Inte speciellt lika?!Visst finns de likheter mellan killarna, dom är ju syskon. Men jag tycker inte dom är så lika egentligen.
Vad tycker ni?? 

Näsorna är rätt lika, men inte ens dom är "samma". Lucas hade ljusare hår, rundare ansikte & rundare ögon. 
Bröderna är även väldigt olika i sättet, om man jämför hur Lucas var i samma ålder som Kasper under de här 3 månaderna.

Kasper vill vara uppe och va med hela tiden, annars säger han ifrån. Lucas ville ju också vara med uppe och se vad som händer runt omkring när han var liten, men han blev inte lika fort arg om han fick ligga ner en stund. Kasper tycker även oftast att det är onödigt att sova längre stunder under dagarna, vissa dagar blir det bara några väldigt korta sovpauser under dagen. Ibland kan han sova en längre stund i vagnen men de är verkligen inte varje dag. Däremot sover han bra på nätterna, vaknar bara och äter halvt i sömnen ett par gånger. Lucas sov/sover också bra på nätterna och det är jag tacksam för!

Lucas var ju väldigt lugn, snäll och glad under dagarna, han hade inte alls många stunder när han var arg utan anledning. Och även Kasper är väldigt glad på dagarna, så länge han får vara med och se vad som händer så är han nöjd. Kan inte riktigt säga att Kasper är lika lugn som Lucas var, och han har ju även haft fler skrikkvällar än vad Lucas hade men nu är det inte alls ofta han har skrikkvällar som när han var mindre. 

Så båda mina killar är ju överlag väldigt glada och nöjda! Men Kasper har ett lite hetsigare temperament och är inte lika lugn som Lucas var i samma ålder. Är väldigt roligt att inte ha fått två "kopior", utan två killar som är olika på många sätt! Älskar er mina fina killar! ♥

Beställde kläder till Kasper från Name itBilder lånade från Name It

21/2 - 3 månader ♥


20/2 - Busfrö ♥20/2 - Min stora älskling ♥


20/2 - Kasper efter badet, försöker rulla från rygg till mage

Lucas & Kasper älskar att bada, så de gör dom väldigt ofta här hemma. Så skönt att vi äntligen har ett badkar, när vi bodde i lägenheterna så har vi ju bara haft en liten badbalja och det hade funkat nu när dom badar tillsammans. I förra inlägget la jag upp några bilder från när dom badade förra onsdagen. Här är några bilder på Kasper när han hade badat klart, dom brukar bada tillsammans en stund först och när Kasper badat klart så häller vi upp mer vatten till Lucas så får han bada själv en stund. Så medans Lucas badade så satt jag på golvet i badrummet med Kasper.

Han låg på rygg medans jag torkade honom, sen la jag honom på magen. Där låg han nöjd en stund och kollade runt och kände på mattan lite. Sen blev han lite trött, så jag la honom på rygg igen och gav honom nappen. Gick iväg snabbt för att hämta blöja och kläder utanför badrummet till Kasper och när jag kom tillbaka så hade han spottat ut nappen och försökte rulla runt från rygg till mage för att få tag i sin badstol som låg bredvid. Jag var inte ens ute ur badrummet mer än en ½ minut, så han var väldigt snabb! Han lyckades inte komma runt helt, men han låg väldigt långt över på ena sidan. Om han bara kommer på att han måste flytta ena armen som hamnar under så kommer han nog runt.  20/2 - Killarna som älskar att bada 

Tisdag 19/2 - Hosta & läkarbesök

I tisdags blev det ännu ett besök hos läkaren, denna dagen med Lucas.. Natten till tisdagen blev Lucas hosta mycket värre.. Han får ju väldigt jobbig hosta i stort sett varje gång han blir förkyld, då brukar han vakna några gånger under natten pga hostan men ändå kunna somna om. Men denna natten blev hostan värre än tidigare, nu kunde han inte ens ta ett andetag utan att hosta massor vilket gjorde att han inte kunde somna.. Så jag & Lucas låg vakna i flera timmar den natten, tyckte så synd om honom. Han va så trött och försökte verkligen somna, men den dumma hostan hindrade honom.. 

Så kl 7 gick jag upp, tog en dusch och dukade fram frukost. Sen vid 8 när telefontiden började så ringde jag en privat barnläkare som Melissa tipsat om, som hon vart hos med sina killar och tyckt va bra. Vi har ju vart både på barnmottagningen & vårdcentralen tidigare när Lucas haft sin hosta, men han har aldrig fått nån bra hjälp där.. Vi hade tur, han hade en ledig tid samma dag, kl 10.45. Så vi packade snabbt ihop skötväskan och gjorde oss iordning så att vi hann med bussen till uddevalla vid 9.15. 

När vi kom till läkaren så frågade han först hur det brukade vara när Lucas hade hosta och hur länge de brukade hålla i sig. Han trodde att det antingen var förkylningsastma eller vanlig hosta som var extra jobbig på Lucas när han var förkyld. Han lyssnade på Lucas och tittade lite i öron mm. Sen skrev han ut ett recept på en astmamedicin som Lucas ska ta en gång om dagen i 2 veckor för att se om det blir bättre. Så nu hoppas vi på att den medicinen hjälper, annars får vi prova nån annan, nu får han ju iaf hjälp av denna läkaren! 

När vi var klara hos läkaren gick vi och hämtade ut medicinen och sen åkte vi hem till barnens moster Sara. Där åt vi lunch tillsammans med henne och sen kom även Emma & Mira hem. Barnen lekte lite och målade en stund, sen satte vi oss och vilade framför en film. Alla 3 barnen var ju som sagt förkylda och lite tröttare än vanligt. Johan kom från jobbet och så åt vi mat där innan vi åkte hem igen. 

Lucas fick första omgången av medicinen innan han gick och la sig. Han somnade i sin säng, senvaknade han vid 1 av hostan och kom in och la sig hos oss. Han drack lite vatten och lyckades somna om. Sen vaknade han ett par gånger till av hostan men kunde iaf somna om efter en liten stund. Så även om vi sov dåligt så sov vi ändå mer än natten innan.. 

Måndag 18/2 - Förkylda barn..

I måndags började sportlovet så Lucas var hemma från dagis, men det hade han nog vart oavsett. För båda killarna var förkylda.. Lucas var inte jätteförkyld, men lite snuvig & hostig.. Kasper hade fortfarande feber, den låg på 38.3 och så var han snuvig, tät i näsan, hostig & slemmig i halsen. Han sov en hel del under dagen men när han var vaken så va han ändå rätt glad trots förkylning. Han åt bra och kissade ungefär som vanligt, men eftersom man ska kontakta vården om barn under 3 månader har feber över 38 grader så ringde jag vårdcentralen. Fick en tid kl 3 för dom ville kolla så att det inte var rs viruset. 

Vi hade en väldigt lugn dag hemma före tiden på vc, Lucas kollade på film och målade. Kasper sov en lååång stund på förmiddagen. Johan kom hem från jobbet lite tidigare och så åkte vi till vårdcentralen. Inget rs virus sa dom, "bara" en jobbig förkylning. På vägen hem blev de en sväng in på ica och handla mat till veckan då det var nästan tomt i kyl & frys.. Eftermiddagen & kvällen blev lugn, vi åt mat och lekte lite hemma. När Lucas lagt sig så åkte Johan iväg och tränar som han brukar på måndagar och jag & Kasper myste ner oss i soffan framför Familjen annorlunda & kriminalserien Dicte. Kaspers temp sjönk äntligen från 38.3, som den hade legat på sen söndag morgon, till 37.4 och han blev liiite piggare på kvällen, men fortfarande ganska förkyld.. 


Söndag 17/2

Vi sov ju som sagt hemma hos barnens farmor & farfar natten mellan lördag & söndag. Kasper blev förkyld under natten, han hostade och var snuvig. Han hade äver 38 i temp, så jag & Kasper sov inte så bra den natten.. När vi gick upp så åt vi en god frukost och sen blev det en ganska lugn förmiddag, Lucas byggde med lego. Efter lunchen åkte vi iväg på friskis & svettis dag. Johan, hans syster & mamma var med på ett friskis pass först och jag & barnen satt bredvid och kollade. Lucas sprang lite fram och tillbaka mellan mig & pappa och så hoppade han lite i en tjockmatta. Kasper var lite tröttare än vanligt, men ändå glad trots förkylningen.. 

Efter deras pass så var det miniröris som Lucas skulle vara med på. Dock så va han inte så intresserad av att vara med i ringen och göra som man skulle, tror han blev lite blyg nör de var så många vuxna & barn där. Så han sprang mest runt och gjorde det han ville. Efter det åkte vi hem till barnens farmor & farfar igen och åt mat innan vi åkte hem. 


Lördag 16/2

Några instagram bilder från förra lördagen. Efter vi vart på vattenpalatset så åkte vi hem till mamma & Emma. Där åt vi lite sen lunch och sen tog vi det ganska lugnt. Barnen lekte lite och så blev det lördagsgodis & film, vi var alla lite trötta efter badet. Johan kom och hämtade mig & barnen vid 6 när han jobbat klart och så åkte vi hem till barnens farmor & farfar där vi åt mat och kollade på tv, sen sov vi över där.


Vattenpalatset 16/2

Natten mellan fredag & lördag sov ju jag & barnen hos mamma/mormor. På lördagen skulle Johan jobba en stund så jag & barnen åkte till vattenpalatset tillsammans med mamma, Emma, Sara & Mira :) Vi var där redan kl 10 när dom öppnade. Kasper badade i badhus för första gången, var väldigt mycket att titta på där tyckte han. Lucas var jätteglad över att vi åkt dit, han har tjatat ett tag om att han vill till badhuset! Vi började i barn-poolen, Kasper badade ca en halvtimme kanske. Sen var han trött, så jag bytte från badblöja & badbyxor till vanlig blöja på honom och sen somnade han gott i vagnen. Vi turades om att bada med Mira & Lucas och att sitta med Kasper. Emma & mamma gick in till relax avdelningen med Kasper och badade i bubbelpoolen medans han sov en stund. Jag & Sara badade med Mira & Lucas en stund och sen gick jag upp och gav Kasper mat. Blev även lite korv & bröd innan vi åkte därifrån efter några timmars bad. Var 3 trötta barn som sov i bilen på vägen hem.
Fredagen 15/2

Förra fredagen hade vi en mysdag hemma, jag & barnen. Sen när Johan kom hem så åkte vi direkt hem till mamma & Emma allihop. Där blev vi bjudna på god mat. Barnen kollade på film & målade med Sara under kvällen. Johan åkte iväg på kvällen för att spela biljard & dricka öl med några kompisar och jag & barnen sov över hos mamma/mormor.


Alla ♥-dag

Våran alla ♥-dag var egentligen som en vanlig dag, vi brukar inte "fira" den dagen nåt speciellt. Lucas var på maskerad-disco på dagis under morgonen och jag & Kasper myste hemma framför "Mia på grötö". När Lucas kom hem åt vi lunch och sen målade vi en stund. Lucas skrev sitt namn själv för första gången, jag skrev hans namn först och så kollade han på det och skrev likadant, så duktig! Sen bakade vi kladdmuffins som vi åt efter maten när Johan kommit hem från jobbet. För skoj skull gjorde jag hjärtan på muffinsarna och så hade jag & Lucas köpt en liten chokladask som han fick ge till pappa. Och Johan hade på vägen hem från jobbet köpt med sig en liten godispåse till Lucas och jag fick en fin ros & choklad! 


14/2 - Lillfisen ♥14/2 - Min lilla pirat ♥

På alla ♥-dag så hade dom maskerad disco på dagis. Vi fick reda på det nån dag innan bara så vi hann inte fixa nån "riktig" maskerad-dräkt. Men vi fixade lite kläder hemma och så blev han en pirat, Lucas var iaf väldigt nöjd och söt va han! Dom hade dansat & ätit kakor på dagis berättade han sen när jag hämtade honom. 

Bildbomb från 13/2
Bilder från 12/2
Måndag 11/2

Här kommer några instagram-bilder från förra måndagen. Lucas var på dagis 3 timmar på morgonen som vanligt. Efter dagis var han ganska trött så vi åt lunch och efter det myste vi framför en film. På eftermiddagen byggde vi med tågbana, spelade spel & målade. När Johan kom hem så åt vi mat och sen lekte han & Lucas en stund innan Lucas la sig & Johan pkte iväg och tränade. Jag & Kasper myste som vanligt framför Familjen annorlunda & Kriminalserien Dicte. 


 

Dop-presenterna

Kasper fick väldigt många & fina presenter när han döptes! Här kommer bilder på allt han fick.
Tack så mycket säger jag igen till alla er som köpt detta!
Även Lucas fick 3 presenter på Kaspers dop, tack för dessa också! 


10/2

Några bilder efter hela dopet var slut, när alla gäster gått hem och jag, mamma, Emma, Frida, Sara, Johan, mormor & morfar hjälptes åt att städa & diska i huset. När allt var klart i huset så åkte vi hem till mamma & Emma och åt thaimat innan vi åkte hem. 


Kasper busar med moster/gudmor Sara

Jag & min stora kille
Mira & Lucas lekte & dansade medans vi städade. Thaimat hos mamma.

10/2 - Dopfika

Här kommer en bildbomb från fikat efter dopet. Skriver itne så mycket, utan låter bilderna tala för sig själva. Vi var iaf 34 stycken om jag räknat rätt. Började med att duka fram smörgåstårtorna som blev lunch. Efter det dukade vi av och tog fram kaffe & tårtor, Carro hade även bakat bullar och Sara hade bakat lite kakor till fikat. Barnen hade knappt tid att fika, dom sprang rungt och lekte. Kasper som inte hade sovit speciellt mycket under dagen somnade och sov en stund medans vi åt. När vi fikat en liten stund så började jag & Johan att öppna alla paket som Kasper fått, han fick jättemycket fina saker, kommer lägga upp bilder på det i ett annat inlägg. När paketen var öppnade så började folk röra sig hemåt igen. 

Vill säga stort TACK till alla som kom på Kaspers dop och TACK för alla fina presenter han fick!! 
Sen måste jag även säga ett stort TACK till er som hjälpt till att fixa inför & efter dopet, det underlättade väldigt mycket för oss!! (Skriver inga namn för då glömmer jag säkert någon, men ni vet vilka ni är som hjälpt oss att baka, duka, fota & städa efter. Tack!)


10/2 - Kaspers dop

Söndagen den 10 februari var det dop för Kasper. Klockan 12 började det i Herrestads kyrka, där även Lucas döpts av samma präst. Kaspers gudmor är hans moster Sara och gudfar är hans farbror Emil. Det blev ett fint dop och Kasper var tyst nästan hela tiden. Sara höll Kasper tills prästen tog honom, men när prästen la Kasper ner på armen så blev Kasper lite arg och protesterade (alla som träffat Kasper vet att han inte gillar att ligga ner när han är vaken :P). Kasper skrek inte, men han protesterade högt när prästen höll honom liggande, sen när prästen höll upp honom blev han tyst men såg väldigt skeptisk ut. Efter det tog Emil honom, men då var Kasper redan lite sur och dessutom trött eftersom han inte velat sova innan dopet, så nappen fick tas fram. När dopet var klart så tog vi lite kort i kyrkan innan vi gick över till huset där vi skulle fika.  


Min syster Frida var snäll och tog kort under dopet

10/2 - Tårtorna till Kaspers dop

På morgonen den 10/2 gick vi upp tidigt, jag & barnen sov ju som sagt hos min mormor & morfar den natten. Johan kom vid 8 och då hade vi hunnit äta frukost och jag stod i duschen. Johan tog hand om barnen medans jag & mormor hjälptes åt med tårtorna, hon fixade grädde på och jag dekorerade dom. När tårtorna var klara så gjorde vi oss iordning och åkte bort till huset där fikan skulle vara för att fixa det sista innan dopet.Fick hjälp med att göra smörgåstårtor till dopet. Min mamma & lillasyster Frida gjorde 2 stycken av den som är på översta bilden av smörgåstårtorna och min svärmor gjorde 2 stycken av den andra.
Supergoda & jättefina blev dom alla 4 smörgåstårtor!!


Lördagen 9/2 - Förberedelser inför dopet

I lördags hade vi en del som skulle förberedas inför dopet på söndagen. Så efter frukosten åkte vi till uddevalla, jag & Frida skulle duka i huset som vi hyrt till fikan efter dopet. Så vid 10 släppte Johan av mig & Kasper vid huset bredvid kyrkan och så åkte han & Lucas hem till min mormor & morfar. Frida kom och så började vi duka. Kasper som hade vart vaken från halv 7 tills vi åkte vid halv 10 sov under tiden vi dukade. Vi var klara vid halv 12 ungefär och då hade vi tagit det väldigt lugnt medans vi dukade. 

När vi var klara så åkte vi hem till morfar (mormor var iväg med sin kör och sjöng). Jag matade Kasper som hade vaknat och sen åkte Johan, jag & Kasper iväg snabbt och handlade dricka & kaffe till dopet. När vi kom tillbaka till morfar igen så matade jag snabbt Kasper lite till så att han skulle klara sig en stund och så åkte jag & Frida in till stan, hon släppte av mig vid frisören och så klippte jag mig. Morfar kom och hämtade mig ca 40 minuter senare när jag var klar. Hemma hos morfar igen så åt vi lunch som han gjort och sen åkte Johan hem igen för att laga min pappas släpkärra. Jag & barnen var kvar hos morfar för jag skulle baka tårtor till dopet. Lucas lekte med gammelmorfar medans jag började göra tårtbottnar, mormor hade gjort 2 tårtbottnar innan hon åkte så jag skulle göra 2 till. 

Vid halv 7 på kvällen åkte morfar iväg för att gå på nån teater med min morbror, så då var det bara jag & barnen där eftersom mormor inte kommit hem än då hon va i gbg och sjöng. Tanken var att jag skulle vispa ihop lite olika fyllningar och lägga på tårtorna. Men det var lite svårt eftersom Kasper hade svårt att komma till ro, han var väldigt trött och somnade i mitt knä men så fort jag la honom i vagnen så vaknade han igen. Jag hann skära upp en tårtbotten och lägga hallonsylt på ena delen, sen fick jag ta upp Kasper igen. Han somnade & jag la ner honom och gjorde vaniljsås. Sen vaknade Kasper igen, så då gav jag upp och fixade istället lite kvällsmat till Lucas så att han kunde gå och lägga sig. Var en trött Lucas som somnade fort vid halv 8, strax efter att Lucas somnat så kom mormor hem. Så då hjälptes vi åt att fixa fyllningar på tårtorna. Hon vispade ihop de olika fyllningarna och skar upp tårtbottnarna medans jag kletade på fyllningarna på tårtorna med en vaken Kasper i knät. När tårtorna äntligen var klara så gjorde mormor varma mackor till oss innan vi gick och la oss.


1. Dukat i huset. 2. Klippt mig. 3. Lucas leker hos gammelmorfar. 4. Kasper. 5. Lunchen.
6. Bakar tårtor. 7. Trött men envis bebis som inte vill sova. 8. Sover över hos mormor/gammelmormor.

9/2 - Klippte mig

I lördags så hade jag bokat klipp tid, var verlkigen på tiden. Var så trött på mitt långa som bara hängde, slängde oftast upp de i en knut de sista. 


Fredagen 8/2

I fredags var vi hemma på förmiddagen, efter frukost byggde vi lite lågbana och lekte med bilar. Sen passade jag på att ta en dusch medans Lucas läste för Kasper. Efter lunchen när Kasper sov och Lucas vilade framför en pilm så städade jag i huset. På eftermiddagen frågade Melissa om vi ville med ut en stund. Så vi klädde på oss och gick ut, tog en sväng till affären för att handla lite gott till kvällen. Sen när vi kom tillbaka till gatan så lekte dom två stora barnen i snön en stund innan vi gick in igen. Lucas tog ett bad och sen fixade vi tacos. På kvällen packade jag ihop grejerna som vi skulle ha med oss under helgen när vi skulle sovaa borta och så klippte jag Johans hår innan vi såg lite på Arrow innan sängen. 


1. Jag & Lucas bygger tågbana. 2 Lucas läser för Kasper medans jag duschar. 3. Kasper sover, Lucas vilar framför en film & jag städar. 4. Promenad till affären med Melissa, Vincent & Linus. 5. Kvällsbad. 6. Mitt godis.


Utelek med grannarna


Mina fina 

Lucas hjälper till att skära grönsaker till tacosen

8/2 - Mina fina killar ♥


Torsdagen 7/2

Förra torsdagen var vi hemma, inget dagis då heller. Lucas ville inte och jag ville gärna ha båda barnen hemma hela dagen! Blev en låång mysmorgon i sängen innan frukost. På förmiddagen tog vi en promenad till affären för Lucas ville baka chokladbollar så vi behövde handla lite grejer till de. Innan vi gick in igen så lekte vi lite i snön utanför vårat hus. Sen åt vi lunch och efter det vilade vi en stund framför en film. Sen började vi med bakningen, den tog lite längre tid än vad det egentligen tar att göra chokladbollar. Vi hann göra färdigt "smeten" innan Kasper blev arg i babysittern. Så då fick vi ta en paus i bakningen, en stund senare när Kasper inte var arg längre kunde vi fortsätta med att rulla chokladbollar. När Johan kom hem så lekte han med barnen medans jag fixade egenpanerad torsk till middag, sen bytte vi så att jag var med barnen medans Johan fixade äggsås. När Lucas somnat blev det några avsnitt av Arrow innan jag & Kasper gick och la oss. Vi somnade, men det blev inte speciellt mycket sömn den natten.. 


1. Morgonmys. 2. Promenad till affären. 3. Lucas handlar. 4. Vila framför film efter utelek & lunch.
5. Baka chokladbollar. 6. Cokladbollar. 7. Fixar egenpanerad torsk. 8. Godnattsaga.
9. Kl 02.50 när Kasper inte ville sova.

Text till den svarta bilden på instagram
"Klockan är 2.50 och Kasper som annars brukar sova bra på nätterna har vart vaken i drygt en timme nu... Han är inte arg/ledsen, utan han har bara inga planer på att sova just nu... Han ligger och viftar med ben & armar och är väldigt nöjd med att va vaken.. Jag är inte lika nöjd, vill helst att han somnar om fort igen som han brukar när han ätit på nätterna..."

Kasper valde att vara vaken mellan 1.30 & 4.30 ungefär den natten. Det som var skönt var ju iaf att han inte var ledsen under den tiden för då hade det vart ännu jobbigare. Han ville bara inte sova, men det ville jag. Tur att han oftast sover bra på nätterna och somnar om efter han ätit...


Utelek & bakning
 

Onsdagen 6/2

Förra onsdagen mådde jag äntligen bättre, bara lite småförkyld men ändå ganska pigg. Kasper var dock fortfarande rosslig i andningen men glad & pigg ändå. Lucas valde själv att vara hemma den dagen med mig & Kasper. Vi hade en mysmorgon med frukost och sen spelade vi massa spel. Efter lunch kom min mormor & morfar hit på besök och så hade dom med sig vaniljbullar som vi fikade på. Lucas lekte med gammelmormor & gammelmorfar på sitt rum. Dom åkte hem strax före Johan kom hem från jobbet. Johan lekte en stund med barnen medans jag fixade maten. Även denna kvällen avslutades med några avsnitt av Arrow.
Tisdagen 5/2

Här kommer lite bilder från förra tisdagen (5/2). Jag & Kasper var fortfarande förkylda.. Kasper tät i näsan & rosslig i andningen, men han var glad ändå under dagen. Jag hade haft feber under natten och hade fortfarande väldigt ont i halsen & hemsk huvudvärk. Så det blev inget dagis för Lucas den dagen heller eftersom jag verkligen inte orkade gå ut. Blev istället en mysmorgon i sängen med mina 2 prinsar innan frukost. 

Efter frukosten smörjde jag in Kaspers huvud med olja för att få bort lite skorv, så han fick ha på sig mössa en stund för att inte kleta olja överallt. Han låg en stund i vagnen och hade en lång "pratstund" med pingu. Lucas fick låna min gamla kamera och var väldigt nöjd med att gå runt och ta kort på mig, Kasper & sina leksaker. Kasper sov ganske mycket även den dagen, känns som om mina barn sover tills dom är friska för dom sover väldigt mycket när dom är sjuka och sen är dom pigga igen. Väldigt skönt! 

Även denna dagen blev det mycket lugna aktiviteter, Lucas älskar som sagt att måla och det går åt mängder med papper varje dag, sen spelar han gärna många olika spel och så kollade vi på film. Sånt som är skönt att göra när man är sjuk. På eftermiddagen blev det ett bad för pojkarna, båda tycker ju väldigt mycket om att bada och så behövde jag tvätta bort oljan i Kaspers hår. Johan kom hem från jobbet, lekte lite med barnen och sen lagade han mat som vi åt innan Lucas gick och la sig. På kvällen gjorde vi lite popcorn och kollade några avsnitt av den nya serien arrow som både jag & Johan tyvkte var bra. 


5/2 - Kasper ♥
5/2 - Storebror & Lillebror ♥30 Frågor Från Melissa

Vad heter du? Sofia Welin

Vem fick du dessa frågor av? Melissasprinsar

Hur gammal är du? 22, fyller 23 i april.

Är du romantisk? Nja, ibland kanske.

Hur lång är du? 178cm

Vilken ögonfärg har du? Blå 

Har du stationär eller bärbar dator? Stationär & bärbar

Vilka städer har du bott i? Född i Trollhättan, flyttade till Uddevalla när jag var 5 år.

Tycker du om kaffe? Nej usch..

Tycker du om att mysa/kela? Ja

Kan du några andra språk än svenska? Engelska

Har du någonsin åkt ambulans? Nej

Vad har du för ringsignal? Just nu har jag nån tråkig som fanns på mobilen när jag köpte den.. 

Vad har du för bakgrundsbild på mobilen? En bild på mina två prinsar!!

Kan du byta olja på bilen? Ja..

Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej..

Vad är det bästa som hänt dig? Utan tvekan mina två barn!

Vad är det värsta som hänt dig? Kommer inte på nåt att skriva just nu..

Har du varit med i tidningen? Nej

Har du någon piercing? Nej

Civilstånd? Förlovad

Hur bor du? I hus 

Vilket är ditt drömjobb? Fotograf

Vad har du haft för husdjur?
 6 kaniner, hund, hamster, 3 gerbiler. Just nu en katt.

Vad arbetar du med idag?
  Mammaledig

Kan du åka slalom? Ja :)

Vad har du för utbildning? Gick naturbruksgymnasiet med inrikting djusvård, gick dock inte klart eftersom jag fick Lucas. Har även gått en restaurang utbildning på komvux.

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Ingen direkt, kanske händerna.. 

Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Just nu magen & benen...

Vem vill du ska svara på dessa frågor? Frida

Måndagen 4/2 - Förkylningen fortsätter...

Som jag skrev i tidigare inlägg så blev ju jag & Kasper förkylda på söndagen och Kasper var fortfarande tät i näsan & rosslig i halsen på måndagen och jag mådde sämre på måndagen än söndagen.. Hade jätteont i halsen, hemsk huvudvärk & ont i kroppen.. Lucas mådde bra, men han fick vara hemma från dagis för jag orkade inte ta mig ut. Så vi hade en mysdag hemma. Efter frukosten myste vi framför barnkanalen en stund och sen tog vi fram papper och pennor & målade. Lucas målade hur länge som helst, vet inte hur många papper jag fick ta fram, han älskar verkligen att måla! Men när man själv är sjuk så är det skönt att ens barn gillar såna lugna saker att sysselsätta sig med! 

Kasper sov mycket under dagen, precis som Lucas när han är sjuk så verkar det som om även Kasper vill sova mycket när han är sjuk. Det är väldigt skönt både för mig & barnen för det blir inte så mycket gnäll då och så slipper dom känna att dom mår dåligt. Men när Kasper var vaken under dagen så var han väldigt glad trots förkylningen så han verkade inte speciellt påverkad av tät näsa & rosslig när han andades. 

Sen under dagen spelade vi lite olika spel och kollade på nån film. Blev som sagt en väldigt lugn dag. Johan lagade mat på eftermiddagen när han kom hem från jobbet och sen vid 7 så la han Lucas innan han åkte iväg och tränade. Jag & Kasper myste ner oss i soffan och kollade på Familjen annorlunda & Kriminalserien Dicte.


Inte jättepigg på morgonen när jag vaknade... 

Mys med mina fina framför barnkanalen

Söndagen 3/2

Natten till söndagen 3/2 blev både jag & Kasper förkylda. Blev inte så mycket sömn för oss två den natten.. Jag började få ont i halsen och Kasper var rosslig i halsen när han andades och lite tät i näsan.. När Lucas kom in till oss på morgonen så myste vi lite alla fyra innan vi gick upp och åt frukost. Sen gick jag & Kasper och la oss en stund igen, Kasper var trött och jag kände att jag också behövde sova en stund till efter en natt med lite sömn, plus att jag fått en hemsk huvudvärk.. Jag sov en liten stund & Kasper sov länge, tror han också var riktigt trött när han var förkyld. När jag kom upp igen så stod Johan och fixade vofflor till lunchen och barnens farmor & farfar hade kommit på besök :) Vi åt vofflor och så fikade vi, Lucas lekte med farmor & farfar. 

På eftermiddagen när svärföräldrarna åkt hem så kom Sebbe hit, Johan skulle hjälpa honom med bilen och Lucas ville såklart följa med ut i garaget. Så jag & Kasper la oss i soffan framför en film och vilade lite till. Min hemska huvudvärk ville inte släppa trots vila & värktablett och halsen började bli värre.. När Johan & Lucas kom in igen så tog dom med Kasper in på Lucas rum och byggde en tågbana tillsammans. Sen lagade Johan mat medans jag & Lucas lekte lite med tågbanan dom byggt. 

Under förmiddagen bytte även Johan ut våran gamla, stora & fula fläkt över spisen till en ny finare, utragbar fläkt.


1. Förkyld, men glad ändå. 2. Trött liten kille. 3. Vofflor till lunch. 4. Lucas & farmor leker.
5. Lucas ute i garaget. 6. Killarna leker.

Lördag 2/2 - Start av renovering i köket

Vid halv 1 lördagen den 2/2 kom min pappa hit, han skulle hjälpa Johan att byta bänkskiva, diskho & blandare i köket. På morgonen medans Johan & Lucas var iväg med bilen så hade jag tagit ut det som behövdes från köket så att dom kunde börja direkt. Medans dom grejade i köket så badade jag barnen, sen gick vi ut en stund & lekte och sen blev det lite mys framför en film. Vid 6 på kvällen när dom va klara i köket så beställde vi pizza. Lucas & morfar byggde även tågbana innan han åkte hem.

Blev så bra med den nya bänkskivan & diskhon! Den som var när vi köpte huset va så ful & missfärgad, har velat byta den sen vi flyttade in, men vi har ju fixat i andra rum innan. Men nu har renoveringen i köket äntligen börjat. Nu har vi ju satt in en ny svart bänkskiva, djupare diskho & bättre blandare. Det är jätteskönt! Vi hade egentligen inte tänkt byta kaklet över bänken, men vi såg att några längst ner var lite spruckna när alla grejer försvann så vi ska byta dom också. Sen ska även golvet bytas, väggarna & skåpsluckorna ska målas och så ska handtagen på luckorna bytas. Men det får planeras in en annan helg. 


Några instagrambilder på hur bänken såg ut före... Fult! 

Barnen badar

Pappa & Johan grejar i köket medans vi är ute


Mys i soffan efter utelek

Instagrambilder före & efter på bänken. Kommer bättre bilder på före & efter när vi gjort mer i köket.

Lucas & morfar leker

Följa med till pappas jobb - 2/2

Lördagen den 2 februari hade Johan bokat besiktningstid på förmiddagen till en av sina bilar, så efter frukosten åkte han & Lucas iväg med bilen. När besiktningen var klar (bilen gick igenom utan nåt fel) åkte dom förbi Johans jobb och grejade lite med bilen. Lucas var supernöjd på morgonen när han tog på sig sina arbetsbyxor för att få åka med pappa till jobbet! Han tyckte såklart att det var jätteroligt att få vara med på jobbet, han fick sitta i en av lastbilarna som stod där och hjälpa till att skruva bil. När dom kom hem igen var Lucas svart i ansiktet :P
 

1/2 - Pappa & Lucas spelar på kvällen


Instagrambilder från 1/21. Morgonmys ♥ 2. Händerna är väldigt goda! Kasper sitter och smaskar högt när han äter på sina händer. 3. Pannkakslunch. 4. Nyvaken sötfis. 

1. Lucas i babygymmet & Kasper i babysittern. 2. Lucas grejade med sin pysselbok. 3. Pappa & Lucas spelar spel. 4. Jag fixade min nya kalender med lite bilder & fina pennor att fylla i födelsedagar med.

1/2 - Lillfisen ♥


31/1 - Lilla busungen!

I torsdags medans jag & Lucas pysslade lite så låg Kasper på filten bredvid oss. Han tycker att det är roligt att ligga på magen och titta runt på saker en stund. Jag skrev ju det här inlägget i början av januari, den 7/1 rullade ju Kasper från mage till rygg för första gången. Och han har gjort det väldigt många gånger efter det. 

Nu gjorde han en ny sak när han låg på filten. Han rullade först över på rygg och så gick jag iväg för att hjälpa Lucas på toan. Hörde att Kasper börjar bli arg och när jag kommer tillbaka så ligger han nästan helt utanför filten. Han låg och sparkade med benen så att han åkte lite bakåt varje gång. Trodde han var för liten för att flytta på sig själv, men tydligen inte. Han tycker verkligen inte att det är skoj att ligga still för länge, min lilla busunge!


Pyssel - 31/1

Jag & Lucas grejade lite med den nya pysselboken med klistermärken som han fått av gammelmormor. Lucas klistrade in djur, gubbar & möbler och gjorde sina egna små gårdar :) Han tyckte att det var jätteroligt!


Smutsig kille efter massa utelek på dagis - 31/1

I torsdags när jag hämtade Lucas från dagis så var dom ute på gården och lekte. Det var väldigt blött ute och även Lucas var väldigt blöt & smutsig. Så när vi kom hem så blev det ett bad för Lucas innan vi åt lunch.

Min fina kille ♥Onsdagen 30/1

Jag & barnen sov ju som sagt hos min mormor & morfar natten mellan tisdag & onsdag. På onsdag morgon ringde klockan 7, så då gick jag upp och tog en snabb dusch, gjorde mig iordning, åt frukost med Lucas & mormor. Sen matade jag Kasper och klädde på barnen. Halv 9 stod vi på busshållplatsen och väntade på bussen in till stan. Jag hade en tid för efterkontroll på mvc kl 9.30 så jag & Kasper gick dit. Medans Lucas gick med gammelmormor till frisören hon hade tid där 9.30. Lucas hade vart jätteduktig när han var med hos frisören, han hade suttit bredvid och lekt med lite leksaker som fanns där. 

När jag va klar på mvc så gick jag & Kasper ner till frisören där mormor nästan var klar. Sen gick vi allihop till busshållplatsen igen för att åka till torp, mötte upp morfar på torp och så började vi med en god lunch. När maten var uppäten så drog Lucas med sig gammelmorfar till leksaksaffären medans jag, mormor kollade på kläder till Kasper. Han har ju, som jag skrivit tidigare, hoppat över storleken 62 i kläder och gått från 56 till 68. Så han behövde lite nya kläder, och han fick nytt av både mig & gammelmormor. Sen åkte morfar iväg och Lucas gick med oss en stund, han hade fått en bil & en motorcykel av gammelmorfar. Fick även köpt lite grejer till fikat på dopet och en kalender till mig innan vi tog bussen hem till mormor & morfar igen. Där väntade morfar med semlor som vi fikade på, dock orkade jag bara locket och ett par små tuggor av bullen. 

Under eftermiddagen lekte Lucas med gammelmormor & gammelmorfar, dom lekte mest med tågbanan. Jag & Kasper satt och vilade, han hade sovit dåligt under dagen och behövde sova en stund. Sen vid 5 kom Johan och hämtade oss och så åkte vi förbi mamma & Emma en sväng, där blev vi bjudna på mat och så gick jag igenom lite av Miras gamla kläder i strl 68-74, tog med mig lite hem som Kasper ska låna. 


1. Väntar på bussen till stan. 2. Lucas leker hos frisören. 3. Mat på torp.
4. Lucas & gammelmormor på väg från torp.


1. Servetter & ljus till dopet. 2&3. Semlan som jag inte orkade äta upp.
4. Lucas & gammelmorfar leker med tågbanan.


1. Body & 2 pyjamaser som Kasper fick av gammelmormor. 2. Body, 2 byxor & sockar som jag köpte på Lindex. 3. Tre bodys som jag köpte på H&M. 4. Byxor & sockar från H&M. 5. Bil & motorcykel som Lucas fick av gammelmorfar och pysselbok med klistermärken som Lucas fick av gammelmormor.

Tisdag 29/1

I tisdags så gick vi upp 05.30, alldeles för tidigt egentligen.. Men vi Johan skulle köra oss till mamma/mormor på vägen till jobbet. Åker faktiskt hellre tidigt än att släpa med allt på bussen. Vi kom iaf till mamma/mormor vid halv 7 och Johan åkte vidare till jobbet. Lucas & Mira lekte en stund innan vi åt frukost, mamma/mormor & Mira var hemma den dagen. Barnen lekte & kollade film under förmiddagen och sen vid 11.20 hade Kasper tid på bvc så vi tog bussen dit. Var läkarundersökning, allt såg väldigt bra ut och Kasper fick mycket väl godkänt av läkaren, hon tyckte att han var väldigt stark för att va så liten. Sen vägdes & mättes han, och jag fick nästan en chock när jag såg hur mycket han växt på längden sen sist. På 2 veckor hade han växt 3½ cm på längden, han kommer bli lång min lilla kille! 

Födelsevikt & längd 21/12 - 4608 gram & 53 cm
Efterkontroll vikt 25/11 - 4560 gram
Vikt & längd 29/11 - 4690 gram & 54 cm 
Vikt & längd 11/12 - 5010 gram & 55,5 cm
Vikt & längd 27/12 - 5440 gram & 57,5 cm
Vikt & längd 16/1 - 5950 gram & 59 cm
Vikt & längd 29/1 - 6235 gram & 62,5 cm


1. Tidig morgon hos mormor. 2. Lucas & Mira. 3. Lucas i väntrummet på bvc.
4. På väg till gammelmormor & gammelmorfar. 

Efter bvc tog vi bussen till min mormor & morfar. Där blev vi bjudna på god lunch. Kasper sov en lång stund i vagnen, trött efter läkarbesöket. Sen under eftermiddagen lekte Lucas massor med gammelmormor & gammelmorfar, dom byggde tågbana, spelade spel, lekte med bilar & läste böcker. Vi sov över där den natten. 


1. Trött Kasper. 2. God lunch. 3. Lucas bygger tågbana med gammelmormor. 4. Jag myser med Kasper.
5. Gammelmormor läser för Lucas. 6. Två trötta killar på kvällen.