Svar: Ja de är skönt att han äntligen fått prova en medicin för hostan, och den verkar hjälpa :)
Sofia Welin

2013-02-25 @ 19:39:28
URL: http://www.lovehopeandfamily.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback