7 dagar kvar till BF - Gissa när bebis kommer!

Med bara 7 dagar kvar till BF på lillebror så kör vi en sån här gissnings lek som jag gjorde när jag var gravid med Lucas också. Med Lucas gissade ni på det datum ni trodde att han skulle komma och även om det var tjej eller kille. Men nu fick vi ju veta på UL att det till 90% är en kille, så det är ju ingen ide att gissa på. Därför får ni denna gång gissa på datum, vikt & längd! 




Lämna en kommentar med era gissningar!! 
Glöm inte skriva vem det är som gissar så jag vet när jag gör listan sen.

Lördag 27/10 - Ullared

I lördags gick vi upp redan vid halv 6, gjorde oss iordning och åt lite frukost. Vid 6 kom Johans mamma & bror hit och så åkte vi iväg mot uddevalla där vi lämnade av Lucas hos sin mormor. Sen åkte vi vidare till Ullared, kommer inte ihåg exakt när vi kom dit men tror de va ca halv 10 kanske. Tanken var att vi skulle köpa så mycket julklappar & födelsedagspresenter (till dom som fyller i slutet av året) som möjligt för att slippa stressa med det senare. Jag ville även hitta så många saker som möjligt till Lucas paketkalender. Sen stod de även lite kläder till barnen och andra småsaker på listan. Men det blev inte riktigt som vi tänkt, hittade/köpte inga julklappar alls förutom 2 mindre till Lucas. Och presenter skulle vi köpt till 7 stycken, men hittade bara en till min syster som jag köpte. Däremot blev det en hel del kläder till barnen :) Och lite andra grejer som vi behövde, så det var ju ingen bortkastad resa till ullared. Men det hade vart bra att fått köpte lite fler julkappar, men de får bli i november istället. Vid 8 på kvällen var vi tillbaka hos mamma för att hämta Lucas som hade haft en väldigt bra dag och sen åkte vi hem.

Kläder, ytterkläder & en stor monstertruck till Lucas


Kläder & lite grejer till bebis


Till mig


Saker som Johan köpte, han köpte även ett vapenskåp & lampor som inte är med på bild


Arbetsbyxor & lego - julklappar till Lucas


Grejer till Lucas paketkalender

Fredagen 26/10

I fredags efter dagis så gick vi hem, Lucas sov en stund och jag vilade i soffan framför criminal minds som vanligt. När Lucas vaknade så åt vi lite macka & yoghurt. Sen tog vi en promenad till affären för att handla lite mat & godis till kvällen. Vi skulle göra hamburgare så vi behövde bröd, dressing & dricka. Sen blev det såklart lite godis också. När vi kom hem plockade vi fram grejer till bakning, gjorde chokladbollar. Lucas tyckte att det var väldigt roligt, han satt koncentrerat och rullade ungefär hälften av alla chokladbollarna. 

Johan kom hem vid halv 6 och så började han med maten medans jag & Lucas kollade lite film. Så åt vi mat tillsammans och så blev det såklart chokladbollar till efterrätt. Sen blev det lite mer film & mys innan Lucas gick och la sig. Jag & Johan kollade lite på Criminal minds en stund, men vi gick och la oss redan strax efter 9 eftersom vi skulle upp vid halv 6 dagen efter för att åka till Ullared. 


Torsdag 25/10 - Lucas trivs på nya dagiset!



På väg till dagis.

Lucas trivs verkligen på sitt nya dagis! Han är glad när vi går dit och han är lika glad på vägen hem och berättar vad han gjort på dagis. Fröknarna säger att han är väldigt glad och har lätt att komma in i gruppen, så det känns väldigt skönt! Det känns lagom med 3 timmar om dagen nu, jag är ju van vid att ha min lilla kille hemma så det är väldigt tomt dom 3 timmarna han är där. Men samtidigt så märks det på honom att han tycker om att vara på dagis igen efter ett låååångt uppehåll och han behöver få komma iväg och träffa andra barn och leka av sig! 

Onsdagen 24/10

I onsdags var det dags för dagis igen, blev ju ett litet uppehåll på några dagar. Först fick ju Lucas feber torsdagen förra veckan så då var han hemma tors-fre, sen helg och mån-tis var vi ju i uddevalla hos mamma/mormor. Så i onsdags gick vi till dagis vid halv 9, Lucas var väldigt glad när han skulle dit igen. Jag hade berättat för honom på morgonen att jag inte skulle vara med på dagiset idag, men ja trodde ändå han skulle bli lite ledsen eftersom det blev ett litet uppehåll efter inskolningen. Men han gav mig en kram, sprang in till dom andra barnen och vinkade hejdå genom fönstret. Så det gick väldigt bra och det var skönt för de märks ju att han trivs där då! 

Jag gick hem, kändes väldigt konstigt att vara hemma själv utan Lucas. Han har ju vart hemma med mig sen i maj nu. Jag passade på att ta hand om disken och städa i köket. Vid 11 gick jag till dagis och hämtade Lucas igen, han hade haft det jättebra och var väldigt glad. När vi gick hem så berättade han om allt dom gjort på dagis, det roligaste hade vart när dom "bakade" med nån lekdeg :) Lucas somnade som vanligt fort när han kom hem och jag vilade i soffan med nya tidningen och lite criminal minds. 

När Lucas vaknade så åt vi lite lunch och så kom Melissa, Vincent & Linus över :) Blev massa lek & bus för barnen en stund innan dom gick hem igen. På kvällen kollade jag & Johan på den nya Johan Falk filmen.


Tisdagen 23/10 - Mvc

Vi sov ju som sagt hos mamma/mormor mån-tis. Johan åkte till jobbet tidigt på morgonen och det gjorde även mamma & Emma och Mira till dagis. Blev en lugn förmiddag och sen vid 1 tog jag & Lucas bussen till Mvc. Det var exakt 2 veckor kvar till BF i tisdags, så nu är det verkligen inte långt kvar oavsett om jag går över tiden eller inte! Alla prover såg bra ut och jag & Lucas fick lyssna på pyrets hjärta. ♥


Bilder från 16/10


Sen åkte vi hem till mamma/mormors lägenhet igen. Sara hade kommit hem från skolan och min mormor hämtade Mira från dagis och kom också dit. Sara lagade mat och så kom Johan från jobbet vid 5. Även morfar kom dit och så åt vi mat tillsammans. Mamma & Emma kom från jobbet vid halv 7. Sen åkte vi hem.

Måndag eftermiddag 22/10

Några bilder från måndag eftermiddag. Johan kom till mamma när han slutade jobbet och så åt vi mat tillsammans. Sen blev det skumbad för barnen innan lite film mys. Vi sov hos mamma/mormor även till tisdagen.



Måndagen 22/10 - Badhuset

Jag & Lucas sov ju som sagt hos mamma/mormor sön-mån. På måndagen jobbade mamma & Emma och Mira var på dagis. Vid strax efter 12 gick jag & Lucas iväg till badhuset. Var väldigt lite folk på badhuset förutom en skolklass som var i en annan bassäng, så det var skönt. Lucas tyckte att det var superkul, det var ju ett tag sen vi var iväg så och badade. Vi simmade runt och lekte med båtarna som fanns där, Lucas simmar superbra med sina armringar. Jag var ju inte så smidig med min stora mage kanske, men det var ändå skönt att bada för man känner sig iaf inte lika tung i vattnet. Tror vi badade ca 1½ timme, sen blev båda hungriga så då gick vi och duschade. Som tur va hade jag tänkt på att ta med varsin banan och några äpplebitar som vi åt efter badet, annars hade jag nog satt mig ner på gatan och grinat så slut på energi var jag, tar på krafterna att va på badhus med en vild 3 åring när man är höggravid. Men efter lite frukt kändes det bättre och så gick vi hem till mammas lägenhet igen och åt lite macka. Lucas var också väldigt trött efter badet för han hade inte sovit något under dagen, så vi slängde oss i soffan framför en film. Var iaf väldigt roligt att vi kom iväg till badhuset (eller rättare sagt, att jag orkade nu med magen) lillebror kan ju komma lite när som nu så ville passa på att hitta på något med min stora prins innan! 

På väg till & från badhuset

En väldigt nöjd kille på badhuset ♥

Söndag 21/10 - Pyssel & skumbad

Fortsättning på söndagen. När vi kom tillbaka till mammas lägenhet efter promenaden så dröjde det inte så länge innan även mamma, Emma & Mira kom hem från affären. Vi åt mat och sen tog mamma fram pyssel som hon & Emma hade köpt när dom var iväg och handlade. Mira & Lucas fick varsin mask att måla, jag fick bokstäverna till Lucas namn att måla och Sara fick ett träskelett. Emma målade också bokstäver fast Miras namn och mamma målade små söta figurer på en spegel som ska vara i Miras rum. Båda barnen satt koncentrerat och målade på sina masker till dom var klara. Lucas tyckte att det var väldigt kul! Jag & Lucas sov där sön-mån.

 

Söndag 21/10 - Höstpromenad

I söndags så kom Johan hem på förmiddagen, vi packade ihop lite grejer och så körde han mig & Lucas till mamma/mormor. Sen åkte han vidare till jobbet tillsammans sin bror för att greja med bilarna. Blev lite lek och bus hemma hos mormor för Lucas. Sen på eftermiddagen åkte mamma, Emma & Mira iväg och handlade mat så då tog jag & Lucas en promenad med hunden. Var väldigt härligt väder ute, solen lyste. Lucas plockade massa löv längs vägen. 

Några bilder från promenaden

 

Lördagen 20/10

 I lördags så var det en lugn morgon hemma, sen åkte vi till Lucas farmor & farfar på förmiddagen. Lucas stannade där medans jag & Johan åkte iväg till EM en sväng. Fick ju presentkort på EM av svärföräldrarna när jag fyllde år i april, så jag tyckte att det var dags att använda det nu. Gick runt och kollade läänge, fanns så mycket fint som jag ville ha. Hittade en ljuslykta med 2 stora ljus och en glasburk/sockerströare som jag köpte för 200 kr. Sen hittade jag fler saker som jag ville ha men jag kunde inte välja, så jag valde att spara de 300 kronorna som var kvar på presentkortet till en annan gång.

Sen åkte vi tillbaka till svärföräldrarna, där va våfflorna precis klara så vi åt lite lunch :) Johan plockade fram en stoor låda med smålego som han, Lucas & Lucas farfar satt och grejade med en lång stund. På eftermiddagen åkte vi hem igen, Lucas hade inte sovit något under dagen så han var rätt trött, blev lite film mys en stund. Vid 6 åkte Johan iväg, han var hos sina syskon på kvällen och åt mat, en sen födelsedagspresent till honom. Jag & Lucas hade myskväll med mat & film. Sen blev Lucas trött och ville lägga sig, så han satte sig i sängen och kollade film med sitt godis. Och jag la mig i soffan med lite godis och kollade film.


Torsdag 18/10

Några bilder från i torsdags. Lucas fick ju som sagt feber på onsdag kväll och vaknade med feber på torsdagen. Han var ändå ganska pigg trots feber på förmiddagen, grejade och lekte nästan som vanligt. Sen tog vi en promenad till affären för vi behövde handla lite lunch. Lucas brukar ju gå själv när vi går till affären i vanliga fall eftersom det inte är långt, men denna gången tog vi vagnen eftersom han var lite tröttare än vanligt med feber. Febern försvann under dagen så den försvann lika fort som den kom. 


På eftermiddagen så tog vi fram lite pysselgrejer och målade en stund. Sen blev det film mys resten av eftermiddagen/kvällen. Lucas hade namnsdag också, han fick ett litet paket på posten av mormor, Emma, Mira & Sara med ett kort, 2 pixi böcker, choklad & tablettask. Han fick även ett kort från gammelmormor & gammelmorfar och så kom pappa hem med tårta till honom på kvällen :) 



 

Torsdag 18/10 - Feber

Lucas fick ju som sagt feber igår kväll och imorse hade han också feber, så det blev inget dagis idag. Lite typiskt att det är mitt i inskolningsveckan, men det finns inget att göra åt de. Sen så var det fotografering på dagis idag som Lucas missar, också tråkigt! Men när jag ringde till dagis imorse och sa att Lucas inte skulle komma så sa dom att fotografen brukade komma tillbaka en gång och ta enskilda kort på dom som var borta första gången, så han kanske får chansen då. Idag blev det iaf en hemma dag för oss. 



Bilder från i tisdags ♥

Min fina kille ute i trädgården igår



Onsdag 17/10 - Tredje inskolningsdagen & feber

Igår var det tredje inskolningsdagen på dagis. Det vräkte ner regn & blåste i stort sett hela dagen så trots att vi har jättekort väg att gå till dagis så hann vi bli väldigt blöta innan vi kom fram, Lucas hade såklart regnkläder men jag har inga som passar nu över magen.. När vi kom fram till dagis så låg det massa spel framme på ett bord och Lucas blev jätteglad eftersom han älskar att spela spel. 

Lucas spelade en bra stund tillsammans med en av fröknarna och ett annat barn. Sen gick jag & Lucas med över till den andra avdelningen för att Lucas skulle få se hur det såg ut där. Vincent & Linus går på den avdelningen och när Lucas fick syn på bästisen Vincent så blev han jätteglad, både Vincent & Lucas sprang runt och hoppade & skrek :P Sen frågade Lucas om Vincent ville följa med till hans avdelning och det ville han så han fick följa med en stund. Dom lekte & härjade en bra stund och sen satte dom sig och lekte med en kulbana. Jag gick in i personalrummet och satte mig en stund, ca 45 minuter. Under den tiden hade dom fruktstund och ännu mer lek, Lucas hade tydligen frågat efter mig en gång men inte brytt sig sen så det känns skönt. Han verkar verkligen trivas där! 

Vi gick hem vid 11 och Lucas somnade som vanligt ganska fort när vi kom hem. Jag var supertrött och somnade en stund i soffan, kollade på början & slutet av en film. Bra att sätta på filmer man redan sett när man är trött för då spelar det ingen roll om man somnar en stund. När Lucas vaknade så gick vi ut i trädgården en stund och plockade lite löv. Efter det blev det mest film mys inne och Lucas badade en stund. När Johan kom hem så åt vi mat och sen gick Lucas & pappa ut i garaget en stund och grejade. Jag va supertrött så jag låg bara i soffan och kollade tv. 


Lucas gick och la sig i sängen och kollade film strax efter 7, har blivit lite andra tider nu när vi går upp till dagis på morgonen. Innan la han sig ju lite senare. Sen somnade han ganska fort när filmen var slut. Jag gick och la mig vid halv 10 och då låg Lucas inbäddad i täcket, han brukar nästan aldrig ha täcket på sig. Så jag tog ett kort med mobilen för att det såg så gulligt ut, men när jag la mig bredvid honom så förstod jag varför han hade täcket på sig. Han var jättevarm, precis när jag lagt mig så vaknade han så jag passade på att ta tempen på honom. Och som jag misstänkte hade han feber, så han hade antagligen frusit och tagit på sig täcket. Blev en alvedon, lite vatten och så läste jag en bok för honom innan vi båda somnade. Blev en orolig natt, Lucas vaknade några gånger och var varm & ledsen. Febern måste ha kommit väldigt plötsligt, för man märkte ingenting på honom under dagen eller ens före han gick och la sig.



Ny vecka!



Nu var det ett tag sen jag skrev om graviditeten, sist jag la upp om den veckan jag var i så var jag i vecka 32. Så det är dags att göra de igen nu. Idag är det 20 dagar kvar till BF! Längtar efter att få mysa med bebisen som ligger i magen ♥ 

Just nu är nätterna värst, sover väldigt dåligt vilket gör att jag blir trött på dagarna. Väldigt svårt att hitta ett skönt sätt att ligga på med den stora magen och behöver ofta vända på mig när jag sover. Men det gör så fruktansvärt ont att vända sig, jäkla foglossning och höfterna värker.. Sen har jag haft väldigt mycket halsbränna det sista, både på natten & dagen, oavsett vad jag äter eller inte.. Och det gör ju också att jag sover dåligt.. 

Så just nu längtar jag väldigt mycket efter förlossning & att få ha bebis utanför magen! Men samtidigt så är det ju mysigt med den runda magen & alla sparkarna! Så samtidigt som jag har ont så njuter jag av dom sista veckorna med bebismagen! Pyret är väldigt aktiv nu, det sista har det vart full fart större delen av dagarna. Ibland får han in väldigt hårda sparkar som inte är så skönt men annars är det väldigt mysigt att känna alla rörelser! ♥

 

Tisdag 16/10 - Andra inskolningsdagen

Igår var det andra inskolningsdagen för Lucas på dagis. Vi gick dit vid 9 och Lucas var lika glad som första dagen. Jag gick iväg på toa strax efter att vi hade kommit dit och då hade Lucas frågat vart jag var, men när jag kom tillbaka och satte mig i soffan igen så var det Lucas som gick iväg och lekte med några barn i ett annat rum. Där var han jättelänge och brydde sig inte om mig alls :) Sen hade dom fruktstund innan dom gick ut i regnet och lekte. Lucas älskar ju att vara ute och vatten kan man ju ha jätteroligt med så han hade fullt upp hela tiden och jag stod en bit bort och bara kollade på. Så Lucas trivs väldigt bra! 

Vid 11 gick vi hem igen och det var en trött kille som somnade fort. Jag vilade i soffan framför Criminal minds, sover ju väldigt lite på nätterna och nu när vi går upp tidigare än vanligt så är det verkligen skönt att Lucas sover en stund på dagarna fortfarande så jag kan vila. När Lucas vaknade så fixade vi lunch och sen tog jag fram kamerastativet för att ta lite kort på magen. Lucas tycker att det är superskoj när jag tar fram kamerastativet för då vet han att jag ska använda självutlösaren till kameran och den vill han gärna använda. Så Lucas fick sköta fjärren till kameran och han var jättenöjd när han fick ta kort på mig, sen ville min linslus såklart också stå framför kameran lite :P När Johan kom hem strax före 5 så åkte vi iväg direkt, åkte iväg och skrev på fadeskaps papper och fixade gemensam vårdnad på bebis. Så nu är det fixat. När vi kom hem igen så var jag jättetrött så Johan fixade maten :) Och kvällen blev väldigt lugn framför tv.




Måndag 15/10 - Första inskolningsdagen

Har inte hunnit skriva om det på bloggen tidigare, men nu har Lucas fått plats på förskolan här där vi bor :) Så smidigt att det ligger så nära, kan knappt bo närmare dagis än vad vi gör för vi ser dagiset från vårat hus. Igår var det första inskolningsdagen och Lucas var väldigt glad när vi skulle gå dit. 

Måste säga att det är lite blandat att han ska gå på dagis nu. Det känns lite dumt/konstigt att lämna honom på dagis när jag ska vara hemma, för jag vill ju vara med min lilla kille så mycket som möjligt. Samtidigt så är det ju bra att jag kommer kunna vila en liten stund själv varje dag, lär behöva de nu när förlossningen kommer närmare & närmare. Sen så sökte vi ju dagisplatsen för Lucas skull, han har ju gått på dagis sen han var lite drygt 1 år och verkligen trivts med det. Jag vet att han behöver komma iväg och leka med andra barn och få aktiveras på ett annat sätt än vad han gör hemma. Så det kommer vara väldigt bra för Lucas att komma iväg en stund på dagarna, han kommer bara gå 15 timmar/vecka så det blir ju bara 3 timmar om dagen vilket känns lagom nu. För då kommer han iväg & får leka en stund samtidigt som vi ändå får mycket tid tillsammans hemma och sen får jag även liite egentid med bebis när han kommer. Så som sagt, lite blandat, men det kommer nog bli väldigt bra!

Tillbaka till måndagen & inskolningen. Jag ställde klockan första gången på myyycket länge, så vid halv 8 gick vi upp för att slippa stress. Lucas tyckte att det var konstigt när klockan ringde och fattade inte riktigt varför jag skulle gå upp innan han knappt vaknat. Jag brukar ju gärna ligga kvar en stund i sängen på morgonen eftersom jag sover så dåligt. Men han var iaf inte sen på att följa med upp och äta frukost. Jag lyckades iaf med en väldigt klantig sak redan innan frukosten, gick ut för att dra ner soptunnan till gatan eftersom sopbilen skulle komma. Sen när jag skulle gå in så drog jag igen dörren för fort och fastnade med foten under dörren och hela hälen skrapades upp med ett ganska djupt jack... Fy satan vad ont det gjorde, kunde knappt gå på foten och grinade som en tok. Lucas skulle hämta plåster till mig för då skulle jag inte ha ont längre sa han, min sötnos! ♥ Lyckades iaf få på en kompress & massa tejp eftersom det inte räckte med ett plåster och sen var det ju bara att bita ihop och fixa frukost. Haltade runt och fixade det som skulle göras innan vi skulle iväg. 

Vi skulle vara på dagis klockan 9, Lucas var väldigt glad och skulle bära sin väska själv. Jag fick ta foppatofflorna i regnet eftersom ja inte fick på nån annan sko, jäkligt kallt va de.. Vi kom fram till dagis och Lucas fick sin plats i hallen där han kunde hänga sina kläder. Sen visade fröken runt oss och Lucas började leka direkt. Jag satte mig i soffan och pratade med en av fröknarna och Lucas skulle kolla på ALLA saker som fanns där. Han höll lite koll på mig men han gick med några av barnen in i dockrummet och lekte en bra stund utan att ens kolla vart jag var. Sen hade dom lite fruktstund innan alla gick ut och lekte. Vi var där till 11 och sen gick vi hem igen. Det gick väldigt bra, Lucas trivdes bra direkt och hade roligt. 

Lucas somnade direkt när vi kom hem och jag vilade i soffan. Sen blev det en lugn eftermiddag med film mys & läsa böcker. Både jag & Lucas var rätt sega. Till kvällsmat kokade jag risgrynsgröt och efter maten gick Lucas med pappa ut i garaget och grejade. Han fick en träbit, hammare, spik, skruv, tång & skruvmejsel så han var väldigt nöjd. Jag låg inne i soffan & kollade på tv så länge, gick bara ut en snabb sväng när det var dags för Lucas att lägga sig. 


Söndagen 14/10

I söndags hade vi inget planerat när vi vaknade men vid 11 hade vi hela dagen full planerad. Min pappa ringde och frågade om han kunde komma hit och lämna sängen som han byggt åt Lucas. Så han kom ca en halvtimme senare, Johan & pappa bar in delarna till sängen som jag ska måla någon dag. Och sen blev det lite fika innan pappa/morfar åkte hemåt igen. 

Lucas somnade en stund och efter det åkte vi hem till hans farmor & farfar. Blev bjudna på supergod mat, älgstek med potatis, sås & grönsaker. Till efterätt blev det lite glass & kakor. Lucas kollade på film och lekte Karlsson på taket med farfar. Blev en mysig söndag!


Lördagen 13/10

I lördags hade vi en lugn förmiddag hemma, när Lucas hade sovit en stund på förmiddagen så gjorde vi oss iordning och åkte till Uddevalla. Var bjudna på god mat hos mamma/mormor, fick jättegod köttgryta med potatis/blomkål/morotsmos till :) Sen åkte vi allihop vidare på kalas till min kusin som har fyllt år, det började vid 5 och vi fick massa god fika. Åkte hemåt igen strax efter 7. 


Blev bara 2 instagram bilder på mat & fika från dagen..

Höstbilder från 12/10




Fredag 12/10

Även i fredags åkte Johan iväg till Ed tidigt på morgonen för att vara med på älg jakten, tyvärr fick dom ingen älg denna jakten.. På förmiddagen gick jag & Lucas ut en stund, var -2 grader ute och frost men solen värmde riktigt mycket så det var underbart höst väder! Lucas lekte i sandlådan en stund och så sparkade vi lite fotboll. Sen gick vi in och kollade film & målade lite. Lucas har börjat måla av sina händer, han lägger sin hand på ett papper och målar runt :) Johan kom hem sen när Lucas låg och sov så då kollade vi lite på Criminal minds. 

På eftermiddagen gjorde vi klart det sista i Lucas rum, satte in golv & tak-lister. Så nu är det bara en liten list på golvet vid dörren som ska dit och sen är hela renoveringen av Lucas rum klart! Nu ska det "bara" städas och fyllas på saker igen. Sen "firade" vi att renoveringen är klar med att köpa pizza till kvällsmat och lite godis. Kollade på Världens barn galan på kvällen, Lucas var uppe med oss och kollade en stund innan han gick och la sig, riktig myskväll! 



Torsdag 11/10

I torsdags så åkte Johan iväg tidigt på morgonen, innan jag & Lucas vaknat, för att jaga. Han hade tagit ledigt hela den veckan. Jag & Lucas hade en mysmorgon, kollade film och så hade vi kuddkrig vilket är Lucas nya favoritlek. Johan kom hem sen när Lucas låg och sov, så då passade han på att sätta upp hyllorna i tvättstugan.

Sen när Lucas vaknade så gjorde Johan våfflor som vi åt till lunch. På eftermiddagen började jag & Johan lägga golv i Lucas rum, Johan gjorde ju det mesta med att mäta ut och såga till delar men sen hjälpte jag till lite och "klickade i" golvet. Blev mycket finare med detta golvet än den fula plast mattan som låg där förut.  


Onsdag 10/10

Natten till onsdagen sov vi som sagt också hos mamma/mormor. Johan jagade på morgonen och sen vid 2 kom han och hämtade mig & Lucas. Jag vaknade på morgonen med halsont, snuva & huvudvärk så jag var lite seg. Men när vi ändå var i Uddevalla så passade vi på att åka till biltema för att köpa hyllor till tvättstugan och handla lite mat på Coop, blev även lunch när vi var på torp. Sen åkte vi hem. Blev en lugn eftermiddag hemma och på källen kollade jag & Johan på den nya Johan Falk filmen.


Tisdagen 9/10

Som jag skrev i tidigare inlägg så sov jag & Lucas hos mamma/mormor mån-tis, Johan var i Ed och jagade älg. Blev en lugn morgon med film mys, mamma/mormor & Emma var på jobbet och Mira på dagis. Jag hade sovit dåligt under natten, som vanligt nu för tiden och låg kvar lite längre i sängen medans Lucas kollade tv.

När Lucas hade sovit en stund på förmiddagen så gjorde vi oss iordning och tog bussen till stan. Åt lunch på donken innan vi tog nästa buss till Mvc. Lucas va så nöjd för han hade fått både ballong & leksak på donken och så skulle han få lyssna på lillebror. Allt såg bra ut på mvc, när jag var i samma vecka med Lucas hade jag gått upp 13 kg, nu har jag bara gått upp 5 kg än så länge vilket känns bra. 

Sen tog vi bussen igen och gick av vid Miras dagis och så hämtade vi henne :) Mamma & Emma jobbade lite senare så vi gick hem till lägenheten och åt frukt & kollade på film. På kvällen åt vi god mat som Emma lagade och barnen målade. Jag & Lucas sov där även den natten för jag orkade inte ta bussen hem och Johan var kvar på jakt.


Måndag 8/10

I måndags var Johan i Ed, älg jakten hade börjat så han sov hos sina föräldrar för att kunna gå ut i skogen med sin pappa tidigt på morgonen och jaga. På förmiddagen när dom vart ute i skogen några timmar så kom Johan hem en stund. Så han & Lucas lekte en stund innan Lucas skulle sova och då kollade vi lite på Criminal minds. När Lucas vaknat igen så stekte Johan pannkakor som vi åt till lunch. Efter det kom Emma & mamma och hämtade mig & Lucas och Johan åkte iväg till Ed igen för att jaga på kvällen. 



Barnen lekte och badade under eftermiddagen. Så åt vi god mat och Sara gjorde jättegod äpplepaj som vi åt till efterrätt. Sen sov jag & Lucas över där. 

Söndag 7/10

Ligger som vanligt en vecka efter med uppdateringarna här på bloggen. Jag vill blogga mer, men orken till datorn finns inte varje dag tyvärr.. Men nu ska jag uppdatera om veckan som gått. 

I söndags var Johan iväg tillsammans med sin pappa, dom åkte till Örebro för att hämta nåt som Roland hade köpt. Så jag & Lucas var hemma själva och hade en mys dag. På morgonen blev det film i soffan som vanligt efter frukost, sen spelade vi en hel del spel under förmiddagen. Sen somnade Lucas och jag slappade i soffan framför Criminal minds.


När Lucas vaknat så fixade vi mat och på kvällen vid 6 gick vi över till Melissa, Marcus & barnen där blev vi bjudna på kvällsfika. Lite macka & oboy och så hade Melissa bakat goda dumle-muffins. Barnen var helt galna och lekte som vanligt. Även Marcus va med dom och lekte en stund, han gömde sig på olika ställen och barnen sprang efter och så hoppade han fram. Var både roligt & läskigt tyckte barnen! Senare på kvällen gick jag & Lucas hem, han var trött och kollade på film i sängen och jag kollade på nya avsnittet av Solsidan. 




 
 
 

Marknad i Ed

Som jag skrev i förra inlägget så sov vi hos Lucas farmor & farfar fredag-lördag. På lördagen var det höstmarknaden i Ed. Så vid 10 efter morgonmys framför Bamse, frukost & att vi gjort oss iordning så åkte vi dit och kollade. 


Vi ställde bilen utanför Johans systers lägenhet och gick därifrån. Vi hade glömt att ta med vagnen så Lucas fick gå själv på marknaden. Eftersom det var väldigt mycket folk och Lucas gick själv så blev det inte så mycket kort under marknaden eftersom jag höll koll på Lucas. Blev några kort på vägen till marknaden och när Lucas åkte karusell :) Detta året blev marknaden mest efter Lucas önskemål, vi kollade runt lite vad som fanns men mest stannade vi vid alla ställen som sålde leksaker som Lucas ville kolla på :P Sen fick Lucas välja 3 saker som han ville åka, först åkte han ett tåg, sen någon elefant som gick runt och upp & ner och sist en liten karusell. Lucas fick iaf köpt sig en bil som han tjatade om under hela tiden vi gick på marknaden och så hittade jag en söt pyjamas som jag köpte till bebis.


När vi kollat klart på marknaden så gick vi hem till Johans syster igen, hon bjöd på våfflor och massa annan god fika :) Så var vi där en stund innan Johan körde hem mig & Lucas igen. Johan åkte tillbaka till Ed igen för han skulle på en fest på kvällen. 



På kvällen tog jag & lucas en promenad till affären och köpte lite gott till oss att äta under kvällen. Vi köpte en pizza som vi delade på till kvällsmat och hade film mys en stund innan Lucas blev trött. Så strax efter 8 bäddade han ner sig i sängen med sitt godis som han valt och kollade på en film. Medans han kollade på film i sängen så kollade jag på "What to expect when you're expecting", ganska rolig film faktiskt. Hade köpt extremt "många" godisar till mig som jag åt till filmen, hela 15 stycken :P Men det räckte gott och väl, har verkligen inte vart sugen på godis under graivditeten men igår var det gott med några stycken. 


Veckans instagram bilder

Ingen uppdatering denna veckan heller, lägger inte så mycket energi på datorn just nu. Dom som vill kan följa mig på Instagram (fiasfoton) där jag uppdaterar oftare. Tänkte lägga upp veckans Instagram bilder här på bloggen nu, för att få lite uppdatering här också. 

Måndag - Sov knappt nåt natten till måndagen pga fruktansvärd foglossnings smärta.. Så det blev en väldigt lugn dag hemma. Lucas & jag tog en lång mys morgon i sängen och kollade på film. Sen målade jag vitt runt fönstret i Lucas rum. Sen hände det inte så mycket mer under dagen, lite film, spela spel & lek med tågbanan.


Tisdag - Efter frukost så blev det film mys som vanligt. Sen spelade vi Lucas nya favorit spel, han kan spela hur många gånger som helst :) På eftermiddagen gick vi en sväng till affären och handlade lite. Blev ett stopp på lekplatsen på vägen hem så Lucas fick leka lite :) Sen blev det mer spel, fiska. På kvällen gjorde jag en enkel middag med potatis&morots mos och ungsfalukorv. Johan var kvar längre på jobbet och kom sent så det var bara jag & Lucas hemma på kvällen. 



Onsdag - I onsdags blev Lucas förkyld igen, han blev ju precis frisk från förra förkylningen. Dock bara snuvig & lite hängigare än vanligt under onsdagen. Men det blev en lugn dag med film, spel & läsa böcker. En ganska vanlig dag för oss just nu. 


Torsdag - Lucas fortfarande väldigt snuvig så det blev ännu en innedag. Inte så mycket mer att skriva än vad som står på onsdagen egentligen. Film, bad & spel. Johan var iväg på ett möte på kvällen med föreningen här där vi bor så han kom hem sent. Jag gjorde älggryta & ris till middag och sen gick jag & Lucas en kvällspromenad till affären. 


Fredag - En pysseldag hemma, dock inga bilder på de. Lucas fortfarande snuvig men det verkar som om han slapp feber denna förkylningen också. På första bilden här under så ligger Lucas & pratar med lillebror ♥ När Johan kom hem på eftermiddagen så åkte vi till Lucas farmor & farfar, blev bjudna på tacos :) Sen lekte Lucas med farmor, farfar & faster Carro hela kvällen, på tredje bilden så leker han kung! Jag sydde lite på kvällen och sen sov vi över där.


120920 ♥

Har glömt att lägga upp några bilder som jag & Lucas tog den 20/9, då var jag i vecka 33. Lucas vill ofta krama magen och känna om lillebror sparkar, och det får han såklart! ♥ Ställde upp stativet för att försöka ta lite fina bilder, var dock väldigt svårt. Men även om de inte är en proffs fotograf som tagit bilderna så är det ändå bilder på mig, min fina stora kille & pyret i magen ♥



Sen ville Lucas sitta själv framför kameran och göra olika saker, så då passade jag såklart
på att ta några bilder på min fina kille ♥



Söndagen

I söndags åkte Johan iväg efter frukosten till jobbet tillsammans med Emil. Jag & Lucas gick ut samtidigt som dom åkte, Vincent kom också ut så Lucas och Vincent lekte tillsammans på gatan. Det är verkligen höst ute nu, det har regnat varje dag se sista, dock inte hela dagarna men endå. Och löven börjar ändras i olika fina färger :) När man är 3 år så kan man ha väldigt mycket skoj med vattenpölar så Lucas & Vincent hade det väldigt roligt med vattenpölarna på gatan och även i sandlådan på våran tomt. 

När dom hade lekt en stund så gick jag & Lucas in. Lucas hamnade i badet och jag passade på att slänga ut lite sopor, starta en tvättmaskin, tömma & fylla diskmaskinen och plocka undan lite hemma. Efter badet så somnade Lucas och jag kunde vila i soffan en stund & se på Criminal minds. 

När Lucas vaknat så åt vi lite lunch och sen gick vi ut igen på eftermiddagen. En gammal kompis till Johan skulle komma och kolla på min cykel, så nu har jag fått sålt en av mina cyklar :) Lucas lekte en stund till med Vincent innan vi gick och handlade lite. Sen blev det film mys inne resten av eftermiddagen/kvällen.


Lördagen

I lördags blev det en hemma-dag för hela familjen. På morgonen började Johan slipa det sista i Lucas rum medans jag städade i badrummet och tvättade bebiskläderna som vi lånat av Mira. Sen målade jag & Johan första lagret med färg på väggarna i Lucas rum. Vi passade på att göra det medans Lucas låg och sov, det tog ca 45 minuter att måla. Sen var jag helt slut i kroppen så jag kraschade i soffan och kollade på Criminal minds med Johan. När Lucas vaknade så åkte Johan & Lucas iväg till affären för att handla lite lunch som vi åt när dom kom tillbaka. 

På eftermiddagen kom Melissa, Vincent & Linus över en sväng. Barnen lekte och vi vuxna slappade i soffan en stund. Sen passade jag & Johan på att måla andra lagret med färg i Lucas rum medans Lucas & Vincent lekte. Så nu är väggarna färdiga, nu ska golv & lister in. Sen läste jag bamse för Lucas medans Johan lagade mat och de blev slapp i soffan framför tv resten av kvällen.