V 40

Nu går jag in i vecka 40 (39+0). Bara 6 dagar kvar till beräknad förlossning :)






Uppdatering från förra veckan

Veckan som gått har vart härlig :) Förutom förkylningen som jag såklart skulle få när det fina vädret äntligen kom. Men man överlever en förkylning, och när det är fint väder kan man inte sitta inne hela tiden även om man är förkyld.
Har vart ute och solat varje dag tillsammans med mamma & Emma :) Antingen på strandpromenaden, utanför deras lägenhet eller hos mormor :) Men Johan har suttit inne och jobbat hela dagarna i värmen, stackarn.

På lördagen städade jag & Johan lägenheten och packade upp det sista ur lådorna. På eftermiddagen kom Johans föräldrar och lillebror hit för att kolla på lägenheten :) Vi bjöd på kyckling & pasta sallad och knäckig rabarberpaj med jordgubbar till efterrätt. Satt och pratade och hade trevligt innan dom åkte hem igen.

På lördagen åkte jag & Johan och badade tillsammans med mamma, Emma, Frida & Max :) Det blev första doppet iår för mig och Johan. Väldigt skönt i vattnet. Blev en härlig dag med sol och bad!

Lite bilder från söndagen.























Kärlek





Johan hoppar från berget




Frida hoppar från berget

Midsommardagen

Blev en lugn dag, inget roligt väder. Ena stunden regn och andra stunden uppehåll men mulet. Johan hjälpte Emil med den nya datan som han hade köpt och jag lekte lite med Maja, läste lite bloggar och vilade.
På eftermiddagen när Johan va klar med Emils data så blev det uppehåll från regn, så vi gick på en promenad med Maja :)

midsommardagen 09
Maja och Johan


Passade på att fotografera lite :)





10 minuter efter att vi kommit tillbaka började det spöregna och åska.

Vi hade tur att vi hann tillbaka innan regnet kom, det vräkte ner. Carina hade precis tänt i grillen så vi fick ställa den under tak och grilla :)

Midsommar

Igår va det midsommar :) Blev en lugn förmiddag tillsammans med Johan. God frukost, godis, jordgubbar och

Grey's Anatomy :) Sen gjorde vi oss iordning och tog med oss kräftorna som Johan hade kokat dagen före och åkte ut till mormor och morfar vid halv 5. Mamma, Emma, Frida, Sara och pappa kom oxå dit.
Vi åt massa kräftor, räkor, bröd och sallad :) Efter det blev det massa god efterrrätt. Marängtårta med bananer, rabarberpaj och glass.
När alla va mätta så åkte pappa hem, för han skulle upp tidigt nästa dag och åka till Grekland med några kompisar. Vi andra gick ut, mormor och morfar hade fixat ltie tävlingar.

midsommar 09
Kräftor

midsommar 09
Sara, mamma & Emma :)

midsommar 09
Mormor, med plast på gipset för att det inte skulle lukta kräfta

midsommar 09
Morfar, pappa & Frida koncentrerade på att skala kräftor

midsommar 09
Emma kastar boll i korg :)

midsommar 09
Johan tävlar


Frisbee kastning i ring


Jag kastar frisbee


Morfar tävlar

midsommar 09
Johan & Frida leker med Maja :)

midsommar 09
Sara tävlar :)


Sara & Maja

midsommar 09
Sparka boll genom så många öppningar som möjligt


Emma & Max

midsommar 09
Älskling

midsommar 09
Max


Frida :) Kasta bouleklot så nära en liten boll man kan

midsommar 09
Mamma tävlar :)

midsommar 09
Mormor kastar frisbee

Frida vann tävlingen när vi räknat ihop alla resultat :) Vid halv 10 åkte jag och Johan till Ed, Maja följde oxå med eftersom jag ska passa henne när pappa är i Grekland. 
När vi kom till Ed så satt dom oxh åt där. 
Vi pratade, åt jordgubbar och hade trevligt :) Dom flesta kände när bebis sparkade i magen. 
Senare körde jag & johan hem Micke, Lisa, Uno & Lisbeth. Kom inte i säng förren halv 3 och då va jag hur trött som helst. Men det blev en väldigt trevlig dag!!!  


Fisketur

Igår åkte Johan till jobbet vid 8, sen kom han tillbaka vid halv 12 för att äta lunch. Men han hostade så mycket så han sjukanmälde sig resten av dagen.
Senare på kvällen tog vi båten och åkte och fiskade :) Fint väder, fika och fiske tillsammans med älskling!






Johan fiskar


Johans fångst ^^


Jag metade mest












Jag fick två små abborrar, fast vi kastade i dom igen




Fick en större abbore innan vi åkte tillbaka :)


På kvällen åt jag & Johan stekt abborre :)

En väldigt mysig kväll!! <3

<3

Jag, Johan & bebis i magen <3





Kärlek <3

Helgen

I fredag åkte johan till jobbet på morgonen som vanligt, jag gick upp vid halv 10. Åt frukost och gjorde mig iordning, sen kom Sara upp till mig efter att hon slutat skolan. Såg på tv en liten stund innan mamma kom och hämtade oss. Hon hade vart och hämtat Frida som gick ur 9.an, Grattis!!


Grattis Frida :)

Åkte hem till mamma och åt lunch, Frida fick ett halsband av mig & Johan :) Vid 3 halv 4 kom Agneta, Elin, Pappa, mormor & morfar och åt tårta. Lite senare åkte Frida med pappa för att fixa inför festen som hon skulle ha hos honom. Dom andra gästerna åkte hem efter en stund oxå, oxh senare på kvällen beställde vi pizza. Så jag, mamma, Emma & Sara såg på talang och åt pizza :)
Johan va kvar i ed efter jobbet, Emil gick ju oxå ur 9,an, Grattis :) Och Roland fyllde år, Grattis :) Så Johan va på kalaset i ed. Sen skulle han ut och tälta med några kompisar.

På lördagen kom Johan vid 12, så åkte jag, Johan, mamma, Emma & Frida till ikea. Handlade lite småsaker, galgar, papperskorg, kryddhylla, blommor mm..
Åkte till mamma och hämtade våran bil och åkte hem till oss, jag & Johan lagade lax, potatis och romsås som vi åt framför tv.n på kvällen :)

På söndagen va vi bjudna på kalas till min kusin Malin som fyller 19 :) Så vid 1 åkte jag & Johan och hämtade Frida och Sara hos mamma innan vi åkte till Trollhättan.


Grattis :)

Åt god mat, pratade och lekte lite med Maja :)


Jag på väg till kalaset


Maja


Sara leker med Maja. Ser ut som om Maja sparkar Sara i magen när hon
hoppar mot bollen ^^


Gonzi

På kvällen när vi lämnat Sara hos mamma så åkte jag & Johan till Ed.


Casper uppe i trädet

Uppdatering

Har inte skrivit nåt på ett tag.
Helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt, på lördagen hade jag & Johan tänkt åka till nåt fint ställe. Sitta i solen, äta god mat och ha mysigt, men eftersom det regnade så kändes det inte så kul att vara utomhus. Så istället grejade vi i lägenheten, eller mest Johan, men iaf så plockades en garderob ner och ställdes i förrådet. Den användes inte och tog bara massa plats. Så satte vi ihop skötbordet och ställde där garderoben stod istället :)

Lagade en god köttfärs & potatisgratäng tillsammans som vi åt till mat :) När vi ätit klart så messade mamma och frågade om dom fick komma upp med fika. Så mamma, Emma, Sara och Max kom upp till oss, dom hade med sig jordgubbar, glass och bullar :) Årets första jordgubbar, hur gott som helst!
På kvällen när dom hade åkt hem igen fixade jag & Johan popcorn och såg på "sprängaren" & "paradiset" som gick på tv4 film :) 
Blev ingen mysig dag i solen, men vi fick iordning lite mer i lägenheten, god fika och en mysig kväll framför tv.n istället. 

Söndagen var det hyfsat fint väder på morgonen, så vi tänkte åka och spela lite minigolf. Men när vi satte oss i bilen så började det regna, så vi åkte och slängde lite skräp och åkte ut till torp en sväng istället.
Vid 1 åkte Johan på studentkalas för Tc, han kom hem igen vid 6 så åkte vi till mamma och åt mat :)


Helgen är över och Johan jobbar, jag städade lägenheten. Resten av dagen blev lugn framför tv.n, helt slut i kroppen efter städningen. Ryggen mår inte så bra av dammsugning nu när man har en stor mage.
Tisdagen va jag nere på försäkringskassan för att hämta papper, ansökan om föräldrapenning. Sen kom Becka upp till mig, hon hade med sig bullar och så såg vi på film :)


Inte nyttigt, men gott!!


Becka <3


Är nu inne i v.37, 36+1.
Nu är det 26 dagar kvar till beräknad förlossning :)


Magen v. 36


V.36

Studenten

Igår va det ju studenten för alla 3.or här i Uddevalla :)
Var och kollade på när Becka sprang ut. Mötte Sandra vid 1 och så gick vi upp till Agneberg, träffade Beckas familj där.



Grattis till studenten Becka <3

När studenterna hade sprungit ut så gick dom ner till torget för att åka runt i bilar. Jag och Sandra gick oxå ner till stan och kollade på alla studenter, hann även ge Malin en kram när hon åkte förbi på en mototcykel :) Grattis till henne oxå!!
Vid halv 5 kom Martin och Nea och hämtade mig och Sandra, åkte ut till en lokal i lane ryr :)
Åt god mat och hade trevligt.
3 rätters och paketöppning.


Finaste studenten!! <3


GRATTIS

Snabb uppdatering

Igår va jag ju på stan tillsammans med mormor, vi hade väldigt trevligt, men det slutade inte så bra som jag skrev i förra inlägget..

Mötte mormor på stan vid 12, hon kollade på kläder som hon skulle ha på sig idag på invigningen vid bohusgården. Dit hon och morfar va bjudna. Hon hittade en snygg svart klänning, ett par byxor och ett halsband till. Sen gick vi till köket och åt lunch, någon god fiskgryta med potatis. Gick sen till en garnaffär, mormor ville sticka något till bebis som kommer snart :) Så hon köpte garn till en kofta och en liten bodydress. Efter det gick vi till apoteket och köpte nagelsax, termometer, tvättlappar och lite annat smått och gott till bebis.
Vid 2 bestämde vi att vi skulle köpa med bullar och gå upp till mig och fika lite, men när vi va på väg upp till lägenheten så ramlar mormor.
Så då händer allt som jag skrev i förra inlägget... :(

Jag gick ju iaf hem sen när mormor hade fått komma in på röntgen och morfar kom till akuten för att se hur det gick för mormor.
Strax efter 6 kom mormor och morfar upp till mig. Då hade mormor fått gipsad hand, det va inget ben som va av, men det va någon led eller sena (vet inte vad det heter) i tummen som hade gått av, den som gör att man inte kan böja tummen bakåt iaf. Så om en vecka ska hon opereras i handen..

Stackars mormor!! Dom åkte iaf hemåt igen och strax efter det kom Johan hem, så då åkte vi ut till biltema. Johan köpte lite saker till bilen och så handlade vi lite mat. Gjorde pasta & räksallad när vi kom hem.



Idag är det studenten!! :)
Becka, Malin & Tc och mååånga andra tar studenten idag.

Men speciellt Grattis till er tre!! :D
Ska ner till stan och möta Sandra vid 1 och så ska vi gå upp och ställa oss där Beckas klass springer ut. Sen ska vi vidare till någon lokal där det blir middag med Becka och hennes familj och vänner :)

Hoppas att alla studenter får en bra dag och att regnet håller sig borta!!

Olyckor händer lätt..

Skulle egentligen ha satt mig vid datan och skrivit ett glatt inlägg om hur trevlig dagen har vart tillsammans med mormor på stan. Det har den varit! Men den slutade inte så bra, så det får bli ett kort inlägg nu och ett längre sen när jag vet hur det går för mormor...

På väg hem till mig från stan så ramlar mormor, raklång ner i marken. Allt gick jättefort, helt plötsligt låg hon bredvid mig.
Gud va rädd jag blev, mormor ligger på mage nere på marken med massa påsar runt omkring sig. Så släpper jag det jag har i händerna och sätter mig bredvid för att kolla hur det gick. Mormor sätter sig upp och det rinner blod från handen, så säger hon "nu gick tummen av"... Så håller hon upp handen och visar att tummen hänger helt konstigt..
Jag hinner fråga om det är något mer ställe som hon slagit sig på innan hon reser sig upp. Det har gått upp en stor hudflik på pekfingret, typ 1 gånger 1 cm som det rinner blod från och tummen hänger på ett konstigt sätt. Får upp papper så att mormor kan trycka mot såret, och funderar på hur vi lättast ska komma till akuten eftersom jag varken har körkort eller bil. Mormor börjar prata om att vi ska fortsätta gå upp till mig och tvätta av såret, men det är ju bara att glömma enligt mig, någon måste ju kolla upp hennes tumme!! Men då kommer det en kvinna som har sett att mormor ramlat, hon känner tydligen mormor och jobbar precis bredvid. Så hon kör upp oss till sjukhuset.

Kommer in på akuten och får vänta en liten stund innan vi får komma in och prata med en tjej. Hon frågar vad som hänt och säget att dom ska röntga handen, så vi får gå ut och vänta igen. Mormor tycker att jag ska gå hem, men jag vill inte lämna henne där. Men hon tvingar mig att gå, så jag går motvilligt ut, stannar utanför och ringer morfar. Han sitter på ett möte så jag ska gå in till mormor och säga att han kommer så fort han kan. Men när jag kommer in igen så har redan mormor fått följa med in till röntgen så jag kan inte få tag på henne. Går hem till mig (tar ju 1 minut att gå från skukhuset till lägenheten). Så ringer morfar igen och säger att han har avslutat mötet och ska åka till akuten.

Nu är det bara och vänta och se hur det går.. Hoppas på det bästa! Mormor ringde iaf och sa att hon hade vart inne på röntgen och nu satt hon och väntade igen.

Får skriva ett inlägg senare, om dagen och förhoppningsvis att det inte är så allvarligt med mormor!!