100228

Har vart uppe med Lucas sen klockan 8. Har ätit frukost, busat med Lucas och fixat lite ny musik på spellistan här på bloggen. Så, vad ska man göra nu då??

Orkar inte skriva något riktigt inlägg, så det blir en snabb uppdatering av dagen..

Somnade 00:45
Vaknade 5:00 och gav Lucas välling
Somnade om 5:45
Vaknade av en pigg Lucas 8:00
Jag & Lucas åt frukost vid halv 9 medans Johan fortfarande sov..
Johan vaknade och det blev bus med Lucas
Vid 12 åt Lucas lunch och Johan gjorde vofflor till oss
Gjorde oss iordning och åkte till torp vid 2
Kollade på vinterskor, spel till ps3 och handlade mat för 1000 kr..
Åkte hem och städade hela lägenheten

TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT

Lagade lax, potatis & romsås
Mamma, Emma & Sara kom vid 7 och vi åt mat och såg på melodifestivalen
Lucas somnade under melodifestivalen och jag borde också sova nu men jag har fastnat framför filmen "På smällen"


MÅSTE SOVA NU!! TRÖTT TRÖTT TRÖTT

Tandbissar

Igår såg jag att Lucas första tand är på väg upp!! :)



Bilder på det vi köpte i göteborg

Här är lite bilder på det som jag köpte i göteborg och en del av det mamma köpte :)












Lucas tyckte om böckerna med fingerdockor :)





Göteborg!

Igår åkte jag & Lucas till göteborg tillsammans med mamma, Frida & Sara :) Glömde tyvärr kameran :( Har alltid med mig kameran när jag åker någonstans..
Kom dit vid halv 12 och började med att fika :) Efter det spenderade vi 2 timmar inne på Åhlens, kollade på barnkläder, damkläder, bokrean och lite på heminredning. Jag köpte 4 barnböcker till Lucas, en svart termos, en måttsats och en kalender som man kan sätta i en personlig bild som framsida. Mamma köpte lite barnböcker till Lucas hon också :) Gick sedan vidare och kollade på kläder, jag hittade ingenting till mig men jag hittade en del fint till Lucas! Både jag & mamma köpte kläder till Lucas.

Jag hade skrivit en liten lista på mobilen med saker som jag skulle kolla på/köpa.
Skötväska
♦ Riktiga vinterskor till mig
♦ Barnkläder
♦ Mascara
♦ Liten termos
♦ Vantar till Lucas

Skötväska hittade jag ingen, och det finns verkligen inga vinterskor någonstans.. Varför tar alla affärer fram vårskor när det fortfarande är en meter snö ute?? Lucas fick en del kläder :) Men inte några vantar.. Köpte även en liten termos men ingen mascara. Så det gick lite halvbra med listan.


Under dagen kom Fridas pojkvän Edvin och då åkte dom hem till honom. Vi andra gick och åt lunch på "pasta restaurangen". Kollade i några affärer till innan vi åkte hemåt igen, tog en stund eftersom det var mitt i rusningstrafiken..
Vi åkte hem till mamma & Emma och så kom Johan dit. Åt tacos och såg på lets dance och Solsidan!


Tack för en väldigt trevlig och rolig dag!! ♥

100225

Äntligen verkar det som om Lucas är på bättringsvägen. Han är mycket piggare idag och har orkat busa och kört runt lite i sin gå-stol :) Imorse när vi vaknade så hade han 38 grader feber, men den gick ner under dagen och sist jag kollade så hade han ingen feber, skönt!! Han hostar fortfarande men inte lika mycket som igår. Dessutom har han inte bara ätit fruktpure idag, han åt en halv portion gröt imorse + fruktpure och sen åt han lite mat + fruktpure till lunch. Så förhoppningsvis är han snart helt frisk!! (Peppar peppar)

Eftersom Johan & Lucas inte riktigt är friska än så har det vart en lugn dag hemma idag också. Busat med Lucas och sett på filmen "Prinsessa". Lucas sov 2 timmar på förmiddagen, lite mer normalt än igår då han sov i stort sett hela dagen. Nu har Lucas ätit lite fruktyoghurt och badat med pappa :) Ikväll blir det lite mer bus med Lucas och sen myser vi nog framför tv:n.






Så skönt att se att han är piggare!! Min lilla älskling ♥

100224

Det är varken bättre eller sämre med Lucas idag. Han har haft allt mellan 37,5-39 grader när jag har tagit tempen på honom under dagen.. Det låter fortfarande väldigt ansträngt när han andas och hostan ser ut att göra lika ont idag :( Han har sovit i stort sett hela dagen. Han har iaf ätit lite fruktpure, han vill inte ha varken välling, gröt eller mat.. Dom korta stunderna han har vart vaken så har han försökt "prata" och busa men han orkar inte riktigt. Han är så duktig hela tiden klagar inte i onödan trots att han har så ont! Han blir ju ledsen när han hostar eftersom det gör så ont men annars så är han glad och skrattar lite om man sjunger eller leker tittut med honom.

Nu på kvällen har han legat i soffan bredvid oss när vi åt pasta & räksallad och såg på Bröllopsfotografen. Men nu har jag gått in och lagt honom i våran säng och han somnade ganska fort, just nu har han som tur är ingen feber så man kan ju alltid hoppas att han slipper feber imorn!! Nu ska jag & Johan se en film till, antingen "Surrogates" eller " Prinsessa".



En sjuk liten Lucas :(

Trodde ju att Lucas var på bättringsvägen, men det var han tydligen inte :( Idag ha dessutom Johan vart hemma pga förkylning.. Lucas feber har gått upp och ner under dagen och han har sovit mycket och vart gnällig, dessutom har han fått snuva och hostar. Det låter riktigt ansträngt ibland när han andas och det syns att han har ont när han hostar :(

Imorse ringde jag bvc sköterskan Malin och hon tyckte att jag skulle ringa barnmottagningen på sjukhuset eftersom han hade haft feber i 5 dagar, hon trodde att dom kanske ville att vi skulle komma in med honom så dom kunde kolla lite. Men tanten på barnmottagningen sa att det inte fanns något dom kunde göra om det inte blev ännu värre. Så vi var hemma och vilade under dagen. Men ikväll så tyckte jag att det blev värre med Lucas hosta och när han andades så jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick prata med en väldigt trevlig kvinna som verkligen lyssnade! Hon tyckte att vi skulle åka till Näl och se vad dom tyckte. Så vi åkte till Näl, kom dit vid 8 och fick komma in i ett rum ganska snabbt. En sköterska tog tempen och vägde honom (han väger 10 kg nu) sen sa hon att en läkare skulle komma om en liten stund och lyssna på Lucas lungor och så gick hon. Läkaren kom efter en timme typ och då hade Lucas somnat.. Han började med att lyssna på lungorna medans Lucas sov men när han skulle känna lite på magen så vaknade Lucas och blev rädd och ledsen när det var en okänd man som kände och klämde på honom. Så jag tog upp honom och tröstade och sen kollade läkaren i halsen och öronen.

Läkaren sa att Lucas hade falsk krupp..
Det börjar ofta med några dagars lätta förkylningssymtom som snuva, hosta och lätt feber.

Symptom
Andningsbesvär som andnöd, andfåddhet. Det kan höras ett väsande ljud vid inandning.
♦ Heshet och skällande hosta.
♦ Ångest och gråt.

Vi fick åka hem vid 22, men om det skulle bli värre så skulle vi komma in igen. Nu sover Lucas och jag hoppas att han slipper vakna och hosta allt för mycket inatt och att vi slipper åka in igen..




Två sjuklingar på Näl ♥

Klänningar från Missguided

Min syster hittade massa fina kläder från Missguided så jag gick in och kollade jag också. Har bara kollat igenom klänningarna, men jag har redan hittat massa fint :)




Lära sig nya saker hela tiden!


Lucas har kommit på en ny sak som är roligt, när man sitter framför honom så lägger han sin panna mot huvudet framför honom och myser. Han gör så nästan varje gång man sätter sig nära honom nu :)



Dessutom så börjar han göra ljud som låter som ord! Ibland låter det som om han försöker säga "lampa" och "hej". Han har även börjat säga "babba" (pappa) så vi får väl se när första riktiga ordet kommer och vad det blir :)

Måndag igen.

I helgen har ju jag & Lucas vart hos mamma & Emma medans Johan har vart i Ed hos sina föräldrar. Jag var fortfarande lite förkyld, men mycket piggare och kunde prata igen :P Men Lucas blev dålig i helgen, han fick feber och låg mest och sov. På söndagen var han mycket piggare och febern hade gått ner så att han bara hade lite högre temp än vanligt.


En trött liten kille med feber ♥



Idag var han pigg imorse när vi vaknade, så jag tänkte att nu är han frisk igen :) Men så tog jag tempen och det visade sig att han hade lite hög temp än, inte riktigt feber men högre än normalt. Så det får bli en lugn dag hemma så att Lucas blir helt frisk innan vi går ut i kylan, det är ju typ 14 minus ute..

(När jag tog tempen på Lucas så låg han i min & Johans säng, så jag tänkte att jag kunde gå och tvätta av termometern innan jag satte på honom blöjan. När jag kom tillbaka så hade han bajsat, han måste ha tyckt att det var väldigt skönt eftersom det inte var något i vägen, ingen blöja eller stol som han satt i ;P )

Nu har han ätit gröt och det märks att han inte riktigt är frisk än, för han var jättetrött och somnade med en gång när vi satte oss i soffan. Brukar ta en stund innan han somnar på dagen.



Lite piggare, men inte frisk




Feber & massa snö...

Igår åkte Johan till Ed och jag & Lucas åkte hem till mamma & Emma. Lucas var väldigt trött och varm och det visade sig att han hade 39 graders feber :( Han låg i mitt knä hela kvällen och orkade inte göra någonting. Vi åt god mat och såg på lets dance och solsidan och Lucas sov lite då och då. Han ville inte ha någon välling utan somnade istället. Efter 22 någon gång gick jag & Lucas och la oss, han sov väldigt bra under natten trots feber. Han vaknade bara en gång och var ledsen men somnade om ganska fort igen.


Nu på morgonen hade han 38,7, men var lite piggare iaf. Han har lekt lite med sina leksaker och ätit lite gröt. Just nu ligger han i soffan och sover ♥ Johan är kvar i Ed, han skottade snö förut när jag ringde till honom. Han hade gått för att hämta en stege på sidan av garaget och sjunkit ner så att han fick snö till bröstet och fått gräva sig loss :P Det var tänkt att han skulle komma hit idag och se på melodifestivalen med oss hos mamma, men dom har varnat för att ge sig ut på vägarna nu när det är så mycket snö så vi får se hur det blir. Om han stannar tills imorn eller om han kommer..


Här blir det nog en lugn dag iaf, Lucas har feber och det är jättekallt ute. Så vi sitter nog inne och tar det lugnt. Emma var lite sugen på att gå ut och jogga i bikini, men jag vet inte om de är så bra ;P





En trött Lucas ♥

LUCAS


Busunge!






Johan bakar


Torsdag

Inte frisk än, men nu börjar det gå åt rätt håll iaf. Rösten har kommit tillbaka lite mer idag och jag har inte lika ont i halsen längre. Lite piggare idag också, så jag har orkat busa med Lucas lite mer idag. Johan har vart hemma idag också så Lucas har fått busa med både mamma & pappa hela dagen.

Har en tid på bvc imorn med Lucas, men vi får se hur jag mår när jag vaknar.. Hoppas att vi kan gå dit, men får kanske fixa en ny tid istället.. Imorn ska Johan kanske hem till sina föräldrar, han ville ut och greja i garaget på lördagen. Så då ska jag & Lucas hem till mamma & Emma :)




Finaste!



Ännu en tråkig dag..

Är fortfarande jätteförkyld :( Det är varken sämre eller bättre, kan typ fortfarande inte prata och det gör jätteont i halsen.. Har inget kul att skriva om så det har inte blivit så mycket uppdatering här på bloggen, dessutom vill jag ju använda den energi jag har på att vara med Lucas! ♥ Det är inte så kul här hemma för honom nu när jag är sjuk, men vi gör så gott de går. Busar så mycket jag orkar och myser resten av dagen i soffan.

Johan kom hem en timme tidigare idag, det tyckte både jag & Lucas var bra! Han gjorde en god soppa som vi har ätit nu ikväll och så har han busat med Lucas :)
Jag hoppas verkligen att jag mår ättre imorn, även om jag är sjukt trött så börjar jag bli rastlös av att inte kunna gå ut och dessutom har jag tvättid imorn så det hade vart bra om jag hade orkat springa ner till tvättstugan eftersom vi har en del tvätt...


Ett tråkigt inlägg behöver några bilder på mina finaste!!







Sjuk :(

Både igår och idag har jag & Lucas fått vara hemma eftersom jag är jätteförkyld :( Har jätteont i halsen, snuvig och kan knappt prata... Dessutom är jag sjukt trött..

Vi har bara myst och sett lite på film, Lucas har åkt runt i sin gå-stol en del och jag har försökt underhålla honom så mycket jag orkar. Igår kom mamma & Emma hit en sväng på eftermiddagen, Johan var på kurs så han kom hem senare än han brukar. Så Lucas fick busa lite med mormor & bonusmormor :) Det tyckte han var roligt eftersom jag hade vart så tråkig under dagen.
Idag har det inte vart så mycket roligare, lite film & mycket mys.





En bild från igår, vi har börjat ge Lucas välling på kvällarna nu. Så på kvällen äter han först välling och sen ammar jag lite innan han somnar och så ammar jag fortfarande på morgonen. Men annars äter han bara gröt, mat & fruktpure :)



Jag vann!! :D





Jag vann tävlingen om en valfri fotobok på Fata's blogg i sammarbete med Önskefoto.se.


GLADGLADGLAD!!!


100214


Snölek

Tog på oss varma kläder och gick ut en stund i snön på lördagen :) Skönt när solen är framme!








Lite bilder från Ed i lördags

Det var så himla fint väder i helgen så man var ju tvungen att gå ut och ta kort!!














Lördag förmiddag


100213 08:00

Gick ut en snabb sväng med kameran innan frukosten, runt 8 på morgonen. Det var minus 20 grader, kallt men väldigt vackert ute!













Bus Lucas!

Igår var jag & Lucas hemma och busade och myste under dagen! ♥ När Johan kom hem så packade vi ihop lite saker och lämnade Elvis hos mamma innan vi åkte till Ed :) Lucas provade sin nya bilstol, tror han är lite liten för den än kanske.. När vi kom till Ed så åt vi tacos och hade trevligt, efter det gick jag upp för att lägga Lucas eftersom klockan var 8. Han brukar ju nästan alltid somna själv när man lägger honom i sängen, men då ville han absolut inte sova!! Först var han arg så då tog jag upp honom och vaggade honom lite, så då slappnade han av och jag la ner honom igen. Men då låg han bara och "pratade", så då tog jag med honom ner istället. Han körde runt i sin gå-stol och var jätteglad, busade med carro och jagade katten. Vid halv 10 började han bli lite trött så vi satte oss i soffan för att se Solsidan och när det var slut vid 10 så matade jag Lucas och la honom i sängen igen, då somnade han efter en liten stund :) Jag & Johan somnade senare vid 1 efter att ha drömt lite framför hemnet och kollat hus.










Inatt sov Lucas bra, han vaknade inte en enda gång ♥ Men istället vaknade han vid halv 7 och åt och efter det var han pigg. Så efter 5½ timmes sömn så var det bara att gå upp och busa med en pigg bebis. Gick ner och satte Lucas i gå-stolen framför tv:n en stund, men den var inget rolig enligt honom så han åkte runt och försökte dra ner allt han såg isället. Lite senare kom Carina ner och gjorde god frukost! :) Efter frukosten sov Lucas en liten stund, max 20 minuter och nu har han fått gröt av pappa och är nu nere och busar med Carro, Sebbe & Carina. Johan & Roland skulle iväg en sväng och åka längdskidor, tror att vi ska klä på oss varma kläder och gå ut en sväng vi oxå snart för det är jättedint väder ute!! :D Nej nu ska jag gå ner och se vad min busunge gör.












(Ni har väl inte glömt att man kan kommentera??    Bra, då har jag massa kommentarer när jag loggar in sen då!  ;) )

Torsdag kväll

Nu är vi hemma igen, eller vi har vart det en liten stund men. Åkte till mamma & Emma förut :) Johan hjälpte dom med att köra deras gamla diskmaskin till soptippen, när Emma & Johan kom tillbaka så åt vi god mat och chokladpudding till efterrätt.






Nu ska vi snart sova, Lucas sover redan :) Imorn åker vi till Ed när Johan kommer hem från jobbet! Men vad ska man göra under dagen..??

Mellanmål & bad

När jag gav Lucas mellanmål förut så ville han hålla i skeden själv :) Så han fick en egen sked att greja med medans jag matade honom. Han tyckte att det var skoj och kladdigt blev det oxå, överallt! Så efter maten så blev det ett bad. Tror han tyckte att det var skönt, men han var inte lika busig idag som han brukar vara när han badar. Han brukar alltid kasta sig efter alla plastdjur som flyter omkring och försöka ställa sig upp mot kanten. Men idag satt han helt still och höll stenhårt i plastgiraffen, söt ♥



Tänder på G`?

Både idag och igår har Lucas vart gnällig.. Har knappt kunnat göra någonting annat än att gå runt och bära på honom, sätter man ner honom så blir han oftast sur. Dessutom dregglar han hur mycket som helst och det rinner från näsan så det kanske är tandbissar som är på väg. Han biter på allt han som han kommer åt.









Ändringar på bloggen

Har gjort lite små ändringar på bloggen nu, kommer säkert ändra och lägga till lite saker då och då när jag har tid. Men om det är någonting som ser konstigt ut så säg gärna till så att jag kan ändra! Säg gärna vad ni tycker annars oxå :)

Vad tycker ni om den nya headern? :)


Nytt på g`

Tänkte göra en ny bloggdesign nu, så under tiden som jag grejar med den nya designen så kan det se lite konstigt ut.

Götoborg & melodifestivalen!

Idag åkte jag, Johan & Lucas till göteborg :) Skulle kolla på kläder och ny tv. Jag köpte ett par "Boyfriend" jeans, ett grönt linne och en lila t-shirt, allt från H&M :) SUPERNÖJD!! Men det blev tyvärr ingen ny tv, får kolla på de igen någon annan gång.

Efter göteborg så åkte vi hem till mamma & Emma. Har ätit god mat och sett på Melodifestivalen. Trodde inte att det skulle vara några speciellt bra låtar med, men jag blev positivt förvånad för det var en del riktigt bra!

Tyckte bäst om
♦ Ola Svensson - Unstoppable

♦ Linda Pritchard - You´re making me hot-hot-hot










Vem tyckte ni bäst om i första deltävlingen i Melodifestivalen 2010??

Badhuset

Idag gick jag & Lucas till badhuset tillsammans med moster Frida :) Har velat gå dit länge nu men det har inte blivit av, men nu så kom vi dit och det var riktigt skoj! Lucas tyckte att det var jätteskoj, både i duschen och att plaska i bassängen! ♥ Måste gå dit oftare, men det är roligare att gå dit tillsammans med någon. Vi badade iaf i den lilla bassängen en stund och när Lucas hade badat klart så gick vi in till den större bassängen. Jag matade Lucas och Frida simmade 40 längder, efter det så tog Frida Lucas och jag simmade 30 längder innan vi gick och duschade.













































Gick hem till mamma & Emma när vi var klara på badhuset. Såg på tv och åt hemmagjord pizza  på kvällen :)

Fredag

Bilder från promenade till badhuset. Det var riktigt fint väder ute idag, så det var riktigt skönt att vara ute :) Dessutom har dom börjat ploga vägarna ordentligt så det är lättare att gå!






















Torp

Igår var vi ju på sjukhuset för synundersökning på Lucas. Efter det slängde jag i några tvättar innan vi gick ner till stan för att möta Frida, tog sedan bussen till torp och gick runt där en stund. Frida skulle lämna CV i lite olika affärer och så provade vi massa kläder. Jag köpte en kofta från Gina som hade kostat 199 men jag köpte den på rean för 49! :) Frida köpte en väst på rean, oxå för 49 kr. Lucas fick oxå lite saker, en keps och två pyjamaser från H&M. Blev även lunch på Mc-donalds, Lucas fick gröt :)

När vi kom in till stan igen så lämnade Frida några CV där oxå och så gick jag och hämtade korten på Lucas som var klara hos fotografen, JÄTTEFINA!! Johan kom och hämtade bilderna eftersom jag kände att jag inte skulle få med dom hem samtidigt som jag skulle köra vagnen. Och eftersom Johan inte hade bilstolen till Lucas med sig så fick vi gå hem, var ganska trött när jag kom hem efter att ha gått heeela dagen.

På kvällen badade Lucas och sen somnade han, Jag & Johan åt mat och såg på tv innan vi gick och la oss.





Lunch





Tuffing ♥







Nu ska jag & Lucas snart ner till stan för att möta Frida när hon slutar skolan. Sen ska vi gå till badhuset! :) Måste bara äta lite först, både jag & Lucas.

Promenad i snön hem till mamma & Emma :) 3/2-10










TRÖTT

Jaä är hur trött som helst!! Har vart vaken sen klockan 6 imorse och igår kväll när vi skulle sova vid halv 11 så fick jag gå runt med Lucas en bra stund. Tror han hade ont i magen för han bara skrek och skrek. Ingenting hjälpte, inte mat, inte massage eller att gå runt och vagga heller. Gav honom iaf en alvedom efter en stund, han skrek en stund efter det med tillslut så lugnade han ner sig så att vi kunde lägga oss ner och efter en liten stund så somnade han mellan mig och Johan. Helt slut var han, stackars min lilla älskling!!

I vanliga fall så brukar vi inte gå upp försen halv 9 men idag var jag tvungen att gå upp klochan 6 för att vi skulle vara på sjukhuset klockan 8. Hade en synundersökning för Lucas, han skelar lite när han vrider på huvudet. Lucas låg kvar och sov medans jag gick upp och åt frukost och gjorde mig iordning, men han vaknade efter en stund så jag slapp iaf väcka honom.

Vi kom till sjukhuset strax före 8 och fick sitta i ett väntrum, fick inte komma in till läkaren försen 20 över 8... Där inne kollade hon på Lucas ögon en bra stund och Lucas var jätteduktig! Efter det fick han droppar i ögonen och så fick vi sitta i väntrummet 10 minuter till och då somnade Lucas. Efter 10 minuter fick jag väcka honom och så fick han fler droppar i ögonen och så fick vi sitta i väntrummet ytterligare en halvtimme, SUCK... Sen fick vi iaf komma in igen och då kollade hon lite till på ögonen och sa att hon inte kunde hitta något fel förutom att vänster ögat inte följer med helt när han tittar åt sidan. Så hon trodde att det var någon nerv eller muskel som gjorde att det blev så. Men vi skulle få en ny tid om några månader för att kolla igen. Men för övrigt så tyckte hon att allt såg bra ut.



Nu har vi äntligen kommit hem igen efter drygt två timmar på sjukhuset.. Ska ner och sätta på en tvätt och sen ska vi klä på oss alla varma kläder igen för att gå ner till stan för att möta Frida vid 12. Så ska vi ta bussen ut till torp :)




Världens sötaste och duktigaste!! ♥

Onsdag

Idag har jag & Lucas vart hemma och busat och myst hela dagen! Det har snöat i stort sett hela dagen, jättemycket snö ute. Nu ska jag packa ihop lite saker och göra mig iordning och sen ska jag ta på Lucas och mig varma kläder och så ska vi gå ut, ska gå hem till mamma & Emma. Lucas får nog sitta i pulkan istället för vagnen idag för det är så jobbigt att köra vagnen när det är så mycket snö. Hemma hos mamma & Emma ska vi äta mat och planera lite inför Italien resan som vi ska göra i sommar :)




Öppna förskolan & nya kläder

Igår var jag & Lucas på öppna förskolan :) Jobbigt att ta sig dit med vagnen eftersom det är så mycket snö, men det var kul att komma dit. Det var inte så många där så det var ganska lugnt.
Innan jag & Lucas gick hem så gick vi til Lindex och köpte lite nya kläder till Lucas :)



Min graviditet och förlossning!

När fick du reda på att du var gravid? 4 December 2008

 

Blev det en chock? Åt p-piller så det var ju inte planerat, men jag hade känt på mig att det var något annorlunda ett tag innan jag gjorde testet.


Hur gammal var du? 18 när jag blev gravid, 19 när Lucas föddes.

 

Hade du mycket halsbränna? Ja ett tag hade jag det.


Spydde du mycket? Nej, ingenting.


Var det någon favoriträtt som ändrades? Köttfärssås var jag inte så sugen på, men glass åt jag jättemycket av.


Hade du foglossning? Lite.

 

Hade du sammandragningar? Ja, en del på slutet.

 

Ditt sf mått som störst? Minns inte.

 

Har du fått bristningar? Ja, hade inte fått någonting i stort sett när jag gick in i vecka 40 så jag trodde inte att ja skulle få. Men när jag gick över tiden så fick jag en del.


Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag trodde att det var en flicka, men det blev en pojke :)

 

Vad hoppades du på? Spelade ingen roll, bara en frisk bebis.


Hade du mycket vätska i kroppen? Lite kanske, inget som jag märkte iaf.


Hur mycket gick du upp i vikt? 18 kg..


Hur ser du på graviditeten idag? Bra, en otroligt häftig upplevelse.

 

 

Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Skulle vart skönt om det hade gått lite fortare än vad det gjorde och att jag hade klarat av att äta någonting under tiden. Men annars gick det väldigt bra, det blev ju inga komplikationer och jag behövde knappt sys. Tyckte att det gick snabbt när krystvärkarna väl startade så förutom att det tog lång tid innan de startade så hade jag en bra förslossning!

 

Gick du över tiden? Ja, nästan 2 veckor..


Födde du för tidigt? Nej.


När började din förlossning? Hade värkar hela dagen lördagen den 18, men inga starka eller regelbundna. Vid 9 på kvällen så blev dom starkare och regelbundna och sen åkte vi in vid 12 på natten.


Hur lång tid tog det? Från att jag fick regelbundna värkar till att Lucas kom så gick det nästan 20 timmar.


Hur mycket var du öppen när ni kom in? Ca 3 cm


Vad tyckte du var jobbigast? Att det tog så lång tid, eftersom jag inte hade sovit på länge och inte kunde äta någonting under tiden så hade jag inte så mycket energi kvar på slutet.


Var du rädd för något? Nej.


Grät du? Gjorde jag nog någon gång när jag var riktigt trött, men har inget större minne av det.

 

Skrek du? Ja, skrek nog en del under krystvärkarna.


Tog du nått smärtstillande? Ja, epidural och lustgas.


Blev du sydd? 5-6 små ytliga stygn.


Dragen med sugklocka? Nej


Hur många var inne i förlossningsrummet? 2 barnmorskor och Johan.

 

Hade du någon nära med dig? Johan

 

Hur stor var bebisen? Han vägde 4290 gram och var 54 cm lång.

 

Blev det en pojke eller flicka? Pojke


Vad fick den heta? Lucas Johan


Hur ser du på förlossningen idag? Lång, men en häftig upplevelse.


Var allting värt det? Ja det var det verkligen!! ♥

 

 

 

Utmanar alla andra mammor som läser att göra denna lista!