Grattis älskling!



Äntligen är jag klar med maten, ska bli så...

20110831120 (MMS)

Äntligen är jag klar med maten, ska bli såå gott! Älgköttgryta med ris!


Grattis mamma!

Idag har vi vart på kalas, min mamma fyller 42 år idag! Vi kom dit kl 5 och blev bjudna på god mat och fika. Massa prat, skratt & trevligt sällskap och barnen lekte :)



Min lilla sjukling..

Det blev en långhelg för mig och Lucas. Han blev ju förkyld och började hosta i torsdags kväll, så han har haft sin hosta från då och har den fortfarande + snuva.. Dessutom fick han feber på lördagen. På söndagen trodde jag att han va på väg att bli frisk igen förutom att han fortfarande hostade. Vi hade ju kalas här och Lucas va ganska pigg på eftermiddagen när gästerna va här.

Så på måndag morgon gick vi upp för att gå till skola/dagis. Lucas verkade pigg förutom lite hosta (som kan sitta kvar i evigheter efter att han fått den...) så vi åt frukost och sen såg Lucas på barnprogram medans jag sminkade mig och packade Lucas dagisväska. Men sen när jag skulle ta på Lucas dom kläder som han skulle ha så hade han blivit hängig igen, hans ögon va glansiga och när jag kollade tempen så hade han hög temp.. Inte riktigt feber men ändå så att han va hängig så vi stannade hemma istället. Och tur va de för han va inte speciellt pigg under dagen. Det gick verkligen upp och ner, ena stunden var han ganska pigg och gick runt och grejade för att sedan ligga nerbäddad i soffan och va trött..

När han somnade så sov han i 3 timmar, 1-1½ timme längre än vad han brukar sova på dagen. Och när han väl vaknade så va han fortfarande jättetrött och ville inte gå upp. Han brukar annars alltid kasta sig ur sängen innan han knappt har hunnit vakna, även om han är sjuk. Dessutom hade han blivit väldigt hes av hostan så det va jobbigt för honom att prata :( Så eftermiddagen spenderades i soffan, vi kollade på Emil i Lönneberga och Pippi på rymmen. Lucas va trött i stort sett hela eftermiddagen förutom små stunder då han piggnade till och lekte. När vi åt mat blev han riktigt pigg och busade & lekte med makaronerna.

Idag är vi också hemma. Lucas va pigg när han vaknade, men eftersom han va så hängig igår så behöver han iaf en lugn dag hemma för att vila upp sig innan dagis. Han har fortfarande kvar hostan och sitter gärna och myser i soffan framför bompa men han är iaf piggare även om han inte är exakt som vanligt.


Bilder från igår när han va pigg en liten stund. Här ser han inte så sjuk ut.. Men det var bara en kvart när vi åt mat.. Resten av dagen låg han i soffan som på bilderna under..


Jag tävlar!

Jag är med och tävlar hos Stella om ett presentkort från H&M!
För att komma till tävlingen, klicka här!


Godnatt!



Kalas för Johan

Igår hade vi kalas här för Johan som fyller år på onsdag :) Så vid 4 kom Johans föräldrar & syskon, mamma, Emma & mina 3 systrar, min mormor & morfar och min pappa hit :) Vi bjöd på fika, två tårtor som Johan bakat & bullarna som vi bakat för nån vecka sen och fryst in + lite småkakor.


♥ B U S U N G E ♥



Bilder från i lördags på min fina lilla älskling!

Lördagen

I lördags så var det trist väder ute.. Det regnade hela morgonen, dessutom hade Lucas blivit förkyld och hostade.. Så det blev en lugn morgon hemma, vi kollade på Emil i Lönneberga och myste i soffan. Men sen så slutade det regna och vi bestämde oss för att gå och kolla på loppisen som skulle va på stan. Vem som helst kunde ställa upp ett bord och sälja, kravet va bara att man var tvungen att sälja barn saker och inget annat. Det fanns barnvagnar, bilstolar, kläder, mängder av olika leksaker, filmer & böcker. Men vi hittade inget som vi ville köpa, även om jag hade tänkt hitta något fint..

Sen gick vi hem igen för Lucas behövde sova och när han vaknat så blev det en sväng till torp. Där va även mamma, Emma, Sara, Mira, mormor & morfar. Vi åt lunch tillsammans med dom :) Johan köpte sig ett par nya jeans och Lucas fick ett par jeans av min mormor! Gick runt och kollade lite men hittade inget som jag fastnade för. På kvällen kom mamma, Emma & Mira till oss :) Vi åt kräftor & räkor och sen kollade vi på tv och åt glass!






Jag tävlar

Jag är med och tävlar hos Stella om en Ipad.
För att komma till tävlingen, klicka här!



Våran fredag

Som vanligt ligger jag lite efter med uppdateringen.. Men nu kommer lite uppdatering från våran fredag. Johan va ju ledig hela den veckan (sista semester veckan) men tisdag-torsdag va han i Ed och grejade med bilen. Men på fredagen så var han hemma med Lucas :) Jag gick till skolan, började halv 9 och slutade 11. När jag kom hem så sov Lucas och sen åt vi lunch när han vaknade. Vi städade hela lägenheten under dagen och sen tog vi det bara lugnt och såg på Emil i Lönneberga, Lucas nya favorit film. Nu är det både Pippi och Emil som gäller!

På kvällen fick Lucas va uppe lite längre och så åt vi tacos och såg på film, mys! ♥


Mina fina killar ♥

Vi såg på "Hur många lingon finns det i världen". Den var jättebra, en underbar film med både glädje, sorg, drömmar, besvikelse och kärlek! Har ni inte sett den, så se den!

The Ark

Nu kommer sista bildbomben på The Ark! Jag är så grymt glad att vi åkte dit och kollade på deras sista spelning i Göteborg! Även om det är väldigt  synd att dom lägger ner så är jag glad att jag fick se dom live en andra gång och musiken finns ju fortfarande kvar även om dom inte gör någon ny.

Här kommer iaf dom sista bilderna som jag tog på världens bästa, THE ARK!


The Ark

Här kommer ännu fler bilder från i torsdags kväll när The Ark spelade på Liseberg!


The Ark

I torsdags åkte jag, Frida & Jessica till Liseberg på kvällen. The Ark skulle spela, sista gången dom spelade i Götebog och om tre veckor lägger dom av.. Väldigt synd enligt mig.. Har sett dom live en gång tidigare för några år sen, också på Liseberg.

Vi stod väldigt långt fram och såg väldigt bra, jag tog väldigt många bilder. Många av dom kommer jag lägga upp här, men inte alla. Här kommer iaf första bildbomben från kvällen. Dom var så grymt jävla bra!





Torsdag

Redan torsdag.. Veckorna går verkligen fort! Nu sitter jag hemma själv igen, Lucas lämnade jag precis på dagis och Johan är fortfarande i Ed. Han åkte ju i tisdags och kommer hem i eftermiddag.

Nu ska jag fixa lite lunch och kolla lite på tv innan svenskan börjar vid 1. Det är verkligen sämsta tiden att börja skola enligt mig.. Förr hade jag inte sagt de, för de hade ju blivit en lång sovmorgon. Men nu när man har barn så börjar jag hellre tidigt och slutar tidigt så att man kan hitta på något resten av dagen istället för att gå i skolan 13-15.. Fast jag inte börjar försen 13 så måste jag lämna Lucas på dagis vid 11 för att han ska hinna äta och sova där.. Det betyder att det inte går att göra speciellt mycket före dagis/skola och på eftermiddagen har man bara en liten stund..

Fredagar har jag mycket bättre tid på skolan, då börjar jag halv 9 och slutar 11 så då har man hela dagen att hitta på något skoj sen. Ne nu ska jag inte sitta här och klaga, jag är iaf glad att Lucas inte behöver vara på dagis 10-11 timmar varje dag, den längsta dagen är han där 6-7 timmar (även de tycker jag är för långt, men de finns inte så mycket att göra..) Nu ska ni inte behöva läsa om mitt klag mer, lägger in en rolig film istället på när Lucas leker med katterna :)


Lekplatsen

Här kommer lite bilder från tisdagen när jag & Lucas va på lekplatsen tillsammans med Emma & Mira.
Mira börjar ju bli så stor nu att grejerna på lekplatsen börjar bli lite spännande även om hon är för liten för att pröva sakerna själv än. Men att gunga är iaf kul! Lucas springer ju runt som en tok som vanligt och ska hinna pröva allt flera gånger!


Bilder från söndagen

Har ju redan skrivit om söndagen, men jag la aldrig upp några bilder. Så dom kommer nu. Vi fick ju som sagt besök av mamma, Emma & Mira och så åt vi mat och fikade.


Sitter i soffan med en liten mysis i knät!...

20110823100 (MMS)

Sitter i soffan med en liten mysis i knät! Kollar på One Tree Hill men ska strax gå och lägga mig bredvid min lilla prins!


Skol och dagis start..

Nu är det bara jag och katterna hemma.. Lämnade Lucas på dagis nyss och en stund innan det åkte Johan till Ed för att skruva på 740.n, han kommer vara där tills på torsdag. Så nu blir det några mamma & Lucas dagar! Trist bara att vi måste vara i skola & dagis en stund varje dag.. Helst hade jag haft Lucas hemma och hittat på roliga saker varje dag, men de går ju inte nu..

Igår startade skolan igen efter sommarlovet. Dagen började vid 7 då jag gick upp och åt frukost, Johan och Lucas kom upp strax efter. Jag cyklade till skolan strax före 8 och kom hem igen strax efter 8. Skulle bara dit och anmäla mig till att jag ville gå webbdesigns kursen som jag sökt till. Det var många som hade sökt den kursen så jag blev bara reserv på listan.. Jag låg som tredje sist på reserv listan på plats 15 så jag tänkte att det skulle vara helt kört att få en plats, väldigt synd tänkte jag eftersom jag väldigt gärna ville gå den kursen! Men jag hade sån otroligt tur för det var många som tackade nej till sin plats så jag fick en, så glad jag blev senare på kvällen när jag fick reda på det!

Kom iaf hem strax efter 8 och vid 9 cyklade jag & Lucas iväg till dagis. Första dagen efter sommarlovet och han blev väldigt ledsen när jag skulle gå, stora tårar rullade ner för kinderna och han ville inte släppa mig.. Han som vart så glad varje dag när han kom till dagis innan sommarlovet.. Det gjorde så ont att se honom så ledsen och sen behöva lämna honom! Men när jag hämtade honom vid 1 igen så sa fröknarna att det hade gått jättebra. Dom hade vart ute och lekt, inne & pysslat, ätit god mat och sovit. Lucas hade inte vart ledsen och det var skönt att höra!

När jag hade hämtat Lucas så gick vi hem och jag åt lite lunch och så myste vi i soffan och kollade på Emil i Lönneberga. Jag cyklade till skolan igen vid 3 för information om Företagsekonomi kursen som jag ska gå. Va där en timme, sen cyklade jag en sväng till pappa & Frida innan jag cyklade till jobbet vid 5. Johan & Lucas åkte till min mormor & morfar och åt mat & lekte :)

Idag när jag lämnade honom så vart det bara ett snabbt hej då från Lucas innan han sprang in till dom andra barnen och det var så skönt att se! Han älskar sitt dagis, det var bara första dagen efter ledighet som var jobbig! Mammas älskling ♥

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag cykla iväg till skolan. Ska bara ha Svenska B idag, börjar 1. Sen ska jag hämta min lilla prins igen!


Godmorgon..

Sitter här och äter k-special med mjölk, läser lite bloggar också. Ska cykla iväg till skolan om en liten stund, första dagen efter sommarlovet. Det har vart ett så härligt sommarlov, jag har fått massa ledig tid (även om ja jobbat några kvällar) med Lucas och vi har hittat på mycket roliga saker! Även nu i slutet av sommaren när Johan haft semester :) Men nu är lovet slut.. Hade gärna vart hemma längre men ja hoppas på att tiden går fort så att det snart är jullov!

Idag ska även Lucas till dagis första dagen efter ett låångt sommarlov. Han har inte vart där sen före midsommar någon gång. Jag håller tummarna för att det går bra att lämna honom utan att han blir jätteledsen.. Han ska inte vara där så länge idag, de blir en kort dag idag, imorn och på onsdag som mjukstart :)

Ne nu måste jag ta fram kläderna jag ska ha och packa ihop lite saker!
Ha en bra dag!


Söndag

Sitter på jobbet nu, har 1½ timme kvar. Det har inte gått nåt roligt på tv under kvällen och det har vart trist väder så att man inte vill vara ute så det har gått rätt segt fram till nu. Om en liten stund börjar Wallander iaf så har man ju iaf nåt att kolla på, men den kommer vi ju inte hinna se klart innan vi slutar.

Idag har Mamma, Emma & Mira vart hos oss och ätit mat :) Annars har det inte hänt så mycket denna söndagen. Det är sista dagen på "sommarlovet", imorn börjar skolan igen.. Känner mig inte jättetaggad men.. Hoppas på att det går fort fram till jullovet!

Ne nu ska jag sätta mig i soffan och äta lite räksallad och se på tv. Så hoppas jag på att tiden går fort så att jag får cykla hem snart. Även om ja hatar att gå/cykla själv i mörkret..


Bild som Johan tog igår kväll. När jag va på jobbet så gick Lucas, Johan & Emil till strandcafét och åt glass. Vissa njuter medans andra jobbar, idag grillar dom medans jag jobbar :P

Utelek i Ed

Ännu fler bilder från lördagen i Ed när vi va ute. Lucas körde ännu mer traktor, lekte med farbror Emil och gungade :) Sen åt vi god matt innan vi åkte hem, eller Lucas & Johan åkte hem och jag åkte till jobbet. Emil följde med till oss också och såg på film & sov över.


Spela spel

Här kommer lite fler bilder från lördagen i Ed. När vi hade vart ute en stund så gick jag & Lucas in och spelade spel och lekte :) Sen fikade vi lite innan vi gick ut igen.



Traktorer i Ed

Igår åkte vi till Ed, vi åkte direkt efter vi ätit frukost och gjort oss iordning. När vi kom till Lucas farmor och farfar så var vi ute en stund. Lucas lekte med sin traktor och så körde han och pappa den riktigta traktorn, då va han nöjd! Här kommer några bilder :)


Baka kanelbullar

I fredags var hela familjen hemma och det spöregnade ute. Lucas gillar ju att vara ute när det regnar så jag brukar ta på honom och mig regnkläder och gå ut i regnet ibland. Men inte i fredags, för Johan har inga hela regnkläder så vi valde att vara inne och baka istället :) Mysigt! Det blev 3 stora degar som vi bakade ut så det blev massa bullar. Frida kom hit och fikade och sen avslutade jag dagen på jobbet mellan 17 och 22.


Lekdag hos Melissa & barnen

I torsdags åkte jag & Lucas hem till Melissa, Vincent & Linus :) Johan skulle iväg och träffa sina syskon en stund och få en tidig födelsedags present.

Killarna lekte jättebra som vanligt, men dom brukar alltid bråka lite också om vem som ska ha bilen eller andra leksaker men de gjorde dom inte då. Nu lekte dom tillsammans hela tiden :) Dom va helt tokiga som vanligt och satt aldrig still!


Tog inga bilder i början när dom lekte, men när dom härjat runt en stund så blev det fika paus och fylla på energin lite.

Efter fikat förvandlades soffan till en studsmatta, men den va inte tillräckligt stor.. Så dom gick in i sovrummet och hoppade i Melissa&Marcus säng istället :P

Busungar ♥




Lite blandade bilder. Medans buskillarna sprang runt i lägenheten så satt mammorna i soffan och pratade :) Linus sov en bra stund men när han vaknade så fick jag både mata och mysa med bebis ♥


Sen kom även Marcus hem från jobbet. Killarna lekte en stund till innan jag & Lucas gick hemåt, klockan va redan närmare 6 och Lucas började bli trött. Vi gick förbi ica en sväng för att handla lite och Johan kom dit och gick tillsammans med oss hem :)

Ny header och bakgrund

Nu har jag slängt ihop en ny header, har haft den andra hela sommaren. Har vart trött på den ett tag nu men har varken haft ork eller tid att göra en ny. Men nu har jag gjort en ny, blev inget avancerat men lite nya bilder iaf tills jag kommer på något nytt jag vill ha. Tänkte även krama ur den sista sommaren här på bloggen men en blommig bakgrund också, sen får det bli något mer höstigt. Men ett litet tag till är det sommar, iaf här på bloggen! Ute verkar hösten tycka att det är dags att komma för regnet vräker ner. Men jag hoppas på några fina sommar
dagar till iaf, sen får hösten görna komma så att man kan gå runt i mysiga koftor och tända ljus i lägenheten!


Här är den gamla headern och bakgrunden. Vad tycker ni? Bättre förut eller nu?!



Kommer troligtvis ändra lite småsaker också, tex färg på rubriker och kanske byta lite bilder i menyn.
Finns ju alltid saker att pilla med på bloggen och jag blir ju som sagt aldrig riktigt nöjd + att jag tycker det är kul att göra nytt! Hopps ni gillar det iaf (tryck på F5 om ni inte ser det nya) :)

Konstnär

Igår kväll tog vi fram vaxduken och la på golvet under stafliet och så fick Lucas måla med fingerfärgen, han målade med pänslar som vanligt eftersom han inte gillar att bli för kladdig. Men han älskar att måla!


Nytt till mamma



Jeansen som jag köpte i måndags när vi var på Överby och koftan som jag köpte igår. Bilderna är från H&M och Lindex hemsidor.

Mysig eftermiddag hemma

Igår eftermiddag så kom Emma, Mira & Sara hit :) Det var trist väder så vi var inne och lekte med barnen. Jag hade gjort en kladdkaka som vi fikade på, Emma hade köpt med glass som vi åt till. Efter fikat lekte barnen på golvet :) Innan dom skulle gå hem igen så gick jag, Emma & Mira till Lindex och så köpte jag en kofta som jag tittat på. Lucas stannade hemma och kollade på pippi med Sara!


Lekplatsen





När Lucas va klar hos tandläkaren igår så va klockan bara 8. Ingen av oss kände för att bara gå hem och sätta oss så vi gick till lekplatsen en stund istället. Eftersom klockan inte va så mycket så va det ingen där, senare på dagarna om det är fint väder så är det alltid fullt med barn och föräldrar där. Men nu var det bara vi tre som lekte :) Sen gick vi hem och kollade lite på pippi innan Lucas somnade!

Andra tandläkarbesöket




Imorse gick vi upp tiiidigt för Lucas hade en tid hos tandläkaren klockan halv 8. Igår kväll frågade jag honom hur man skulle göra när man va hos tandläkaren. Bilderna visar vad han gjorde, och det var precis det han gjorde hos tandläkaren också. Han tyckte att det va lite konstig när tandläkaren skulle lyfta lite extra på hans läpp för att kunna räkna tänderna men han gapade så bra och va väldigt duktig!

Djurparken

Igår åkte jag, Johan & Lucas till Nordens Ark tillsammans med min mormor och morfar :) Vi kom dit vid 11 och åkte hem vid 4. Vi fick se dom flesta djuren, va bara några som hade gömt sig. Blev en väldigt mysig dag där, gick runt och kollade på djuren hela tiden förutom när vi tog en fika paus och när vi åt lunch på deras restaurang.
Här kommer lite bilder, låter dom tala för sig själva.


Måndag

Fortsätter med min sena uppdatering. Nu har jag kommit till måndagen.

Vi gick upp tidigt på morgonen för att det skulle komma en kille kl 8 och kolla på avlopp och rör, för de blir stopp i duschen hela tiden och på vintrarna så fryser vattnet så när det har vart riktigt kallt så har vi inte haft nåt vatten.. Men han hann inte komma den dagen iaf, för han skulle gå igenom alla lägenheter i det här "huset". Jag & Lucas cyklade en sväng till dagis för att lämna en lapp med tider för nästa veckan när Lucas ska börja igen efter den låånga ledigheten.

När vi kom hem igen så myste vi ner oss i soffan och kollade på Pippi Långstrump som Lucas älskar. Det regnade ute så det va skönt att sitta i soffan och kolla på film efter cykelturen. Efter en stund skulle Lucas sova och ungefär samtidigt så ringde Frida och frågade om jag ville komma till stan och kolla i affärer tillsammans med henne och mormor. Det ville jag såklart så Johan stannade hemma med Lucas så att han kunde sova.


Min myskille i soffan och kollar på pippi ♥



Jag, Frida & mormor gick runt och kollade lite i affärer. Jag provade lite kläder men jag köpte inget. Blev även en fika innan mormor tog bussen hem, Frida gick till mamma och jag gick hem.

När jag kom hem igen så hade Lucas precis vaknat igen. Johan stod och gjorde pannbiff till lunch. Jag hade ju precis fikat så jag åt bara lite för att det va gott. Sen kom Frida hit, vi hade bestämt att vi skulle till överby och kolla i affärer för Lucas behövde stövlar. Frida har ju precis fått sitt körkort så vi tog våran bil och så slapp Johan följa med eftersom han inte tycker att de är kul att kolla i affärer.


Lucas provar stövlar

Vi hittade ett par snygga stövlar (149 kr) till Lucas och vi hittade även ett par snygga höst/vinterskor (249 kr) och ett par vinterkängor till honom (dom va förra årets modell så de va rea, 99 (!) kr) Dessutom fick jag 10% på hela köpet så inte nog med att vinterkängorna va jättebilliga så fick jag alla tre paren för 358 kr istället för 497 kr. Skitbra! Dessutom hittade jag ett par jeans till mig på H&M för 399 kr, jag som nästan aldrig hittar jeans som jag tycker sitter bra blev jätteglad när dom här passade perfekt! Speciellt eftersom alla mina andra jeans är sönder så känner jag att jag behöver nya nu inför höst och vinter. Så det blev en lyckad tur till överby!


Lucas nya skor & stövlar + två mössor som jag hittade precis innan vi skulle åka (25 kr st)


Kvällen avslutades med tacos. Vi åkte och hämtade upp Johan och så handlade vi lite mat på vägen innan vi åkte hem till pappa där vi lagade och åt tacos.

Söndag hemma hos mormor & morfar

Ligger efter med uppdateringen här på bloggen som vanligt.. Nu kommer det iaf bilder från i söndags. Då åkte vi ut till min mormor och morfar där även min syster va :) Så åt vi lunch, lekte på lekplatsen, spelade kort & åt kvällsmat. Blev en mysig heldag där!


Mat & efterrätt. Och Lucas fick en lastbil som det står hans namn på



Massa lek på lekplatsen :)


Kortspel


Kvällsmat. Lucas och jag drack varm choklad istället för te som dom andra drack. Och när Lucas druckit upp så sträckte han fram muggen och sa "Meer kaffe"

Ligger och myser i soffan med min lilla pr...

20110815077 (MMS)

Ligger och myser i soffan med min lilla prins och kollar på filmen cars :) Bästa man kan göra när de regnar ute <3


Nu säger jag godnatt! Har haft en mysig da...

20110814072 (MMS)

Nu säger jag godnatt! Har haft en mysig dag hos mormor och morfar, med god mat, mycket lek och kortspel :) Imorn ska jag och Lucas till dagis en sväng och hälsa på lite, Lucas har ju inte vart där sen före midsommar så det har vart ett långt och härligt sommarlov! Men han ska inte börja imorn, vi ska bara hälsa på och bestämma lite tider inför nästa vecka när han börjar. 
Nu ska jag sova bredvid min lilla prins <3


Lucas är klar att åka! Han har tagit på si...

20110814071 (MMS)

Lucas är klar att åka! Han har tagit på sig skorna och packat väskan! Nu åker vi till min mormor & morfar och äter mat & umgås! :)


Lekplatsen & strandpromenaden

Nu kommer bilderna från fredagen. Som jag skrev i tidigare inlägg så gick jag & Lucas till lekplatsen tillsammans med Emma & Mira. Efter lekplatsen gick vi hem till mamma som kommit hen från jobbet, där åt vi lite smörgås innan vi tog en promenad ner till skeppsviken. Lucas badade lite, han doppade sig inte men han sprang runt och plaskade en stund :) Sen badade även mamma, Frida & Emma innan vi gick hem till mamma & Emma igen. Där åt vi tacos och sen va klockan redan halv 9 så jag & Lucas cyklade hem.


Glada ungar på lekplatsen! ♥





Lucas satt still i 2 sekunder så att jag hann ta detta kortet.

Eftersom mamma, Frida och Sara badade på ett annat ställe där det var djupt direkt när man gick i så fixade jag en sele på Lucas. Det var berg som sluttade ner till det djupa vattnet och Lucas vägrade lyssna på vad jag sa till honom så jag va rädd att han skulle ramla i vattnet. Så jag tog den selen som Mira har i vagnen och satte på Lucas och sen tog jag ett av Ossis koppel och satte fast i selen och sen kunde Lucas springa lite som han ville och jag hade koll på honom.

Frida hoppas från tornet

Det ville Lucas också göra, men ja tycker att han får vänta några år innan han gör de så han fick nöja sig med att kolla på utsikten. Han va inte lika nöjd..

Städa, baka, jobba

Ursäkta för dålig uppdatering idag. Hade ju tänkt lägga upp bilderna från igår, men jag har verkligen inte haft tid..

Morgonen började med städning av lägenheten, sen åkte Johan & Lucas iväg och kollade på nåt rally i Trollhättan. Jag tog bussen för att möta upp tjejen som jag är kontaktperson åt, så åkte vi hem till mig. Vi hade bestämt att vi skulle baka idag, så vi började med att göra en kladdkaka. När den var klar så gjorde vi 2 plåtar med schackrutor och sen gjorde vi även 2 plåtar med hallongrottor. Blev klara runt 3 och då gick vi och käkade på donken innan vi tog bussen hem till henne igen och så kom Johan och hämtade mig.

När vi kom hem så hann jag inte göra mycket mer än att pussa lite på Lucas och göra smörgåsar. Sen fick jag cykla iväg till jobbet. Så nu sitter jag på jobbet, har vart här en timme typ. Ska jobba till 22 ikväll. Har vart en bra dag, men tråkigt att jag knappt fått se mina killar nåt.. Men Lucas har haft en superbra dag med pappa, han va jättenöjd när han kom hem och sa att dom hade kollat på bilar :) Och imorn är vi hemma alla 3 tillsammans!

Ne nu ska jag inte sitta här längre. Men det blir som sagt inga bilder från igår, kanske kommer imorn istället. Hoppas ni har haft en bra lördag!


Bild från öland

Fredag

Har precis kommit hem. Lucas ligger uppe i sängen och jag tänkte lägga mig i soffan och kolla lite på tv innan jag ska sova.

Idag efter att Lucas sovit så åt vi lunch och sen gick vi till lekplatsen tillsammans med Emma & Mira :) Sen gick vi hem till mamma som precis hade kommit hem från jobbet. Blev lite smörgåsfika innan vi gick ner till strandpromenaden. Lucas, mamma, Emma & Frida badade. Efter det gick vi hem till mamma & Emma och åt tacos innan jag & Lucas cyklade hem. Så det har vart en trevlig & mysig dag! Men jag har inte hunnit lägga in bilderna på datan än då som kommer senare ikväll eller imorn.


Får bli några bilder från igår istället.

Vi var på biblioteket en stund, Lucas målade och lekte med bilarna som finns där. Böckerna va inte så intressanta :P

Såhär arg blir man om man inte får äta kiwi med skal..
Jag delade varsin kiwi till mig och Lucas och tänkte att jag skulle hjälpa honom att gräva ur bitar eftersom de är rätt svårt när man är liten. Men Lucas bröt ihop totalt och blev skitarg.. Han kastade sig i soffan, sparkade och skrek som en galning hur länge som helst.. Det hjälpte inte att jag sa att jag kunde dela kiwin och ta bort skalet så att han kunde äta med fingrarna, han va skitarg ändå.. Han är inte den som brukar bli arg, men nu var han riktigt arg! Tillslut lugnade han ner sig och då gick det bra att jag hjälpte honom.

Det är inte alltid lätt att vara 2 år, mammas lilla skruttunge ♥

Prinsen & prinsessorna

Igår åkte Johan till Ed tidigt på morgonen för att greja med 740.n. Så det va bara jag och Lucas hemma. Blev en väldigt lugn dag, jag kom inte på något speciellt som jag ville göra så det blev en hemma dag. Kanske behövs det också efter alla utflykter och resor i sommar.

På förmiddagen innan Lucas skulle sova så myste vi i soffan och såg på barnprogram. Medans Lucas sov i två timmar så låg jag själv i soffan och kollade på One tree hill. När Lucas vaknat igen så åt vi lunch och lekte med katterna. Lucas har lärt sig att man måste vara snäll mot katterna och inte jaga dom eller dra i svansen. Och katterna verkar ha vant sig med Lucas och verkar inte tycka att det är jobbigt när han lyfter upp dom :)

Här är några bilder på mina fina ♥


Min lilla gofis vaknade precis innan jag g...

20110811059 (MMS)

Min lilla gofis vaknade precis innan jag gick upp för att lägga mig. Han va törstig så han fick lite vatten och nu ska vi sova <3 Godnatt!


Minigolf, tacos & film

Igår spelade jag, Johan & Lucas minigolf tillsammans med Emma & Sara. Mira var såklart också med men hon spelade ju inte :) Lucas "spelade" för första gången, han fick en egen liten klubba och va jättenöjd! Förutom att det blåste en del och va kyligt så var det väldigt kul :) Johan vann, såklart :P På kvällen kom mamma, Emma, Sara & Mia hem till oss och åt mat, vi gjorde lax tacos. Och när dom hade åkt hem igen så såg jag & Johan på den nya Irene Huss filmen - Det lömska nätet. Den var riktigt bra, men hemsk!




Morgonmys med katterna (10/8-11)



Tisdag

I tisdags va jag ju fortfarande ensam hemma eftersom Johan & Lucas sov över hos Johans föräldrar. Jag sov ända till halv 11, kommer inte ihåg när jag sov så länge sist.. Sover inte ens så länge när vi har haft fest till 3 på natten. Visst va de skönt att sova så länge, men ändå inte.. Känns som om man sovit bort halv dagen och så blir man slö.. Ja tycker om att gå upp vid 8 ungefär, inte för tidigt och inte för sent. Menmen, ja åt frukost, läste lite bloggar och såg lite på tv. Sen började jag städa lägenheten, lika bra att passa på när de inte är någon som drar ut allt direkt.

Lite senare på dagen så kom Emma, Sara & Mira hit :) Dom ville kolla på katterna. Och strax efter att dom kommit så kom även Johan & Lucas hem och så kom Frida hit också :) Så från att vart ensam hemma till att få hit nästan hela familjen va et stort + eftersom ja gillar när de händer saker runt omkring :)


Måndag, halkbanan.. (8/8-11)

I måndags åkte Lucas till farmor & farfar tillsammans med pappa. Jag kunde inte åka med, dels ville jag inte lämna katterna när dom precis hade kommit till oss och sen skulle jag ha halkan under dagen.

Vid halv 11 var jag på trafikskolan, vi va 4 körskoleelever som skulle med till halbanan så vi tog 2 bilar. Vi körde först mot färgelanda och tränade omkörning och sen körde vi till Glimmingen för att prova halkbanan. Jag va skitnervös på morgonen innan jag skulle till körskolan men när jag väl kom fram till halkbanan så va jag inte nervös längre. Jag kände att det finns ju liksom ingen anledning till att vara nervös, dom säger ju vad man ska göra och alla säger ju att det är så kul. Och det var det, de va jättekul!

Jag kom hem vid 5, hela dagen hade försvunnit.. Gick en sväng till banken och fixade en sak som jag hade glömt. Sen gick jag en sväng och kollade i några affärer innan jag cyklade mot ica, stannade till hos mamma & Emma och pratade lite innan jag handlade lite mat och cyklade hem igen.

Kändes jättekonstigt att vara ensam hemma.. Johan är ju inte alltid hemma eftersom han jobbar och så men Lucas är ju alltid hemma när jag är hemma i vanliga fall. Händer väldigt sällan att jag är ifrån Lucas om jag inte jobbar eller är i skolan. Så det kändes väldigt tomt.. Käkade lite pizza under kvällen och såg på Skärgårdsdoktorn & One tree hill. Emma & Tc kom förbi en sväng också och kollade på katterna och pratade lite :)


Lucas tidigt på morgonen när han kollar på pippi ♥

Lova & My

Våra små prinsessor som vi hämtade i söndags eftermiddag, 13 veckor ♥
Väldigt svårt att ta kort på dom eftersom dom inte ligger still någon gång.


Lova har en liten vit prick på halsen och en vit klo på ena kramtassen annars är hon helt svart

My har vita framtassar, en liten vit prick på halsen och en lite större prick på bröstet, resten svart.

Födelsedagskalas!

I söndags så åkte vi ut till min mormor & morfar där det var kalas för min morbror (han valde att ha kalas i deras hus istället för i sin lägenhet). Vi blev njudna på god mat och så hade han fixat massa roliga tävlingar!

Här kommer massa bilder från kalaset


"Födelsedagsbarnet"

Lucas älskar gästrummet hos gammelmormor, där finns de massa roliga leksaker!

Middag

Lucas har knappt tid att äta när han är där för han ska bygga tågbana med gammelmorfar!

Lucas fick också paket, av min moster som inte kunde komma på Lucas kalas.

Han fick en låda och en poliströja :)

Efter maten hade Andreas fixat en del tävlingar som vi skulle göra. Vi tävlade i lag, två och två. Första tävlingen va att man skulle skjuta ner en pyramid med gummiband, på tid. Snabbast tid vann! Och det va faktiskt jag & Peter :)





Andra tävlingen va att man skulle lägga en kaka i pannan och få in den i munnen utan att använda händerna, man fick bara röra på ansiktet för att få kakan att flytta sig. Även de gick på tid, morfar va snabbast!



Tredje tävlingen gick ut på att båda i laget skulle stå på en drickback och så skulle man ställa en flaska så långt från backen som möjligt, utan att ramla ner. Det va svårt! Först va de svårt att stå båda två på backen utan att ramla ner och sen skulle man dessutom försöka ställa flaskan så långt bort som möjligt. Och flaskan fick inte ramla och man fick såklart inte kasta den.



En annan tävling gick ut på att man skulle fylla en flaska med vatten genom att bara använda munnen. Man skulle fylla flaskan så mycket att pennan som låg i flaskan skulle åka upp och man kunde ta upp den. (Vi bytte såklart vatten och flaska hela tiden så att ingen hade samma)

Sen gjorde vi en tävling som jag inte tog några kort på. Vi skulle en och en gå en speciell sträcka (ett varv runt en stor lekplats) och Andreas tog tiden på varje person som gick. Sen skulle man gå samma sträcka igen och så skulle man gå på så lika tid som man gick förra gången och den som kom närmast sin egen tid vann. Jag gick 0.3 sekunder långsammare andra gången än första gången vilket gjorde att ja trodde att ja hade vunnit för hur lätt är det att komma närmare än 0.3 sekunder?! Men så kommer Johan och har bara 0.2 sekunder ifrån sin förra tid.. Hur fan lyckas man??



Sista tävlingen gick ut på att man skulle blåsa upp en ballong och sedan blåsa ner plastmuggar från ett bord med hjälp av luften från ballongen. Man fick blåsa upp ballongen flera gånger tills man lyckats få ner alla muggar och den som gjorde de på snabbast tid vann, men ja kommer inte ihåg vem de va..



Väldigt roliga tävlingar var det iaf och ett väldigt trevlig kalas!

Lördag kväll (6/8-11)

När vi kom hem från husvagnssemestern så blev vi bjudna på god mat hos mamma & Emma!


Sjätte och sista dagen på husvagnssemestern. På väg hem. (6/8-11)

Blev inte så mycket bilder på vägen hem. Vi åkte från vetlanda vid halv 11. Sen åkte vi i stort sett raka vägen hem, vi stannade och åt lunch och så stannade vi ett par gånger och sträckte på benen och gick på toa. Men annars så åkte vi bil tills vi kom hem, Lucas va jätteduktig och gnällde inte så speciellt mycket.

Sista bilderna från husvagnssemestern.

Femte dagan på husvagnssemester. Kvällsdopp. (5/8-11)

På eftermiddagen när vi kom fram till Vetlandas camping så åkte vi in till Vetlandas centrum och kollade lite i affärer. Men vi köpte inget mer än kött som vi skulle grilla på kvällen. När vi kom tillbaka till campingen så gick vi ner till sjön och tog ett kvällsdopp, det var mulen men jättevarmt i vattnet! Senare på kvällen grillade vi innan Lucas somnade och jag & Johan såg på film.




Femte dagan på husvagnssemester. Larvigt skoj. (5/8-11)

När vi kommit fram till campingen i Vetlanda och satt upp förtältet igen så hittade vi en liten larv. Lucas tyckte att det var jätteskoj att kolla på den när den kröp fram och jag passade på att ta lite kort med mitt close-up filter.


Femte dagan på husvagnssemester. Åka från öland. (5/8-11)

I fredags efter frukosten så packade vi in allt i husvagnen och tog ner förtältet. Efter det satte vi oss i bilen och åkte från Öland. Vi åkte till en camping i Vetlanda, ungefär halvägs hem. Vi stannade där över natten för att Johan skulle slippa köra hela vägen hem på en gång. Blev inga bilder från när vi packade ihop eller åkte ifrån Öland, bara ett par bilder på Lucas när han åkte bobbycar medans jag & Johan packade ihop.


Fjärde dagen på husvagnssemester. Kvällen. (4/8-11)

På torsdagskvällen så gick vi och åt på en restaurang inne i "centrum" av campingen. Det var supergod mat! Efter maten gick vi till en annan del av den 2 mil långa stranden och kollade lite och innan vi gick tillbaka till husvagnen så spelade vi lite minigolf igen. Denna gången vann jag, men vara med 1 poäng. När Lucas hade somnat i husvagnen så kollade jag & Johan på film igen.






Fjärde dagen på husvagnssemester. Stranden. (4/8-11)

Nu har jag kommit en bit på uppdateringen från våran husvagnssemester på Öland. Torsdagens bilder från stranden kommer nu. Det är sista hela dagen vi va på Öland. Vi hade det så himla mysigt på Öland, vi tog det mest lugnt och bara njöt av det fina vädret och att vara lediga tillsammans. Så på förmiddagarna tog vi det lugnt utanför husvagnen och busade med Lucas innan han skulle sova en stund. När Lucas hade sovit en stund på dagarna så gick vi alltid ner till stranden i några timmar. Så här kommer det ännu fler strand bilder.


Nakenskrutt & pappa bygger & gräver i sanden

Trött liten skrutt efter all lek & bad ♥

Fjärde dagen på husvagnssemester. Torsdag morgon. (4/8-11)




Frukost

Förmiddagsvila♥


Nyvaken skrutt ♥


Lunch

Tredje dagen på husvagnssemester. Onsdag kväll (3/8-11)

I onsdags efter att vi vart på stranden så ramlade Lucas och skrapade upp benet och fingrarna :( Det blev liite bättre med plåster på och sen glömdes det bort när vi gick och köpte glass! :) Kom på att vi grillade innan vi gick och köpte glass, men det har jag inga bilder på.



Vi köpte varsin mjukglass, den lilla bägaren valde vi och det var hur mycket glass som helst. Undra hur mycket det var i mellan och stor bägare då?! Kan säga att jag & Lucas inte orkade äta upp hela våra mjukglassar..


Efter glassen så gungade vi på lekplatsen och sen va Lucas trött så då spelade jag & Johan minigolf medans Lucas vilade i vagnen. Johan vann med 6 slag mindre..


Dom hade ett uppträdande med 4 stycken som sjöng och dansade, massa gamla låtar som jag & Johan lyssnade på när vi va små.


När vi kom tillbaka till husvagnen så somnade Lucas. Jag & Johan satte oss utanför husvagnen och kollade på film från datan och åt godis :)

Tredje dagen på husvagnssemester. Stranden (3/8-11)

Fortsätter med bilder från Öland, på onsdagen efter att Lucas sovit en stund på förmiddagen så gick vi ner till stranden. Badade, solade, åt glass, lekte och bara njöt där några timmar. Låter bilderna tala för sig själva, dom bilderna som är tagna i vattnet är med vattenkameran och strandbilderna är med systemkameran.


Tredje dagen på husvagnssemester. Onsdag morgon. (3/8-11)

Frukost utanför husvagnen. Lucas springer runt och busar ♥


Stranden på Böda camping (2/8-11)

I tisdags kväll gick jag ner till stranden själv för att ta kort, Lucas & Johan va kvar vid husvagnen.
Det är väldigt vackert på den stranden!









Andra dagen på husvagnssemester. Bobbycar (2/8-11)

Bilder på Lucas från i tisdags kväll när Lucas åkte bobbycar på gångvägen utanför husvagnen


Andra dagen på husvagnssemester. Middag & lek (2/8-11)

Fortsätter med bilder från tisdagen. Efter stranden gick vi tillbaka till husvagnen, hängde upp badkläder och fixade iordning oss lite. Sen gick vi till "centrum" av campingen där dom har några mysiga affärer med kläder, inredning & leksaker, en ica affär, bageri, restauranger och kiosker. Där finns det även en stor lekplats, minigolf och annat skoj.


Vi åt god middag


Lucas lekte på lekplatsen och så körde han radiostyrd motorcykel tillsammans med pappa :)

Andra dagen på husvagnssemester. Stranden (2/8-11)

Här kommer en bildbomb från i tisdags när vi var på stranden. Behöver nog inte skriva så mycket om bilderna, ni ser nog vad det är ändå. Det var en jättefin strand på campingen med mjuk sand och långgrunt vatten så att Lucas kunde bada längs stranden själv :) Det var jättevarmt i vattnet och vi låg på stranden i några timmar och bara njöt.



Andra dagen på husvagnssemester. Tisdag morgon & förmiddag (2/8-11)

Vi har det undervart härligt här på campingen. Vädret kan inte vara bättre, vattnet är jättevarmt och det finns massa skoj att göra. Lucas älskar att vara här, han bara njuter! Leker och badar hela dagarna, sen somnar han någon gång mellan 20.30 och 22 beroende på när han blir trött och på morgonen sover han ända till 8-halv 9 så det är helt perfekt! Riktigt semester!

Här kommer lite bilder från första morgonen och förmiddagen här på campingen.


God frukost utanför husvagnen



Lucas sover en stund på förmiddagen, jag passar på att läsa lite och Johan sitter vid datan


Vi hade köpt pannkakor som vi åt till lunch, gjorde lite roliga mönster av sylten :P Men hemmagjorda pannkakor är iaf grymt mycket godare!


Efter lunch gick vi ner till stranden och va där i några timmar!


Fler bilder kommer, men nu har jag inte tid. Ska fixa iordning lunchen och sen gå vi ner till stranden. Passade på att blogga lite nu medans killarna vilar inne i husvagnen.

Första kvällen på campingen

Här kommer lite bilder från när vi kom till campingen igår kväll. Johan satte upp förtältet till husvagnen med lite hjälp av mig. Lucas målade en stund och sen åkte han runt på sin bobbycar hur länge som helst, det finns smala och långa asfalterade gångvägar som han kan åka runt på och han älskar det! Till kvällsmat blev de såklart grillat och sen gick vi ner till havet som ligger bara några meter bakom där våran husvagn står :)


På väg till öland

Igår kl 8 på mogonen packade vi in i bilen & husvagnen och åkte iväg på semester. Blev ett stopp på Johans jobb först för att hämta nyckeln till husvagnen av Fredrik som vi lånar den av. Johan passade såklart på att jävlas med arbetskompisarna som jobbade när han själv hade semester.. Sen åkte vi vidare, ca 3 timmar i bilen blev det innan vi stannade på A6 köpcenter i jönköping. Blev tacobufe till lunch och så köpte jag en parfym, Johan köpte en hårddisk och Lucas fick foppatofflor innan vi åkte vidare. Blev några småstopp till längs vägen innan vi kom fram till campingen på öland strax före 7 på kvällen. Lucas va så duktig i bilen hela vägen dit, bara lite smågnäll då och då men annars va han glad :)





På semester med mina älsklingar!



Nu har vi vart framme på campingen i 2 tim...

20110801041 (MMS)

Nu har vi vart framme på campingen i 2 timmar ungegär. Husvagnen är på plats och det är baddat och klart. Lucas kör runt som en galning på sin bobbycar och strax ska vi käka grillat! :)


Fest

I lördags efter att vi vart och badat så cyklade jag till jobbet, 17-22. Lucas åkte till sin mormor där han skulle sova. Och Johan tände grillen och fixade för fest. Vid 6 började det komma lite folk och dom grillade, drack och pratade. Sen vid 10 kom även jag hem och va med på festen, jag åt lite av de som va kvar från grillningen och så blev det några cider under kvällen. Vi gick ner på stan lite senare på kvällen, hemma hos oss va vi 15 stycken men när vi kom ner på stan så splittrade vi på oss lite och vi gick till lite olika ställen. Hälften gick in på någon krog och jag och dom andra gick runt på stan och på tivolit :) Blev en riktigt lyckad kväll!

Lite bilder från när vi va hemma hos oss, blev inga bilder på stan

Bildbomb från lördagen

Här kommer det massa bilder från lördagen. Jag, Johan & Lucas åkte till en sjö och badade tillsammans med min syster Frida. Lite senare kom även mamma, Emma & Mira dit :) Det var väldigt varmt, skönt i vattnet, lagom mycket folk, en stor gräsmatta att leka & sola på, god fika och trevligt sällskap. Underbar dag!



Fredag

I fredags hände det inte speciellt mycket. Det va väldigt varmt och jag va rätt trött. Så det blev en hemmadag. Jag tvättade några maskiner med kläder och lakan, myste med Lucas i soffan framför bompa och så gick vi ut och cyklade lite :) Sen på kvällen så jobbade jag.


Fjorden, torsdag.

I torsdags gick jag & Lucas till fjorden tillsammans med Emma, Mira & Frida :)


Första stoppet blev på lekplatsen så att Lucas fick leka medans vi väntade på dom andra


Sen gick vi in i tältet som dom satt upp för barnen, där inne fanns det mängder med olika leksaker. Både Mira & Lucas hade skoj!


Blev såklart en sväng till tivolit också där Lucas fick åka brandbil


Glasspaus är också ett måste när det är så varmt!


Sist gick vi till hoppborgarna som Lucas ville prova, men när han väl kom upp så var det inte lika roligt längre för det va svårt att hålla balansen. Så vi gick till lektältet istället där tågbanan va en favorit!


Sen gick Lucas med Frida hem och jag åkte till jobbet. Johan hämtade Lucas när han kom från jobbet.