100430

På eftermiddagen blev det ännu mera fira! :) Vi åkte hem till mamma & Emma vid halv 5 och fikade lite. Sen blev vi bjudna på god kycklingsallad och till efterrätt blev det marängswiss :) Såg på talang och modern family innan vi åkte hem. Jag fick även presenter av dom, örhängen, halsband, 3 privatridlektioner och en bok.




"VÄXA - INTE LYDA" av Lars H Gustafsson.
Verkar vara en väldigt bra bok!

(På baksidan står:)

Under senare år har auktoritära uppfostringsmetoder, inspirerande nannyprogram, fått fäste i Sverige. På nytt sätts barn i skamvrån, även om det nu kallar det för timeout. Och det är bara ett exempel. Så då är det acceptabelt att straffa barn igen? Eller?

I sin bok
Växa - inte lyda visar barnläkaren Lars H. Gustafsson vad som händer i ett barn när det utsätts för olika former av bestraffning och annan tvivelaktig uppfostran. Han använder modern forskning om barn för att förklara hur man istället kan göra.

Växa - inte lyda handlar om barnets rätt att vara en egen individ och hur vi som föräldrar kan lära oss förstå, uppmuntra och stötta barnet....








Överraskning!!

Fick världens överraskning idag av Johan (och Lucas) ♥ Johan gick till Jobbet som vanligt imorse och skulle jobba till 4 som alltid, trodde jag.. Men igår hade han tydligen pratat med sin chef så att han var ledig idag från lunch. Så han kom hem med sallad från Cactuz, rosor, present och tårta! Gud vad glad jag blev!!!



Fick 10 rosor & ett brev. (Ni kan ju läsa vad som stod i brevet i bilden över)
Blev jätteglad! Världens bästa present!! :)






Så blev det god lunch och tårta! :) Mina killar är bäst! ♥

30 April 2010


100429

Idag har jag och Lucas har lekt massor här hemma :) Har även tränat lite och kört 3 tvättar, men annars har gjorde vi inte så mycket på dagen. På eftermiddagen när Johan kom hem så hann vi med en del däremot.

Vi åkte till banken direkt när Johan kom hem, fixade lånet som vi ska köpa bil för. Sen åkte vi till torp, Johan släppte av mig & Lucas vid maxi så gick vi in och handlade mat medans Johan åkte bort en sväng till biltema för att köpa lite saker som han skulle ha. Han kom till maxi lagom till att vi var klara där. Så då åkte vi hem och började städa, eller Johan lekte med Lucas en stund eftersom dom inte hade setts på hela dagen och jag dammade och plockade undan överallt. Sen gav jag Lucas välling medans Johan dammsög lägenheten. När lägenheten var städad och Lucas sov så lagade vi mat, lax & potatis med rom-sås :) Medans laxen var i ugnen så bakade jag phiadelphiaost tårta som vi ska ha på mitt kalas på lördag, hoppas den blir god för jag har aldrig gjort den förut, det är mamma som har bakat dom förut.. Nu har Johan gått och lagt sig, så det ska jag också göra! Imorn fyller jag 20! :)





Mammas älskling ♥

Onsdag

Vaknade vid 8 imorse, flyttade över Lucas från hans säng till våran och så låg vi och myste en stund ♥ Efter frukost så satte jag Lucas i gå-stolen och så körde jag lite träning här hemma, måste komma igång och träna ordentligt nu!!
Är det någon som har något bra tips på vad man kan träna hemma? :)

Efter träning så blev det bus och lek med Lucas :) Vi byggde torn och "kastade" boll, sen kollade/lyssnade vi på Babblarna, Lucas älskar den sången! :) Sen åt vi lunch och så sov Lucas en stund, under tiden som Lucas sov så diskade och städade jag i köket.

På eftermiddagen lekte vi mer och jag kollade lite på unga mödrar som gick på kanal 5. Lucas somnade vid 7 efter 1½ flaska välling och jag började med maten, kyckling & nudel wok. Johan kom strax efter att jag börjat med maten, han har vart på utbildning dom 3 senaste dagarna så då har han kommit hem senare.



(Bilden är tagen av Becka, mina jeans som jag hade i lördags)

Lördag 24/4



När vi hade gått på marknaden en stund så gick vi hem till Johans mormor & morfar för att fika lite :) Satt där och pratade en stund och Lucas klappade Nova. Efter det gick vi en sväng till på marknade innan vi åkte tillbaka till Johans föräldrars hus.



Johan la sig uppe i sängen med Lucas för att se om han ville sova, så då tog jag & Becka med oss våra bärbara datorer ut på altanen och satte oss i solen och lyssnade på musik & pratade :) Nova låg mellan oss i soffan och tuggade på ben. Johan kom ner efter en stund då Lucas inte hade velat somna, så han var inne och lekte med sin farmor & farfar istället :)

Eds marknad (24/4)

Lite bilder från Eds marknad. Förutom lite godis så köpte jag ingenting, men Johan köpte en plånbok.



Söta Nova ♥


Mammas älskling!

Nu har jag lagt in alla bilder från Ed i helgen, har även fått dom som är tagna med Beckas kamera :) Så nu kommer jag lägga upp lite bilder från Eds marknaden och festen i helgen, kommer lite då och då när jag har tid att sitta vid datorn. Börjar med en bild som är tagen precis när vi kom till Ed på lördag förmiddag. 






(Fotograf: Becka)


Vår i margretegärdeparken!



(Bilder tagna igår)

Bvc, lekplatsen & polisen.

Igår hade vi tid på BVC klockan 2, det var drygt en månad sen vi var där sist. Lucas har vart sjuk så han hade inte gått upp någontin i vikt, han hade gått ner.. Förra gången vägde han 10270 och nu väger han 10240.. Men han hade växt på längden, förra gången var han 75,5 och nu är han 77 cm lång. Men han har iaf börjat äta bättre nu igen så förhoppningsvis går han upp bra i vikt till nästa gång vi ska till bvc!


Efter bvc gick vi till lekplatsen i margretegärdeparken :) Där lekte vi lite i sandlådan och så gungade Lucas. Innan vi gick hem så gick vi in till polisen och hämtade Lucas pass.



Gräva i sandlådan :)

"Ormen" var spännande.

Sötnos ♥

Gunga är kul!

Vinnaren i tävlingen "Ping Pong Barnkläder"

Tävlingen avslutades igår och nu har jag valt ut vinnaren. Var väldigt svårt att välja, då alla hade så bra svar på frågan! Därför tog det lite längre tid innan jag kunde publicera vinnaren.






Idas svar:

Om jag vann en miljon skulle jag börja med att ta körkort!! Sen skulle jag boka en resa för mig och min familj i något varmare land. Troligtvis Thailand för det landet vill jag se! Och självklart skulle jag spara en hel del och skänka till närmaste i familjen!



Grattis Ida!

Snart sova..

Lägenheten som vi kollade på idag var fin! :) Får prata på om vi ska ta den eller inte.
Efter vi kollat på lägenheten så åkte vi hem till mamma & Emma och åt tacos och såg på talang. Nu ska vi snart sova, ska upp tidigt imorn och packa och göra oss iordning för att åka till Ed och gå på marknad. Ska hämta upp Becka vid 10 och sen åker vi mot Ed :)



Lucas gillar inte riktigt gå-vagnen som vi har tagit fram till honom, men idag började han gå lite, men då hade han gå-stolen framför sig istället :) Lite vingligt, men framåt går det!

Lite filmer på Lucas :)


Lucas vinkar


Sötnos


Lucas kollar på Babblarna tillsammans med pappa :)

FREEEDAG! :)

Lucas vaknade pigg och glad imorse :) Lite värre med mig, var trött och hade ont i huvudet. Nu är det lite bättre, fortfarande lite ont i huvudet men inte lika trött. Lucas har lekt och busat på morgonen men nu sover han igen. Får se vad vi hittar på idag på dagen, hoppas på att vädret blir bättre!




Lek & bus hela dagen lång ♥



I eftermiddag när Johan slutar ska vi kolla på en lägenhet, har kollat på några stycken redan men ingen som vi velat flytta till :( Hoppas att den här är är fin! Vill gärna ha en lite större lägenhet, den här börjar bli lite liten nu. Med alla Lucas leksaker och Lucas växer hela tiden och snart springer han väl runt här så då skulle det vara skönt med lite större!

Torsdag

Igår vaknade Lucas pigg och glad, utan feber :) Så vid 11 gick vi ner till stan och fikade på coffe roomer med Malin. Vid den tiden var Lucas lite trött och gnällig eftersom han inte hade sovit, men efter lite yoghurt så somnade han gott i vagnen. Så då gick jag och Malin och kollade lite i klädaffärer, jag köpte 2 t-shirtar och en långärmad tröja till Lucas. Vid halv 1 gick Malin till skolan och jag & Lucas gick och kollade i lite fler affärer.


Vid 1 ringde jag mormor och hon frågade om jag ville komma dit och äta pannkakor, det ville jag såklart! :) Så jag ringde Sara och frågade om hon skulle med dit, Sara kom till stan och vi tog bussen till mormor.
Där åt vi pannkakor med hemmagjord hallonsylt, gott!! Spelade lite kort och pratade. Johan kom och hämtade oss efter jobbet.


Lite uppdateringar från veckan..

Lite små uppdateringar av veckan kommer nu..

Förra lördagen sov Lucas hos sin mormor medans jag & Johan hade en kväll för oss själva. På kvällen fick Lucas feber, men eftersom han inte var ledsen och somnade ganska snabbt i resesängen så bestämde vi att han skulle sova där iaf istället för att vi skulle flytta på honom. På söndagen hade han oxå lite feber men var piggare. Och på måndagen var febern borta och han lekte som vanligt här hemma.

Men på tisdagen kom febern tillbaka och han sov i stort sett hela dagen, vaknade ibland och åt lite välling. Redan på onsdagen var febern borta igen och Lucas var piggare, inte som vanligt men han sov inte så mycket under dagen och han lekte nästan som vanligt.


Tisdagen, en väldigt trött liten kille ♥



Onsdagen, febern är borta och buskillen börjar komma tillbaka ♥



Fredagen den 17/4

I lördags lämnade vi Lucas hos hans mormor vid 6, han skulle vara där under kvällen och sen sova där. Första gången vi lämnade honom över natten.. Sen cyklade jag & Johan till bowlingen där vi hade bokat bana. Vi bowlade i 2 timmar! Det var riktigt roligt speciellt eftersom jag vann :P 706 mot 672 :D Efter det åkte vi till thairestaurangen och åt bufé, gott! Och efter det hyrde vi en film och cyklade hem och myste i soffan.

Blev en riktigt mysig och rolig kväll med min älskling! 3 år har vi vart tillsammans nu
Saknade ju såklart min lilla bebis väldigt mycket, men samtidigt var det mysigt med lite tid bara med Johan! Sov hela natten utan avbrott, vilket också var väldigt skönt och sen vaknade jag vid 9 pigg och glad. Så åt vi frukost och sen åkte vi hem till mamma och pussade på Lucas ♥



Jag tävlar!



"Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med
:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"

Jag tävlar


"Jag tävlar inne hos knoddenojag om ett presentkort hos pingpongbarnkläder.
tävla
HÄR du med!"








Glöm inte att delta i tävlingen på här på min blogg! Klicka här för att tävla hos mig!

Tävling

Har lagt till lite fler barnkläder som man kan välja på om man vinner tävlingen :) Så passa på nu och var med och tävla om fina barnkläder från Ping Pong Barnkläder! Klicka här om du vill vara med och tävla!

Veckans blogg?

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg på chicmommy.blogg.se.
Skulle bli väldigt glad om ni röstade! För att rösta så kan ni gå in här!

Tack på förhand!!

Tävling i samarbete med Ping pong barnkläder

Nu drar jag igång en tävling här på bloggen i samarbete med Ping pong barnkläder! Ta chansen att vinna ett härligt sommarplagg till ditt barn eller kanske till ditt brorsbarn eller något annat barn i din närhet som du vill ge en liten present till.


Tävlingsregler:
Lämna en kommentar i detta inlägget och skriv vilket av nedanstående plagg du skulle vilja ha om du vann och vad du skulle köpa/göra om du vann en miljon!


Det man kan välja på om man vinner är:
*Linne & shorts med alfons tryck, finns i marin/ljusblå och khakigrön/orange, storlekar 60, 70, 80 och 86.
*Klänning med milla tryck, finns i röd och rosa, storlekar 60, 70, 80 och 86.
*Vit t-shirt med "Pirates" tryck, storlekar 92 och 98.
*Mönstradkjol, storlekar 92 och 98.
*Mjukisbyxor med hjärta, finns i svart och vitt, storlekar 50, 60, 70 och 80.
*Svarta mjukisbyxor med stjärna, storlekar 70
*Vit klänning, storlekar 56, 62, 68, 74, 80 och 86.
*Vitt linne med tryck "Poison", storlekar 92 och 98.
*Vit t-shirt, storlekar 92 och 98.






Tävlingen avslutas söndagen den 25 April klockan 20.00


AVSLUTAD!!

100415

Jag och Lucas har vart ute rätt mycket denna veckan så idag blev det en lugn förmiddag hemma. Tvättade, myste och lekte :) Men vid 4 så kände jag att det skulle vara skönt att komma ut i solen lite så vi gick ner till stan och så ringde jag Frida och frågade om hon ville hänga med till en lekplats, och det ville hon :) Så vi gick och gungade och lekte i sandlådan en stund. Sen gick vi hem till pappa och lekte lite där och sen blev vi bjudna på mat, grillat!


Rumpan upp & huvudet ner :P


1-års kalas för Vincent!

Idag har jag och Lucas vart på 1-års kalas hemma hos Melissa & Vincent :) Vincent fyller 1 år idag, grattis grattis! Vincent fick massa paket, vi åt tårta och barnen lekte och busade.



100412

I måndag var jag och Lucas ute väldigt mycket, det var riktigt härligt väder! Vi gick ut vid halv 10, gick till skansens förskola för att se hur det såg ut där. Efter det gick vi ner till stan och bara njöt i solen! Vid 1 gick vi till öppna förskolan :) Vi var där till 3 och sen gick vi ner till stan igen tillsammans med Ida & Ludvig. Vid 5 skulle jag & Lucas möta Johan för att gå till polisen och fixa pass till Lucas. Så medans vi väntade på Johan så gungade Lucas i margretegärdeparken :) Kom hem igen vid 6 så det blev en heldag ute :)





Rösta gärna!! :)



Denna bilden har gått vidare i tävlingen som pågår på bilddagboken, tema vårkänsla :D
Skulle bli väldigt glad om ni röstade på den!
Tävlingen avslutas den 20 april.

3 år tillsammans!

Idag är det den 13 April, vilket betyder att jag och Johan har vart tillsammans i 3 år! ♥ Tre underbara år tillsammans med min älskling, KÄRLEK ♥

Idag har vi inte gjort något speciellt för att fira det. Ska hitta på något i helgen istället! Har kollat igenom massa bilder idag så jag har gjort några collage med bilder på oss 2 under dom tre åren som gått :) Bilderna ligger lite blandat i collagen.








ÄLSKAR DIG!! ♥

Första cykelturen

I söndags när vi kom hem från Ed så tog vi en cykeltur hem till mamma & Emma. Mamma skulle färga och slinga mitt hår. Lucas tyckte det var roligt att sitta bak på cykeln tror jag :)


Bilder från Ed i söndags



100410

I lördags åkte jag och Johan till frisören, Johan blev snygg i håret när han var klar! Men jag blev inte nöjd :( Får väl sen när jag duschar senare idag och fixar till håret lite hur jag känner.. Men det är verkligen inte kul att gå från frisören och inte vara nöjd..

Efter det åkte vi till Ed, där bowlade vi med Johans mormor & morfar, moster, morbror, 4 av hans kusiner och föräldrar :) Det var kul! När vi hade bowlat i en timme så åkte vi hem till Johans mormor & morfar och fikade lite innan vi åkte "hem". På kvällen åt vi grillat för första gången i år, riktigt gott! Johans föräldrar hade köpt hem kött och potatis som vi åt. Kvällen avslutades med att se Millennium på tv.








Farfar spelar gitarr och sjunger :)



100409

I fredags åkte vi hem till mamma & Emma på eftermiddagen. Vi skulle gått en promenad i det fina vädret, men så började det helt plötsligt regna så vi gick bara en sväng till ica och tillbaka. På kvällen åt vi vegetarisk lasange, gott! Och såg på talang och solsidan!



100408


100407

Idag gick vi upp vid 8, åt frukost och gjorde oss iordning sen gick vi till Parkens förskola. Kom dit vid 10 och så blev vi runt visade på alla avdelningar och så berättade dom lite om vad dom brukade göra på dagarna och så. Vi har ställt oss i kö för att få dagis plats till Lucas i början på 2011, så då vill jag gå runt och kolla lite på dom olika förskolorna och prata lite med dom som jobbar där. Vill ju inte lämna min lilla prins någonstans där det verkar halvbra..

Efter det gick vi hem till mamma, Sara var hemma eftersom hon har påsklov så vi var där en stund innan vi gick ner till stan tillsammans med Sara för att möta mormor. Vi åt lunch på cactuz och sen kollade vi lite i affärer, blev även en fika på stan och så fick Lucas 3 par strumpor av gammelmormor :) Vid 4 åkte mormor hem och vi andra gick för att möta Emma som hade vart på kurs, innan vi gick hem till Emma & mamma så gick vi till apoteket.
Hemma hos mamma & Emma åt vi pizza och Lucas lekte och så badade han :)




Lucas läser :)


Regndag..

Idag har vi inte gjort något speciellt, trist väder ute. Så vi har vart inne och lekt massor :) Har inget speciellt att skriva om dagen så jag lägger upp ett par bilder istället.



Goggle Eyes

Jag, Sara, Frida & Mamma spelade goggle eyes igår kväll :)


Ny cykelsits.



Igår köpte vi en cykelsits till Lucas :) Så nu ska vi ut och cykla i vår/sommar!
(Han har även en hjälm (!) men eftersom den låg hemma hos oss så fick han bara provsitta lite när vi var hos mamma, får ta första cykelturen när det blir fint väder igen)

Emaus!

Igår var det riktigt härligt vårväder ute så vi bestämde oss för att åka upp till Emaus och gå runt där en stund! Vi fick även med oss mamma, Frida & Sara dit :) Först träffade vi getterna, dom var spännande tyckte Lucas! :) Sen klappade vi kaninerna, men dom var inte lika skoj tyckte Lucas för dom låg mest still.. Så då gick vi och kollade på hästarna istället och det var roligt tyckte Lucas :D Han klappade till och med Herkules på mulen :)








Blev en mysig förmiddag uppe på Emaus i solen! :) Sen åkte vi hem till mamma & Emma och åt blåbärspaj.

Lucas på lekplatsen!



Mamma, pappa, moster på lekplatsen!







Påskmiddag hos mormor & morfar!


Glass i vårsolen!

Idag när vi hade gjort oss iordning så gick vi ut i vårsolen. Gick ner till stan och köpte mjukglass och sedan gick vi hem till mamma & Emma för att hämta bilen som stod kvar där sen igår då Johan drack lite öl och Emma körde hem oss på kvällen. Vid 3 åkte vi ut till mormor & morfar där vi skulle äta påskmiddag!



Sötfis ♥


Lucas fick såklart smaka lite på glassen han också! :)

VÅR!











(Bilder från promenaden igår)

Ute i sandlådan :-)

0-3d83cba9a3705fad6ea85395dd6abacd.png

Kolla varifrån!

Ute i sandlådan :-)


Tävlar!



Jag tävlar om valfri namnmössa! :D Hos Älskade hjärtegryn

Promenad i vårvädret!

Idag mår jag & Lucas bättre! Vi är fortfarande lite hostiga och snuviga men mycket piggare! Så vi gick på promenad tillsammans med mamma, Emma & Sara på förmiddagen. Efter det gick vi hem och åt lite och städade lägenheten innan vi åkte hem till mamma & Emma. Har ätit tacos och sett på talang och solsidan.

Fick dessutom påskägg av mamma & Emma :) Lucas fick 2 pyjamaser och ett par solglasögon i sitt, jag fick strumpbyxor (som jag har kollat på men inte känt att jag har haft pengar till eftersom dom kostade 200..) och Johan fick gooodis! :)







Lucas gungade för första gången, han tyckte att det var kul! ♥

Sötaste!


Mina älsklingar!