Första gången på toaletten

I tisdags bajsade Lucas på toaletten för första gången. Såå duktig!! ♥ 
Han har varken kissat eller bajsat på pottan eller toan förut. Han har inte alls vart intresserad.. Pottan gillade han inte alls att sitta på, så för ett litet tag sen så köpte vi en toasits till toaletten istället för att se om han tyckte att det var bättre än pottan. Han provade sitta på toan när vi hade köpt toasitsen men inte mer än så. 

Men så i tisdags när han badade så råkade han bajsa liiite i badet och blev jätteledsen när han gjorde det. Så jag frågade om han ville bajsa på toaletten istället och det ville han. När han hade bajsat på toaletten så hände jag upp ett papper på väggen i badrummet och visade att han fick ett klistermärke att sätta där varje han hade kissat eller bajsat på toan.


När han hade satt dit sitt första klistermärke så ville han såklart ha ett till att sätta på pappret. Men jag sa att han skulle få de nästa gång han kissade eller bajsade på toan. Då ville han bajsa på toan igen, så han fick prova en gång till och även då bajsade han och fick ett nytt klistermärke. Efter att han hade lekt en liten stund så sa han att han ville bajsa på toan igen, jag tänkte att han nog inte skulle kunna bajsa igen eftersom han precis gjort de 2 gånger. Men såklart fick han prova, han kanske behövde kissa. Men han bajsade faktiskt en gång till och fick ytterligare ett klistermärke! 

Sen bad han om att få sitta på toaletten några till gånger under dagen, dock så kom det inget dom gångerna. Men första steget är ju att han ska vilja gå på toaletten och be om det själv! Han har sagt några gånger varje dag denna veckan att han vill kissa eller bajsa på toaletten och jag har även frågat om han vill det lite då och då. Men det har inte kommit något mer dom gångerna. Men han försöker ju iaf och till slut kommer det nog!


Min fina, duktiga lilla älsklign
(måste köpa en bättre pall som han kan lyfta dit själv när han behöver gå på toa,
den vi har nu är aldeles för stor och klumpig..)


Kommentarer
Postat av: Lina

Stora pojken! Vad smart med klistermärkena. Ellie varierar jättemycket i att vilja gå på toaletten, i perioder gör hon det flera gånger om dagen och ibland vill hon inte alls. Just det med badet är ju toppen, det var så vi fick Ellie att bajsa i pottan första gångerna, genom att snabbt lyfta dit henne när hon var på väg att bajsa i badkaret.

Efter ett tag lär dom sig ju att det inte är så trevligt att bajsa i blöjan längre, just bajset har mycket lättare att hamna i toaletten här. Kisset känns ju knappt i blöjorna så det är lite mer svårmotiverat.

2012-03-04 @ 12:31:37
URL: http://familjendanielski.blogg.se/
Postat av: Emma - Mamma till Viggo & Melker.

Vilken duktig kille :) Och så roligt med klistermärkena!

2012-03-04 @ 18:57:03
URL: http://emmashjartan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback