100929

Igår hann jag inte med att uppdatera något på bloggen. Jag gick till skolan som vanligt och eftersom jag har vart i kallköket denna veckan så gjorde jag sallad till salladsbufén och sen skalade jag ägg som skulle va i salladstalrikarna som en annan i klassen gjorde. Men sen var allt klart i kallköket eftersom vi hade förberett så mycket dagen innan. Fanns inte så mycket att göra över huvud taget i köket, jag skalade och hackade 15 lökar till en utav varmrätterna och hjälpte dom som var i baket att göra matbröd. Under lunchen sen så stod jag i serveringen och la upp portioner till gästerna :) Det kom 41 gäster, och när lunchen var över så gick städningen snabbt så vi slutade nästan en timme tidigare. Johan och Lucas var och lekte på lekplatsen i margretegärdeparken så jag gick dit när vi var klara :) Sen gick vi hem och åt bananpaj som Johan hade gjort.

Vid halv 4 åkte vi till torp, Johan gick till biltema med Tc och jag och Lucas kollade i klädaffärer tillsammans med Becka :) Jag köpte en mössa, vantar, en pyjamas och två tröjor till Lucas. Och så köpte jag och Becka present till Sandra. När vi kom hem igen så var det dags för Lucas att sova och sen åt jag & Johan smörgåsar och såg på idol, Berg flyttar in och Välkommen åter :)


Busungen på torp :)

100928

Idag hade våran grupp som sagt öppet restaurangen för första gången. Det gick faktiskt väldigt bra, vi slutade till och med 1 timme tidigare :) Dels för att vi inte hade så jättemycket gäster (37 st tror jag), och för att vi samarbetade så bra.

Jag började dagen med att göra 22 saladstalrikar. Under lunchen när restaurangen va öppen hade jag ansvar för att fylla på sallad i salladsbufén, fylla på bröd i korgarna på borden och fylla på vatten och äpplejos. Eftersom det var så lugnt med så få gäster så hann jag även förbereda en del till salladstalrikarna som jag ska göra imorn.

När jag kom hem så myste jag med min lilla prins i soffan ♥ Sen gick vi ut till lekplatsen tillsammans med Johanna & Noel! :) Barnen sprang runt och lekte och hade kul. Det var roligt att träffa Johanna och Noel igen, nu bor vi ju grannar så det blir förhoppningsvis oftare :) Blev också en promenad innan vi gick hem till våran lägenhet, Johanna kollade in lägenheten och barnen lekte. Det var skönt att vara ute en stund efter att ha vart i köket hela dagen!


Buskillarna :)


Lucas skulle egentligen ha vart på dagis idag, men han fick vara hemma med pappa istället. För han har fått nåra blåsor under fötterna, på händerna och runt munnen :( Han ska vara hemma från dagis denna veckan eftersom det kan smitta i närkontakt mellan barn. Det smittar ju inte genom luften men barnen på dagis leker ju tillsammans och nära hela dagarna. Lucas verkar inte ha ont alls av det iaf :)


Nu ska jag snart gå och lägga mig tänkte jag, klockan är ju bara 9 men igår gick jag och la mig strax efter 9 och idag har jag vart pigg och glad hela dagen! Så varför sitta uppe länge på kvällarna och inte göra någonting när man kan gå och lägga sig i tid och vakna pigg? :) Så jag säger godnatt!


Ps. Skulle ju skriva tiden på när vi har öppet lunchrestaurangen i Margretegärdeskolans källare, den är öppen mellan 11.30 - 13.00. Kom gärna och ät!

Gårdagen

Igår vaknade jag vid 7, gick till skolan vid 8 och det tog bara 5 minuter (max). Jätteskönt att ha så nära till skolan, så man slipper gå en halvtimme innan man behöver vara där.. Nu är vi i margretegärdeskolans källare, ska laga mat till restaurangen där nu i 5 veckor. Så om ni vill så får ni gärna komma dit och äta lunch, vi har öppet tisdag, onsdag och torsdag. Tider för när lunchen är öppen har jag inte, kan skriva det senare idag om jag kommer ihåg :)


Lucas satt och läste medans jag bakade :)

Igår var det ju iaf måndag och då har vi inte öppet restaurangen, men vi var där och förberedde det som går att förbereda inför veckan. Vi är färre i våran grupp än vad man borde vara för att hinna med serveringen till lunchen. Men vi jobbar faktiskt väldigt bra och effektivt tillsammans och så kommer vi få hjälp av en tidigare elev som ska vara med och stötta upp. Men vi blir fortfarande inte i närheten av så många som dom är i dom andra grupperna. Men det ska nog gå bra ändå! Denna veckan har jag hand om salladstalrikarna som ska göras och skickas till cafét uppe på I17, går även att köpa någon sallad på margretegärde tror jag. Så igår skärde jag dom grönsakerna som inte blir dåliga av att stå över natten, gjorde dressingen till idag och kokade pasta och ställde på kylning. Sen gick jag hem för att äta lunch, Lucas sov då och Johan låg i soffan med världens huvudvärk. Så jag fick vara hemma resten av dagen och ta hand om Lucas. Jag hade hunnit klart med det jag kunde förbereda på skolan som tur va och det var bara ett par timmar kvar innan vi skulle sluta.




Hemma så tog jag hand om disken som stod på bänken och så bakade jag kärleks mums, sen fick jag diska igen :P Dessutom fick jag sprina iväg och handla lite saker som jag behövde till glasyren, tur att vi bor nära affären. Efter baket så gick jag och Lucas till biblioteket en sväng och till lekplatsen :)


På biblioteket


På lekplatsen :)

När vi kom hem igen så lagade jag pannbiff och potatis. På kvällen när Lucas hade somnat så tog jag en dusch och sen la jag mig i soffan och såg på idol, gick och la mig redan vid kvart över 9..

Ne nu måste jag borsta tänderna och gå iväg till skolan. Idag öppnar vi restaurangen för första gången! :) (tror vi öppnar halv 12, men jag är inte säker. och jag vet inte hur länge vi har öppet).
Hoppas ni får en bra dag!

Helgen

Nu har vi flyttat in i den nya lägenheten! :) Vi blev klara med flytten på lördagen och städningen i den gamla lägenheten är också klar :) Det gick fort med flytten tack vare all hjälp vi fick, tack så jättemycket för flytthjälpen, sädning, uppackning, barnpassning och matlagning! Det är fortfarande en del kvar att packa upp, men vi tar lite i taget :)


Lucas hjälper till att "packa", sötnos


I söndags gick jag och Lucas tipspromenad med min mormor & morfar :) Det tod ca 1½ timme och jag fick bingo så Lucas fick en liten leksaksbil! Blev även korv och bröd efter halva promenaden.


Det blåste lite ute när vi gick promenaden


Svar på frågor

Här kommer svar på två frågor som jag har fått, men personerna har inte lämnat någon mail eller blogg adress så jag svarar här istället :)


Johanna
om 100922:
Vad är det för kamera du har?? Himla fina bilder :)

Svar:
Tack så mycket! :) Jag har en Nikon D5000


Anonym om Nu har jag äntligen krupit ner i soffan! V...:
Kan du inte visa lite foton på eran nya lägenhet? :)

Svar:
Jag kommer lägga upp bilder på lägenheten när vi fått iordning lite mer :) Just nu står det lådor här och där så det ser lite rörigt ut.

Hittade min gamla docka nu :) Lucas tyckte...

dsc00334 (MMS)

Hittade min gamla docka nu :) Lucas tyckte om den. Först kramade han henne och sen pussade han henne på huvudet :)


Nu har jag äntligen krupit ner i soffan! V...

dsc00332 (MMS)

Nu har jag äntligen krupit ner i soffan! Vi har flyttat hela dagen, STORT TACK till alla ni som har hjälpt oss! :) Den gamla lägenheten är tom och städad, och vi har hunnit fixa mycket i den nya. Dom större sakerna är uppe och flera lådor är redan uppackade. Jätteskönt, men de finns ju fortfarande en del att packa upp och ställa iordning. Lucas sover och jag och Johan ska dela på en pizza nu :)


FLYTTA

Nu börjar vi flytta om ca en halvtimme. Johans föräldrar, min pappa och mamma ska hjälpa till i nya & gamla lägenheten :) Och Emma och min mormor ska ta hand om Lucas och hunden Ossi under tiden och dom ska även laga mat till oss som flyttar :) Så himla bra med många som hjälper till! Troligtvis kanske mina systrar hjälper till också :)

Det står lådor äverallt i lägenheten nu, men ändå är inte allt nerpackat.. Men jag hoppas att flyttaen går fort och att vi slipper för mycket regn. Kommer nog inte bli så mycket uppdateringar nu under flytten, har nog inte internet i den nya lägenheten försen på måndag eller tisdag..

Men ni får ha en bra helg! Så hörs vi efter flytten :)




Lucas på Emaus :)

Nu ska vi möta Melissa och så ska vi lämna...

dsc00317 (MMS)

Nu ska vi möta Melissa och så ska vi lämna Lucas på dagis. Efter det blir det lunch på stan innan jag ska till skolan vid halv 1 och ha praktiskt prov. Hoppas ni får en bra dag!


100922

Nu har det blivit lite dåligt uppdaterat här på bloggen dom senaste dagarna.. Har inte riktigt haft orken att sätta mig vid datorn. På dagarna har jag vart i skolan och lagat mat och när jag kommit hem så har jag spenderat tid med mina älsklingar! Har även packat lite (läs: lite), Johan har packat mycket mer medans jag har vart i skolan. Men vi måste packa ihop det sista nu, för idag fick vi nyckeln till lägenheten!! :) Vi flyttar på lördag, ska bli så skönt!

Idag har i skolan så började vi med att baka bullar. Vi gjorde varsin bulldeg och hälften av bullarna såldes i cafét och resten fick vi ta med hem :) Efter bullbaket så panerade vi och stekte fisk som vi åt tillsammans med pressad potatis, rivna morötter och en kall örtagårdssås, vilket var riktigt gott!



När jag kom hem så fikade vi på bullar, fryste in några bullar som vi ska ha på lördag när vi flyttar :) Sen blev det lek och bus, jag och Lucas målade lite med kritor och jag la upp lite kläder som Lucas har vuxit ur på tradera. Vid 4 kom pappa och hämtade mig och så övningskörde jag, gick ganska bra faktiskt. Efter det mötte vi Johan & Lucas och åkte och hämtade nyckeln till lägenheten. Nu sove Lucas och jag och Johan har ätit en sen och onyttig middag från donken. Idol, Berg flyttar in och det nya humor programmet Välkommen åter blir det på tv ikväll!






Idag har vi bakat bullar :) även panerat o...

dsc00316 (MMS)

Idag har vi bakat bullar :) även panerat och stekt fisk.


Idag har vi styckat varsin kyckling. Nu är...

dsc00311 (MMS)

Idag har vi styckat varsin kyckling. Nu är dom klara i ugnen och vi ska göra en kycklinggryta, ris och sallad :)


Lördag



Igår kväll åt vi god mat och efterrätt hos mamma & Emma :)

Emaus

Igår eftermiddag åkte vi upp till Emaus och lekte på lekplatsen :) Lucas gungade lite men större delen av tiden så satt Lucas och grävde med pappa :) Dom (Johan) byggde sandslott och Lucas rev det :P Det blev en mysig familjeeftermiddag tillsammans! ♥










Fredag

Idag var vi i köket på Margretegärde och lagat mat. Vi var uppdelade och gjorde lite olika saker, två i gruppen gjorde lasagne som vi skulle äta till lunch, två gjorde soppa som skulle säljas i skolcafét på I17, en person gjorde en bröddeg, en gjorde salladsbufe som vi skulle ha till lunchen och jag gjorde 10 salladstalrikar. Gjorde 4 ost/skink sallad och 6 kycklingsallad och en vitlöksdressing till. Sen åt vi lunch och efter maten så gjorde jag och två andra i gruppen gifflar av bröddegen som gjorts tidigare. Innan vi slutade så blev det ju såklart disk och städning av köket.

När jag kom hem så åkte Johan till Ed för att fixa klart med Sebbes bil. Jag var så himla trött så jag & Lucas var hemma och vilade och lekte lite. Vi delade på ett par vofflor som Johan hade gjort tidigare under dagen. Men på eftermiddagen blev Lucas rastlös av att vara inne, så vi gick till ica en sväng och sen fick han gå själv på vägen hem och plocka stenar :P






Nu sover Lucas och jag har ätit ett par ost/skink smörgåsar med paprika. Ser såklart på idol och tänker bara ligga i soffan hela kvällen och ta det lugnt, lägger mig nog tidigt idag!

Nu är 7 plåtar med gifflar klara! Gjorda a...

dsc00306 (MMS)

Nu är 7 plåtar med gifflar klara! Gjorda av mig och 2 andra i gruppen :)


Nu på morgonen har jag gjort 10 salladstal...

dsc00305 (MMS)

Nu på morgonen har jag gjort 10 salladstalrikar! 6 kyckling och 4 skinka/ost :) Just nu fikar vi, sen ska vi baka gifflar. Efter det blir det lasagne till lunch som några andra i gruppen har gjort :)


100915

Imorse vaknade Lucas vid halv 7 och ville upp, jag hade ställt klockan på 06.50 men vi fick gå upp lite tidigare :P Johan åkte till Ed vid 7 för att greja med Sebbes bil. Jag & Lucas åt frukost, gjorde oss iordning och drog på oss regnkläder och cyklade till dagis. Lämnade Lucas strax före 8 och sen cyklade jag upp till skolan. Idag gjorde vi fiskgratäng med potatismos, slutade vid 2 och så cyklade jag och hämtade Lucas igen :)

När vi kom hem så tog vi det bara lugnt, myste lite och lekte med bilarna. Så åt vi lite mat och på eftermiddagen gick vi ut :) Vi tog bussen till skogslyckan och hämtade ett paket på posten, Lucas vinteroverall :) Sen gick vi en promenad hemåt, tog en stund eftersom Lucas gick själv. Han gick och plockade löv :) Men det var riktigt skönt att vara ute! Stannade till vid en lekplats också. När vi kom hem så var Lucas trött, vilket inte var så konstigt efter en lång dag på dagis och en promenad. Han somnade vid 7 och jag slängde mig i soffan och såg på Idol. Nu är Johan hemma igen, jag ska snart ta en dusch och sen gå och lägga mig!


Jävla skit stol..

Satt vid den stationära datorn förut och pratade med Melissa på msn. Helt plötsligt känner jag ett ryck och en sekund senare så ligger jag på golvet, slog i både armarna och huvudet i fönsterbrädan i fallet. Gjorde så sjukt ont :( Tog några sekunder innan jag fattade vad som hade hänt.. "Stolpen" under stolsdynan hade gått av, bara rakt av på mitten och stolen bara flög bakåt.. Känns ju jävligt stabilt..

Jag är jätteglad att Lucas hade hunnit somna innan. För bara en liten stund tidigare så stod han bakom mig när jag satt i stolen, om det hade hänt då så hade ju han hamnat under både stolen och mig.. Jag vet inte vad jag hade gjort om det hade hänt, han hade ju kunnat skada sig hur mycket som helst.


Tisdag

Imorse slapp jag till tandläkaren, Johan va snäll och körde mig! :) Sen åkte han och lämnade Lucas på dagis och när jag var klar hos tandläkaren så körde han upp mig till skolan. Han är världens bästa min älskling! ♥
Idag gjore vi kycklingpaj i skolan, gick bra. Vi skulle ha slutat halv 3 men vi var klara redan vid 1 så vi fick sluta då :) Johan va och hämtade mamma&Emmas hund från hunddagiset vid 1 så då kom han och hämtade mig från skolan samtidigt. Sen åkte vi och lämnade Ossi hos mamma innan vi hämtade Lucas på dagis :)




När vi kom hem så hittade Lucas ett äpple på bänken i köket, hur långa armar han han? :P Iofs låg det långt ut på kanten, men ändå, bänken är ju ganska hög! Han klarade av att äta äpple själv väldigt bra! Så duktig! :)


Vi var hemma en stund, men sen blev jag rastlös, så jag tog med mig Lucas ut en stund medans Johan lagade mat :) Gick till lekplatsen en sväng och byggde sandkakor och sen kollade jag lite på åhlens och Lindex.




När vi kom hem så var maten klar, potatis & köttfärsgratäng. Efter maten badade Lucas & Johan och nu sover Lucas. Jag ska också gå och lägga mig strax. Jag ska lämna Lucas på dagis imorn :) Johan ska iväg till Ed och greja med Sebbes bil. Så jag måste gå hemifrån lite tidigare imorn för att hinna lämna Lucas innan skolan.


Godnatt!!

Nu är det höst!


Riktigt höstväder!

Usch vad det regnar ute.. Känner inte alls för att gå ut, vill hellre krypa ner i sängen och mysa med mina pojkar igen! Men det går inte, om en liten stund ska jag ge mig ut i regnet och gå till tandläkaren och sedan direkt vidare till skolan.. Men det är iaf inte en lika lång dag i skolan som det var igår. Som senast slutar vi halv 3 idag, men vi brukar ju sluta när vi är klara med maten och det har hittils alltid vart tidigare än vad det står på schemat. Så har jag tur så hinner jag följa med och hämta Lucas på dagis, då han slutar vid 2 :)

Ne nu ska jag gå och ta fram regnjacka, paraply och allt regnskydd jag hittar :P Hoppas ni får en bra dag trots regnvädret!



Mammas buskille ♥





Stooooor grattis kram till min älskade Becka som fyller 20 år idag!! GRATTIS! ♥

Måndagen den 13 september!

Idag gjorde vi lite olika rätter med rotfrukt på skolan. Rotmos, rotfruktsbiffar, rotfruktssoppa, ugnsrostade rotfrukter & rotfruktsgratäng. Det gjorde vi efter lunch och på morgonen hade vi arbetsmiljö. Lucas var på dagis mellan 9 och 14 idag, tror att det gick bra. Han blev lite gnällig när Johan kom men sen var han glad igen :) Johan passade på att städa bakom spisen och i ugnen och så packade han ett par flyttlådor när Lucas var på dagis :)

Efter skolan mötte jag Johan & Lucas på stan och så fikade vi på Lejas café.
Det är ju den 13 idag vilket betyder att jag & Johan har vart tillsammans i
3 år & 5 månader ♥
Så det blev en mysig fika i solen innan vi gick hem!
Nu ikväll har vi ätit klyftpotatis & kyckling med bearnaisesås och en hallonmilkshake till efterrätt :)
Nu ska jag snart sova, ska upp tidigt till tandläkaren och sen direkt till skolan.





Bildbomb från söndagen!

Igår vaknade Lucas ganska tidigt, vi låg kvar och myste en stund innan vi gick upp och åt frukost tillsammans med farmor :) Sen tog vi på oss regnkläder och gick ut, det kom lite skurar då och då. Lucas & pappa plockade äpplen som dom skulle lägga ut i skogen till älgarna. Sen tog vi traktorn ut en bit och la ut äpplena och krossad korn till älgarna, rådjuren och dom andra djuren inför vintern.
Vi va ute i ca 2 timmar och Lucas höll på att somna i traktorn så när vi kom tillbaka efter att ha matat djuren så gick vi in och Lucas somnade :) Jag & Johan passade på att bada bubbelbad och efter det så vaknade Lucas och vi åt mat innan vi åkte hem.









Lördag

På morgonen så åt jag & Lucas frukost, gjorde oss iordning och tog på oss stövlar och regnajacka och tog en promenad hem till mamma & Emma. Johan sov fortfarande eftersom han va ute och festade på fredag kvällen.
Hemma hos mamma & Emma så fikade vi och lekte :) Senare på dagen så kom Johan dit och sen kom mormor & morfar med sallader från cactuz. På eftermiddagen åkte vi till Ed. Där blev det bus och god mat :)


Lucas leker med farmor :)




och mamma pluggar..


Fredag!

Fortfarande förkyld, så det blev en dag hemma igen.. Inget bra alls nu när jag pluggar men men. Inget mer tjat om de nu. Till något roligare!

Lucas hade sin sista inskolningsdag på dagis idag! :) Vi lämnade honom på dagis klockan halv 10 och då skulle dom ha sångsamling innan dom skulle gå ut och leka. Han var tydligen lite fundersam och satt i frökens knä med nappen under sångsamlingen eftersom han inte har vart med på det tidigare, men sen när dom gick ut så var han glad igen och sprang runt och lekte :) När dom gick in igen så åt dom en stund senare, spagetti & köttfärsås och Lucas åt bra som vanligt. Efter maten så var det vila och Lucas sov i nästan 1½ timme och sen hämtade vi honom igen. Han är så duktig min lilla prins! ♥




Lucas "hjälper" mamma med salladen, måste ju smaka lite också :)

Efter dagis åkte vi ut till torp en sväng och Johan köpte ett par nya jeans och en t-shirt :) Nu på eftermiddagen har vi ätit kött, potatissallad, vitlöksbröd och sallad. Emma & Mange kom förbi en sväng innan dom skulle iväg och bowla :) Johan åkte iväg till en kompis på fest så nu är det bara jag & Lucas hemma. Lucas sover såklart och jag har sett på idol, tänkte gå och lägga mig om en liten stund, är rätt trött.

Johan är på fest & Lucas sover. Så nu ska ...

dsc00296 (MMS)

Johan är på fest & Lucas sover. Så nu ska jag äta godis och se på idol :)


100909



Idag var jag hemma från skolan och vilade eftersom jag fortfarande va förkyld. Följde med och lämnade Lucas på dagisen vid halv 11, barnen var ute en liten stund innan dom skulle gå in och äta vid 11. Jag & Johan stannade några minuter innan vi sa hejdå och gick därifrån, Lucas bara vinkade och gick iväg och lekte med dom andra :) Medans Lucas var på dagis så åkte vi till baknen och tämde Lucas spargris och så köpte vi flyttlådor på clas olsson, det är ju bara 2 veckor kvar tills vi får nyckeln till nya lägenheten!! :D Sen åkte vi hem och åt lite mat, åkte tillbaka till dagiset vid halv 1, fröknarna hade sagt att vi skulle komma vid den tiden men sätta oss i personalrummet om barnen fortfarande sov. Så vi satt i personalrummet tills klockan var 1 och då kom en av fröknarna och sa att Lucas hade vaknat :) Han blev glad att se oss, men det hade gått väldigt bra på dagis! Dom hade ätit blodpudding och Lucas hade ätit mycket och sen hade han sovit i 1 timme & 15 minuter, så duktig han är min lilla prins! ♥

När vi kom hem så hade Emma precis kommit dit så hon stod utanför och väntade :) Mysigt att bara sitta och prata med henne i nån timme! Lucas kom fram till Emma när vi satt i soffan och ville upp, så la han sig i Emmas knä och myste :) När Emma gick så började jag laga mat, pannbiff med potatis & sås.
Nu ska jag snart sätta mig i soffan för att se på idol, Johan gick in i sovrummet för en halvtimme sen för att ge Lucas välling. Men han har inte kommit ut än, tror han somnade med Lucas :P


På väg hem från dagis :)

dsc00292 (MMS)

På väg hem från dagis :)


Världens finaste! ♥



Ny tavla till Lucas!



Jag hittade en fin tavla på Gallerix för ett tag sen, tänkte att den skulle bli jättefin i Lucas rum sen när vi flyttar. Den kostade bara 149 (30x90 cm), men jag köpte den inte då.

Idag kom Johan hem med den efter att han hade vart på torp :) Så nu hänger den över Lucas säng tills vi flyttar. Lucas tyckte om den iaf, det är ju bilar på och då är allt bra enligt Lucas! :P

Han har ju en kudde som matchar också! ;)

100908

Mammas lilla russinkille! Vi myste i soffan och åt russin när Johan va på torp :)


Hur får man ut russin ur paketet??

Mmm, gott med russin!

Sötnos!

Man blir törstig av russin :)

Mys i soffan ♥

Sjuk..

Imorse när jag vaknade så var jag trött och förkyld, men jag tänkte att jag skulle orka med skolan iaf så jag gick dit och var med på första lektionen. Men jag mådde sämre och sämre under lektionen så jag kände att jag inte skulle orka stå och laga mat hela dagen. Så jag fick gå hem istället :( När jag kom hem så var Johan & Lucas på dagiset, Lucas skulle vara där själv en stund idag och äta. Johan var med i 15 minuter och sen gick han och satte sig i personalrummet, Lucas var själv på dagiset i 45 minuter och det gick bra han åt massa mat och han var inte ledsen alls :) Han är så duktig! ♥ Imorgon ska han äta och sova där.

Har suttit i soffan i stort sett hela dagen och vilat och sett på film. Är trött.. har även sovit en sund nu på eftermiddagen.. Hoppas att jag mår bättre imorn! Nu ska jag samla lite kraft så att jag orkat leka lite med Lucas, Johan skulle iväg en sväng till torp med en kompis.


Mammas älskling! ♥

Från en tråkig träram till en färglad dagisram

Detta har jag pysslat med ikväll. Fick en träram från förskolan som vi skulle sätta ett kort på Lucas i och så fick vi fixa iordning den hur vi ville :) Så nu är den klar, tror jag. Funderar på att skriva Lucas på ramen mellan flygplanet och det rosa monstret. Har inte riktigt bestämt mig än.

Vad tycker ni om ramen?
Skriva namn på eller inte?



Inskolningsdag 7




Idag gick jag med Johan & Lucas till dagiset eftersom jag har självstudiedag :) Alla barnen var ute idag, jag & Johan satt med en liten stund och sen gick vi in. Så Lucas var där en liten stund själv för första gången! Det gick bra, han "körde buss" och gungade :) Nu är vi hemma igen och Lucas & Johan sover. Sen blir det lunch och så går vi nog ut en sväng.

Måndag

Igår när jag kom hem från skolan så gick vi på en promenad :) Gick ner till strandpromenaden och satte oss en stund, Lucas lekte med sin lastbil :)





På kvällen så somnade Lucas vid 7 som vanligt, men han vaknade efter en liten stund och ville INTE somna om.. Så han fick vara upp med oss och somnade vid halv 10 igen.

Jag älskar dig! ♥



Jag tävlar!




Jag är med och tävlar om en mjölkskummare hos Elin - Ett hus till oss :)

Lördag kväll!

I lördags eftermiddag kom mamma & Emma hit för att passa Lucas. Jag & Johan åkte till Göteborg :) Först köpte vi inlines till Johan, åkte sedan till Ikea och köpte barngrindar till trappan i nya lägenheten & en bilmatta till Lucas :) Sen åkte vi till biografen Bergakungen, där åt vi mat på restaurangen och sen såg vi på filmen Salt.

Blev en mysig kväll med min älskling! ♥


Bildbomb från badhuset!

Igår efter lunchen så cyklade jag & Lucas till badhuset, där väntade Frida och så gick vi in och badade :) Var ett tag sen vi var där eftersom det har vart sommarstängt. Det var kul, Lucas plaskade och lekte :) Var där i en timme och sen cyklade vi hem igen.







Lek & bus i bebispoolen :)









Busungen inne i den större barnpoolen :)



Mys & festis efter badet ♥

Lördag!

Imorse vaknade Lucas vid halv 6, han hade tappat nappen. Så jag la över honom i våran säng eftersom han fortfarande var trött och började leta efter nappen för att kunna somna om. Fattar inte hur nappen alltid kan försvinna.. Letade överallt, under våran säng, under och i Lucas säng, överallt.. Under tiden som jag letade efter nappen (nej jag hade ingen annan, behöver köpa nya) så blev såklart Lucas pigg och började krypa omkring i sängen och prata, sånt som är väldigt "härligt" klockan halv 6 på morgonen :P Till slut hittade jag iaf nappen, som låg inuti påslakanet till täcket... Gick och la mig och försökte få Lucas att somna vilket inte var lätt, han somnade iaf om efter en timme och så sov vi till halv 8 vilket var skönt! :)

Nu på morgonen så har vi ätit frukost och lekt med bilar :) Jag har även hunnit dammsuga, tvätta golvet, städa toan och sätta på två tvättar. Lucas är inte rädd för dammsugaren längre :D Jätteskönt, för då slipper jag stressa runt med dammsugaren för att Lucas är ledsen. Idag försökte han till och med klättra upp på den när jag städade :) Nu sover Lucas och har gjort det i 1½ timme så jag skulle tro att han vaknar om en liten stund och då ska vi äta och cykla till badhuset med Frida :) I eftermiddag/kväll ska Lucas vara med sin mormor & Emma eftersom jag & Johan ska en sväng till Ikea och sen gå på bio!

Nu ska jag packa badkläder och förbereda lunch. Ha en bra dag!



Världens finaste! ♥


Lucas somnade med vällingflaskan i handen, min lilla prins

Fredag

Idag har jag vart ledigt från skolan igen, Johan är fortfarande förkyld så jag fick gå med till inskolningen :) Lucas har vart gnällig och trött i stort sett hela dagen. Vet inte vad det är, om det är nya tänder på väg eller om han bara är inne i nån period. Vi får väl se. Idag så gick alla barnen ut på dagis så Lucas lekte i sandlådan och "körde buss" :)


Lucas favorit på dagislekplatsen :)

När vi kom hem så somnade han med en gång. Efter 1½ timme vaknade han igen och då åt vi pankakor som jag hade gjort. Johan åkte till Ed vid halv 4 och jag & Lucas gick ut en sväng, jag hyrde några filmer och så gick vi en sakta promenad hemåt. Lucas ville gå själv och då kommer man inte fram fort, men det gjorde inget för det var skönt ute :)




När vi kom hem igen så var det bara gnäll och skrik från Lucas, ingenting var bra. Jo när vi fikade lite så var han nöjd :P Dom två timmarna innan han skulle sova gick rätt långsamt idag.. Men nu sover min lilla älskling iaf, hoppas att han sover hela natten utan att vakna och att han är gladare imorn! ♥


Smörgås och dricka är bra när man är ledsen och trött!



Jag tävlar!


Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om valfri mössa från busmonster.se.

Tävla HÄR du också.

 



Skulle vara roligt att vinna en fin mössa till Lucas nu när hösten börjar komma! :) *Håller tummarna*

Lekplatsen

Igår när Lucas hade ätit lunch så gick vi till lekplatsen med Melissa & Vincent :) Det var kul att träffa dom igen, det blir ju inte så jätteofta nu när jag går i skolan på dagarna. Efter lekplatsen gick vi och handlade lite innan vi gick hem. Lagade lasagne och när Lucas sov så åt jag & Johan och såg på Anna Phil! :)


Torsdag

Idag var det fjärde inskolningsdagen för Lucas :) Egentligen skulle Johan ha gått dit med honom när jag va i skolan. Men Johan har blivit förkyld så han fick vara hemma och vila så fick jag gå till dagiset med Lucas istället. Det är ju inget kul att Johan är förkyld.. Men jag är glad att jag fick följa med Lucas till dagis idag igen! :)

Det var bara Lucas & två andra pojkar inne på dagiset idag, dom andra var ute. Lucas gick runt och lekte och brydde sig nästan inte alls om mig, jag satt mest och pratade med frökarna :) Tror att det kommer gå bra nästa vecka när Lucas ska vara själv på dagiset, det blir nog värre för mig som ska lämna honom.





När vi kom hem så somnade Lucas direkt, men istället för att sova i 2 timmar som han behöver så sov han bara i 45 minuter... Inte så bra, men vi får väl se om han blir gnällig lite senare. Får försöka göra så mycket roliga saker som möjligt så att han inte hinner bli sur :P


En liten myskille som inte skulle sova länge idag♥


Nu ska vi fixa lite mat och sen kanske vi ska träffa Melissa & Vincent :)

Nytt till Lucas!




Nya kalsonger, strumpbyxor och raggsockar!



Busa med pappa ♥

Byta kanal på tv:n är roligt!

Mys i soffan innan välling och sova ♥

Kaniner & torp

När vi kom hem från dagiset så somnade både Johan & Lucas direkt. Jag satte mig vid datan lite och så frågade Emma om jag ville hänga med till hennes kaniner. Så jag åkte med henne och gosade med kaninungarna och så släppte Emma ihop en hane med 2 honor för parning :) Nu har hon 4 vuxna kaniner, 2 lite äldre kaninungar och 2 små kaninungar :) Jättesöta allihop, men speciellt dom 2 minsta!





Efter att vi vart hos kaninerna så åkte vi till torp och åt tacobuffé :) Gick runt i lite affärer och kollade efter maten. Jag skulle bara köpa raggsockar till Lucas, men kom hem med raggsockar, strumpbyxor, kalsonger och sockar till Lucas och en bh & tights till mig :) Så handlade vi lite på ica innan vi åkte hem.

Inskolningsdag 3

Idag var jag, som jag skrev tidigare, ledig så att jag kunde vara med på inskolningen. Vi hade bara teori i skolan så det kunde jag läsa hemma :) Inatt blev det inte mycket sömn för någon av oss, Lucas vaknade vid halv 4 och ville inte somna om. Han satt och pratade och gnällde i sängen. Klättrade på oss och kastade nappen.. Så när vi skulle gå upp sen vid halv 8 så var det ingen som var speciellt pigg.. Men det var bara att göra sig iordning och cykla bort till dagiset.

Lucas tyckte att det var lika kul som vanligt att vara på dagiset. Han lekte med leksaksspisen och skedar och muggar :)