Grattis!!

















Grattis till mamma som fyllde 40 år igår!! 

Jag ska lägga upp lite bilder från i lördags då vi firade mamma. Men just nu ligger min kamerasladd hos mamma så vi får hämta den ikväll.

I veckan har jag en del planerat..

Måndag - Johans födelsedag!
Tisdag - Öppna förskolan med Lucas. 
Onsdag - Mamma har tagit ledigt så jag & Lucas ska hitta på något med henne, kanske göteborg.
Torsdag - Mamma ledig idag oxå, så då ska vi hitta på något.
Fredag - Tvättid, men inget speciellt planerat.
Lördag - Kalas för Johan i Ed.
Söndag - Inget planerat, slappdag?

Bvc, torp & bio

Nu har jag och Lucas vart på bvc igen :D Min lilla prins bara växer och växer!! Idag låg han och skrattade & tittade på alla fjärilarna som hängde i taket. Nu väger han 5480 och är 58,5 cm lång.


Mammas älskling!


Vid 2 kommer mamma, Frida & Emma och hämtar mig och Lucas och så ska vi åka ut till torp en sväng. Jag måste köpa present till mamma som fyller 40 år på söndag och present till Johan som fyller 20 år på måndag!!  
Johan kommer hem vid 6 och så ska vi äta mat hos mamma, och ikväll ska jag & Johan på bio. "Johan Falk - gruppen för särskilda insatser" ska vi se. Så Lucas ska vara själv hos mormor i två timmar, första gången jag lämnar honom.. Hur ska jag klara mig utan min lilla prins...



Min prins





Gladfis




Stark kille



Världens finaste!



Nu ska jag packa skötväskan och ge Lucas lite mat innan mamma kommer :)

Lunch på stan

Idag har jag städat lite mer i lägenhten under förmiddagen, men det är forfarande inte riktigt klart än. Det är renbäddat i sängen, toan är städad och disken är borta. Det behövs dammsugas oxå, men det är lite svårt att göra när jag är själv hemma med Lucas för då har jag honom inte. Så det får göras på kvällen när Johan är hemma.

Vid 2 bäddade jag ner Lucas i vagnen och gick ner till stan och mötte Becka på kampenhof, vi gick vidare till Cactuz och åt lunch. Satt och pratade i ett par timmar och jag & Lucas fick presenter :) Sen gick vi och kollade i lite affärer innan jag gick hem vid 6.
Johan kom hem vid 8, så nu har vi ätit kvällsmat och ser lite på tv.



Becka på Cactuz :)


Min lunch



Mammas älskling på stan


Becka :)





Presenter till Lucas från Becka!


Present från Beckas mamma med familj!  Tack!!! :)


Presenter till mig från Becka! (Skulle tydligen fått dom när jag fyllde år egentligen)


Väldigt trevlig och mysig dag, tack för alla presenter!! :)



Öppna förskolan

Idag har jag och Lucas vart på Öppna förskolan, Frida följde med dit oxå :)Vi kom dit strax efter 1, då var det redan några mammor där med sina barn. Lucas sov hela tiden så han kunde inte vara med när dom lekte & sjöng och vi kunde inte heller trycka hans händer och fötter i gips så det får vi göra nästa gång! :) Men jag och frida målade gipsbokstäver, hann klart med U, S och halva A. Så nästa gång blir vi kanske klara så att det står Lucas :)

Nu på eftermiddagen har jag & Johan plockat undan lite i lägenheten och ätit mat. Får fortsätta städa imorn! Imorn kanske Becka kommer hit :)



Sötnos


Bokstäverna på ÖF


Frida målar :)


Sömntuta



Nu ska vi gå och lägga oss! Gonatt.

Lämna gärna en kommentar när ni besöker bloggen! :)


Måndag 24/8

Idag åkte alla till jobb och skola så då va jag & Lucas ensama i huset. Gick en promenad mitt på dagen, va ute i 1½ timme :)På kvällen åkte vi hem till mamma, Johan hjälpte dom med bilen och Lucas badade.









































Lite bilder från söndagen 23/8

Åkte till Ed på förmiddagen. Först kom Carina, Carro och Sebbe hit och så lastade vi in allt i bilen. Jag & Lucas åkte med Carina i hennes bil, Carro och Sebbe tog våran gamla bil som Sebbe skulle köpa och Johan tog våran nya bil.
Johan grejade med bilarna hela dagen och jag gick en promenad men Carina, Roland och Lucas i vagnen :)























Carina och Roland plockade svamp


På kvällen åt vi god mat. Potatis från landet, älgkött, svampsås med nyplockad svamp, gurka från växthuset och morot från landet!

Åkte till Marstrand på lördagen :) 22/8

Idag åkte jag, Johan & Lucas med mamma, Emma, Frida, Sara och Emmas föräldrar till Marstrand!
Det var fint väder &  trevligt sällskap. Väldigt mysigt!! Köpte dessutom ny bil på kvällen och fick sålt den gamla :)
Lägger upp lite bilder från dagen.















I väntan på lunchen :)




Johan syns knappt under trädet ^^






Carlstens fästning














Kärlek










Syskon


På väg tillbaka


Eva-Gunilla & Roland bjöd på jättegod mat när kom kom hem till mamma igen! :)

Lördag 22/8

Lite bilder på mammas älskling!








Lucas <3







Fredag 21/8

Tänkte uppdatera lite om dagarna som gått, har inte haft tid att sätta mig och skriva på bloggen tidigare.

I fredags så var jag och Lucas hemma på dagen, det var en sån dag då Lucas bara va nöjd så länge han låg hos mig. Så fort jag la ner honom så blev han arg. Jag hade tänkt plocka undan lite i lägenheten och duscha men det tyckte inte Lucas att jag skulle göra. Så förmiddagen spenderades i soffan framför O.C med Lucas på magen, väldigt mysigt! Men sen la jag honom i våran säng och så la jag mig bredvid honom och så somnade vi båda två. Tror jag sov 1½ timme, det va första gågnen jag sov mitt på dagen samtidigt som Lucas. Finns alltid så mycket annat som behöver göras när Lucas sover. Men när jag vaknade igen så sov Lucas fortfarande så då passade jag på att ta en snabbdusch och äta lite yoghurt.






På eftermiddagen när Johan kom hem så sminkade jag mig och plattade håret innan vi åkte ut till mormor & morfar vid 7. Dit kom även mamma, Emma Frida, Sara och Emmas föräldrar Eva-Gunilla och Roland som va på besök ända från Piteå. :)
Dom bjöd på kyckling & pasta och till efterrätt fick vi paj. Gott!


Roland & Frida


Lucas


Eva-Gunilla & Roland


Johan, morfar & mamma


Mamma & Emma


Lucas med pappa & mormor




Max fyllde 3 år så han fick köttbullar, kyckling & pasta!

Ute på promenad :)

-ef2d274eef55f94d60a69774d0a84be.png

Kolla varifrån!

 

Ute på promenad :)

 


Nu ska vi köpa bil :)

1fb20444ef2f4caccb827d3924c1d24f.png

Kolla varifrån!

 

Nu ska vi köpa bil :)

 


På väg till marstrand :)

0-7efae8ac850816b61610dedc28a22e22.png

Kolla varifrån!

På väg till marstrand :)


En månad av kärlek!




Det har redan gått 1 månad sen Lucas föddes! Tiden har gått hur fort som helst.
Mammas & pappas älskling! <3

På väg hem från mormor. Lite kallt

0-21536b5db1b143dec800c5de050663d8.png

Kolla varifrån!

 

På väg hem från mormor. Lite kallt i bilen nu på kvällen :)

 


Bvc

Lucas bara växer och växer! :) Nu är han 57 cm lång och väger 5150!


Lucas <3



Nu har vi precis kommit hem från bvc, Lucas sover och jag tänkte äta lite yoghurt. Johan kommer hem vid 6 och då ska vi hem till mamma. Frida ska laga mat att bjuda på vid 7 :)
Just de, mina kort som vi har skickat efter har kommit nu!! :D Så nu kan jag börja med fotoalbumet.


Mammas prins

På väg till bvc :)

0-5723402c8643a2cb67aaafc860dd16ae.png

Kolla varifrån!

 

På väg till bvc :)

 


snabb uppdatering

Ska snart gå och lägga mig nu, Johan har precis burit in Lucas från soffan till sängen. Jag lagade pannbiff och potatismos förut, blev väl hyfsat gott. Åt det framför Greys anatomy.

Imorgon ska den nya laddaren till den bärbara datorn komma!! Den gamla funkar inte alls längre.. Johan beställde en ny förra veckan. Och så hoppas jag att korten som vi har skickat efter på framkallning ska komma imorn! Det va drygt en vecka sen vi skickade efter dom så dom borde va här nu egentligen..
Jag & Lucas ska även gå till bvc imorn, så då får vi se hur mycket min lilla älskling har växt den veckan som gått :)




Mammas älskling!





Mat & mys hos pappa!




Presenten som Lucas fick av Lisbeth & Uno. Jättefin! :)



Nu har Johan & Lucas gått och lagt sig så jag får väl gå in och lägga mig hos mina älsklingar!!
Gonatt!

Mysdag med Lucas!

Idag har jag och Lucas bara vart hemma och myst hela dagen :) Vi glömde ta ut vagnen från bilen igår, så den åkte med Johan till jobbet idag. Ingen vagn = ingen promenad!
Igår åt Lucas vid 11 innan vi somnade, sen vaknade han vid 2, 5 & 8 för att äta igen. Så idag gick vi upp vid 10 och la oss i soffan framför OC. Lucas har vart på mys humör hela dagen, så fort jag har lagt ner honom så blir han missnöjd, små korta stunder har han legat själv och sovit, men så länge han får ligga på min mage så är allt bra :)




"Kommer du i närheten av min mat så får du en smäll" ^^



Stark liten kille!



Mys <3


Nu kom Johan hem, han har med sig en present till Lucas från Lisbeth och Uno :) Nu ska jag laga mat medans Lucas myser lite med pappa!



Ullared 15/8

Igår åkte jag, Johan, Lisa & Lucas till Ullared tillsammans med mamma, Emma, Frida & Sara. Ingen av oss hade vart där förut. Jag gick upp vid 7, åt frukost, gjorde mig iordning och packade skötväskan. Vid 8 väckte jag Johan och strax efter vaknade Lucas, så matade jag honom och vid 9 kom Lisa och Martin ner. Åkte strax efter 9, mötte upp mamma och dom i ljungskile och släppte av Martin. Kom fram till Ullared kvart över 11, lyckades få varsin parkering och begav oss in i den stora affären. Började med hygien avdelningen och packade ner massa saker i korgen, gick vidare till damkläderna och hittade lite saker att prova. Johan tyckte inte att det va så kul på damavdelningen så han gick till elektronikavdelningen istället.
När vi kollat klart på damkläder så gick jag, Sara, Frida & Lisa till provrummen. Jag hittade mjukisbyxor, en stor myströja och en tjocktröja som jag la i korgen. La även ner lite trosor och sockar, när vi va klara i provrummet så kom Johan dit och så bestämde vi oss för att betala det vi hittat hittills och gå ut och äta lite mat.
Så vid 2 åt vi mat på en restaurang utanför, Lucas som sovit hela tiden passade på att vakna och äta lite han oxå. Så när vi ätit klart gick vi in och kollade lite till, Lisa och Frida valde att kolla i några affärer utanför istället. Jag, Johan & Lucas gick till herrkläderna och dom andra försvann någon annanstans. Johan hittade 2 par snygga jeans, några kalsonger, skärp och solglasögon. Gick vidare till barnkläderna och hittade 3 bodys, 4 par sockar och en filt till Lucas. Sen mötte vi upp mamma, Frida och Sara igen. Gick bort till heminredningen där vi hittade massa saker, när vi kollat där en stund så va klockan 4 och det stängde. Så vi gick till kassorna och betalade, massa pengar!!!
Vid halv 5 åkte vi hemmåt igen, stannade på torp och handlade lite. Mamma och dom åkte hem till sig och vi andra åkte hem till mig & Johan. Lisa & Johan lagade tacos och jag matade Lucas och sen såg vi på "Bedtime stories" till maten och efter det såg vi "I taket lyser stjärnorna". Lisa gick upp till sig vid 11 och vi gick och la oss.



Mys med pappa tidigt på morgonen.


Bilder på det vi köpte i Ullared


Nya gardiner (90 kr x3),  gardinstänger till vardagsrummet (50 kr x3),
två svarta ramar (23 kr/st), en ekram till tre bilder (40 kr).


Nödvändiga men tråkiga saker
Sopborste,  golvmopp, bindor, våttservetter, disktrasor, deo, mascara.


Kalsonger 3-pack (80 kr), trosor 3-pack (50 kr), sockar 2 par (17 kr),
amningsbh (90 kr).


Min tjocktröja (129 kr), Johans jeans (129 kr & 169 kr), skärp (70 kr).


3 bodys (30 kr x2 & 25 kr), 4 par sockar (8 kr/par), filt (39 kr).


Scrapbook album (25 kr), scrapbookset (90 kr).


Notiskub (12 kr), pennor (90 kr).



Jag & Lucas!
Min nya myströja (30 kr), mjukisbyxor (50 kr).

Köpte även torkarblad till bilen, solglasögon till Johan och amningskupor till mig, men det har jag ingen bild på.
Allt gick på 2149 kr.

Fredag 14/8

Sista dagen innan helg, Johan jobbar och jag & Lucas myste på morgonen!




Nyvaken sötnos!








Tog lite kort på Lucas!











Världens finaste <3








Gammelmormor & gammelmorfar kom och hälsade på, dom hade med
sig sallad från cactuz och bullar! :)


Sova i soffan :)


När han vaknade igen så såg håret ut såhär ^^








När pappa kom hem så blev det bad!


Nybadad & söt!


<3


Torsdag 13/8

2 år och 4 månader tillsammans med älskling! <3
3 veckor och 4 dagar med våran lilla älskling! <3




Mina två älsklingar!



Mat & mys!





Världens sötaste! <3

Onsdag 12/8

Idag va jag med Lucas på bvc, nu har den "riktiga" barnmorskan kommit tillbaka efter semestern. Hon va mycket bättre än hon som va där dom 2 första gångerna! Men iaf Lucas väger nu 4810 gram och är 56,5 cm lång.


Lucas hos mormor



Mina älsklingar!


Lucas gillar sin fina mobil som han fick av mormor & bonusmormor!

Tisdag 11/8

Idag blev det en lugn förmiddag med mys, ammning och bad :) Vid 3 tog jag & Lucas bussen upp till Emaus för att träffa Sandra, Christian och Becka. Satt där och pratade en stund, vid halv 5 gick jag och Lucas hem igen. Gick hela vägen från Emaus till sjukhuset, det är ganska långt och det blev väldigt varmt. Men det va skönt att röra på sig lite!
När jag kom hem gick jag två trappor upp till Lisa, Johan skulle hjälpa Martin med hans bil efter jobbet. När dom va klara med bilen så kom dom med pizza :)




Mammas älskling!









Emaus med Becka, Sandra & Chrisse.



Mammas myspojke <3

Söndag eftermiddag 9/8

Efter att vi vart på Emaus så åkte vi hem till mamma & Emma, dom bjöd på fiskgryta & ris och till efterrätt blåbärspaj :)
Vi provade även Saras nya såpbubblemaskiner ute.



Frida, Naima & Lucas :)




1

2

3

4

Saras såpbubbleraket






Max jagar bubblor





Stooora bubblor



Söndag 9/8

Jag, Johan & Lucas åkte till Emaus tillsammans med mamma, Emma, Frida, Sara, mormor, morfar, Elin, Emmas bror Henrik och hans tjej Camilla och deras dotter Naima som är 10 månader.



Emaus




Morfar pratar med Pigge ^^


Pigge, Johan & Max





Fika på Emaus





Henrik, Camilla & Naima :)










Djur på Emaus




Frida, Elin & Naima gungar



Lucas sov i sin vagn hela tiden :)


Lördag 8/8


Hittade en babysitter på vinden i Ed som Lucas fick låna :)

Fredag 7/8

På torsdagen åkte vi till Ed :) Sov där till lördagen, Johan började jobba igen på fredagen.


Liten hand & fot!





<3




Mammas älskling!

Onsdag 5/8

Onsdagen i bilder.



Idag var vi på bvc med Lucas. Han börjar bli stark i nacken nu :)




Påväg hem.







Gick till strandpromenaden tillsammans med mamma, Emma & Max
på kvällen :)




Max badade :)




Mamma bjöd på mat :)



Sen fikade vi hemma hos Emma & Mamma :)


Tisdag 4/8

Har inte haft tid att uppdatera här på ett tag, så jag tänkte lägga upp lite bilder från dagarna som gått.

 
Mys på morgonen

 
Lisa, Elin & Agneta kom och hälsade på :)

 
Lucas hos gammelmoster

 
Lucas, Lisa & Elin

 
Lucas & Elin

 
Agneta bjöd oss på lunch :)

 
Lunch




 
 
 
 
 
 
 
Min prins <3

 
Mys!



 
 
Nybadad sötnos!

 
 
Mys hos pappa!



 
Världens finaste!



 
 
 

På kvällen spelade jag & Johan spel medans Lucas sov :)

Söndag 2/8

Blev en lugn söndag med lite film hemma under dagen och på eftermiddagen åkte vi till mamma & Emma.
Vi har fått massa blåbär av Johans familj så jag gjorde en blåbärspaj hemma hos mamma :) Den åt vi med glass framför tv.n.


Mys på morgonen


Vila i soffan


Mys med pappa när vi ser på film


Sötnos

  
Blåbärspaj


Mina älsklingar





Kärlek

Lördag 1/8

Inatt sov Lucas som sagt i sin säng hela natten! Blev en lugn morgon, Lucas åt lite och somnade om, jag åt frukost och såg på O.C, Lucas vaknade och ville ha mer mat medans jag såg på tv. På förmiddagen kom mamma, Emma & Sara dom satte sig i soffan och myste lite med Lucas så jag passade på att ta en varm, skön dusch :) När jag hade gjort mig iordning så klippte jag Lucas naglar för första gången, dom började bli lite långa. Efter det åkte vi ner till stan, mamma & Emma bjöd på lunch på Cactuz, Frida kom dit efter en stund oxå och sen gick vi ner till Åhlens och kollade lite :) Jag köpte ett album, så nu ska jag framkalla bilder på Lucas!



Sötnos!

 
Lunch på cactuz







Åkte med hem till mamma & Emma sen. Lucas vaknade och va hungrig och när han hade somnat igen så gick allihop en promenad. Senare på kvällen gjorde mamma & Emma pizza och mormor & morfar kom dit och åt med oss :) Såg en film efter maten och vid 10 kom Johan tillbaka från mantorp och kom och hämtade mig och Lucas.


Lucas med mormor



Jag & min lilla prins!


Max är väldigt nyfiken på Lucas.


Fredag 31/7

Inatt hade jag & Lucas hela dubbelsängen själva eftersom Johan är i mantorp på bilmässa. Lucas vaknade vid 2 men då ville han bara ha nappen och somnade om, sen vaknade han vid 4 och ville ha mat.
Sen vaknade vi vid 8 igen, Lucas åt lite och somnade om och jag fixade frukost till mig och såg lite O.C.






Vid 1 kom Sandra och Christian hit på besök :) Dom hade med sig en fin body till Lucas och fika!
Satt och pratade en stund och Lucas åt lite mat. När dom hade åkt igen så bäddade jag ner Lucas i vagnen och gick och handlade lite. Det typ storm ute så det va lite jobbigt att gå dit, men det gick!


Sandra & Christian




Vid 6 kom Lisa hit, hon hade med sig massa mat från jobbet, det räckte till 10 personer så vi bestämde oss för att åka ut till mormor & morfar och äta där tillsammans med dom och Andreas. Men eftersom Martin hade Lisas bil så fick morfar hämta oss.
Vi åt mat, pratade och spelade kort under kvällen. Lucas va vaken i stort sett hela tiden, han va egentligen jättetrött men han vägrade somna så han fick "vara med" och spela kort :)
Andreas körde hem mig och Lucas vid 10 på kvällen och när vi kom hem så gick vi och la oss.
Lucas sov i sin säng hela natten! Han vaknade bara vid 4 och ville ha mat.


Lucas hos gammelmormor!




Lucas hos Lisa!




Lucas hos gammelmorfar!

 
God mat och kortspelning!