Lördagen

I lördags efter att Lucas hade sovit på förmiddagen så åkte vi ut till torp. Lucas farmor, faster Carro, farbror Emil & hans kompis var där och kollade i affärer. Innan vi mötte upp dom så åt vi lite lunch på donken, sen gick vi och kollade lite i affärer tillsammans med dem. Johan köpte sig ett par nya skor och så köpte vi nya, stora pärlor. Blev en fika också innan vi åkte hem igen. Johan skulle iväg på kvällen, han skulle ut och käka & ta några öl tillsammans med ett par kompisar. Så jag passade på att se filmen "Jag saknar dig", har tänkt se den länge men inte fått något bra tillfälle.

Här är några bilder från när Lucas pärlade med dom stora pärlorna, dom var mycket lättare att pärla med än dom små pärlorna som vi hade köpt ett par dagar tidigare. Väskan med spindelmannen hör inte till pärlorna egentligen, den fick Lucas av sin farmor & farfar när dom hade vart ute och rest. Då var den fylld med choklad, men nu är den tom så jag tyckte att den passade bra att lägga pärlor i.


Fredagen

I fredags så frågade Emma om jag & Lucas ville följa med henne & Mira till sång & rytmik för barn mellan 1-5 år. Det ville vi såklart! Det var dock en lite dum tid med tanke på att Lucas brukar somna mellan 10 & 11 och rytmiken var mellan 10-12. Men det gick bra ändå, vi sköt lite på vilan och Lucas var pigg och glad under hela rytmiken.

Vi började med att sjunga & dansa, alla föräldrar & barn. Vi var ca 35 st tror jag. Lucas & jag har aldigt vart där förut, men det var någon som sa att dom inte brukade va så många i vanliga fall. Efter sång & dans så blev det fika, Lucas hade inte tid att fika för han skulle såklart leka och det gjorde han tills det var dags att gå.

Först när vi skulle ta på yttekläderna så märkte jag att Lucas började bli trött. Så jag bäddade ner honom i vagnen & Emma bäddade ner Mira i hennes vagn och så gick vi ner på stan en sväng. Det dröjde inte länge innan båda barnen sov i vagnarna, jag & Emma passade på att kolla lite i affärer och köpa lite kläder till barnen. Lucas sov inte så länge och när sedan Mira vaknade så gick vi hem till oss och åt korv med bröd till lunch.

Efter maten så lekte barnen med duplo och efter en stund kom mamma hit från jobbet. Då gick Emma iväg och köpte lite godsaker från ett konditori som vi fikade på :) Blev massa lek & bus i Lucas rum på övervåningen innan dom åkte hemåt.

Blev inte så många bilder under rytmiken eftersom ja inte hade kameran bredvid mig när vi sjöng, blev bara ett  par bilder när barnen lekte efter sången. Och när vi var hemma så glömde jag bort kameran..

Bada är roligt (torsdag kväll)


Jag tävlar!

"Jag tävlar hos ENDENISE om en SwingCar, tävla HÄR du med"

Ändrat lite

Bytte ut tre av bilderna i headern, det har ju äntligen kommit lite snö som ligger. Så då ville jag få lite vinterkänsla här på bloggen också, istället för bilderna med grönt gräs i bakgrunden. Ingen stor förändring men liite ändring iaf.

Före

Små pärlor

I torsdags så köpte jag & Lucas pärlor, fanns dock bara små där vi kollade. Från 5 år stod det på lådan, men jag tänkte att Lucas iaf kunde få försöka annars är det ju bara att spara dom tills han blir större. Vi gick hem och hällde upp pärlorna i en skål, Lucas var nöjd! Han satt en stund och koncentrerade sig och försökte. Men efter en liten stund så tröttnade han, det var lite väl pilligt för hans smak.. Jag gjorde iaf färdigt en bil, Lucas valde färgerna. Sen så strök jag den så att ta av pärlplattan, för att Lucas skulle få se hur resultatet kunde bli.


Mata fåglar & leka i snön (torsdag 26/1)


På väg hem från dagis (tisdag 24/1)


Lunch på donken och sen kolla i affärer på...

imag0116 (MMS)

Lunch på donken och sen kolla i affärer på torp :)


Nytt till Lucas

Köpte lite nya kläder till Lucas idag. Tröjorna har han valt själv, Bamse är en stor favorit just nu och även dinosaurier :) Bilderna är lånade från Lindex.com

Kreta 2007

Som jag har skrivit här på bloggen så har ju vi bokat en resa till Kreta i juli, vi kommer vara där en vecka och Johans föräldrar kommer vara där i 3 veckor. Det ska bli så härligt, längtar!!

I september 2007, fem månader efter att jag & Johan blivit tillsammans så bokade Johan & hans familj en resa till Kreta och de bjöd med mig. Så jag fick en härlig semester tillsammans med min fina pojkvän & hans underbara familj! ♥

Just nu sitter jag och kollar igenom bilderna som jag tog under resan, bjuder på några favoriter från resan. Dock så var jag inte alls lika fotointresserad då som jag är nu och jag hade bara en liten digitalkamera. Men bilderna är fortfarande fina minnen!


Snölek

I lördags kom äntligen snön tillbaka här i Uddevalla, har ju bara haft en dag innan med lite snö denna vintern. Det snöade hela lördagen, kom väl ca 10 cm. Men eftersom vi var hemma hos Melissa och hennes familj i lördags så blev det ingen snölek då. Men på söndagen blev det massa snölek! Vi åkte till Lucas farmor & farfar i Ed, där hade dom mer snö än i Uddevalla :)

Lucas åkte pulka i backen typ två gånger, men han tyckte inte att det var speciellt roligt. Han tyckte att det var mycket roilgare att kasta snöbollar på pappa & farbror Emil :) Vi var ute en bra stund och lekte, sen blev Lucas trött och ville gå in till farmor igen. Jag stannade ute en stund tillsammans med Emil & Johan, vi hade världens snöbollskrig, alla 3 var snöiga & blöta när vi kom in igen. Men kul var det!


One Lovely Blog Award

Fick denna award av min fina vän Melissa!
När man har fått denna award så ska man göra dessa 3 nedanstående grejer
1) Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka
2) Skriv ner dom 5 bloggar du vill ge awarden till
och låt dom veta detta genom att skriva en kommentar till dom
3) Till slut så hoppas man att dom man skickat awarden vidare till skickar den vidare till sina bloggvänner

Jag vill ge denna award till dessa 5 bloggar och hoppas dom vill skicka den vidare sen

Frida
Emma
Lina
Nora
Sara

Dagens middag, lax & sallad, GOTT!

imag0107-1 (MMS)

Dagens middag, lax & sallad, GOTT!


Lördag med fina vänner

I lördags efter att Lucas hade sovit så åt vi lite lunch och så gjorde vi oss iordning och åkte hem till Melissa, Marcus & barnen :) Blev en väldigt trevlig dag/kväll precis som det brukar tillsammans med dom! Barnen lekte, vi gjorde pizza till middag, åt godis och spelade spel :)

Orkar inte skriva så mycket nu, men vi hade en väldigt rolig kväll med mycket skratt! Barnen somnade på sekunden när dom la sig i sängarna efter all lek. Här kommer några bilder från kvällen.


Fredag

I fredags blev det en sväng till torp för att köpa kläder till Lucas som växer så det knakar. Han lådor har vart överfulla med kläder men nu finns det helt plötsligt nästan inget som passar längre.. Så det var ett måste att fylla på! Mormor följde med oss till torp, alltid lika roligt att ha med henne som sällskap!! :) Lucas fick tre tröjor & två par mjukisbyxor av mig och tre tröjor, ett par byxor och strumpor av gammelmormor. Sen fick även jag en tröja & ett linne av mormor, tack så mycket!

Våran torsdag i bilder

Orkar inte skriva så speciellt mycket just nu. Så jag slänner upp några bilder från våran torsdag.

Spela spel är roligt, men man måste ha tålamod när man spelar fisk-spelet!

Något man alltid kan göra när man är uttråkad är att baka, både roligt & gott!


Mysa framför en film ♥


En av Lucas favorit syselsättningar, måla!

Kvällen avslutades med tacos tillsammans med Lucas farbror Emil,
faster Carro & hennes pojkvän Sebbe :)

2½ års kontroll på BVC


Igår klockan 9 på morgonen hade Lucas tid på BVC, 2½ års kontroll, var ett halvår sen vi var där sist. Så vi gjorde oss iordning och gick dit. Förutom vägning & mätning så var det framför allt Lucas språk & talförmåga som bvc sköterkan Malin skulle lyssna på. Han fick mycket väl godkänt på det! Han är så duktigt på att prata, han pratar hela tiden :) Han kan berätta vad han vill göra, vad han gjort, vad saker/personer heter, hur djur låter. Han kan sätta ihop lååånga meningar och han förstår vad man säger till honom och vet vad han ska göra om man ber honom göra något. Och mycket, mycket mer än det jag skrivit här, han är så duktig på att prata! ♥ (skrytinlägg, såklart! när man har en sån duktig son)

2½ år
Vikt: 16 kg
Längd: 95 cm

(2 år - Vikt: 14,5. Längd: 91)


Mammas fina älskade kille ♥

2½ år!

Idag den 19 januari blir min prins 2½ år! Tänkt att min lilla bebis har blivit så stor


Mamma & pappa älskar dig ♥

Bokat resa!!

Vi har bokat resa!! Till Kreta, Agia Marina :) Vi åker i juli, ska bli så härligt!
Det började med att Lucas farmor & farfar bokade resa dit, dom ska vara där i 3 veckor så vi bestämde oss för att boka en vecka på samma ställe och åka & "hälsa på hos dom".
Behöver jag säga att jag längtar?! ;)

Bilder från fritidsresor

Grilla i skogen

I söndags efter att Lucas hade sovit på förmiddagen så packade vi ihop lite grejer och klädde på oss varma kläder. Sen mötte vi upp mamma, Emma, Sara, Mira & hunden Ossi uppe på Herrestadsfjället. Vi skulle grilla korv i skogen!

Promenaden ut till grillplatsen blev väldigt "spännande", Johan sprang lite i förväg för att kolla vilken väg vi skulle gå. Det var fruktansvärt blött och lerigt den vägen vi skulle gå så vi fick "klättra" lite i skogen för att slippa på på den leriga vägen/stigen.. Men vi kom iaf fram till grillplatsen som låg precis vid vattnet :)

Ossi var överlycklig när han fick springa runt i skogen utan koppel. Och Lucas tyckte att det var jätteskoj att leta efter pinnar och kottar :) Johan tände elden och så grillade vi korv & hade det mysigt :) Efter en stund gick solen ner och himlen blev aldeles rosa! Vi packade ihop våra grejer och gick tillbaka till bilarna. Johan hade hittat en bättre väg som inte var lika blöt & lerig, så det var lättare att gå tillbaka!

Här kommer några bilder från eftermiddagen i skogen


Lördagen

Igår åkte jag & Lucas hem till min mormor & morfar tillsammans med mamma, Emma, Frida, Sara & Mira :) Johan var iväg och skruvade på en bil med Tc.. Vi blev bjudna på god lunch och fruktsallad till efterrätt hos mormor&morfar! Sedan körde vi paketleken, alla hade köpt varsitt paket. Lucas och Mira är ju för små för att förstå sig på paketleken, så mormor hade köpt varsitt paket till dom :)

Några bilder från eftermiddagen

Fredagen den 13

Igår tog jag ledigt från skolan, Johan skulle iväg och eftersom Lucas har haft vattenkoppor hela veckan så är han ju hemma från dagis. Lucas har haft en väldigt lindrig variant av vattenkoppor, han har ju haft prickar men ingen feber och han har vart lika pigg som vanligt typ hela veckan. Igår hade det gått exakt 1 vecka sen han fick första pricken, och dom har börjat försvinna mer och mer nu.

Melissa hade frågat om vi ville komma hem till dom under dagen, och det ville vi ju såklart. Lucas har vart hemma en vecka nu och börjar bli riktigt rastlös så han behövde få leka av sig lite med Vincent kände jag. Och Melissa sa det att om hennes 2 killar inte blir smittade så får dom de nån annan gång, men om dom skulle bli smittade av vattenkopporna så är de lika bra att dom får det nu.

Så när Lucas sovit en stund så tog vi bussen vid 1 till Melissa, Vincent & Linus. När vi kom dit så hade Melissa gjort pannkakor som vi åt till lunch, Vincent & Lucas hade dock bara tid att äta en var innan dom skulle ner och leka igen. Precis som vanligt när dom två träffas så är det fullt ös hela dagen! Dom leker, bråkar lite & leker ännu mer.

Jag & Melissa satt i soffan och pratade om allt & inget :) Jag myste massa med lilla Linus, som inte är så liten längre utan börjar bli rätt stor nu. Men han är ju ändå minst bland killarna så han är fortfarande bebis :) Han kan iaf inte riktigt sitta still, helst ska han stå upp när man håller i honom. Och om han sitter ner så sprattlar han med benen så han välter och snurrar runt, de gäller att hålla i honom så han inte slår sig :P Melissa berättade att han hade krypit lite för första gången i helgen, dom känns så stora då helt plötsligt när dom börjar förstå hur man tar sig fram själv!

Efter massa prat, skratt & lek så började barnen bli trötta och jag behövde hem för att börja med maten innan Johan skulle komma hem. Så strax före 6 tog vi bussen hem igen. När vi kom hem så kollade Lucas lite på film och jag skalade potatis och fixade potatisgratängen, ställde in den i ugnen och började bryna kycklingen lite. Johan kom hem efter en liten stund och så fixade han det sista med kyckligfilerna, dvs fyllde dom med mögelost (inte min kyckling, äter inte mögelost) och slängde in i ugnen.

Några bilder på grabbarna bus & söta Linus
Tack för en trevlig dag!!

Onsdag-Torsdag

Nu är helgen här och första veckan i skolan efter jullovet är avklarad. Den veckan gick väldigt fort! Efter en vecka så känns de väldigt bra, både med klassen & läraren :)

Johan var hemma med Lucas även onsdag & torsdag. Jag var i skolan från 9. Dagarna har börjat med att läraren pratar en del, har blivit mycket diskusioner om intressanta saker. På onsdagen kom han som har hand om praktiken och pratade lite. Man får tydligen inte fixa praktikplats själv, utan det gör skolan. Under eftermiddagen så började vi med ett grupparbete, då fick vi välja själva hur länge vi ville sitta kvar och jobba. Vi i våran grupp satt till klockan 3 sen kände alla att ingen riktigt orkade mer, då hade vi kommit igång lite och vi skulle ha dagen efter också till att arbeta med uppgiften.

På tordagen så såg vi först på en film, sedan fortsatte vi med grupparbetet. Klassen var uppdelad i 4 så vi var ca 6 stycken i varje grupp. Tror att vi i våran grupp skrattade mest av alla, vi hade skitkul när vi arbetade. Orienteringskursen som vi har nu får vi ju inget betyg i utan det är ju bara för att komma in lite i klassen och få reda på information om dom andra kurserna. Mellan allt skratt så fick vi ihop våran powerpoint uppgift, vi skulle skriva lite om kursen Etik & Livsfrågor. Den dagen blev vi klara redan vid 2, då kunde vi gå hem.

Blev en sväng till torp på eftermiddagen med Johan & Lucas. Jag skulle köpt jeans men hittade inga.. Så åt vi på subway innan vi handlade lite på Ica.

Lucas leker med bilarna, undrar om katten är lika road som Lucas?! :P

Skola & promenad i snön

På tisdag morgon så gick jag upp tidigt medans mina killar låg kvar i sängen och sov vidare. Dom skulle vara hemma under dagen pga Lucas vattenkoppor. Snön som hade kommit under natten låg kvar så det knarrade sådär mysigt under skorna när jag gick till bussen.

Skolan började vid 9, dom två första veckorna så har vi bara orienteringskurs inför dom riktiga kurserna. Så läraren pratade ännu mer om kursen och vi diskuterade lite olika saker. Det blir väldigt mycket prat från läraren nu i början, men vi har en riktigt bra (kvinnlig) lärare så det blir roligt att lyssna! På rasten skulle vi dela upp oss två och två för att berätta lite om oss själva, för att sedan berätta om varandra inför klassen som en liten presentation. Vi var ojämt antal så jag pratade med två tjejer, L & J. Efter presentationerna så såg vi på en film, en fransk film på 1h 40 minuter. Slutade vid halv 4.

Johan & Lucas kom och hämtad mig med bil när jag slutade och så åkte vi bort till Emma & Mira. Jag kände att jag behövde gå en promenad och röra på mig lite efter en lång dag att bara sitta still i skolan. Och Lucas har vart pigg & glad som vanligt varje dag trots vattenkopporna så han behövde också få komma ut och springa lite.

Det blev ingen jättelång promenad, men ändå skönt att komma ut lite. Snön låg kvar så Lucas gjorde en snögubbe med pappa och så sprang vi runt och kastade lite snöboll, det tyckte Lucas var jätteskoj! Lite synd bara att snön valde att komma en dag då jag satt i skolan hela dagen för den försvann igen under natten.. Hoppas på att den kommer tillbaka någon helg då jag kan vara ute längre under dagen och åka pulka med Lucas!

Lite bilder från promenaden i snön

Måndagen, skolstart & snö

I måndags började skolan igen, jag har startat en ny utbildning nu. Ska gå en omvårdnadsutbildning som är ca 2½ termin lång. Så jag blir klar med den under våren 2013.

Första dagen i måndags började jag kl 9, men jag gick hemifrån tidigare för att hinna träffa Sandra i en timme innan skolan började. Det var aldeles för längesen vi träffades nu så det var riktigt skoj även om de bara ba en timme! På skolan fick vi en hel del papper och så berättade läraren om hur kursen skulle vara uppbyggd och i vilken ordning vi skulle läsa dom olika kurserna  mm.. Sen såg vi på en film också, slutade vid 2. Då gick jag hem till mina killar, Johan var hemma med Lucas under dagen eftersom han inte kan vara på dagis när han har vattenkoppor.

Under kvällen & natten kom äntligen den första snön för den här vintern som la sig här i Uddevalla :)

Rubrik?

Nu har det vart väldigt tyst här på bloggen några dagar, och det beror på att skolan har börjat igen. Så jag har inte prioriterat bloggen alls, ska försöka bli lite bättre på det nu när jag börjar komma in i rutinerna igen. Men efter en lång skoldag så har jag bara velat mysa med Lucas och på kvällarna har jag vart för trött för att sätta mig vid datorn och skriva.. Hoppas på att det kommer bli lite bättre snart när jag kommit in i dom nya tiderna efter jullovet.

Här kommer iaf några bilder från i söndags, Lucas fick ju som sagt vattenkoppor på söndag morgon. Så sista dagen på jullovet blev en hemma-mys-dag! Vi kollade på film, lekte med bilar, spelade spel och målade :)

Mammas prickiga sötnos

Vattenkoppor

Igår när Lucas vaknade så var han prickig på kroppen. Vattenkoppor! Första pricken fick han egentligen redan på fredagen men eftersom de bara var en prick så visste vi inte då att det var vattenkoppor. Men på söndagen vaknade han och hade ännu fler. Han har en del på ryggen, rumpan, blöjkanten & baksidan benen. Sen har han öven några stycken på magen, i ansiktet, nacken & pannan. Det var inte så speciellt många egentligen, har sett andra som har mycket mer. Men en del har han och idag har det kommit fler.

Under söndagen, första dagen med prickarna så brydde han sig inte om dom alls. Han skrattade när han såg att han var prickig :P Men natten till måndagen så började dom klia väldigt mycket, han vaknade vid halv 4 på natten och var jätteledsen. Och även idag har det kliat en del.. Han är iaf pigg, ingen feber vad jag märkt och han är uppe och leker som vanligt. Sätter sig i soffan och ser på film då och då. Det är skönt att han är pigg, men ja tycker så synd om honom när det kliar så...

En prickig liten kille ♥ (bilderna är från söndagen, idag har han ännu fler prickar)

Lördagen

I lördags eftermiddag så åkte vi hem till mamma & Emma. Där åt vi god mat, spelade spel & barnen lekte. Senare på kvällen så åt vi godis och tittade på gladiatorerna på tv innan vi åkte hem.

Julgransplundring

Igår så var det den årliga julgransplundringen i Folketspark här i Uddevalla. Lucas farmor & farfar kom till oss strax före 3 och så gick vi tillsammans till Folketspark, utanför Folket park mötte vi upp mamma, Emma & Mira och mormor, morfar, Frida & Sara som redan var där inne.

Lucas fiskade i fiskedammen flera gånger. Vi köpte massa lotter där man kunde vinna hinkar med lite olika godsaker i, men vi vann tyvärr ingen.. Lucas vann däremot på gosedjurslotteri, han vann Karlsson på taket :) Sen fikade vi och dansade runt granen. Barnen lekte och så fick dom godispåsar av tomten.

Börjar med fiskedamm, på bilderna fiskar Lucas med farfar & moster Sara

Lucas & moster Frida


Lucas dansade runt granen tillsammans med gammelmormor & gammelmorfar

Lucas fick 3 bilar & en bok i fiskedammen

Lucas med farmor & pappa efter fikat & lillasyster Mira

Lucas & Mira i kön för att få godispåse av tomten

Lucas träffade kompisen Neo

Nöjd kille som fått godispåse av tomten

Leker med farmor & gammelmormor

Lucas leker med moster Frida när dom flesta gått hem



Kvällen avslutades hemma hos oss, Lucas farmor & farfar följde med oss hem. Så gjorde vi tacos och kladdkaka. Lucas lekte massor med farmor & farfar innan han somnade vid halv 9.

Tacos & kladdkaka med glass

Lucas vinster från julgransplundringen

Nu säger jag godnatt och somnar bredvid mi...

imag0415-1 (MMS)

Nu säger jag godnatt och somnar bredvid min lilla älskling <3


Baka baka liten kaka

Några bilder från igår eftermiddag när jag & Lucas bakade kladdmuffins. Lucas tycker att det är superkul att baka och han ska helst göra allt själv (jag får bara hjälpa till med de lite svårare sakerna + ugnen). Han är så duktig!


Nu blir de thaimat och Millenium-serien :)

imag0414 (MMS)

Nu blir de thaimat och Millenium-serien :)


Badhuset

Igår var det fortfarande bara jag & Lucas hemma, Johan sov i Ed och grejade med bilen. Så när Lucas vaknade så frågade jag honom om han ville gå till badhuset, och det ville han ju såklart! Så vi åt frukost, packade väskan med badkläder och gick till badhuset. Vi bor ju så nära badhuset, så vi struntade i vagnen och så gick Lucas själv istället. Tror klockan var strax efter 10 när vi kom dit, det var inte alls mycket folk där då. Vi gick till barnpoolen först och när vi kom dit var det bara en mamma & hennes dotter där så Lucas hade massa plats att plaska & simma på :)

När vi har vart på badhus tidigare med Lucas så har han alltid velat att man minst ska hålla honom i händerna, även om han haft armpuffarna på. Men idag kände han att han flöt själv när han hade armpuffarna på. Så han släppte taget om min hand och "simmade" själv :) Han var såå duktig, han sparkade med benen för att komma framåt och styrde/höll balansen med armarna :) Han trivdes som vanligt som fisken i vattnet, killen som älskar att bada!

Det fanns massa leksaker i vattnet, men favoriterna blev den stora badankan och den lilla bollen som flöt :) Så dom lekte vi med hela tiden. När vi hade badat i barnpoolen i 1½ timme (tror jag) så gick vi ut till bebispoolen, Lucas ville leka lite där också innan vi gick.


120102

I måndags så var vi hembjudna på lunch hos min mormor & morfar :) Så vid 1 åkte vi dit, och vid 2 var maten klar. Väldigt gott som vanligt! Efter maten hjälpte Johan mormor med att fixa hennes nya bärbara dator, hon har precis köpte en ny efter att hennes förra gick sönder. Så han raderade massa onödig skit som finns på datorn när man köper den och installerade det som behövs. Lucas lekte som vanligt med tågbanan som dom har :) Vi fick även ris ala malta innan vi åkte hem.

Eller vi åkte inte hem, utan vi åkte hem till mamma & Emma. Johan lämnade av mig & Lucas där och sen åkte han vidare till Ed för att greja med 740.n som Emil ska köpa av honom. Hos mamma så fikade vi & pratade :) Senare vid 7 så var Emma snäll och körde hem oss så att vi slapp gå i regnet.


1 Januari

Den 1 januari så åkte jag & Lucas hem till mamma & Emma och åt lunch :) Johan va rätt trött så han ville bara slappa & se på film, därför följde han inte med. Mamma & Emma gick ut med hunden i regnet medans jag var inne & lekte med barnen. När mamma & Emma kom in igen så badade Lucas & Mira innan Johan kom och hämtade oss igen.


Ny design på bloggen

Nu har jag tröttnat på den röda designen, julen är över och ett nytt år har börjat. Så jag kände att det var dags med något nytt här på bloggen! Lila är ju en av mina favorit färger så det fick bli en lila design igen, innan jul-designen hade jag ju också lila design men mycket ljusare. Om ni vill se den lila designen jag hade förra gången kan ni klicka här.

Nu har jag lagt in ny bakgrund, en ny header och ändrat på text & färg i menyn.
Hoppas ni tycker om den nya desigenen!

Gamla designen


Vad tycker ni om den nya designen?
Hiss eller diss?

Våran nyårsafton

Här kommer det en bildbomb från våran nyårsafton. Vi hade en lugn & mysig kväll hemma tillsammans med Emma & Tc :) Vid halv 5 kom dom hit till oss och så gick vi till stan för att kolla på fyverkerierna, det är varje år på nyårsafton vid 5 tiden. Lucas satt i vagnen och tittade till en början, men sen sa han helt plötsligt att han var rädd så jag lyfte upp honom. Han var inte ledsen men han ville inte titta på fyverkerierna så han la sitt huvud mot min axel ♥

Sen gick vi hem till oss igen, där fixade Johan det sista med maten som vi hade förberett tidigare under dagen. Älg-entrécote med potatisgratäng & hemmagjord beasås. Emma hade gjort en god efterrätt. Väldigt gott!

Under kvällen så spelade vi spel, kortspel & "Med andra ord". Lucas var med hela kvällen och vi lekte med hans bilar & med leksaksspisen :) Lucas hade sovit en senare vila på dagen, istället för att somna vid 11 så somnade han vid 2 vilket gjorde att han var pigg & glad ända till tolv slaget.

Vi gick ut igen vid 12 för att titta på ännu fler fyverkerier. Denna gången satt Lucas nerbäddad i vagnen med hörselskydd på sig. Det var väldigt bra! Då kunde han se på fyverkerierna men han slapp höra så mycket av alla smällarna, då var han nöjd! Men strax efter tolv slaget medans vi stod och kollade på fyverkerierna så somnade han i vagnen, så söt ♥

Vid halv 1 gick Emma & Tc hemåt igen för Emma skulle upp och jobba kl 7 dagen efter. Vi gick in och la Lucas i sängen och sen kollade jag & Johan lite på tv innan vi somnade, efter en mysig nyårsafton!


Jag är klar för att fira in det nya året


Ute och tittar på fyverkerierna



På väg hem igen - Johan fixar med maten - Tc & Lucas leker



Den goda maten..


..och efterrätten


Några bilder från när vi spelade


Lucas & jag leker med bilar - Godis & popcorn åkte fram - Lucas "gjorde" popcorn i sin kastrull


2 minuters vila och sen upp & busa igen



Skål - Kolla på fyverkerier - En trött kille efter tolv slaget

Gott Nytt År

Middag hos mormor & morfar :)

imag0406 (MMS)

Middag hos mormor & morfar :)


Hej & hejdå magsjuka..

Natten till torsdag så sov Lucas väldigt oroligt. Han sov hela natten till halv 9, men han vaknade till flera gånger under natten och var orolig.. De två första gångerna han vaknade så åskade det ute så jag trodde att det var de som gjorde att han var orolig.. Men när han vaknade tredje gången så åskade det inte och jag började fundera på magsjuka.. För tidigare gånger han har haft magsjuka så har han vart orolig under natten.. Så fjärde, femte, sjätte & sjunde gången han vaknade så väntade jag bara på att han skulle spy..

Halv 9 vaknade han och spydde första gången.. Lucas fick lite panik av att spy, stackarn :( Men han lugnade ner sig snabbt och så blev det en snabb dusch innan jag bäddade ner honom i soffan. Täckte soffan med lakan så att jag skulle slippa skura hela soffan om de kom igen.. Slängde in sängkläderna i tvätten och startade en film till Lucas. Johan åkte till Ed som han hade planerat sen tidigare, han bror fyllde 18 den dagen så han skulle firas, grattis!!

Jag ställde in mig på att vi alla 3 skulle ligga med magsjuka under nyår. Men Lucas spydde "bara" två gånger till under morgonen och sen piggnade han till. Under dagen fick han lite nyponsoppa och vitt bröd som han fick behålla i magen. Vi spelade lite memory en stund när han var lite piggare men annars så såg vi mest på film under dagen och bara myste. Varken jag eller Johan blev dåliga. Johan var kvar i Ed under natten och kom hem dagen efter vid halv 5.

Dagen efter var Lucas som vanligt igen, pigg & glad! Jag panerade torsk som vi åt till potatis & kall sås till lunch. Mjukt för Lucas mage och han tyckte att det var jättegott :)


En sjuk liten kille som kollar på film..


Vid halv 1 somnade han i soffan ♥
han fick ligga kvar där och sova för jag ville inte riskera att väcka honom genom att flytta honom till sängen, ställde för bordet så att han inte kunde ramla ur istället..







Han blev lite piggare under dagen och vi spelade spel, såg på film & myste ♥


Tills Lucas somnade i soffan igen vid 7 ♥