Toa-träningen har börjat!

 Vi har ju testat förut, Lucas har prövat gå på pottan & toa några gånger tidigare och både kissat & bajsat på toa och han har fått kalsonger. Men han var inte intresserad alls då, så vi väntade lite. Men för lite drygt 2 veckor sen så köpte jag nya kalsonger igen när vi var och handlade och 2 dagar senare (13/8) så sa Lucas själv att han ville ha kalsonger istället för blöja. Och då tänkte jag att vi skulle köra med toa-träning på riktigt. Jag räknade med att det skulle bli några olyckor varje dag men att de fick ta den tid det tog bara vi började! 

Lucas har verkligen vart superduktig! Jag som räknade med många olyckor i början blev väldigt överraskad när det knappt blev några alls. Dom första 2 dagarna blev det bara 3 olyckor. Han sa till när han behövde på toa och det var inga problem att varken kissa eller bajsa på toa. Även när han var ute på gatan och lekte med kompisarna så kom han in och sa till att han behövde på toa. Efter dom 3 olyckorna dom första dagarna med kalsoner har det bara hänt en enda olycka till på dom här 2½ veckorna sen han började. 




Vi har åkt iväg till affären och handlat när Lucas haft kalsoner istället för blöja utan problem. Och han har haft kalsonger när han har vart hos både farmor & mormor på besök. Det har inte vart några prolem! När vi har vart iväg lite längre, som tex på Liseberg så hade han blöja. Även om han kissade nån gång i blöjan på Liseberg så sa han till 2 gånger att han behövde på toa och kissade utan problem på toaletten där. 

När han sover på dagen & natten så har han blöjan på sig och jag trodde att det skulle ta lång tid innan han ens började bli torr på natten. Men när han sover 1-2 timmar på dagen så är blöjan typ alltid torr när han vaknar igen och han går på toa när han vaknar. Och även på natten så är majoriteten av blöjorna torra, han kissar på kvällen när han lägger sig och när han vaknar så går han på toa direkt. Det har bara vart nån natt ibland som han har kissat i blöjan. 

Så det här med toa-träningen går verkligen bra för Lucas, han är så duktig! Det märks att han verkligen var redo när han valde själv att börja. Och jag är så förvånad över att det hänt så få olyckor. Men jag vet ju att man får räkna med nån olycka ibland, speciellt om man åker iväg och gör något annat nån dag. 
Min duktiga stora kille ♥




Kommentarer
Postat av: Sandra, mamma till Novalie och Milton-Love.

Duktiga Lucas! Novalie är med blöjfri på dagar & nätter nu :) duktiga barn vi har! <3

Svar: Ja dom är superduktiga!! <3
Sofia Welin

2012-08-29 @ 16:21:17
Postat av: ♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥ Tävling Pågår

visst blir man stolt! dom har blivit så himla stora våra fina pojkar =)

Svar: Ja jättestolt!! :) Ja helt plötsligt är dom inga små blöjbarn längre utan stora killar <3
Sofia Welin

2012-08-29 @ 16:35:26
URL: http://melissasprinsar.com
Postat av: Emma - Mamma till Viggo -09 & Melker -11.

Jätteduktig kille!! :)

Svar: Ja man blir så stolt när dom klarar sånt så fort :) Men samtidigt blir dom så stora fort och man vill bara stoppa tiden lite :P
Sofia Welin

2012-08-29 @ 20:06:37
URL: http://emmashjartan.se
Postat av: Lina - Mamma till Ellie och Devin

Vad roligt att han själv vill nu, då går det så mycket lättare :) Stora killen :)
Här har blöjan varit borta på dagarna länge men än så länge har vi kvar den på natten. Ibland går det flera dagar/veckor utan olyckor och som t.ex på Ellies födelsedag gick det åt 5 par trosor, 4 klänningar och en stol ;) Upp och ner går det men det är ju inte värre än att man får stå vid tvättmaskinen lite extra.

Svar: Ja det är roligt att han vill själv, kände att det var dags att börja nu så de går ju mycket lättare när han vill själv :) Jo man får ju räkna med några olyckor ibland även om dom är duktiga på att gå på toa.
Sofia Welin

2012-09-03 @ 21:08:28
URL: http://www.familjendanielski.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback